Szerkesztővita:Prücsök/2009. február 8-ig

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Istvánka 15 évvel ezelőtt a(z) Gallery témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Prücsök/2009. február 8-ig!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. május 15., 21:29 (CEST)

Első fesztivál

Szia, ez a cikk nagyon reklámszagú. Ebben a formában ne ölj bele sok időt, mert biztosan törölve lesz. Üdv, Mamirendelő 2008. május 16., 17:32 (CEST)

Szia! Köszönöm, hogy szóltál! Eltávolítottam pár dolgot. Ha még mindig olyan reklámszaga van, akkor segíts kérlek, hogy mit változtassak meg, hogy ne legyen az! User:Keldvi 2008. május 16., 17:40 (CEST)

Central Line

Szia, szép lett a central line szócikked! tervezel cikket a többi metróvonalról is? Mert akkor majd csinálhatsz neki saját kategóriát, most egyelőre a Kategória:London közlekedése alá tettem, ez alá a kategória alá lehet majd csinálni egy [[Kategória:Londoni metró]] kategóriát, majd ha lesz már 5 szócikk hozzá. Üdv, jó szerkesztést, – Timiş üzcsi 2008. június 2., 11:40 (CEST)

Szia! Először is köszi! :) Igen, idővel szeretném megcsinálni az összes metróvonalat, majd ezt követően a többi tömegközlekedési vonalat. Köszönöm a kategóriába sorolást! – Prücsök vita 2008. június 2., 13:43 (CEST)

A Jubilee line is nagybetű, nem? :) átnevezem :) – Timiş üzcsi 2008. június 2., 13:53 (CEST)
Ömm illetve fordítva a line ksibetű, de akkor a centralban is. – Timiş üzcsi 2008. június 2., 13:55 (CEST)

sablon

Szia, megcsinálom neked az angolok cuki en:Infobox TfL line sablonkájáét a Londoni tömegközlekedéshez. Mit szólsz? Olyan szép színes lesz :)) Beletelik egy kis időbe mert elég bonyolult sablonbokor van hozzá, de megoldjuk. – Timiş üzcsi 2008. június 2., 17:15 (CEST)

Itt készül: User:Teemeah/SablonhomokozóTimiş üzcsi 2008. június 2., 17:44 (CEST)
Jelentem, elkészült!!! {{Londoni metróvonalak infobox}}, használatát lásd a sablon oldalán illetve a Bakerloo line szócikkben élesben :) Remélem tetszik :) – Timiş üzcsi 2008. június 2., 19:13 (CEST)

Szia! El nem tudom mondani, mennyire hálás vagyok! :) KÖSZÖNÖM! :) Most már csak egy olyan kérésem lenne, hogy át tudnád nevezni egy másik névvé? Csak azért, mert akkor ezt használnám a többi, nem metró vonal esetén is. Ha jól emlékszem ugyanis, akkor az angol weblapon is a többi, nem metróvonalakkal foglalkozó ismertetőkben is ez a sablon szerepel... – Prücsök vita 2008. június 2., 20:07 (CEST)

Szia nem hiszem hogy nagyon át kell nevezni, hiszen a sablon neve nem látszik a szócikkben, és nem vagyok biztos benn hogy sima átirányítássla megy, én csak mezei sablonfordítgató vagyok :)) a sablonguruk, mint user:Dani tudnák megmondani, hogy hogy lehet ezt megoldani rendesen. Üdv, – Timiş üzcsi 2008. június 2., 20:26 (CEST)
Szia! Hát, akkor így jártam! Nagyon jó lesz így is és köszönöm szépen mégegyszer! Ja, még egy kérésem lenne, ha lehet! :P Tudnál nekem csinálni külön kategóriát a majdan elkészülő londoni autóbusz-, villamos- illetve a város környéki vasútvonalakhoz? Csak azért, mert még eléggé kezdő vagyok itten... – Prücsök vita 2008. június 2., 20:38 (CEST)
Szia, kategóriát nagyon egyszerűen hozhatsz létre: az elkészült oldal aljáa beírod, hogy [[Kategória:DLR]], majd mikor elmented az oldalt, a lap alján még piros új kategóriára kattintasz és beleteszed az ő főkategóriáját, ez esetben a [[Kategória:London közlekedése]] majd elmented. En nyi az egész. A kategóriát pedig a fenti kóddal bekopizod minden olyan szóikkbe (az aljára), ami abba a kategóriába tartozik, így kerülnek automatikusan a kategóriaoldalba. Kérlek csak akkor hozz létre új kategóriát, ha már van hozzá legalább 4-5 kész szócikk, előbb nem érdemes. üdv, – Timiş üzcsi 2008. június 2., 21:32 (CEST)
Szia, köszi a segítségedet! :) – Prücsök vita 2008. június 3., 12:59 (CEST)

