Szerkesztővita:Madboy74

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Netpartizán 4 évvel ezelőtt a(z) Község Zászló témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Madboy74!
Non-Hungarian speakers, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Stewe Feedback 2010. január 17., 19:37 (CET)Válasz

Budapest zászló 2011/2[szerkesztés]

Helló!

Láttam hogy elég sok címert meg zászlót csináltál.

Ha szabadna kérnem: Budapest második új zészlaját légyszíves készítsed el SVG formátumban :)

linkek amik esetleg jól jönnek

  • [1] ez remélem elég tervrajznak :)
  • [2]

Üdv CsendesMark vita 2011. november 26., 20:11 (CET)Válasz

Helló!
Előzetesen egy csodálatosan jó minőségű ábra kéne a mostani címerről, hogy a címertartókat jól tudjam vektorizálni. Sajna a gyenge felbontásúaktól gúvad a szemem egy idő után. Innentől maga a zászló csak móka és szórakozás.

Üdv: Madboy74 * Vitalap 2011. november 26., 21:52 (CET)Válasz

Ha jól láttam a zászló közepén a címer a régi, csak a körítés lett változtatva. vagyis használhatod akár ezt is:

Üdv CsendesMark vita 2011. november 27., 00:25 (CET)Válasz

A címertartók nem tetszenek. Nehéz munka lesz jót csinálni, de jobban szeretek saját anyagból dolgozni. Nézek majd egy címert, és az alapján legyártom.
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2011. november 27., 11:13 (CET)Válasz

HELP[szerkesztés]

Kedves Madboy74, mivel a jelek szerint nagy svg tudor vagy, segíts nekem megtalálni, mit hibáztam a következő címerben: HUN Pomáz COA.svg ? A rajzot Inkscapeben készítettem, ahol teljesen jónak tűnik, de mind a Google Chrome, mind a GIMP, mind pedig a Wiki hibásnak mutatja az ezüst ovális mező keretét (stroke). Megnéznéd, ha volna rá időd? Én nem vagyok teljesen kezdő Inkscape-ben, de itt megállt a tudományom. Kaboldy vita 2012. április 4., 15:24 (CEST)Válasz

Kedves Kaboldy!
Néztem a munkáját, és javítottam a vélt hibán. Azért vélt, mert nem tudom milyennek szánta. A stroke hibázott, mert az objektum dinamikus peremmel készült (CTRL+J) és úgy is maradt. Át kellett alakítani, az Útvonalak/Objektum átalakítása útvonallá menüpont alatt. Érdemes megtenni, mert az Inkscape tud érdekes eredményeket adni időnként. A feliratokra is felhívnám a figyelmét! Alakítsa át, a fent említett módon, mert ha az adott gépen nincs az a betűkészlet telepítve, ami az ön gépén rajta van, lesújtó lesz a végeredmény. Ha viszont már görbe, akkor szerkeszteni már nem lehet, de korrektül fog megjelenni. Én már futottam bele ebbe a hibába.
Ha nem egyre gondoltunk, akkor megnézem még egyszer. Ha kérdése lenne a jövőben, keressen bizalommal. Madboy74 * Vitalap 2012. április 4., 17:40 (CEST)Válasz

Nagyon köszönöm, pontosan azokat a hibákat javítottad ki, amikre én is gondoltam, köszönöm egyben a lényegre törő magyarázatot is. Elnézést, hogy tegezlek, ez nem lekezelés akart lenni (gondolom 74-ben születtél), én mindenkivel tegeződöm, úgy hogy ha nem bántottalak meg, légy szíves te is viszonozd. Még egyszer köszönöm! Kaboldy vita 2012. április 4., 19:52 (CEST)Válasz

Nincs mit. Szívesen segítek, főleg ha valaki egy elhanyagolt projektet ápol. Magyar vonatkozású címerből sajnos csekély a felhozatal. A megszólítás természetesen nem bánt. A Wikin 99%-ban tegeződök, de itt akkora korkülönbség tátong közöttünk, hogy nem tartottam volna helyesnek a tegeződést. Köszönöm, hogy megengedted!
Az Inkscape használatához van fent a youtube-on oltári sok tananyag. Időnként nagyon hasznosakat is lehet találni. Volt, hogy pár lépésben megcsinálták azt, amivel én órákat kínlódtam. Sajnos még elég kiforratlan, de legalább ingyenes és látványosan fejlődik. További jó rajzolást! Üdvözlettel: Madboy74 * Vitalap 2012. április 4., 21:05 (CEST)Válasz

svg[szerkesztés]

Szia, lenne egy kérdésem. Az svg változatok miért csak a pajzsot tartalmazzák több alkalommal is, pl Hajdúdorognál: svg, jpg? Láttam már szócikket, amelyikbe emiatt visszatették a korábbi képet, mondván, ez nem ez ő címerük. – Regasterios vita 2012. július 21., 21:31 (CEST)Válasz

