Szerkesztővita:Rugo/Archívum1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rugo 13 évvel ezelőtt a(z) 2 "apróság" témában

Sablon

Szia, Sablon:Bk ő mi akar lenni? :) gyakorláshoz hazsnálhatod a Wikipédia:Sablonhomokozó oldalt. – Timish levélboksz 2009. február 26., 14:55 (CET)

Igen, egy sablon akart lenni, angolról akartam áttenni, de nem jött össze. Már későn jöttem rá, hogy van homokozó is. Próbálkoztam az eredeti angol sablon használatával is, tudnál erre ötletet adni, hogy hogyan lehet? Előre is köszi! Rugó 2009. február 26., 15:03 (CET)

megadod az angol sablon linkjét? Megnézem mit lehet tenni :) – Timish levélboksz 2009. február 26., 15:04 (CET)
annak is Bk a neve. Bocsi, nem tudom belinkelni ide. Rugó 2009. február 26., 15:32 (CET)
Ő az? http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Bk Az itt azért nem fog működni, mert alsablonjai vannak, nevezetesen a Template:Country data, amihezvan még minden országhoz külön Country data Azerbaijan, Country Data Zimbabwe és így tovább. Ha azt akarod, hogy itt is működjön, akkor összes alsablont is át kéne emelni, szerintem ennek smemi értelme itt a magyarban. Az angol sbalonok egyébként is mindig überbonyolultak. Vannak nekünk itt mindenttudó sablongurujaink, akik ha megmondod mi legyen benen, cisnálnak neked olyan ihajcsuhaj sablont, hogy az angol wiki elszégyelli még a saját létezését is :) Lásd Szerkesztő:Dani csodaszép {{Infobox}} sablonjait, amivel a városok, focicsapatok és egyéb sablonok külsejét és hazsnálatát tette szebbé, egyszerűbbé. Szerintem ez is infobox lesz, érdemes Danival konzultálnod, vagy esetleg ha ő nem ér rá, akkor a Wikipédia:Kocsmafal (műszaki) oldalon kérhetsz általános segítséget. Ha megadod a paramétereket magyarul, hogy mi legyen benne, hogy nézzen ki (szín stb), akkor akár még én is tudok neked csinálni egyet az {{infobox}} sablonok mintájára. Üdv, – Timish levélboksz 2009. február 26., 16:01 (CET)
Igen, erről van szó. Igazából a barcelonai olimpia kosárlabdatornáját szeretném kibővíteni, az angolhoz hasonlóan, ezért gondoltam, hogy használnám a sablonokat is. Az gondolom nem túl elegáns, ha az angol sablon használom közvetlenül (nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e), ami aztán esetleg az angol Wiki egy-egy oldalára hivatkozik. Köszi a segítséget és az infót, ezen az úton megpróbálok elindulni. Rugó 2009. február 26., 16:11 (CET)
Át lehet emelni angol sablont, persze, de magyarítani kell őket, illetve érdemes megnézni, hogy nem ltéezik-e már hasonló sablon: Kategória:Sablonok, hogy elkerüljük a duplikátumokat. Illetve én most is azt mondom, hogy érdemes átvétel helyett az angol alapján magyar sablont csinálni a meglévő {{infobox}} sablonok mintájára, mert Daniék amúgy is a sablonok egységesítésén munkálkodnak, hogy ne húszféle kinézetű, formájú, betűtípusú sablon legyen. :) Szólj, ha kell segítség! Szívesen segítek, magam is alkottam már pár sablonkát. – Timish levélboksz 2009. február 26., 16:16 (CET)

Sablon:4TeamBracket

Szia, ilyenünk már van... Sablon:Egyenes kiesés-4 :) érdemes böngészni a meglévő sablonokat, vagy a Wikipédia:Sportműhelyben megkérdezni a már régebb óta szerkesztőket, hogy ne kavarodjanak össze a sablonok, és ne hatfélét használjunk ugyanarra :) üdv, – Timish levélboksz 2009. február 27., 16:24 (CET)

Szia! Kerestem ezt a sablont, vagy legalábbis hasonlót, de ezt nem találtam meg. Az Sablon:Egyenes kiesés-8 sablont megtaláltam, használtam is. Annyi gondom van vele, és megnéztem a Sablon:Egyenes kiesés-4 sablont is, ezzel is ugyanaz a gondom: nem akarom a helyszín paramétert megadni, így viszont elcsúszik az ábra. Emiatt nem csináltam meg az Sablon:Egyenes kiesés-8 sablont újra, de az Sablon:Egyenes kiesés-4 -t nem találtam. Ezek szerint nem voltam elég alapos. Sorry! Rugo 2009. március 2., 9:32 (CET)

Szerintem meg lehet oldani, hogy ne legyen kötelező paraméter a helyszín, a laptörténetből kiderül ki szerkesztette a sbalont, érdemes vele megbeszélni. Üdv, – Timish levélboksz 2009. március 2., 10:02 (CET)
Köszi a tippet, megpróbálom. – Rugo vita 2009. március 2., 10:07 (CET)

Re

Szia, ha megadod a cikkvázlatok linkjét, szívesen megnézem őket. A képpel kapcsolatban: a Wikipédia:Felküldési útmutató oldalon találod meg, hogy egy adott kép vajon feltölthető-e. A logókkal faramuci helyzetben vagyunk, elvileg nem lehet őket feltölteni, mert jogvédettek, gyakorlatilag feltöltik őket a sportműhelyesek {{logó}}(?) sablonnal, de elképzelhető, hogy a későbbiekben ezek a képek törlésre fognak kerülni. Bővebben az alábbi sablonban lehet tájékozódni a képekről. Üdv, – Timish levélboksz 2009. augusztus 18., 13:16 (CEST)


nna, megnéztem őket, szerintem rendben vannak, szép munka. Néhány apróságot javítottam:

  • A Referenciák helyett inkább Hivatkozásokat szoktunk írni (magyarosabb)
  • Felhasznált irodalom alatt általában nyomtatott könyveket vagy azok online verzióit értjük, a sportolói statisztika inkább Forrásnak minősülhet.
  • A linkelésnél egy apróság: [[Berlin]]ben, [[Németország]]ban a helyes verzió, az olyan esetkben szoktuk megint beírnbi a teljes szót, ha mondjuk magánhangzóra végződik, pl. [[Afrika|Afrikában]] Ezeket ki kéne javítani a szöveg teljes részében.
  • Egy-két mondatot magyarítottam, a Laptörténetben megnézheted, mit. A körmöngfont angol mondatokat néha igen nehéz fordítani (gyanítom, hogy fordításról van szó), általában az a tanács, hogy rágd meg kétszer-háromszor, illetve, ha túl bonyolult az angol mondat szerkezete, érdemes a magyarban több rövidebb mondatra bontani, nem kell szó szerint fordítani. Konrétan Hill lágyéksérülését részletező mondat volt az, aminek háromszor futottam neki olvasni, mert nem bírtam rájönni, hogy mi is okozta azt a sérvet :) Kicsit átfogalmaztam.
  • dátumok: ha teljes dátum van, évszámok után pontot teszünk: 2007. július 11. Ha két dátum van, nagykötőjelet kell használni: augusztus 14–15 (a szerkablak alsó karaktersorában az Alap részben találod az idézójelek után). Augusztus mindig kisetű, kivéve ha mondatkezdő :) :P

Ezek csak apróságok, amikre érdemes odafigyelni, de senki sem fog megverni miatta, ha eltéveszted. Érdemes lenne átolvasnod a Hill cikket, és szűrni még benne a csűrcsavart angolos mondatokat, bármi ami kicsit is idegenül hangzik, azt át lehet picit fogalmazni magyarosabbra, nem kell ragaszkodni az eredeti mondathoz. De ez is olyasmi, ami csak részletkérdés, egyébként szép a cikk. Pár forrást még kutathatnál hozzá, mert a pályájához és maagánéletéhez is kellene, vannak benne forrást igénylő állítások. Szerintem ha rákeresel a google-ban, találsz egy csomó CNN-es híreket a témában :)

Szerintem nyugodtan mehet ki mindkettő - cska ne felejtsd majd el kategorizálni és betenni az interwikiket. Jah, a bajnokság cikkének címére légyszi kérdezz rá a Sportműhelyeseknél, hogy mik az elnevezési konvencióik, vagy a helyesírási kocsmafalon.

Szóval gratulálok mindkettőhöz, csak így tovább! Üdv – Timish levélboksz 2009. augusztus 18., 15:38 (CEST)

Szia, a lap tetején lévő átnevezés gombbal egyből át tudod nevezni, aztán kattints vissza az allapra és tégy rá felülre egy {{az|már nem kell ~~~~}} sablont, hogy az adminok törölhessék a feleslegessé vált allapot. Szerintem nyugodtan kirakhatod most is, hisz készen vannak. Az utólagos apró simításokat nyugodtan hagyhatod későbbre, a cikkek rendben vannak! :) – Timish levélboksz 2009. augusztus 19., 11:12 (CEST)

Átirányítás és azonnalizás

Szia, rátettem neked a sablont, megmutatni, hogy fog működni: Szerkesztő:Rugo/Grant Hill. Az átirányítós szöveg fölé ha rakod a sablont, akkor nem fogja mindkét szócikket betenni a törlési kategóriába, csak a törölni kívánt allapot. Átirányítás után a legeyszerűbb visszalépned az oldalra, ha rákattintasz a szócikk címe alatti kis kék linkre, ami az allapodra mutat, és után sablonozod be azonnalival. Kb így néz ki átirányítás után a dolog:

Grant Hill
<font="blue">Szerkesztő:Rugo/Grant Hill oldalról átirányítva

Üdv, – Timish levélboksz 2009. augusztus 24., 15:23 (CEST)

Szia, természetesen bármely cikk szabadon szerkeszthető. Ha nagyobb változtatásokat akarsz végezni, azért illik a vitalapján szólni, hogy mit tervezel, és kitenni a a szócikk tetejére a {{tataroz}}(?) sablont. Ha csak kisebb változtatások lesznek, amik nem befolyásolják döntő többségben a cikkben foglaltakat, akkor nem kell ilyen sablon rá. Két dolog van, amihez engedély nélkül nem nyúlunk: az egyik a szerkesztői lap, a másik a szerkesztők saját allapja. Csak kérésre, illetőleg előzetes megkérdezés után piszkálunk bele más magánuserlapjaiba, de ez is inkább íratlan szabály és wikietikett: Wikipédia:Wikikett. Üdv, – Timish levélboksz 2009. augusztus 26., 12:50 (CEST)

Olimpia

Szia! Mindenképpen érdemes megírni, ha nem máshonnan másolod be, hanem saját szavaiddal írod, akkor semmiképpen nem lehet jogsértő. – Alensha sms 2009. november 2., 16:07 (CET)

NOB-országkódok listája - ezt mindenképp nézd meg. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. november 16., 15:29 (CET)
Talált-süllyedt! :) Csak mutatni akartam, hogy már megvannak ezek a sablonok, ilyen-olyan módon, de szövevényes a wiki, nem könnyű rájuk akadni (olykor). Ha sablonműködtetéshez kellettek, akkor más a helyzet. Bár mindenképpen érdemes a már meglévőkre támaszkodni, még ha időbe is telik a fellelésük. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. november 16., 16:28 (CET)

A szócikkeidből hiányoznak a források. Légy szíves, pótold, különben a szócikkek törölhetőek! – Ary vita 2009. november 19., 13:43 (CET)

Re:Orosz nevek

OK. Megoldva. Üdv, --VargaA vita 2009. december 19., 12:16 (CET)

Téli olimpia

üdv!

Az olimpián szereplő nemzetek lapja már készen van. a következő feladat szerintem a versenyszámok elkészítése. itt a sablonja az angolon Mdönci MSG me! 2010. január 15., 15:35 (CET)

bocs, közben megtaláltam magyarul: Sablon:Sportágak a 2010. évi téli olimpiai játékokon Mdönci MSG me! 2010. január 15., 19:12 (CET)
jah, meg elfelejtettem mondani a műhelyes dolgot. Írd fel magad a sportműhelyben a tagok közé magad, ha gondolod, kiteheted a felhasználói lapodra ezt: *{{Userbox/Sportműhely-tag}}(?) és a műhely vitalapján megbeszélhetjük a teendőket. vagy a teendők részben. üdv. – Mdönci MSG me! 2010. január 15., 18:17 (CET)
A téli olimpián résztvevő nemzetek bővítésében tudsz segíteni? Mivel látom, hogy téli olimpiára specializálódtál. :) Itt többek között arra gondolok, hogy a már meglévő nemzetek oldalait kellene ellátni az adott ország versenyzőivel, hogy ki milyen sportágban indul. Üdv!– Kovalchuk vita 2010. február 12., 11:29 (CET)
Én azt javasolnám, hogy osszuk fel, hogy ki mit csinál, de ha esetleg van még valaki, akiről tudsz szólj.– Kovalchuk vita 2010. február 12., 14:08 (CET)
Én ezt úgy gondoltam, hogy először a parányi miniállamokkal kellene kezdeni,(tehát itt azokra gondolok, akik egy-két sportolóval képviseltetik magukat) aminek jó része már meg is van aztán a közepesekkel, mint pl Magyarország, a nagyágyukat pedig hagynánk a végére. Viszont, ha megnézed szombaton hasznosítottam magam és minden nemzetet elláttam ezzel-azzal. Sorrendeben mindegy, amelyik szimpatikus. Ja és nem mellékes a pontosítás, tehát a versenyszám hivatalos megnevezése, mint pl. Férfi műlesiklás a Férfi szlalom helyett. Bár gondolom ez neked nem okoz gondot! :) Én sajna a héten csütörtökig nem nagyon leszek gépközelben, de azért néha felnézek majd! Na hát azt hiszem elmondtam mindent! – Kovalchuk vita 2010. február 15., 19:47 (CET)
Tudom, épp ezért mondtam! :)– Kovalchuk vita 2010. február 16., 16:21 (CET)

Üdv Mindenkinek!

