Boys Do Cry

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Boys Do Cry
Adatok
Év2022-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Svájc
Előadó(k)Marius Bear
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő9. hely, 118 pont
Döntő17. hely, 78 pont
Kronológia
ElőzőTout l’univers (2021)
KövetkezőWatergun (2023) ►

A Boys Do Cry (magyarul: A fiúk igenis sírnak) Marius Bear svájci énekes dala, mellyel Svájcot képviselte a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon Torinóban. A dal belső kiválasztás során nyerte el a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2022. március 8-án a svájci közszolgálati televízió bejelentette, hogy az énekest választották, hogy képviselje Svájcot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Versenydala szintén ezen a napon jelent meg.[1][2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 10-én rendezett első elődöntőben adta elő fellépési sorrend szerint negyedikként a Litvániát képviselő Monika Liu Sentimentai című dala után és a Szlovéniát képviselő LPS Disko című dala előtt. Az elődöntőből kilencedik helyezettként továbbjutott a május 14-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben ötödikként lépett fel, a Finnországot képviselő The Rasmus Jezebel című dala után és a Franciaországot képviselő Alvan & Ahez Fulenn című dala előtt. A szavazás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizenkettedik helyen végzett 78 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonötödik, utolsó helyen végzett 0 ponttal, így összesítésben 78 ponttal a verseny tizenhetedik helyezettje lett.

A következő svájci induló Remo Forrer Watergun című dala volt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. SRF Eurovision Song Contest [@srfesc]: Mark March 8, 2022, in your calendars. #Eurovision #ESC2022 #Switzerland #SRF, 2022. március 1. (Hozzáférés: 2022. március 1.)
  2. Marius Bear défendra la Suisse avec «Boys Do Cry» à l'Eurovision Song Contest 2022 (svájci francia nyelven). RTS, 2022. március 8. (Hozzáférés: 2022. március 8.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]