Wikipédia-vita:Anime- és mangaműhely/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
  • Üdv mindenkinek! Nem vagyok profi wikipédista, ezért itt most kérnék:

a sablonokat, amik a csonkokat jelölik, rendbe tudná valaki tenni? úgy értem, hogy normálisan, {{animecsonk}} alakban egyszerűen a szócikk aljára lehessen tenni, ne kelljen ezt a többsoros cuccot berakni. Mint pl. a {{animemuserbox}} . Meg kéne egy általános anime-csonksablon, nem csak szereplő-, játék- meg sorozat-csonksablon. Kössz Üdv D.i.l. 2007. június 21., 22:57 (CEST)

Felmérés, karbantartás

Kedves Műhelytagok!

Annak felmérésére, hogy melyik műhely aktív és melyik nem, egy üzenetet hagyok itt nektek. A felmérés célja annak a megállapítása, hogy egy ide érkező kérdésre kap-e belátható időn belül választ a kérdező. Amennyiben aktív a műhely, kérlek reagáljatok rá. Kérem, hogy olyan válaszoljon, aki rendszeresen figyeli ezt az oldalt és ne olyan, aki véletlenül vette észre az FV-ben. Jó munkát: Samat üzenetrögzítő 2007. október 31., 23:44 (CET)

Mivel az elmúlt 9 napban a felméréssel kapcsolatban semmilyen reakció nem érkezett, a műhelyt inaktívnak nyilvánítom. Ez a lépés nem a műhely ellen, hanem a közösség érdekében történik! Amennyiben ezzel nem értesz egyet, vagy szeretnéd a műhelyt újraindítani, kérlek jelezd ezt a vitalapomon. Samat üzenetrögzítő 2007. november 10., 13:31 (CET)

Kérdés

Van ebben a műhelyben még valaki? Egyáltalán aktív a műhely? Utolsó szerkesztése 2009. október 19-én volt, vagyis jó régen. Ha nem aktív, de van még aktív szerkesztő itt, akkor én szívesen benne lennék, hogy indítsuk újra, csináljunk neki színvonalas lapot, esetleg egy animeportált. Ha valaki olvassa eme üzenetemet, akkor kérem írjon ide, vagy a vitalapomra választ. Köszönöm. Laci.d vita 2010. augusztus 5., 16:32 (CEST)

Időközben újraírtam a Nana szócikket, mert valami hihetetlenül rossz fogalmazással megírt, pongyola szöveg volt (egy 13 éves szintjén mozgott). Bár még nem teljes, máris sok része kiderül a cselekménynek, és viszonylag koherens. Ha kedvet érzel hozzá, böngészd át és bővítsd (már ha ismered a sorozatot). Laci.d vita 2010. augusztus 6., 22:21 (CEST)

Időközben átneveztem Kuroszaki Icsigot Kuroszaki Icsigó-ra, legalább is nekem ejtés után nagyon úgy tűnik, hogy az az ó betű hosszú. Ha nem értesz egyet, jelezd, és akkor jobban megvitatjuk a dolgot. Laci.d vita 2010. augusztus 6., 23:28 (CEST)

Hiragana alapján rosszul gondoltam, és tényleg rövid átírású, de az animében emlékeim szerint mindig hosszúval ejtették (legalábbis kimondva,h Icsigo meg Icsigó, az utóbbi állt közelebb hozzá). Laci.d vita 2010. augusztus 6., 23:35 (CEST)

Hogyan?

Hello!

Szoktam folyamatosan bővíteni a One Piece, Deadman Wonderland illetve Fullmetal Alchemist Brotherhood oldalakat és szívesen csatlakoznék az anime- és mangaműhelyhez. Elég ha beírom a nevem az odlalon található táblázatba vagy más teendők is vannak?

Ui.: ha más nem csinálja, akkor a Naruto és Bleach oldalakat is bővíthetem, de azokat csak akkor ha nem magyaros, hanem hepburn átírással vannak a nevek

Secutor vita 2010. augusztus 7., 16:27 (CEST)

Üdv! A teendő mindössze annyi, hogy beírod a táblázatba, alulra a neved, a mai dátumot és azt,h mivel foglalkoznál szívesen. Úgyhogy meg is ragadnám az alkalmat, hogy üdvözöljelek a műhelyben! Mosolygok ... Reagálva a többi részre: amennyiben a Nartuo és Bleach részt csak Hepburne-nel tudod írni, úgy szerintem nyugodtan tedd meg ezzel, és én majd kijavítom magyaros átírásra (úgyis mostanában gyakorolom az efféle tevékenységet). Ami a többi említett cikket illeti, azokon a napokban elvégzek majd egy kis generáljavítást, mert itt-ott van némi megfogalamzásbeli hiba. Laci.d vita 2010. augusztus 7., 16:53 (CEST)

Hello! Kösz a gyors választ és a köszöntést^^

Először is: igen azt tudom, hogy vannak benne fogalmazásbeli hibák, de sose volt valami jó a fogalmazásom és sokszor sietve csinálom.

Másodszor: az említett oldalakat gyorsabban is kitudnám egészíteni, csak az a probléma, hogy sok idő kell, mire valaki ellenőrzi a változtatásokat.

És végül: a Naruto és Bleach oldalakat akkor megírom hepburnnel és nyugodtan átjavíthatod. Amúgy azért azzal szoktam írni, mert engem a magyaros átírás irritál ilyen dolgoknál.

Secutor vita 2010. augusztus 7., 17:08 (CEST)

Szerintem kérj megerősített szerkesztői státuszt a WP:BÜRÜ oldalon, és akkor a változtatásaid azonnal megjelennek. Én is két napja kértem, és rögtön megadták, ami elég nagy segítség (pl. Mandzsukuo megerősítésére is időnként elég sokat kellett várnom). Én egyébként jobban szeretem a magyaros átírást, mert egyrészt ettől egyedibbek leszünk Vigyor, másrészt a magyar nyelvnek meg vannak a karakterei arra, hogy kellőképpen kifejezze, hogyan kell egy nevet helyes kimondani. Laci.d vita 2010. augusztus 7., 17:12 (CEST)

Nem tudtam, hogy lehet kérni, azt hittem csak kiváltságosok kaphatnak vagy nem tudom, köszi xD

Amúgy igen, ez a magyaros átírás kontra hepburn átírás elég régóta zajló csata nem csak itt, de én már a hepburnnel szoktam meg, szóval azzal megírom és ha te vagy valaki más gondolja, akkor az nyugodtan átírhatja magyarosra.

Secutor vita 2010. augusztus 7., 18:02 (CEST)

Üdvözöllek Secutor! A hepburne-magyarost bízzátok rám én értek hozzá, de majd a műhely lapjára elkészítek egy jól érthető útmutatót. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 7., 18:21 (CEST)

One Piece

Bocs, hogy ide írom nem a One Piece lapjára, de szerintem itt hamarabb választ kaphatok.

Szóval a One Piecet szoktam szerkesztgetni, bővíteni és megcsináltam hozzá a "Barokk Művek" leírását. Namost ott az egyik tag - Crocodile - shichi bukai volt, akkor melyikbe rakjam? Mindkettőben csak nem kéne szerepelnie.

Secutor vita 2010. augusztus 8., 09:29 (CEST)

Megnéztem a cikket, sajnos itt is ugyanaz a helyzet, mint sok más animés cikkel, hogy nem az van benne, mint kellene, a fél cikknek a One piece szereplőinek listájában kellene lennie. Ha nekiállsz egy cikknek érdemes először az angol wikit megnézni, hogy mit is kellene beleírni, a műhelyen ezt is ki fogom írni segítségnek. Sajnos a sorozatot annyira nem ismerem, de ha lesz nálunk is a tévében, akkor megírom az angolból Vigyor. Secutor, a válasz a kérdésedre biztosan ott van az enwikin :), am aláírást úgy tudsz a legkönnyebben írni, ha rákattintasz a kék tollra a felső sávban a "Haladó" mellett vagy írsz négy hullámjelet (alt+1). – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 8., 18:20 (CEST)

Nos, én sajnos nem ismerem a One Piece animét, így igazából segíteni én sem tudok az ügyben. Viszont egyetértek Sasuke88-cal, valóban át kéne mozgatni a szereplők részt egy külön cikkbe, és a főcikkben csak pár mondatot meghagyni, és persze linkelni valahogy így: (ha használni akarod, csak szerkessz, és másold ki).

