Opening the Mind and Generating a Good Heart

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Opening the Mind and Generating a Good Heart
Szerző Tendzin Gyaco, a 14. dalai láma
Jeremy Russell
Tsepak Rigzin
Nyelv angol
Téma Tibeti buddhizmus
Kiadás
Kiadó Library of Tibetan Works és Archives
Kiadás dátuma 1985, 2007, 2009
Média típusa könyv
Oldalak száma 130
ISBN978-8186470596

Az Opening the Mind and Generating a Good Heart (magyarul: A tudat megnyitása és jó szív fejlesztése) a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco Dharamszalában tartott egyik beszédének a fordítása. A magas rangú tibeti láma beszédének fordítói Tsepak Rigzin és Jeremy Russell voltak.

A könyvnek nem jelent meg magyar nyelvű kiadása.

Tartalma[szerkesztés]

Az első rész, a „tudat megnyitása” a buddhista tanítások tömör összefoglalása, amely a vallásos gyakorlás fontosságára hívja fel a figyelmet. A magyarázat végig halad a kétszintű igazság bemutatásán, majd rátér az erkölcs hármas gyakorlatára, a meditációs stabilizálásra és a bölcsességre, végül leírja a buddhaság elérésének eredményét. A második rész, a „jó szív fejlesztése” a mások felé gyakorolt kedvességről szól, amely Buddha tanításainak egyik lényeges alkotóeleme. Ebben a részben praktikus tanácsok szerepelnek, miképp építhetők be jótékonyan a gyakorlatok az ember mindennapi életébe.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Opening The Mind and Generating A Good Heart Book - HH Dalai Lama XIV. healingblends.net. [2016. szeptember 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. április 16.)

További információk[szerkesztés]