Ugrás a tartalomhoz

I Am What I Am

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I Am What I Am
Adatok
Év2022-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Málta
Előadó(k)Emma Muscat
Nyelvangol
Dalszerző
 • Dino Medanhodzic
 • Emma Muscat
 • Julie Aagaard
 • Stine Kinck
Szövegíró
 • Dino Medanhodzic
 • Emma Muscat
 • Julie Aagaard
 • Stine Kinck
Eredmények
Elődöntő16. hely, 47 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőJe Me Casse (2021)
KövetkezőDance (Our Own Party) (2023) ►

A I Am What I Am (magyarul: Az vagyok, aki vagyok) Emma Muscat máltai énekesnő dala, mellyel Máltát képviselte a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon Torinóban. A dal belső kiválasztás során nyerte el a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2021. december 30-án vált hivatalossá, hogy az énekesnő Out of Sight című dala is bekerült a Malta Eurovision Song Contest elnevezésű nemzeti döntő mezőnyébe.[1] A dal február 20-án megnyerte a nemzeti döntőt, ahol a szakmai zsűri, valamint a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.[2] Március 14-én bejelentették, hogy mégsem ezzel a dallal fog szerepelni a dalfesztiválon, helyette ezzel a dallal.[3]

A dalfesztivál előtt Londonban, Tel-Avivban Amszterdamban és Madridban eurovíziós rendezvényeken népszerűsítette versenydalát.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő fellépési sorrend szerint hatodikként a Grúziát képviselő Circus Mircus Lock Me In című dala után és a San Marinót képviselő Achille Lauro Stripper című dala előtt. Az elődöntőben a nézői szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján nem került be a dal a május 14-én megrendezésre került döntőbe. Összesítésben 47 ponttal a 16. helyen végzett.

A következő máltai induló a The Busker Dance (Our Own Party) című dala volt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dal háttere[szerkesztés]

A dal egy közepes tempójú popdal, mely zongorakísérettel kezdődik. A dal szövegében az énekesnő önmagunk elfogadására buzdít.

Dotter svéd énekesnő szolgáltatja a vokált a dal stúdióváltozatában.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Malta announces national final and 22 songs for Eurovision 🇲🇹 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2021. december 30.
 2. Malta chooses – Emma Muscat will travel north to Italy in May 🇲🇹 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. február 19.
 3. Malta: Emma Muscat unveils her Eurovision song 'I Am What I Am' 🇲🇹 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. március 14. (Hozzáférés: 2022. május 9.)
 4. Rumours are true: Emma Muscat will sing "I Am What I Am" for Malta (brit angol nyelven). ESCXTRA.com , 2022. március 14.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]