Nyíregyháza Spartacus FC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nyíregyháza Spartacus
Csapatadatok
Teljes csapatnév Nyíregyháza Spartacus
Football Club
Becenév Szpari
SzékhelyNyíregyháza, Magyarország
Alapítva1928
Klubszínek piros-kék
Stadion Nyíregyháza Városi Stadion
Vezetőedző Magyarország Tímár Krisztián
Elnök Magyar Révész Bálint
Bajnokság Magyar NB II
Csapatmezek
Hazai
Idegenbeli
Jelenlegi szezon
2023–2024-es szezon
Hivatalos honlap
Nyíregyháza Spartacus honlapja

A Nyíregyháza Spartacus FC egy nyíregyházi labdarúgócsapat, mely 1928-ban alakult. A klub fennállása során 13 szezont töltött eddig a Magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában. A csapat a Sóstói úti Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A klub hivatalos színe a piros és a kék, de tradicionális okok miatt gyakran megjelenik a fehér is.

Története[szerkesztés]

Kezdetek és az aranykorszak[szerkesztés]

A gárda 1928-ban alakult meg. Nyíregyházán a kezdetektől fogva több futballcsapat létezett. 1959-ben a Spartacus és az Építők fúziójaként alakult újjá az egyesület, Nyíregyházi Spartacus néven.

A hatvanas évek elején a Szpari megnyerte a bajnokságot, és feljutott az NB II-be, ami ma a harmadosztályt jelenti. Néhány év múlva NB I/B-ben szerepelt a gárda, a mai másodosztályban. A teljesség igénye nélkül nézzük, kik szerepeltek a hatvanas években a Szpari színeiben:

Bakos védett, később Pilcsuk lett a hálóőr, Kovacsics, Páll Cini, Papp Szuszka, Szokol, Kaskötő, Ignéczi, Nagy, Harcsa, Groholy, Csemiczky.

Őket nyugodtan nevezhetjük a hatvanas évek aranycsapatának. Sajnos, a gárda 1968-ban kiesett az NB I/B-ből. 1973-ban a Spartacus egyesült a Nyíregyházi Petőfivel, 1977-ben pedig a Nyíregyházi Spartacus Petőfi és az NYVSC egyesüléséből létrejött a Nyíregyházi Vasutas Spartacus SC. Az újabb aranyfejezet a város fociéletében a nyolcvanas évektől kezdődött el. Temesvári Miklóst nevezték ki edzőnek.

Először az élvonalban[szerkesztés]

Az 1979/80-as bajnokságtól mindenki azt várta, hogy a nyíregyházi labdarúgás történetében először feljut az első osztályba. Ez be is jött, mert a Szpari 10 pontos előnnyel nyerte a bajnokságot. Nem árt újra felidézni a pályára lépő hazai csapatot:

Buús, Szekrényes, Gáspár, Szűcs, Cséke, Kozma, Moldván, Czeczeli, Polyák, Turtóczki, Kiss M.

Az első NB I-es meccsen a Szpari a DVTK-t fogadta. Kozma József az 50. percben szerezte a sporttörténelmi gólt, majd Cséke György bombájával a hazaiak nyertek 2–0-ra. Ekkor 20 ezer szurkoló látogatott ki a stadionba, ennél 5 ezerrel voltak többen, amikor a Fradi vendégszerepelt nálunk. A bravúr ugyan nem sikerült, hiszen a zöldek nyertek, de keservesen. Az őszt az NYVSSC az ötödik helyen zárta. Ekkor már a Szolnokról igazolt és ott eltiltás alatt lévő Szendrei védte a kapunkat. Ő egy külön fejezet lett a nyíregyházi labdarúgás életében, hiszen Csámpi nagyszerűen védett, később az Újpesti Dózsa hatalmi szóval, külön helikopterrel vitte el. Később Spanyolországban védett.