Új szerkesztőként a (téli) olimpiákkal kapcsolatos oldalak egységesítésével, kiegészítésével és rendszerezésével kezdtem el foglalkozni az elmúlt napokban. Vetnétek pár pillantást a szerkesztéseimre? Örülök, hogy végre - úgy tűnik - megtaláltam a hasonló területen (is) tevékenykedőket. Maga az Olimpiaműhely nem tűnik jelenleg aktívnak... Összedolgozhatnánk. – Joeyline vita 2010. február 24., 16:28 (CET)

Konkrét ötletem még nincs (de alakul) az összedolgozásra, úgyhogy inkább még csak a társaságot gyűjtöm hozzá :)
Megcsináltam eddig: 1976-ig visszamenőleg egységesítve az összes téli olimpia szócikkében a sportágelnevezések, a szakaszok bevezető mondatai, szakaszsorrendek. Elkészültek az alulra beillesztendő az egyes olimpiák sportágsablonjai.
Ezek még egyszerű sablonok, a bonyolultabbak (mint pl az infoboxok) működését még tanulom, de már megyeget valami... Most elkezdtem a görögnél lévő új infoboxnak a mintájára az európai országok olimpiai eredmény infoboxait rendberakni, és egyúttal az "adott nemzet az olimpiai játékokon" szócikkekben az infóboxok cseréjét az újra. Ez egy jó hosszú pepecs munka lesz, ahogy látom, de hát valamikor valakinek úgyis meg kell csinálni... Úgyhogy én most ezt vállalnám el a közösből. Először Európa, aztán a többi világrész.
Valaki elkezdhetné a hiányzó sportágak olimpiai szócikkeinek megírását!
Vagy egy adott országon végigmenve az összes eddigi olimpiai szerepléséről szóló külön szócikkeket megírni!
Joeyline vita 2010. február 25., 13:08 (CET)

Sablonok

Szia! Az olimpiai sablonokkal és országok lapjait én módosítottam, az országok lapjaira teszem be a sablonokat, ahol lehet, illetve menetközben a sablonba is belenyúltam. A zászló és a zászlóaláírásnak először nem tartottam jelentőségét, hogy ott legyen. De menetközben rájöttem, hogy ha az ország zászlaja régebben más volt, akkor az adott olimpia esetén más zászlót és zászlóaláírást lehet arra a lapra tenni (más értelmét nem látom, hogy feltételesen ott legyen a sablonban).

A zászlóaláírást is egységesíteni kellene, hogy minden olimpiai lapon ott legyen-e automatikusan vagy sem. Pl. a Japán 1976-os ban ott van (mert bele írták), a 2010-esben meg nincs. Ha alapértemezetté tesszük a sablonban (úgy mint a zászló esetén), akkor azon az olimpián, ahol nincs változás a sablonhoz képesti zászlóban és aláírásában, ott szükségtelen is lenne ezeket a paramétereket kitölteni, mert alapból megjelenne.

A "flagcaption" szavakat meg a sablonegységesítés (többek között magyaros elnevezések) miatt át kellene majd nevezni, ha már maradnak. A sablonokban a "használat"-nál ilyen paraméter lehetőség fel sem volt tüntetve.

Kína és Tajvannal kapcsolatban igazad volt, csak a 2010-es kínai lapon a Kínai Köztársaság sablont használták. Most készítettem Kínának is egy sablont, mert nem volt. – Tomcsy üzenet 2010. február 25., 15:57 (CET)


Szia! Az előzővel kapcsolatban írtam az Olimpiai eredmény infobox vitalapjára egy javaslatot, hogy az országok sablonjaiban, illetve az egyes országok olimpiai lapjain miket kellene javítani szerintem, mert vannak hibák. – Tomcsy üzenet 2010. február 26., 02:16 (CET)

Szerintem rajtunk múlik, ha valaki hozzá akar tenni valamit a tartalomhoz, akkor majd hozzáteszi. A sablonok formájáról és használatáról viszont van egy irányelv, amit belinkeltem, az egyes országok főlapjait kell lecserélni sablonra. Itt van egy lista, hogy melyik szócikkekről van szó (nem csak olimpiás). Tehát ha nem cseréljük sablonra, akkor majd előbb-utóbb jön egy admin, aki igen. Sok országnak még nincs sablonja, azokat is el kell készíteni és az országlapon lecserélni arra. Ha az országlapon lecseréled a "class=infobox"os táblázatot, akkor arra kérnélek, hogy a listából is töröld ki azt a cikk címét, köszi – Tomcsy üzenet 2010. február 26., 12:15 (CET)
A sablonhoz egyébként én hoztam létre a Honlap sort, (nem kérdeztem róla senkit), mert amikor cserélgettem az infoboxokat, folyton ott volt a szögletes zárójelben egy kis hivatkozás, aztán gondoltam így jobban néz ki, és egyszerűbb, mint sortörésekkel szórakozni. De megkérdezhetünk valakit ezekről, bár szerintem nem fontos :). Még egyébként tervben van az Olimpiai infobox, Olimpiai versenyszám infobox és az Olimpiai sportág infobox sablonok formátumának megváltoztatása ilyenre a sablonegységesítés miatt – Tomcsy üzenet 2010. február 26., 12:24 (CET)
No, ide írok én is, hogy minden egy helyen legyen, és mindhárman együtt lássuk, akiket láthatóan érdekel ez a téma (azért remélem, lesz majd még más is, aki beszáll).
Szerintem nagyon jó ez a sablonmódosítási terv. Ezt így kéne végigcsinálni az összes országra. Pepecs munka lesz, de látom Tomcsy már elkezdte. Viszont, ha ezzel végzünk, az hosszú távon nagyon sokat segít majd az egész Olimpiaportál gerincének rendberakásában. Feloszthatnánk pl egymás közt a világrészeket, hogy ki melyiket csinálja végig. Én tegnap úgy csináltam, hogy az európaiaknál abc-sorrendben Luxemburgig lecseréltem az ország olimpiai lapján a "class=infobox"os táblázatot a sablonra, egyúttal átnézve az olimpiai oldal - általában nem túl hosszú - szövegét, így közben azokat is kipofásítottam. Albániától Luxemburgig az infoboxokat persze nyilván újra rendbe kell tenni a most közösen megegyezett legújabb formára, de legalább már ezeknek az országoknak az olimpiai lapjai ezen a szinten OK-k. A végén felsorolt 3 db terv pedig természetesen nagyon fontos. Most már kicsit számomra is jobban látszik, hogy miért nem úgy jelennek meg az ezek által generált cuccok az oldalakon, mint ahogy a szerk elődők kigondolták. Nem gondoltak néhány dologra, de egy szintén pepecs mechanikus munkával ezek a dolgok is kijavíthatóak lesznek.– Joeyline vita 2010. február 26., 13:19 (CET)
Én a Olimpiával kapcsolatos infoboxsablonok kategóriában lévő sablonokban haladok most épp abc-sorrendben, a bolgárnál hagytam most abba, a bosnyákot már nem néztem, délután-este nem leszek netközelben. Az ország főlapokat nem néztem, hanem a sablonban cseréltem amit kell, illetve ahol az olimpiáknál voltak kék linkek, ott is cserélgettem a paramétereket. Itt még annyit, hogy ha az érmeknél arany, ezüst, bronz nevek vannak, az nem baj, mert mindkét paraméter jó, úgy van sablonban. De vannak kis és nagybetű különbségek, vagy elírások (sportágban, sportágbak -> sportágak) amik miatt már nem jelennek meg az adatok a lapon. – Tomcsy üzenet 2010. február 26., 13:40 (CET)
Akkor itt folytatom én is, remélem eljut hozzátok! Megnéztem ezt a listát és kicsit elkalandoztam. Természetesen foglalkozom az olimpiai sablonokkal is, bár a héten már sokat nem tudok hozzátenni, de időközben csináltam egy kerékpárverseny infoboxot angol mintára, csak úgy "pihenésképp". :) Ezt beraktam a tavalyi és az idei Vuela-hoz. Csak mert láttam, hogy több hasonló szócikkből is hiányzik. Az országokat akkor én hátulról kezdem el. – Rugo vita 2010. február 26., 14:35 (CET)
Eljut, betettem figyelőre az oldalt :) A projektről: Ha Te meg hátulról kezdesz végigmenni a sablonokon, akkor én most nem nyúlok bele, egyszercsak összeértek. Addig is magát a "class=infobox"os táblázatok lecserélését a sablonokra folytattam az országok olimpiai oldalain, Európában Romániánál jár a betűrend. – Joeyline vita 2010. február 27., 06:25 (CET)

Tomcsy lapján válaszoltam, mivel ott volt jü folytatni a beírásod után. Írd meg, hogy mit tudnál vállalni.– Joeyline vita 2010. március 2., 17:01 (CET)

Jóváhagyás

Szia! Az egységesítéssel kapcsolatban lehet hogy félreérhető voltam. Az új olimpiai infoboxokra (amelyik országnak még nincsen) arra már nem kell jóvahagyás, mert az az egységesített {{Olimpiai eredmény infobox}}(?)-ból készül. Viszont ha új infoboxot készítünk, akkor Teemeah-t meg kell keresni, ő foglalkozik ezzel, ő a főnök :) Én is értekeztem vele új sablonokról, elnevezésekről. A biciklis sablon jó lett egyébként, csak az a gond, hogy nem az egységes formátummal készült :S Nem tudom mennyire tűnik bonyolultnak az elkészítese, nekem mondjuk könnyebbé vált az infobox készítés az új formával (kevesebb a kód, sokkal egyszerűbb). Ha nem gond, akkor majd segítek átalakítani, és utána ezt Teemeah-nek is meg kellene mutatni, ő meg rábólint :) – Tomcsy üzenet 2010. február 26., 23:44 (CET)

Olimpiai feladatok

Szia! A Sablonvita:Olimpiai eredmény infobox oldalon folytassuk, mert már 3 vitalapon van mindenféle feladat, ott összegyűjtöttem őket. Illetve készült navbox az országok sablonjaihoz. Ha bármelyikünk kap valamilyen feladatot az olimpiás cikkekkel kapcsolatban, akkor a Sablonvita:Olimpiai eredmény infobox oldalra írjuk fel – Tomcsy üzenet 2010. március 4., 02:02 (CET)

Szia! Figyelemmel kísértem az elmúlt 1-2 hétben a ténykedéseid :) és látom szépen születnek a 2008-as olimpia országcikkei. Nagy hajrá, és kitartást hozzá! :-)
Közben a Sablonvita:Olimpiai_eredmény_infobox oldalra szépen összegyűjtöttünk még jópár olimpiás feladatot, illetve egy része már azóta el is készült. Nekem most a régi zászlók és országkódok beigrálása az infoboxokba van folyamatban, közben megjelenítem az országcikkekben is az esetleges régi zászlókat. Tomcsy az éremtáblákat cseréli le sablonosra az országcikkekben. Nem lenne kedved vállalni még valamit az oldalról is? :-) Üdv: – Joeyline üzenj nekem 2010. március 19., 18:17 (CET)

Olimpiai eredmények sportáganként

Szia! Olvasod közben az egyéb kapcsolódó eseményeket? Gondoltam szólok, hogy fejlemények vannak máshol is. Wikipédia-vita:Olimpiaműhely#Eredm.C3.A9nyek_sport.C3.A1gank.C3.A9nt Szavazz! Üdv: – Joeyline üzenj nekem 2010. március 22., 18:08 (CET)

Hi! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. Valamikor 1-2 hete már rátévedtem erre a vitalapra, de akkor még nem tört fel az új aktivitás. Beszállok oda is. :) – Rugo vita 2010. március 23., 10:46 (CET)
Szívesen! Tomcsy-nak is én szóltam :-) Úgy tűnik, hogy most már leszünk talán 4-5-en erre az egészre. Az lenne még a jó, ha az Olimpiaműhely alapítói is újra beszállnának a munkába. (Én természetesen nem vagyok alapító, csak nemrég írtam be magam műhelytagként.) – Joeyline üzenj nekem 2010. március 23., 17:10 (CET)
Hali! Fejlemények vannak, figyeld a vitalapot: Wikipédia-vita:Olimpiaműhely. Újraalapítjuk az Olimpiaműhelyt! Írd alá az esetleges vállalást, illetve írd be, ha még van gondolatod a témában. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 07:51 (CET)

2008-as olimpiai cikkek

Szia! Örömmel látom, hogy szépen születnek a 2008-as olimpiai országcikkek :-) Egy-két apróság ezzel kapcsolatban:

  • A sportági hivatkozások lehetőleg majd a megszavazott egységes névalakra (SPORTÁG a 2008. évi nyári olimpiai játékokon) hivatkozzanak, mert ugyan zöld linkként (átirányításként) így is elérhetők (MDönci megcsinálta a 2008-as átirányításokat), de már csak azért is jó lenne az új, egységes, mert a régi névalakot hosszabb távon meg is kéne szüntetni, ha már minden olimpiánál egyformán lesznek hivatkozva. A már meglévő cikkeket orvosoljuk, az újabbak viszont az egységessel szülessenek :-)
  • A szoftver sajnos úgy működik megjelenítésügyileg, hogy az infobox utáni sort rögtön a folyószöveg részének veszi, ezért ha itt soremelés van a szerkesztőablakban, akkor az üres sort is beteszi, így megjelenéskor "lejjebb" kezdődik a szöveg az oldalon, mint az infobox teteje. Ez szerintem nem túl esztétikus, ezért a nemzetek olimpiai cikkein már javítottam, és végigmegyek a már elkészült olimpiai eredménycikkeken is, csak az újabb cikkek már ne ezzel az apró hibával kezdődjenek lehetőleg. Apróság, tudom, de sajna nagyon precíz vagyok, és erre igyexem sarkallni másokat is :-)
  • A már teljesen elkészült cikkek esetén tegyél áthúzásjelet a nemzet nevére ezen az oldalon: Szerkesztő:Mdönci/2008olimpia. Ez megjelenik a Műhely vitalapján, mert be van oda építve Mdönci által, így minden érintett folyamatosan nyomon tudja követni a 2008-as olimpiával kapcsolatos fejleményeket. Egyelőre Mdönci és Madridista vállaltak még ebből cikkek megírását.

