„Wikipédia:Wikitalálkozók/Wikitábor/2011” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
69. sor: 69. sor:


;3. nap – július 16. szombat
;3. nap – július 16. szombat
* felkelünk, út [[Eger]]be (a 9:30-as busszal jó lenne, mert különben csak egyre érünk oda), itt várost nézünk ([[egri vár|vár]], [[egri bazilika|bazilika]], [[Gárdonyi-emlékház]], Alensha kedvenc cukrászdája, aztán a [[Szépasszonyvölgy]])
* felkelünk, út [[Eger]]be (a 9:30-as busszal jó lenne, mert különben csak egyre érünk oda), itt várost nézünk ([[egri vár|vár]], [[egri bazilika|bazilika]], [[Gárdonyi Géza Emlékmúzeum|Gárdonyi-emlékház]], Alensha kedvenc cukrászdája, aztán a [[Szépasszonyvölgy]])
* este: kvíz (a miskolci városnézéskor hallottakat könyörtelenül visszakérdezem, aki nem tudja, nem kap vacsorát)
* este: kvíz (a miskolci városnézéskor hallottakat könyörtelenül visszakérdezem, aki nem tudja, nem kap vacsorát)



A lap 2011. március 8., 21:51-kori változata

Belváros
(A kép csak illusztráció. A valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve)
Belváros
Belváros
Diósgyőr
Fájl:Diosgyor waxworks Torino treaty.jpg
Diósgyőr
Lillafüred
Lillafüred

Kedves Wikipédisták!

Miután az idei tábor annyira jól sikerült, és többen is céloztak rá, hogy eljönnének egy miskolcira is, pár napja csak úgy szórakozásból elkezdtem összeállítani egy programot, hogy milyennek képzelem. Az a nagy helyzet, hogy ha ezt is 3 éjszaka ott alvásra tervezzük, mint a kanizsait, és itt is mindenki kora délután érkezik első nap, akkor egyszerűen nem tudom belezsúfolni, amiket meg akarok mutatni. Szóval egyelőre amolyan kedvcsinálónak csak azokat írom ide, amik elvileg benne lehetnek, időbeli beosztás még nincs. Dátumot se tűznék még ki, egyrészt nagyon korai lenne, másrészt meg kell beszélnem Rodrigóval, aki külföldön dolgozik, és a táborhoz nélkülözhetetlen. Alensha 2010. szeptember 25., 03:37 (CEST)[válasz]

Miskolci városnézés
Ez az a része, amit nem lennék hajlandó kihagyni a programból :D Séta a belvárosban, megnézhető pl. a kiemelt cikk Erzsébet tér, Hősök tere (rajta több miskolci wikis gimije a nagy nyenyectől a pici alensháig), Szinva terasz, avasi templom, deszkatemplom, zsinagóga, görögkeleti templom (utóbbi kettőbe valszeg előre egyeztetnem kell a bejutáshoz), utána diósgyőri vár panoptikummal. Lehet, hogy eddigre ki lesznek állítva a bükkábrányi ősfák is a Hermannban, mert nagyon építik neki az épületet.
Lillafüred és Garadna kisvasúttal
A kisvasúton mindenképpen érdemes utazni. (Remélhetőleg addig megcsinálják az árvízkárosult szakaszt, mert nem lenne jó, ha a Papírgyárig ki kellene menni az induláshoz.) A terv az lenne, hogy kimennénk Garadnára, ennénk a pisztrángosnál, utána visszafelé sétálnánk Lillafüredig (útbaesik az őskohó), ez pár km lenne csak. Lillafüreden körülnézünk, itt van az Anna-barlang, István-barlang, lehet sétálni a Palotaszálló parkjában, van csónakázótó vízibiciklivel. Busz visszahoz a városba.
Egri kirándulás
Kirándulás Egerbe, séta a belvárosban, egri vár, bazilika, alensha egri emlékeinek végighallgatása, borozás a Szépasszonyvölgyben (ehhez mindenkinek kell vennem 2 egri buszjegyet, mert messze van, ne felejtsem el majd). Még filózok azon, volánnal menjünk vagy buszt béreljek, mert árban majdnem ugyanott van, de a volán minden tetves kilométerkőnél megáll és emiatt kb. 40 perccel hosszabb az út.
Miskolctapolca szépségei
A kihagyhatatlan Barlangfürdő, ami majdnem világörökség (értsd: nagyon szeretnének az lenni), emellett van kalandpark, bobpálya és csónakázótó is.
Barlangfürdő
Kalandtúrapark
Bükki túra
Na ez már tényleg a Rodrigó asztala, mert ha én vezetem a csapatot, az ukrán határról kergetnek vissza minket, de vannak olyan tájak, ahol nagyon érdemes túrázni.
Update: Rodrigó azt írja, 2 napot bármikor ránk tud szánni, javasolta a szentléleki pálos kolostort, ami nekem is megfordult a fejemben, meg a Majális-parkot, de utóbbit csak abból kiindulva, hogy nem gyakorlott túrázó a társaság, mert az gyakorlatilag a város szélén van (ő még nem látott minket nyakig a zalai sárban :) szerintem nyugodtan mehetnénk messzebb is, mert ez önmagában nem tenne ki egy teljes napot, csak laza séta lenne.
Egyéb
Ha esetleg sikerül valami rendezvénnyel egybeesnie (operafesztivál, Diósgyőri Várjátékok, ilyesmi), az külön bónusz, mert olyankor iszonyat jó hangulat van az egész Belvárosban.