USA-műhely

Szia! Én is csatlakozom, úgyhogy vagyunk elegen az újraindításhoz. Nézz rá a műhely vitalapjára, összeírtam pár dolgot, amik szerintem a legfontosabbak lennének. Üdv: – f.adam « 2008. június 28., 18:18 (CEST)

Szócikkcím

Ha megnézed itt, akkor elfogadod, hogy a zárójeles is igazodott valamihez? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. július 29., 13:32 (CEST)

Valójában igazodott valamihez. S a hangsúlyt a múltidőre szeretném fektetni, mivel az USA-műhely egyik célja az, hogy az össze-vissza elnevezett lapok címei valamilyen formában egységesek legyenek (ld. pl.: zárójel helyett vessző, akárcsak az angol wikiben), ezért lassan, de idővel az összes USA város címe ilyen vesszős lesz. - Prücsök vita 2008. július 29., 13:37 (CEST)

És nagy nehézséget okozna az USA-műhelynek a szócikkcímeket a magyar wikiben dívó egyértelműsítési szokásokhoz igazítani? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. július 29., 13:41 (CEST)
Egyáltalán nem okozna nehézséget. Remélem, neked sem okoz az, hogy egy kicsit emberibb hangnemre válts... - Prücsök vita 2008. július 29., 13:44 (CEST)

Lehet, hogy rosszul ítélem meg a szituációt, de ahhoz képest, hogy itt állítólag egy egész műhely indult szembe az eddigi formai szokásokkal, szerintem egészen óvatosan érdeklődtem az okokról. És hidd el, nem könnyű eldönteni, hogy milyen eszközt vessen be az ember, amikor a jó irányba terelgetési kísérletre a dacos fejfelvágás az első válasz ...

Szóval arra kérem a tisztelt USA-műhelyt, hogy fontolja meg még egyszer az USA településneveinek szócikkcímbeli írásmódját, és a döntést egyeztesse a magyar nyelvű Wikipédia többi szerkesztőjével is.

Így jó? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. július 29., 13:57 (CEST)

Nos, az egész műhely taglétszáma jelenleg egy főre tehető, vagyis rám. Lehet, hogy kicsit túl izé módon reagáltam és ha ez tényleg így van, akkor elnézésedet kérem...

Én azért gondoltam a vesszős módszerre, mert például az angol wikin a legeslegtöbb USA város nevében vesszős módszert használnak és nem zárójelest. Az egyeztetéseket pedig hamarosan meg fogom kezdeni. :) Prücsök vita 2008. július 29., 14:01 (CEST)

User:Dami azért elő szokott fordulni, úgyhogy nem vagy teljesen elhagyatva műhelyileg ...
Az izék könnyen felejthetősek, ha végül is értelmes eredményhez vezetnek. Köszi a körültekintést! :)– Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. július 29., 14:07 (CEST)

Autópályaportál

Nagy örömmel hallom, hogy van végre valaki, aki csatlakozik a portálhoz. Ugyan a portálban csak az európai autópályák kapnak megemlítést, de az nem jelenti azt, hogy a Föld legnagyobb autópálya-hálózatával rendelkező szuperhatalom kimarad a litából. Az elnevezésükről:

  • Nem tudom, hogy milyen betűvel jelölik a harmadik világ sztrádáit, de így írd le. Pl.: M412 (autópálya, USA)
  • Az összefoglaló lap, ami mondjuk listázza az USA autópályáit, a következő legyen a címe: Amerikai Egyesült Államok autópályáinak listája

Csinálok egy sablont majd Észak-Amerika autópályái néven, vagy valami hasonló.

Nagyjából ennyi. Sok sikert kívánok a továbbiakban. – Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. augusztus 6., 19:16 (CEST)

A harmadik világ autópályáit kétféle módon jelölik: és . Az első az interstate-, míg a másik az ún. sima autópálya.