Tettem be a műhely vitalapjára egy általam nemrég talált honlapról linket, de eddig még senki se kommeltálta, örülnék ha megírnád a véleményed róla. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 20:08 (CEST)

Üdv.! Itt reagálok, szerintem ide tartozik. Köszi a figyelemfelhívásokat! A sportágakat innentől így fogom írni. Remélem nem felejtem el, mert korábbi oldalakról másolom át, de igyekszem észben tartani és ott is javítani, ahonnan másolom. Ez az üres sor-dolog fel sem tűnt, erre is ügyelek. Mdönci sablonjából őszintén szólva azért nem húztam ki az országokat, mert úgy gondoltam, elég jól megkülönböztethető, hogy ami már kész van, vagy valaki elkezdte, az kékkel jelenik meg. Ezen azonban nem fog múlni. :) A honlapot megnéztem, nem kis munka és jó, hogy feltetted, én azonban jelenleg sajnos nem tudom használni, mert nem szerepel benne minden sportoló minden eredménye. A precizitást támogatom, jó, hogy van olyasvalaki, aki nem hagyja lankadni a figyelmet. :) – Rugo vita 2010. április 2., 11:44 (CEST)

Nagyon szívesen, és számíthatsz/tok rá, hogy a jövőben is mindenki orrára koppintok majd néha, ha látom, hogy valami nem egészen stimmel :-) Ez természetesen mindig a jóindulat vezérletével történik, mert a cél az, hogy rend legyen a cikkekben itt nálunk, olimpiásoknál. A Wikipédián amúgy is zajlik most ez a karbantartó verseny/tavaszi nagytakarítás, így ennek szellemében is folytatom a teljes körű egységesítés felé irányuló "harcomat", ami nagyon bízom benne, hogy nem szélmalomharc. A munka ütemesebb haladása érdekében amúgy elkezdtem már felvenni a kapcsolatot az Olimpiaműhely korábbi tagjaival és egyéb olyan userekkel is, akik látom, hogy olimpiában (is) szerkesztenek/tek. Az előbbi konkrétumokról: Köszi, ha figyelsz a jövőben ezekre, az én "cikk-utángondozó" munkámat könnyíted meg :-)

  • Az önmagában nem elég, hogy kikékül a sablonban a cikk linkje, mert ez még nem jelenti azt, hogy el is készült, ezért át kell húzni az országnevet! Most is vannak kék linkek, amik nem készek, és még lesznek, mert ott is végigmegyek minden cikken (a lapeleji soremelés miatt amúgy is kell), és be fogom tenni hiányosként a sablonba azokat, amik hiányosak. Sajnos, azokután, hogy az USA és Oroszország cikke is erősen hiányos, így bármit el tudok képzelni a régebben megírt 2008-as országeredmény cikkekről...

Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 2., 19:39 (CEST)

források

Szia! Nagyon jól néznek ki a legújabb 2008-as olimpiai-eredmény oldalaid :-) A kategóriákkal kapcsolatban írtam a műhely vitalapjára, örülnék ha hozzászólnál majd. Ott ajánlottam példaként a 2010-es San Marinói cikket, és e közben vettem észre egy fontos hiányosságot: több, már megírt cikkből hiányzik a Forrás szakasz, ezeket légy szíves pótold (pl 2008, Óceániában többnél is), köszi! Bevezetőnek viszont kiváló az a minta, amit a 2008-as Szváziföldnél is használtál, erre egységesítem a már elkészült cikkeket is, ahol nem így van. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 6., 13:42 (CEST)

Üdv.! A források esetem csak a 2010-es cikkeknél maradtak el. Épp most néztem, nemrég kerültek fel az eredmények az általam használt oldalra, azokat pótolom. 2008-as cikkeknél ahol nincs forrás, azt nem én írtam. (ha mégis, akkor bocsi!) Utolérem magam, utána átnézem azokat is. Kategóriafelvetésedre reagáltam. :) – Rugo vita 2010. április 6., 14:06 (CEST)
Jogos! Más írta, amiket találtam, bocsánat! :( Az zavart meg, hogy a "nagy űr" után újraindult munkában már Neked köszönhetjük a legtöbb 2008-as óceániai cikket :) Még egyszer elnézést, remélem nincs harag! :) A saját forráshiányok pótlását köszi! Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 6., 15:23 (CEST)
Ugyanmár, nincs harag. A hiánypótlással meg magamnak is tartoztam. :) – Rugo vita 2010. április 6., 15:27 (CEST)

Ránéznél a 2008-as Amerikai Szamoa cikkre? Régi cikk, próbáltam valamit kezdeni vele, de még az infoboxban lévő sportolók száma se stimmel a táblázattal, ami kicsit el is tér az általad használt táblázatformától, és nincs forrás a cikken. Jó lenne egységesíteni. Köszi! (Ausztrália kész horror, de még szenvedek vele, hogy valahogy kinézzen.) - Joeyline üzenj nekem 2010. április 7., 19:26 (CEST)

Amerikai Szamoát átnézem. Ausztráliához kitartás! :) Szólj, ha oda is kell segítség. – Rugo vita 2010. április 8., 09:45 (CEST)

még egy apró kérés

Látom, elkezdted a 2010-es nemzetenkénti részvételi versenyzőlétszámokat beírni a "SPORTÁG a téli olimpiai játékokon" típusú cikkekbe. Annyi kérés lenne, hogy közben az USA-t vidd el az E betűhöz (az olimpiai főcikkekben is így van már a felsorolásban), valamint Németország esetén vidd mögé abban a sorrendben az EUA-t, GDR-t, FRG-t, ahogy a sífutásnál is megcsináltam. Szerintem logikus, hogy ezek egymás utáni sorokban jelenjenek meg, mutatósabb így a táblázat. A Szovjetunió esetén is bevittem a mögötte lévő sorba az Egyesült Csapatot. Köszi! - Joeyline üzenj nekem 2010. április 6., 15:37 (CEST)

Elkezdtem... hát igen, megcsináltam annál a kettőnél, ahol a cikket is én hoztam létre. :) Javítom gyorskorcsolyánál is ez alapján. – Rugo vita 2010. április 6., 15:49 (CEST)

Eredménytáblázat-egységesítési javaslat

Az eredménytáblázatoknál is szükségünk van egy teljes körű egységesítésre, ezzel kapcsolatban szeretnék - a további pluszmunkákat megelőzendő - írni a Műhely vitalapjára, de ha benne vagy, akkor szeretném ezt közös javaslatként beterjeszteni. Ehhez szükség lenne egy-két apróságot egyeztetnünk.

  • Amikor "Ellenfél </br>Eredmény" oszlop van, akkor az eredménycellába is kerüljön az ellenfél versenyző neve és az eredmény közé egy </br>, mert ha széles képernyőn nézi az ember, akkor különben nem ugrik új sorba az eredmény, pedig itt fontos lenne, hiszen ezért is ilyen a fejléc. Itt csináltam egy rosszból egy jó példát, amit a beterjesztendő javaslathoz is szeretnék majd mellékelni: Marokkó a 2008. évi nyári olimpiai játékokon#Taekwondo Ezen nem lehet vita, sajna ebben diktatúrának kell lenni :-)

Amik viszont egyeztetendők:

  • "kiesett" vagy "Kiesett" vagy "nem jutott be" vagy "Nem jutott be" ?? Egységes kellene, én a 3.-ra szavaznék, mert talán jobb a kisbetűs, a "kiesett" pedig talán megalázóan hangzik... De nyitott vagyok ebben, mi legyen?
  • Cellaháttér-színek: a bronzbarna alkalmazását megértettem, hogy mely jellegű cellákra használod, tehát pl amiben nincs előfutam, vagy a versenyző a vigaszágra került, stb. de ezt jól el kell majd magyarázni a javaslatban, erre majd megkérnélek. Viszont találkoztam egy a táblázatokat szerintem kellemesen feldobó másik megoldással is: a "Kiesett/Nem jutott be" cellák mögé halvány-világoskéket tenni, pl itt: Ukrajna a 2010. évi téli olimpiai játékokon#Hódeszka. Szerinted jól mutatna?
  • A párban eldöntött mérkőzések kimenetelének megjelenítése. Na ez egy nagy falat. Amit itt fentebb írtam a soremelésről ehhez, az mindenképpen áll, de még így sem egységes a dolog, lásd a fenti 2 cikk. Teljes név vagy a keresztnévnél csak az első betű ponttal utána és a teljes vezetéknév? Előbbi előnye, hogy kevesebb kód a szerkesztőablakban; utóbbi előnye, hogy rövidebb megjelenés a szócikkben, így nem húzza annyira szét a táblázatokat, ha pl valaki több körön is túljutott, és így több ellenfele is volt. Mi legyen?
  • Többségében úgy van az eredmény jelzése, ahogy Te írod. Mindig elöl az aktuális versenyző, hátul pedig az ellenfél pontszámai, félkövérrel kiemelve a győztes pontszámát. De van olyan is, hogy mindig az aktuális versenyző pontszáma van kiemelve és eléírva szintén kiemelttel egy Gy, V (esetleg W vagy L, ha angolból ottmaradt) betű. Ezekkel mi legyen?
  • Ahol RSC, SUP, KO stb-k vannak eredményként, azok szerintem magyarázatra szorulnak, én pl egyedül a KO-t értem ebből.

Várom válaszaidat, és előre is köszönöm! - Joeyline üzenj nekem 2010. április 8., 11:48 (CEST)

Te aztán rajta vagy a témán. :) Akkor sorban:
  • soremelés abszolút jogos. Nagyobb felbontású a monitoron csinálom a szócikkeket, nem néztem még, hogy kisebben hogy mutat, de ettől függetlenül is, ahogy írtad, a fejléccel szinkronizálva jelenjenek meg az eredmények.
  • Én azért a "kiesett" mellett tettem le az állásfoglalásomat, mert atlétikában pl. a "nem jutott be" helyett nekem szimpatikusabb a "nem jutott tovább" (lehet, hogy 1-2 helyen elő is fordul). Ez máris egy harmadik variáció. Viszont mindenképpen kisbetűvel.
  • A bronzbarna szín nem az én eredeti ötletem, én is úgy vettem át. Az angol wikiben is több helyen láttam, ezért elfogadottnak tekintettem. A funkciója mellett szívesen kiállok. :) A további színezés is jó ötlet, de... Ha már színezés: Spanyolország a 2008. évi nyári olimpiai játékokon#Kajak-kenu. Itt az érem színét kapja az egész sor, de van olyan, ahol csak a helyezés cella kapja meg háttérszínnek is (bár ezt lehet, hogy csak angol wikiben láttam). A "kiesett" színezése itt is előfordul (Spanyolország a 2008. évi nyári olimpiai játékokon#Atlétika), hajlok is rá, mert mégiscsak kiemeli a környezetből (bár ez néha talán ront a képen, semmint javít), de akkor már az összes többi színezős variációt is tisztáznunk kell. Legalábbis szerintem.
  • Párban eldöntött mérkőzések. Nem értem, itt mire gondolsz? Tenisz, váltók (atlétika), ahol több sportoló alkot egyet? Írnál rá példát!
  • Igen, erre én is láttam több variációt. Én az általam használtra szavazok. Betűt mindenképp elhagynám, az úgyis kiderül a "szövegkörnyezetből". A magyarázat viszont jogos, arra szükség van.