A Nanánál majd komolyabb átszervező és újraíró munkába kezdek, létrehozva a szükséges mellékes dolgokat (úgyis be akartam már fejezni a sorozatot, hogy megtudjam mi lesz Nanáékkal, és a végén Berényivel Takumival marad-e). Plusz a jövőben még a Death Note-tal és Monte Cristo grófjaával (Gankutsuo) szeretnék még foglalkozni. Ezeket csak bízzátok ide Vigyor! Laci.d céllövölde 2010. augusztus 8., 19:01 (CEST)


Az aláírást vágom, hogy lehet. Azzal annyi problémám volt, hogy néha elfelejtettem bejelntkezni és mikor aláírásra mentem, akkor az IP címem jelent meg és egy páran ezért szóltak le-.-

A One Piece oldalt nem én kezdtem el. Mikor először láttam, akkor is így nézett ki, csak kevesebb szereplő szerepelt rajta, de majd átmozgatom^^

Sasuke, nem hiszem, hogy a One Piece lesz a tévében, mivel már több mint 10 éve műsoron van külföldön és ha eddig nem jutott el hozzánk... Kár érte :/

Secutor vita 2010. augusztus 8., 19:32 (CEST)

Laci.d, ha minden igaz, akkor te nagyon vágod az angolt, szerintem neked gyerekjáték lenne a fordítás, így jó lenne, ha lefordítanád az enwikit pl most a Nana témájában, mert az általában elég színvonalas. Secutor, pont, hogy nagyon is érik már a One piece eljövetele, az hogy ennyi ideje fut nem jelent semmit, a Narutot is csak másfél éve kezdték vetíteni normálisan (Animax). – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 8., 20:05 (CEST)

Nos igen, elég jól megy nekem az angol, szoktam pl. könyveket is olvasni angolul. A legtöbbem cikkemet (Mandzsukuo,Itagaki Szeisiró,Cao Kun, Haszan-tavi csata) nagyobb részt enwikiből fordítottam, és aztán ezt magyarról magyarra fordítottam Vigyor. Szóval megpróbálok majd angolból fordítani anime/manga cikkeket is, pl. Death Note szereplői nagyon színvonalasnak tűnik sok-sok forrással, abból akár kiemeltet is lehet csinálni. Laci.d céllövölde 2010. augusztus 8., 20:36 (CEST)

Én többek között a Bleach szereplőinek listáját fordítottam angolból szerintem megkaphatná a csillagot, de nem merem jelölni Vigyor. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 8., 22:11 (CEST)

2010

cikkcím kategória kezdés dátuma
December
November
Október
Roronoa Zoro anime-manga október 29.
Szeptember
A Soul Eater szereplőinek listája (tataroz) anime-manga szeptember 6.
Augusztus
Ergo Proxy anime augusztus 25.
Hetalia: Tengelyhatalmak anime-manga augusztus 18.
A One Piece szereplőinek listája anime-manga augusztus 20.
Trigun anime-manga augusztus 17.
Deadman Wonderland manga augusztus 20.
D.Gray-man anime-manga augusztus 20.
One Piece anime-manga augusztus 20.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood anime-manga augusztus 15.

Na, csináltam egy ilyet is (tulképp. japán-műhelyből loptam Vigyor), hogy jobban tudjuk koordinálni a műhely munkáját. Ide írja be mindenki, ha egy új cikket csinál, hogy nyomon lehessen követni az új irományokat (ha nem te csináltad, de ráakadsz egy új munkára, akkor is írd be). Laci.d céllövölde 2010. augusztus 9., 23:01 (CEST)

Na, megcsináltam/bővítettem 6 lapot, be is írtam a táblázatba, majd valaki vetne rájuk 1 pillantást? Kösz ;)

Secutor vita 2010. augusztus 17., 10:55 (CEST)

Cikkértékelés

Létrehoztam a megfelelő sablont a cikkértékelési statisztika számára. Ha jól gondolom, ezt a rabszolgamunkát más műhelyekben botok végzik. Szóval vagy be kéne tanítani egy masinát, hogy főállású gályarab legyen, vagy pedig meg kéne kérni egy rabszolga kereskedőt, hogy az egyik gyapotszedő botját küldje már inkább mégis cikkértékelésit táblázatba beírogatni. Ti tudtok valakit, aki hajlandó lenne ilyesmire, vagy a kocsmafal jobb hely erre?

Más: szerintem már készen vagyunk a műhely új oldalával, úgyhogy esetleg szólhatnánk bennfenteseknek, hogy újraindultunk, szóval kerüljünk be az aktív műhelyek közé, valamint hirdethetnénk az igét az népnek, hogy itt lehet jóféle animés cikkeket írni Vigyor. Szerintetek is készen vagyunk? Mert ha igen, akkor a fentebbi dolgokat én szívesen elvégzem.

Még egy valami: minden aktív műhelyben van egy koordinátor, aki koordinál és segít az idetévedő újoncokon. Nálunk ki legyen az? Laci.d céllövölde 2010. augusztus 10., 18:05 (CEST)

Na, a cikkértékelést illetően szerintem a cikkértékelési műhelynek kellene szólni, gondolom ők tartják rabláncon a szükséges botokat. A műhely szerintem is kész van nagyjából, ha jön még ötlet, akkor azt később is meg tudjuk csinálni. A műhely megújulását a kocsmafalon a hírek pontban kellene kiírni, hogy lássa a nagynép. A koordinálást szerintem bárki végezheti, éppen aki ráér, vagy akár közös erővel is csinálhatjuk, nem kellene egy emberre sózni az egész terhet. VigyorSasuke88 wikivita 2010. augusztus 10., 18:15 (CEST)
No, a műhelyen írtak alapján eljártam, és állítólag a bot majd 1-2 napon belül lefut, és jó lesz. Vagy mi. Laci.d céllövölde 2010. augusztus 10., 18:39 (CEST)

Kérem szépen, máris megvagyunk! Lehet gyönyörködni szép (?) statisztikáinkban! Ollé! Laci.d céllövölde 2010. augusztus 10., 18:54 (CEST)

Hát ez még nem teljes sok cikk még nincs értékelve sajnos, így neki is állok, a végeredmény sztem min. 700-800 cikk lesz, ha nem több, de azért jól állunk, pár nap alatt összedobtuk a dolgot :-). – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 10., 23:15 (CEST)

Értékelés menete

Huhh, csorog rólam a víz Vigyor, egy rakás cikket értékeltem, ami az Animax: Közép-Európa cikkben megtalálható az elvileg megvan. Az átlagos képet nézve a helyzet kaotikus, lesz mit dolgoznunk, néhány cikken nem is tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek, végül nevettem Vigyor. Az a Fullmetal Alchemist jól használható egy kicsit durva volt, Laci.d Gonosz. Azért volt ahol kellemesen csalódtam pl. Pokémon Diamond és Pearl verziók. Szerintem elsőként az egycikkes kisaniméknek kellene nekiállni azokat egy nap alatt rendbe lehet hozni mármint 1 cikk/nap :). Holnap azaz ma szerintem nekiugrok a Soul Eaternek, bár nem ismerem de keresek hozzá anyagot, mert az angolon is gyenge, meg közbe lehet h megnézem az animét, természetesen szinkronosan Vigyor. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 11., 01:16 (CEST)

Jóvanna, mindenki követ el hibákat, én meg annyira ember vagyok, h már sokat Vigyor. Soul Eatert én ismerem (bár vagy 5-6 rész kimaradt a közepéről :D), szerintem érdekes anime, meg sok mitikus elemet vonultat fel (a szereplők és helyszínek nevei is majdnem mind mitikus eredetűek), erről elvileg olvastam egy jó Mondo cikket, csak az újságot kéne előtúrnom, hogy meglegyen (összesen meg van az újságból 3-4 szám, ebből fogok itt profitálni :D). Ha gondolod azt a cikket kezelésbe veszem én, vagy pedig te megcsinálom a története és szereplői részt, én meg a mitikus vonatkozásokat írom bele. Én a Blood+-t meg a Kiddy Grade-t néztem ki így hirtelenjében. Laci.d céllövölde 2010. augusztus 11., 01:44 (CEST)

OK, a Mondo az értékes forrás, jó hogy van belőle néhány számod mindjárt nekidurálom magam a Soul Eaternek, amit tudok azt megcsinálom belőle. Épp most kaptam meg a megerősített szerkesztői státuszt is. Cikkek terén tudom ajánlani a Csajkommandót, az az angolon kiemelt, bár nem ismerem, de jó lenne megcsinálni, legalább egy kiemeltünk legyen. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 11., 12:11 (CEST)

