Wikipédia-vita:Sablonműhely/Archív14

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tomcsy 9 évvel ezelőtt a(z) Végjáték témában

Filep Mária

Sziasztok! Miért nem jelenik meg a születés helye, és dátuma? Üdv. Tambo vita 2014. december 2., 10:29 (CET)

A sablondokumentációban nem a sablon szerinti paraméterek voltak. A mostani mintával próbáld ki. -- ato vita 2014. december 2., 10:51 (CET)
Köszönöm. Tambo vita 2014. december 2., 11:10 (CET)
Szívesen. -- ato vita 2014. december 2., 11:14 (CET)

Navbox oszlopszélesség

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva

Mi történt a {{Navbox}}(?)-szal? Az Oszlopszélesség paramétert valamiért nem veszi figyelembe, pedig korábban működött. Nekem a {{Leghosszabb híd}}(?) sablon elcsúnyulása tűnt fel. Előre is köszönöm a segítséget! --Puskás Zoli vita 2014. december 3., 10:24 (CET)

Nincsenek különböző szélességű navboxok, nem is voltak. Hol működött? --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 3., 12:47 (CET)

A három oszlop volt eddig egyforma széles, például a fent említett hidas sablonnál is. --Puskás Zoli vita 2014. december 3., 12:52 (CET)

Jól átvertél! Az egy másik sablon. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 3., 12:54 (CET)

Amúgy meg egyformák, csak nem látszik, mert az egész középen van, és nincs széle. Nem tudom, hogy nézett ki, mikor jó volt. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 3., 13:03 (CET)

Elnézést, nem volt szándékos! :-) Most rájöttem a különbség okára: eddig alighanem Firefoxszal néztem, azzal jó, most Chrome-mal, így rút. (A középső oszlop a lehető legszűkebbre összeugrik.) Megpróbálom majd kideríteni a különbség okát. Ha nem sikerül, akkor majd szólok ismét. Köszönöm! --Puskás Zoli vita 2014. december 3., 13:29 (CET)

Formáztam Chrome-hoz. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 3., 14:44 (CET)

Zsííííííííííír! Naggggggggggggyon köszönöm! :-) --Puskás Zoli vita 2014. december 3., 15:11 (CET)

Összecsukhatóság

Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy a Sablon:Infobox/Kétoszlopos táblázat mező adott szélességgel a Sablon:Infobox/Általános mintájára összecsukható legyen? A koreai háború cikkben nagyon jól jönne, mert kilométeres az infobox. @Laci.d: kérésére (is). Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. december 11., 14:53 (CET)

Keveredik az altáblázat a fejezettekkel. Jelenleg fejezetek vannak az altáblázaton belül. Ilyent még nem láttam. Vagy fejezet, vagy altáblázat. Becsukható fejezeten belül az altáblázat elrejthető. Tisztázni kéne a használati eseteket. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 11., 16:15 (CET)

Így lehetett csak megoldani, hogy a táblázatoknak címe is lehessen (Haderő, veszteségek stb). Xiaolong Üzenő 2014. december 11., 19:54 (CET)

Szerintem úgy kéne, hogy minden fejezeten belül egy altáblázat, mert erre lett kitalálva. Ez a keveredés nem vezet jóra. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 11., 23:19 (CET)

Oké, én megcsinálom a változtatást az infoboxban, megcsinálod, hogy Sablon:Infobox/Kétoszlopos táblázat mező adott szélességgel tudja kezelni az összecsukhatóságot? Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. december 12., 14:25 (CET)
Ez az altáblázat alegysége, nem kell külön tudja kezelni, elég az altáblázat, az meg már most is tudja, most is el lehet rejteni. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 12., 15:14 (CET)
Rendben, értem, köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. december 12., 16:50 (CET)

Sabloncsaládok oldal

A jelenlegi Wikipédia:Sablonok listája/Tematikus oldal helyett készítek majd egy Wikipédia:Sabloncsaládok oldalt, amin vizuálisan is szépen és rendesen lesznek elhelyezve a különféle sabloncsaládok, melyeket színben is egységesíteni kell. (Pl. ahogy már most is a zenei infoboxok kékek, a képregény-infoboxok lilák stb. Sokkal használhatóbb lesz, mint ez az elavult lista. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 3., 18:29 (CET)

Ez még tervben van? VigyorDeni vita 2010. április 5., 21:30 (CEST)
Igen, de előbb végezni kell az egységesítéssel, csak utána van értelme :) – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 5., 21:37 (CEST)
@Teemeah: Már 99,9%-ig kész az egységesítés. Mi lesz ezzel? --Tacsipacsi vita 2014. december 23., 22:38 (CET)

semmi, mert a szín szerinti bontást leszavazta a közösség. Mer nehogymá ne lehessen kislibazöld-rózsaszín infoboxokat gyártani alapon :) Xiaolong Üzenő 2014. december 23., 23:33 (CET)

Vegyület infobox

Elkészültem a {{Vegyület infobox}}(?)-szal. Jöhetnek az észrevételek, megjegyzések, óhajok, sóhajok, fúúúúújozások :-). --→ Sasuke88  vita 2012. március 23., 21:15 (CET)

Szépen, halkan hadd említsem meg, hogy a tömeg mértékegysége már 140 éve a kilogramm. Ha a XIX. századi hagyományokhoz ragaszkodunk, – görcsösen, – hát legyen. De adjatok egy icipici lehetőséget ahhoz, hogy a kilogramm is megjelenhessen (»megjelenhessék«, ezt így mondták akkoriban). Egyébként a NIST Chemistry Webbook is kilogrammokat ír... MZ/X vita 2012. március 26., 21:17 (CEST)

Vitalapomról a követhetőség érdekében: Nagy munka volt, az biztos. Csak apró javaslataim vannak. Azt, hogy g helyett kg-ot kellene hasnálnod, a közösségi lapon már megírtam. Egyes adatok bizonytalan környezeti feltételekre ismertek. Ilyen a felületi feszültség, a törésmutató, a gőznyomás, a forrási hőmérséklet, a fagyási hőmérséklet; érdemes lenne lehetőséget adni a normál állapottól való eltérés jelzésére. Érdemes volna elkülöníteni a zárttéri és a nyílttéri lobbanáspontot. Az oldhatóság IUPAC értelmezése alaposan eltér attól, amit a vegyészek (kémikusok) használnak. Az ugyanis az anyagmennyiség-koncentráció, nézd meg a Green Book-ban: sB=cB, a szokás viszont csak az oldószerre vonatkoztatja; nem az egész oldatra. MZ/X vita 2012. március 26., 21:56 (CEST)

Hát a kémiában szerintem kedveltebb a g, mint a kg. Először is a moláris tömeget szinte mindig g/mol-ban adjuk meg (kg/mol-ban használhatatlan pici számok jönnének ki), a sűrűséget is többnyire g/cm3-ben szoktuk megadni, ez a kézenfekvőbb, esetleg itt lehetne kg/m3, de nem ragaszkodnék hozzá. A „bizonytalan környezeti feltételek” nem bizonytalanok, mivel ott van, hogy ahol nincs feltüntetve semmi, ott a standardállpotra vonatkozik minden. (Ami a hőmérsékleteket illeti, gondoltam rá, hogy jó lenne K-ben is feltüntetni. Ehhez két megoldás lehetséges: vagy begépeljük mértékegységestől mindenestől vagy pedig kell egy sablon, ami automatikusan átkonvertálja.) A zárttéri és a nyílttéri lobbanáspontot el tudom különíteni. Az oldhatósághoz nem igazán tudok hozzászólni, ehhez a paraméterhez csak azt kell írni, hogy ennyire oldódik vagy nem oldódik vízben. --→ Sasuke88  vita 2012. március 27., 01:46 (CEST)

Valóban, a wikipédia a szokások rabja.