Megfordult a fejemben, hogy az eredménytáblázatokat lehetne-e sablon formájába önteni. Elég bonyolultnak tűnt elsőre, ezért nem is foglalkoztam vele, de azért megkérdezlek téged is, mi erről a véleményed? – Rugo vita 2010. április 8., 12:45 (CEST)

Igen, tényleg rajta vagyok :) De most kell ezt még megtenni, amíg a Műhelyünk első 2 db olimpiáját írjuk, megelőzendő a későbbi kusza dolgok tömeges javításának problémáját. Ha most mindenben sikerül az egységest meghatározni, akkor ahogy idővel haladunk majd szépen (időben visszafelé) a többi olimpiával, akkor ott már nem lesznek ilyen problémák. Sajnos az elődöktől nehéz az örökségünk, először ki kell takarítani utánuk, és csak úgy állhatunk rá az érdemi előrehaladásnak.
Akkor szintén sorjában:
  • Soremelés az eredménycellákban megbeszélve. Igen
  • Akkor a kisbetűs névalak megbeszélve. Igen De van 3 db javaslat, amit Te sem egységesen használtál, ahogy látom:
  1. kiesett
  2. nem jutott be
  3. nem jutott tovább
Mi legyen?
  • Cellaháttér-színek
  1. Bronzbarna megbeszélve, a javaslathoz leírod, hogy mikor, hol kell használni. Igen
  2. Halvány-világoskék a "kiesett"-hez. Több helyütt is használt, mint kiderült (az általad hivatkozott spanyol cikk táblázatát pl nagyon jól feldobja), így tekintsük ezt is elfogadottnak, ahol nincs így, ott javítandó. Igen
  3. Érmet elérteknél csak a helyezés cella háttérszíne vegye fel az érem színét, ne a teljes sor! Elfogadható?
  4. Van még másféle cellaháttér-szín?
  • Párban eldöntött mérkőzések. Túlbonyolítottam a kifejezést: mérkőzések. Tehát ahol 2 fél küzd egymással, nem pedig sokan futnak, úsznak, eveznek, stb egyszerre, egymás ellen, egy futamban. Példaként a fentebbi Marokkói és Ukrajnai cikkre hivatkoztam, ott a 2 versenyzői névalak. Érveket, ellenérveket fentebb leírtam. Melyik legyen?
  • Jó, akkor legyen az általad használt eredményalak. Viszont nem igaz, hogy mindig kiderül ebből a győztes. Akkor nem, ha nem számmal jelzett az eredmény, pl. KO! A félkövér betű ugye csak azt jelzi, hogy ki nyert, de ilyenkor nincs ellenfél eredménypontszám, amivel össze lehetne vetni, így vesztett és nyert KO esetén is KO lenne a jelölés... Ezt hogy oldanád fel? Lásd a fenti Marokkói cikk.
  • A betűmagyarázatokat hova írjuk majd?
  • Amik még azóta merültek fel: Nem mindenhol 90%-os a betűméret, gondolom erre kellene hozni a 100%-osokat is.
  • Valamint Atlétikánál láttam Q és q jelölést is. Van különbség? Ha nincs, akkor egységesíteni kell. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 8., 14:34 (CEST)
Akkor ismét sorjában:
  • Én a "kiesett"-re szavazok.
  • Halványvilágoskék rendben. Bár nekem nem tetszik, az érmes cellaháttérszín elfogadható a részemről.
  • Mérkőzések: szerintem annyival megtisztelhetünk minden olimpikont, hogy kiírjuk a teljes nevét. Szerintem max. 4-5 mérkőzéssel el lehet jutni egy torna végéig, szerintem megoldható a dolog. Esetleg ha lesz 1-2 ilyen, azok alapján újra megvitathatjuk a kérdést.
  • KO: ahogy írtam, szerintem ez a környezetből kiderül. Pl. egy cselgáncs, vagy ökölvívótornán ha van köv. ellenfele, ő győzött, ha nincs, nem. Helyosztóknál meg a helyezés magyarázza a dolgot. Nem jut eszembe más jelölés, ami tömör, kifejező és érthető.
  • Betűmagyarázat mehet a sportág eredményeit követően. Csináltam ilyeneket atlétikában, vagy úszásban, ha holtversenyben végzett az adott helyen, megjelöltem és magyaráztam.
  • Egységes betűméretet mindenképp végig kell vinni. Hogy hány %-os legyen, az megint más kérdés, de szerintem a 90 jól látható és kisebb a helyigénye.
  • Q és q: ha a futamból helyezéssel jutott továb:Q, ha idővel:q. Úszásban, kajak-kenuban is jellemző, hogy futamonként az első X továbbjut, valamint az összes futamból az Y legjobb idővel rendelkező. Írtam már olyant, hogy valaki 23. össz. idővel továbbment, honfitársa meg a 17.-kel kiesett. Első ránézésre furcsa, némi sportági ismeretet igényel. Ezzel nem tudom, mi legyen.– Rugo vita 2010. április 8., 15:05 (CEST)
Lassacskán megszületik a dolog :)
  • Nekem mindegy, csak egységes legyen. Akkor a "kiesett"-et terjesztem elő a javaslatban, ha Neked ez a szimpatikus.
  • Cellaháttér-színek megbeszélve. Igen
  • Teljes név az ellenfélnél megbeszélve. Igen A kevesebb kód miatt amúgy én is ezt támogatom...
  • KO jelölés rendben. Igen
  • Betűmagyarázat a sportág eredményeit követően. Igen Ide kell tenni a Q és q magyarázatát is! Szerintem amúgy érthető, tudom hogy vannak olyan sportok, ahol helyezéssel és idővel is tovább lehet menni.
  • 90%-os betűméret. Igen
Van még valami, amire nem gondoltunk? Ha nincs, megírom a műhely vitalapjára, aztán majd szólok, ha jöhet hozzá a bronzbarna magyarázata. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 8., 15:30 (CEST)

Odafigyelendők, javítandók a 2008-as olimpiai cikkekkel

Megszületett végre valami, ami már felvállalható, nehéz szülés volt :-) Új-Zéland lesz a mintacikk, ebbe beépítettem az összes eddig megbeszéltet. Óceánia többi országa is kész (kivéve Ausztrália), csak azokon nem látszik jól, mert kevés elemet tartalmaz, amikre figyelni kell. Sorjában, ami előjön:

  • bgcolor="HoneyDew"| kiesett
  • Az eredménytáblázatban az érmesek érmének és eredményének cellája felveszi az érem színét, a sportoló neve pedig félkövér lesz.
  • Külön férfi és női tábla lehetőleg mindenhol.
  • Evezésnél a színezendő eredmény cellája nem az elért érmet jelölő cella mellett van!
  • Tenisz és tollaslabda táblázatát a többi "mérkőzéses típusú" sporthoz igazítottam (némi szívás volt az átalakítás), legyen ez is egységes.
  • Ugyanezeknél és a hasonlóknál amikor az ellenfelet jelenítjük meg, legyen a párosoknál és kötőszó a második előtt, mint pl itt: Új-Zéland a 2008. évi nyári olimpiai játékokon#Tollaslabda.
  • Úszásnál is legyen külön Férfi és Női táblázat, ekkor a versenyszámoknál elég csak a szám nevét beírni, a nem elhagyható, az atlétikához hasonlóan. Viszont a szám és m között szóköz van!

Közben előjött problémák Új-Zélandnál, megoldandók:

  • Atlétikában a hétpróba szétírandó versenyszámokra, hasonlóan mint Ausztráliánál van.
  • Hegyi kerékpározásnál a cross-country-t valahogy magyarítani kéne.
  • Kosárlabdában a játékosok kora a mostani kor, nem pedig az olimpiai idején, ezt javítani kell.
  • Kosárlabdában a posztokat magyarítani kellene.
  • Kosárlabdában a klubok csillagosak, de nem tartozik hozzá magyarázat.
  • Kosárlabdában, gyeplabdában és labdarúgásban jelmagyarázat kell a csoportköri továbbjutást jelentő színeket illetően az eredménytáblázathoz.

Jelmagyarázat kell Óceániában a megbeszéltek szerint:

  • Szamoa: Ökölvívás, RSC

Ausztrália átalakításán, javításán sokat dolgoztam. Megkérnélek az atlétika, a kerékpár és a kosárlabda átalakítására az új-zélandi munkád alapján (és kajak-kenuban a versenyszámok linkje), valamint be kellene írni a hiányzó sportokat is (abból sok van sajna)... Ha ezek megvannak, akkor Óceánia teljesen kész lesz. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 9., 01:36 (CEST)

Végre tartunk valahol. :) Elfogadom az általad átvezetett módosítások, csupán két dologhoz fűznék megjegyzést. Érmes eredményét nem biztos, hogy színezném, illetve párosoknál nekem a "," szimpatikusabb.

Egyéb megoldandók:

  • kosárlabdát rendbe teszem
  • cross-country: nem ismerem a sportág eme faját, nem találtam magyarítást hozzá, ezért nem is bántanám. Egy hozzáértő véleménye/javaslata alapján jöhet a magyarítás.
  • hétpróba szétbontása jogos, megcsinálom Ausztrália alapján.
  • RSC magyarázat megy
  • Ausztráliát akkor befejezem ezek alapján. A héten biztos nem érek a végére, de addig akkor nem kezdek bele újba. – Rugo vita 2010. április 9., 09:51 (CEST)

Igen, tényleg végre tartunk valahol :) Azért az este szívtam vele kicsit, de már én is egyre jobban kezelem ezeket a táblázatokat. Mindent az egységítésért! :-)

  • Érmes eredményének színezését Ausztráliánál láttam, szerintem jól feldobja a táblázatot, és kiemeli az eredményt. Az egész sor színezése felesleges, mint Spanyolországnál van, de ennyi viszont ad hozzá pluszt. Ha elhagyjuk, akkor az éremnél se lenne értelme megtartani...
  • Gondolkodtam én is a vesszőn a párosoknál, de akkor már a többtagú váltóknál, stb és be kellene írni, az meg már sok és macera. Ha lehet, akkor maradjon az "és" a párosoknál.
  • Cross-country akkor egyelőre maradjon a hegyikerékpározásnál, próbálok találni hozzá szakértőt. Addig viszont, amíg nincs magyarítva, jegyzetelni kell majd magánban, hogy mely nemzetek véglegesített eredménytábláinál volt ilyen versenyző, mert azokat majd ki kell javítani utána.
  • Ausztráliához hajrá! Nem gond, ha nincs kész a héten, a lényeg inkább az, hogy kiirtsuk belőle a hibákat, és teljes legyen, amint lehet. Ekkor már lenne egy komplett földrészünk, és ráállhatnánk ez alapján majd Afrika rendberakására, amiből ahogy látom, már amúgy is csak 4 cikk hiányzik (4, mert Egyiptom is, mert bár az már kék link, de csak 2 sor).

Ma délután-este megírom a Műhely vitalapjára a javaslatunkat, ha a fentiek elfogadhatók. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 9., 11:12 (CEST)

Részemről elfogadhatók. Remélem nem lesz gond a javaslattal! (párosoknál "," és "és" használata nélkül, külön sorba a versenyzőket?) – Rugo 2010. április 9., 13:02 (CEST)


Legyen akkor úgy, sima soremelés, javítottam Új-Zélandnál. Használjuk a játékvezető szót a bíró helyett, a szamoai cikknél (ökölvívás, magyarázat, megállította a mérkőzést) javítottam. A cikkek bevezetőjét bővítettem 2 szóval, ezután írjuk így. A javaslatot megírtam a vitalapra, írd be a megfelelő helyre a "wheat" szín használatát, kitörölve ott az én szövegem, és a végén írd alá a közös javaslatot ott, ahova azt írtam, hogy Rugó, azt kitörölve.

  • Egy elmaradt dolog: Vanuatunál részletezni kellene az asztalitenisz játszmáit. Illetve amit már írtam, Új-Zélandnál, mint mintánál, a csapatsportoknál kell színmagyarázat a bajnoki tabellához. A kiesők lehetnének rózsaszínűek, láttam olyat néhány helyen.

Hétfőtől elkezdem javítani az afrikai nemzetek cikkeit. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 10., 01:48 (CEST)

Összegzés - olimpiai cikkek

Szia! Egyezzetek meg Bahusszal a még nyitott kérdésekről, a jövő héten rendbe szeretném majd tenni az összegzést, és addig is fontos a dolog a cikkek táblázatainak javítása miatt. Írtam pár dolgot a Műhely vitalapjára (nem csak alulra, így ha nem tűnik fel kapásból, akkor nézd laptöriből), nézd majd meg mindenképp. Kössz :-) Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 14., 11:19 (CEST)

Köszi, átnéztem. Igyekszem jobban ráfeküdni Ausztráliára, látom, fontos szerepet kap a jövőben. – Rugo vita 2010. április 14., 12:50 (CEST)

Igen, fontos szerepet kap, kell egy teljes körű minta, és erre alkalmas. No, elvileg megvannak benne a javítgatások a korábban megírt sportok táblázataiban. Egy-két apróság ellenőrzésére és kiegészítésére kérnélek fel még hozzá:

  • Atlétikánál meg kellene nézni, hogy jók lettek e a versenyszámok linkesítései, különösen váltó, illetve gyaloglás esetén, mert mintát nem találtam hozzá. Ez a táblázat alkalmazza a Q jelöléseket, ezeket akkor Óceánia többi országához (talán csak Új-Zéland érintett leginkább) is be kellene írni, nem? - átnéztem. q-t is akarunk használni?
  • Íjászatban a versenyszámok nincsenek még linkesítve, mert erre egyáltalán nem találtam példát, ezt a sportágat linkesítés nélkül írtad máshol is. - linkesítve
  • Kerékpár. Ezt még nem linkesítettem, nézd át, hogy jók e a versenyszámok elnevezései, meg egyáltalán, amit a táblázatban találtam (nagyon kusza volt, megküzdöttem vele), addig nem láttam értelmét linkesíteni. A pályakerékpározás táblázata átalakult (Új-Zélandnál is megcsináltam), ezekhez hiányzó adatokat be kellene írni, ahol 2 futam volt, ott soremeléssel a másik időt is. Felmerült bennem, hogy itt is lehetne vastag kiemeléssel jelölni a győztes időket, mint más "2 egymás ellen küzdő fél" jellegű sportoknál. Mit szólsz? - még hátravan, átnézem
  • A kosárlabdának a játékosokat bemutató táblázatát megcsinálod? A többi részt azt hiszem meg tudom csinálni belőle Új-Zéland alapján. - megcsinálom
  • Ökölvívásban a szupernehézsúlyra kellene ránézni. - javítva

Ennyi. Bahusszal miben maradtatok a nyitott kérdésekben? Még egy apróság: a versenyzőket felsoroló első oszlopnál több sportágban is align=center -t írtál align=left helyett (cselgáncs, tenisz, stb), javítottam. Erre majd figyelj, mert gondolom úgy másolod egy másik táblázatból a dolgot. Kössz mindent :-) Szólj, ha valami van. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 15., 10:04 (CEST)

Bahusszal még nem egyeztettem. Az align=left javítását köszi, másoltam, ezek szerint az eredeti helyen is rossz. – Rugo vita 2010. április 15., 12:31 (CEST)

