Szerkesztővita:XXLVenom999/Archív08

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gerry89 3 évvel ezelőtt a(z) Évértékelő témában

Ezen a lapon XXLVenom999 szerkesztő 2020. évi, archivált vitalapját olvashatod. Az aktuális, friss vitalap eléréshez KATTINTS IDE!


Boldog Újévet!

Szia! Boldog Újévet kívánok neked! – TomFZ67 vita 2019. december 31., 11:18 (CET)

Én is boldog új évet kívánok! – SubIceMasTer Ide írj! 2019. december 31., 23:12 (CET)

Én is boldog új évet kívánok! – Gabest vita 2020. január 1., 22:20 (CET)

Közeleg „Az év szócikke 2019” verseny

Szia, XXLVenom999!
A 2019-es év folyamán jelentősen bővítetted a Brie Larson és a Gal Gadot szócikket, hozzájárultál a 2019-es Formula–1 világbajnokság szócikk bővítéséhez.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2019-es „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 20-án 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2020. március 2-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2019-es Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2020. január 19., 18:28 (CET)

Isii Siró

Kijavítottam Isii Siró szócikkében a refek közötti piros sablonok okozta kátyút (erre korábban te tettél lektor sablont, ezért neked mondom). Apród vita 2020. január 23., 22:25 (CET)

Calabasas

Szia!

Köszönöm neked, hogy méltóan reagáltál arra az érdeklődésre, amely Kobe Bryant tragédiája kapcsán felmerült e település neve iránt. Köszönöm, hogy jól érzékelted: nem vandálok voltak, akik - bár meg nem felelő formában, de - felhívták arra a figyelmet, hogy erről a településről még nincs szócikk.

További sok örömöt a Wikipédiát gazdagító szerkesztéseidben!--Linkoman vita 2020. január 27., 16:24 (CET)

Madarakǃ

Szia XXLVenom999ǃ Köszönöm a javításaidatǃ VC-süzenet 2020. január 27., 18:22 (CET)

Elgépelés

Szia! Mit akartál itt írni: „Hitler részt vett a gyűlésen, melyet a leélt Alte Rosenbad sörözőben tartottak meg.” Gyanítom, hogy elgépelés a „leélt” szó, de nem jövök rá, hogy mi kellene, hogy a helyén álljon. Piraeus vita 2020. január 28., 17:58 (CET)

Vagy úgy. OK, értem, köszönöm! Piraeus vita 2020. január 28., 18:38 (CET)

Meghívó a Könnyűzenei Műhely tagjai közé

Köszöntünk, kedves XXLVenom999!

Üdvözlünk!

Mivel szerkesztéseid a magyar Wikipédiában a könnyűzenéhez (is) kapcsolódnak, ezért kérjük, látogass meg néhány hasznos oldalt, amelyek segítségedre lehetnek a szócikkeid írásakor:

  • Könnyűzenei portál: színes, összefoglaló, tartalomajánló lap.
  • Irányelvek: irányelvek, amelyek szabályozzák, hogy mely zenei témákról szülessen önálló szócikk.
  • Formai útmutató: hasznos összefoglaló a könnyűzenei szócikkek felépítéséről, hogy azok egységesek és jól használhatóak legyenek.

Amennyiben kedvet érzel, csatlakozz a Könnyűzenei műhelyhez. Nincs más dolgod, mint itt beírnod a neved és néhány szót arról, hogy miről szeretnél írni.

Fogadj örökbe egy zenészt vagy együttest! Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a szerkesztők külön figyelmet szenteljenek a nekik kedves zenészeknek és előadóknak. Csatlakozz a kezdeményezéshez a Könnyűzenei műhely lapján!

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Baráti üdvözlettel : Ary vita 2020. február 4., 16:28 (CET)

fánk

Szia! utólagos engedelmeddel a fánk (USA) hivatkozást átírtam amerikai fánkra. Ez a "rendes" elnevezése, lásd pl [1] Üdv Xia Üzenő 2020. február 9., 19:29 (CET)

Vatanabe Csitecu

Vatanabe Csitecu. www.ma.hu/kulfold/341193/112_evesen_meghalt_a_legidosebb_ferfi Szép estét kivánok! Apród vita 2020. február 26., 18:37 (CET)

A 2019-es Év szócikke verseny

Az év szócikke 2019
A 2019-es Az év szócikke versenyen a Brie Larson című szócikked Zenész- és színészéletrajz kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2020. március 3., 10:19 (CET)
Az év szócikke 2019
A 2019-es Az év szócikke versenyen a 2019-es Formula–1 világbajnokság című szócikked a Sport kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! Dodi123 vita 2020. március 3., 10:19 (CET)