Nagyon egyszerű. Pokoli pepecselős munka lenne mindet megrajzolni (pár nap, esetleg egy-két hét per darab) Csak összehasonlításul, tegnap este pajzsos változatból tizenkilencet rajzoltam meg. Továbbá a forrásanyagok silányak. Nem vagyok egy virtuóz rajzművész, csupán másolok. Ezért olyan lesz a végeredmény, mint a kiindulási anyag. Annyi a különbség, hogy az eredetihez képest egy egységes rendszert próbálok követni. Értem ezalatt: méret, vonalak vastagsága, paletta és a többi. A koronázott címerek esetében egy standard koronát használok, esetleg módosítom, ha nagyon jellegzetes. Ezekről az oldalamon is írok, tehát megtekinthetők a további részletek ott.
Az oldalamon írtam, hogy szívesen várom a JÓ minőségű képeket. Amiket múzeumokból, jó netes forrásokból szereztem, azok mind 100%-ban teljesek. Nézd csak meg a Hunyadi címert. Ott még a damaszkolás is megvan! Azt tudom mondani, hogy akik vissza állítják a képeket, mondván hogy ez "nem az ő címerük" küldjenek nekem anyagot és megkapják. Annyit tehetnek a saját településükért, mert a megrajzolással én már annyival többet tettem falujukért, mint ők. Pedig a legtöbb esetben nekem egyik településhez sincs semmi közöm. Marha könnyű kritizálni, de cselekedni már lusták. Tehát hajrá önkormányzatok és lokálpatrióták! Nem hinném, hogy túl nagy dolgot kérek, főleg meg azért, mert ingyen vagy apróbb összegekért csinálom meg őket.
Amúgy te melyikre szavaznál? Sok pajzsos (akár több száz) pocsék kép emészthető SVG változata vagy 20-30 teljes címer? Bár kicsi ország lettünk, de azért elég sok a település. A híresebb címereket azért igyekszek felhajtani akár sok munkával is, de mondjuk például Felső-Bivalybasznád címeréért nem törném össze magam, az biztos.
Azon felül pont most fogalmazódott meg bennem, hogy két változatban kéne a címereket megrajzolni. Kéne a szokásos pajzs, mert ahol a címer pici méretbe van beszúrva, ott csak egy pixelhalom látható és a nagy, ami ugye szép. Természetesen lehet kép "upgrade", akkor a teljes változatot rakom fel a régi helyére.
Röviden ennyi. Ha esetleg közzé tennéd a mondanivalóm lényegét egy-két idevágó fórumon, az jó volna.
Üdv:Madboy74 * Vitalap 2012. július 21., 22:10 (CEST)Válasz

Nagyon szépek a rajzaid.:-) Szerintem a pajzsok önmagukban is szebben mutatnak, mint a régi változat a díszítéssel. Gondoltál már arra egyébként, hogy megerősített szerkesztő legyél? Én javasolni fogom. --Regasterios vita 2012. július 22., 00:12 (CEST)Válasz

Köszönöm szépen!
Ha van rá mód és elmondod mik a feltételek, akkor jó volna.
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2012. július 22., 01:41 (CEST)Válasz

Ezen a lapon lehet kérni, de már megtettem: Wikipédia:Bürokraták_üzenőfala/Megerősített_szerkesztő#Madboy74. A feltétel csak annyi, hogy elég nagy számú és problémamentes szerkesztésed legyen. Szerintem ez megvan nálad. Regasterios vita 2012. július 22., 02:17 (CEST)Válasz

Köszönöm szépen! Várom a fejleményeket. Madboy74 * Vitalap 2012. július 22., 02:28 (CEST)Válasz

Re: Hajdúdorogi címer(ek)[szerkesztés]

Szia!!!!
Hát előszöris: nagyon örülök, hogy megkerestél, amiket készítesz, az eszement jól néz ki! olvastam itt feljebb, hogy pont a hajdúdorogi címerrel is példálóztak már, hogy az nem az eredeti - csupán a pajzs. Részemről örülök a pajzsnak is, de tény, hogy hivatalosan a foszlányokkal meg sisakkal jelenik meg a város címere.
A foszlányos-sisakos-koronás-mindenes címert itt megtalálod: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:HUN_Hajd%C3%BAdorog_COA.jpg Remélem, hogy ez is megteszi; de írj nyugodtan, hogy miben kellene másnak lennie a fájlnak, és igyekszem mindenben segíteni.

Amiatt is örülök, hogy írtál, mert egy ideje van egy másik típusú címer-gondom is. A Hajdúdorogi Egyházmegyének a címeréről lenne szó, amit elég nehéz előkutatni, mivel kvázi sehol nem elérhető (Csak a püspökök címerei vannak meg, de az nem az egyházmegyéjé). Múltkor viszont a családi fotók között sikerült egy érdekes képet találnom, ami a régi székesegyház freskókról készült. Ezen rajta van az egyházmegye címere is. A fotó borzasztóan silány minőségű - és mivel azóta már kétszer is lefestették a templombelsőt, ezért reprodukálni ezt már nem lehet... A fényképet fel is töltöttem ide: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hajd%C3%BAdorog_ehm_c%C3%ADmer.JPG
Nagyon örülnék, ha ránéznél, és leírnád róla a véleményedet, hogy esetleg újjá tudnád-e varázsolni ezt a címert. Egyáltalán nem sürgős dologról van szó egyébként, mert a cikk hozzá még nem is létezik - csak a vázlata a fejemben. De örülnék neki, ha meglenne :)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm, hogy írtál nekem a pajzsról, és egyáltalán örülök, hogy vagy a magyar wikin, és tudsz segíteni!