A bajnokságban a Szpari az Újpesti Dózsát és a Vasast idegenben győzte le, s végül az előkelő 7. helyen végzett, úgy, hogy vendéglátóként csak a Fraditól kapott ki. Az ünneplés sokáig és hosszan tartott, s eközben nemcsak Szendreit, hanem Temesvárit is elvitte az Újpesti Dózsa. A következő első osztályú idényben Papp (Cila) László ült a csapat kispadján, s a gárda 28 ponttal a 15. helyen végzett. Osztályozót kellett játszani. Nagykanizsát idehaza 3–1-re legyőzte a Szpari, idegenben pedig 4–1-re, így az NYVSSC maradt az első osztályban. Akkorra már megmentőként Várhidi Pál, az Újpesti Dózsa volt edzője ült a kispadon, s dirigálta azt a csapatot, amely érdekességként Líbiában a válogatottal kétszer is megmérkőzött. Egy győzelem és egy döntetlen volt a vendégek mérlege, Tripoliban a három nyírségi találatot a gólvágó Kiss Miklós, a ballábas bombázó Czeczeli, valamint Babus lőtte. A harmadik első osztályú idényben újabb edzőváltás következett, dr. Magyar Györgyöt nevezték ki trénernek, aki a 10. helyre vezette a csapatot. Következett az a szezon, amelyről még manapság is nagyon sokat beszélnek, az 1983-84-es bajnokság. Ebben a szezonban mindössze egy meccsre Eszenyi Dénes vezette a csapatot, majd Kovács Imréé volt az irányítás. A záró fordulóban több meglepő eredmény született, amit végül az MLSZ megsemmisített. Az MLSZ döntése alapján a Honvéd megmaradt bajnoknak, viszont a Volán, a Nyíregyháza és a DVTK kiesett az NB II-be.

A másodosztályban[szerkesztés]

A másodosztály 4 pontos pontlevonással Dalnoki Jenő vezetésével kezdte a gárda, majd érkezett Ubrankovics Mihály vezetőedzőnek, egy évre rá már Tóth János ült a kispadon, őt Buús György követte. A csapat többnyire az 5-11. hely valamelyikén tanyázott. Sándor Istvánnal, az Ukrajnából érkezett trénerrel a csapat az 1991-92-es szezonban a dobogó második fokán állt és osztályozót játszhatott a Haladás VSE-vel. Akkorra már a Hajdúnánás elleni hazai 2:1-e vereség után azonnali hatállyal menesztették Sándort, s az osztályozón már Kovács János ült a kispadon. A Nyíregyháza az első meccsen Csehi Tibor góljával nyert, a visszavágón győzött a Haladás. A tizenegyeseket Csehi T., Kertész, Erdei, Csehi I. és Malisenkó berúgta, a Haladásból viszont Schaffer hibázott, így újra NB I-es lett a gárda.

15 év után az élvonalban[szerkesztés]

Az akkori keret: Andrejev, Bíró Sz. – Burchel, Barna, Barczi, Cselószki, a három Csehi (Tibor, István és Zoltán), Derkács, Drobni, Erdei, Ivanics, Kertész, Kovács I., Kákóczki, Kaskinszki, Molnár, Malisenkó, Marhel, Nagy N., Pacaj, Papp, Sedecaru, Szatke, Szkunc, Tóth Gy., Tóth Z., Vasi.

Érdekesség, hogy Kovácsot a 15. forduló után Burcsa Győző követte, de a csapat így is a 15. helyen végzett, s kiesett.

Másodosztály, edzőkeringéssel[szerkesztés]

A következő évadban Burcsa töltött el fél szezont, őt a záró 15 fordulóban Buús György váltotta fel. A csapat 8. lett, a következő idényben már Tóth Jánossal a 6. helyen kötött ki. Az edzőkeringő nem állt le, hiszen 1996 tavaszán már ismét Kovács János a vezetőedző.

Aranykortól a kiesésig[szerkesztés]

A második aranykorra, vagyis az első osztályú szakaszra 1998-ig kellett várni. Talán a sors akarta így, vagy a véletlen műve, de pont a minőségi nyíregyházi labdarúgás 70. évfordulóján jutott a Nyíregyházi FC ismét az NB I-be. Kulimár János klubelnök Bozai Gyulát nevezte ki trénernek. Tíz napig tartott a Bozai-korszak, ideiglenesen még beszállt Kovács János, a végső kinevezést viszont Őze Tibor kapta. Idehozták Kirchmayert, majd a feljutás után Baranyit, Novákot, Gradinariut, Celeszkit, Nagyot és Szabót, megalakítottak egy szponzori kört, amely jelentős összeggel támogatta a csapatot. Kulimár lemondott, helyére Kosztik József, a stadion volt igazgatója került. A pénztelenség miatt többször is sztrájkhangulat volt az öltözőben, végül Kosztik lemondott, Kárpátfalvi László ügyvezető igazgatóként, Zákány László klubelnökként debütált. Közben az 1998-99-es bajnokságot a 13. helyen zárta a csapat, amely legtöbbször az alábbi összeállításban szerepelt:

Celeszki – Ács, Szatke, Nagy S., Kiss Gy. – Kondora, Szabó, Kirchmayer, Karkusz – Baranyi, Novák.

