The Union of Bliss and Emptiness

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The Union of Bliss and Emptiness (Teachings On The Practice Of Guru Yoga)
Szerző Tendzin Gyaco
Nyelv angol
Téma Tibeti buddhizmus
Kiadás
Kiadó Snow Lion Publications
Kiadás dátuma 1988
Fordító Thupten Dzsinpa
Média típusa könyv
Oldalak száma 192
ISBN978-1559393218

A The Union of Bliss and Emptiness (magyarul: A boldogság és az üresség egyesítése) című műben a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco bemutatja a guru jógát, amely a komoly gyakorló meditációjához nyújt motivációt. A szútra ösvény lényegiségét ötvözi alapvető tantrikus technikákkal, amely így aktiválja a gyakorlóban rejlő spirituális erőket.

Tartalma[szerkesztés]

A könyv bemutatja a szútra buddhista ösvényének szerkezetét és teljes formájában vizsgálja a mindennapi életben használatos gyakorlatokat. A tantrikus meditáció nagyban függ az inspirációtól, amelynek gyakorlataihoz a törésmentes hagyományvonalak nyújtanak kellő garanciát.[1] A Shambala kiadó oldalán található egyik olvasói vélemény alapján:

„A The Union of Bliss and Emptiness egy együttérzéssel, intelligenciával, szerénységgel és bölcsességgel átitatott könyv, amely a dalai láma szavain keresztül sugározza a szeretetet. Apró humoros megjegyzésekkel és bölcs tanácsokkal egészíti ki a magas szintű tantrikus magyarázatokat. Függetlenül attól, hogy az olvasó csak lapozgatja, olvassa, vagy tanulmányozza a könyvet, bizonyára megragad valami a dalai láma által közvetíteni kívánt szeretetből.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The Union Of Bliss And Emptiness: Teachings On The Practice Of Guru Yoga. Goodreads.com. (Hozzáférés: 2016. április 16.)
  2. The Union of Bliss and Emptiness. Shambala.com. [2016. május 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. április 16.)

További információk[szerkesztés]