Wikipédia-vita:Sablonműhely/Archív10

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tomcsy 10 évvel ezelőtt a(z) Jószócikk-sablonok témában

Összecsukható fejléc navoszlopban

Sziasztok! Csináltam itt egy kis próbát a {{Hinduizmus}} sablonnal, mivel ha az utóbbi időben elkészült cikkeket beleírnám, függőlegesen lefelé már sokk cikkbe nem is férne el. Ezért a fejléceket becsukhatóvá tettem. Sajnos azt nem tudom elérni, hogy a kis fejlécek is olyan színűek legyenek mint a sablon színe általában, illetve azt sem, hogy kinyitáskor a háttér fehér legyen. Teemea javasolta, hogy akkor már alapsablon-szinten, vagyis a {{navoszlop}}(?)-ot kellene módosítani. He ez nem megoldjható, vagy nem javasolt, az is jó lenne, ha az enwikis megoldáshoz hasonlóan lenne egy külön összecsukható navoszlop (en:Template:Sidebar with collapsible lists), ami például itt látható használatban. Nem értek a sablongyártáshoz, tudna valaki segíteni? Ogodej vitalap 2013. február 3., 11:35 (CET)

 megjegyzés Szerintem nem vészesen magas ez a sablon ahhoz, hogy ne lehetne rövidebb szócikkekben elhelyezni. – Joey üzenj nekem 2013. február 4., 02:08 (CET)

Most még nem, de mindjárt beleírom a sablon elkészítése óta megírt új cikkeket, amik a hinduizmushoz tartoznak, és akkor az lesz. :-) Ogodej vitalap 2013. február 6., 20:33 (CET)

Tehát kb. ilyenre gondoltam ez {{Hinduizmus}} helyett. Már kiegészítettem a sablont az újabb linkekkel, szerintem ez már elég magas, és kisebb cikkekbe nem fér bele. Ogodej vitalap 2013. február 6., 23:27 (CET)

Szerintem jó lett, mi vele a probléma? – Joey üzenj nekem 2013. február 7., 00:32 (CET)

Francia megye sablon infobox : sorszám + ISO-kód + interwiki

Ahogyan természetesen itt is a dokumentációs allapon kell elhelyezni az iw-ket (és a kategóriákat) noinclude-tagek között. Ez a része megoldva. – Joey üzenj nekem 2013. február 6., 19:42 (CET)

Film infobox: műfaj és ország

{{film infobox}}(?)-ban az "ország" rovatot javaslom pontosítani : "gyártó ország" vagy forgatási helyszín (location)? Javasolnék egy "műfaj" rovatot is (dráma, vígjáték, thriller...stb) Akela vita 2013. február 5., 23:18 (CET)

Az ország a filmek esetén mindig a produkciós cégek, producerek országa szokott lenni, tehát a gyártó országok, lehet érdemes lenne inkább mellette egy forgatási helyszín rovatot nyitni. A műfaj meg előre látom milyen vitákat fog szülni, mivel a filmes műfajok közel sem olyan kiforrottak, mint mondjuk az irodalmi, de akár a televíziós műfajok. De ha nagy igény van rá, belekerülhet. − Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. február 6., 07:57 (CET)

A "műfaj" beszúrását ellenzem. A "forgatási helyszín" többnyire nem egyetlen hely, tehát ez sem jó ötlet. Előzetesen minden ilyen ötletet először a Filmműhelyben kellene felvetni és jóváhagyatni, a Sablonműhelyre a megvalósítás tartozik. misibacsi*üzenet 2013. február 6., 18:58 (CET)

A rokon {{Televíziós műsor infobox}}(?)-ban mindkettő benne van, gondoltam, hátha itt is elkelne. Akela vita 2013. február 6., 19:45 (CET)

A televíziós műsorokat gyakran egyetlen stúdióban rögzítik, de jellemzően egy városon belül, tekintve, hogy sokkal több hasznos anyagot kell termelniük sokkal kevesebb pénzből. Ettől még engem nem zavarna ez a paraméter. Azonban a televízió sokkal kötöttebb közeg, mint a mozi, és ez kedvez az egységes műfajok kialakulásának (ha csak a heti fikciós jellegű narratív sorozatokat vesszük: egykamerás/többkamerás szitkom – a félórás műfajok; dráma, amin belül van zenés, akció, high concept, képregény, családi stb. – az egyórás műfajok). Szemben a filmmel, ahol az alkotások jelentős része nem műfajfilm, hanem kísérleti, ábrázoló, művész stb., ami pedig műfajfilm az jellemzően kevert műfajú. Nincs is kialakult műfajstruktúra, az eladást elősegítő műfaji címkék pedig teljesen következetlenek. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. február 6., 22:11 (CET)

ühüm, de akkor kategorizálni sem kellene a filmes cikkeket műfaj szerint. Mert most azt is tesszük. Ha műfajkategóriába lehet tenni, az infoboxban miért ne lehetne paramétere? Teemeah 편지 2013. február 6., 23:58 (CET)
Hát elég szegényes és összevissza is az a kategorizálás :-). Átfutva vannak ott nem műfajok, hanem technikai kategóriák (némafilm, animációs filmek, zenés filmek, rövidfilmek), műnem (dokumentumfilm), de e többség inkább műfajcsoport, semmint műfaj, de azok is többnyire csak tematika alapján, egy-két kivétellel (vígjáték – metaműfaj?). Ezentúl van hogy külön kategóriaként van egy műfajcsoport (bűnügyi) és mellette (nem benne) az egyik műfaja (thriller – a bűnügyi film három típusa a krimi, ahol a főszereplő csak nyomoz, kívülálló, a thriller, ahol a főhős folyamatosan bevonódik, aktivizálódik [és aminek vannak alműfajai, mint a woman-in-peril és a running-man] és a noir, ahol a főhős folyamatosan leépül, passziválódik). Ettől függetlenül alul akárhány (tematikus és technikai) kategóriába besorolhatunk valamit, addig az infoboxban ez nem feltétlenül szerencsés, inkább csak a vita lenne belőle. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. február 7., 14:43 (CET)

Wikipédia:Sablonműhely/Lua kívánságlista

2013. február 18-án a tervek szerint bekapcsolják a Lua nyelvű sablonprogramozás lehetőségét a magyar Wikipédián. Itt lehet gyűjteni azokat a kéréseket, amelyeket korábban nem sikerült megoldani – bonyolult sablonok, túl sok parserfüggvényt használó sablonok, sokszorosan egymásba ágyazott sablonok, esetleg olyan sokszorosan beágyazott sablonok, amiket a szoftver eddig nem is engedett. Hátha egyszer megoldja valaki. :-)

Akinek a jegyzetei között vagy a bögyében van régebbről megoldatlan bonyolult sablonprobléma, vagy megtalálta az archívumban elsüllyesztve, az most előadhatja! Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. február 16., 12:11 (CET)

Ismét megjelenési probléma userboxnál

Sablon:Userbox/nemlistázó (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

A userlapomra beillesztve nem látszik a szövege, csak a sablon képe. Meg tudná bütykölni egy szaki? Előre is köszönettel: – Joey üzenj nekem 2013. február 4., 13:06 (CET)

Senki semmit? Még ötlet sincs? – Joey üzenj nekem 2013. február 19., 22:34 (CET)