Tettem színjelölést a bajnoksággal eldöntött sportoknál a kiesőkhöz is, valamint az asztalitenisznél szakaszhierarchiát vezettem be: ezt az miatt láttam szükségesnek, mert külön van benne egyéni (és páros) 1 táblázatban egyenes kiesés jelleggel, illetve a csapatnál ez is bajnokság jellegű, és így eredetileg azonos "szinten" volt pl a Férfi a Férfi csapat -tal. Viszont ha nincs csapatverseny egy nemzetnél, ott elég a sima eredeti Férfi-Női különbontás, nem kell külön szakaszolni. Jó lesz így? Ja, és hosszabb távon jó lenne majd ezeket a csapatmérkőzéseket is sablonosítani. Felmerült bennem, hogy itt nem e kellene szintén kiírni a meccseket külön lebontva legalább játszma szintig, mert asztaliteniszben - számomra legalábbis - olyan furán hangzik, hogy 3-0. Hm? Ha használjuk a Q-t, akkor szerintem használjuk a q-t is, nem? Csak kérdezem. Kosárlabdában nem találtam meg a kezdési időpontokat, ezt be kellene írni, valamint nem tudom, hogy ugyanott játszották e az összes meccset, ezt csak másoltam Új-Zélandtól. Az ezüstérmes női kosárlabdacsapat szakaszának végére tettem kis táblázatkát, lehetne így jelölni az érmeseket (illetve szerintem a 4. helyezettet is ide kellene írni, a többit nem biztos, mert ha van helyosztó, az oda van írva az 5. helytől kezdve, hogy hányadik helyért megy). Hm?
Ezen kívül még egységesítettem a táblázatok fejlécét a felező/kiesés rendszerű sportoknál, és egy-két helyen a szakaszhierarchia módosult, ahol szükséges volt. Nézd át, most 3 napig nemigen leszek neten. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 15., 14:02 (CEST)

Asztalitenisznél hierarchia jó ötlet, tetszik. mikor csináltam, én is gondoltam rá, hogy a csapatmeccseket részletezni kellene. Nem néztem még utána, hogy létezik-e rá sablon itt, vagy az angol wikiben. Anélkül meg nem akartam nekiállni, mert az már azért jelentős adatmennyiség (min. 3 meccs szetteredményei játékosokkal). Szerintem kelleni fog a sablon, kérdés, hogy mennyire sürgős. A q-t is használjuk akkor. Ez esetben viszont át kell futni az eredményeket, hogy ki melyik körben hogy jutott tovább. Vagy átemeljük az angolból és elhisszük, hogy ott jó? Kosárlabdát befejezem. Ha minden igaz, egy csarnokban játszottak férfiak és nők is, szóval ez egyszerűsíti egy picit. Táblázatot láttam és jó. Szerintem akkor már kellene mindenhova. Minden csapatsportág minden csapatához. Mert ennyi erővel a 2. hely is kiderül a "helyosztón". Ha te is úgy gondolod, tegyük be mindenhova. – Rugo vita 2010. április 16., 09:55 (CEST)

Nem sürgős a sablon az asztalitenisz csapatmeccsre, egyelőre elég ha így beírjuk, csak majd ha meglesz rá a sablon, akkor ügyelni kell rá, hogy mindenhol lecseréljük. q -t használjuk. Igen, át kell nézni, hogy idővel vagy helyezéssel jutott tovább, néhányat már beírtam, amit könnyen megtaláltam. Az (ausztrál) atlétika táblázatát át is alakítottam az új-zélandi mintád alapján, viszont így be kéne írni a hiányzó adatokat. Kosárlabda akkor OK. Akkor csapatsportoknál mindenhova legyen a végén a kicsi eredménytábla. Úszásnál a nyílt vízi 10 km-es linkje szerintem nem jó. Asztaliteniszen kívül a birkózás szakaszhierarchiáját kellett még a múlt nap mósosítani, mert ott a külön női és férfi belül van a szabadfogás és a kötöttfogás (Nőiben csak szabadfogás, de akkor is) Felmerült még bennem a súlycsoportok jelölése: van olyan sport, ahol kg-okat használsz, van ahol lég- papír, kisváltó, stb. elnevezést. Nem kéne egyformán? – Joeyline üzenj nekem 2010. április 19., 09:35 (CEST)

Úszás nyílt vízinél szándékosan nem az Úszás a 2008. évi nyári olimpiai játékokon oldalon szereplő linket használtam, mert az nekem nem tetszett. Amennyire tudom, úszásban nem használják a maraton kifejezést(, pláne nem th-val), esetleg angolban. És mivel még nincs megírva, ezért gondoltam, hogy nem azt használom. Súlycsoportok: hát igen, ezen már én is töprengtem. Nem értek hozzá ilyen szinten, ezt is másolás alapján vittem így tovább. Nem tudom, hogy lehet-e egységesíteni, lehet. hogy valahol súlcsoportot, valahol kg-t használnak jelölésként.– Rugo vita 2010. április 19., 10:28 (CEST)

Akkor a nyílt vízinél legyen úgy, ahogy írtad, de a linkből kimaradt az úszás szó, ezt beírtam a nőihez és a férfihez is, más eddig ellenőrzött nemzetnél ilyen versenyszám még nem volt. A súlycsoportok egyelőre maradjanak akkor így, ahogy használod, csak majd figyeljünk rá, hogy melyik sportágnál melyik típus van. Eddig csak az ökölvívás súlycsoportonkénti cikkei vannak megírva, úgyhogy még el lehet dönteni, hogy hosszú távon mit használjunk erre. Tunéziánál nézd meg a cselgáncsot és a teakwondot, mert ott pont a másik jelöléstípus van, mint a többi nemzetnél, és nem tudom, hogy melyik súlycsoport melyiknek felel meg, addig linkesíteni se tudom. Kössz! Elvileg át van nézve, és egységesítve minden sportág összes jelölése a többi nemzet ugyanazon sportágaival: Óceániában az összes nemzetnél és Afrikában a Zöld-foki Köztársaságtól betűrendben visszafelé Tunéziáig. Ezeknél az afrikai nemzeteknél is ugyanaz a helyzet atlétikában, mint Ausztráliánál: a táblázatot egységesítettem az új-zélandi mintád alapján, de így hiányzó adatok "keletkeztek", ezt ugyanígy be kellene írni. Néhány ellenőrzött nemzetnél már előjött az úszás, ezeknél a táblázat egységes, de a Q és q jelöléseket nem tartalmazza még, mint pl az eredeti minta Új-Zéland sem, pótlandó. – Joeyline üzenj nekem 2010. április 19., 13:21 (CEST)

Néhány dolog

No, igazából most lett csak meg teljesen az előzőben említett teljes egységesítés, mert több sportágnál is hiányoztak a végső helyezés eredmények, valamint a végeredménynél a fejlécbe mindenhova kiírtam azt, hogy Helyezés, nem pedig rövidítve, mint a táblázat többi részeinél. Most már Ruandáig visszamenőleg megvan Afrika is. Ha új cikket (vagy csak sportágat) írsz, akkor táblázatmintának a már egységesítettekből vegyél másolatot, hogy ne kelljen majd az újon is átírni! (Óceániából mind, vagy Afrikából Ruandától kezdve.) Rá kellene nézned néhány dologra, amiket közben találtam, és nem tudtam megoldani:

  • Cselgáncsban szerintem nem jó a fejléc: mintha kevesebb vigaszági kör lenne, és nőiben a főág is mintha 1 szinttel "feljebbről" indulna, nem? Ezen felül Tunézia, Ausztrália, Togo és Amerikai Szamoa eleve gyanús, mert egyetlen versenyzője sem játszik a vigaszágban (igaz, utóbbi 2-nél csak 1 versenyző van). Ezeket nagyon meg kellene nézni. - Igen
  • Birkózásban Tunézia és Guam gyanús a vigaszági "nemjátszás" miatt. Hangsúlyozom: nem tudom, hogy mely főági kiesett versenyzőnek kellene játszani a vigaszágban, de mivel ezeknél egyik se játszik, így ezeket is meg kellene nézni. - Igen (birkózás, cselgáncs... sportoknál azok kerülnek vigaszágra akiknek a legyőzője 4 közé/döntőbe jutott, tehát nem mindenki)
  • Szenegál birkózásnál kell egy betűmagyarázat.
  • Seychelle-szigeteknél hiányzik egy adat, és az É betűt magyarázni kellene vagy teljesen kiírni. - Igen
  • Ausztráliánál be kellene írni a hiányzó adatokat a pályakerékpározáshoz. Számomra nem volt teljesen világos a lebonyolítási rend. - Igen (minden csapat futott egy időt, majd a legjobb 8 továbbment, ahol már egymás ellen versenyeztek)

Jelezz vissza, hogy mit sikerült ezekből kihozni/leszűrni. Kössz :)
Más. Nézd meg a vitalapomon (és Bahuszén) folytatott eszmecserémet Bahusszal. Sajnos megsértődött :( Jó lenne nem elveszíteni... – Joeyline üzenj nekem 2010. április 20., 02:23 (CEST)

Ránéztem a beszélgetésetekre. Még nem mélyedtem el benne, de vetettem egy pillantást a felterjesztett egységesítésünkre az olimpiaműhely oldalán. Ott tett két hozzászólást, amihez mi hozzászóltunk, amire ő nem reagált. Ezt is lehet értelmezni. Több időt fogok szánni a beszélgetésetekre és reagálok rá valakinél. Kért dolgokat folyamatosan javítom. – Rugo vita 2010. április 20., 11:15 (CEST)
Az első Igen a cselgáncsra is vonatkozik a birkózás mellett? Zöldpipára jelölted az ausztrál pályakerékpározást, de a spintversenyeknél még sok adat hiányzik... Illetve nem tudom, hogy ami ott van, az jó e, mert azokat régről találtam ott. A csapatok tagjait majd kikeresem, csak az egyéni versenyszámokat (idők, stb) nézd át mindenképp. Most már értem a lebonyolítást. Kössz :-) A vízilabdánál szerintem az összes góldobót ki kellene írni, nem csak a legtöbb gólt dobót. Nekem kissé zavaró így, de lehet hogy egyedül vagyok vele. Akkor majd ha van időd, írj Bahusszal kapcsolatban. Szerintem legjobb lenne az Ő vitalapjára, mert ahogy írod is, a műhelyben nem viszontreagált a mi reakciónkra. Sajnálnám, ha elromlana a viszony, mert amúgy nagyon értékes munkát végzett számos régebbi olimpiás cikkben is, pl az országcikkeket alapvetően ketten írták MDöncivel. – Joeyline üzenj nekem 2010. április 20., 15:32 (CEST)
Hát pályakerékpárt megcsináltam. Biztos nem ez lesz a végleges, de ebben benne van minden adat. Most 80%-ra vettem a táblázat betűméretét, de még így is széles. Nézd meg lécci és tégy javaslatot! Vízilabdánál ha kiírunk minden gólszerzőt, az nagyon sok lenne egy-egy meccsnél. Nekem nem gond, csak mint lehetséges probléma említem. – Rugo vita 2010. április 21., 14:53 (CEST)
Szó se róla, volt mit beírni, ahogy látom. Nekem túlbonyolítottnak tűnik ez a lebonyolítási forma, de a szervezők biztos jobban értettek hozzá... :) Most sajna nem a "szokásos" gépemen vagyok, ezen minden táblázat túl széles, de majd megnézem normálisan is. Nem tudom, hogy ez a mostani mennyire tekinthető szinkronizáltnak az új-zélandi cikkben lévő pályakerékpáros táblázattal. Nézd meg azt légy szíves! Valamint Ausztráliánál még az üldözőverseny is hiányos... Más nemzetnél nem emléxem eddig pályakerékpárra. A vízilabdára áttérve: Más sportágaknál mintha egyáltalán nem írtuk volna eddig a góldobókat, vagy igen? Ha írjuk, akkor írjuk ki mind, az apró betűméret miatt nem túl nagy hely 7-8 játékos vezetékneve... Szerintem a sportmérkőzés sablonban a góldobók paraméter eleve az összes góldobó akar lenni, nem? Tettem wikilinket a válogatott keret játékosai klubjához, mint más csapatsportoknál is van. A posztokat magyarítani kellene szerintem (kosárlabdánál is). Más. Átnéztem a marokkói cikket. Cselgáncs, teakwondo, stb-nél a vigaszágas versenyzőknél a döntő celláját wheat-ra írtam (természetesen más nemzeteknél is), hiszen eleve azok csak bronzig mehetnek, nem? Cselgáncsban van egy 0000-0000 -ás meccs, ott hogyan dőlt el a továbbjutás kérdése? Teakwondo-nál a SUP-ot magyaráztam egy másik minta alapján. Az ugye döntő fölény? – Joeyline üzenj nekem 2010. április 21., 15:53 (CEST)

Snooker vb

Szia, oké átengedem – Tomcsy üzenet 2010. április 20., 14:40 (CEST)

Asztalitenisz játszmák

Szia! A sports-reference-n hol lehet megnézni az asztalitenisz részletes eredményeit? Csak mérkőzéseredményeket találtam, a játszmákra lebontva nem (most éppen Kongóhoz kellene). Egyébként hogy áll az ausztrál cikk és a fentebb lévő apróságok? Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. május 3., 23:04 (CEST)

Üdv.! Sehol. :) Az angol nyelvű oldalról vettem át a játszmaeredményeket. Mostanában minimális időt tudok a szócikkekre szánni, ezért sajnos megálltam Ausztráliával. :( Remélem hamarosan újra neki tudok állni, hogy érdemben foglalkozzak a bővítéssel! – Rugo vita 2010. május 5., 09:39 (CEST)
Szia! Akkor azért nem találtam :) Majd figyelem az angol oldalakat is a játszaeredményekhez :)
Azért lenne jó, ha rövidesen elkészülne az ausztrál cikk, mert akkor lenne egy teljes körű minta az egységes táblázatokhoz, minden sportágra vonatkozóan. Az utóbbi hetekben én is kevesebbet tudtam itt lenni, mert részben megváltozott a munkám, és kevesebbet vagyok netközelben, de igyexem behozni a lemaradást. Figyeld a Műhely vitalapját is. Ezeket amúgy ismered: Wikipédia:Sportműhely/Új cikkeink és Wikipédia:Sportműhely/Eddigi cikkeink/3? – Joey üzenj nekem 2010. május 11., 20:37 (CEST)