Gyuricza

Azt azért még elmondom, hogy a 2020-as halálozási listában Gyuricza József halálhírének forrásául rossz forrás van megadva: https://www.tampabay.com/arts-entertainment/arts/stage/2020/03/10/anton-coppola-opera-tampas-founding-maestro-dies-at-102/ Apród vita 2020. március 11., 21:01 (CET)

Haj... Én pedig nem írok a halálozási listába egy ideje. Apród vita 2020. március 11., 21:12 (CET)

Csurlával viszont kerülöm a beszélőviszonyt. Apród vita 2020. március 11., 21:18 (CET)

Kempf Zoltán

Törlési megbeszélésre vittem Kempf Zoltánt: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Kempf Zoltán. Apród vita 2020. március 13., 00:33 (CET)

Formula–1-es elhalasztott versenyek

Szia! Javítottam pár dolgot a 2020-as Formula–1 világbajnokság cikkben, mert egy-két helyen az volt beírva, hogy törölve, pedig csak elhalasztva lettek, a kettő pedig nem ugyanaz. A Versenynaptár táblázatát is egy kicsit átalakítottam, ha nem gond. Így szerintem átláthatóbb. A Hivatalos indoklások szerint: az ausztrál, bahreini, vietnámi és kínai nagydíjak egy későbbi időpontban még megrendezhetőek. :) Lehet, hogy nem reális és tudjuk, hogy nehezen kivitelezhető, de az F1 és az FIA optimista és a versenyeket még szerintük meg lehet rendezni, ez a Hivatalos megállapítás. – Flo3030 vita 2020. március 17., 13:37 (CET)

Persze, tudom, csak gondoltam jelzem neked, hogy ezt csináltam, mert mégis csak te foglalkozol régebb óta az F1-es szezonok cikkeivel. Reméljük ez is gyorsan le cseng, mint az Ebola vagy társai. Mindenki most be van pánikolva, hogy úristen apokalipszis. Persze megértem az FIA és az F1 döntését, mert mégis csak a biztonság a legfontosabb, de egy szinten ez már túlzás. Az Ausztrál verseny előtti páróra, ha engem kérdezel kész vicc volt (senki sem tudta, hogy mi legyen). Sok a sikerre éhes oldal és már elkezdik gyártani az álhíreket, hogy a fél idény elmarad, vagy talán az egész, de ez még messze nem biztos. Remélem a holland nagydíjig sokan elfelejtik, hogy volt ilyen vírus. :/ – Flo3030 vita 2020. március 17., 14:07 (CET)

Gagarin özvegye

Egyébként március 17-én meghalt Gagarin özvegye, Valentyina Gagarina (wikidatában az orosz szócikkkapcsolata: (wd)): Elhunyt a világ első űrhajósának özvegye 84 évesen. Annak idején Magyarországon is megfordult. Emlékére ezt hallgattam. Apród vita 2020. március 18., 01:06 (CET)

Egyébként a halálozási listába csak akkor térek vissza, ha majd azt írja Csurla, hogy értékes és hasznos szerkesztőnek tart engemet. Apród vita 2020. március 18., 01:19 (CET)

Viszont az utóbbi negyed vagy félévben egyre sűrűbben a 2019-es majd a 2020-as halálozási listák kapcsán kötött belém, hogy ezt vagy azt miért írom bele, a Kiss Eszter linkelését pedig miért szüntettem meg és hogy miért úgy készítem a szerköföket, ahogy készítem, és már úgy éreztem, nem becsüli meg annyira ezt a tevékenységemet, mint régen, nem ismeri fel, hogy a halálozási lista folyamatos karbantartását csak együtt - én, Csurla, XXLVEnom999, Hungarikusz Firkász, Cassandro, Palotabarát, Pagony, Teeemeah, Burumbátor - lehet jól karbantartani, ba bármelyikünket - akár engemet - a lista készítése kapcsán félreállásra késztet, ez a lista készítésére is vissza fog ütni. Aztán amikor már némelyik törlési megbeszélés - Kiss Eszter és Rátonyi Gábor Tamás - kapcsán is már mások idegeire ment, elérkezettnek láttam az időt, hogy félreálljak.