Üdv, Jojo*Üzenet - 2012. július 22. 11:08 CEST

Helló!
Néztem a freskós címert. Hát, elég kutya állapotban van, de megoldható a dolog. A mottó viszont az örök rejtély homályába vész, ha nem tudja senki sem mi volt a szalagra írva. Le lett töltve, bemásoltam a munkamappámba. Előbb-utóbb meglesz.
A Hajdódorog címert az általad megadott link alapján rajzoltam meg, amit itt-ott igyekeztem jobbá tenni. Sajnos az önkormányzati címerek szinte mind úgy néznek ki, mintha egy gyerek rajzolta volna. A http://www.nemzetijelkepek.hu/ -n lévő képek nagyon arról tanúskodnak, ezért nem szívesen veszem őket alapul. Bár mentségükre mondom, ha nekem is több ezer címert kéne össze hozni, én se pepecselnék vele sokat. A Hajdúszoboszló és Hajdúböszörmény címerek se sikerültek volna úgy, ahogy most néznek ki, ha a helyi múzeumok nem segítenek. A hajdúszoboszlói múzeumra rátelefonáltam és rövid beszélgetés után elküldték mailban az eredetit. Sőt, azt is megengedték, hogy azt forrásmegjelöléssel publikáljam. A hajdúböszörményi akcióm is hasonló volt, de ők az eredeti képet nem engedték feltölteni. Szintén hasonló volt a helyzet, a Hajdú-Bihar megyei Levéltárral is. A Bihar-megye címerek tőlük vannak. A Debreceni Önkormányzat már nem volt ilyen egyszerű. Ők azt közölték, hogy az jól le van védve, de majd megvitatják és visszahívnak. Hát, egyszer hívtak, hogy még mindig vitatják, de azóta se kerestek. Nem egy nagy dologról van szó, de mit debreceni nem szívesen gondolok bele, hogy dolgozhatnak nagybecsű hivatalnokaink ettől jóval fontosabb dolgokon... Azért sok kép alapján sikerült úgy ahogy összehozni, de látványosan jobb lett volna, ha van egy jó forrás.
Remélhetőleg a múzeumotokban van egy eredeti vagy annak másolata. Az bizony jól jönne, mert erősen lerövidítené az elkészítési idejét és drasztikusan javítana a végeredmény minőségén is. Mint fentebb említettem, nem vagyok jó rajzoló, csupán másolok. De azt alaposabban teszem, mint sokan mások. Ezért is tart néha egy-egy munka akár két hétig is. Sokszor az vesz el rengeteg időt, hogy kitaláljam mi micsoda a képen.
Tervben van, hogy megyénk összes címerét megrajzolom, de a források összeszedése nem lesz könnyű. Azok a címerek, amik elég egyszerűek, mert mondjuk csak egy ekevas van a pajzson, azért kár megkeresni bárkit is, mert azt anélkül is meg lehet rajzolni. A tiétek viszont már elég aprólékos. Ebből kifolyólag nagy segítség lenne, ha ott helyben körbe tudnál nézni egy jó minőségű eredetiért. A szkennelt kép lenne a legideálisabb, attól jobbat már el se tudnék képzelni.
Előre is köszönöm a segítséged!
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2012. július 22., 14:13 (CEST)Válasz


Szia!
Te jó ég! Egy kicsit sok teendőm akadt a wikin kívüli világban, és emiatt nem néztem meg az üzeneteimet. Két témában beszélgetünk, szóval most akkor mindkét témában válaszolok neked.
Egyrészt Hajdúdorog városának címere. Mindenképpen segítek, ismerem a múzeum vezetőjét - persze egyrészt mert azért Dorog nem egy hatalmas metropolisz, másrészt meg elég sokat zaklattam őt, amikor Hajdúdorog történetéről írtam... Kíváncsi vagyok rá, hogy tudnak-e segíteni. A városházán is körbekérdezősködök, hogy eredeti címerre lenne szükségem; szóval előbb-utóbb meglesz a fájl, és naná hogy átküldöm majd. Viszont ez időbe fog kerülni. Egyrészt az utánajárás, másrészt pedig nagyrészt nem Dorogon élek már.
A Hajdúdorogi püspökség címere: nagyon nagyon köszönöm, hogy tudtál ezzel foglalkozni, és le a kalappal, hogy máris készen vagy egyfajta vázlattal. Egyetértek, hogy sajnos a kép minősége borzadály. De hidd el, hogy elég sokat kajtattam a címer után, és eddig még nem sikerült jobbat találni. A mottó nekem is gondot okoz, ugyanis fogalmam nincs, hogy mi állhatott rajta... Ezt vagy Nyíregyházán tudom kideríteni, a püspöki levéltárban - vagy ha mázlim van, akkor talán valaki emlékszik majd rá a családban. Ezután is igyekszek utánajárni, és megírom, hogy mire jutottam. Elérhetőségem: janosfejervari@gmail.com.
Üdv, Jojo*Üzenet - 2012. július 28. 14:30 CEST