Van benne szöveg, csak fehér színű. Szerintem az Userboxtopodban fellelhető "textcolor = white" hatott rá. Elvileg most rá van erőltetve a fekete betűszín. Peligro (vita) 2013. február 19., 22:48 (CET)
Érdekes, mert más userboxoknál meg nem hat rá (nem is lenne jó, ha hatna, hiszen annak csak az a feladata, hogy a boxok fölötti felirat milyen színű legyen).
Viszont ahogy látom, akkor meg sikerült oldani, köszönöm: – Joey üzenj nekem 2013. február 19., 23:45 (CET)

2009-es úszó-világbajnokság sportágak sablon (ide is)

(A Sportműhelybe is írtam, de lehet, hogy itt hamarabb észre veszitek) Valaki át tudná nekem hozni ezt a sablont [1]? Nagyon megköszönném! – Engusz vita 2013. február 27., 18:49 (CET)

Már elkészült! --Engusz vita 2013. február 28., 16:20 (CET)

Viszonylat egyértelműsítő lap infobox

Sablon:Viszonylat egyértelműsítő lap infobox. Muszáj ekkorának lennie benne a térképnek? Ha igen, akkor miért kell infobox formátumúnak lennie? navoszlopnak inkább beillene. Teemeah 편지 2013. március 12., 15:00 (CET)

cite news és az archiveurl

A {{cite news}}(?) jelenleg nem tudja kezelni az archívumlinkeket, mint a {{cite web}}(?). Jó lenne beleépíteni. Teemeah 편지 2013. március 13., 09:57 (CET)

A cite sablonok a legelsők, amiket át kéne tenni Luára, az enwikin már látványos eredményeket értek el. Ezeket szerintem már nem érdemes a klasszikus módon bővíteni, mert csak egyre bonyolultabbak és lassabbak lesznek. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. március 15., 22:59 (CET)

Életrajz infobox

Egy építő jellegű javaslatként vetném fel, hogy egy címer mezőt is jó volna beszúrni, mint mondjuk a városoknak, mert elég sokan rendelkeztek olyannal. Szerintem így szebbek lennének az érintett oldalak és egyszerűbb lenne a szerkesztés is. Üdv: Madboy74 * Vitalap 2013. március 15., 23:34 (CET)

Segítségkérés

Sziasztok, létrehoztam egy sablont: Sablon:Userbox/Londonba költözött és a hozzá tartozó dokumentációt is, illetve létrehoztam egy ehhez való új kategóriát is Kategória:Londoni_wikipédisták.

Viszont a kategórialistában sajnos megjelenik a sablon maga, és a dokumentáció is: úgy tűnik valamit nem jól csináltam. Megtenné egy guru, hogy ránéz?

Előre is köszönöm. --EniPort vita 2013. március 20., 20:10 (CET)

Azt hiszem az volt a baj, hogy be volt illesztve a sablon a dokuban is. Teemeah 편지 2013. március 20., 20:39 (CET)

Köszönöm szépen a gyors segítségedet. --EniPort eszmecsere 2013. március 20., 21:36 (CET)

Sablon:Pozíciós térkép Észak-Karolina

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok!

A Sablon:Pozíciós térkép Észak-Karolina-t használó infoboxokban a poziciós térkép alatt a "Pozíció Észak-Karolina térképén" feliratból az "Észak-Karolina térképén" rész egy szagatott vonalú téglalapban jelenik meg. Ha valaki tudja, javítsa! pl: Durham (Észak-Karolina) --fausto vita 2013. március 23., 12:55 (CET)

Kész. --Bean49 vita 2013. március 23., 16:40 (CET) Köszi. – fausto vita 2013. március 23., 16:41 (CET)

Települések lakosságának sablona

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok. A Sablon:USCensusPop automatikusan a szócikkek jobb oldalára helyeződik. Megoldható e, hogy választható legyen a sablon elhelyezése a bal oldalon vagy középen? A rövidebb településcikkeknél ugyanis túlságosan nagy felület marad üresen, mivel a település infobox alá helyeződik.-- Bahusz vita 2013. március 28., 10:45 (CET)

És még egy kérdés, nem lehetne automatikussá tenni a sablonba beírt egy bizonyos év lakosság számának változásának százalékos kiszámítását, a beírt előző népszámlálás adatához képest, az angol sablonhoz hasonlóan? (Lásd pl. Vermont)-- Bahusz vita 2013. március 28., 10:53 (CET)

Szia, a sablon leírása ugyan nem tartalmazza, de van egy "|align=" paraméter is, ha ide "left" szót írsz, akkor bal oldalra kerül a táblázat. Elvileg a "center" a középre helyezés, de az nem hiszem hogy jól mutatna. Az automatikus számolás akkor megoldható, ha a paraméterekben kizárólag számok szerepelnek, nincs a számok között szóköz vagy egyéb karakter. Pl. az Oklahoma jó, a Colorado cikk nem. Esetleg azt meg lehet tenni, hogy ha helytelen a kitöltés, akkor nem jelenik meg az adat.--Tomcsy üzenet 2013. március 28., 15:20 (CET)

Amennyiben sikerül ezt így megcsinálnod, akkor akár át is javítom a rá hivatkozó lapokat, nincs sok belőlük.-- Bahusz vita 2013. március 28., 15:50 (CET)

Itt miért jelenik így meg amikor beillesztem?? -- Bahusz vita 2013. március 28., 16:00 (CET)

A román településekből kivettem a sablont. Ez a kerek 10 évenkénti megjelenítésre alkalmas, ahhoz tud százalékot számolni, az évszámok fixek benne, hiszen az a paraméter neve. Ha külön sort írunk be 1992-nek, meg egyéb éveknek, akkor annak az automatikus százalékos változását mihez hasonítjuk? Lehet persze "általánosat" is használni, csak akkor olyan paraméterek kellenek, hogy "|év1, |népesség1", stb. Ezzel csak az a gond, hogy ebből idővel 100 is lehet, és ezt nem túl jó beleépíteni egy sablonba.--Tomcsy üzenet 2013. március 28., 16:19 (CET)
Készen van az automatikus számolás, a fix 10 évenkénti adatokra. A cikkekből kivettem az oda nem kellő karaktereket.--Tomcsy üzenet 2013. március 28., 16:33 (CET)

Köszi. Viszont ezzel az a gond, hogy sok országban nem pont kerek évszámban (2000, 2010, 2020 stb) van népszámlálás.-- Bahusz vita 2013. március 28., 17:15 (CET)

Esetleg ez tud segítséget nyújtani: en:Template:Historical populations A „Non-regular date ranges” alcímnél.-- Bahusz vita 2013. március 28., 17:23 (CET)

Itt is létezik ez a sablon, de a százalékos változás nincs benne.--Tomcsy üzenet 2013. március 28., 17:54 (CET)

És bele lehet rakni?-- Bahusz vita 2013. március 28., 18:51 (CET)

Amennyiben alkalmazom ezt, megint itt, akkor ismét egymásra csúsznak a táblázatok.-- Bahusz vita 2013. március 28., 18:55 (CET)

Szuper! Kösz!-- Bahusz vita 2013. március 30., 06:48 (CET)

Igen, mert ez egy infobox-szerű táblázat, a táblázat köré menne a folyószöveg, csak nincs annyi. A másik táblázat (a 2002-es megoszlás) a folyószöveg része, így az mellé kerül. Ha az align paraméterbe mondjuk 0-t írsz, vagy bármit ami eltér a left/center/right szótól, akkor a másik táblázat alá kerül. A %-os változást megpróbálom belerakni majd.--Tomcsy üzenet 2013. március 28., 19:20 (CET)

Kösz, az első probléma megoldva!!! -- Bahusz vita 2013. március 28., 19:48 (CET)

Kész, a sablon lapján van leírás. --Tomcsy üzenet 2013. március 28., 23:53 (CET)

Köszönöm. De van még egy kérdésem. Ahol kipróbáltam, Ariceștii Zeletin, ott az látszik, hogy van a sablon oldala előtt egy bekezdés szerű terület. Nem lehetne, hogy közvetlenül a szócikk szélére helyeződjön a sablon? -- Bahusz vita 2013. március 29., 11:56 (CET)

Példának átírtam az igazítást. --Bean49 vita 2013. március 29., 20:05 (CET)

Kösz!-- Bahusz vita 2013. március 31., 08:34 (CEST)

Műhelytalálkozó

Sziasztok!