A gond csupán annyi, hogy mivel nem olyan régen vagyok itt, ezért összefoglaló lapot és sablont nem nagyon tudok még csinálni... :S Prücsök vita 2008. augusztus 6., 20:10 (CEST)

Az nem gond. A sablon már kész. Lehet, hogy már láttad a portálon is. ({{Észak-Amerika autópályái}}) Egy összefoglaló lapot nem nehéz létrehozni. Ráklikkelsz a fent írt csúnya vörös linkre és leírod, hogy milyen autópályák vannak, hány kilométer és mettől meddig tart. Segítségedre lehet majd mondjuk, Lengyelország autópályáinak listája, vagy Spanyolország autópályáinak listája. Ha valami kérdésed van, nyugodtan szólj. Sok sikert! – Madura mate vitázz B 2008. augusztus 16., 14:24 (CEST)

Nos, azt hiszem eme összesítő lap még várhat, amíg megírom az összes szócikket. Ez természetesen nem fog menni egyik napról a másikra, az elfoglaltságaimat is figyelembe véve pár hónap múlva meglesz az összes szócikk az autópályákról és akkor majd elkészítem az összesítő lapot. Egyébként köszönöm a segítségeket! :) PrücsökPanaszkönyv 2008. augusztus 26., 17:23 (CEST)

Igazán szóra sem érdemes. – Máté Email vitasarok B 2008. augusztus 26., 20:05 (CEST)

Kép

Szia! A képen jelezve volt, hogy hiányzik a forrás vagy a licenc. Ezt pótolni kellett volna. Kérlek szépen ügyelj miként töltöd fel képeidet: a kért adatok legyenek megadva különben törlésre kerülnek. Üdv– Istvánka posta 2008. augusztus 25., 10:46 (CEST) Szia! Az általad feltöltött kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Az ilyen képeket a Wikipédia szabályai szerint nem lehet feltölteni. Kérlek, hogy képfeltöltés előtt tájékozódj a felküldési útmutató elolvasásával, mert jogvédett kép ismételt feltöltése szankcionálható. Kérlek, hogy csak bizonyíthatóan szabad licencű vagy saját készítésű képeket tölts fel. Megértésed köszönöm, további jó szerkesztést kívánok, ~~~~– Beyond silence Üz 2008. október 24., 01:50 (CEST)

WPUSA

Szia! A szócikkek értékeléséhez kérlek magát a sablont használd ({{WPUSA}}) és ne annak tartalmát. Köszi, – Dami vita 2008. augusztus 26., 17:09 (CEST)

A sablon már meg van írva, használd a {{WPUSA|besorolás=|fontosság=|szerkesztő=|dátum=}} formában az értékeléshez. Üdv, – Dami vita 2008. augusztus 26., 17:22 (CEST)

Spanair szócikk

166 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén felszállás közben lezuhan. A balesetet senki sem élte túl, az elhunytak száma 153 fő.

A számok nem jönnek ki! Hol olvastad, hogy mindenki meghalt??

Csőd: ha hivatalos bejelentés történt, bizonyára van egy elsődleges forrás. Az se baj, ha spanyolul van, csak add meg, légy szíves. misibacsi*üzenet 2008. augusztus 28., 13:18 (CEST)

Hol a forrás a csődre? Megsúgták az RTL-nek, hogy tegye közzé?? Kivettem a cikkből, amíg nincs hozzá megbízható forrás. Mindenesetre a Spanair honlapja nem tesz említést róla...

Egyébként nem szoktak a cégek azért csődöt jelenteni, mert 1 hétig kisebb a forgalmuk a szokásosnál. misibacsi*üzenet 2008. augusztus 29., 12:28 (CEST)

Afrika-műhely

Ha van rajtad kívül legalább 1, de inkább 2 lelkes és aktív szerkesztő, aki részt venne a műhely munkájában, akkor nyugodtan leveheted az inaktív jelzést magad is. Ha csak egyedül vagy, akkor nincs értelme a műhelynek. Köszönöm, hogy szóltál! Samat üzenetrögzítő 2008. augusztus 29., 00:12 (CEST)



Ez egy p*cs...!

Drága Homofil, Trianon-Tagadó, Vadliberális, megtévesztett kis pöcs szerkesztőtársam! Tény, hogy a wikipédiát kezelni nem tudom, a fenti üzenetet a vitalapodra akartam továbbítani (bár szerintem ez most sem lett tökéletes), így ezért elnézésedet kérem. Viszont, ez nem változtat semmit azon, hogy egy pöcs vagy. 17 évesen milyen alapon, milyen jogon jelented ki, hogy egyetértesz a trianoni békediktátummal? Honnan veszed a bátorságot, hogy elítélj olyasmit, amit nem is értesz, (itt a magyar szélsőjobboldalra gondolok)? Bojti88 libsinyígó 2008. szeptember., 21:19 (CEST)

