Red and Blue

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Stefani Germanotta
Red and Blue
Red and blue Logo.png
EP-lemez (középlemez)
Megjelent 2006 (limitált példányszámban), 2009 (digitális letöltés)
Felvételek 2005-2006
Stílus Pop/rock, zongoraballada
Hossz 20:23

A Red and Blue a Stefani Germanotta Band[1] első és egyetlen hivatalos középlemeze. Csupán a The Bitter End nevű New York-i night klubban árulták igen limitált példányszámban, 2006-ban. 2009-ben felkerült az internetre és néhány zenei boltba is. A dalok szövegét a később Lady Gaga néven világhírű énekesnővé vált Stefani Germanotta írta, és ő az aki a dalokban vokálozik is. A zenei producer Joe Vulpis volt.

A lemezen balladák találhatóak, melyekre a glam rock stílus nagyban hatott. A legtöbb számban nagy szerepe van a zongorajátéknak és Stefani hangjának.[2] Ez a zongorajátékban gazdag zenei stílus Lady Gaga csak néhány későbbi számában lelhető fel, például a Brown Eyesban (a The Fame albumon található), a Speechlessben (a The Fame Monster albumon található), a Poker Face akusztikus verziójában (a The Cherrytree Sessions középlemezen és a The Remix nevű remixalbumon található), illetve Gaga számos élő előadásában, amikor dalait vagy azok egy részét zongorán adja elő.[3][4]

Dallista

 1. Something Crazy - 3:39
 2. Wish You Were Here - 3:59
 3. No Floods - 3:55
 4. Words - 4:45
 5. Red and Blue - 3:45

Az Amazon.com-ról letölthető verzió dallistája[5]

 1. Something Crazy - 3:39
 2. Wish You Were Here - 3:59
 3. No Floods - 3:55
 4. Words - 4:45
 5. Let Love Down - 4:01
 6. Red and Blue - 3:45
 7. Second Time Around - 3:49

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

 • Ez a szócikk részben vagy egészben a Red and Blue című francia Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.
 • Ez a szócikk részben vagy egészben a Red and Blue (EP) című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.