Ha bármikor kedvetek szottyanna egy műhelytalálkozót összehozni, a Wikimédia Magyarország Egyesület budapesti, Madách Imre téri irodájában /33nm/ bármikor tető alá tudjátok hozni; ahogy bármiféle találkozót is. Pl ha jó lenne infókat (képet, szöveget, stb.) szerezni erről/arról, akkor ide el lehet hívni a megpuhítandó intézmény képviselőit és jól rádumálni őket erre :) (kapcsolat az egyesülettel)

Az egyesületnél utazási (vonat, busz), illetve egyéb (pl kaja a talira :) ) támogatásra is lehet pályázni (nincs kritérium, csak keret, amit ki lehet meríteni). Lásd: [ pályázatok ].

Azért van az iroda és a pályázati lehetőség is, hogy használjuk, úgyhogy bátran :)

Üdv, --Vince blabla :-) 2013. március 28., 20:09 (CET)

Pl. valaki tarthatna egy Lua-továbbképzést :D. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. március 31., 09:08 (CEST)

Firenze

Ha szépen kérem, akkor tudna valaki egy Firenze pozíciós sablont csinálni? Köszönöm! - Tündi vita 2013. március 16., 12:13 (CET)

Sehonnan nem jön segítség? - Tündi vita 2013. március 23., 15:12 (CET)
WPM:TÉ, ők foglalkoznak a pozíciós sablonokkal is – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. március 23., 15:32 (CET)
Kösz, írtam nekik is. - Tündi vita 2013. március 23., 17:07 (CET)

Sablon hiba

Miért nem jó ez a sablon? {{New York kerületei}} Előre is köszönöm a segítséget! - Viloris Üzenj! 2013. április 11., 20:01 (CEST)

Most már jó. Fogalmam nincs mi volt ez. :) --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. április 11., 20:14 (CEST)

Köszi Burum! Én sem értettem mi lehetett, mert jónak tűnt. :) - Viloris Üzenj! 2013. április 11., 20:16 (CEST)
Nekem még mindig szétesik az {{M-v-sz}}(?) rész. Más sablonban meg nem. Különös. - Viloris Üzenj! 2013. április 11., 20:18 (CEST)

Ha itt fent a sablonra klikkelsz, akkor jó, nem? szerintem egy kicsit várni kell egy adatbázis-frissítést, amíg az új sablon átíródik a cikkekben. Ha két óra múlva se jó, akkor nálam nagyobb koponyára lesz szükség. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. április 11., 20:26 (CEST)

Még nem jó, de akkor várunk. Köszi!! - Viloris Üzenj! 2013. április 11., 20:31 (CEST)
Az includeonly tag bolondította meg. Nem tudom mennyire kell bele, én egyetlen általam létrehozott navboxba sem raktam bele, mégis jól működnek... Peligro (vita) 2013. április 11., 20:33 (CEST)
Szóval ez volt a gond? Ilyennel még nem találkoztam. Szerintem nem igazán kell bele a működéshez, bár bele szoktam rakni, mert pl a sablondokban nem hozza fel a sablont duplán. Köszönöm!! - Viloris Üzenj! 2013. április 11., 20:37 (CEST)

Elavult az űrszonda infobox

Sziasztok! Az űrszonda infoboxban kellene egy kis változtatás, mert ma már nem csak űrügynökségek, hanem magáncégek is indítanak űrszondákat. Ezügyben nyitottam egy megbeszélést a Csillagászati műhely vitalapján. Rá tud-e nézni erre valaki, tudtok-e segíteni? Köszönet előre is. Piraeus vita 2013. április 15., 11:15 (CEST)

Beletettem egy "cég" paramétert. Az űrügynökség és a cég közül az egyiket kell kitölteni, de technikailag lehet mindkettőt is. --Tomcsy üzenet 2013. április 15., 15:03 (CEST)
Nekem ez így tök jó, köszi! Piraeus vita 2013. április 15., 15:52 (CEST)

Navbox sablondokumentáció

Nem lehetne-e ennek a sablonnak is egy rövidebb alternatív nevet adni, a {{Sablondokumentáció}}(?) alternatív neveinek mintájára? - Viloris Üzenj! 2013. április 11., 11:23 (CEST)

Csináltam rá egy átirányítást {{navboxdoc}} néven, és feltüntettem a dokumentációjában mint alternatív nevet. ✮ Einstein2 vitalap 2013. április 17., 20:17 (CEST)

Köszi! --Viloris Üzenj! 2013. április 18., 10:25 (CEST)

Szentkutak Magyarországon

A cikk sablonjából Sablon:Szentkutak-térkép eltünt a Magyarország térkép. Wanted, hová tünt, valaki vissza tudja valahogy állítani? – Konstant vita 2013. április 17., 21:42 (CEST)

Ott van benne, de nagyon csúnya! vaktérképet kellene betenni, mert összevissza fedik egymást a beépített meg a linkelt feliratok. Nagyon nem profinak néz ez így ki... Teemeah Üzenő 2013. április 18., 11:03 (CEST)

Externalimage

Kedves műhelytagok!

Szeretnék egy olyan sablont, amilyet elhelyeztem az angol wikiben és itt látható a Felix Baumgartner cikkben. Tudomásom szerint van hasonló nálunk is, de nem működik. És ha lehet ne tartalmazzon "fekete mágiát", mint a korábbiak. Önmagában is elég pozitív lesz, ha működni fog:) Vadszederke' 2013. április 17., 20:29 (CEST)

A mi sablonunk is működik:

Felix Baumgartner
Nem található szabad kép.(?)
Felix Baumgartner a Laureus-díjjal

✮ Einstein2 vitalap 2013. április 17., 20:34 (CEST)

A "Sablon:képlink" ugyanezt tartalmazza lényegében, de én úgy szeretném, hogy megjelenjen, mint az angol wikipédiában. Vadszederke' 2013. április 17., 22:23 (CEST)

Mért nem jó neked így? Most egy szócikk miatt alakítsuk át? Ez ugyanazt tudja. Szócikk végébe is lehet linkelni képet sima linkként :) Gyakorlatilag az angol sablon se tesz mást, csak keretet ad egy sima linknek.... az enwikin minden bánatnak sablont csinálnak, még a mondatvégi pontnak is... Teemeah Üzenő 2013. április 17., 23:44 (CEST)