A házi góllövőlistát Kirchmayer nyerte 9 góllal. A következő szezonban még jobban szerepelt a gárda, hiszen a 9. helyen végzett. A csapatba beépült Túróczi, Kondora, Dican és Csernijenko. Utóbbi lett a házi gólkirály. A 2000-es év őszi alapszakaszában a Szpari három győzelmet és 11 vereséget szenvedett. Időközben a klubvezetés már megegyezett Garamvölgyi Lajossal, de mégis Őze maradt a kispadon, aki bízott a bentmaradásban, de hiába, a kiesés elkerülhetetlen volt.

Cél a visszajutás[szerkesztés]

2000. november 6-án a nyíregyházi közgyűlés Dajka Lászlót bízta meg a Nyírség-Spartacus Labdarúgó Kft. Irányításával, aki végül is Garamvölgyivel kötött szerződést. A csapat a bajnoki szezon zárásakor az NB I/B-ben a harmadik helyet érte el. Nyáron újabb váltás következett, ismét visszahozták az egykori sikeredzőt, Sándor Istvánt, aki mindössze egy fél szezont töltött el Nyíregyházán. Egy meccsre még "beugrott" Kis Károly, akivel a gárda a 7. helyen végzett. A 2002/2003-as szezonban egyértelműen a feljutás volt a cél, ami nem sikerült. Kiss Károlyt a záró fordulók előtt, amikor már csak matematikailag volt esély a feljutásra, Buús György váltotta a kispadon.

A szezon során Nyíregyháza másik labdarúgócsapata, a Kertvárosi FC kiharcolta a feljutást a harmadosztályból a másodosztályba. Hogy ne legyen két másodosztályú csapat egy városban, az önkormányzat hivatalosan felszámolta a Nyírség-Spartacus Labdarúgó Kft.-t, azonban a Kertváros jogutódjaként létrejött a Nyíregyháza Spartacus FC, piros-kék színekkel, a Városi Stadionbeli székhellyel. Így gyakorlatilag a Szpari maradt meg, új tulajdonosi háttérrel. A hagyományok ápolását fejezte ki a Szpari Lovagrend létrehozása. A játékoskeretben egyaránt voltak egykori kertvárosiak, régi Spartacus-játékosok, valamint újonnan igazoltak.

Az élvonalban[szerkesztés]

A következő feljutásig 4 évet kellett várni, 2004-ben ötödikként, adminisztratív úton került az NB I-be. A csapat edzője Herédi Attila volt, de mellette Várhidi Péter későbbi szövetségi kapitány volt a menedzser. A 2004/2005-ös bajnokságban ősszel rosszul szerepelt a Szpari, félévkor nagytakarítást tartottak a klubnál. 14 labdarúgó távozott télen, s helyükre 10 új focistát szerződtettek a Sóstói útra. Edzőt is váltott a klub, a korábbi újpesti tréner Szabó András váltotta Herédit, akinek segítője Détári Lajos és a korábbi edző, Kovács lett, míg kapusedzőnek Buús Györgyöt nevezték ki, aki korábban a másodosztályban szintén vezette már a csapatot. A jónevű stáb és a sok új játékos sem volt elég arra, hogy bennmaradjanak. A következő szezont az NB II-ben töltötte a gárda ez egykori játékos Madalina György vezetésével, majd 2006-ban érkezett Gálhidi György. A csapat kerete igen erős lett, messze kimagaslott a keleti csoportból. Az MLSZ döntés nyomán azonban egy óriási riválist kapott, a másodosztályba sorolt, válogatottak sorát felvonultató Ferencvárosnak is innen kellett volna feljutnia. A csapat óriási bravúrt végrehajtva, megelőzte nagy múltú riválisát, s megnyerte a bajnokságot. Ezután azonban váratlan dolgok történtek. A sikeredzőt kirúgták, helyére Tajti Józsefet nevezték ki. A klubnál az új tulajdonos, Révész Attila lett a menedzser. Gálhidi eltávolítása a sajtóban és a szurkolók körében is közfelháborodást okozott. A 2007/2008-as szezonnak a biztos bennmaradás reményében vágtak neki, és ez sikerült is: 40 pontot szerezve 10. helyen végzett a csapat, a kieső Tatabányát 30 ponttal megelőzve. A távlati célok között szerepel egy NB I-es bajnokesélyes csapat kialakítása, amely felé az első lépés az Dinamo Kijiv csapatával kötött együttműködési szerződés.