  1. A sűrűség esetében semmi nem indokolja a cgs mértékegység használatát. Más módon kifejezve: ha prefixumos mértékegységnek tekintjük a g/cm3-t, az nem koherens az SI mértékegységrendszerrel, mert szorzótényezőt használ.
  2. A moláris tömeg esete egészen más. Az IUPAC harmadik kiadása azt mondja: »For historical reasons the terms „molecular weight” and „atomic weight” are still used«. Tehát elavultnak tekinti, de mégis engedélyezi. De nézzétek meg alaposabban a General chemisrty fejezetet! Öt egymást követő sorban azonos, vagy hasonló mennyiségeket tárgyal. Az a mennyiség azonban, amelynek g mol-1 a mértékegysége, nem arra való, hogy elemek, vagy molekulák tulajdonságait fejezzük ki vele. Annak egyedüli célja az, hogy a moláris tömeghez hozzá lehessen rendelni egy olyan mennyiséget, amelynek ezerszer nagyobb a mérőszáma. Ez a moláris tömegegység, és ezzel válik értelmezhetővé a relatív molekulatömeg. Annak épp akkora a mérőszáma, mint ahogy írtátok, de akkor nem szabad hozzá mértékegységet írni. A mértékegysége ugyanis '1'. MZ/X vita 2012. március 27., 15:09 (CEST)
Én annyira nem értek a témához, csak az eddig bevett gyakorlatot követve készítettem el a sablont, egyeztetve az enwikis változatával. Szerintem ne vegyük ennyire tudományosra, inkább maradjunk meg egy ugyanúgy helyes és tartalmas, de közérthetőbb változatnál. --→ Sasuke88  vita 2012. március 30., 20:27 (CEST)
egyetértek, ez egy közenciklopédia, nem tudományos szakirodalom. Kémia órán se kg/m3-mal tanultuk ezeket, márpedig a wikipédia-cikkeknek az átlagműveltséghez kell igazodni, nem pedig a tudományos normákhoz. Ez pont olyan, mint az orvosi cikkek teletűzdelése felesleges latin szavakkal, amiket egy orvostanhallgatón kívül senki se ért meg. Itt többségében nem kémikusok olvasgatják a cikkeket, hanem átlagemberek, akik nem kg/cm3-t tanultak. Teemeah big bang is ALIVE 2012. március 30., 21:25 (CEST)

A legtöbb helyről kipucoltam a mértékegységeket így szabadon meg lehet adni + megjegyzést lehet mellé fűzni. Egyedül a moláris tömeg g/mol egységét hagytam meg, ehhez ragaszkodok. --→ Sasuke88  vita 2012. április 1., 00:01 (CEST)

Hmmm. Még az elektron moláris tömegét is kg/mol-ban mérik. Igaz, elég kicsi. MZ/X vita 2012. április 1., 15:17 (CEST) Javítom a CODATA linket MZ/X vita 2012. április 1., 15:19 (CEST)

Hova tovább, vegyület infobox?

Megpróbáltam kiegészíteni néhány vegyi anyag fizikai adatait, és abba a problémába ütköztem, hogy három-négyféle infobox-rendszer létezik. Szertném megtudni, melyiket fejlesztjük tovább. Nem akarok energiát fordítani olyasmire, ami elavulttá válik, és letöröljük. A legjobban azavar a Sablon:Chembox új, mert épp ehhez írtátok oda, hogy elavult. MZ/X vita 2012. június 3., 13:05 (CEST)

Az a sablon azt jelzi, hogy kódjában avult el, nem azt, hogy tartalmában. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. június 3., 16:12 (CEST)

Most például a Sablon:Chembox tulajdonságokba szeretném beírni a sűrűség és az olvadáspont közé a hármaspontot, amelynek két paramétere van: a hőmérséklet és a nyomás. Beírhatom a jelzett helyre, hogy {{{Hármaspont | |}}}? MZ/X vita 2012. június 3., 17:46 (CEST)

Anélkül, hogy a részletekbe beleásnám magamat, szerintem pont erre való a Lua (ld. lent). Ha van bennetek egy kis türelem (legalább pár hónap), akkor ne fektessetek energiát egyik változat fejlesztésébe se most. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. június 3., 18:26 (CEST)

A luához nem értek. Csak annyit szerettem volna, hogy hasonlóan nézzen ki a chembox, mint az angol wikipédiában. Fizikai adatokat írnék be a kémiai adatlapba – nincs értelme két külön sablonrendszert működtetni. További gondom, hogy a keskeny navigációs ablakba nem célszerű túl hosszú szövegeket beírni. Például a kritikus pont celziuszna, kelvinben, pascaban, barban (hogy mindenki értse) már túl sok. De vannak adatok, amelyek igen széles tartományban fordulhatnak elő. Ezt vagy kitevővel lehetne megoldani, vagy lehetővé tenni a sablonban, hogy tetszőleges prefixummal tölthessem ki (Pa, kPa, MPa, GPa). MZ/X vita 2012. június 3., 21:51 (CEST)

A chembox nagyon jól dokumentálva van az angol Wikiben: w:en:Template:Chembox.

A sokféle sablon nehezebb ügy. Volt egy időszak korábban, amikor mindenki úgy érezte, saját sablont kell írnia. Van vagy egy tucat kémiai és gyógyszersablon. Ha az angolban nincs meg (vannak ilyenek), akkor nincs más lehetőséged, mint megnézni a forrását. A magyarok közül úgy látom csak néhány már nem használt van dokumentálva.