Azért nem jó, mert mind a kettő nagyon csúnya. Azután nem szeretném, ha megjelenne egy nagy szürke ablak azzal, hogy nincs kép, azt a vak is látja, ha megnézi a linket. Azért tettem oda a Felix cikket, mert így látszik, hogy hogyan kell a sablont felépíteni. Aki tud ilyeneket, annak szerintem így könnyebb. Szóval szeretném, ha valaki a műhelyből átültetné ezt magyarra. Különben ez a képlink megoldhatná azokat a ronda filmkockákat, mert így teljesen jogszerűen kerülhet egy jó minőségű kép a cikkbe a bekeretezett link által.:) Vadszederke' 2013. április 18., 16:37 (CEST)

Ismételt köszönet Tomcsy szerkesztőnek:)

 (191856) Almáriván kisbolygó

Vadszederke' 2013. április 21., 21:03 (CEST)

Viszont ezt a sablont kizárólag olyan cikkekben szabadna alkalmazni, ahol nincs olyan kép, ami a huwikiről vagy Commonsról belinkelhető lenne! – Joey üzenj nekem 2013. április 21., 21:51 (CEST)

Sablon:Labdarúgócsapat infobox

A sablont szeretném módosítani, adminoknak van hozzá jogosultságuk. A ligakupát kellene hozzáadni. A teendő annyi, hogy a szuperkupa 1 és 2 részeit lemásolni az alá, és ott a szuperkupa szavakat ligakupa szavakra cserélni (az FTC megnyerte a ligakupát, már 2x írták be a cikkbe az infoboxba).--Tomcsy üzenet 2013. április 27., 11:29 (CEST)

Hozzáadtam, a dokumentációt ki kell egészíteni vele. --Joey üzenj nekem 2013. május 3., 11:36 (CEST)

Lesotho

Kérek tisztelettel valakit, hogy a {{Lesotho}} mintájára hozzon létre egy-egy sablont a két régebbi zászlóval is, lásd Lesotho zászlaja. Köszönettel, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. május 16., 17:55 (CEST)

Nem kell létrehozni, az "országsablonok" (azaz a Sablon:országnév típusúak) a {{zászló2}}(?) sablonhoz kapcsolódnak, ami a Country data sablonokat használja: Leírás: Sablon:Country data Lesotho
Tehát:
  • {{zászló2|Lesotho|1966}} Lesotho
  • {{zászló2|Lesotho|1987}} Lesotho
esetleg a {{zászlóország}}(?) is jó:
  • {{zászlóország|Lesotho|1966}} Lesotho
  • {{zászlóország|Lesotho|1987}} Lesotho
(a kettőben beállításbeli különbségek vannak, a zászlóországban lehet méretet is állítani)
  • {{zászlóország|Lesotho|1987|size=50px}} Lesotho


Emellett létrehoztam a {{zászlóikon}}(?) sablont, az enwiki en:Template:Flagicon mintájára, ami a Country data sablonokat használja. Ez a verzió csak a zászlót jeleníti meg, országnevet nem. Ha már a country data sablonok itt is léteznek, akkor használjuk őket, ezért szükségtelennek tartom, hogy a történelmi zászlók mindegyikének külön allapja legyen. A most meglévő {{zászló}}(?) sablon elméletben fel is számolható, az új sablonra áttérés esetén.

Lesotho fenti két zászlaja:
  • {{zászlóikon|Lesotho|1966}}Lesotho
  • {{zászlóikon|Lesotho|1987}}Lesotho

--Tomcsy üzenet 2013. május 17., 00:59 (CEST)

Isten vagy, köszönöm! --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. május 17., 11:03 (CEST)

 megjegyzés Nagyon  támogatom a {{zászló}}(?) sablon kismillió allapjának a felszámolását, ha már egyszer van technikai megoldás az egyetlen sablonnal való kiváltásukra! --Joey üzenj nekem 2013. május 18., 19:45 (CEST)

Pozíciós térkép cseréje

Hozzáértő segítsége kerestetik... A Sablon:Pozíciós térkép Szöul-ban le kellene cserélni a csúnya térképet erre: File:Map Seoul-teukbyeolsi.svg, csak hát, a térképhatárokat így újból be kéne lőni, azt viszont nem tudom, hogy kell... Köszönettel, Teemeah Üzenő 2013. május 26., 17:33 (CEST)

A Wikipédia:Térképészeti műhely nagy örömmel szokott ilyeneket elvégezni :). – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. május 26., 20:28 (CEST)

Oké :) Teemeah Üzenő 2013. május 26., 22:26 (CEST)

Hiányzó cite sablon

Az Atavizmus cikkben bukkantam egy hiányzó cite sablonra: {{Cite pmid}}. --Sasuke88  vita 2013. március 11., 19:15 (CET)

Nagyon meglepőnek találtam, hogy minden előzmény nélkül számos cikk használta ezt a nem létező sablont. A cikkekből mindenesetre eltávolítottam, mivel a jegyzetek szakaszba csak a sablon piros linkjét küldte. --Joey üzenj nekem 2013. június 4., 04:41 (CEST)

Ezek a sablonok az angol wikiből kerültek át, valószínűleg nem körültekintő fordítói munka eredményeként. Az egyik lehetséges megoldásként az angol sablon tartalmát kézzel kell átemelni. Vannak más, hasonló sablonok is, pl. {{Greenwood&Earnshaw}}(?), ezekre is ugyanez áll (ez utóbbit igyekszem majd korrigálni). Szaszicska vita 2013. június 4., 22:29 (CEST)

Focimezes sablon csak kisbetűs kiterjesztésű PNG-re működik?

Belefutottam egy olyanba, hogy egy focicsapat mezének (Club León, lásd a spanyol változatot is) néhány darabja nagybetűs kiterjesztésű PNG fájlban van, de a magyar wiki sablonja, ha jól értelmezem, csak kisbetűset tud, ugyanis a legbelső sablonban ({{Infobox/Mez/Football kit}}(?)) a {{{filetype}}} nem kap értéket kijjebbről. Meg lehetne oldani, hogy legyen a {{Labdarúgócsapat infobox}}(?) sablonban minden egyes mezrészlethez 1-1 fájltípus paraméter, amibe a fájl kiterjesztését lehetne beírni, és azt átvinné a belső sablonokba? A spanyol és a lengyel wikiben ez működik. Valószínűleg meg tudnám csinálni, de védettek a sablonok, csak admin szerkesztheti. Vagy fogjam magam és töltsem föl a commonsra kisbetűs kiterjesztéssel ugyanazokat a fájlokat? Vagy azt törlik, ha ott egyvalami kétszer szerepel? Vagy például a legbelső sablonba beleírni, hogy ha nem talál kis png-t, akkor nézze meg még nagy PNG-re is, és ha az sincs, csak akkor legyen hibás. Zerind 2013. június 11., 20:50 (CEST)

Módosítottam a sablonokat, majd minden darabra külön állítható a fájltípus. Adminra vár: Sablonvita:Labdarúgócsapat infobox --Tomcsy üzenet 2013. június 23., 20:36 (CEST)
Kész, a Club León cikkbe mindhárom mezet beleírtam.--Tomcsy üzenet 2013. június 25., 02:50 (CEST)

Csillag infobox

Az enwikiről áthozott adatokkal van megint gondom, nevezetesen a "kép =" paraméterrel, amiben két kép szerepel, "div"-vel megadva. A két kép megjelenik, a probléma az, hogy előtte a "[[Fájl: ", utána pedig a "|250px]]" szöveg íródik ki, ezeket kellene eltüntetni.