Hogy milyen alapon merem kijelenteni? Nos, nézzünk pár példát. Először is a szabad-vélemény-nyilvánítás jogán; továbbá, ha egy kicsit utána néznél a történelemben, akkor rátalálnál egy igen fontos dologra: ha anno nem kötik meg a trianoni békét, akkor ma a Dunától keletre fekvő területek egésze Románia része lenne. Ha ezt nem hiszed el, akkor erősen ajánlom, hogy nézz utána; ez ugyanis így van! Nos, a legutolsó kérdésedre úm. tükörrel válaszolok: Honnan veszed a bátorságot, hogy elítélj olyasmit, amit nem is értesz (itt a melegségre és a baloldalra gondolok)? - PrücsökPanaszkönyv 2008. szeptember 17., 21:42 (CEST)

Nos. Ha olvastad volna a diktátumot Eredetiben,, tudnád, hogy kapitális baromságot beszélsz. A baloldalt nem ítélem el, csupán az olyan divatbuzikat mint te. Miattad, miattatok kell a normális kultúrált melegeknek lehajtott fejjel, megalázva járniuk. Vagy jobboldali buziról még nem hallottál? Nyuszómuszó. Ja, számomra (még mielőtt fajtád szokása szerint kötözkötködnél jelentéktelen, mindenki számára érthető dolgokon, csak hogy "vitatkozhass" ) a homofil egy heteroszexuális beállítottságu ember, aki csak úgymond "szociálisan" buzi, mig a homoszexuális olyan aki már serdülése kezdetének pillanatától az azonos nemüek iránt érez vonzalmat, testfelépítése (ha férfi) nőisebb, hangja magasabb, stb. Nos Kedveském, ennyit röviden. Olvasd el a Blogadmin cikkét erről a Bombagyáron, jól jellemzi a "fajtánkat". További szép napot – Bojti88 vita 2008. szeptember 18., 07:33 (CEST)

Nézzünk egy kérdést így rögtön indításnak: Honnan veszed, hogy én divatbuzi vagyok? Egyébként jobboldali melegről hallottam, de egy szélsőjobbos meleget egyszerűen nem tudok elképzelni. Ahogy látom, igen csak sok dolgot tudsz a melegekről és igen szépen is tudod körülírni a fogalmakat; bravó! (Ld.: Homofil mozgalom)
Bár az utolsó mondatban lévő idézőjeles szóval nem nagyon tudok mit kezdeni; egyszerűen nem tudom értelmezni! Noha ötletem lenne, de azt egy-két tényező kizárja. Szép napot Neked is! - PrücsökPanaszkönyv 2008. szeptember 18., 09:40 (CEST)

Bocs, hogy beleszólok kívülállóként a vitátokba, de:

  1. Bojti88, ezzel a stílussal saját érdekedben állj le, mert a WP szabályai nem tűrik a személyeskedést. Előbb-utóbb BANánosztogatás lesz, és nem kell önként sorba állni.
  2. Keldvi: a román tervekben nem szerepelt olyan, hogy a Dunától keletre fekvő területeket akarták volna. A román vezetés tudta, hogy eddig nem mehet el, egyébként az egész Tiszántúlt igényelték de ez is inkább a tárgyalási pozíció volt: hogy még úgy is nyerjenek, ha sokat engednek belőle. Nyertek. (Szvsz a magyarság szempontjából szerencsésebb lett volna ha az egész Tiszántúl hozzájuk kerül mert azóta biztosan lett volna már revízió. De volt olyan kósza terv is, hogy Magyarország és Románia perszonálunióban egyesülne, és így a róka fogta csuka helyzet

miatt nem tudnának nyerni.)

  1. "de egy szélsőjobbos meleget egyszerűen nem tudok elképzelni" -> Pim Fortuyn.

VT???!!! 2008. szeptember 21., 13:31 (CEST)

Kínai nevek

Szia! Ajánlom figyelmedbe a Sablon:Kínai sablont. A sablon segítségével a pinjin ill. magyaros átírás között lehet váltogatni ízlés szerint. Üdv, Mamirendelő 2008. szeptember 22., 16:45 (CEST)

A sablon nem annak szól, aki tud pinjint olvasni, hanem annak, aki nem ;) Régebben hatalmas vita volt, hogy a kínai szavakat pinjin vagy magyaros átírással írjuk át, de nem nagyon sikerült dűlőre jutni. Ha a sablont használod, akkor mindenki ízlés szerint váltogathat a neki tetsző átírásra. Példa: Agyaghadsereg, itt a fenti sorban a p/m gomb megnyomásával lehet váltogatni. Már egy ideje tervezem, hogy a már meglévő kínais cikkeket sablonosítom, de ha az újak már eleve így készülnek, annyival kevesebb munka lenne vele később. Üdv, Mamirendelő 2008. szeptember 22., 17:51 (CEST)

Közlekedésműhely

Köszöntünk a Közlekedésműhelyben, kedves Prücsök!