A lua biztosan nagyon jó dolog (még nem néztem meg), de az is csak egy újabb (meglehet: egyszerűbb) sablon lesz. A régiektől azzal még nem fogunk megszabadulni.--Gyimhu vita 2012. június 10., 19:58 (CEST)

@Sasuke88, Gyimhu: Függő még ez a szakasz? Az egységes kinézetre várunk? Az mikor lesz? --Tacsipacsi vita 2014. december 21., 11:02 (CET)

Ez már szerintem rég nem aktív. Azóta elkészült egy Luás változat is, ami használható lenne, ha használnák. – Sasuke88  vita 2014. december 21., 11:33 (CET)
Az összes kémiai infobox át van írva luába. Nem is nagyon tudtok mást használni, mert a régi sablonok helyére került. Szerencsére nem lehet semmit észrevenni: ugyanúgy (is) használhatók, mint a régiek, de többet tudnak. {{Chembox new}}(?) Gyimhu vita 2014. december 21., 21:31 (CET)
Levettem a függőben sablont. Az egységes kinézetre mi a terv? (Gondolom, az már gyerekjáték az egész összerakásához képest, érdemes lenne egy Modul:Infoboxot használni, a franciáknak van, ez hasonlít a mi rendszerünkhöz.) --Tacsipacsi vita 2014. december 21., 21:51 (CET)
Minden kinézetre vonatkozó információ Module:Kembox/kozos-ben van. Két kívülről hívható függvény függ a hívó infoboxtól: p.lablec és p.kiir. E kettőben kell beállítani, hogy ne a hívó infobox kinézetével dolgozzék, hanem a közösség által kiválasztottal. p.kiir elejére egyszerűen be kell égetni, hogy mondjuk
infobox = 'Gyógyszeresdoboz'
p.lablec-ben a
fej = labszoveg[frame.args['infobox']]
sort arra kell változtatni, hogy (mondjuk)
fej = labszoveg["Gyógyszeresdoboz"]
Csak arra kell vigyázni, hogy mindkét helyen ugyanazt az infoboxot állítsuk be. Gyimhu vita 2014. december 22., 18:50 (CET)
És ezt miért nem csináltad még meg? Közösségi véleményre vársz? Ha igen, érdemes lenne minél hamarabb felvetni a javaslatos kocsmafalon. --Tacsipacsi vita 2014. december 22., 18:57 (CET)
Azt tapasztalom, hogy a kémiai infoboxok sorsa azokat izgatja nagyon, akik még sohasem használták őket. ;-) Gyimhu vita 2014. december 22., 19:33 (CET)

Szűzanyám, ránézésre is őrület az a paraméterlista ott, nem még hogy hozzá akarjak nyúlni. Pedig a külsejét nagyon kéne egységesíteni a többi modern infoboxhoz, az esetlen mehemót táblázat kinézet helyett... Xiaolong Üzenő 2014. december 23., 15:10 (CET)

Dátum kitöltés

Rá lehet venni valahogy a #time függvényt, hogy ne töltse ki a dátumot, ha hiányosan van megadva? Ergo a {{#time:Y. F j.|2005}} ne 2005. május 2., hanem 2005, a {{#time:Y. F j.|2005-02}} ne 2005. február 1., hanem 2005. február legyen? – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. május 30., 12:38 (CEST)

A "j."-t el kell hagyni, az írja oda a napot és a pontot. Ezen a lapon, a jobb oldali táblázatban találhatóak a "kulcsbetűk"
{{#time:Y F|2005-02}} → 2005 február
(ha jól tudom ilyenkor az évszám mögé nem kell pont, tehát az Y mögött sem kell a pont)--Tomcsy üzenet 2013. május 30., 15:08 (CEST)

Félreértettél. Én azt szeretném, ha teljes dátumot adok meg, akkor az jelenjen meg, ha meg csak részt, akkor az. És egy paraméterrel szeretném. Tudom, hogy telhetetlen vagyok :). (Az évszám után kell pont olyankor is [2005. február, de 2005 februárja].) – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. május 30., 17:29 (CEST)

Gondolkodtam, azon, hogy felbontom részeire, de úgy sem tudom elérni, hogy eltűnjön valamelyik elem, ha nincs hozzá érték, de máshoz meg van, csak ha külön paraméterbe szedem őket, de akkor oda az élvezet :). Valaki Lua-értő esetleg nem tudja, hogy azzal lehetne-e ilyet varázsolni (pl. megszámoltatni vele, hogy hány szám van és hogyan vannak tagolva, és az alapján értelmeztetni vele, hogy milyen time függvény kell)? – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. május 30., 17:34 (CEST)

A sablonban (gondolom egy sablonba kell) csak "2013", "2013-05" és "2013-05-30" alakok kerülhetnek, vagy más is? Mert ha csak ezek, akkor pár {{#padleft}} segítségével megoldható lenne. --BáthoryPéter vita 2013. május 30., 22:40 (CEST)

Az eredeti tervek szerint hibás értékre (egy előszelekció után) az értéket hozná vissza változatlanul, üresre pedig egy nagykötőjelet. A dolog ott romlott el, hogy van, hogy a „hibásat” nem veszi hibásnak, hanem kitölti. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. május 31., 09:40 (CEST)

Talán a String modul átemelése előrébb vihetne valamivel. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. június 4., 09:12 (CEST)

@Matthew: Lua-változatot itt találsz: commons:Module:Date, p.ISOdate függvény. Ugyanez wikikóddal fellelhető a Luásítás előtti változatban. Feketemágia mindkettő, de működőképesek (mondjuk hogy a modul hogy működik úgy, hogy kb. az egész megjegyzésbe van rakva, azt nem értem). Remélem, még aktuális és megoldatlan dolognak néztem utána így másfél év után. :-) --Tacsipacsi vita 2014. november 20., 20:33 (CET)

@Tacsipacsi: nagyszerű! Köszönöm! Amint lesz egy kis szabadidőm, ránézek és beépítem oda, ahova annak idején kellett volna :). – Matthew (vitalap) 2014. november 20., 20:50 (CET)
@Matthew: kell ez még függőben? Ha szeretnéd, megírom a vitalapodra is. --Tacsipacsi vita 2014. december 16., 21:03 (CET)

Összecsukható navoszlop

Elarchiválódott, így kiteszem megint, hátha.. Volt róla szól, hogy át kellene venni a en:Template:Sidebar with collapsible lists sablont, és tényleg nem lenne hülyeség hosszabb navoszlopokra. A navbox is összecsukható. Vállakozó szellem? Hogy legalább a fejezeteket összecsukhassuk? :) Teemeah 편지 2013. március 23., 21:44 (CET)

Ahogy nézem, ez már Lua alapú: en:Module:Sidebar. Teemeah 편지 2013. március 23., 21:47 (CET)

Ehhez így nem értek, viszont csináltam itt fapadosan egy megoldást érdemes megnézni, így nézne ki, működik is, mindenképpen jobb lenne mint ez a hosszú, lásd pl. itt. Ogodej vitalap 2013. március 24., 08:26 (CET)

@JulesWinnfield-hu:, esetleg van erre valami ötleted? Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. december 23., 15:17 (CET)

A Navoszlop becsukható. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 23., 22:22 (CET)

@JulesWinnfield-hu:, úgy értve, hogy nem az egészet, hanem a fejezetek tartalmát kellene összecsukni. Xiaolong Üzenő 2014. december 24., 11:22 (CET)

Sablon beillesztésének dátuma

Hogyan lehet megoldani, hogy egy cikkbe a sablon a beillesztéskori dátumot (pontosabban az évet és hónapot) tegye be? Ha a {{HELYIÉV}}{{HELYIHÓNAP}} varázsszavakat használom, akkor mindig az olvasáskori dátumot adja, tehát hiába illesztem be most, aki januárban olvassa, az 201501-et kap.--Rlevente üzenet 2014. december 23., 22:36 (CET)