Én utólag visszagondolva a Chrudinák-esetre, bizonyos fokig úgy érzem, hogy nem véletlen, hogy ahogy Csurla félreállásra késztetett szerkesztőket, utána történt meg ez az eset. Mivel úgy gondolom, hogy a fent felsorolt szerkesztők listakészítési egysége a legjobb ellenszere az álhalálhírek minél rövidebb ideig tartásának, nem a szombat.org nem megbízható forrásnak nyilvánítása. Bár érzem, hogy merész dolog ez utóbbit kijelenteni részemről. Apród vita 2020. március 18., 13:53 (CET)

@Apród: Szerintem te mentálisan nagyon nem vagy rendben. Ami hazugságot és képzelgést itt összehordasz rólam az már több mint sértegetés.

  • "a 2019-es majd a 2020-as halálozási listák kapcsán kötött belém"
    • Sajnálatos, hogy belekötésnek veszed azt ha valaki érdeklődik és kérdez valamit
  • "Aztán amikor már némelyik törlési megbeszélés kapcsán is már mások idegeire ment"
    • kinek az idegeire mentem?
  • nem ismeri fel, hogy a halálozási lista folyamatos karbantartását csak együtt lehet jól karbantartani, bármelyikünket a lista készítése kapcsán félreállásra késztet / Én utólag visszagondolva a Chrudinák-esetre, bizonyos fokig úgy érzem, hogy nem véletlen, hogy ahogy Csurla félreállásra késztetett szerkesztőket
    • Hogy ezt nem ismerném fel ez a te tévképzeted. Soha senkit sem késztettem félreállásra a szócikk szerkesztésétől. A saját beteges víziódat vetíted ki másra. És még azt is az én rovásomra kívánod írni, hogy 16 percig tévesen a listában szerepelt Chrudinák álhalálhíre. Csak azért 16 percig mert én visszavontam. Én aki visszavontam, én vagyok a hibás szerinted.

Nyomatékosan megkérlek, hogy fejezd be a mocskolódást velem kapcsolatban és ahogy azt már más szerkesztő is írta a mentális kezeléseddel kellene foglalkozni. Teljes mértékben elegem van abból amit művelsz.

@XXLVenom999: Elnézést, hogy ezt a te vitalapodon tettem, de ennek itt volt a helye. Egyben kérem a szerkesztőket, hogy aki ismeri IRL Apródot segítsen neki, mert szerintem igen komoly pszchichés problémái vannak és ennek következményeit nem kívánom viselni. Üdv, Csurla vita 2020. március 18., 14:36 (CET)


Nevezetesség

Szia!

Örültem a felvetésednek, mert fontos dologra kérdeztél rá.

Sajnos, a magyar Wikipédiában a szerkesztők egyáltalán nem érdeklődik az általános, akár több ezer szócikket érintő kérdések iránt. A szabályozáshoz elvont gondolkodás kellene, ám az itteni technokrata elmék hamar megnyugszanak: bizonyítsd be, mondják, hogy mely szócikkeknél volt hátrányos az x v. y irányelv x v. z pontja? (A kérdés vizsgálatát nehezíti, hogy a már nem létező szócikkek szövegét nem olvashatják többé a szerkesztők.)

Amúgy Viröngy a vita során nagyon helyesen idézte azt a Wikipédia-szabályt, hogy tegyük félre a szabályokat, ha azok zavarnak - ennek alapján az irányelv betartása a lényegi betartást jelenti, de nem a merev betartását. Emlékszel, hogy egy szerencsétlen elhunyt újságírónő szócikkének törlése több napos vitát váltott ki - és ezek után egyesek mégis azt mondják, hogy minden rendben.

Érdemes lenne gyűjteni azokat az eseteket, amelyek konkrétan alátámaszthatnák a felvetésedet. És azután lenne érdemes visszatérni a témára, gondolom. Üdv.--Linkoman vita 2020. március 23., 19:12 (CET)

Translation request

Hello.

Can you create and upload the articles en:Azerbaijan State Academic Opera and Ballet Theater and en:List of statues in Baku in Hungarian Wikipedia? They certainly do not need to be long.

Yours sincerely, Karalainza vita 2020. március 27., 09:04 (CET)

Petrik Ferenc

Kedves XXLVenom999!