Ebben a készülő cikkben látható a sablon: Szerkesztő:Misibacsi/tesztoldal/Cygnus X-1. Ha valaki módosítja, azt kérem, hogy másolja le az infoboxot a meglévő alá, hogy látni lehessen a különbséget. Persze jobb lenne, ha a sablon működése módosulna. misibacsi*üzenet 2013. június 23., 14:24 (CEST)

A "kép" paraméterbe csak a fájl nevét lehet beírni, az infoboxba beágyazott sablon tartalmazza a Fájl: előtagot, és a linkeket is. A beágyazott sablon módosítása hatással lenne a többi cikkre, mert ott meg hiányozna a fájlhivatkozás.--Tomcsy üzenet 2013. június 26., 15:13 (CEST)
Bele tudnál egy kicsit ásni a sablon működésébe az enwikin? (en:Cygnus X-1). Mert ott jól működik, onnan másoltam át ezt a részt, viszont itt nálunk nem jó. Hogyan kellene másképpen hivatkoznom a 2 db képre, hogy úgy jelenjen meg, mint az enwikin? Próbáltam változtatni ezt-azt, de nem értek hozzá. Kösz előre is, ha tudsz vele foglalkozni. misibacsi*üzenet 2013. június 26., 19:35 (CEST)
Itt állok és várok, hogy segítsen valaki ezt megoldani, addig nem folytatom a cikket, mert szarul néz ki az infobox. misibacsi*üzenet 2013. június 27., 23:08 (CEST)
Az infoboxba beletettem egy új, "kép2" és a hozzátartozó paramétereket (méret, aláírás), ebben nincs fixen benne a wikilink és a "Fájl:" előtag. Az allapodon a paraméterek neveit változtattam. Egyébként is egyre több infoboxban veszem észre, hogy hátrányosabb, ha az infobox wikilinket, vagy sablonjeleket tartalmaz.--Tomcsy üzenet 2013. június 28., 00:48 (CEST)

Köszönöm a módosítást! misibacsi*üzenet 2013. június 28., 18:05 (CEST)

A Sablon:IUCN „assessors” paramétere

Kedves Műhelytagok! Egy apró hibára lettem figyelmes, s mivel nem értek a sablonokhoz, ezért tőletek kérek sablonorvoslást. Ahogy' rendezgettem a szúróslevelű tölgy szócikket, s elhelyeztem rajta a Sablon:IUCN-t, észrevettem, hogy ha a sablonban az „assessors” paraméternek értéket adok, akkor sem jelenik meg az érték a sablon képében. Mielőtt hozzátok fordultam volna segítségért, felvettem a kapcsolatot a sablon készítőjével Sasuke88-cal, aki azt mondta nekem, hogy „Fogalmam sincs, hogy miért nem működik a paraméter. Az a baj, hogy csak átmásoltam enwikiből és nem vettem észre, hogy hibás (ott egyébként jól működik).”, s tanácsolta, hogy forduljak hozzátok, mert ő nem ért annyira a sablonokhoz, hogy ezt a problémát orvosolni tudja. Meg tudnátok nézni, és ha lehet, „megjavítani”? Köszönettel --Sphenodon vita 2013. július 4., 23:21 (CEST)

A paraméter behivatkozott a {{cite web}}(?) sablon "last1" paraméterébe, amely az enwikin létezik, a huwikin viszont nem. Emiatt a paraméterbe írt szöveg nem jelent meg. A huwiki cite web sablonjában nem létező számozott paramétereket kitöröltem, számozatlan formában vannak, most jó a sablon. --Tomcsy üzenet 2013. július 4., 23:46 (CEST)
Tomcsy, nagyon szépen köszönöm! :) --Sphenodon vita 2013. július 4., 23:55 (CEST)

Elromlott szoftver infobox

Sziasztok!

A szoftver infobox legfrissebb fejlesztői változat részt nem rendesen rendereli abban az esetben, ha nincs megadva a legfrissebb fejlesztői változat oldal. Eddig működött:)

Érdekes, hogy egyik sablon sem változott: sem a szoftver infobox, sem a legfrissebb fejlesztői változat sablon.

Van valakinek ötlete, hogy mi történhetett?

Lásd Pl. JUnit lap.

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2013. július 10., 00:03 (CEST)

Ebbe a sablonba nyúltak bele, kitörölve a külső hivatkozás kapcsos zárójelét is. --Tomcsy üzenet 2013. július 10., 03:51 (CEST)

Kért cikk sablon(ok), iw hiba

Sziasztok. A kért cikkekhez ide beírtam a „polisztirol” sort. Mintának a Kért cikkek főlapon lévő sablonmintát használtam. Tapasztalatom:

Ha az első mintát használom, számokkal (1=, 2=, 3=), akkor a formátum szétborul (függetlenül az en-fr-de iw sorrendjétől):

{{kért cikk|1=polisztirol|2=aromás polimer, prekurzora a [[sztirol]].|3=2013. július 12., 16:48 (CEST)|en=Polystyrene|fr=Polystyrène|de:Polystyrol}}

Ha a második sablonmintát használom, számok nélkül, akkor elfogadja a több interwikit, de a németet nem mutatja (pedig benne van):

{{kért cikk|polisztirol|aromás polimer, prekurzora a [[sztirol]].|2013. július 12., 16:48 (CEST)|en=Polystyrene|fr=Polystyrène|de:Polystyrol}}

Ugyanakkor a „számos” sablonváltozatnak is el kellene fogadnia a több interwikit, lásd pl. itt a „Budapest ostroma” sor, teljesen jó. Rövidítve idemásolom:


Nem tudom megtalálni a hibát (a polisztirol sorban). Segítséget megköszönöm. 2013. július 12., 16:48 (CEST)

A sablon jó, a "de" paraméter mögé kettőspontot írtál egyenlőségjel helyett. --Tomcsy üzenet 2013. július 12., 16:56 (CEST)

Köszönöm. Szemüveg-Update szükséges. Üdv Akela vita 2013. július 12., 16:59 (CEST)

cite web: "nyelven"

Sziasztok!

A "cite web" sablonnal van egy kis gond. A nyelvet így írja ki: "franciául nyelven". Lásd pl. Charles Wiener. Köszönöm, ha kijavítja valaki! misibacsi*üzenet 2013. július 14., 09:37 (CEST)

A language paraméterbe a melléknévi alakot szoktuk írni, ebben az esetben "francia", és így "francia nyelven" szöveg jelenik meg.--Tomcsy üzenet 2013. július 14., 12:25 (CEST)

A ref-ben az "fr icon" sablon szerepelt, ezek szerint a "cite web" nem ismeri fel az "icon" sablont. misibacsi*üzenet 2013. július 14., 16:24 (CEST)

De felismeri, a Sablon:Fr (vagy fr icon) sablon tartalma: "(franciául)". Ezt viszont külső hivatkozások mellé használjuk. A cite web sablonban a "nyelven" szó alapértelmezésben benne van, a paraméterben megadott szöveg elé kerül. Ezért jelent meg a "(franciául) nyelven" szöveg.--Tomcsy vita 2013. július 14., 16:37 (CEST)

Csillag infobox 2

A Csillag infobox az infoboxot használó minden szócikkben elhelyez egy felesleges „250px]]” karaktersort a lap tetején. Csigabiitt a házam 2013. július 24., 10:19 (CEST)