Csak akkor lehet, ha szubsztolod (illetve a TemplateData el tud tárolni automatikusan kitöltött értéket, de az értelemszerűen csak a VisualEditor használata mellett működik). Egyébként hol kéne? --Tacsipacsi vita 2014. december 23., 22:49 (CET)
A Sablon:KatNap sablont szeretném használni az ünnepeknél forrásmegjelölésnek, de úgy, hogy az URL-ben a beillesztéskori év+hónap szerepeljen és az ne változzon, ha egy-két hónappal később olvassa valaki. Próbáltam szubsztolni, de akkor is a {{HELYIÉV}}{{HELYIHÓNAP}} illesztődött be a cikkbe (pontosabban az ünnepsablonba), és nem a 201412 karaktersorozat. --Rlevente üzenet 2014. december 24., 09:58 (CET)

Kicsit körüljártam a dolgot, és a megoldás valószínűleg nagyságrendekkel bonyolultabb, mint megadni egy dátumparamétert, és oda kézzel beírni a mentéskori dátumot. Ugyanis szerintem ezek a lehetséges esetek:

  1. Substolod a sablont, a dátum megmarad, de onnantól a sablonod nem sablon.
  2. Nem substolod a sablont, csak a dátumot akarod fixen megőrizni, amihez
    1. Olyan kódot kell írni, ami visszaírja a forrásba (a szócikkbe) fixen az aktuális dátumot, mondjuk egy sablonparaméter helyére, tehát az őt meghívó kódot módosítja – nem tudom, lehet-e ilyet csinálni, de a programozásban ez a kapu az Üdvözlünk a káosz hetedik bugyrában! felirat alatt nyílik.
    2. Máshol kell tárolni az aktuális dátumot – rá kell venni a MediaWiki fejlesztőit, hogy építsenek be egy új táblát az adatbázis sémájába és kezeljék is, vagy esetleg a népességsablonok mintájára allapokat létrehozni, de vajon hányat, és hogy fogjuk megkülönböztetni őket?
    3. Kézzel begépeled az aktuális dátumot a megfelelő paraméterbe (ha a kívánt sablonnak még nincs ilyen paramétere, azt a sablonműhely elég könnyen megoldja neked).

Pillanatnyilag toronymagasan az utolsó verziót látom a legegyszerűbbnek, hacsak ki nem hagytam valamit a számításból. Tehát a kulcskérdés az, hogy a megőrizni kívánt dátumot hol tárolod, és ebből a nézőpontból látszik a feladat bonyolultsága. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2014. december 24., 11:01 (CET)

Az első 1. változat lenne a jó, de nem működik. Subst-tal betéve a sablont és elmentve nem a 201412 karaktersorozat jelenik meg a lapon, hanem a {{HELYIÉV}}{{HELYIHÓNAP}}. De sokat ne küzdjön vele senki, mert nem érdemes: beírom a dátumot a sablonba fixen és havonta módosítom. --Rlevente üzenet 2014. december 24., 13:52 (CET)

Automatikusan angol kerül a sablonba, ha nincs kitöltve a paraméter

(...átmozgatva a műszaki kocsmafalról)

Sziasztok!

Lenne egy sürgős műszaki problémám: a Végjáték (film, 2013)#Filmzene szakaszban a nyelv paraméter megadása nélkül valamiért az album nyelve angol lett. Ezt kéne javítani, mert a számokban nincs ének, tehát az albumnak nincs nyelve.

A cikkhez kapcsolódóan szeretnék egy, az angolhoz hasonló sablont, viszont csak a The Ender's Game Saga rész kéne az eredetiből. Tudna valaki segíteni a létrehozásban? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bencemac (vitalap | szerkesztései)

Sajnos nem tudtam rekonstruálni a problémádat. Honnan hiányzik a paraméter, miért nem adod meg, ha hiányzik, és pontosan mi lett angol? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2014. december 25., 10:11 (CET)

@Bináris: A probléma az, hogy album nyelve valamiért magától angol lett, ezt kéne kiszedni. Bencemac A Holtak Szószólója 2014. december 25., 10:22 (CET)
A nyelv problémát megoldottam a Végjáték (film, 2013)#Filmzene szakasz infoboxában. --Dodi123 vita 2014. december 25., 11:11 (CET)

MacTutor Biography

Ki tudná valaki javítani a MacTutor Biography sablont? Vagy lehet, hogy rosszul használom? Itt lehet látni: Hermann Weyl. Szépen behozza, de ha rákattintok, rossz címet ad. Sajnos, nincs dokumentációja. Wikizoli vita 2014. december 26., 23:12 (CET)

Köszönöm JulesWinnfield-hu! Wikizoli vita 2014. december 26., 23:31 (CET)

pinjin és magyaros

A {{pinjin és magyaros}}(?) esetében meg kéne cserélni az alapesetben mutatott értéket, a magyarost kéne megjeleníteni alapértelmezésben. Jelenleg elég furcsán fest például a Szung-dinasztia esetében, ahol a szövegben elsőre mindenhol Song jelenik meg. Még engem is megtévesztett, pedig nem tegnap láttam először ilyesmit. – LApankuš 2012. június 17., 08:40 (CEST)

Hogy mit jelenít meg és hol, az attól függ, mit hova írnak be. Szokás szerint a pinjint írjuk előre és a magyarost hátra. A szócikkben csak akkor fogja a magyarost mutatni alapnak, ha az első paraméter helyére a magyarost írják. Ez azt jelentené, hogy kézzel fel kéne cserélni az összeset... Teemeah poke me 2012. június 17., 13:24 (CEST)

Ja, ezt nem tudtam. – LApankuš 2012. június 17., 13:50 (CEST)

Műszakilag természetesen megoldható és nem kell a szócikkekben semmit átírni. A sablont kell módosítani, és esetleg a szkriptet. Tartalmi oldalról nézve én is azt támogatnám, hogy a magyaros legyen az alapértelmezett, azt átlag olvasó szerintem azt érti meg. --BáthoryPéter vita 2012. június 17., 19:19 (CEST)

Ha megoldható a scriptben, akkor nyugodtan. Így értelmes, nyilván, hisz a szócikkek címe is magyaros irányelv szerint. Azt meg én nem tudtam, hogy a scriptben ezt is meg lehet adni :) Mindig tanul valamit az ember. Teemeah poke me 2012. június 17., 20:22 (CEST)

Ha megoldható, jó lenne megoldani. – LApankuš 2012. június 29., 12:57 (CEST)

Ebből lesz valami? Xiaolong Üzenő 2013. október 14., 10:41 (CEST)

Ki tudja megfelelően módosítani a scriptet hozzá? @BáthoryPéter, Tgr:? Xiaolong Üzenő 2014. december 23., 15:12 (CET)

Te jó ég, ez húzódik már egy ideje! Mielőtt nekiesünk, van valakinek tapasztalata, hogy más Wikipédiákban ez hogy működik? --BáthoryPéter vita 2014. december 27., 00:45 (CET)

Ez már rég módosítva lett. Hol nem jó? --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 27., 00:58 (CET)

Valóban, 2013 novemberében lett átállítva (majd később az egész átmásolva a Common.js-be). Szerintem megoldottnak tekinthető. --BáthoryPéter vita 2014. december 27., 22:48 (CET)