Megerszerk[szerkesztés]

Szia, innentől megerősített szerkesztő vagy, lásd itt. További jó szerkesztéseket! --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 26., 19:21 (CEST)Válasz

Köszönöm szépen! Madboy74 * Vitalap 2012. július 26., 19:38 (CEST)Válasz

Budapest, meg általában[szerkesztés]

Üdv!

Nagyon komoly amiket csinálsz, szépek a képeid.

Azt szeretném megérteni, legalább alapszinten, hogy egy címer rajzolatában meddig terjed a rajzoló szabadsága. A Budapest-címered ugyanis az általam ismert változatok rajzolatától egyes helyeken meg a stílusban is jelentősen eltér, olyan mértékben, hogy annak, aki jól ismeri - és én elég jól ismerem - az már zavaró, idegenül hat. Én úgy tudom - most nem kerestem elő a budapesti szabályt -, hogy az önkormányzatok általában nem csak címerleírást adnak szövegben, hanem grafikus verziót is.

Meglehet, hogy a heraldikai szokás és az érvényes jog ellentétben vannak, de ebben az esetben szerintem sajnos az utóbbit kell figyelembe venni.

--Peyerk vita 2012. augusztus 15., 13:02 (CEST)Válasz

Helló!

Köszönöm, az elismerésed. A címerek rajzolásának két elég ellentétes irányzatával találkoztam:

  • A címerleírás számít, a rajz elkészítése a művész fantáziájára és képességeire van bízva. Ebből kifolyólag, egy címernek nagyon sok változatát lehet időnként látni, amit a korok divatja és a rajzoló képessége erősen befolyásolt. Az első címeradományoknál a kiváltság levélen nem volt rárajzolt címer, csak a leírása, amit az alapján rekonstruált a művész. Az eredeti Doncs mester címer leírás alapján, Szegedi László útmutatásával elkészítettünk egy lehetséges
    eredetit. Ebben az esetben az alkotó szabadsága határtalan.
  • Vannak heraldikai szabályok, amikre a rajzolók időnként fittyet hánytak. Hiába nem jó az elkészített címer, az volt használatban hivatalosan, így azt kell eredetinek tekinteni. Jó példa erre Imre király címere, ahol a sávoknak egyforma szélesnek kéne lennie, de nem azok. A vésnök, hogy az oroszlánokat be tudja zsúfolni, azokat egyszerűen szélesebbre vette, ami elvileg elég nagy hiba.

Elég nehéz megítélni, kinek is van ilyenkor igaza, mert ez már hozzáállás kérdése. Ha szakmailag szeretnél helyes választ kapni, akkor fordulj inkább Szegedi Lászlóhoz. Sok képet neki rajzoltam és elég sokat kellett kijavítanom az ő útmutatása alapján. Szegedi úr amúgy a leírást tartja hitelesnek. Mivel én nem vagyok heraldikailag nagyon kicsiszolva, ezért én nem is szeretek sokat változtatni egy képen, ha nem muszáj. Az SVG képek sajátosságából (nem térnék ki az SVG technikai részleteire, de fentebb már valahol említettem) adódnak főként a módosításaim, vagy pedig a palettát igyekszek összehangolni, ha az nem túl feltűnő. A magyarországi önkormányzatok címere a [3] itt található. Mivel gondolom kevesen rajzolták de sokat, így a minőségük eléggé kérdéses. Azt, hogy mi a "hivatalos", nem könnyű megítélni. Induljunk ki Debrecenből. A Déri Múzeumban kiállított címer egy festmény és alig hasonlít a mai címerre. A levéltárban is körbenéztem, az is csak jellegében mondható hasonlónak a most használatosnak. Apróbb eltérések mindig vannak, mert eléggé összetett képről van szó. Budapest címerét innen [4] és [5] innen szedtem. Mint láthatod, nem sokban tér el tőle az én munkám. Igazából csak a koronát "loptam" le az országcímerről, mert annyival is könnyítettem a munkámon. A legelső vitalap szakaszban már kaptam linkeket is, beollózom őket: *[6] *[7] Ezek elég hivatalosnak tűnnek. A zászlón lévő címerben én a saját változatomat látom inkább, de lehet hogy ez már elfogultság a részemről. Nem szívesen térek el az eredetitől, mert akkora művész azért nem vagyok, hogy teljesen újat alkossak. Mint már írtam, én csupán másolok. A végeredmény minőségét viszont a nyersanyag minősége dönti el jelentősen. Ezért is szoktam esetenként nagy hajtóvadászatba kezdeni egy áhított címer miatt, mert nagyon sok időt vesz el mire kisilabizálja az ember, mi is van a képen valójában. Ha valami nagyon igénytelenül van megrajzolva, akkor szoktam néha "besegíteni" a címernek egy kicsit, de ez ritka. Sajnos az önkormányzatok nem igazán szoktak hozzájárulni a munkámhoz. Már próbáltam, de sok értelme nem volt. - Tisztelet a kivételnek és a múzeumoknak Ha esetleg hozzá tudsz segíteni néhány eredetihez, az hasznos volna mindenkinek. Az e-mail címem: madboy74@gmail.com. Üdv: Madboy74 * Vitalap 2012. augusztus 16., 11:25 (CEST)Válasz