In English

Wikipedia camp 2.0 is being planned on this page. :) It will be in Miskolc in July or August 2011 and will include a sightseeing in Miskolc (Wooden Church, Synagogue, Greek orthodox church, Castle of Diósgyőr, National Theatre, Gothic church on Avas, the oldest trees in the world (if their exhibition building is finished by then), etc.), a trek in the Bükk mountains, a trip to Eger and bathing in the Cave Bath, all this in the company of the coolest people on the Hungarian side of the Internet :)

Szállás

Az egyetemen lehet szobákat bérelni, ez kb. az a színvonal lesz, mint Kanizsán is.

  • Uni Hotel: 2×2 ágyas szobák (értsd: 4 emberre egy zuhanyzó) felnőttnek 4000, diáknak 3300 körül. Wifi van, sátrazni sajnos nem lehet, mert a campus nincs elkerítve.
  • Bolyai kollégium: itt ugyanilyen szoba 1400–2600 ft (gondolom, erre is rájön az idegenforg. adó) volt, amikor utoljára néztem, most nem elérhető a honlapjuk. Wifi valószínűleg van, de még rá kell kérdeznem.

Időpont

Na, akkor ezt összesítem az eddig beérkezett szavazatok alapján, mert január végére ígértem a végleges időpontot. A [doodle-szavazatokat úgy számoltam össze, hogy a zöld négyzet 1 pontot ért, a sárga felet, összeszámlálásnál kihagytam azt, akinek mind jó vagy mind rossz.

  • június 18: 5 pont
  • június 25: 5
  • július 02: 6
  • július 09: 6
  • július 16: 8
  • július 23: 8
  • július 30: 6,5
  • augusztus 6: 6
  • augusztus 13: 6
  • augusztus 20: 7
  • augusztus 27: 7,5

Ezek alapján némileg önkényesen azt mondom, legyen a július 16 körüli pár nap. Annyira fej fej mellett vezet az a 2 dátum, muszáj volt ránézésre kijelölni egyet; a nyári programok még nem igazán vannak fenn annyira a neten, de 23-án valami kerékpáros rendezvény lesz, és emlékeim szerint ez ugyanaz, ami miatt múltkor is lezárták a fél belvárost és úgy elterelték a buszokat, hogy alig találtam haza a belvárosból.

De ha ma befut bárkitől egy gyors jelzés, hogy mégis jobb lenne a másik, akkor átkerülhet 23-ra. Csak már véglegesíteni akartam. Alensha 2011. február 12., 23:03 (CET)[válasz]

Véglegesedő program

1. nap – július 14. csütörtök
  • 11:00–12:00: érkezés, szobák elfoglalása
  • 12:00-től: ebéd
  • 13:30-tól: városnézés, benne: a belváros neves épületei (valószínű útvonal a vitalapon) utána a diósgyőri vár
  • utána: csapatépítő tréning a tapolcai kalandparkban :)
2. nap – július 15. péntek
  • felkelünk, kimászunk a kisvasúthoz, Lillafüred megnézése (park + vmelyik barlang esetleg), őskohó, Garadna (eszünk a pisztrángosnál), túrázás, erről Rodrigó írta: „Garadna kisvasút végállomás – Köpüs-kő (kilátás Miskolcra) – Köpüs forrás – Örvény kő (kilátás a Tátrára) – Szentléleki kolostorromÓmassa, városi busz végállomás (hangulatos vendéglátó egység). A táv kb. 15-18 km, viszont jelentős szintemelkedéssel (kb, 200 m) illetve ugyanakkora ereszkedéssel. Ez a táv kis nézelődésekkel 4 óra alatt teljesíthető, ha a csapat nem bír magával, akkor a Jókai kilátó és a Mária forrás is útba ejthető, az plusz 30 + 20 perc, extra szintekkel, akik nem akarnak menni, poroszkálhatnak az eredeti útvonalon. párás időben ilyen a kilátás: Köpüs-kő Örvény-kő (ha ez túl sok mászkálás egy napra, akkor a vár átdobható az előző napra)
3. nap – július 16. szombat
  • felkelünk, út Egerbe (a 9:30-as busszal jó lenne, mert különben csak egyre érünk oda), itt várost nézünk (vár, bazilika, Gárdonyi-emlékház, Alensha kedvenc cukrászdája, aztán a Szépasszonyvölgy)
  • este: kvíz (a miskolci városnézéskor hallottakat könyörtelenül visszakérdezem, aki nem tudja, nem kap vacsorát)
4. nap – július 17. vasárnap
  • 09:00 – 12:00: délelőtt wikis előadások
  • 12:00 – 13:00: ebéd
  • 13:00 – kifulladásig: Barlangfürdő
  • búcsúzás :(

Érdeklődők

Ez nem jelentkezés, nem kötelez semmire, csak ha van rá esély, hogy érdekel, akkor írd fel magad ide.