Izé, a Csajkommandó(Kiddy Grade) angolul nem kiemelt, hanem a Vadmacska kommandó (Tokyo Mew-Mew) az. Ez utóbbihoz nem szívesen nyúlnék hozzá, már az anime első pár részének végigszenvedése is elég volt arra, hogy elmenjen tőle a kedvem Vigyor. De azért szétnézek azok között az animék között, amiket láttam és van is már cikkük, hátha találok valamit, ami kis odafigyeléssel érdemes lehet a kiemelt státuszra (lehet Bleach szereplőit meg kéne próbálni, habár nem tudom hogy fognak hozzáállni,h nem jogtiszta képek vannak benne...). Laci.d céllövölde 2010. augusztus 11., 12:40 (CEST)

Igen a Vadmacska kommandóra gondoltam, mindegyikbe van csajok meg kommandó, a rosseb se tudja melyik melyik Vigyor. A Bleach szereplőiben az első kép a kényes, mert az naptárból van a többi az jó, képkockákat, logókat lehet használni. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 12., 00:36 (CEST)

Szerintem a D.Gray-Man-t meglehetne csinálni, ha valaki ismeri, mivel annak jó története van, érdekes szereplők, helyszínek stb. Én olvastam a mangát, de az utóbbi időkben csak 1-1,5 havonta jelenik meg, a történet összes részére meg nem teljesen emlékszem :S Mindenesetre megnézem valamelyik angol odlalon -akár a wikin- és ha találok jót megcsinálom, ha más nem jelentkezik rá.Secutor vita 2010. augusztus 12., 16:30 (CEST)

A D.Gray-Man-t láttam, tényleg érdekes anime (habár végét ennek sem tudom, ez valami örök átok rajtam Vigyor), szerintem meg kéne írnod, mert tényleg van róla mit írni. Amúgy meg végeztem némi finomhangolást a műhely oldalán, és szerintem így már ez a nonplusultra (bár ha valakinek van még jó ötlete, nyugodtan hozzáteheti). Ma mindenestre még intézek dolgokat kocsmafalra, újra aktivizálom a műhelyet, és valakit megkérdek,h a cikkértékelésnél mi van, mert valami nagyon furcsa van most vele, igen érdekesen viselkednek a kategóriák... Laci.d céllövölde 2010. augusztus 13., 02:18 (CEST)

Most eléggé elvagyok havazva, de amint lesz időm hozzákezdek ^^ Amúgy ez még egy futó sorozat, csak nagyon ritkán jelenik meg.-Secutor vita 2010. augusztus 13., 20:06 (CEST)

Mi a gond a kategóriákkal? – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 14., 23:06 (CEST)

Mosmá' semmi, megoldottam a dolgot Vigyor Laci.d céllövölde 2010. augusztus 14., 23:34 (CEST)

D.Gray-man

Unatkoztam szóval hozzákezdtem a D.Gray-manhez és egy kis segítségre lenne szükségem:

1.Valaki ellenőrizné-e a helyesírást?

2.Valaki jóvá hagyná-e a változtatásokat?

Egyelőre fontosság szerint a nagyon fontost állítottam be, mivel közepesen ismert manga.

Secutor vita 2010. augusztus 15., 13:07 (CEST)

Ja, mégvalami: a magyar szinkronos anime sorozatot nem nézem és nem tudjátok véletlenül, hogy abban, hogy hívják az "akumákat". Mivel a mangában "akuma" a neve, ezért a D.Gray-man lapra is azt írtam.

És kérhetném azt, hogy aki ismeri a One Piece és/vagy Deadman Wonderland történetét, az nézze meg a változtatásaimat és hagyja jóvá? :)

Ui.: hozzákezdtem a DW újraírásához, mert nem volt valami jó.

Secutor vita 2010. augusztus 15., 13:16 (CEST)

Pfuuh, végére értem a Deadman Wonderlandnek! Ha majd kap egy megerősítést a D.Gray-mannel együtt, akkor ráfekszek a utóbbira, addig pihi ;)

Secutor vita 2010. augusztus 15., 17:28 (CEST)

Megnéztem a két cikket, de ami a két képet illeti szerintem nem képregény részlete, hanem borító, így ezeket nem használjuk, helyettük a logókat javasolnám, ez az "irányelv", de kérdezd meg Raziel-t, mert én se vagyok benne biztos 100%-ig. Én sajnos még egyik sorozatot sem ismerem így nem igen tudok segíteni, de remélem megírod őket jól. A borítókat mindenképpen kérdezd meg, mert ha nem lehet őket használni, akkor így is úgy is törölve lesz sajnos. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 17., 22:56 (CEST)

Amúgy hogy lehet jóváhagyni a változtatásokat :)? – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 17., 22:56 (CEST)

Ez egy jó kérdés, de mivel ahhoz járőrjog kell, így szerintem nem aktuális a téma, mivel egyikünk sem rendelkezik ilyennel perpillanat Vigyor. Esetleg megpróálhatnál a WP:BÜRÜben járőrbitet kérni, az anime-manga cikkek ellenőrzésére, hátha... Laci.d céllövölde 2010. augusztus 17., 23:02 (CEST)

Én úgy tudom/tudtam, hogy a megerősített szerkesztői joggal rendelkező szerkesztők tudják jóváhagyni a változtatásokat. Nem így van? :S -Secutor vita 2010. augusztus 18., 19:09 (CEST)

Ez részben így is van, ugyanis megerősített joggal a te szerkesztéseid automatikusan megerősítettek lesznek, és a mentés után megjelennek. De ahhoz, hogy másét ellenőrizhesd, járőrjog szükséges. Laci.d céllövölde 2010. augusztus 19., 01:21 (CEST)

Már értem Vigyor, am most olvasom, hogy a teljes meg a színvonalas az ugyanaz az értékelési szint csak a teljest olyan cikkeknél alkalmazzuk, ahol nem áll rendelkezésre annyi anyag, hogy kiemelt lehessen, de a téma teljesen tárgyalva van. Ezt előbb el kellett volna olvasni. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 19., 21:51 (CEST)

500 Essential Graphic Novels - japán művek kivonata

Hali. Vegyétek tájékoztatónak vagy csupán érdekességnek, de gondoltam, hátha érdekel valakit. → Raziel szóbuborék 2010. augusztus 18., 08:30 (CEST)

Köszönjük szépen Raziel, akkor szerintem ezek nélkülözhetetlen cikkek lesznek, meg kell őket írni jól, kár, hogy csak párat ismerek. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 19., 21:58 (CEST)

Angol cím Alkotó Szócikk
Lone Wolf and Cub, Volume 1: The Assassin’s Road Koike Kazuo,
Kodzsima Gószeki
Kozure Ókami
Blade of the Immortal, Volume 1: Blood of a Thousand Szamura Hiroaki Mugen no dzsúnin
Gon, Volume 1 Tanaka Maszasi Gon (manga)
Gunsmith Cats, Volume 1 Szonoda Kenicsi Gunsmith Cats
Lady Snowblood Koike Kazuo,
Kamimura Kazuo
Surajuki hime
Naruto, Volume 1 Kisimoto Maszasi Naruto
Buddha, Volume 1: Kapilavastu Tezuka Oszamu Buddha (manga)
The Times of Botchan Nacume Szószeki,
Szekikava Nacuo,
Tanigucsi Dzsiró
Boccsan no dzsidai
Crying Freeman, Volume 1 Koike Kazuo,
Ikegami Rjóicsi
Crying Freeman
Lupin III, Volume 1 Monkey Punch Lupin the 3rd
Naoki Urasawa’s Monster, Volume 1 Uraszava Naoki Monster (manga)
Oldboy, Volume 1 Caribu Marley,
Minegisi Nobuaki
Old Boy
Sanctuary Buronszon,
Ikegami Rjóicsi
Sanctuary (manga)
Fushigi Yugi Vatasze Jú Fusigi Júgi
InuYasha, Volume 1 Takahasi Rumiko InuYasha
Oh My Goddess, Volume 1 Fudzsisima Kószuke Ah! My Goddess
One Piece, Volumer 1: Romance Dawn Oda Eícsiró One Piece
Blue Nananan Kiriko Blue (manga)
Video Girl AI, Volume 1: Preproduction AI, a videolány
Death Note, Volume 1: Boredom Óba Cugumi,
Obata Takesi
Death Note
Hell Baby Hino Hidesi Kjófu! Dzsigoku sódzso
Black Cat Hino Hidesi Kuro neko no megajamini
Museum of Terror, Volume 1 Itó Dzsundzsi Tomie
Ode to Kirohito Tezuka Oszamu Kirihito sanka
Pure Trance Mizuno Dzsunko Pure Trance
Uzumaki Itó Dzsundzsi Uzumaki
Maison Ikkoku, Volume 1 Takahasi Rumiko Mezon Ikkoku
Ranma ½, Volume 1 Takahasi Rumiko Ranma ½
Akira, Volume 1 Ótomo Kacuhiro Akira (manga)
Ghost In The Shell, Volume 1 Siró Maszamune Ghost in the Shell
Appleseed, Book 1: The Promethean Challenge Siró Maszamune Appleseed
Astro Boy, Volume 1 Tezuka Oszamu Astro Boy
Battle Angel Alita, Volume 1 Kisiro Jukito Gunnm
Battle Royale, Volume 11 Takami Kósun,
Tagucsi Maszajuki
Battle Royale (manga)
Fullmetal Alchemist, Volume 1 Arakava Hiromu Fullmetal Alchemist
Nausicaä of the Valley of the Wind, Volume 1 Mijazaki Hajao Kaze no Tani no Nauszikaá
Neon Genesis Evangelion, Volume 1 Szadamoto Josijuki Neon Genesis Evangelion (manga)
Phoenix, Volume 4: Karma Tezuka Oszamu Hi no tori
Barefoot Gen, Volume 1: A Cartoon Story of Hiroshima Nakazava Keidzsi Hadasi no Gen
Adolf, Volume 1 Tezuka Oszamu Adolf ni cugu
Golgo 13, Volume 1 Szaitó Takavo Golgo 13


