Lelki ismeretek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Lelki ismeretek
(Soul)
2020-as amerikai film
Rendező Pete Docter
Producer Dana Murray
Műfaj fantasy
Forgatókönyvíró
Főszerepben
Hang
Zene
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Forgalmazás
Forgalmazó
  • USA Walt Disney Studios Motion Pictures
  • HUN
Bemutató
Korhatár
  • USA G
  • Magyarország Hat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A Lelki ismeretek (eredeti címe: Soul, szó szerint Lélek) egy 2020-ban bemutatásra kerülő egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, melyet a Pixar Animation Studios készített és a Walt Disney Pictures forgalmaz. Rendezője a kétszeres Oscar-díjas Pete Docter, a Szörny Rt., a Fel, és az Agymanók direktora. A film társrendezője Kemp Powers, a producere Dana Murray. A forgatókönyvet Docter eredeti ötlete nyomán ő maga, valamint Powers, Mike Jones és Tina Fey írták, utóbbi a film egyik főszereplőjének hangját is kölcsönzi. További szerepekben olyan színészek hallhatók, mint Jamie Foxx, Questlove, Daveed Diggs, és Phylicia Rashad. A film, műfaját tekintve, fantasyfilm és filmvígjáték.

A filmet az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is júniusban mutatták volna be, de a 2020-as koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt eltolták. Amerikában 2020. november 20-án mutatják be, míg Magyarországon november 26-án lesz a bemutatója.

A film témája az élet nagy kérdései köré összpontosul: miért vagyunk itt a Földön? Honnan erednek a vágyaink és a szenvedélyeink? Mitől vagyunk önmagunk? A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, aki egész életében arra vágyott, hogy nagy dzsessz-zenész lehessen, ám mikor végre megkapja a nagy esélyt, hogy élő közönség előtt játszhasson, egy szerencsétlen baleset következtében a lelke elhagyja a testét, és egy olyan helyre kerül, ahol több száz hasonló lélek szemináriumi képzéseken vesz részt, mielőtt egy újszülött gyermek testébe vándorol. Annak érdekében, hogy visszajusson a saját testébe, szüksége van egy másik lélek segítségére, egyúttal arra is, hogy felfedezze, mi a földi élet igazi értelme...

Cselekmény[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Joe Gardner Jamie Foxx
22 Tina Fey
Cruly Questlove
Paul Daveed Diggs
Joe anyja Phylicia Rashad

Produkció[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]