Üdvözlünk!

Örömmel vesszük, hogy csatlakoztál a Közlekedésműhelyhez. A műhely célja – az Autópálya-műhely és a Vasútműhely mellett – a Wikipédia magyar változatában található közlekedéssel kapcsolatos szócikkek rendszerezése, fejlesztése, egységesítése. A műhely részt vesz a Cikkértékelési műhely munkájában, folyamatosan figyelemmel kíséri a közlekedéssel kapcsolatos cikkek állapotát, minősíti és karbantartja azokat. A műhely tagjai jelenleg 193 cikket gondoznak. A Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartoznak azok a szócikkek, amelyeknek témája: közlekedési vállalatok, városi közlekedési viszonylatok, közlekedési pályák, hálózatok (vasútvonalak, külföldi autópályák kivételével), repülőterek, pályaudvarok, közlekedéssel kapcsolatos fogalmak, közlekedéssel kapcsolatos események, rendezvények, mozgalmak, további közlekedési témájú szócikkek.
Hasznos allapok: KözlekedésműhelyMűhelyvitaViszonylatokSablonokTérképekAlapfogalmakA nap képeHomokozó
Cikkek fontossági besorolásaÉpítés alatt lévő cikkekKért cikkekCikkértékelési statisztikaÉrtékelt cikkekTagtoborzás

Társműhelyek: Autópálya-műhelyVasútműhelyCikkértékelési műhelyBotok: FordBotKözBot
Kérünk, hogy így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! CsGábormegbeszélés 2008. november 17., 23:39 (CET)

Sok szeretettel köszöntünk a műhelyben. Örömmel vesszük, hogy általad – Budapest mellett – Érd és Dunaújváros is képviselve van. :-)

Arra kérlek, hogy a vasúti témájú cikkekkel – a cikkértékelés során – óvatosan bánjunk, azok jelentős része a Vasútműhely „hatáskörébe” tartozik.

Jelenleg a műhely folyamatban lévő ügyei (amelyek most hirtelen eszembejutnak, nem feltétlenül fontossági sorrendben):

Bővebben a műhelylapon és annak vitalapján (érdemes a nem túl nagy archivumba is betekinteni).

CsGábormegbeszélés 2008. október 6., 15:48 (CEST)

Várjuk véleményed: Mi legyen a Közlekedésműhely új logója? Szavazz Te is a Műhely logójára!CsGábormegbeszélés 2008. október 28., 01:02 (CET)

Fordítás

Szia! A szerkesztőlapodon látom, hogy beszélsz németül és angolul. Tudnál segíteni nekem néhány kifejezés fordításában? Ehhez a képhez kellenének a következők:

Autómentes nap országai
Az európai mobilitási hét és autómentes nap rendezvénysorozathoz csatlakozott országokat ábrázoló térkép
saját szerkesztés
2008. szeptember 15.
vita
kettős licenc

CsGábormegbeszélés 2008. október 11., 01:18 (CEST)

Nagyon köszönöm a segítséget, nagyon megörültem a pálcikáknak.:-) Lehetne még egy extrabónuszkérésem? Csak úgy kiváncsiságból: Megtennéd még, hogy leírod nekem fonetikusan-magyarosan-parasztosan, hogy hogyan ejtik ki ezeket a betűket szavakat szótagokat jeleket. És melyik jel jelöli az autómentes napot. (Én a másodikra tippelek.) LazaCsGábormegbeszélés 2008. október 11., 20:34 (CEST)

Dunaújváros autóbuszvonalai

Kecskemét autóbuszvonalai:

1 | 2 | 2A | 3 | 4 | 4A | 4C | 5 | 6 | 7 | 7C | 9 | 10
11 | 12 | 13 | 13C | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19
20 | 21-1 | 22 | 23 | 25 | 28 | 29 | 32 | 52 | 54
TESCO1 | TESCO2


 Kecskemét tömegközlekedése

Dunaújváros autóbuszvonalai:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 8 | 11 | 12 | 13 | 14
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
25 | 26 | 27 | 28 | 31 | 32 | 33 | 34 | 44


 Dunaújváros tömegközlekedése

Mit látnak szemeim. :-) Nagyszerű! – CsGábormegbeszélés 2008. október 12., 00:01 (CEST)

Egyből le is nyúltam itt. – CsGábormegbeszélés 2008. október 12., 00:12 (CEST)

Hát... Most meg is sértődhetnék. :-) Méghogy az én sablonom messze van a nagyszerűtől. Laza CsGábormegbeszélés 2008. október 12., 00:20 (CEST)