Címerek[szerkesztés]

Megpróbálok érdeklődni a barátaimnál, hátha valaki tud szerezni valahonnan. --Wikizoli vita 2013. február 26., 22:54 (CET)Válasz

Előre is köszönöm! Ha megrajzoltam, egyből fel is rakom. Madboy74 * Vitalap 2013. február 26., 23:03 (CET)Válasz

További jó munkát![szerkesztés]

Az ajánlatod pedig észben tartom. ;o) Jó éjt!

Fauvirt vita 2013. február 27., 01:29 (CET)Válasz

Kösz, neked is! Madboy74 * Vitalap 2013. február 27., 01:56 (CET)Válasz

pozíciós térkép lista címerek[szerkesztés]

Szia! Látom, szoktad frissíteni a Wikipédia:Magyar települések pozíciós térképsablonjai listában a címereket. Őszintén szólva én abból a listából szívesen kivenném az összes címert, mert nem az a célja, kicsit még zavaróak is benne. Annak idején azért kerültek bele, mert valamelyik másik listából így emeltem át a táblázatot egy az egyben és nem szöszöltem a címerek törlésével. Mivel azóta sok munkát végeztetek vele, nem akarom, hogy esetleg kárba vesszen. Megvan ez a címerlista máshol is? Ha igen, akkor engedelmeddel innen törlöm őket. --BáthoryPéter vita 2013. április 7., 00:15 (CEST)Válasz

Helló! Nem gond ha törlöd, de pont pár hete ide fundáltam ki azt, hogy a nagy címereknek csinálok egy csak pajzs változatot. Ha a nagyot nyomorítja valaki ekkora méretbe, akkor semmi se látszik ki belőle, míg a pajzs még tűrhetően kivehető. Csak a címerek miatt meg nagyobbra venni, felesleges volna - főleg meg törlés esetén. Üdv: Madboy74 * Vitalap 2013. április 7., 00:26 (CEST)Válasz

vá: Wikimédia kategóriák[szerkesztés]

Szia!

Azoknál a képeknél módosítottam a Category:Coats of arms of families of Hungary-t, amelyeket át lehetett mozgatni ennek valamelyik alkategóriájába. Megértem, hogy ez számodra átláthatóbbá teszi a képeid rendszerezését és kezelését, de ugyanakkor ellentmond a Commons kategorizálási szabályainak. Kérlek, ezt is vedd figyelembe!

Az SVG-címerek, amiket készítesz, egyébként nagyon szépek. Főleg a Vay családén ámultam nagyon. További jó szerkesztést! – Crimeavita 2013. június 27., 06:41 (CEST)Válasz

Önnek egy új...[szerkesztés]

wiki-mélje érkezett... ;-) Fauvirt vita 2013. július 3., 20:09 (CEST)Válasz

Wien-hidas oszcillátor[szerkesztés]

Kedves Szerkesztőtárs

A fenti cikkhez van egy sorozat rajz. Panaszaim:

  1. A jelmagyarázatot külön kéne venni, hogy könnyen fordítható legyen
  2. A rajzok (esztétikailag) gnómok, aránytalanok


Robogos vita 2013. július 29., 16:32 (CEST)Válasz

Szervusz, Robogós!
Nem vagyok nagyon belemélyedve az áramköri rajzokba, így nem tudom milyennek kéne lennie. Mit kell változtatni, hogy jó legyen? Mitől aránytalan vagy gnóm?
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2013. július 30., 21:55 (CEST)Válasz

Ha te nem látod annak, akkor jónak tekintem. Robogos vita 2013. augusztus 3., 12:23 (CEST)Válasz

Közelről megnézve volt csak kicsit problémás. Én szakmai szemszögből értettem. Ha szakmailag neked jó, akkor itt a javított változat: File:Electronic_Illustration_Wien_bridge_oscillator-hu.svg. A vonalak a pixel szerinti helyükre kerültek. Az ábrát emiatt vettem kicsire, mert ha bármi méretváltoztatás éri, rusnya lesz. Az egy pixeles vonalak átcsúsznak és egy nagy homályos valami lesz belőle. Ha nagyítani akarod, akkor EGÉSZ számú többszörösére kell ezt megtenni. Sajna a mai monitorok DPI értéke elég gyenge, a 300DPI-s átlag felhasználónak az elkövetkező pár évben még csak álom marad. Addig meg sajna vacakolni kell.
Ha ez tetszik, megcsinálom a többit is. Csak annyi a kérdés, mit fog az szólni, aki megrajzolta az eredetit...
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2013. augusztus 3., 22:16 (CEST)Válasz