Csillagsivatag

Szabadidőmben írtam egy szócikket a Csillagsivatag című, szerintem remek kis one-shot mangáról. Majd megtennétek hogy besoroljátok, meg ilyenek? Semmilyen magazinban nem láttam hogy írtak volna róla, persze lehet hogy én voltam a vakegér, ezért hivatalos kritikát nem tudtam beszúrni neki. Csakúgy mint ahogy a manga sem lett kiadva Amerikában, úgy szócikk sem volt róla az angol wikin, ezért minden infó a magyarul kiadott kötetből származik. (Végre egy manga amiről csak nekünk van szócikkünk! :D) – Rondar vita 2010. augusztus 19., 23:31 (CEST)

No hát máris törlésre lett jelölve. A Wikipédia gyorsan működik, ha valamit el kell távolítani, bár arra, hogy a cikkírás is ilyen sebességgel menjen, még várni kell... Laci.d céllövölde 2010. augusztus 20., 02:24 (CEST)

Hm, ezt látva elgondolkodtam, hogy megéri-e megcsinálni az Ergo Proxyt? Az sem annyira ismert manga és anime. Szerintetek törlésre javasolnák? -Secutor vita 2010. augusztus 20., 13:24 (CEST)

Láttam, őszintén szólva ezt hihetetlen ostobaságnak tartom hogy törlik egy ENCIKLOPÉDIÁBÓL, mert nem elég híres. Magyarország póva... Az Ergo Proxy pedig elég ismert, az angol wikin van róla cikk, szóval azt egyértelműen nem fogják törölni, csak akkor ha nem felel meg a ormai követelményeknek. Ilyenkor gondolkodom el azon hogy egyáltalán megéri-e írni bármit is a Magyarországon megjelent mangákról, mert sok kis cím van közöttük. – Rondar vita 2010. augusztus 20., 14:37 (CEST)

Hát igen, ezzel egyetértek. Itt azokat nem törlik, amiknek a nevében benne van, hogy Naruto vagy Bleach, meg mostanában kezd terjedni a One Piece. Nameg 1-2 olyan, ami jelenleg műsoron van. A többi mintha nem is lenne... -Secutor vita 2010. augusztus 20., 16:33 (CEST)

Én minden esetre ha nem gond, szeretném azt kérni hogy a műhely tagjai szavazzanak és azzal a lehetőséggel hogy maradjon. Szeretem ezt a mangát, nem örülnék neki ha törölnék azt a szócikket. Elég sokáig tartott mire megírtam. (Egyébként annyira jellemző hogy a wiki töröltetni akarja az ilyesmit. Még véletlenül sem lesz más hely ahol fennmaradhatnának a kevésbé ismert mangakák művei, csak blogok és rendezvényekkel foglalkozó weboldalak.)– Rondar vita 2010. augusztus 20., 18:54 (CEST)


Én is arra szavaztam, hogy maradjon. Tudom, hogy nem kevés idő megcsinálni egy lapot, mivel most is többön dolgozok egyszerre és én sem örülnék, ha valamelyiket törölnék-.- -Secutor vita 2010. augusztus 20., 19:35 (CEST)

Könyvkészítő vetélkedő

Sziasztok!

Talán a ti műhelyeteket illetve az abban tevékenykedő műhelytagokat is érdekelheti az alábbi bejelentés és vetélkedő:


Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren!
A vetélkedőn részvételhez szükséges a könyvkészítő eszköz használata (nagyobb méret, YouTube HD változat)

A Wikimédia Magyarország Egyesület Könyvkészítő vetélkedőt indít a a Wikipédia tematikus lefedettségének felderítésére, a könyvkészítő eszköz népszerűsítésére és jó minőségű, gondozott közösségi könyvek összeállítására.

A versenyre a könyvkészítő eszközzel augusztus 16. és szeptember 12. között összeállított és nyomtatásra alkalmas szintre hozott cikkgyűjteményekkel lehet nevezni. A legjobbnak választott összeállítások nevezői megkapják a saját könyvüket nyomdai minőségben előállított könyv formájában. A nyertes könyveket az Egyesület a tevékenysége folyamán a Wikipédia bemutatására és népszerűsítésére fogja használni.

További részletek, információk és nevezés a vetélkedő oldalán.

Mindenkinek sok sikert és örömöt kívánok a Wikipédia tartalmának felfedezésében és a vetélkedőn keresztüli bemutatásában! – Dami vita 2010. augusztus 15., 13:55 (CEST)

576 Konzol Anime-manga rovata

Talán érdekes lehet számotokra az 576 Konzol anime-manga rovatának cikkei. Az ebben szereplő animék/mangák listáját itt találhatjátok. Egyetlen bibi van csak: szkenner az nincs, úgyhogy marad a fényképezőgép ami ugyan elég silány képet csinál (PÉLDA), de jobb mint a semmi. Ha valamelyikőtöknek kell valamelyik akkor szóljon vagy esetleg töltsem fel az összest? Sillent DX vita 2010. augusztus 23., 13:29 (CEST)

Ez jó, a műhely nevében előre is köszönöm, ha feltöltenéd őket. Még megnézem a listát, célszerű lenne azokkal kezdeni, amikből van már cikk. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 26., 18:23 (CEST)

EBBEN a rarban fent van az 576 Konzol ÖSSZES 2002 és 2007 közötti (tehát kimaradt a magazin utolsó 9 száma) animés/mangás cikke (végül több lett mint a listában), mindegyiknél megfelelően kitöltött cite journal sablonnal. Sillent DX vita 2010. szeptember 6., 17:51 (CEST)

ITT pedig az összes kimaradt cikk. Sillent DX  Duma  2011. január 22., 16:47 (CET)

Köszi szépen, már le is töltöttem :-). – Sasuke88  wikivita 2011. január 22., 17:24 (CET)

Mondo

Nos a műhely haladása- és a saját szórakoztatásom érdekében úgy döntöttem, hogy ezentúl havonta vásárolni fogom a megjelenő Mondo magazinokat, mivel viszonylag jó forrásnak számítanak nálunk, és legalább a legtöbb itthon ismert animéhez és mangához lesz hazai kritika is. Igyekszem majd a különféle számokban található dolgokat rávezetni a cikkekre, plusz ha jól látom a mangafanon rendelhetőek régebbi számok, úgyhogy valószínűleg azt is rendelni fogok. Kérdésem az lenne, hogy melyik számokat lenne érdemes/fontos jelenleg beszerezni, tehát mi kapcsán lenne szükség ezen cikkekre? (Az egyiknél mindenképp a Csillagsivatagot is tartalmazó számra gondoltam, hiszen Raziel kolléga nehezményezte, hogy még nem került be a cikkbe). Laci.d céllövölde 2010. szeptember 3., 20:42 (CEST)