Szuper. :) (@BáthoryPéter:, tudtommal más wikikben nincs ilyen váltósablon.) Xiaolong Üzenő 2014. december 28., 19:27 (CET)

64TeamBracket sablon

Sziasztok! A női kieséses rendszerű sakkvilágbajnokságok eredményeinek bemutatásához szükségem lenne a 64TeamBracket sablonra, amely az angol wikipédiában létezik (en:Template:64TeamBracket), de a magyarban nem találtam ennek megfelelőt. Végszükség esetén meg tudom oldani a magyar wikipédiában a teniszversenyeknél alkalmazott 16TeamBracket vagy 8TeamBracket sablonokkal, de szebben nézne ki, ha nem lenne megbontva a verseny menete. Ki tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm! --Dodi123 vita 2014. december 28., 21:28 (CET)

@Dodi123: Szia, én foglalkoztam az ágrajzokkal. Ezek szerint az enwikin már áttértek a modulos formára. Ezt itt is meg kellene honosítani, lehet hogy egy az egyben átmásolva itt is működik, bár pár dolgot át kell írni (fordítani). A modulokhoz viszont komolyabban nem értek, ehhez további segítség kellene.--Tomcsy üzenet 2014. december 29., 02:12 (CET)

Elkezdtem. Ha elakadtok, segítek. --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 29., 05:13 (CET)

Csináltam vele egy próbát. Úgy néz ki, hogy szuperül működik :) Köszönet érte! --Dodi123 vita 2014. december 29., 22:53 (CET)

Az első alkalmazása a 2012-es női sakkvilágbajnokság szócikken belül megtekinthető. --Dodi123 vita 2014. december 30., 14:24 (CET)

Szeretnék kérni egy országok gazdasága sablont, ha lehet

Szeretnék kérni egy országok gazdasága sablont, ha lehet, ehhez viszont szükségem lenne egy sablonguru munkájára, mert egyedül képtelen volnék épkézláb sablont összedobni. A többi wikin nem tudom milyet használnak, de elég részletes kellene. Remélem, lesz aki megvalósítja. Előre is köszönöm.Porbóllett vita 2014. december 24., 06:58 (CET)

Add meg az általad fontosnak tartott paramétereket, mert ez így nem elég. misibacsi*üzenet 2014. december 24., 07:52 (CET)

Rendben:

  • Fizetőeszköz, (HUF)
  • Pénzügyi év, (teljes évi)
  • Kereskedelmi szervezeti tagság (WTO)
  • GDP ($)
  • GDP helyezés (xYZ.)
  • GDP növekedés/csökkenés (+/-%)
  • GDP/fő
($/fő (névleges))
($/fő (PPP))
  • GDP/ágazat Mezőgazdaság (%), Ipar (%), Szolgáltatások (%),
  • Infláció (%/dátum)
  • Népesség a szegénységi küszöb alatt (%/dátum)
  • Munkaerő (millió fő)
  • Foglalkoztatottság/ágazat Mezőgazdaság (%), Ipar (%), Szolgáltatások (%)
  • Munkanélküliségi ráta (%/dátum)
  • Átlagos
bruttó fizetés (saját pénznem)
nettó fizetés (saját pénznem)
  • Főbb iparágak listája
Olajipar
Gépgyártás
Kohászat
Feldolgozóipar
Élelmiszeripar
Járműipar
Informatika
  • Export (millió dollár/dátum)
  • Főbb export termékek
  • Fő export célországok NED (%)
  • Import (millió dollár)
  • Fő import termékek
  • Fő import partnerek GER (%)
  • Külföldi befektetések összege (dollár/dátum)
  • Államadósság (millió $)
  • Közfinanszírozás
  • Államadósság mértéke (%/dátum)
  • Állami bevételek (millió $)
  • Állami kiadások (millió $)
  • Hitelminősítők általi besorolás
Standard&Poor's
BBB-
Kilátás: negatív
Moody's
Baa2
Kilátás: negatív
Fitch
BBB
Kilátás: negatív

Gyakorlatilag az angol wikin létező országok gazdasága sablon magyar változata.Porbóllett vita 2014. december 24., 13:08 (CET)

Miért kell a hitelminősítőket besorolni? Nem ők szoktak inkább besorolni? (Hitelminősítők általi besorolás -- nem szép, de jobbat nem tudok.) Wikizoli vita 2014. december 24., 13:13 (CET)
Teljesen igazad van, csak véletlenül félrefordítottam. Javítottam. Porbóllett vita 2014. december 24., 13:39 (CET)

Ez egy infobox akarna lenni? --B.Zsolt vita 2014. december 24., 18:54 (CET)

Nekifogtam, a munka állását itt lehet követni: Az Amerikai Egyesült Államok gazdasága, légy szíves @Porbóllett: ellenőrizd a paraméternevek helyesírását és hogy benne van e már mind. Működni még nem működnek, de nagy segítség lenne nekem, ha elkezdenéd kitölteni őket! --B.Zsolt vita 2014. december 24., 19:27 (CET)

A számokkal még nincs gondom, de a %-ok, a helyezésnél a pont az még nem jelenik meg. A GDP és egyéb (export-import) esetén elég nagy számokra kell felkészülni, amit lehetne úgy is írni, hogy pl. 17 milliárd dollárPorbóllett vita 2014. december 24., 19:52 (CET)

Kicsit én is pofozgattam rajta. Csak abban nem vagyok biztos, hogy mi az "államadósság mértéke". Nem a GDP-hez viszonyított államadósság? -- ato vita 2015. január 10., 12:54 (CET)
Ha %-ban akarom kifejezni, akkor többnyire a GDP-hez viszonyítják (az esetek 90 %-ában), ha pénzben, akkor meg adott valutában.Porbóllett vita 2015. január 11., 09:36 (CET)
Csak azért kérdeztem, mert az utóbbi, pénzben kifejezett értékhez ott van már az "államadósság" paraméter is. -- ato vita 2015. január 11., 11:49 (CET)

A hitelminősítők adatainál amúgy nem kellene számérték, mert ott nincs ilyesmiről szó.Porbóllett vita 2015. január 11., 09:38 (CET)

sablon:csuka+ és csuka-

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva(legalábbis most úgy tűnik :) --Karmela posta 2015. január 8., 23:09 (CET)

Sziasztok! A Wikipédia:Wikidata-segítségkérés#Hibás commons sablonoknál előnézetben még szuperált, lementve már nem a {{csuka+}} és {{csuka-}} páros. Néztem Explorerrel és Firefoxszal is. A fejezet még szerkesztési előnézetben is jó volt. Tudja valaki, mi zavarhatott be?-- ato vita 2015. január 3., 12:11 (CET)