Írtam Tomcsynak, ő tette be a paramétert, és nem sikerült kibogoznom mi a hiba, illetve azt sem, miért kell ilyen bonyolult kóddal megoldani, mikor van két kép modul az infoboxokhoz. Teemeah Üzenő 2013. július 24., 10:34 (CEST)

Uralkodó infobox / szöveg láthatóság

Az {{uralkodó infobox}}(?)nál a következőt tapasztalom: Egyes szócikkekben (I. Frigyes Vilmos porosz király, I. Frigyes porosz király) a szürke sávban a "Poroszország" majdnem fehér alapon fehér betűk, nem olvasható. Másutt, pl. XIV. Lajos francia királynál a sáv szürke alapszínén rendesen látszik a "Franciaország" vagy "Navarra" fehér betűs felirat. Az okot nem látom, de a "fehéren fehér" színkombinációt kérném szépen javítani a sablonban, ha lehetséges. Köszönöm. Akela vita 2013. július 25., 16:22 (CEST)

ez azért van, mert a Poroszország link egyértelműsítő lapra hivatkozik, és anak rózsaszín a háttere. Lásd javítva a I. Frigyes Vilmos porosz király cikkben. Teemeah Üzenő 2013. július 25., 16:27 (CEST)

Uralkodó infobox: Gyermeke(i)

A Napóleon oldalon a sablon soraiban tettek egy rossz beírást, „gyermekei”-ről „gyermeke(i)”-re, persze eltűnt a rovat. Visszaállítottam, de gondolkodóba ejtett: A sablon belső azonosítóit ne bántsuk, de a MEGJELENŐ SZÖVEG lehetne-e valóban „gyermeke(i)”, zárójeles i-vel, hogy az egy-gyermekeseknél is helyes legyen? Akela vita 2013. augusztus 1., 18:21 (CEST)

cite web sablon rosszul kezeli a dátumokat

Ha nem adom meg neki a forrás megjelenésének teljes dátumát („date”) hanem csak az évet, akkor vagy a hozzáférés dátumából („accesdate”) átemeli a hónapot és a napot, vagy az aktuális (azaz a mai napnak megfelelő) hónapot és napot hozzácsapja a dátumhoz. Ha például azt adom meg neki, hogy „date=2010”, akkor valami olyasmi fog megjelenni, hogy „2010. augusztus 3.”, mivel ma augusztus 3-a van.

Ez nem helyes, sőt félrevezető, mivel bizonyos esetekben a forrás megjelenésének nincs hónapra és napra pontos dátuma megadva, csak éve. Ezt bármivel kiegészíteni hamis megoldás.

(Ezt a sablon vitalapján is leírtam.)

Lehet ezen javítani? Ki tud ezen javítani? Üdv: Piraeus vita 2013. augusztus 3., 18:06 (CEST)

A date= helyett írd azt, hogy year=, és akkor helyesen fog megjelenni. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 3., 18:08 (CEST)
De jó! Köszi! Ezt a sablonleírásban nem találtam. Vagy én voltam figyelmetlen, vagy nincs benne. Megnézem majd. Köszönöm! Piraeus vita 2013. augusztus 3., 20:20 (CEST)

Forrásról szóló sablon kérése

Sziasztok!

Szeretnék megkérni valakit aki ért hozzá, hogy ebből: " Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter: A vidékfejlesztési miniszter 100/2012. (IX. 28.) VM rendelete a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről szóló 13/2001. (V. 9.) KöM rendelet és a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosításáról. Magyar Közlöny, 2012. évi 128. sz. (2012. szeptember 28.) 20903–21019. o. Hozzáférés: 2013. augusztus 5. (PDF)" a nagyon hosszú címből készítesen egy rövid sablont (pl.Védett2012). (Ilyesmire gondolok: Kategória:Botanikai forrássablonok). Nagyon sokat segítene :-) Köszönöm szépen előre is! Yera vita 2013. augusztus 5., 12:46 (CEST)

Megcsináltam: {{100/2012. (IX. 28.) VM rendelet}}(?); a {{Védett2012}} névről csináltam átirányítást. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 5., 12:59 (CEST)

Hű, nagyon köszi :-)! Yera vita 2013. augusztus 5., 13:05 (CEST)

„Svédül” sablon hiba

{{ny-sv}} {{svédül}} sablonban valami hiba van. A beírt szó utáni szöveg több sorral letolódik. (Emiatt húzták ki a XVI. Károly Gusztáv svéd király bevezetőjéből is, mert letolta maga alá az egész cikk-szöveget). Ugyanazt lásd még itt lejjebb is. Kérem, javítsátok. Köszönöm. Akela vita 2013. augusztus 5., 19:24 (CEST)

(svédül: Weckarklocken) további szöveg további szöveg

Elvileg javítva. Benne volt egy szeméthegy, azért tolta le a szöveget :-). Egyébként EmausBot volt a tettes, nem ártana a többi sablont is megnézni, ahol ez a bot járt. – Sasuke88  vita 2013. augusztus 5., 20:06 (CEST)
Kemény feladat lesz: [2]. Találomra belenéztem, egyet találtam, amelyben (ránézésre) ugyanazt, sok üres sort látok, de a megjelenésében nincs probléma {{Marilyn Manson}}, [3]. Szólok EmausBotnak. Akela vita 2013. augusztus 5., 23:25 (CEST)

"Elavult ellenőrzött lapok"

Sziasztok! Nem tudom ez sablon-e, de a figyelőlista tetején időnként megjelenik egy üzenet ezzel a számomra zavaró szöveggel: „Elavult ellenőrzött lapok vannak a figyelőlistádon. Segíts az átnézésükben!” (Tekintsünk el attól a ténytől, hogy rendes járőr ezt a feliratot csak másodpercekig láthatná!)

Engem ez a mondat zavar, szerintem nincs szépen megfogalmazva. Ejtsük ki az „ellenőrzött” szót! Az „elavult ellenőrzött lap” szóösszetétel még akkor is esetlen, ha tudom, hogy mi indokolja. Az „elavult lap” pedig nem sokkal jelentene kevesebbet, sőt ebben az esetben elég lenne. Piraeus vita 2013. augusztus 6., 19:28 (CEST)

wikidata

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a wikidatában szereplő koordináta sablonokat hogy lehet beépíteni az infoboxba? Megoldható lenne esetleg, hogy automatikusan mindig a wikidatáról jöjjenek ezek az adatok? --B.Zsolt vita 2013. augusztus 6., 19:35 (CEST)

És ez igazából mire lenne jó? A Wikidata csak akkor hasznos, ha valami változó adatra hivatkozunk, nem? Például lakosságszám, polgármester neve, meg ilyenek. A koordinátát egyszer beírjuk ide a magyar Wikibe, és kész, és akkor sokkal kevésbé vandálkodnak bele az egész világról, mint ha a Wikidatán lenne, meg akinek figyelőlistáján van, az könnyebben észreveszi, ha belevandálkodnak. Zerind üzenőlap 2013. augusztus 15., 21:01 (CEST)

Ha nincs nálunk megadva is megjelenik. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. augusztus 15., 21:24 (CEST)

Hát, én például nem szeretném, ha valami olyasmi megjelenne a szócikkben, amit nem adok meg. Zerind üzenőlap 2013. augusztus 15., 21:29 (CEST)

Zászló sablon

Sziasztok! Egy jövendőbeli cikkbe szeretném beszúrni a székely zászlót. A sablonok között megtaláltam a Zászló/Székelyföld sablont, de csak a neve van meg. Még nem jutottam odáig hogy saját magam csináljak sablont. Ha nincs semmilyen politikai, etikai vagy más akadálya akkor kérem valaki aki tudja készítse el. Erre a zászlóra gondolok:

Előre is köszönöm --Pegy22 vita 2013. augusztus 15., 13:46 (CEST)

Előtte nem ártana megbeszélni az Erdély-műhelyben a használatát és ennek függvényében az elnevezését. Ez a székely zászló ugyanis a Székely Nemzeti Tanács hivatalos zászlaja, de nem a (történelmi) Székelyföldé. --Hkoala 2013. augusztus 15., 15:16 (CEST)

Nem akarok vitát kezdeni, csak az időt húzzuk vele.