A (Ki kicsoda a magyar sportéletben? (I–R)#P említ egy 1922–ben született és 1995-ben elhunyt Petrik Ferenc sportvezető, politikus, szakszervezeti vezetőt, akit ma ugyan Petrik Ferenc (sportvezető)re egyértelműsítettem, mivel létezik egy Petrik Ferenc (jogász) is, aki 2020. április 2-án elhunyt, de elbizonytalanodtam, mert nem tudom, hogy Petrik Ferenc (sportvezető) tényleg nevezetes-e, mivel nem tudok róla semmit. Így ezért nem tudom, hogy akkor most Petrik Ferenc (jogász) néven legyen-e a jogász Petrik Ferenc? Szép nestét kívánok! Apród vita 2020. április 3., 23:18 (CEST)

Születési helyhez kötődő kategória

Szia! A minap egy kategória hozzá adásával gazdagítottad a Bánfalvi György szócikket. Az illető valóban Esztergomban született, de egyéb dolog nem köti a városhoz. A család tőzsgyökeres dorogi, az édesanya csak a szülés miatt ment a kórházba. Ezért engedelmeddel eltávolítom az "Esztergomiak" kategóriát az oldaláról. Ugyanakkor most került fel egy friss szerkesztésem Kertész Lajos-ról. Ő is Esztergomban született, azonban gyerekkorát is ott töltötte, csak ifjúember korában költözött Dorogra. Ebben az esetben egyértelmű a képlet, s magam adtam hozzá az "Esztergomiak" kategóriát. Üdvözlettel: Dorogifc vita 2020. április 6., 21:41 (CEST)

Semmi gond, köszönöm a gyors és rugalmas hozzá állást! Üdv. Dorogifc vita 2020. április 7., 18:49 (CEST)

Lap törlése: Nagy Bálint Ádám

Addig fogom újraírni amíg nem hagyod fent

Lap törlése: Nagy Bálint Ádám

Nem hagyom hogy visszaélj a hatalmaddal. Ez nem a vadhajtások, itt demokrácia van.

Miért is lenne "vadhajtások" a Wikipédia? Nepos0475 vita 2020. augusztus 15., 08:24 (CEST)

Azonnali kérése

Szóltam az adminoknak, hogy azonnalit kérsz az allapodra, viszont valamiért nem sikerült ráraknod az azonnali sablonját. Apród vita 2020. május 1., 21:01 (CEST)

Egy motoros

Szia!

Az „egy” számnevet és a „motoros” melléknevet egybeírjuk az alábbi szabály alapján: Egy egyszerű tőszámnévnek (ill. a sok, több, fél számnévnek), valamint egy -s képzős egyszerű melléknévnek a kapcsolatát egybeírjuk. [AkH11-119, AkH12-117]

Lásd: https://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/kulegy#

A különírt "egy motoros" írásmód félreérthető, mert arra lehet gondolni, hogy úgy általában motoros gépről van szó, ezért ez az írásmód nem jó. misibacsi*üzenet 2020. május 2., 11:08 (CEST)

Bocsánat, ezt újabban elfelejtem beilleszteni, erről a cikkről van szó: Sportinė aviacija. Félreérthető volt az "egy motoros" kifejezés, mivel én úgy értettem, hogy "egymotoros" gépről van szó (aminek 1 db motorja van), ezért összevontam a két szót, mert azt egybe kell írni. Azonban kiderült, hogy csak úgy általánosságban volt szó egy motoros gépről. Ezt aztán átfogalmaztam, hogy ne legyen félreérthető, remélem VargaA is megelégszik a mostani verzióval, mert ő jelezte, hogy az "egy" egy határozatlan névelő ebben az esetben, nem pedig számnév, ahogy én értettem.

ui. Nem tudom, a rendszer miért nem új szakaszba nyitotta meg az üzenetemet. misibacsi*üzenet 2020. május 2., 16:52 (CEST)

Igen, hát az se mindig látszik jól, hogy ki mit módosított, mert a "változások" mindig többet mutat. misibacsi*üzenet 2020. május 2., 17:12 (CEST)

Egy vessző még oda kívánkozott, hogy ugyanaz legyen az értelme, mint az első, kicsit suta változatnak. Csigabiitt a házam 2020. május 2., 17:21 (CEST)

OK, kösz. misibacsi*üzenet 2020. május 2., 17:24 (CEST)

Románia

Köszönöm, hogy köszönöd.:-). Számítok az észrevételeidre, esetleges hozzájárulásaidra az építés alatt sablon ellenére. Nagyon nagy fába vágtam a fejszémet.– Szilas vita 2020. május 5., 05:49 (CEST)

Fájl:Hitler baut auf – Helft mit kauft Deutsche ware.jpg

Szia! Ez a kép már régóta nincs használatban, de azért jelzem, hogy mivel a szerző pontos neve ismert, alá kell támasztani, hogy 70 éve már nem élt, különben nem tekinthetjük közkincsnek. – Regasterios vita 2020. május 16., 23:29 (CEST)