Nyugi, csak hülyéskedtem. Dehogy jelölöm törlésre, eszem ágában sincs. Nagyon örülök a Dunaújváros sablonnak. Ennél jobban már csak a megírt cikkeknek fogok örülni. Ezért is vettem fel a Közlekedésműhely Viszonylatok listájára. Ha nem bánod, akkor a műhely sablonjai közé is felvenném. (A nyitólapon, a jobb felső sarokba.) – CsGábormegbeszélés 2008. október 12., 00:28 (CEST)

Lenyúltam tőled azt az ötletet, hogy a Kecskemét tömegközlekedéséről szóló cikket belinkeltem a Kecskemét autóbuszvonalai sablonba, alulra. Nem lenne szerencsésebb ezt a feliratot fölülre rakni? Vagy valahogy másképp rakni? – CsGábormegbeszélés 2008. október 24., 03:47 (CEST)

Ehhez a megoldáshoz mit szólsz? Így jobban elválik a két különböző rész egymástól. – CsGábormegbeszélés 2008. október 30., 01:18 (CET)

Interstate

Ne vedd sürgetésként, vagy felszólításnak, de nem fogod lefordítani a többi Interstate utakról írt cikkeket? – Madura Máté Email vitasarok B 2008. október 16., 18:12 (CEST)

Vasútvonal rajzjelek

1-es busz
Autóbusz-állomás
Ady Endre u.
Dózsa Mozi
Liszt Ferenc kert
Közgazdasági SzKI
Domanovszky tér
1-es busz
Autóbusz-állomás
Ady Endre u.
Dózsa Mozi
Liszt Ferenc kert
Közgazdasági SzKI
Domanovszky tér

Mihez kellenek a rajzjelek? Tudok segíteni? – CsGábormegbeszélés 2008. október 22., 23:25 (CEST)

Így gondoltad? CsGábormegbeszélés 2008. október 23., 00:00 (CEST)

Üdvözlet

Szia! Nem szokás minden újonnan regisztrált szerkesztőnek rögtön üdvözletet küldeni – a tapasztalat szerint a többségük soha nem is szerkeszt. Inkább az első 2-3 valódi szerkesztés után. Ez már csak azért is jó, mert így jobban feltűnik a friss változtatások listájában, ha egy kezdő szerkesztő dolgozik valamin, akinek még a vitalapja is piros, és ez a járőröknek is értékes információ. Bináris ide 2008. október 23., 09:43 (CEST)

Gulyás Lajos

Kedves Keldi járőr! Nem zavar, hogy épp dolgozom a szócikken? Ha van más dolgod, akkor inkább járőrözz máshol, vagy tanuld egy kicsit a wikit. Üdv: – Sóhivatal 2008. október 23., 09:55 (CEST)

Kína-műhely

Amennyiben van rajtad kívül legalább 1-2 folyamatosan aktív szerkesztő, aki részt fog venni a munkában, akkor nyugodtan eltávolíthatod az inaktivitást jelző sablont és feliratot. Jó munkát kívánok! :-) Samat üzenetrögzítő 2008. október 23., 10:43 (CEST)

Nélkülözhetetlen cikkek

Szia! Kérlek, a cikkértékelésnél lehetőleg csak az adott műhely szempontjából nélkülözhetetlen cikkeket jelölt a „nélkülözhetetlen” fontossági besorolással; kétlem hogy az USA leírásához nélkülözhetetlen lenne egy gimnázium, vagy egy város közlekedése, esetleg egy mozdony míg mondjuk a főváros, legnagyobb városok, az alkotmány vagy az aktuális elnök szócikke elérheti ezt a besorolást. Üdv, – Dami vita 2008. október 28., 13:57 (CET)

A fentebb felsorolt példáknál el tudom képzelni, hogy ugyanez a gimnázium az oktatásműhelynek, a város közlekedése a közlekedésműhelynek, a mozdony a vasútműhelynek nélkülözhetetlen legyen, de amit el kell gondolni, hogy ha csak tegyük fel 25 cikk létezhetne az USA-ról helyhiány miatt, akkor ezeket feltétlenül köztük kellene-e látni. – Dami vita 2008. október 28., 14:05 (CET)

Azonnali

Szia! Kérlek ne add fel a munkát itt a Wikipédián! Hiába az apró nézeteltérések a címek körül, egy-egy kifejezés fordítása vagy helyesírása körül ettől függetlenül a munkád hiánypótló és hasznos: nemcsak nekünk, hanem az olvasóknak is.