Örömmel fogadom, ez nagyon jó ötlet :-). Szerintem azokra a számokra amelyekben a nagyon fontos animék (Naruto, Bleach stb.) benne vannak, azokra mindenképp szükség van, meg a Soul Eater-esre is hogy elkészülhessen a cikk. Igazából mindegyik kellene Vigyor, szerintem én is elkezdem beszerezni, összesen 25830 Ft leszGonosz.
Amúgy a cikkértékelésnél van egy problémám, hogy túl sok a közepesen fontos, valahogy csökkenteni kellene a számukat. – Sasuke88 wikivita 2010. szeptember 4., 23:40 (CEST)
Hmmm, akkor már tudom mit kérek Karácsonyra, a (Manga)szeretet ünnepére Vigyor. A cikkértékelésnél szerintem minden olyan animét, amely itthon is megjelent, eggyel fentebb kéne léptetni. Vagy nem tudom. Laci.d céllövölde 2010. szeptember 4., 23:44 (CEST)
Nekem megvan a (semmit)Mondo magazin 2008.-as számai közül a januári, az áprilisi és a májusi szám. (Többet nem akartam venni.) Légyegesebb cikkek az újságban: Bleach, Vadmacska kommandó, D.I.C.E - A mentőcsapat, Hellsing, MÄR, Yesterday - Vissza a gyerekkorba, Tűzharcos és A sötétség mélyén, Sódzso Kakumei Utena, Ezüstnyíl, Kiki, a boszorkányfutár, InuYasha a film 2: Kastély a tükör mögött. Amennyiben ezek közül van valakinek cikket írni, ezekről szerintem lehetne, vagy lehetne hozzáírni a magazin kritikáit.– Rondar vita 2010. szeptember 5., 02:52 (CEST)
köhömm-köhömm Sillent DX vita 2010. szeptember 7., 20:12 (CEST)
ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ nekem nem hoz be semmit :-(. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 14., 14:14 (CEST)

Szünet

Mivel elkezdődött a suli és mobilinternetem van(...) nem fogok szerkeszteni hétköznaponként csak 2-3 hetente. Ezt azért is mondom, mert cikkeknél, pl. a Fullmetal Alchemistnél megígértem, hogy megcsinálom stb.-Secutor vita 2010. szeptember 7., 17:26 (CEST)

Sailor Moon

Valaki meg tudná mondani, hogy kik Sailor Moon fő fő fő szereplői? Cikkértékelés szempontjából lenne fontos. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 14., 14:14 (CEST)

Kb. általános iskolában voltam 2-os mikor láttam belőle egy pár részt, de volt valami Holdtündér, aki a legfőbb szereplő meg a többi csaj, akik egy bolygó után kapták a nevüket. Ők voltak a fő fő főszereplők plussz a fekete öltönyös srác a rózsával. Secutor vita 2010. szeptember 17., 20:25 (CEST)

Én is kb annyi voltam. A lényege annyi, hogy az összes régi beosztás szerinti bolygók, az a 9 meg a hold. Ha jó emlékszem, meg volt valami fekete lovag, vagy mi. Az volt a srác. Szajci pošta 2010. szeptember 17., 20:30 (CEST)

Megnéztem fenn van az angol wikin.-Secutor vita 2010. szeptember 19., 16:53 (CEST)

HUN anime hírek

A Naruto harmadik adagja október 6-ától lesz látható az Animaxon és ha minden igaz rögtön jön utána a negyedik befejező adag is, majd a Sippúden. A Bleach: Gyémántpor lázadás pedig október 30-án lesz. – Sasuke88  wikivita 2010. október 2., 12:50 (CEST)

Mi a szösz? Lassan Shippuuden lesz hazánkban? Elég sok idő kellett hozzá. -Secutor vita 2010. október 3., 12:47 (CEST)

Sajnos nem az Aradi vértanúk, hanem csak a Mikulás hozza a Narutót, tehát december 6-án startol, de leadják egyben a sorozat hátralévő részét, tehát 116 rész lesz megszakítás nélkül. Egyéb premierekről info itt: http://dragonhall.bplaced.net/news.phpSasuke88  wikivita 2010. október 4., 00:21 (CEST)

Kár, hogy a rohadék új szolgáltató nem ad a csomagban Animaxot :-( Laci.d vita 2010. október 5., 01:25 (CEST)

Nekem sincs Animax és nem is volt, de a fent említett oldallal ki lehet váltani, oda felraknak minden szinkronos animét már másnap :-), meg a cta-site is jó meg ott van az animax player is. Szóval no para, ha nincs Animax bár tényleg jobb tévén nézni, mint gépen valahogy :-). – Sasuke88  wikivita 2010. október 5., 10:51 (CEST)

Mondjuk én nem szoktam nézni az Animaxos Narutot meg Bleachet, csak a magyarhangokra vagyok mindig kíváncsi. Azt várom, hogy a One Piece is megérkezzen. Sztem odaveri az előbb említett mindkét animét. -Secutor vita 2010. október 5., 21:36 (CEST)

Teljesen egyetértek veled :-). Bár a Death Note-nál nem jobb. Jobban belegondolva a Death Note-nál nincs is jobb Vigyor Na jó, a Hetalia és a Gankutsuo közelíti. Egy kicsit. Laci.d vita 2010. október 5., 22:43 (CEST)

OMG

Szerintem nagyon elrontottam valamit, de hogyha sikerül megjeleníteni a kérdésemet, akkor nagyon örülök! Szóval szeretnék csatlakozni a műhelyhez, de fogalmam sincs, hogy hogyan kell :'D Illetve, mivel nem vagyok profi a wikiből, arról is szeretnék segítséget kérni! Előre is köszönöm a segítséget/válaszokat: Ewa

Szia! Nem rontottál el semmit :). Betettelek a műhely lapján a szerkesztők közé, ha valami kérdésed van itt fel tudod tenni: Szerkesztővita:Sasuke88, bár őszintén megvallva rossz tanár vagyok Vigyor. Amúgy aláírást úgy tudsz tenni, hogy rákattintasz a kék tollra a felső eszköztárban, az "apró" gomb mellett van, ekkor berak egy vonalat és négy hullámjelet, ami automatikusan átváltozik az aláírásoddá, ezt az előnézetben is meg tudod nézni („Előnézet megtekintése” gomb alul). – Sasuke88  wikivita 2010. október 6., 23:05 (CEST)

Erre van egy gyönyörű sablonunk is ám, beszédes névvel! Vigyor {{tipp-hogyan-írj-alá}} A sablon belinkelem a kollegina vitalapjára is (már ha név alapján jól szűrtem le, voltak ám itt már nagy tévedéseim szerknév alapján Vigyor). Természetesen engem is lehet nyugodtan bombázni, ha valami kell szívesen segítek. Laci.d vita 2010. október 7., 01:53 (CEST)

Hello! Először is üdvözöllek körünkben! Másodszor jó látni, hogy egy lány is erősíti csapatunkat ;) Én nem mondom, hogy nyugodtan kérdezz tőlem, ha nem tudsz valamit, mivel mostanában nincs sok időm a wikire :S Viszont ha jól tudom kérhetsz magadnak mentort, aki segít, ha elakadsz! Jó szerkesztést -Secutor vita 2010. október 7., 17:11 (CEST)

Tényleg nagyon köszönöm a segítséget, és igen, kollegina vagyok :) Eredetileg gondolkodtam a SaintCsongor néven, mert a barátnőm ezt találta ki, de nem fogadta el :"D Az aláírással már meg vagyok, csak a régi felületre váltottam, az jobban tetszett. Majd neki állok egy hétvégén végig böngészni a szabályokat, szóval talán sikerül :) Sajnos nekem sincs annyi időm, de már vannak ötleteim, hogy miket írjak. :) – Ayano the Saint vita 2010. október 7., 21:14 (CEST)

Jelentkezés

Helló, szeretnék csatlakozni a műhelyhez! Egyelőre nem tudnám megmondani, hogy miben tudok majd segíteni, de amit biztosan fogok figyelni (ahogy eddig is tettem), az a Hakaima Szadamicu és az Animax: Közép-Európa cikkek, de lesz majd még több is. :) Mit tegyek, adjam hozzá magam a listához, vagy majd valaki hozzáad, és úgy lesz hivatalos? SpecB vita 2010. október 28., 00:18 (CEST)

Üdv! A csatlakozáshoz nincs más dolgod, mint beírni magadat a tagok közé, és kitenni a megfelelő sablont a szerklapodra (bár ez utóbbi nem kötelező), és máris teljes jogú tagja vagy kicsiny műhelyközösségünknek! Úgyhogy szeretném is megragadni az alkalmat, hogy üdvözöljelek az Anime- és mangaműhelyben :-). Laci.d vita 2010. október 28., 12:51 (CEST)