@Regasterios: Köszönöm hogy szóltál. Keresgéltem a neten de semmi konkrétumot nem találtam Günther Nagelről, életrajzi adat egész pontosan 0. Ebből kifolyólag gondolom törlés lesz a fájl sorsa. Sebaj. – XXLVenom999 vita 2020. május 17., 00:18 (CEST)
Igen, úgy tűnik. A LOC oldalán, amennyiben egy kép őszerintük már közkincs, oda szokták írni, hogy „No known restrictions on publication.” Ha ott lenne, használható volna, de ennek a poszternek az adatlapján ilyen nem olvasható. Az Obtaining Copies fülön a jogi rész erre az oldalra irányít, de ebben a listában meg nincs benne Günther Nagel. – Regasterios vita 2020. május 17., 10:49 (CEST)
@Regasterios: Mindegy is. Egyébként mi lenne elméletben a legkorábbi dátum amikor ez a kép közkinccsé válna? – XXLVenom999 vita 2020. május 17., 12:09 (CEST)
A Commonsban az az eljárás ilyenkor, hogy a publikálástól számított 120 év elteltével tekintik közkincsnek a képet, mert úgy gondolják, akkor már jó eséllyel eltelt a 70 év a halálozás óta. Ez mostantól számítva még kb. 40 évet jelentene, de nem tartom valószínűnek, hogy 50 évet élt volna még a szerző 1940-et követően, és szerintem előbb-utóbb kiderül majd, mikor halt meg, mert úgy látom, elég sok műve kering a neten, viszonylag jól beazonosítható személyről van szó. Csak hát azt nem tudjuk egyelőre, mikor halt meg. – Regasterios vita 2020. május 17., 12:21 (CEST)
@Regasterios: Köszönöm a felvilágosítást, akkor ez úgy néz ki egyelőre törlés, aztán majd talán egyszer tényleg közkincs lehet. Köszönöm hogy foglalkoztál vele! Üdv, – XXLVenom999 vita 2020. május 17., 12:27 (CEST)

Metro: Last Light

Láttam, a lapon, hogy törölni szeretnéd a lapot. De ha most megnézed láthatod, hogy kibővítettem. Szóval légyszíves NE töröld. Megértésedet köszönöm. 176.63.223.37 (vita) 2020. május 19., 12:50 (CEST)

@176.63.223.37: Már a múltkor is jeleztem, hogy a fő névtér nem a próbálkozások helye. Ezt most megint törölték. Gg. AnyÜzenet 2020. május 19., 12:52 (CEST)

"Fordítás" szakaszcím

Wikipédia:Fordítási útmutató (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Dicséretes, hogy ilyen aktívan járőrözöl a friss fordítások után, de a fenti leírás szerint a "fordítás" sablont a "Hivatkozások" szakaszcím alatt kell elhelyezni és nem szükséges listaként formázni. További jó munkát kívánva: Shakes 2020. június 8., 21:03 (CEST)

@Sh nassau: Az egy nagyon elavult izé. Ezt nézd: Wikipédia:Szócikkek felépítése. – Pagony foxhole 2020. június 8., 22:10 (CEST)

@Pagony: Köszönöm hogy belinkelted, én nem találtam meg, csak arra emlékeztem hogy ez a szokvány. @Sh nassau: Erre gondoltam én is. – XXLVenom999 vita 2020. június 8., 22:15 (CEST)

@Pagony: Nos, ez esetben azt a "nagyon elavult izét" már réges-régen át kellett volna írni. Ráadásul ez csak egy copy/paste-ből állt volna.
Mondjuk, hogy adom, hogy ez a jelenlegi elfogadott, akkor viszont a "Fordítás" szakaszcímet a "Források" fölé kellett volna betenni és továbbra sem szükséges listaként (*) formázni. Szóval, ha valaki járőrként ezeket az apró formázási nüanszokat érzi égető feladatának (amivel semmi probléma az égegyadta világon nincsen), BTW amúgy egyébként rendesen formázott szócikkekben, akkor nem árt, ha ennek az útmutatónak a mindenkori legfrissebb változatát a párnája alatt tartja... ;) Shakes 2020. június 8., 23:21 (CEST)

Nagy Tamás halálozási ideje

Kedves XXLVenom999! Nagy Tamás esetében honnan lehet tudni, hogy július 4-én hunyt el? Apród vita 2020. július 5., 18:23 (CEST)