Az eredeti firkálmányokat az én korábbi identitásom követte el. Nagyon tetszik. Robogos vita 2013. augusztus 7., 21:53 (CEST)Válasz

Akkor megrajzolom a többit is, majd apránként feltöltöm. Csináljam inkább biankóra? Így akkor nem kell lefordítgatni, hanem a számokhoz odaírni a magyarázatot. Madboy74 * Vitalap 2013. augusztus 10., 22:07 (CEST)Válasz

Ez ügyben én is folyamatosan vacillálok. Szerintem a jelmagyarázat lehet egy külön ábra. Ott 1X kell átírni a szöveget (a képk is jóval kisebbek lennének), azonban ilyent a wikin nem nagyon áltok. Robogos vita 2013. augusztus 18., 13:57 (CEST)Válasz

Segítettem a döntésedben. Még egy ugyan hiányzik, de jó lenne, ha átnéznéd. Mint említettem már, szakmailag eléggé járatlan vagyok a témában és hibázni is szoktam – nem is ritkán. Madboy74 * Vitalap 2013. augusztus 24., 02:57 (CEST)Válasz

Hálás köszönetem, ha jobb lenne Allah elpusztítaná. Szerintem tökéletes. Átlátható, érthető.

Robogos vita 2013. augusztus 26., 08:30 (CEST)Válasz

Köszönöm, a cikk sokkal jobb lett. Robogos vita 2013. szeptember 3., 13:21 (CEST)Válasz

Balatoncsicsó címere[szerkesztés]

Nagyon szépen köszönöm a közreműködésedet. Az eredeti címer levéltári adatok egyeztetése után készült el három féle változatban. Lakossági népszavazás döntött a jelenlegi címer használatáról. A megbízás nem mondta ki, hogy szigorú heraldikai szabályokhoz kellene ragaszkodni, akkoriban az információ beszerzéshez külön szakértőt kellett volna bevonni ami emelte volna a költségeket.Ha jól rémlik egy elmosódott pecsétet találtak a levéltárban és annak a fotója szolgált támpontul. A címer kialakításánál tekintetbe vették a település hagyományait amiben nagyon jelentős a sváb kultúra és persze a szőlőművelés. A település jelentős egyházi múlttal is rendelkezik. A hármas halom elsősorban a település nagy kiterjedésű dombságaira utal amik közül a legjelentősebb a Balázs-tető egy rommal. A rom a szocializmusban számos a települést jelölő emblémán szerepelt ezért sem került rá az újkori címerre és hát a hajdani pecséten sem szerepelt. A címer esetleges megváltoztatására, módosítására az Önkormányzat nem jelentett be igényt. Szeretik, örömmel használják. Mindemellett a linkelt heraldikai útmutatót nagy tisztelettel megköszönöm, továbbítom a tervezőnek.(aki amúgy én volnék :) Gyöngyhal vita 2013. szeptember 5., 09:21 (CEST)Válasz

Ha a szőlőfürtöket aranyra (sárgára) változtatnátok, már nagy előre lépés volna a heraldikai helyesség irányába. Esetleg elküldhetnétek az eredeti pecsét fotóját, akkor arról jó eséllyel le lehetne olvasni az akkor használt színeket. Vagy önszorgalomból lásd itt. Ha nagyon szeretnétek, akár meg is csinálnám. Mivel a Wikitábor alkalmával nagyon pozitív élményeim voltak Balatoncsicsóval kapcsolatban, teljesen ingyen tenném. Esetleg ha megint arra járok majd meghívtok egy borra :) Madboy74 * Vitalap 2013. szeptember 5., 20:11 (CEST)Válasz


Kedves Madboy74!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

O'Egan család címere[szerkesztés]

Kedves Madboy74!
Regasterios szerkesztőtárs ajánlotta, hogy kérdezzem meg, nem tudnál-e esetleg elkészíteni egy címert számomra. Az O'Egan család címeréről van szó, mely egy régi ír hercegi család. A címer itt található. (Az interneten pl. itt számos más fajta - de ugyanahhoz a családhoz tartozó - címert találsz, ha esetleg az előbbi nem volna megfelelő. Ha csupán a pajzsot tudod elkészíteni, már annak nagyon örülök, de az sem baj, ha nem készíted el. Nem akarom rád erőszakolni, ha nincs időd, vagy kedved, nyugodtan mondj nemet!
Tisztelettel: --Gumivonat 2014. augusztus 14., 17:54 (CEST)

Kedves Gumivonat!
Meg tudjuk oldani a kerdeses cimert. Mivel ez egy magan igeny es nem Közösségi erdek, kerlek vedd fel velem mailban a kapcsolatot a reszletekert. ( madboy74@gmail.com )
Udv: Madboy74 * Vitalap 2014. augusztus 15., 09:53 (CEST)Válasz