  1. Alensha 2010. szeptember 25., 03:37 (CEST)[válasz]
  2. Még messzire sem kell menni Vigyor Laci.d vita 2010. szeptember 25., 13:53 (CEST)[válasz]
  3. Hogy a bánatba ne! ;) De csak ha július közepéig megszervezed. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 25., 15:07 (CEST)[válasz]
  4. Besegítek a szervezésbe, kísérgetésekbe, és egyebekbe. Ha működik éppen, kocsival is rendelkezésre állok (pl. állomás és kolesz között).  … szalax vita 2010. szeptember 25., 19:57 (CEST)[válasz]
  5. Nem kérdés! Szasza THIS BOY IS A MONSTER 2010. szeptember 25., 20:04 (CEST) Nem megyek. Ez már 100%. Szasza üzenet 2010. november 9., 10:43 (CET)[válasz]
  6. Valahogy csak kibírom :) Villy Itt tessék beszólni 2010. szeptember 26., 01:46 (CEST)[válasz]
  7. Nem megyek, ha nem mutogatod meg a Weidlich-palotát. SL
  8. Megyek, vagyis jövök. :-)VadszederkeMágika 2010. szeptember 26., 17:44 (CEST)[válasz]
    Nekem bármikor jó, de miért kéne Egerbe menni? Nincs Miskolcon elég látnivaló?VadszederkeMágika 2011. február 14., 11:48 (CET)[válasz]
    De van, de ki tudja, mikor lesz megint az északi országrészben ilyen, és Egert is szeretném megmutatni nekik (ott még wikitali sem volt, mert nincs odavalósi aktív wikipédistánk), és a kanizsaiak is elvittek minket Keszthelyre, ne higgyék már, hogy a mi térségünkben csak egy város van :) Alensha 2011. február 15., 03:37 (CET)[válasz]
  9. Of course :-)Joey üzenj nekem 2010. szeptember 26., 22:47 (CEST)[válasz]
  10. Mindenképpen, de csak május vége után. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. szeptember 27., 07:53 (CEST)[válasz]
  11. Prücsök Panaszkönyv 2010. szeptember 27., 08:27 (CEST)[válasz]
  12. Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2010. szeptember 27., 19:07 (CEST)[válasz]
  13. Érdekel a dolog, de az EU-elnökség alatt nem fog menni nekem... SyP 2010. október 2., 21:01 (CEST)[válasz]
  14. Meglátjuk... - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 29., 14:09 (CET)[válasz]
  15. Helyben vagyok. :) – eLVe kedvesS(z)avak 2010. december 29., 14:13 (CET)[válasz]
  16. Samat üzenetrögzítő 2011. január 17., 01:27 (CET)[válasz]
  17. Nekem feltétlenül szükségem lenne egy percre pontos dátumra, mihamarabb. Amúgy kicsit drágának tűnik (4000/éj csak a szállás? Plusz útiköltség, plusz kaja, plusz belépők, plusz kisvasút, plusz egyéb) :-(Tünde vita 2011. január 18., 20:10 (CET),[válasz]
    Én már nagyon régóta hajtom Annie-t, hogy el kell mihamarabb dönteni, már jó időben felvetettem a dolgot vitalapon! Egyébként nem lesz ilyen drága, keresünk olcsóbb szállást, meg pályázunk is még támogatásra. Csak mutassunk már rá végre az időpontra, nekem is nagyon fontos több más program tervezése miatt. – Joey üzenj nekem 2011. január 18., 20:17 (CET)[válasz]
    Az csak az egyik szálláslehetőség, a másikat ha nézed, az olcsóbb, plusz lehet pályázni is. Még picit reklámozom, hogy szavazzon mindenki, aztán kitűzzük az időpontot. Alensha 2011. január 18., 23:23 (CET)[válasz]
  18. Filip is visszajelzett :) Alensha 2011. február 12., 23:03 (CET)[válasz]
  19. Texaner vita 2011. február 15., 07:36 (CET)[válasz]
  20. Éhes nemdohányzóként veszek részt, bármelyikkel gondok vannak, hazamenekülök. :-D Amúgy várhatóan egy +4 férőhelyes autóval állok a kedves szerkesztőtársaim rendelkezésére (a nem kedves jelentkezőket majd eldöntöm, kihez irányítsam). --grin 2011. február 15., 10:20 (CET)[válasz]
    én is vérszomjas nemdohányzó vagyok, ha másképp nem megy, akkor addig verjük a pincért elfoglalunk egy különtermet, elég sokan leszünk hozzá. Alensha 2011. február 18., 20:58 (CET)[válasz]

Akik biztosan nem mennek