Osztrák nagydíj

Lehet, hogy nem látok valamit, de visszaállítottad az osztrák nagydíj cikkét a múlt pénteki állapotra... Van vele cél? – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 6., 15:34 (CEST)

Sejtettem, hogy ilyesmi lehet, és egyáltalán nem kell elnézést kérned. :)) Szerintem a cselekmény társadalomra való veszélyessége minimális maradt... – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 6., 15:42 (CEST)

Ják

[Ökölbe harap a röhögéstől.] Bocsi, – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 17., 13:04 (CEST)

@Burumbátor: Semmi gond. :) – XXLVenom999 vita 2020. július 17., 13:12 (CEST)

CEE Tavasz 2020

CEE Tavasz 2020
A szervezők és a Wikimédia Magyarország Egyesület nevében gratulálunk a versenyen nyújtott teljesítményedért és köszönjük a részvételt! Xia Üzenő 2020. július 25., 14:42 (CEST)

Aleksander Ładoś

Szia! köszi szépen a gyors értékelést! Három órát töltöttem arra, hogy számítógépes fordítás után jól nézzen ki a cikk. Még tanulok a nyelvet, akkor lázíthatnál kicsit? Talán nem kéne annyira szígorúan lenned. A törölés előtt még több lehetősége van megjelőlni hogy valami nem érthető a cikkben. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Foks17 (vitalap | szerkesztései) 2020. augusztus 20., 23:35‎ (CEST)

Futamok összefoglalói

Szia! Ne haragudj, de se energiám, se időm nem volt megírni őket, köszönöm, hogy pótoltad, remek munkát végzel. Remélem nemsokára újult erővel vetem bele magam a szerkesztésbe. Hogy tetszik az idei szezon? Gerry89 vita 2020. szeptember 13., 19:43 (CEST)

Szia! Bocsi, hogy csak most válaszolok. Én is így látom, az utóbbi futamoktól eltekintve eléggé unalmas, kivétel talan amikor a Mercedeseknek gumiproblémajuk volt és Verstappen le tudott csapni. Mit szólsz a gyenge Ferrarihoz. Egyelőre nekem aki még csalódas az Ocon, Ricciardo stabilan veri, míg érdekes nekem, hogy Stroll azert konstansan ott van Perezzel, pontokban főleg, igaz a mexikói ki is hagyott. Gaslynak nagyon örültem. Albon is gyenge. Jók a McLarenek. Gerry89 vita 2020. szeptember 18., 07:19 (CEST)

Hét nővér sablon - Ukrajna Szálló ill. Hotel Ukrajina

Kedves XXLVenom999!
Az általad létrehozott Hét nővér sablonban szerepel a Kapcsolódó épületeknél a Hotel Ukrajina. Ez nem ugyanaz mint A Hét nővérnél szereplő Ukrajna Szálló? Ha igen, akkor a Kapcsolódó épületekből törölném és beírnám helyette a kijevi Csillagos Házat. Üdv.: ZorróAszter vita 2020. szeptember 29., 18:02 (CEST)

Csak most látom, hogy a Hotel Ukrajina Kijevben van. Akkor bocs. Tárgytalan. Üdv.: ZorróAszter vita 2020. szeptember 29., 18:13 (CEST)

Varga László (matematikus)

Kedves XXLVenom999! Arra, hogy Varga László (matematikus) szeptember 19-én hunyt el, mi a forrás? A prim.hu nem közöl napot, pontosabban csak a közlés napja 2020. szept. 19. Ezt a halálozási listába való beleírás miatt kérdezem (tudom, hogy az életrajzi szócikkbe más írta be - az életrajzi szócikk elkezdője - a szept. 19-ét). Szép napot kívánok! Apród vita 2020. október 2., 14:47 (CEST)

The Planetokio Movie

Ez biztos hogy nem létezik? Még rendezni is ugyanaz rendezte. Apród vita 2020. október 12., 01:54 (CEST)

Eifel nagydíj

Szia! Láttam törölted a futamösszefoglalóm. Ütköztünk? Csak mert látom, hogy a te általad beírt van benne. Amúgy ez a rekordok futama volt. Gasly megint jól ment, ahogy Hülkenberg is. – Gerry89 vita 2020. október 12., 08:34 (CEST)

Pletykák

Szia! Mit szólsz ezekhez a pletykákoz? – Gerry89 vita 2020. október 22., 19:14 (CEST)