Sablon:Sznúkerjátékos infobox

Szia, a régi sablont átalakítottam az egységesítés keretében, a fenti néven elérhető. Üdv, – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 4., 11:22 (CEST)

Olimpiai érmesek listája gyorskorcsolyában

Szia! látom, hogy dolgozol ezen: Olimpiai érmesek listája gyorskorcsolyában. hanem van már egy ilyenünk: Gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokok listája. Összedolgozni őket, aztán valamelyiket törölni kellene... December vita 2010. május 25., 11:09 (CEST)

December vitalapjára írtam ezzel kapcsolatban. – Joey üzenj nekem 2010. május 27., 14:34 (CEST)

Aktualitások olimpiában

Szia! Nézd át kérlek a műhely vitalapjára írtakat, és szólj hozzá ha van véleményed vagy kiegészítésed. Az atlétikás szavazásban mindenképpen számítunk a Te véleményedre is.
Látom, ha lassacskán is, de halad azért Ausztrália. :-) Nézz rá a marokkói cikkre is egy pillanatra: cselgáncsban van egy 0000-0000 -ás eredmény, ott hogyan dől(hetet)t el a meccs? Teakwondoban beírtam magyarázatként a SUP-hoz (máshonnan másolva), hogy "döntő fölény". Az ugye jó? Jó munkát! Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. május 27., 14:34 (CEST)

Köszi, ránézek a vitalapra, a szavazást már megtettem. Taekwondo jó. A cselgáncs kissé érdekes, valahol van rá hivatkozás, valahol meg úgy néz ki, hogy nem is volt ilyen meccs és a marokkói a 2. körben kezdte a vigaszágat. Nem tudom még eldönteni, hogy valójában hogy volt, még több utánajárást igényel. Szerintem addig maradhat így. Egyébként ha döntetlen és nincs büntetés, akkor a bíró és két segédje dönti el, hogy nyert. – Rugó üzenőfal 2010. május 27., 14:53 (CEST)

Szia! Van megint pár fejlemény. A vitalapon összeírtunk néhány dolgot, kérlek nézd át, és szólj hozzá. Szavazás is van. Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. június 2., 00:20 (CEST)

Re: Ausztrália 2008

Szia! Nagyon köszönöm a kitartó munkát, láttam a múlt nap, hogy már csak a lovaglás és a softball hiányzott! :-) Menet közben is figyelemmel kísértem, és utólag is át fogom nézni részletesen még ezen a héten a cikket, ha lesz megjegyzésem, megírom. Nyugodtan írd be a szerklapodra, mint saját cikket, mert a döntő többségét Te írtad!
Szorosan ide tartozik a műhely vitalapján a legutóbbi bekezdés. Ezt a megbeszélést erősen a figyelmedbe ajánlom, egyúttal - mint úgymond szakértőt - szeretnélek is felkérni az ott felmerült javaslatcsomag kidolgozására! A fentieken túl figyelmedbe ajánlom a vitalapon lévő további utolsó 4-5 bekezdést is (a WT-választást is...), ha van hozzájuk véleményed vagy javaslatod, írd meg, kérlek! Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. június 7., 10:10 (CEST)

E-mail

Szia! Privát e-mailt küldenék Neked, de sajnos nem publikus az e-mailed, mármint a beállításaidban nem engedélyezted, hogy mások e-mailt küldjenek Neked. Az enyém publikus, ha írsz rá egy levelet, elküldöm a mondandót. Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. június 9., 16:05 (CEST)

Olimpiai érmesek listái

Szia! Módosítottam kicsit (leginkább formailag alakítva) a címbeli kategória mintacikkein: itt és itt vannak a változások, kiegészítések. Ha további sportágakból készítesz ilyet, akkor kérlek vedd ezeket figyelembe. – Joey üzenj nekem 2010. június 15., 00:40 (CEST)

Köszi, jogos, meg hasznos. :) – Rugó üzenőfal 2010. június 15., 12:46 (CEST)

A sífutás érmeseinél is megcsináltam, ez már egy összetettebb munka volt, melynek két fő része volt: most és tegnap megcsináltam a fentebb említett formai változásokat és szétszedtem az éremtáblázatban az addig összevont nemzeteket, míg korábban még márciusban Crimeával megcsináltuk a cirill betűs nemzetek neveinek átírását nemzetköziből magyarosra. A szovjet sikersportágaknál, ahogy látom, több cikkben is lesz majd munka bőven ezekkel. Csak angol nyelvű forrásanyagok állnak rendelkezésre a táblázatokhoz? – Joey üzenj nekem 2010. június 15., 19:28 (CEST)

Sajna nem tudok magyar forrásról, angolt találtam, de azt többet is. :) Kicsit más: nem tudod, miért lehet, hogy már nem vagyok megerősített szerkesztő? Néhány napja tűnt fel, hogy amit szerkesztek, azt (megint) jóvá kell hagynia valakinek. Vagy lemaradtam valamiről? – Rugó üzenőfal 2010. június 18., 17:04 (CEST)

Hát akkor ez van, ezt kell szeretni :-) Én is több angol nyelvű forrást is találtam már, így amely cikkeknél nincs megadva, azokhoz beszúrom. A még Hoursemanwiki által régebben írt Olimpiai érmesek listája lovaglásban cikkel most végeztem. Nagy meló volt, utoljára az átírásokat csináltam meg, de előtte is sokmindent kellett még alakítani benne (lásd a laptörit). Már csak egy a német wikiről átvett 2 soros jegyzetet kell lefordíttatni hozzá. Tényleg, Te nem tudsz németül? Én tudok kicsit, de jó lenne pontosan lefordítani, hogy végülis miért nem kapta meg a 4. német díjugrató a csapat-bronzérmet 2004-ben.
Kérdésedre a válasz a a műszaki kocsmafalon található. Pár napja volt egy központi rendszerszintű frissítés az angoloknál, erről értesítettek is minket előre, és bár azt ígérték, hogy elvileg nem lesz semmi műszaki probléma ebből, mégsem így lett, lásd az első link alatti rengeteg technikai észrevételt... Megerősített szerkesztő vagy, vagyis ha megtekintett lapot szerkesztesz, az megtekintettként jelenik meg utána, de ha nem olyat, akkor azt egy járőrnek előbb még megtekintettnek kell jelölnie. Ha utána újra szerkeszted, az már megtekintett lesz.
Írtam a műhely vitalapjára, mehet a versenyszámszintű egységesítés mivel Tomcsy is rábólintott. – Joey üzenj nekem 2010. június 18., 17:45 (CEST)

Alakítottam még az olimpiai érmesek listái cikkeken. A rövidpályás gyorskorcsolyánál egyetlen szerkesztéssel csináltam meg az összes szükséges változtatást, így jobban látszik, hogy mikre kell figyelni: itt vannak a változtatások. – Joey üzenj nekem 2010. június 19., 03:12 (CEST)

Jó lett a kerékpározásban a cikk, ennyit tettem hozzá. Célszerűnek látom ebben a sportban linkesíteni a szakágakat, mint szakaszcímeket, ugyanis mégha össz-kerékpározás szócikk még nincs, de a szakágakból 3-nak viszont már létezik cikke. – Joey üzenj nekem 2010. június 23., 23:12 (CEST)

O.K., átveszem a férfiakhoz is. – Rugó üzenőfal 2010. június 24., 13:40 (CEST)

Néhány dolog

Szia! Írtam néhány dolgot a napokban a műhely vitalapjára, majd nézd át kérlek, ha van időd. Lezártam a versenyszámok névalakjáról szóló megbeszélést is. Üdv: --Joey üzenj nekem 2010. július 1., 00:45 (CEST)

{{OlimpiaiÉvFejléc}} és {{OlimpiaiÉvLábjegyzet}}

Szia!
Rájöttem, hogy vannak ilyenjeink is. Egyelőre a nyári sportokhoz jók, a téliekre majd külön kell csinálni egy másik évsort. Alkalmazását lásd a lovaglás cikkében a versenyszámoknál és a résztvevő nemzeteknél, e szerintiekre kellene majd egységesítenünk a többi sportot is.

Egészét tekintve csapatsportoknál a baseball, egyéniben a golf cikkét alakítottuk olyanra Tomcsyval, ahogy a minta másolható. Szerintem elég jó lett, de nézd meg Te is, és szólj ha van észrevételed.

A műhelytag userboxot nem teszed ki magadhoz? Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. július 15., 12:36 (CEST)

Üdv.! Köszi a tippet, ha csinálok ilyen szócikket, használom ezeket (ha el nem felejtem :)). Egy kérdés: miért tetted be az érmeseket a Baseball a nyári olimpiai játékokon szócikkbe? Ez megtalálható az Olimpiai érmesek listája baseballban szócikkben is. – Rugó üzenőfal 2010. július 15., 13:05 (CEST)
A minta a vízilabdából lett áthozva. Csapatsportoknál áll csak ez a dolog: a sportági cikkbe csak a nemzet kerül be, az érmes sportolókat pedig az érmes listás cikk sorolja fel. A kettőnek a fejléce is különbözik. Nem jó így szerinted? – Joey üzenj nekem 2010. július 15., 13:21 (CEST)

Olimpiai versenyszámok névalakja

Szia! Szerkeszd nyugodtan: Szerkesztő:Joeyline/Olimpiai versenyszámok. Rá kellene állnunk ismét a 2008-as nemzetek cikkeire, ehhez alapvető, hogy a linkek miatt az összes versenyszámnak meglegyen a pontos névalakja. A műhelyben megbeszélt névképzésekkel kell kialakítani. Elkezdtem, írj hozzá nyugodtan, és majd én is folytatom. Ha megvan az összes névalak, akkor átvezetem a mintacikkbe és a más egyebekben már egységesített többi óceániai és afrikai cikkbe. Aztán jöhet a többi egységesítendő. Szép/jó lenne, ha mondjuk ősz végéig sikerülne lenyomni az összes 2008-as cikket. Mit szólsz? – Joey üzenj nekem 2010. július 22., 04:04 (CEST)

Üdv.! Akkor belerondítok a listába, beírok néhány sportágat. Nem tudom, eldőlt már, hogy mi lesz az olyan sportágakkal, mint súlyemelés, cselgáncs...? Gondolok arra, hogy a kategóriamegjelölés súlyra vonatkozzon, vagy egyéb (pehelysúly, váltósúly...)? A kérdés kétirányú: eldőlt-e minden ilyenjellegű sportágnál, illetve kell-e/akarjuk-e egységesíteni ezeket? – Rugó üzenőfal 2010. július 22., 11:19 (CEST)
Rondíts nyugodtan, azért írtam :-) Elsődleges, hogy kerüljük a zárójeleket, abban maradtunk. Nem feltétlenül kell egységesíteni a súlycsoportos sportágakat egymással, ezt belátásodra bízom, de a sports-referencen úgy láttam, hogy a nem kg szerinti megnevezéstípusokat használja. Elsődleges iránymutató: Wikipédia-vita:Olimpiaműhely#ÖsszegzésJoey üzenj nekem 2010. július 22., 11:55 (CEST)
Lásd a laptörténet szerkesztési összefoglalóit. Kerékpározást nem feltétlenül kell beírnunk, de problémás az egyik névalak az azonosság miatt, ezért lehet hogy mégis bele kell tennünk, hogy országúti illetve pályakerékpáros. A vitorlázás elég necces, még nem tudom, hogy bele kellene e írni a sportágat, de egyelőre beírtam. Itt a versenyszámok neve honnan jött? Én ugyan csak kicsit tudok angolul, de az itt lévőket nem másképp kellene fordítani? Folytassuk a többi sportággal is. – Joey üzenj nekem 2010. július 22., 20:53 (CEST)
Üdv.! Igen, a kerékpár időfutamra ki kell találni valami megoldást. Most nincs ötletem, de gondolkodom rajta. Vitorlázást nem fordítottam, a 2008-as vitorlázás szócikkből szedtem. Első körben nem fordítanám, (itt is) kellene egy hozzáértő, aki tudja, hogy mi mit jelent és pontos elnevezéssel tud szolgálni. A szócikket Karesz52 írta, lehet, hogy nála érdemes érdeklődni. – Rugó üzenőfal 2010. július 23., 08:29 (CEST)
Rendben, utánakérdezek. A súlycsoportos sportokat megírod? A többit igyexem én megírni, és akkor a jövő héten már megpróbálom beintegrálni az egészet a már megírt cikkekbe, és onnantól másolható onnan is a dolog. Egyébként Tomcsy időközben egységesítette a labdasportok mérközéssablonjait is, az ausztrál mintacikk már tartalmazza, ezután onnan kell majd azt is másolni. Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. július 23., 13:53 (CEST)

No, ezt jól nem sikerült eddig megírni, és majd csak vasárnap este leszek újra netközelben... Hétfőn mindenképp megírom, mert nem tűr halasztást, de közben ha van időd és kedved, néhány sportot esetleg még beírhatnál :) Még 2 dolog: a szerklapomra összegeztem egy Teendők szakaszt, majd nézz rá, és ha szerinted valami kimaradt, szólj. Sajnos nagyon sok teendő gyűlt össze, pontosabban sok van elkezdve, félben. Ezt a névalakost akarom először lezárni, mert ez a legsürgősebb. Ezen kívül ha már versenyszámok, Tomcsyval a vitalapjainkon váltottunk még pár üzenetet ezzel kapcsolatban, ezt is nézd át. Végül, de nem utolsósorban: láttam írod már az amerikai kontinens 2008-as cikkeit, ezért ha esetleg van kedved hozzá, akkor Afrikából még Egyiptom kimaradt, egy gyakorlatilag üres oldal van ott. Jó hétvégét! – Joey üzenj nekem 2010. július 29., 15:43 (CEST)