Gumivonat szerintem a Wikipédián szeretné használni a címert. Ezért is irányítottam hozzád. :-) --Regasterios vita 2014. augusztus 15., 15:18 (CEST)Válasz

Igaza van Regasteriosnak, elfelejtettem írni. :) --Gumivonat Üzenőfal 2014. augusztus 16., 12:04 (CEST)Válasz

Mailban megírtam Gumivonatnak pár dolgot, tekintve azt, hogy ez egy erősen magán jellegű kérés. Madboy74 * Vitalap

Fényesebb a ... a kard[szerkesztés]

Kedves Madboy74! Örülök, hogy olyan dolgokat is csinálsz, amit sokan használhatnak és van benne wikis meg nemzeti érzés is. Kiraktam a szerkesztői lapomra a magyar wikipédista Logo-Hungary-Wiki-Wikipédista-Betyár.svg-t, mert szerintem zseniális. Andrew69. 2014. október 12., 20:28 (CEST)Válasz

Köszönöm az elismerésed és örülök annak, hogy tudod használni! Női változat is lesz, ha igényeli majd valaki.
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2014. október 12., 22:52 (CEST)Válasz

Jó ötlet, szerintem lesz olyan amazonunk, akinek tetszeni fog. Esetleg olyat is tudnál, ami a véres kard Wikis megfelelője lehetne. Például puzzle darabok hullanának egy kardcsapástól. Olyan valami, ami lelket önthet a csüggedőkbe. Andrew69. 2014. október 13., 10:54 (CEST)Válasz

A kardos dolog nem olyan egyszerű, de ha valami ötletem volna, akkor megcsinálom. 178.164.164.45 (vita) 2014. október 13., 21:56 (CEST)Válasz
felmos

Ok, sajna felmosórongy már van, de nem ilyenre gondoltam. Andrew69. 2014. október 19., 19:37 (CEST)Válasz

Esetleg egy csúcsos süveges vagy kuruc süveges változatot is készíthetek. Kinek melyik jönne be. A felmosó rongyosat nem igazán értettem, de gondolom ötletnek mutattad. Madboy74 * Vitalap 2014. október 19., 21:09 (CEST)Válasz

Az a baj az ilyen képekkel, hogy nem inspirálnak. A kuruc süveges az.., de ott van a Wikipédista logo, ami jó, de kéne valami, ami.. A felmosórongyot csak azért említettem, mert ez már van sajna kérés nélkül is és nincs olyan, ami felülírná a mostaniakat. Én sem tudom mi lehetne az igazi, de valami kellene a magyar Wikinknek, ami előre viszi a közös dolgainkat. Csak ötletelek én is és ne haragudj, ha ezzel esetleg fárasztalak. Andrew69. 2014. október 19., 22:00 (CEST)Válasz

Nem fárasztasz. Majd egyszer beugrik valami ötlet és megrajzolom. Ha statikusan azon agyalok, tuti erőltetett lesz a végeredmény. Madboy74 * Vitalap 2014. október 19., 23:04 (CEST)Válasz
Kíváncsian várom, ha előrejutsz valamiben. Andrew69. 2014. november 7., 23:17 (CET)Válasz

300 000. cikk[szerkesztés]

Nagyon közel állunk hozzá, de van-e esetleg kedved csinálni sos-ben egy 300000. magyar cikknek örülő logót. (az eddigi variánsok) Andrew69. 2015. május 6., 11:37 (CEST)Válasz

Nem haragszol, ha nem élek a lehetősséggel? Sok időt ölök bele X variánsba és mindig van valaki, aki leszólja. Sajnos nem tudok megfelelni mindenki ízlésének. Ha van konkrétan egy ember, akivel együtt tudok működni, mint mondjuk User:Fauvirt-al a Wikitáborral kapcsolatban akkor megcsinálom.

Nemá! Tényleg köszönöm, hogy válaszoltál és hidd el a fikázóknak nincs határa. Azért írtam neked, mert tudom, hogy könnyedén meg tudod csinálni és jól jönne ha kitehetnénk majd egy háromszázezres logót a kezdőlapra. Andrew69. 2015. május 6., 23:03 (CEST)Válasz

Egyet megcsinálok a kedvedért. Pontosan le kéne vázolni, milyen legyen. Az se baj, ha már egy előre lebeszélt, mindenkinek tetsző megoldást találtok, csökkentve annak az esélyét, hogy valakinek a kifinomult esztétikai ízlését ne bántsa meg. De ha kezd szokás szerint elfajulni a dolog, akkor ott lesz befejezve, ahol épen van. Madboy74 * Vitalap 2015. május 7., 08:37 (CEST)Válasz

Ok. Előre is köszönet érte. Andrew69. 2015. május 7., 09:10 (CEST)Válasz

Kép javítása[szerkesztés]

Kedves Madboy

Ezt a képet ki tudod javítani? Az alsó idővonalon az "Adatvesztést okozó esemény" nyílnak a második zöld vonal előttre (fehér függőleges) mutasson. Fel szeretném tölteni Commonsra, de hibásan nem igazán megy.