Pokoli szomszédok konzolverziós cikk

Szia! Akkor kitörölnéd a lapomat, ha nincs értelme külön cikket írnom róla? Végiggondoltam. https://hu.wikipedia.org/wiki/Pokoli_szomsz%C3%A9dok_(Nintendo_DS)SZD vita 2020. október 31., 00:10 (CET)

(Frissítés: Azóta kitörölték.) – SZD vita 2020. október 31., 13:24 (CET)

2020-as Formula–1 emilia romagna nagydíj

Szia, mivel a múltkor is belefutottam, most megint felfigyeltem rá. Ez így sehogy se jó. Ha a térséget úgy hívjuk, hogy Emilia-Romagna, akkor ez vagy Emilia-Romagna-nagydíj, vagy emilia-romagnai nagydíj. Ha azonban úgy írnánk, hogy Emilia Romagna (és az én Cartographiám így írja), akkor meg Emilia Romagna-nagydíj vagy Emilia Romagna-i nagydíj volna a helyes. Ez a mostani azonban mindkét esetben rossz. – Pagony foxhole 2020. november 1., 15:56 (CET)

Látom, volt róla egy kocsmafali vita, ott egyeztek meg a kötőjeles változatban. Akkor tekintsük ezt irányadónak, és Wikipédia-szerte javítani kéne a sportos cikkekben. Ami viszont a tartalmi oldalát illeti, azt nektek kellene eldöntenetek, hogy főnévi vagy melléknévi alakot akartok: Emilia-Romagna-nagydíj vagy emilia-romagnai nagydíj. Úgy látom, az összes fajta mellékneves: német, szingapúri, bahreini stb. – Pagony foxhole 2020. november 1., 16:10 (CET)

Igen, én azt mondanám, legyen emilia-romagnai nagydíj. – Pagony foxhole 2020. november 1., 16:23 (CET)

Rendben, én köszönöm. – Pagony foxhole 2020. november 1., 16:38 (CET)

Török nagydíj

Szia! Mit szólsz a hétvégéhez? Jó volt megint egy esős verseny. Strollt sajnáltam most, ezt a csapat cseszte el neki. De talán megint bizonyította, hogy több ő, mint apuci befizetett fiacskája. Vettelnek örültem, Leclerc már a mostani nyilatkozataival igencsak magas lóról beszélt róla. Egy négyszeres világbajnokról. Még ha nem is volt sosem a kedvencem a német. Hamilton bezzeg ma is bizonyította, hogy a sportág történetének egyik, ha nem a legjobbja. Bottas meg azt, hogy nem csak az autó számít :D Este jövök az összefoglalóval. Gerry89 vita 2020. november 15., 14:14 (CET)

Az év futama (?)

Szia! Mit szólsz, milyen futam volt ez?! Nagyon örültem Pereznek! Russell meg majd még fog rengeteg futamot nyerni. Káosz futam volt megint :D Bottas meg egy csörgősipkás, ma is bebizonyosodott :D Ocon is összeszedte magát, már temettem, de mostanság erős futamai vannak, plusz most összehozott egy dobogót. Gerry89 vita 2020. december 6., 20:11 (CET)

Ha ráer addig, akkor holnap érkezik a futam összefoglalója. Gerry89 vita 2020. december 6., 20:26 (CET)

Szubcsonk

szia! Kérlek, ha szubcsonk sablont teszel egy szócikkre, értesítsd a szócikk készítőjét is mindig, másképp nem biztos, hogy értesül arról, hogy törölni fogják az irományát, ha nem bővíti ki. Köszönöm. Xia Üzenő 2020. december 8., 16:07 (CET)

Benne van a JS-ben, beszúrható módban, de a másolható változat is használható: {{Szubcsonk-figy}}(?) {{subst:Szubcsonk-figy}}. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. december 8., 17:05 (CET)

@Hungarikusz Firkász: Köszönöm szépen! – XXLVenom999 vita 2020. december 8., 17:20 (CET)

A probléma megoldódott, mert a lap szerkesztője folytatta a szócikk bővítését. Neked is azt mondom, amit itt a minap egy régi motorosnak: nem kell azonnal szubcsonkozni a friss szócikkeket. Lehet, hogy szerkesztője kisvártatva folytatja (mint a jelen esetben is). Ne riasszuk már el az újakat! Az igaz, hogy Agoston1224 nem riadt meg a sablontól, de más esetleg nem így fogja fel. Köszi. Csigabiitt a házam 2020. december 8., 17:45 (CET)