Hibakonzol: ha ez becsukódik, akkor már nem érdekes, ami benne van

Opera 12, debug mód

[2015.01.03. 12:30:08] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:09] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:09] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:09] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:09] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:09] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:09] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "$j" is deprecated. Use $ or jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:16] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "addOnloadHook" is deprecated. Use jQuery instead.
[2015.01.03. 12:30:18] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "is_chrome" is deprecated. Use feature detection or module jquery.client instead.
[2015.01.03. 12:30:19] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Wikidata-segítségkérés?debug=1
Inline script thread
Uncaught exception: TypeError: Cannot convert 'jQuery.browser' to object
Error thrown at line 148, column 10 in <anonymous function>() in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=ext.gadget.wikiMenu&only=scripts&skin=vector&version=20140902T080439Z&*:
    if (jQuery.browser.msie && jQuery.browser.version == 6)
called via Function.prototype.call() from unknown location in <anonymous function: each>(obj, callback, args) in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    /* no source available */
called from unknown location in <anonymous function: each>(callback, args) in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    /* no source available */
called from line 146, column 8 in <anonymous function>() in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=ext.gadget.wikiMenu&only=scripts&skin=vector&version=20140902T080439Z&*:
    menuRoots.each(function() {
called via Function.prototype.apply() from line 3117, column 3 in <anonymous function: jQuery.Callbacks>(data) in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    firing = true;
called from unknown location in <anonymous function: add>() in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    /* no source available */
called from unknown location in <anonymous function: jQuery.fn.ready>(fn) in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    /* no source available */
called from unknown location in <anonymous function: jQuery.fn.init>(selector, context) in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    /* no source available */
called from unknown location in <anonymous function>(selector, context) in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=jquery%2Cmediawiki&only=scripts&skin=vector&version=20141217T214118Z:
    /* no source available */
called from line 63, column 0 in https://bits.wikimedia.org/hu.wikipedia.org/load.php?debug=true&lang=hu&modules=ext.gadget.wikiMenu&only=scripts&skin=vector&version=20140902T080439Z&*:
    $(function() {
[2015.01.03. 12:30:19] JavaScript - https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikidata-seg%C3%ADts%C3%A9gk%C3%A9r%C3%A9s?debug=1
console.warn
Use of "getElementsByClassName" is deprecated. Use jQuery instead.

Ebből csak az utolsó előtti hiba, a többi figyelmeztetés.

Alapvetően ebből az addOnloadHook elavultságára gondolok, hogy hibás, de más is lehet. --Tacsipacsi vita 2015. január 3., 12:41 (CET)

MediaWiki:Gadget-wikimenu.js 145. sor, nincs jQuery.browser. --JulesWinnfield-hu vita 2015. január 3., 15:12 (CET)

Mivel ezt a névteret csak adminok szerkeszthetik, kérdezem: pontosan hova és pontosan mit kellene beilleszteni? -- Joey üzenj nekem 2015. január 5., 12:34 (CET)
A MediaWiki:Common.js-be két perjelet // ;-) Lásd a műszaki kocsmafalat is. --JulesWinnfield-hu vita 2015. január 5., 13:15 (CET)
Mit kéne látni? --BáthoryPéter vita 2015. január 5., 20:05 (CET)

Javítottam, próbáljátok. Tesztelni nem tudtam, nálam az ilyen fölösleges processzorzabálók tűzzel vassal irtva vannak. --BáthoryPéter vita 2015. január 5., 20:05 (CET)

MediaWiki:Gadget-superfish.js L59, L69. Hogyan lehet kiirtani??? Én is! Én is! --JulesWinnfield-hu vita 2015. január 5., 23:19 (CET)
Superfisht frissítettem. A Beállításaimban kikapcsoltam a Wikimenü tiltását, de nem látok semmi Wikimenünek mondhatót és hibaüzenetet sem ad. Ma este ennyire futotta időből. --BáthoryPéter vita 2015. január 8., 00:33 (CET)
Köszönjük. --JulesWinnfield-hu vita 2015. január 8., 00:38 (CET)
Ezek szerint nálad működik a Wikimenü? Pl melyik cikkben, milyen böngészővel? --BáthoryPéter vita 2015. január 8., 20:00 (CET)

Valami sajnos még mindig hibádzik: nem látom a „kinyit” linket. --Karmela posta 2015. január 8., 15:52 (CET)

Böngésző cache ürítés megvolt? JavaScript hibaüzenetet kapsz? --BáthoryPéter vita 2015. január 8., 20:00 (CET)
@BáthoryPéter, elküldtem e-mailben. --Karmela posta 2015. január 8., 22:39 (CET)
Még egy érdekesség: a Sablon:Csuka+ lapon, a sablonleírásban megvan a kinyit link, csak itt nincs, pedig a cache-t kiürítettem. --Karmela posta 2015. január 8., 23:02 (CET)
Nem csak arról van szó, hogy itt nagyon széles a tartalom? Oliv0 vita 2015. január 8., 23:05 (CET)
Talált, süllyedt! Eltekertem jóval a lapon kívülre, és lám, megkerült a kinyit! --Karmela posta 2015. január 8., 23:07 (CET)

Helyesírási hiba a sablonok szerkesztési ablakának szövegében

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaKi van javítva, pár napon belül ide kell érnie. --Tacsipacsi vita 2015. január 12., 21:34 (CET)

Kedves szerkesztők!

A sablonoldalakon feltűnt nekem, hogy a szerkesztési ablak szövegében a Lap előnézetének megtekinése ezzel a sablonnal helytelenül szerepel, mert a megtekinése helyett megtekintése szót kellett volna írni. Javítani azonban nem tudom, hol kell. Valaki ki tudná javítani a szót? Szép estét kívánok! Apród vita 2015. január 12., 00:20 (CET)

A témát átvittem a Wikipédia:Kocsmafal (műszaki) lapra, mert ez nem szorosan a sablonok témakörébe tartozik. -- ato vita 2015. január 12., 07:35 (CET)

Fields-érem sablon

Az Enwikin "találtam" ezt a sablont: [1]. Valaki át tudná hozni a Huwikire. (Ezt a kérdést már feltettem a Kocsmafal:javaslatok részen és lehet hogy már valaki dolgozik rajta, de ez a méltó hely.) Előre is köszönöm! Engusz vita 2015. január 16., 23:23 (CET)

Sablon:Életrajz infobox típus színház

Sziasztok! Esetleg a Sablon:Életrajz infoboxnál meg lehetne oldani, hogy mondjuk "színház" paraméterrel a Sablon:Színész infoboxban megjelenő ikon jelenjen meg a fejlécben? Köszönöm! Fauvirt vita 2015. január 20., 19:34 (CET)

A típus paraméter mellé azt kell írni: színház. Amúgy alkalmasint lehetne váltani a {{személy infobox}}(?)ra most már, annak van színész alsablonja is. Xiaolong Üzenő 2015. január 20., 19:53 (CET)

Köszönöm!!! (én rendező és más hasonló színházi szakembereknél használnám, náluk nehezebb a színészbe belepréselni őket, mint egy ilyen általánosabba. Még a mérnököknél gondolkoztam hasonlón (ott a tudós "rokon"). De köszönöm a tippet, szoktam alkalmazni. :o) ) Fauvirt vita 2015. január 20., 20:01 (CET)

Szudán

A {{Szudán-térkép}} sablont újra kellene gyártani, lekövetve a Dél-Szudán függetlensége által beállt változást. Valamint kellene egy {{Dél-Szudán-térkép}} sablon is. Köszönettel, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 22., 20:15 (CET)