Elvileg kész: Szerkesztő:Joeyline/Olimpiai versenyszámok. Írtam ma (kedd) reggel Bennónak, akit sokan a helyesírási-névalaki tótumfaktumnak tartanak itt a huwikin, hogy nézzen még rá, de eddig még nem reagált. Meglátjuk, hogy holnap estig mi lesz, aztán utána én 4 napig nem leszek, mert megyek az I. magyar Wikitáborba (Tényleg, Te miért nem jössz? :-)) Remélhetőleg jövő héten már el lehet kezdeni beintegrálni az eddig elkészült 2008-as cikkekbe, megpróbálok majd hozzá botsegítséget kérni, de jelenleg elég inaktívok a botgazdák, mert már van másik felhívásom is több mint 1 hete a WP:BÜ-n. Addig is üdv: – Joey üzenj nekem 2010. augusztus 3., 23:55 (CEST)
Szép munka, kíváncsi vagyok Bennó reakciójára. Jó volna, ha nem nekünk kellene kézzel átvezetni a cikkeken, reméljük a botgazdák csak nyaralnak. :) Jó szórakozást a táborhoz! Nekem több ok miatt sem jött össze, talán jövőre. Üdv. – Rugó üzenőfal 2010. augusztus 4., 10:46 (CEST)
Szép bizony, közös Veled! Bennó még nem reagált, úgyhogy a jövő héten visszatérünk rá. Írtam egy-két dolgot a műhely vitalapjára, majd nézd meg. Kár, hogy Te nem tudsz a táborba jönni, de talán legközelebb majd találkozunk! Jó hétvégét! – Joey üzenj nekem 2010. augusztus 5., 09:57 (CEST)

Teendők majd

Függetlenül ettől készítettem egy tennivalók listát is a szerkesztői lapomra. Ha szerinted esetleg kimaradt valami, szólj ezügyben is nyugodtan. Közben egyébként Tomcsy rendszerszinten rendberakja az összes labdasport valamennyi olimpiai cikkét is, és láttam a Te szerkesztéseidet is, úgyhogy szépen haladunk azért. Mdönci most nem tud szerkeszteni, mert a nyáron dolgozik a Balatonon egy büfében. Rövidesen szeretnék majd készíteni egy ütemtervet is, hogy a következő 24 hónapban, vagyis a soron következő londoni olimpiáig miket kellene megcsinálnunk. – Joey üzenj nekem 2010. július 22., 04:04 (CEST)

Evezés

Szia! Bennó függőre tette a javaslatunkat a vitalapján, így egyelőre abban még nincs fejlemény. Addig is lenne itt valami, amit rendbe kellene tenni: Evezés a nyári olimpiai játékokon#Versenyszámok. Gondban vagyok, hogy melyik-melyik versenyszám akar lenni, ugyanis Karesz eredetileg használt rövidítései nem voltak 100%-ig beszédesek. Össze kellene igazítani ezzel is: Szerkesztő:Joeyline/Olimpiai versenyszámok#Evezés. Tudsz segíteni? Evezésben nem igazán vagyok járatos. – Joey üzenj nekem 2010. augusztus 12., 17:30 (CEST)

Üdv.! Átírtam néhányat, ami olyan volt, összenéztem az adott olimpia evezős szócikkének elnevezéseivel is. Remélem, jó lesz! – Rugó üzenőfal 2010. augusztus 13., 10:35 (CEST)

Ifjúsági olimpia

Szia, a 2010. évi nyári ifjúsági olimpiai játékok cikkben lévő Döntők fejezet megszünetésére elkezdtem létrehozni a sportágankénti cikkeket. (Sablon:Sportágak a 2010. évi nyári ifjúsági olimpiai játékokon). Ha gondolod ezeket is írhatod, néhány cikk már készen van. Az ifjúsági olimpiai cikkben feltűnt két új szerkesztő is, írtam nekik, hogy a sportágankénti cikkekbe írjanak. – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 16., 03:31 (CEST)

Szia, a kerékpáthoz kellene segítség, nem tudom ismered-e a lebonyolítás lebonyolítását (angol)]. Van mindenféle versenyszámnak tűnő külön verseny, de csak egyetlen aranyérmet osztanak ki ebben a sportágban. Ez összetett fiú-lány csapatverseny, vagy a többi csak bemutató verseny? Az enwiki kombinált vegyes csapatként nevezi a versenyszámot. – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 18., 00:01 (CEST)
Azt kellene még jelölni a cikkben, hogy itt csak egyetlen érmes van és a helyezést mi alapján számolják? Összeadják az időeredményeket vagy hogyan? – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 18., 11:24 (CEST)
Szerintem a meglévő cikkbe írd, mert a külön cikk azt is sejtheti, hogy mindegyik versenyben külön érmet osztanak, ezek így "nem igazi" versenyszámok. Az egy cikk meg összefoglalja az egészet, és szerintem így áttekinthető, hogy a végén csak 1 éremosztás van. A magyaroknak van már éves cikk, ezt is írogatom, a kerékpárt itt is rád bíznám. – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 18., 12:23 (CEST)

{{Cite web}}(?)

Szia! A továbbiakban használjuk ezt a sablont a webes források megadásánál az eddigi [ ] közé tett külső hivatkozás helyett, mert sokkal szebb megoldás! A sportok összefoglaló olimpiai cikkeibe már cseréltem/betettem az asztalitenisztől a röplabdáig.
Az evezéshez köszönöm a segítséget, szerintem nagyon jó lett. – Joey üzenj nekem 2010. augusztus 18., 03:14 (CEST)

Azt hiszem, ezzel már nagyon tartoztunk Neked, sokan is...

Olimpiai sportág- és nemzetcikkek mestere
Fogadd tőlem, mint műhelykoordinátortól ezt a díjat, mindazért a kiemelkedő, rengeteg és fáradhatatlan munkáért, aminek eredményeként a műhelyünk megítélése is nagyon sokat javult az utóbbi hónapokban: az 1976. évi téli olimpiai játékok teljes körű (összes nemzet és sportág cikke) megírásáért, a 2008. évi nyári olimpiai játékok nemzetcikkei jelentős részének megírásáért, számos egyéb olimpiai nemzetcikk (San Marino összes, Fidzsi-szigetek összes, stb) megírásáért, a 2010. évi téli olimpiai játékok sportágcikkeiben való jelentős közreműködésért, számos olimpiai sportág minden olimpiát átfogó áttekintő cikkének megírásáért és számos sportág olimpiaiérmes listájának összeállításáért. Csak így tovább! – Joey üzenj nekem 2010. augusztus 18., 23:11 (CEST)
Hát ezzel megleptél! Köszönöm szépen! :) Elég csak kimásolnom a lapomra? :) – Rugó üzenőfal 2010. augusztus 19., 08:53 (CEST)
Célom is volt a meglepetés! :-) Nem szokás ilyen hosszú szöveget írni a díjba, de szerettem volna rámutatni – és hogy egy laikus is átlássa, aki a lapodra téved – hogy milyen nagy és értékes munkáról van szó. És igen, elég kimásolni ezt úgy ahogy van a lapodra, sőt így szokás.
Bevallom, számomra meglepő volt, hogy anno senki se emelte ki, hogy Te írtad a teljes '76-os téli olimpia összes cikkét (én még nem voltam akkor wikipédista), így ezt is szerettem volna pótolni a közösség részéről, másrészt viszont az is a véleményem, hogy ezek a jelképes díjak akkor lesznek igazán értékesek itt a wikin, ha nem osztogatjuk csak úgy egymásnak, hanem „ritkán”, de a tényleg kiemelkedők kapnak... Nekem most Te voltál az.
( megjegyzés Egyébként ez az első kiosztott díjam, és épp tegnap voltam fél éves wikipédista.) Mától wikiszabin vagyok (lásd a lapom és a vitalapom tetején), de ma végülis leszek még egy picit délután és valamikor éjjel is benézek, viszont holnap reggeltől tényleg nem vagyok egy bő hétig. Azt hiszem, addig is tudod/játok, hogy miket kell csinálni, itt az ifi olimpia és van egyéb más folyamatos ügy is, csináljátok. Az ifi olimpia kapcsán bekapcsolódott újoncot segítsétek Tomcsyval! – Joey üzenj nekem 2010. augusztus 19., 09:38 (CEST)
Köszi mégegyszer és jó pihit! Ez a három nap nekem is kiesik, aztán hétfőn folytatás. :) – Rugó üzenőfal 2010. augusztus 19., 10:07 (CEST)
Gratulálok én is nagy szeretettel, nagyon megérdemelted már:-)– Mártiforrás 2010. augusztus 28., 17:30 (CEST)

Vegyes versenyszámok

Szia, a vegyes versenyszámokban nyert érmekről majd nézz be a műhely vitalapjára. Joey ugyan távol van még, de majd egységesre kellene átdolgozni az ilyen érmeket/érmeseket/éremtáblázatokat, ha lesz döntés. Leírtam az enwikin meglévő álláspontot is, lehet hogy azt célszerű követni. – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 25., 12:31 (CEST)

Sablon:Olimpiai eredmény infobox

Szia, megváltoztattam a Olimpiai eredmény infobox sablont, és vele együtt az nemzetek eredmény-sablonjait is. A korosztály nevű paraméter megszűnt, helyette a típust kell kitölteni ugyanúgy, mint a zászlóknál (nyári ifjúsági). A nemzetek sablonjaiban, az olimpiák felsorolásánál így nem kellenek az "ifeq" kódok, hanem csak a nemzet cikkeinek linkjeit elég beírni. – Tomcsy üzenet 2010. szeptember 2., 04:50 (CEST)

Kategória:Olimpiák résztvevő nemzeteinek sablonjai

Szia! A 2000-es évek olimpiáihoz létrehoztam a szükséges navboxokat. Át tudnád nézni őket, hogy nem e maradt ki valahol valamelyik nemzet, illetve hogy nem e került be véletlenül olyan, ami akkor nem vett részt? Nagyon megköszönném! Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 7., 13:28 (CEST)

Üdv.! Ezek még nem voltak meg? Persze, átnézem, de remélem nem sürgős a dolog, egyelőre próbálom utolérni magam. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 8., 08:56 (CEST)
Eddig még nem voltak, de inkább csak a 2 nyárinál (2000, 2004) volt ez érdekes, mert azokból már több cikk is létezik (igaz, jelentősen átalakítandók, egységesítendők majd), a 2 téliből (2002 és 2006) még nincs sok cikk. Viszont mind a 4-et be is pakoltam már a bennük linkelt cikkekbe, és az összes érintett cikk bevezetőjét is egységesítettem, ezen túl az 1976 és 2010 télieket és az 1896, 1956, 2008 nyáriakat is, vagyis mindet, aminek már navboxa is van jelenleg. A navboxok átnézése nem sürgős, csak majd haladjon. Én is utolérési gondokkal küzdök, de szerintem 2008-nál már elég jók az eredményeink: szeretnék rövidesen végigérni az afrikai cikkek egységesítésével, aztán jöhet Amerika, bár azok nagyrészét szerencsére már Te írtad az egységesített elvek alapján. A forrásokat is citeweb-esítettem és betettem hozzájuk egy plusz forrást, ha megnézed (Amerikát egyedüli kontinensként itt még nem). Majd jelezz vissza a navboxokról, köszi. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 8., 12:54 (CEST)

A kategóriában lévő összes navbox által linkelt cikkben egységesítettem a források megjelölését is a cite web sablonnal. A sports-reference-s oldal mindenhova bekerült, 2010, 2008, 2006 és 2004-hez a sports.yahoo-s is, mert azokról van adatbázisa. Egyébként ez utóbbi néha ellentmond az előbbinek a sportolók számát, személyét illetően, ennek majd utána kellene nézni. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 16., 02:35 (CEST)

Javaslat az olimpiai szócikkek fontossági besorolására

Szia! Mostanában a magyar olimpikonok szócikkeit bővítem. Ennek keretén belül az olimpiai cikkértékelősablonban fontosság szerint besorolnám a szócikkeket. Az olimpia műhely vitalapján javaslatot tettem az olimpikonok és más olimpiai szócikkek besorolási rendjére. Légyszives szavazz vagy írd meg a véleményed a vitalapon! Köszi!– fausto vita 2010. szeptember 7., 22:50 (CEST)

Olimpiai versenyszámok névalakja (kb végleges)

Szia! Lásd a fejleményeket itt: Szerkesztővita:Bennó#Olimpiai versenyszámok névalakja. Ennek alapján kb véglegesítettem a tervet: Szerkesztő:Joeyline/Olimpiai versenyszámok.
Ezután e szerint kell az új cikkekbe linkelni a versenyszámokat, és értelemszerűen lesz olyan, ahol az oldalon megjelenő szöveg is változik, pl figyelni kell a váltók megírásánál a szóközökre. Ha elfogynak majd a 2008-as cikkek, azután tartom majd célszerűnek végigkövetni bottal a változásokat, mert vannak még régebbi cikkek, ahol nincsenek is linkesítve azok, de a mintacikkben addig is rövidesen átvezetem majd kézzel. Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 16., 02:23 (CEST)

Sznúker

Szia! Javasolnám, hogy a snooker helyett inkább a sznúker alakot használd, mert az eddigi cikkeinkben is inkább hajlottunk a magyaros alakra. Mindenesetre bedobom a kérdést valamelyik kocsmafalon. Üdv, Mamirendelő 2010. szeptember 16., 11:59 (CEST)

Üdv, lásd itt a szakik válaszát. Lényegében te használtad jól, szóval fölöslegesen okoskodtam, de legalább ma sem keltem fel hiába :-) Mamirendelő 2010. szeptember 16., 13:06 (CEST)

Szia, én csak a már meglévő cikkeket néztem, ott sznúker volt. Ha a snooker alak jó, akkor az összes ilyet nevezzük át (Kategória neve, vb-cikkek, tavalyi ranglista, a mostani ranglistát vissza, vagy a 100-as break listában is a "magyaros" név van még.) – Tomcsy üzenet 2010. szeptember 22., 14:32 (CEST)

Strandröplabda eredménytáblázata

Szia! Mit szólnál ehhez a változtatáshoz?
Ha már külön táblázatban van a férfi és a női, akkor a versenyszám oszlop önmagában értelmetlen, ezért vettem ki. Viszont mivel magára a versenyszámra kell link, ezért került a "címébe". Előny, hogy így keskenyebb a táblázat. Lehet azt is csinálni, hogy nem a címbe kerül, hanem marad a versenyszám oszlop, és ott jelöljük, csak akkor nem kell külön-külön tábla nemenként és a cím törlendő. Melyik legyen? Nekem mindkettő jó.