Kizárás, visszakapaszkodás[szerkesztés]

Miután a csapatot a 2014-15-ös szezon végén licenc hiányában az NB III-ba száműzték, Mátyus János vezetésével egy év után visszajutottak az NB II-be, a Keleti csoport bajnokaként. Ettől a szezontól állandó tagja az NB2-nek, ugyanis nem sikerült feljutniuk annak ellenére, hogy több híres vezetőedző is megfordult a klubnál.[1]

Névváltozások[szerkesztés]

  • 1928 – 1944 Nyíregyházi Vasutas Sport Club (NYVSC)
  • 1945 – 1946 Nyíregyházi MÁV Egyetértés
  • 1946 – 1948 Nyíregyházi MÁV SE
  • 1948 – 1949 Nyíregyházi VSE
  • 1950 – 1954 Nyíregyházi Lokomotív
  • 1955 – 1956 Nyíregyházi Törekvés
  • 1957 – 1977 Nyíregyházi Vasutas Sport Club (NYVSC)
  • 1977 – 1990 Nyíregyházi Vasutas Spartacus SC (NYVSSC)
  • 1990 – 1992 Nyíregyházi Vasutas Sport Club (NYVSC)
  • 1992 – 1998 Nyíregyházi FC (NYFC)
  • 1998 – 2003 Nyírség-Spartacus FC (NYSL – a Nyírség-Spartacus Labdarúgó Kft. rövidítése)
  • 2003 – jelenleg Nyíregyháza Spartacus FC (NYSFC)

Fúziók[szerkesztés]

  • 1977 Nyíregyházi Spartacus Petőfi SC és a Nyíregyházi Vasutas SC egyesült Nyíregyházi Vasutas Spartacus SC néven.
  • 2003 A Nyírség-Spartacus Labdarúgó Kft. felszámolása után a Kertvárosi FC jogutódaként létrejött a Nyíregyháza Spartacus FC.

Sikerek[szerkesztés]

  • legjobb élvonalbeli helyezés: 7. (1980-81)
  • legjobb kupaszereplés: negyeddöntő, 3-szor (1980-81, 1998-99, 2013–14)
  • másodosztályú bajnok: 4-szer (1979–80 NB II Keleti csoport, 1997–98 NB I/B, 2006–2007 NB II Keleti csoport, 2013–14)
  • harmadosztályú bajnok: 1-szer (2015-16 NB III Keleti csoport)
  • megyei bajnok: 3-szor (1951, 1957-58, 1976-77)
  • kerületi bajnok: 1-szer (1945 Debreceni kerület I. osztály Szabolcsi csoport)

NB I. Eredmények[szerkesztés]

A Nyíregyháza Spartacus FC összes eddigi eredménye a Magyar labdarúgó első osztályában.

Év M Gy D V Rg–Kg Gk P Eredmény
2014–2015 30 8 6 16 33–49 -16 30 12. (kizárva)
2009–2010 30 6 9 15 41–60 –19 27 15. (Kiesett)
2008–2009 30 7 11 12 32–41 –9 32 14.
2007–2008 30 11 7 12 34–37 –3 40 10.
2004–2005 30 5 11 14 38–63 –25 26 15. (Kiesett)
2000–2001* 14 3 0 11 10–24 –14 9 8. (Kiesett)
1999–2000 32 12 8 12 32–42 –10 44 9.
1998–1999 34 10 9 15 46–52 –6 39 13.
1992–1993 30 3 12 15 17–39 –22 18 15. (Kiesett)
1983–1984 30 7 8 15 28–47 –19 22 15. (Kiesett)
1982–1983 30 9 8 13 29–37 –8 26 10.
1981–1982 34 8 12 14 35–51 –16 28 15.
1980–1981 34 11 16 7 30–25 +5 38 7.
Összesen 359 92 112 155 373–519 –146 356

M: Mérkőzések száma, Gy: Győzelmek száma, D: Döntetlenek száma, V: Vereségek száma, Rg: Rúgott gólok száma, Kg: Kapott gólok száma, Gk: Gólkülönbség, P: Pontok száma.