@Csigabi: Úgy tudom ha valaki elkezd dolgozni egy cikken, arre való az {{Építés alatt}}(?) sablon. Az a baj, hogy ha meg több napig várunk, akkor a cikk eltűnik a süllyesztőben, nem lesz szem előtt, és lehet örökre úgy marad. A szubcsonk sablonnal ugyanúgy megvan az öt napja bővíteni, öt napig biztosan nem törli senki, lehet munkálkodni rajta, és ha bővült, a sablon simán levehető, és ennyi. Értem amit mondasz, igazad is van vele, de érdemes a másik oldalt is szem előtt tartani. – XXLVenom999 vita 2020. december 8., 18:07 (CET)

Egy újonc valószínűleg még nem ismer minden sablont, ezért nem is gondolhat az említett sablonra. Habár most, hogy említed, akár szólni is lehetne neki, hogy használhatná. Én attól nem tartok, hogy ha fél órán belül nem kerül szubcsonksablon egy szócikkre, akkor az úgy marad örökre. Egyrészt van pár éber járőrünk, akik csak arra várnak, hogy sablonozhassanak, másrészt az újonc szócikke jelöletlen marad, ezért előbb vagy utóbb felbukkan az ellenőrzetlen szócikkek listáján. Csigabiitt a házam 2020. december 8., 18:14 (CET)

@Csigabi: Ebben mondjuk tökéletesen igazad van. Rendben, próbálok majd jobban odafigyelni erre. Bár lehet egyszerűbb ha inkább hagyom az ilyen cikkeket. – XXLVenom999 vita 2020. december 8., 18:17 (CET)

Csigabinak is. Esetleg az üres lap tetején lévő információs dobozba be lehetne építeni az építés alatt sablont is, és akkor az új szerkesztők is egyből értesülhetnének ennek a lehetőségéről, és tudnák rögtön használni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. december 8., 18:32 (CET)

@Hungarikusz Firkász: Ez egy kifejezetten jó ötlet, én támogatnám. – XXLVenom999 vita 2020. december 8., 18:47 (CET)

Nagyon jó gondolat. Fel kellene vetni valamelyik kocsmafalon. Csigabiitt a házam 2020. december 8., 18:51 (CET)

A magyar labdarúgó-válogatott 2021. június 15-i mérkőzése

Szia, szerinted ennek, így, most van értelme? A magyar labdarúgó-válogatott 2021. június 15-i mérkőzése. – Pagony foxhole 2020. december 11., 01:04 (CET)

A múlt idővel teljesen egyetértek. – Pagony foxhole 2020. december 11., 12:23 (CET)

Évértékelő

Szia! Hát vége lett ennek a szezonnak is. Szerintem jó volt, mégha a bajnoki cím kvázi egyesélyes is volt. Volt pár emlékezetes futam, avattunk két új futamgyőztest, és összesen öten nyertek futamot, 13 pilóta állt dobogón, emlékeim szerint ilyen elég régen volt. Nekem Pérez, Ricciardo és Gasly és a McLaren volt az abszlolult pozitiv meglepetés, a Ferrari meg a negatív. És hár pár régi motorostól is búcsúzunk, szerintem végleg (Péreztől is), és hát igzgalmas lesz szerintem a 2021-es idény is. Milyen autót épít a Red Bull? Tud menni Max a Mercedes és Hamilton ellen? Ricciardo, Sainz és főleg Vettel csapatváltása, a kis Schumi érkezése, biztos ő is sok nézőt fog vonzani, bár engem ő annyira azért nem hoz lázba. Addig meg várhatjuk ki kapja a Red Bull másik ülését. Én csak azt remélem Kvjatot kiteszik és Cunoda jön, kell egy jó japán kamikaze :D Kvjatot korábban védtem, de megkapta az új esélyt, és Gasly idén lebucizta, jó ügynök volt, de ennyi volt.

Mindjárt nekilátok a futam összefoglalójának, aztán átnézem a szócikket, de szerintemmehet is kiemelésre, ha nincs ellenvetésed. Vagy megvárjuk a jövő hét eleji teszteket? – Gerry89 vita 2020. december 13., 17:04 (CET)

Rendben, akkor a tesztek után megy majd kiemelésre. Alonso visszérését meg kifelejtettem az előbb, kíváncsi leszek azért a jó öreg Fernandóra is. Ocon élete mnem lesz egyszerűbb, az biztos :D És igen, tényleg volt egy-két új vagy régi-új versenypálya, amiken jó verseny volt. – Gerry89 vita 2020. december 13., 17:21 (CET)