Robogos vita 2015. október 25., 13:34 (CET)Válasz

A mentésnél mik volnának azok az alakzatok? Madboy74 * Vitalap 2015. október 31., 23:33 (CET)Válasz

Winchesterek. (bármi jó, ami az adattárolásra rímel) Robogos vita 2015. november 1., 17:41 (CET)Válasz

Elvileg kész. Mielőtt felraknám, elküldeném a vázlatot. Jól át kéne nézni, mert én igencsak tudok hibázni, miért most tennék kivételt? :) Kéne egy mail cím. Madboy74 * Vitalap 2015. november 5., 22:05 (CET)Válasz

Képlicenc (rokoni kapcsolatok)[szerkesztés]

Szia! A gyök unokatestvéreinek, elődeinek és utódainak vérrokonsági alapsémája. Szegedi László, Általános genealógia. Budapest, 2015. 189.PNG képet licenc nélkül töltötted fel. Szegedi László megadta az engedélyezéskor a licencet? Ha nem, akkor most kéne, különben öt napon belül törlendő, pedig amúgy biztos jogtiszta… – Tacsipacsi vita 2017. augusztus 19., 00:23 (CEST)Válasz

Helló! Szegedi úr engedélyt adott minden olyan képre, amit feltöltöttem. Ő állította össze nekem a listát, amit engedett felrakni. Kell hozzá passzus vagy elég ennyi is?
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2017. augusztus 19., 18:51 (CEST)Válasz
Jó lenne továbbítani az engedélyt a permissions-hu@wikimedia.org címre, de a legfontosabb hiány a licenc: milyen feltételek szerint lehet felhasználni ezt az ábrát? A CC BY-SA 4.0 (Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0) licenc az ajánlott, de van más lehetőség is, és úgyis a szerzőnek kell döntenie és nyilatkoznia erről. – Tacsipacsi vita 2017. augusztus 20., 00:50 (CEST)Válasz

Leírás alapján készített címer[szerkesztés]

Szia! Látom, nem gyakran jársz erre, ezért talán hamarabb észreveszed, ha írok a vitalapodra. Ránéznél majd erre: Wikipédia:Kocsmafal_(egyéb)#Leírás_vagy_pecsét_alapján_elkészített_címer? Előre is köszönöm. – Regasterios vita 2019. október 18., 14:29 (CEST)Válasz

Község Zászló[szerkesztés]

Üdv! Nagyon szép, és kidolgozott címereket készítesz. Az lenne a kérésem, hogy megcsinálnád-e Őcsény zászlaját? A község lobogójáról és zászlajárlól is van egy leírásom, amit még a képviselő testület adott ki. Idézem:

(1) A községi lobogó: kétoldalas, álló téglalap alakú, 2:1 arányú fehér textil, aljában kék, felette vörös pályával. Egy pályaszélesség a lobogó hosszának 1/10 része. A színes címer a lobogó függőleges szimmetriatengelyén, annak felülről mért 1/3 osztásvonalán helyezkedik el.

(2) A községi zászló: kétoldalas fekvő téglalap alakú 2:1 arányú fehér textil. A színes címer függőleges szimmetria tengelye a zászló hosszának rúdtól mért 1/3-os osztásvonalával esik egybe. A zászlórúdtól távolabbi oldalán vörös és kék színű függőleges pálya található, melynek szélessége a zászló hosszának 1/10 része.

Továbbá egy kép is van: [8]

Természetesen nem sürgős a dolog, de nagyon hálás lennék, ha elkészítenéd. Netpartizán vita 2020. április 7., 16:24 (CEST)Válasz

Magyar katona az olasz fronton (Gombos Péter, 1902-1993)[szerkesztés]

Üdvözlet!

Köszönet a ragyogó képért!

Egy WWI-WWII-ben jártasabb barátom tette fel a kérdést, hogy vajon miért egy vadászról készült fotót használ több "háborús" témával foglalkozó oldal, akik ezzel a képpel illusztrálják a cikküket. A ruházat és a sörétesfegyver nem katonai egységre vall... Mi lehet a fotó története? Köszönöm! Kazan23

[katona az olasz fronton (Gombos Péter, 1902-1993)]

Üdvözlet!
Nem tudom mi volt a történet. Járt ott, egy kulacsot is hozott haza, de nem sokat mesélt róla. Lehet eltett pár embert láb alól és ez nagyon zavarta élete végéig. A puska miatt én is futottam pár kört, de akik jobban értenek hozzá, azok azt mondták, hogy a háború végére már teljes káosz volt ruha és fegyver tekintetében egyaránt, bármi megeshetett.

Madboy74 * Vitalap

Köszönöm az infókat, továbbítom, ha van fejlemény jelentkezem! (Nem látom, hogy miképp válaszolhattam volna a "saját" felvetésemre, így ide írom... bele kellett volna kódolnom? :O )