* Az MLSZ a bajnoki rendszer menet közbeni átalakításáról döntött, két nyolcas csoportba osztotta a csapatokat, a két-két utolsó helyezett kiesett.

Vezetőség és szakmai stáb[szerkesztés]

Utolsó módosítás: 2023. július 11. [2][3]

Vezetőség Szakmai stáb
Elnök magyar Révész Bálint Vezetőedző magyar Tímár Krisztián
Klubigazgató magyar Dankó Gergő Asszisztensedző magyar Szalai Tamás
Sportigazgató magyar Fekete Tivadar Videóelemző magyar Ambrusz Árpád
Projektmenedzser magyar Kósa Árpád Erőnléti edző magyar Darabos Balázs
Klubjogász magyar Dr. Sarkadi Zoltán Kapusedző magyar Miski Zoltán
Gazdasági vezető magyar Fazekasné Vad Ágnes Masszőr magyar Tanyi Attila
Pénzügyi vezető magyar Molnár Vivien Technikai vezető magyar Murák László
Marketing referens magyar Tóth Dalma Kluborvos magyar Dr. Sánta János
Mérkőzésszervező magyar Szmollár Tamás Szertáros magyar Zajcz István
Sajtófőnök magyar Dankó László

Jelenlegi keret[szerkesztés]

Utolsó módosítás: 2024. január 9.[4][5]
A vastaggal jelzett játékosok felnőtt válogatottsággal rendelkeznek.
A dőlttel jelzett játékosok kölcsönben szerepelnek a klubnál.
*Kooperációs szerződéssel szerepel a csapatnál.
Mezszám Név Nemzetiség Születési hely Születési idő (kor) Korábbi csapat Érték (€) Szerződés lejárta
Kapusok
1 Bese Balázs magyar Budapest 1999január 22. (25 éves) magyar Szentlőrinc SE 50 000 2025.06.30.
57 Dala Martin magyar Székesfehérvár 2004április 26. (19 éves) magyar Fehérvár FC II 50 000 2024.06.30.
95 Fejér Béla román magyar Zabola 1995. május 11. (28 éves) román ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy 150 000 2024.06.30.
Védők
3 Deutsch Bence magyar Budapest 1992augusztus 4. (31 éves) magyar BFC Siófok 25 000 Nem publikus
4 Alaxai Áron magyar Miskolc 2003április 11. (20 éves) magyar Puskás Akadémia FC II 100 000 2025.06.30.
13 Gengeliczki Gergő magyar Budapest 1993. június 8. (30 éves) magyar Soroksár SC 75 000 Nem publikus
21 Mihajlo Rjasko ukrán magyar Munkács 1996május 11. (27 éves) magyar Kecskeméti TE 250 000 2025.06.30.
33 Tamás Olivér magyar ukrán Aknaszlatina 2001április 14. (22 éves) magyar Paksi FC 175 000 2024.06.30.
44 Baki Ákos Csapatkapitány magyar Zalaegerszeg 1994augusztus 24. (29 éves) magyar MTK Budapest FC II 125 000 2025.06.30.
77 Nagy Barnabás magyar Pécs 2000szeptember 5. (23 éves) magyar MTK Budapest FC 125 000 2024.12.31.
88 Farkas Bendegúz magyar Budapest 2004augusztus 5. (19 éves) magyar Puskás Akadémia FC II 125 000 2024.06.30.
Középpályások
6 Toma György ukrán magyar Huszt 1996április 27. (27 éves) magyar Győri ETO FC 100 000 2026.06.30.
8 Sigér Ákos magyar Hajdúböszörmény 1995július 8. (28 éves) magyar Debreceni EAC 75 000 2024.06.30.
10 Paku Roland magyar Zenta 1993. június 24. (30 éves) szlovén NK Nafta Lendava 75 000 Nem publikus
19 Gresó Mátyás magyar Miskolc 1996október 24. (27 éves) magyar Eger SE 150 000 2024.06.30.
22 Pataki Bence HUN Nyíregyháza 2003augusztus 22. (20 éves) Utánpótlásból került fel 100 000 2025.06.30.
93 Kesztyűs Barna magyar Pécs 1993szeptember 4. (30 éves) magyar Paksi FC 200 000 2024.06.30.
Támadók
7 Myke BRA magyar Curitiba 1992október 30. (31 éves) magyar MTK Budapest FC 100 000 2026.06.30.
9 Novák Csanád magyar Tapolca 1994. szeptember 24. (29 éves) magyar Szolnoki MÁV FC 150 000 2026.06.30.
11 Herjeczki Kristóf magyar Budapest 1998június 29. (25 éves) magyar Gyirmót FC Győr 125 000 2025.06.30.
14 Nagy Dominik magyar Pécs 1995május 8. (28 éves) magyar Mezőkövesd Zsóry FC 250 000 Nem publikus
17 Vass Patrik magyar Budapest 1993január 17. (31 éves) magyar Zalaegerszegi TE FC 100 000 2024.06.30.
20 Cseh Norbert magyar Nyíregyháza 2005április 24. (18 éves) Utánpótlásból került fel - 2026.06.30.
23 Kovácsréti Márk magyar Budapest 2000szeptember 1. (23 éves) magyar MTK Budapest FC 100 000 Nem publikus
49 Géresi Krisztián magyar Székesfehérvár 1994június 14. (29 éves) magyar Vasas FC 200 000 2025.06.30.
92 Németh Barnabás magyar Pécs 2002március 4. (22 éves) HUN Budapest Honvéd II 50 000 2026.06.30.
Kölcsönadott játékosok
Név Poszt Nemzetiség Születési hely Születési idő (kor) Kölcsönben itt Érték (€) Kölcsön lejárta