Sajnálom, ha csalódás ért volna itt a wikiben, és remélem, hogy a való élet többszörösen kárpótól örömökben. Üdv, – Dami vita 2008. október 31., 23:40 (CET)

Köszi ezt a pár sort, de a döntésem végleges - PrücsökPanaszkönyv 2008. október 31., 23:42 (CET)
Kár a dologért. Azért remélem, hogy read-only még visszanézel. Cassandro Ħelyőrség 2008. november 1., 00:10 (CET)
Természetesen a továbbiakban is fogom látogatni az oldalt, de csak olvasásra, nem pedig szerkesztésre! Utóiratként pedig köszönöm mindenkinek, aki egy kicsit is segített! - PrücsökPanaszkönyv 2008. november 1., 00:12 (CET)

Sajnálom, hogy így döntöttél. Bízom benne, hogy nem mi bántottunk meg valamivel. Várunk vissza, ha meggondolnád magad. – CsGábormegbeszélés 2008. november 1., 19:00 (CET)

Kolléga drága, hát mi történt??? – Istvánka posta 2008. november 2., 01:26 (CET)

Á, hosszú történet és ez a hely nem igen alkalmas a nyavalygásomra... - PrücsökPanaszkönyv 2008. november 2., 10:44 (CET)

Szia! Ha a New York-i metró körüli elnevezési vita volt a baj, ne sértődj meg! Ez nem olyan hatalmas dolog amitől világgá kell futni, egyébként már senki sem szerkesztene wikipédiát! VT???!!! 2008. november 2., 16:02 (CET)

Hogy így van!!! Nézz a vén gazemberre: már nem szerkeszt, csak pofázik, tele jóindulattal, kompromisszumkereséssel... Mégis gyakran nem sikerül, gyakran kisül a biztosíték... Gondold meg, ha Ti, fiatalok nem csináljátok, akkor ki csinálja?
Pihenj és gyere vissza. Szükség van Rád! Ok? Gondold meg... – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. november 2., 16:12 (CET)

Csak tudjátok annyi szar érzés az, hogy a New York-i metró szócikken 3 napig dolgoztam, majd az elkészülte után azonnal szét lett szaggatva, mert az egyik ez nem tetszik, a másiknak pedig az - ez leírhatatlan! Ezért HA visszatérek, tuti nem fogok új cikkeket írni!

Amúgy pedig akkora szükgég nem lehet rám, mivel annyi szerkesztő van itt a Wikin... most eggyel több vagy kevesebb, oly' mindegy! - PrücsökPanaszkönyv 2008. november 2., 18:07 (CET)

Kedves Prücsök! Biztos jársz iskolába: mondták már neked valaha, hogy "Hülye vagy!"?? Na, mert most én sem mondanék ilyet... Cikkeket tényleg szétszednek, de van ellenük védekezés, a *tataroz* és az *építés alatt* sablonokat pont erre találtuk ki... Mindegy, nem akarok prédikálni, csak azt kérem, egy hét semmittevés után (Wikipédiás szempontból) nézz ide vissza, hátha találsz javítanivalót... Egy szerkesztő ide-vagy-oda, az pontosan egy szerkesztő. Ne nézd ezt a kérdést csak a Wikipédia oldaláról, gondold meg, NEKED mennyit hoz és ad az, hogy itt sertepertélsz, cikket írsz javítasz, résztveszel megbeszélésekben. Pihenj, de ne menj el végleg, erre kérlek. A metrót meg megnézzük, bár a GFDL ügy kegyetlen... De, ott vannak a sablonok... Üdv, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. november 2., 18:22 (CET)

Nos, napra pontosan ma tellik/telt le az egy hét. Gondolkodtam a dolgon és a következőre jutottam: Visszatérek, de nagy valószínűséggel új cikkeket nem fogok írni. Egyébként pedig pl a tataroz sablon is csak időszakosan használható, legjobb tudtommal... Úgyhogy, újra itt vagyok köztetek. Megkérném az ügyeletes admint, hogy amennyiben lehetőség van rá, állítja vissza a userlapomat.
Burumbátor! Köszönöm a kedves soraidat, nagyon elgondolkodtatóak voltak. :) - PrücsökPanaszkönyv 2008. november 9., 15:05 (CET)

Ránéztem, visszaállítottam, örülök, hogy így gondoltad meg magad. Hidd el, nagyon ki lehet itt akadni, és azután nagyon jó visszatérni. Örömmel üdvözöllek ismét, és jó szerkesztést, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. november 9., 15:13 (CET)

Subwaytemplate

Fúúú, banyek!! Te aztán nagy fordulaton pörögsz... Segítek, ha tudok, de nem ma, mert nálam már nagyon késő van. Egyébként Szerkesztő:Dani vagy Szerkesztő:Glanthor Reviol a két sablonmájer, hozzájuk is bátran fordulhatsz. De én is szívesen nézem, mondom, holnap... Üdv, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. november 9., 15:46 (CET)

Válasz: Vissza?!