A németeknél találtam egy Dél-Szudán pozíciós térképsablont, illetve a Commonson egy képkategóriát. Ezekből lehet valamit kezdeni? Akela vita 2015. január 24., 20:30 (CET)

A magyar Dél-Szudán pozíciós térkép 2011. július 9., 15:10 óta létezik!, és Szudán pozíciós térképe az aktuális államhatárokat mutatja.--Texaner vita 2015. január 24., 21:14 (CET)

Elnézést, a magyarban tényleg nem kerestem. A német térképműhelyben gyakrabban kujtorgok, ott találtam hamarabb. Akela vita 2015. január 24., 22:45 (CET)

Navbox / infobox egységes szélesség

Az infobox és a "nem teljes oldal szélességű" navbox szélességét lehetne-e egységesíteni? Navboxok legtöbbször infoboxok alá jönnek, és zavaró az eltérő oszlopszélesség. Példák: szalánkeméni csata, párkányi csata, XV. Lajos francia király, stb. Akela vita 2015. január 28., 12:01 (CET)

Navbox nem is lehetne oldalt! Annak az oldal alján van a helye, és mesterségesen van manipulálva itt a mérete a style paraméterrel. Sürgősen megszüntetendők az ilyen anomáliák, le kell tenni a szócikk aljára teljes szélességben. ha oldalra kell tenni, akkor átalakítandő {{navoszlop}}(?)-pá, aminek a szélessége a megfelelő paraméterrel az infoboxéval megegyezőére növelhető opcionálisan, amennyiben infobox után áll. Xiaolong Üzenő 2015. január 28., 12:16 (CET)

Van több más ilyen keskeny navbox is, amit szeretnék infobox-szélességre (nem teljes oldalszélességre) áttenni. Szívesen átdolgozom navoszloppá. Kérlek, mutassatok egy-két meglévő ilyen mintát. Mennyi az infobox standard szélessége, amennyi a navbox szélessége lesz? Kösz. --Akela vita 2015. január 28., 16:25 (CET)

Legegyszerűbb, ha elmégy a {{navoszlop}}(?) lapra és ráklikkelsz a baloldalon az Eszközök alatt a Mi hivatkozik erre sorra! --Texaner vita 2015. január 28., 16:28 (CET)

Talán segít: általában az infoboxok szélessége a bennük megadott grafikai elem (kép, térkép, jelkép) szélessége plusz 2x5 = 10 pixel. A grafikai elemek szélességének default értéke általában bele van írva a sablonba, de ha explicit megadásra kerül akkor az felülírja! (Egyébként az infoboxok szélessége legtöbbször 260 px.) --Texaner vita 2015. január 28., 16:44 (CET)

Elméletileg az új típusú infobox standard szélessége 272px. Xiaolong Üzenő 2015. január 28., 16:51 (CET)

Kapcsolódó javaslat: a konkrét sablonokat ({{A török kiűzése Magyarországról}}, {{XV. Lajos háborúi}}) szerintem az állítható szélességű {{Hadjárat}}(?) segítségével navoszloppá kellene alakítani a hasonló témájú sablonok mintájára. ✮ Einstein2 vitalap 2015. január 28., 17:00 (CET)

OK. {{Hadjárat}}(?) alapszélességét áttettem 272-re. A sablonra épülő navoszlopok egy része nem használja a szélesség sort (itt marad a default 272px). Más navoszlopokba be van írva az eddigi default 320, ezeket elkezdem kijavítgatni vagy kitörölni. Kérdés, pl. {{XV. Lajos háborúi}}) és hasonlókba visszakerüljön-e az egyedi állítható szélesség sor, vagy vegye át a default 272-őt? (Ha az infoboxban képméretet váltanak, akkor az összes alatta lévő navoszlop szélességével (illik) utánamenni, de az ilyesmi elég ritka esemény). Akela vita 2015. január 28., 17:56 (CET)

{{XIV. Lajos háborúi}} és {{XV. Lajos háborúi}} átalakítás megvan. A többit majd schön langsam. {{A török kiűzése Magyarországról}} végleges formán még gondolkozom. Maradhat teljes oldalszélességű (húsz évet ölel fel), és beledolgozok egy bővített tartalmat, a háborún belüli egyes hadjáratokhoz külön csoportosítva. (Kicsit később). Köszönöm a kapott információkat. Akela vita 2015. január 28., 18:33 (CET)

Átnézegetve a hasonló "háborús / csatás" sablonokat, javaslom: A "nagyobb időtartamú sablonokat", pl. "X időszak háborúi" vagy "Y személy háborúi", vagy "X uralkodása", ideértve pl. {{Napóleon}}-t is, előbb-utóbb alakítsuk át teljes szélességű navbox-szá, helye a cikk végén, alaphelyzetben zárva, a tartalma legyen csoportokba szedve, részletesen tagolva. A "kisebb időtartamű" sablonokat, pl. "adott háború csatái", legyenek {{Hadjárat}}(?) mintájú navoszlopok, szélesség 272px, mint infoboxoké. Párat átalakítottam így, a többit ebben szellemben fogom. Aki újat készít, javaslom, ezt az általános sémát kövesse. Akela vita 2015. január 30., 13:02 (CET)

Középiskolai tananyag sablon

Lásd Adam78 felvetését a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Kategóriák vitalapokkal megtöltve. Én úgy látom, ez a (vitalapokon lévő) {{Középiskolai tananyag}}(?) sablon teszi a vitalapokat a Kategória:Középiskolai tananyag alkategóriáiba. Kérlek, ellenőrizzétek, így van-e, és lehet-e úgy javítani, hogy vitalapok helyett a főlapokat tegye be? Köszönöm. Akela vita 2015. február 6., 13:12 (CET)

Így van, de sajnos a vitalapon lévő sablon nem tudja kategorizálni a szócikket. --Tacsipacsi vita 2015. február 6., 22:23 (CET)

Színész infobox

Sziasztok! A {{színész infobox}}(?)-ban van egy olyan, hogy származás, ám amennyiben nem magyar színészről van szó, a nemzetiség is igen hasznos lenne, ami jelen pillanatban nem jelenik meg (aktuálisan egy japán származású dán az "esetem"). Lehetne ezen változtatni? Köszönöm, Fauvirt vita 2015. február 6., 16:51 (CET)

Kész Xiaolong Üzenő 2015. február 6., 21:49 (CET)

Cikktörténet

Sziasztok! Már elég régen elkészítettem ehhez egy alsablonokat használó verziót, csak eddig nem sikerült írnom ide. Szerintem sokkal átláthatóbb lett (paraméterenként lényegében egy sor), ezáltal könnyebben bővíthető, a statisztikák szerelmesei pedig láthatják, hogy melyik paramétert hol használjuk (Mi hivatkozik erre?), talán egyetlen hátránya a nagyobb sebezhetőség a több lap miatt, de ez figyelőlistával kiküszöbölhető (nekem pl. természetesen minden lap szerepel a figyelőlistámon). Készítés közben néhány apróbb hibajavítást is végeztem. Ha nincs ellenvetés, akkor lecserélném a régi verziót az újra. Van a tarsolyomban (=saját wiki) egy luás verzió is, amivel akár 150 esemény is bejegyezhető (minden apró módosítás után kiemeltnek, jó cikknek és kezdőlapra jelölték, referáltatták és TMB-t kezdeményeztek róla egyszerre :-)), viszont ha egy sincs, akkor eljő a hőn áhított állapot: nem jelenik meg semmi; egyelőre addig sikerült eljutnom, hogy megvan a kód, de nem jelenít meg semmit… --Tacsipacsi vita 2015. január 19., 11:11 (CET)