NB I-es rekorderek[szerkesztés]

Mérkőzések
Helyezés Játékos Mérkőzés
1 HUN Moldván Miklós 122
2 HUN Szűcs István 119
3 HUN Szikszai Mihály 118

Gól
Helyezés Játékos Gólok
1 HUN Kiss Miklós 19
2 HUN Czeczeli Károly 17
3 HUN Moldván Miklós 12

Vezetőedzők[szerkesztés]

Híres játékosok[szerkesztés]

* a félkövérrel írt játékosok rendelkeznek felnőtt válogatottsággal.

Stadion[szerkesztés]

A Nyíregyháza Spartacus FC stadionja a Nyíregyháza Városi Stadion.

Szezonok[szerkesztés]

Szurkolók[szerkesztés]

A Nyíregyháza Spartacusnak eddig 3 szurkolói csoportja volt. Ebből a háromból jelenleg mindegyik működik.

A csoportok
  • Mastiffs (1995–)[11]
  • Keleti Front (1992–)
  • Elit (2007–)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kizárták a Nyíregyházát az NBI-ből. Blikk, 2015. május 26.
  2. Cégvezetés (magyar nyelven). nyiregyhazaspartacus.hu. [2019. január 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. január 12.)
  3. Szakmai stáb (magyar nyelven). nyiregyhazaspartacus.hu
  4. Transfermarkt. (Hozzáférés: 2020. augusztus 14.)
  5. Nyíregyháza Spartacus keret. (Hozzáférés: 2020. augusztus 14.)
  6. Buús Györgyöt felmentették! Kelet-Magyarország, XLVI. évf. 235. sz. (1989. október 5.) 8. o.
  7. NB II: Gálhidi szerződést bontott a Nyíregyházával. www.nemzetisport.hu (2021. április 30.) (Hozzáférés: 2021. április 30.)
  8. NB II: egykori játékosát nevezte ki vezetőedzőnek a Nyíregyháza. www.nemzetisport.hu (2021. május 20.) (Hozzáférés: 2021. október 9.)
  9. NB II: Feczkó Tamás lett a Nyíregyháza vezetőedzője. www.nemzetisport.hu (2021. október 20.) (Hozzáférés: 2021. október 20.)
  10. Itt a bejelentés: Kinevezte új vezetőedzőjét a Nyíregyháza. www.csakfoci.hu (2022. december 15.) (Hozzáférés: 2022. december 15.)
  11. A Mastiffs honlapja

Források[szerkesztés]

  • Hájer Zsigmond: Feljutástól kiesésig, adatbank. In Kovács György, Bodnár Tibor: Húsz év piros-kékben, labdarúgás fejezet.  

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]