Intention

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Intention
Adatok
Év2022-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Bulgária
Előadó(k)Intelligent Music Project
Nyelvangol
Dalszerző
  • Milen Vrabevski
  • MD
Szövegíró
  • Milen Vrabevski
  • MD
Eredmények
Elődöntő16. hely, 29 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőGrowing Up Is Getting Old (2021)

Az Intention (magyarul: Szándék) a bolgár Intelligent Music Project együttes dala, mellyel Bulgáriát képviselték a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon Torinóban.[1] A dal belső kiválasztás során nyerte el a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2021. november 25-én vált hivatalossá, hogy a bolgár műsorsugárzó (BNT) választotta ki az ország képviseletére a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon.[2] A versenydalt december 5-én mutatták be a dalfesztivál hivatalos YouTube-csatornáján.[3] A 2022-es szériában ez volt az első dal amit bemutattak, így a hagyományokkal ellentétben, nem az albán dal az első nyilvánosságra hozott szerzemény.

A dalfesztivál előtt Londonban, Tel-Avivban, és Amszterdamban eurovíziós rendezvényeken népszerűsítették versenydalukat.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 10-én rendezett első elődöntőben adták elő fellépési sorrend szerint hetedikként az Ukrajnát képviselő Kalush Orchestra Stefania című dala után és a Hollandiát képviselő S10 De diepte című dala előtt. Az elődöntőben a nézői szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján nem került be a dal a május 14-én megrendezésre került döntőbe. Összesítésben 29 ponttal a 16. helyen végeztek.

A dal háttere[szerkesztés]

Az Intention egy rockdal, ami egy lelki problémák miatt szenvedő személy szemszögéből mutatja be a világot.[forrás?]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Intelligent Music Project - Bulgaria - Turin 2022 (brit angol nyelven). Eurovision.tv. [2022. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. január 30.)
  2. Bulgaria turns it up to 11 with Intelligent Music Project 🇧🇬 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2021. november 25.
  3. Waarden, Franciska van: 🇧🇬 Bulgaria: Eurovision 2022 Entry “Intention” Released (brit angol nyelven). Eurovoix, 2021. december 5.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]