Senki nem tiltakozott, úgyhogy megcsináltam. --Tacsipacsi vita 2015. február 7., 09:36 (CET)

Új sablon: Adat

Elkészült az {{Adat|szám|mértékegység|jel|tizedesvesszőig}} sablon próbaváltozata, amely a tesztidőszakban a Szerkesztő:Fizped/Adat hivatkozásra kattintva érhető el. A sablon a Wikipédia:Helyesírás/A számok írása útmutatónak megfelelően nem törhető szóközökkel tagolja a számokat. Opcionálisan megadható az adott mennyiség jele, mértékegysége; ezek és a szám közé automatikusan nem törhető szóközt illeszt. Az utolsó paraméter megadásával az oszlopba vagy táblázatba illesztett számoknál megadható, hogy a tizedesvessző előtt hány karakterhely legyen. Kérem az érdeklődő szerkesztőtársakat, hogy a sablon működésével kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat, illetve az esetleges hibák leírását a sablon vitalapjára írják meg. - Fizped vita 2015. február 12., 19:25 (CET)

Hibák a reklám sablonban

A reklám (vita, szerk) sablonban a következő működési rendellenességekre lettem figyelmes:

  • Az indok paraméter nem működik. (Nem jelenik meg a megadott szöveg.)
  • Ha nincs megadva dátum paraméter, akkor látszólag mindig a lap lekérésének ideje kerül bele a sablonba. Nem tudom, ez-e a kívánatos működés, de szerintem félrevezető. (Pl: Cvonline.hu, most épp 2015 februárt ír, pedig idén még nem is volt szerkesztve a lap.)

m82xe (vitalap), 2015. február 17., 21:03 (CET)

Javítva. Az első már legalább három éve így volt (azóta lényegében nem változtak a sablonok, régebbit nem néztem), a második viszont egy tavaly októberi modulváltoztatás mellékhatása lehetett. --Tacsipacsi vita 2015. február 17., 21:41 (CET)

Listen sablon jobbra igazítása

Sziasztok, van a Zeneművészet lapon egy Listen sablon, mer' nyilván alap, hogy ábrázolni is lehssen, de sajnos a huwp-n 'picit' szar, mert nem igazodik jobbra rendesen, mint az en:Open Goldberg Variations lapon, meg mint minden normális médiafájl alapból, valaki ért hozzá és meg tudja csinálni, hogy jobbra igazodjon ez is, mint minden normális média? Szuper lenne, ha valaki meg tudná írni, hogy sikerült kijavítani, köszi! :-) SZERVÁC Attila vita 2015. február 18., 12:44 (CET)

 megjegyzés, jó lenne nem kilométeres szakaszcímeket adni, ami lelóg a monitorról. Nem a szakaszcímben kell a teljes problémát felvázolni. Köszönjük. Xiaolong Üzenő 2015. február 18., 13:01 (CET)

Ha esetleg elolvasod a Sablon:Listen elég szép részletes dokumentációját, rögtön kiderül, hogy kell jobbra igazítani. Azér' van a sablondokumentáció, hogy előbb elolvassuk, oszt' csak utána jövünk ide cinikus hangon panaszkodni. :-) Egyébként pedig egy rakás hasonló sablonunk van, amit a plafonra is feligazíthatsz, ha úgy tetszik, pl. a Sablon:Hangminta2, meg a többiek. Xiaolong Üzenő 2015. február 18., 13:06 (CET)

A múltkor a Fotómontázsnál nem tudtam kiigazodni, köszi :) SZERVÁC Attila vita 2015. február 18., 13:08 (CET) :)

 megjegyzés Kaktusszal háltatok? Vigyor --Puskás Zoli vita 2015. február 18., 13:31 (CET)

személyek infobox sablonjai - eltűnés ideje

Mivel a Matuska Szilveszter szócikknél fölmerült, esetleg az eltűnés ideje paramétert, ha már megadták a wikidatában, be lehetne olvasni a halálozás dátuma alá (hozzá, de új sorba) zárójelben, Matuskánál pl. (eltűnt: 1945) módon... vagy másképp? (Az említett szócikkben személy infobox van, de nem tartom kizártnak, hogy máshol is elférhet, ezt nem tudom.) Fauvirt vita 2015. február 19., 23:33 (CET)

Habsburg–Toscanai János Szalvátor főherceg cikkben is eltűnés van, nem halálozás. A halálozás helyére kérdőjelet ír. Lehet, hogy ugyanebből az okból, de van itt más is: A infobox a Wikidatából 162-évesnek hozza ki, ráadásul kétszer írja oda. Ha van ötlet, kérlek, javítsátok ki, ha lehetséges. Akela vita 2015. február 20., 00:24 (CET)

A wikidatában kell javítani (én is ma tanultam ;o) ): meg kell adni a "halálozási idő" tulajdonságot úgy, hogy a jobb oldali fehér rész, ahova a dátumot gépelnéd, bal oldalán a kis vonalkás ikonra kattintasz és kihoz 3 lehetőséget: alapjáraton az "egyedi érték"en van, de lehet "nincs érték"- és "ismeretlen érték"-et is megadni... így lesz lezárva és nem jelenik meg, hogy hány éves (lenne). Remélem nem volt túl érthetetlen, ennél most megcsináltam. :o)) Fauvirt vita 2015. február 20., 00:36 (CET)
A születési idő már cifrább, arra rákérdezek a Wikidata-segítségkérésnél. Fauvirt vita 2015. február 20., 00:42 (CET)

Járási beosztás megjenítése a magyar település infoboxban

Sziasztok!

Meg lehetne azt játszani, hogy a magyar település infobox megjelenítse a járási beosztást a wikidatából? --Rakás vita 2015. február 20., 18:48 (CET)

Szervezet infoboxba

Üdv! Szeretnék kérni a {{Szervezet infobox}}(?)-ba a {{cég infobox}}(?)-ban megtalálható két sort: jogelőd és jogutód, ha megoldható, köszönöm! Fauvirt vita 2015. február 25., 23:21 (CET)

Cseh település infobox

Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)/Archív89#Cseh település infobox lapon erre a sablonra érkezett műszaki jellegű felvetés, kérlek, nézzetek rá. Akela vita 2015. február 26., 16:50 (CET)

Végjáték

Eltudná nekem készíteni valaki az angol változatból a Végjáték univerzum sablonját? Csak a The Ender's Game Saga rész kéne az eredetiből. Bencemac A Holtak Szószólója 2015. február 21., 19:08 (CET)

@Bencemac: Kész, de nem fordítottam le: Sablon:The Ender's Game Saga. --Tomcsy üzenet 2015. február 28., 20:46 (CET)