Üdvözöllek SpecB! Örülök, hogy idetaláltál VigyorGonosz, nyugodtan add magad hozzá a műhelytagok listájához a műhely lapján. Remélem te nem mész el olyan hamar, mint EwaSaint, (végre volt egy csaj is a csapatban erre elment, nemigaz :D:P). Légy szíves először is olvasd el a szabályzatunkat melyet követni kell vagy célszerű követni a munka során. – Sasuke88  wikivita 2010. október 28., 15:57 (CEST)

Hello! Üdvözöllek itt blabla... Amúgy csak én vagyok ügyetlen, vagy tényleg nem lehet változtatni a műhelytagok listáján? Átakartam írni a sajátomat, de sehogy s emegy-.- Secutor vita 2010. október 29., 12:31 (CEST)

Kipróbáltam a dolgot és nekem simán ment. Egyszerűen csak görgess a megfelelő helyre és írd át, majd mentsd el. Bár szerintem túl sok a kód a műhelylapon, és elvész a lényeg, tehát allapra kéne átvinni őket, hogy jobban átlátható maradjon (sokkal szerkeszthetőbbé válik a lap, példa erre a szerklapom). Laci.d vita 2010. október 29., 12:52 (CEST)

One Piece

Szal megcsináltam ugyebár a One Piece szereplőinek listáját és ha a legfontosabb szereplőkről (4-5) külön írnék 1-1 cikket, akkor az szerintetek mennyire legyen részletes? Secutor vita 2010. október 29., 12:31 (CEST)

Szerintem annyira legyen részletes, amennyire szeretnéd. Ne felejts el írni a kritikai fogadtatásról, a megalkotással kapcsolatos dolgokról, stb. sem, mert így lesz teljes a cikk. Példának tudom ajánlani Inoue Orihime cikkét, ami szerintem kiemeltszintű, csak még nem lett kiemelve. Amúgy egyes szereplők cikkei is lehetnek kiemeltek, tehát a főszereplők esetén a határ a csillagos ég. Laci.d vita 2010. október 29., 12:57 (CEST)

Mindenképpen tartani kellene a kialakult felépítést, összefoglaló jellegű bevezető, a szereplő megalkotásának körülményei, kapcsolatai-személyisége, sorozatban játszott szerepe (ezt lényegretörően bla blab bla nélkül, külön kiemelve azokat a részeket, ahol a szereplő fontos fejlődésen megy keresztül), megjelenése a sorozaton kívül és a végén a fogadtatás-kritika rész. Hát nagy munka lesz megírni ezeket a cikkeket, mivel még az angolban sem írták meg, így sok anyagot kell hozzá gyűjteni neten, újságokban. Amúgy a Himés cikkem még nem kiemelt szintű, a kritikai rész bővíteni kellene, a megfogalmazást itt-ott szebbíteni, meg keresni vmi Razielnek is megfelelő forrást (persze ilyen nincsen, így sok helyen a mangát kell megjelölni forrásnak.) – Sasuke88  wikivita 2010. október 29., 20:30 (CEST)
Jaja, már rájöttem, hogy az angol wikin nincsenek fenn cikkek a One Piece szereplőiről. Már elkezdtem megírni a Roronoa Zoro cikket, még fogom bővíteni a bevezetőt meg stb. csak nem találtam mindenhez forrást. Szal teljesen át lesz alakítva, először csak "összedobálom" aztán szépítgetem:) Igen, a Raziel-téma ismerős-.- Secutor vita 2010. október 29., 20:48 (CEST)

Mechademia és ImageText

Ha esetleg valakit érdekel:

  • Az angol nyelvű Mechademia animékkel és mangákkal foglalkozó, egyébként fizetős szakfolyóirat 4. száma most szabadon hozzáférhető itt.
  • A szintén angol nyelvű, szabadon hozzáférhető ImageText ötödik évfolyamának második száma teljes terjedelmében animékkel foglalkozik. Ugyanezen folyóirat egy korábbi számában szintén olvasható egy anime-manga témakörű cikk The Queering of Haruhi Fujioka címmel.

Üdv. → Raziel szóbuborék 2010. október 30., 18:34 (CEST)

Köszönjük szépen :-). Laci.d vita 2010. november 4., 03:22 (CET)

576 KByte manga rovata

Hazánk első nyomtatott sajtójában megjelent anime/manga rovatával szolgálhatok nektek. Ennek első része 1993 októberében jelent meg az 576 KByte magazinban Martin (a megboldogult 576 Konzol főszerkesztője) tollából. Ha érdekelne valamelyikőtöket szívesen feltöltöm Sillent DX vita 2010. november 3., 20:34 (CET)

Én szívesen megnézném :-). – Sasuke88  wikivita 2010. november 3., 21:01 (CET)

Engem is érdekelne. Laci.d vita 2010. november 4., 03:23 (CET)

ITT is van Sillent DX vita 2010. november 4., 07:09 (CET)

Naruto

Mostanában ránéztem 1-2 Narutós cikkre -főleg a fontosabb szereplők bemutatására szolgálóakra-, én a Narutós cikkekkel nem foglalkozok mivel régebben többet is megírtam, de valaki akit nem akarok megnevezni(...) törölte vagy lerövidítette 4 sorba mindet. Szóval a lényeg, hogy egy kis frissítés ráférne ezekre a cikkekre.Secutor vita 2010. november 12., 21:33 (CET)

Alkalmadtán szívesen ránézek azokra, amiket találok, és bővíthetek/javíthatok, ahol kell - illetve ahol tudok, a mangát nem olvasom. SpecB vita 2010. november 15., 09:39 (CET)

Járőrjog

Üdv minden műhelytagnak! A tegnapi nap esti órái óta rendelkezem járőrjoggal, így tudok lapokat megtekintettnek nyilvánítani, ha olyan állapotban vannak. Így a jövőben nyugodtan lehet ezzel zaklatni itt és vitalapon, mindkettőt napi rendszerességgel olvasom, tehát remélem sikerül kicsit gyorsítani a műhely működését ezzel. Laci.d vita 2010. november 13., 02:49 (CET)

Gratula!-Secutor vita 2010. november 14., 19:47 (CET)
Nagyszerű, jó munkát! :) SpecB vita 2010. november 15., 09:38 (CET)
Grat! Azt hiszem hamarosan én is kérem, aztán ketten leszünk már, meg nem szabad lemaradnom Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2010. november 15., 18:37 (CET)


Vampire Knight

Mivel a Mangafaszfan megvette a Vampire Knight kiadásának jogát, a Gagyimax Animax pedig az anime vetítési engedélyét, nem akar valamelyik szerkesztő írni erről a sorozatról? – Rondar vita 2010. november 20., 21:57 (CET)

Újabb járőr

Sziasztok! Ma én is megkaptam a járőrjogot, úgyhogy hozzám is fordulhattok ellenőrzés gyanánt Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2010. november 24., 11:12 (CET)

Gratulálok Vigyor! – Laci.d vita 2010. november 24., 13:51 (CET)

Köszi Vigyor! Egyelőre a Naruto, Bleach, One Piece sok cikkét meg az Animaxos cikkeket figyelem anime-manga témában. – Sasuke88  wikivita 2010. november 24., 15:53 (CET)

Grat-Secutor vita 2010. november 25., 22:22 (CET)

Király, gratula! :) SpecB vita 2010. november 26., 21:29 (CET)

Köszi, nyugodtan szóljatok csak, ha valamit ellenőrizni kell :-). – Sasuke88  wikivita 2010. november 26., 21:42 (CET)

Első kiemelt cikkünk

Megszületett az első kiemelt cikkünk: Pokémon Diamond és Pearl verziók :-). Hamarosan kirakom a műhely lapjára is. – Sasuke88  wikivita 2010. november 27., 22:12 (CET)

Attól eltekintve, hogy a Pokémon szerintem az Anime műfaj szégyene: Hurrá! :-)Laci.d vita 2010. november 27., 22:13 (CET)

Hát szerintem nem szégyene, csak az a baj, hogy aki nem ismeri e változatos anime-manga műfajt, annak egyből ez az anime jut az eszébe. Jobb esetben a Dragon Ball, minden sónen atyja Vigyor. Amúgy érdekes, hogy a Pokémonra mennyi koppintás született már Vigyor: Digimon, B-daman, Beyblade, Dinoszauruszok királya meg még egy rakás, lol. – Sasuke88  wikivita 2010. november 27., 23:24 (CET)

Nana, Digimont ne tessék bántani. :P Mindenesetre megnéztem és tényleg szép cikk, megérdemli a kiemelést. :) SpecB vita 2010. november 28., 14:44 (CET)

Juhé Pokémon...^^ Secutor vita 2010. november 29., 22:17 (CET)