Azért beszúrok két mondatot az általad idézett "Székely zászló" szócikkből. Annyira "történelmi"! Vigyor
1. A 21. század előtt nem volt zászlaja a székelyeknek, mert 1876-ig mindegyik székely szék mint önálló politikai egység a saját szimbólumait használta, utána pedig trianonig a magyar állami szimbólumokat.
2. Azóta a székely zászló használata levált az SZNT-ről és az egész Székelyföldön elterjedt, sőt az egész Kárpát-medencében elfogadottá vált. --Pegy22 vita 2013. augusztus 15., 16:03 (CEST)

Pont ezért kérdeztem, hogy mire akarod használni. A történelmi Székelyföldhöz kapcsolódóan nem helyes, ezért nem támogatom a "Zászló/Székelyföld" megnevezést. --Hkoala 2013. augusztus 15., 18:03 (CEST)

Én arra gondoltam hogy a "Zászló/Székely" megfelelne a célnak.
Légyszíves csinálj egy ilyen sablont, ha tudsz.
Ha netalán változás jönne, nincs kőbe vésve, változtatni/törölni lehet.
--Pegy22    2013. augusztus 15., 18:41 (CEST)


Jött egy jobb ötletem. ;-)
Csinálj még egy sablont a piros-fekete zászlóval.
Az legyen például "Szekely", ékezet nélkül. Akkor mindenki jól járt.
--Pegy22    2013. augusztus 15., 19:37 (CEST)


Igen, a sablont már megtaláltam csak a zászló nem jött be.
Most működik. Köszönöm szépen!
--Pegy22    2013. augusztus 15., 20:50 (CEST)

coor dms sablon nem jól működik

Valaki rá tudna nézni?

coor title dms|62|23|33|N|145|09|00|W

Ez egy "nyugati hosszúság" lenne (ezt jelzi a "W"), de a sablon valamilyen okból "keleti"-nek veszi, és így írja ki ("k.h."). Jó lenne javítani, kösz előre is! misibacsi*üzenet 2013. augusztus 14., 19:34 (CEST)

Mi a baj? {{coor dms|62|23|33|N|145|09|00|W}} : é. sz. 62° 23′ 33″, ny. h. 145° 09′ 00″ --BáthoryPéter vita 2013. augusztus 15., 00:59 (CEST)

Kösz a ránézést, itt és most jónak tűnik. De ebben a cikkben nézd meg: HAARP. (megjegyzésbe rejtettem, mert teljesen fals adat a k.h.) misibacsi*üzenet 2013. augusztus 15., 19:30 (CEST)
Mert nem kell a zárójel a W mögé. --Tomcsy üzenet 2013. augusztus 15., 22:35 (CEST)
Kösz a javítást! Rejtélyes a dolog. Ha kapcsos zárójelet akarok írni és a Shift-et (véletlenül) nem nyomom meg, ]][[ jelenik meg, így nem értem, hogyan kerülhetett oda zárójel. Bónuszkérdés: ha zárójel van a végén, miért veszi keletinek a W-t? misibacsi*üzenet 2013. augusztus 16., 16:51 (CEST)
A keleti az alapértelmezett, így ha olyat kap, amit nem tud mire vélni, keletinek veszi. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. augusztus 16., 20:16 (CEST)

Hol tartunk

Csak próbaképpen kérdem, ha a Sablon:Hol tartunk segítségével például az emberiség történetét, vagy valami hasonlót akarnánk ábrázolni, amihez Krisztus születése előttre kéne visszamenni, az megoldható lenne? --XXLVenom999 vita 2013. augusztus 22., 22:31 (CEST)

A "Hol tartunk" egy táblázat, aminek van egy háttérszíne. Időskálákhoz a {{Grafikus idővonal}}(?) sablont javasolt használni. --Tomcsy üzenet 2013. augusztus 23., 01:54 (CEST)
Értem. De elméletileg megoldható lenne? --XXLVenom999 vita 2013. augusztus 23., 10:22 (CEST)

Sablon:Cite doi

Ez a sablon enwikiről lett átmásolva, ahol valószínűleg egy bot segítségével a DOI alapján egy kerek egész forráshivatkozás kerül a cikkbe. Nálunk persze nem fut ilyen bot, úgyhogy csak egy hiperlink és a "This citation will be automatically completed in the next few minutes. You can jump the queue or expand by hand" szöveg virít a cikkeinkben. Valamit jó lenne kezdeni vele, mert fordításnál nem tűnik fel, hogy ez így nem az igazi (ha nem lenne a sablon, legalább a piros feltűnne), és (természet)tudományos cikkekben elő-előfordul. Néhányat kézzel javítottam, de elég pepecs munka. Szaszicska vita 2013. augusztus 25., 08:07 (CEST)

A doi hivatkozásokat karbantartó bot az enWikiben is leállt, így ott is csak az olyan hivatkozások működnek, amikhez a bot már régebben elkészítette a szükséges allapot, de az olyan hivatkozások, amik eddig még nem felhasznált helyekre mutatnak, ott sem funkcionálnak. Ezért azt javasolom, hogy használjátok inkább a CitWeb sablont. Ez, ha beleírjátok a doi azonosítót a doi= paraméterbe, akkor elkészíti azt a linket, amire kattintva aztán a teljes leírásnak utána nézhet, aki szükségét látja.

--Karmela posta 2013. augusztus 25., 13:13 (CEST)

Cite web sablon

A cite web sablon miért nem tartalmazza automatikusan az |url=...részt, illetve a |publisher=..., plusz a |date= és az |accessdate= részeket automatikusan, ha ezeket így is-úgy is meg kell/kéne/ adni? Nem az lenne célszerű, hogy minél jobban segítsük a felhasználót? Ahol meg nem elérhető ezek közül valami (legtöbbször a |date=) ott sem kéne törölni, hiszen az infoboxok is működnek attól még, hogy nincs kitöltve egy-egy paraméter és azok is csak sablonok, ha úgy vesszük.Porbóllett vita 2013. augusztus 31., 11:33 (CEST)

nem értelek, a cite web sablon mindezen paramétereket tartalmazza. És csak amit beírsz/kitöltesz, az jelenik meg:
{{cite web|url=http://hu.wikipedia.org|title=Magyar Wikipédia|publisher=HUWIKI|accessdate=2013-9-2|date=}}

Xiaolong Üzenő 2013. szeptember 2., 09:39 (CEST)

Sablonkatyvasz

Helló sablongyártók!