Természetesen visszavártunk. Örülök, hogy így döntöttél. Csatlakozz a műhelyhez.CsGábormegbeszélés 2008. november 10., 10:47 (CET)

válasz: Volánbusz

Nem tudom, azt nem én írtam. Gondolom ezek csak a háromszámjegyű járatok. Nem tudom. Mindjárt megnézem, hogy ki készítette a listát. Hátha ő többet tud mondani. – CsGábormegbeszélés 2008. november 11., 00:06 (CET)

Szerkesztő:Negyven2 írta [1]CsGábormegbeszélés 2008. november 11., 00:08 (CET)

Egyébként ugyanazt a listát (ezt) használja a {{Budapest autóbuszvonalai}}(?) és az {{A Volánbusz autóbuszvonalai}}(?) sablon. Olvastam a Monorierdőt, örülök a forrásnak. – CsGábormegbeszélés 2008. november 11., 00:20 (CET)

Nézd meg ...

... a VERSENY lapot, és ha gondolod szavazhatsz, majd később cikket is írhatsz hozzá. – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 5., 19:26 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:41 (CET))

Mikulás

Fájl:Weihnachtsmann 1.jpg
Lindt csokimikulás
Boldog Mikulást! Itt egy csokimikulás:-)Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 6., 17:11 (CET)

Autópályaműhely

Köszöntünk az Autópálya-műhelyben, kedves Prücsök!

Üdvözlünk!

Örömmel vesszük, hogy csatlakoztál az Autópálya-műhelyhez. A műhely célja - a Közlekedésműhely és a Vasútműhely mellett - a magyar Wikipédia autópályákkal kapcsolatos szócikkeinek rendszerezése, fejlesztése, egységesítése. A műhely részt vesz a Cikkértékelési műhely munkájában, folyamatosan figyelemmel kíséri az autópályákkal kapcsolatos cikkek állapotát, minősíti és karbantartja azokat. A műhely tagjai által gondozott cikkek a Gyorsforgalmi utak főkategóriában találhatók. A jelenlegi cikkszám 176.

Az Autópálya-műhely érdeklődési körébe tartoznak azok a szócikkek, amelyeknek témája: magyarországi autópályákkal kapcsolatos információk, elsősorban Európa autópályáiról szóló cikkek megírása, másodlagosan az amerikai kontinens sztrádáiról szóló cikkek létrehozása, a témával kapcsolatos összefoglaló lapok létrehozása. (Pl.:Magyarország autópályái), autópályákkal kapcsolatos fogalmak, autópályákkal kapcsolatos események, rendezvények, további autópályákkal és egyéb gyorsforgalmi utakkal kapcsolatos szócikkek.
Hasznos lapok: Autópálya-portál •  Műhelyvita •  Sablonjaink •  Alapfogalmak •  VERSENY •  A hét szócikke <<megszűnt>> • A hét képe <<megszűnt>> • A nap képe •  Homokozó •  Cikkértékelés szempontjai •  Cikkértékelési sablon mintája •  Kért cikkek •  Cikkértékelési statisztika •  Értékelt cikkek
Társműhelyek:
Közlekedésműhely •  Vasútműhely •  Cikkértékelési műhelyBotok: AsgardBot •  FordBot •  PityuBot •  KözBotTagok: Tagok
Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. Szerkessz bátran! Kérdezz tőlünk! Látogasd a műhely vitalapját!
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk!
Baráti üdvözlettel : – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 11., 20:06 (CET)

Boldog karácsonyt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked, kedves Prücsök.
CsGábormegbeszélés 2008. december 19., 19:10 (CET)

Boldog Karácsonyt!

Fájl:Fenyőág.jpg Szeretetteljes békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új eszetndőt kívánok, kedves Prücsök. Fájl:Fenyőág.jpg

Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 19., 20:40 (CET)

Törlés

Szervusz! Szabad megtudnom miért akarod törölni a userlapot, esetleg van valami probléma? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 26., 22:35 (CET)

Szia! Nos, ismét ugyanaz, mint korábban: a GFDL - PrücsökPanaszkönyv 2008. december 28., 18:25 (CET)

Gallery

Szia! Megcsináltam, a gallery sablont kell használni, lásd a példát a szócikkben. Üdv– Istvánka posta 2009. február 8., 23:57 (CET)