Animanga infoboxok

Sziasztok! Elkezdtem egy kicsit kiegészítgetni az animanga infoboxokat (itt Sablon:Animanga infobox). Első lépésbe beszúrtam a magyar sugárzási/kiadási paramétereket. Szerintem még lehetne egy „angol sugárzás” paraméter is (ennek mi legyen a pontos neve?) meg a jelenlegi „első sugárzás” helyett lehetne simán „sugárzás” is, meg esetleg egybe lehetne dolgozni az egészet egy paraméterré. Az animanga karakter infoboxhoz az jutott eszembe, hogy a szinkronhangokhoz elég lenne egy zászló is, így kevesebb helyet foglalna el (esetleg alapból bele is lehetne dolgozni). Persze ez az vonná magával, hogy minden cikkben, ahol kell át kell dolgozni az infoboxokat. Remélem nem lesz nagyon zöldség, amit írtam csak sokminden eszembe jutott hirtelen. – Sasuke88  wikivita 2010. december 20., 12:02 (CET)

Nem igazán látom értelmét egy extra, "angol sugárzás" paraméter hozzáadásának. Akit érdekel, az megtalálja a cikk angol nyelvű verziójában. Számunkra nincs úl sok jelentősége, hogy az adott művet mikor adták egy olyan országban, amely sem a mű "hazája", sem Magyarország. SpecB vita 2010. december 20., 23:46 (CET)
Igazából az angol változat adatait is ki szoktuk írni, kezdve a különböző időpontokkal, szinkronhangokkal stb., de még alszok rá. – Sasuke88  wikivita 2010. december 21., 00:46 (CET)


Véleményezés

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy nincs-e szükség arra hogy hogy a Mangafan által kiadott mangák fordításának fogadtatására is kitérjünk-e? Mert a Naruto cikkében is meg van említve a Viz-es fordítás hibája, szerintem illik megemlíteni a Naruto fordítása által keltett visszhangot is. Na? – Rondar vita 2011. január 1., 23:33 (CET)

Hát amennyiben forrással alá is tudod támasztani az említett véleményeket, én nem látom akadályát, ugyanakkor én vagyok itt a legújabb ember, szóval várd meg ameddig más is véleményez ezügyben. :)
Egyébként mire gondolsz, egy kicsit bővebben? SpecB vita 2011. január 2., 13:02 (CET)
Ha forrás van rá akkor nincs akadálya, bár az a helyzet, hogy az általános kritikai részekre sincsen nagyon magyar visszhang. De, ha neked van forrásod, pl. Mondo újság stb. - amikhez én speciel nem férek hozzá - akkor hajrá :-). – Sasuke88  wikivita 2011. január 2., 14:04 (CET)
Igazából a kiadó fórumán lévő visszajelzésekre gondoltam, mivel a Mondo újság nem fog negatívan írni a saját kiadásáról, ha egyszer azonos a kiadójuk. Egyedül a Rurouni Kenshin magyar kiadására tudok hivatkozni az AnimeStars magazin egyik számából, a többiből csak a kiadó fórumára leírt véleményekből lehet. – Rondar vita 2011. január 2., 18:33 (CET)
Hááááát, én fórumon leírt véleményekre nagyon nem adnék, már csak azért sem, mert a legtöbb fújoló mindent egybevetve feleolyan jó munkát sem tudott volna végezni, mint amit szid. Plusz a fórumon magányvélemények vannak, nemigen lehet belőle leszűrni általános érvényű igazságokat, max. azt, hogy sokaknak nem tetszett ez meg az, másoknak meg igen, de ennek semmi jelentősége nincs, főleg nem egy wikis cikk szempontjából. SpecB vita 2011. január 3., 13:13 (CET)
Igen, fórumhozzászólások és blogbejegyzések nem lehetnek források. – Laci.d vita 2011. január 3., 16:28 (CET)
Ez a "csinálj jobbat" elv minden tekintetben FAIL. Nekem sem tetszett sok mangájuk fordítása,és kijelenthetem hogy tudok jobbat készíteni. De annak, aki nem tud, az is leírhatja a véleményét hogy milyen a fordítás. Nem minden kritikusnak kell például rendezőnek vagy fordítónak lennie, a Mangafan fórumán is leírták - és ez szerepel az Animestars magazinban is - hogy előfordulnak a fordításukban magyartalan szövegek, helyesírási hibák és szerepelnek félrefordítások is egyre gyakrabban. Plusz más cikkekben is említik a rajongók hozzáállását egy fordításhoz. A Rozsomák: Snikt!-ben is leírják, hogy a rajongók között visszatetszést keltett a "Farkas" név, ezért maradtak a "Rozsomáknál". Szerintem mi is leírhatjuk hogy úgy átlagosan hogyan fogadta a fordítást a rajongói közösség, és most nem a "fújolásokra" értem, hanem egy általános tényre. Például: "A magyaros átírás visszatetszést váltott ki a rajongók zömében, ezzel ellentétben a Naruto a MangaFan egyik legjobban teljesítő címe." Mert hát ezek tények, és gyakran vannak olyan információk, amik csak a fórumban hangzanak el a kiadó részéről, a főoldalra nem kerülnek ki. Például Csaba azt írta a fórumba egyik hozzászólásában, hogy a Narutonál népszerűbb manga nem lesz egyhamar, ha az eladásokat nézik. És mivel nem nagyon foglalkoznak folyóiratok ilyesmikkel, ezért logikusnak tartom hogy a fordításra érkező visszajelzéseket a fórum hozzászólásaiból szűrjük le. – Rondar vita 2011. január 3., 22:28 (CET)
Szerintem nem dől össze a világ, ha pár mondatban összefoglaljuk ezeket a véleményezéseket, megjegyzéseket. Én is írtam fórum alapján A Bleach szereplőinek listája cikk fogadtatásához. – Sasuke88  wikivita 2011. január 4., 00:02 (CET)
Szalay Csongort nem fogadta ilyen pozitívan a nép, ahogy megfigyeltem olyan 60-70%-os visszatetszést keltett a rajongók között hogy nem az eredeti hanghoz hasonlóan mély volt a hangja, hanem pár fokkal magasabb. De örülök hogy a kardok neveit meghagytuk japánul, és nem a Gagyimax-féle fordítást használjuk 1000%-ig. – Rondar vita 2011. január 4., 01:31 (CET)
Szerintem még egy netes közvéleménykutatás is reprezentatívabb lenne fórum- és blogbejegyzésekből összeszedett ilyen-olyan statisztikáknál. Ha magamból indulok ki, én akkor szólok valamiről, ha nem tetszik, vagy ha nagyon-nagyon tetszik, vagy ha valaki nagyon égbekiáltóan hülye a témával kapcsolatban. Tehát potenciálisan elveszett egy pozitív hozzászólás. Szerintem ilyen módon felesleges bármilyen számokban megbízni, jobb módszer kéne. SpecB vita 2011. január 4., 12:16 (CET)
Én éppen a bleach.hu fórumját használtam pont azért mert ott értelmes emberekkel és konstruktív kritikával is lehet találkozni, nem csak ilyen „fú, de sz*r mer nem olyan mint a japán” meg hasonló hozzászólásokkal. Egyébként azon a fórumon rendet csaptam a szinkrongyalázók között nem csekély támogatással és egyetértéssel persze Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. január 5., 00:02 (CET)

Borítók

Üdv!