A Madaras (Magyarország) cikkben valami kavarodás van, mert a népességnél valami URL jelenik meg, a cím alatt meg a koordináták vannak összekutyulódva. Nekem fogalmam sincs, mi van elrontva. Nézzétek meg légyszi. --Porrimaeszmecsere 2013. szeptember 2., 14:39 (CEST)

Javítottam. – 81.182.250.189 (vita) 2013. szeptember 3., 16:34 (CEST)

Köszönöm: --Porrimaeszmecsere 2013. szeptember 3., 21:43 (CEST)

Jószócikk-sablonok

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni ahhoz, hogy a most beinduló Wikipédia:Jó szócikkek megkapják a maguk sablonjait.

A kiemeléshez és a kiemelt cikkekhez hasonlóan a Jó cikkeknek is meg kellene, hogy legyenek ugyanazok - vagy hasonló - sablonjaik, de sajnos én nem tudom őket megcsinálni. :-( Ugye, tudnátok benne segíteni? Elvileg szeptember 6-7 körül már meg lesznek az első Jó cikkek (lásd itt), azokra már ki kellene tenni az alábbiak közül a megfelelőeket.

  1. Minden leendő Jó szócikkre - a kiemelés csillagjához hasonlóan - kellene egy olyan jel, amit az enwiki is kirak a saját jó cikkeire (zöld körben kereszt a  támogatom sablonban). Ezt a cikk címe mellett balra helyeznénk el, ugyanott, ahol a kiemelés csillagja van. A sablon automatikusan bekategorizálná a lapot a Jó szócikkek kategóriába.
  2. Ugyanezen cikkek vitalapjára kellene egy olyan szöveges sablon, ami azt közölné a nagyérdeművel, hogy az adott cikk a Jó szócikkek közé tartozik. Minta lehet az enwiki hasonló sablonja.
  3. A Jó szócikkre jelölt cikkek vitalapjára is kellene egy "ez a cikk éppen Jó szócikk-jelölt" típusú sablon, minta szintén lehet az enwiki hasonló sablonja
  4. Azoknak a cikkeknek a vitalapjára, amik a jelölés végén mégsem lesznek Jó cikkek, szintén kellene egy "Ez a lap nem ment át a Jó szócikk-minősítésen" típusú sablon, minta lehet ismét az enwiki sablonja.

Gyakorlatilag valami olyasmi sablonok kellenének, mint a kiemelés vitalapi sablonjai, csak Jó szócikkekre vonatkoztatva. Tudna valamelyikőtök mintákat csinálni, amiket aztán véleményeznénk? Köszi! - Tündi vita 2013. szeptember 2., 16:49 (CEST)

Minek kéne mintákat csinálni? :) Fogjuk szépen a kiemelési sablonokat, kopi-pészt, kicserélni benne a szöveget és a linkeket és elmenteni másik néven. legalább egységes lesz és nem hatvanféle vitalapi dizájnnal fogunk dolgozni. Íme az első sablon a kiemelt mintájára {{Jó cikk}}(?) Xiaolong Üzenő 2013. szeptember 2., 16:56 (CEST)
Ez jelenne meg a szócikk címe mellett? Szerintem jó! A mintákra pedig azért gondoltam, mert hátha a többiek válogatni szeretnének. Nekem teljesen jók a kiemelési sablonok változatai, a kis képecskék pedig jöhetnek az enwikis sablonokról (az elbukott jó cikk vitalapi sablonján pl. nem törött csillag lenne, hanem a törött kör a törött kereszttel). - Tündi vita 2013. szeptember 2., 17:36 (CEST)

Na éppen én is pont legyártottam, de akkor most azonnalira tettem az én verziómat. Ebben (ha jól értelmeztem) azért maradt egy kis hiba az korrigáltam. --Szente vita 2013. szeptember 4., 00:57 (CEST)

Közben a kiírt miniszavazáson a nagy többség az enwikis jó szócikk ikon mellett döntött, szóval ha valakinek van ideje és kedve, akkor ez alapján a vitalapra kerülő sablonokat is le lehetne gyártani (a kiemeltből másolva), mert elvileg pénteken már szükség lehet rá. --Szente vita 2013. szeptember 4., 01:05 (CEST)

--Tomcsy üzenet 2013. szeptember 4., 02:02 (CEST) --Tomcsy üzenet 2013. szeptember 4., 02:02 (CEST)

Végül is a "Jószócikk-jelölt"-re a mi esetünkben nincs szükség, mert a "bárki javasolhat" lépcsőfok szándékosan kimard a jó szócikknél. Aki jogosult az jelölhet is rögtön egyben és nincs külön javaslati lista, ha nem jogosult az illető, akkor valószínűleg nem is tudja megfelelően értelmezni a kritérium rendszert.--Szente vita 2013. szeptember 4., 03:35 (CEST)
  • A {{ksz}} szövege: Ez a cikk egyike a kiemelt szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.
  • A {{jsz}} szövege: Ez a cikk egyike a jó szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.

A Jó szócikkek nem mindegyike közelíti meg a Kiemelt szócikkek minőségét, így nem nem tartózhatnak ugyanabba a minősítésbe (a Wikipédia legjobbjai), mint az utóbbiak, így a sablon szövegét módosítani kell. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. szeptember 4., 02:14 (CEST)

Módosítottam, de ha kell finomítani, akkor csak tegyétek meg. --Szente vita 2013. szeptember 4., 02:56 (CEST)
A sablonokat gyárottam le, úgy gondolom, hogy a szövegek pontosítása nem a sablonműhelyre tartozik. A sablonok jelenleg bárki által szerkeszthetők. Ugyanúgy, ahogy az ikont megbeszélték, majd ezt is módosítják a megfelelőre.
Továbbiak:
Piros kategóriák, aminek szintén az elnevezését majd eldöntik, illetve hogy egyáltalán szükségesek-e:
Piros allap

Tomcsy, köszönet a gyors munkáért. :-) --Szente vita 2013. szeptember 4., 02:56 (CEST)

Az Armory Show megkapta a jócikk-minősítést, ki is raktam rá a {{jó cikk}}(?) sablont, de ronda. Nem a cikk címe mellett balra jelenik meg, mint a kiemelés csillaga, hanem a jobb szélen és a cikk címe fölött kicsivel. Ki tudnátok javítani? - Tündi vita 2013. szeptember 8., 17:17 (CEST)

Én szúrtam el, javítottam. Most már müxik. :-) --Szente vita 2013. szeptember 9., 08:17 (CEST)

Valahogy a {{cikktörténet}}(?) sablonba is be kéne építeni, hogy úgy működjön, mint a kiemelt szócikkeknél és egységes legyen. Ha jól látom, egy paramétert kéne neki adni + a switchbe kéne betenni és a kiemelt mintájára megcsinálni neki a jelölés, sikertelen jelölés és sikeres jelölés részeket. A sablont csak admin tudja szerkeszteni. Xiaolong Üzenő 2013. szeptember 9., 08:56 (CEST)

Egyetértek. --Szente vita 2013. szeptember 9., 09:28 (CEST)

Interwiki listában hogyan lehet megcsinálni, hogy látszódjon az ikon?--Szente vita 2013. szeptember 9., 09:36 (CEST)

A {{Link GA|hu}} kódot be kell írni a különböző nyelven elérhető cikkekbe. --Tomcsy üzenet 2013. szeptember 9., 12:35 (CEST)

Cikktörténet sablon kiegészítése

Légyszi hozzáértők nézzétek át a Szerkesztő:Teemeah/próbalap oldalon a kódkiegészítést, ha minden jó, akkor ezzel kellene a cikktöri sablont kiegészíteni. Xiaolong Üzenő 2013. szeptember 9., 12:25 (CEST)