Elkezdem az egységesített versenyszám-névalakok beintegrálását a mintacikkbe.
Amúgy írtam a műhely vitalapjára egy s mást, majd nézd meg, és egészítsd ki, szólj hozzá, ha van véleményed, mondandód. A listás szakasz is fontos lehet, amit Szajci írt be. Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 23., 14:09 (CEST)

Üdv.! Az ötlet jó, ezzel viszont magunknak csinálunk nemkevés munkát, mert ezt akkor végig kell vezetni minden csapatsportágnál (kosárlabda, labdarúgás, gyeplabda...). Lehet, hogy nem is baj, mert a nemenkénti link szerintem sehol sem szerepel. Ha az egységesítés mellett döntünk és kell segítség, szólj!

Olvastam, amit a műhely vitalapjára írtál. Hát nem kis munka lehetett, elismerésem! Még tartozom a nemzetek átnézésével olimpiánként, nem felejtettem el. :) – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 23., 14:28 (CEST)

Akkor legyen úgy, hogy strandröplabdánál nem lesz versenyszám oszlop, és a címnél jelöljük.
Igen, a nemenkénti link valóban sehol se szerepel, pedig tényleg hasznos lenne, hiszen a lényegi tartalom, maga a lebonyolítás ott olvasható. Ez tényleg pluszmunka lesz, de szépen végig lehet vezetni a cikkeken, hiszen amúgy is hozzájuk kell nyúlni a többi sportág versenyszámainak névalakja miatt. Egyébként WikEddel elég szépen lehet haladni a cserékkel, a kisebb nemzeteken még mindenképp meg fogom így csinálni Ausztrália után. A felajánlást köszönöm, de mivel jól megy, Te inkább írjad csak a hiányzó 2008-as cikkeket :-)

Annyit még a csapatsportokhoz, hogy közben arra gondoltam, hogy ne a "címbe" tegyük a nemenkénti linket, hanem alá egy {{Bővebben}}(?) sablonba. Az nem baj, hogy pl strandröplabda esetén még fent a "fő" címnél, a röplabdánál is van egy bővebben. Vélemény?
Egyébként ennek a kirakásával még várok egy kicsit, mert közben felmerült a 6 : 3-as szabály, ami miatt valószínűleg kötőjeltelenítenünk kell a nemenkénti tornák cikkének címét, lásd Tomcsy és köztem a megbeszélést a vitalapunkon.

Az elismerést köszönöm, de úgy éreztem, hogy azt mindenképp meg kellett csinálni, nagyon gatyábarázandók voltak a cikkek. 1988-nál régebbre (ekkortól követem én magam is többé-kevésbé az eseményeket) egyelőre nem akarok menni, most már tényleg 2008-ra koncentrálok. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 23., 16:24 (CEST)

Közben meglett, hogy az összes nemenkénti "-tornánkat" kötőjel nélkül kell írni, az allapomon már át is vezettem. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 23., 16:45 (CEST)

Így változott a strandröplabdánál a jelölés. Ezen kívül még öttusához is be kellett tennem ezt, mert a versenyszámra nem volt link. Ha majd olyan olimpiákat írunk, amikor volt a férfi csapatverseny is, arra ki kell találnunk majd valamit ehhez. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 24., 14:18 (CEST)

egy-két változás még

A mintacikkben átvezettem az egységesített névalakokat, de közben egy-két egyéb apróság is módosításra szorult, valamint fény derült egy hiányosságra is:

  • Az öttusában storno, amit itt fentebb írtam, mert a táblázatot módosítottam a triatlon mintájára.
  • Softballban (és baseballban) nem lenne rossz, ha lehetne valami táblázatszerű a játékosokról, mint a többi csapatsportnál is van, mert kicsit „puritán” ez a felsorolós lista. Persze, ha nem áll rendelkezésre egyéb adat a nevükön kívül, akkor storno a kérés... Esetleg abban az esetben is lehetne olyan színesszerű, mint a gyeplabdánál...
  • Sportlövészetben a férfi sportpisztollyal gondom van, mert a mintalistán nem szerepelt, így nem is tudtam beírni a jó névalakot, a métert kérdőjellel írtam be. Ellenben a mintalistán van szabadpisztoly, ami Ausztrália cikkében nem volt, jól van ez írva? Össze kellene a kettőt hozni névileg, nyúlj bele nyugodtan.
  • És a legfontosabb: Valahogy lemaradt Ausztráliánál a torna sportág, a szakaszcímet beírtam, ehhez kellene majd tartalom...

A segítséget előre is köszönöm! – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 24., 16:40 (CEST)

Üdv.! A softball-nál, baseball-nál nem találtam egyéb infót a játékosokról. Max. szül. dátumot lehetne vadászni róluk. Színezést azért nem tettem bele, mert nem tudom a posztokat sem, így nem tudom elkülöníteni őket. Vagy legyen mind egyszínű? A szabadpisztoly a magyar szócikkben sportpisztolyként szerepel. Különbséget én sem tudok tenni, nem értek ehhez a sporthoz. Hogy hagytam le a tornát Ausztráliánál? Nem is értem. Pótolom az eredményeket. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 27., 08:51 (CEST)
  • OK, softball akkor marad.
  • Szerintem a sportlövészetben ez alapján egyértelműen a férfiaknál szabadpisztoly, a nőknél sportpisztoly van. Vagy nem? Ha elfogadod, akkor a hivatkozott cikkben is módosítom az elnevezést, és használjuk így a hivatkozásokban is, ahogy az allapomon van.
  • Lehet, hogy egy szerkütk során én töröltem ki véletlenül (írtam felül üres sorral...) a torna szakaszcímét, mert emléxem, hogy a vitorlázást is vissza kellett írnom hasonló okok miatt, és lehet hogy a tornát nem vettem akkor észre... Láttam beírtad a táblázatokat, ezt még módosítani kellett, mert időközben kiegészült már a tervezetben a versenyszámok névalakja a "gyakorlat" szóval, egyébként maga a Torna (sport) cikkben is így szerepelnek. Arra kell figyelni, hogy ez a felemáskorlátnál már kötőjeles a 6 : 3-as szabály miatt, a többi egybeírandó. A trambulinnál is a címsorból levittem a nemet a versenyszám megírásához (hasonlóan a triatlonhoz és az öttusához), mert itt sem indokolt, hogy külön táblázatban legyenek, lévén nemenként 1 versenyszám van. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 27., 17:18 (CEST)

Azt hiszem, egy elem kivételével kész a mintacikk (még kellett módosítanom, pl az érmesek jelölésénél), ami még kimaradt, az az ugrásgyakorlat az összes tornásznál. Pótolnád? Még egy olyan módosító javaslatom lenne, hogy az egyéni összetett az legyen minden tornásznál az utolsó sor, mert a szerenkénti selejzetők pontszámainak összege határozza meg az egyéni összetett selejtező-eredményét. Köszi!
Azt hiszem ez után már minden másolható lesz a mintacikkről. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 27., 22:21 (CEST)

O.K., sportlövészetnél maradok szabadpisztolynál én is az ezt követőekben. Tornánál egyéni összetettet áttettem a végére, ugrást nem találtam. Most épp Brazíliát csinálom, ott is javítom ezek szerint. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 28., 08:44 (CEST)

Hát ez tényleg érdekes, mert az ugrás mind a férfiaknál, mind a nőknél ott kell, hogy legyen, így jön ki a 6 illetve 4 szer. Jól mutatja az egyéni összetett pontszáma is, hogy 6 illetve 4 szám eredményéből jön össze. Meg kellene keresni valahonnan... Majd én is körülnézek ezügyben. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 28., 23:17 (CEST)

Ha jól tudom, a szerenkénti selejtezőkben szerzett pontszám számított az összetettbe, de nem indult minden versenyző minden szeren, ezért is vannak nagyon kevés pontszámmal rendelkezők is. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 29., 08:16 (CEST)

Ez igaz, de akkor se jönnek ki az összetett pontszámok, ha megnézed. Épp kb 1 szernyi pontszám hiányzik a legtöbbnél, nem? – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 29., 11:14 (CEST)

Sajna ennek a lebonyolításával nem vagyok tisztában. Eredményt több helyen is kerestem, de nem találtam. Lehet, hogy valamilyen szorzóval számolnak. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 29., 12:48 (CEST)

Utánanézek.
Más. Lásd köztem és Burumbátor között a legutóbbi megbeszélést a vitalapjainkon. Az érintett változást átvezettem az allapomon, és átneveztem az ezek közül elkészült egyetlen cikket. Figyeljünk majd oda ezeknek az írására a táblázatokban, a korábbiakat kijavítom én. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 29., 14:16 (CEST)

2 "apróság"

Szia!

Új-Zélandot megcsináltam, a betűszínt módosítottam. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 30., 09:37 (CEST)

A fenti jelölést a labdarúgáson kívül betettem a gyeplabdához és a vízilabdához is, valamint értelemszerűen módosítva a kosárlabdához is. Ezeket átvezettem már az eddig ellenőrzött és egységesített cikkekbe (Afrika az ABC-ben Kamerumtól Zöld-foki Köztársaságig, Óceánia teljes, Amerika az ABC-ben Panamától Saint Vincentig). Kézilabdához és (terem)röplabdához is jó lenne ilyen, de ezek a sportok nincsenek a mintacikkben, erre keresek majd egy másik nemzetet mintaként, de az eddigiekben még nem volt. Ha megírod, hogy baseballban és softballban mit jelent az RS és RA, akkor arra is meg tudom csinálni. Szerintem elég informatív megjelenést kölcsönöz ez a megoldás a tabelláknak. – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 30., 11:02 (CEST)

Röplabdára példa lehet Brazília, van férfi és női is. Baseball, softball RS a szrzett futások, RA az ellenfél által szerzett futások, de szerintem pontot is lehet használni a futás helyett. – Rugó üzenőfal 2010. szeptember 30., 11:09 (CEST)

Softballra is kész a fenti Ausztráliánál (ez ugye minta a baseballhoz is), kézilabdában és röplabdában pedig Brazília lett a minta. Egy apró kérdést ehhez: a többi csapatsporthoz hasonlóan röplabdánál nem lehet a mérkőzéssablonba beírni a helyszínt és a bírókat? – Joey üzenj nekem 2010. szeptember 30., 15:56 (CEST)

Így látatlanba arra tippelek, hogy be lehet írni. Ha minden igaz, a magyar oldalról szedtem az adatokat és ott nincsenek megadva, de szerintem tudja a sablon. Utánanézek. – Rugó üzenőfal 2010. október 1., 08:26 (CEST)

Szia! Van valami fejlemény az utóbbiban?
Más: ezt és ezt egységesíteni kellene egymással. Szerintem legyen a mérkőzéssablonos verzió, viszont jó a másikból, hogy linkelve van a dátum és ott a kezdési időpont is. A másik ami itt szembetűnő volt, hogy a baseballjátékosokról van szép kis táblázat, a softballnál meg semmi. Ugyan volt már erről szó, de softballnál tényleg nem lenne semmi egyéb hozzáférhető adat, ami megjeleníthető? Nagyon megköszönném a 2 szakasz egymással való egységesítését! Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. október 4., 19:32 (CEST)

Most látom, hogy Kanadánál is van softball. Így viszont ezt is egységesíteni kellene a baseballal, nem csak az asztráliai softballt. Köszi! – Joey üzenj nekem 2010. október 4., 23:12 (CEST)

Üdv.! Röplabda sablon tudja a helyszínt és a bírókat, Brazíliánál már szerepelnek is. Az egységesítés jó ötlet, kicsit körbejárom ezt is. Softballban nem találtam adatokat. Ha egy-két csapatról lenne is némi infó tuti, hogy az összesről nem lehetne találni, így viszont már nem lenne egységes. – Rugó üzenőfal 2010. október 5., 07:58 (CEST)

Nagyszerű, közben már láttam Brazíliánál, használjuk úgy. Kanadánál a baseball mérkőzéssablonjaiba beírtam a kezdési időpontokat is az enwikiről. Még 3 apróság:

  • Úgy láttam, hogy atlétikánál az új cikkekben (is) mindig javítandó ez. Nem tudom, hogy honnan másolod, de ott is rossz lehet, Ausztáliánál viszont jó.
  • A "kizárták" megíráshoz bevezettem a "pink" színt, már több helyen is ott van, lásd pl. Brazília, lovaglásnál és úszásnál vagy Ausztrália, atlétikánál.
  • Új cikkek esetén a másolt mintából a Források hozzáférésének dátumát is írjuk át az aznapira. Köszi! Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. október 5., 19:54 (CEST)

Atlétikát nem tudom, honnan másolom, figyelni fogok rá, köszi, hogy szóltál. A színt átveszem (, ha el nem felejtem :)), meg a dátumra is próbálok figyelni. – Rugó üzenőfal 2010. október 6., 07:39 (CEST)