Arra gondoltam, hogy kérhetnénk engedélyt a MangaFan Kiadótól hogy a borítóikat felhasználhassuk a szócikkeinkben. Én legalábbis nagyon szeretném, ha végre eljutok odáig hogy renováljam a Rurouni Kenshin szócikkét. Valaki rájuk írhatna hogy adjanak engedélyt. A fórumukon már valaki kért, de nem kapott visszajelzést. – Rondar vita 2011. január 4., 01:37 (CET)

Amennyiben leírjátok, hogy mely kiadványaik mely borítóihoz szeretnétek engedélyt kérni, szívesen felveszem velük a kapcsolatot. Én az első kötetek borítóit javaslom, többel felesleges lenne kitapétázni a cikkeket. → Raziel szóbuborék 2011. január 4., 07:36 (CET)
Biztos, hogy egy ilyen esetben egyedül a MangaFan döntése, hogy odaadják-e a képet, vagy sem? Úgy értem, itthon ők a jogtulajdonosok, de a wikis cikkek, bár magyarul vannak, bárhonnan a világon elérhetőek. Mindesetre az ötlet jó, támogatom. SpecB vita 2011. január 4., 12:00 (CET)
Megkérdeztem erről az egyik szerkesztőt aki már elmagyarázta, hogy lehet képekhez jutni. Ő mondta hogy a magyar kiadó engedélyével felhasználható a magyar borító. Ami pedig a borítók számát illeti, szerintem is az első kötetek borítója lenne megfelelő. – Rondar vita 2011. január 4., 18:20 (CET)
Felhasználható? Akkor nem volt igazam és ennek örülök. :) SpecB vita 2011. január 4., 22:22 (CET)
Oké, akkor írok nekik egy levelet. Engedélykérés a jelenlegi sorozataik első köteteinek borítóira. Majd jelentkezem, ha visszajeleztek. → Raziel szóbuborék 2011. január 4., 18:32 (CET)
Rendben, köszönjük szépen a közbenjárást! :-)Laci.d vita 2011. január 4., 22:42 (CET)
Egy kicsit elkéstem Vigyor, de köszönjük a közreműködést. Am milyen mangákat adott ki a MangaFan, csak azokat, amik az oldalán is szerepelnek? Meg lehet olyan engedélyt kérni, hogy a még ki nem adott mangákra is vonatkozzon? Tehát, ha mondjuk 2012-ben kiadják a One Piece-t, akkor arra már ne kelljen a kiadás után külön engedélyt kérni. Vagy így nem lehet? – Sasuke88  wikivita 2011. január 4., 23:54 (CET)
A levélben az eddig megjelent kiadványaikra pontosan hivatkozva kértem engedélyt, valamint a jövőbeli képregény-kiadványaik első köteteinek borítóira. → Raziel szóbuborék 2011. január 5., 07:58 (CET)
Köszönjük szépen, várjuk a fejleményeket! – Sasuke88  wikivita 2011. január 5., 12:35 (CET)

Csak szólok, hogy még eddig nem jeleztek vissza. Fene tudja. E-mail címük nem volt, csak az üzenetküldő a honlapjukon. Lehet, hogy nem is működik rendesen. → Raziel szóbuborék 2011. január 15., 08:10 (CET)

Örömteli bejelentés

Megszületett második kiemelt szócikkünk, mely nem más, mint Inoue Orihime. Eme örömteli esemény melegséggel tölti meg a vizsgaidősuck rideg hétköznapjait, nem mellesleg én írtam a cikket és ez az első kiemelt cikkem Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. január 9., 12:15 (CET)

Király, gratula. :) SpecB vita 2011. január 9., 13:26 (CET)
Grat ;) Én sajna mostanában nem tom szépítgetni a cikkeket, nekem is vizsgaidősuck :/ Secutor vita 2011. január 10., 22:05 (CET)
Hát nekem még a jövő hét eleje aztán végre szerkeszthetek rendesen, nem csak ilyen szerkesztésszám-növelő szöszmötölgetésre lesz időm Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. január 15., 00:53 (CET)

Használható-e?

Üdv!

[1] Ez a hivatkozás felhasználható valamire? A mangák magyar fogadtatására és eladási teljesítményére lehet hivatkozni az Alexandra listája alapján? – Rondar vita 2011. január 23., 01:02 (CET)

Szerintem igen, de mindenképpen megemlíthető 1-2 mondatban. – Sasuke88  wikivita 2011. január 23., 15:09 (CET)
Okés. Ennek örülök. Egyébként visszatértem az aktív szerkesztők közé, és elsődlegesen a Rurouni Kenshin szócikkén fogok dolgozni. Itt meg is jegyezném, hogy a manga a műhelytől a közepesen fontos besorolást kapta, pedig a mangatörténelmi hatása igenis nagy. A maga korában ugyanolyan népszerű volt, mint a ma a Naruto és a Bleach, sőt. Megérdemelné a nélkülözhetetlen besorolást. – Rondar vita 2011. január 24., 02:25 (CET)
Örömmel látunk újra itt :-). Az jó lesz, ha megírod a Ruróni Kensint legalább az enwiki szintjére, mert, ha ilyen fontos műről van szó, akkor illik szép cikket írni róla. Am feltoltam „nagyon fontos” besorolásra, mert az általam kreált szabályok szerint az lenne Vigyor, de ha gondolod, akkor lehet akár „nélkülözhetetlen” is. Én a Fullmetal Alchemistet szemeltem ki magamnak, de nemtom még, hogy mikor tudok nekiállni, először még a Soul Eatert kéne befejezni. – Sasuke88  wikivita 2011. január 24., 11:14 (CET)
Szerintem is simán lehet nélkülözhetetlen. Viszont a mangák terjedelmét alapulvenni szerintem korántsem "megfelelő" megoldás, bár tény és való, jobbat nem tudnék mondani. Esetleg nemzetközi eladási statisztikákat lehetne nézni, vagy ilyesmi, de kérdés, hogy hol. :S SpecB vita 2011. január 26., 16:45 (CET)

Kérdés

Szerintetek belevegyük a műhely érdeklődési körébe a szeijúkat? Bár nemtom, hogy van-e cikkünk egyáltalán szeijúról Vigyor, de azért eldönthetnénk. – Sasuke88  wikivita 2011. január 25., 22:31 (CET)

Szerintem vegyük. Jómagam már rég tervezek egy-egy cikket Inoue Kikukonak és Ócuka Hócsúnak. :) SpecB vita 2011. január 26., 16:47 (CET)
Oké, de kár hogy egy szeijús cikkel se találkoztam még Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. január 26., 19:08 (CET)

Sablon a padlásról Vigyor

A Grimm legszebb meséi (animesorozat) cikében a kövi sablonra bukkantam :-): – Sasuke88  wikivita 2011. január 26., 19:49 (CET)

{{nincsinfobox|1=Animanga infobox}}

Ilyennel se találkozik minden nap az ember. – Sasuke88  wikivita 2011. január 26., 19:49 (CET)

Már nincs ott ^.^ Van helyette infobox. – Cicccvita 2011. május 8., 14:32 (CEST)

Magazin pakk

Konzol Magazin (2010 augusztus-szeptember) [Blood the Last Vampire, Voices of a Distant Star, 07-Ghost] (csak ebben az egy számban van külön anime/manga rovat)

AnimeStars összes (2007 január-2010 szeptember) Part1 és Part 2

MONDO pakk (2007 május-2008 március, 2009 április, október, november) + 2010 február Sillent DX  Duma  2011. január 28., 12:41 (CET)

Köszönjük szépen! Egyébként írni akartam, hogy az AnimeStarst két részletben kellene feltölteni, mert az 1 GB-nál nagyobbat csak premiumosok tölthetik le, de ahogy látom megtörtént a dolog. :-)Sasuke88  wikivita 2011. január 30., 14:23 (CET)

Ruróni Kensin

Üdv!

Örömmel jelenthetem be, hogy végeztem kedvenc mangám szócikkének renoválásával. Viszont arra szeretném megkérni a műhely épp ráérő tagját, hogy lektorálja a szöveget. Ha magyartalan mondatokat írtam akkor legyen szíves elolvasni, javítani, ha elírtam valamit akkor azt javítsa, stb. Valamint szeretném ha a cikk megkapná a "Nélkülözhetetlen" jelzőt. A fogadtatásból és a kritikából kiderül, miért is. Remélem sikerült jó munkát végeznem vele, egy hetet biztosan rászántam. – Rondar 2011. február 8., 18:44 (CET)

A nélkülözhetetlen besorolást megkapta, a lektorálást igyekszem elvégezni, ha más nem vállalja be. Amúgy, ha tudnál még írni a sorozat témájáról, mondanivalójáról, esetleg képi világáról vagy összehasonlítást tudnál végezni a sorozat és a valóság között (első kínai-japán háború pl.), akkor akár kiemelt is lehetne. – Sasuke88  wikivita 2011. február 8., 21:59 (CET)

A történet inkább a Meiji-korra összpontosít, és hogy őszinte legyek nem tudom, mit írhatnék a mondanivalójával kapcsolatban. Forrást nem tudnék megadni hozzá, mármint hogy az író pontosan mit is akart üzenni a mangán keresztül. Anélkül meg gondolom tárgytalan. Lépi világról meg többet én sem tudom írni, mint amit már a cikkben is leírtam. Bár igaz, nem lenne rossz ha a Kenshin kiemeltre lenne megírva. – Rondar vita 2011. február 8., 23:40 (CET)

Anime és manga sablon

Elkészült az {{Anime és manga}} sablon kísérleti változata Vigyor. Kérnék mindenkit, hogy nézzen ré és fogalmazza meg észrevételeit, hogy mi az ami rossz benne vagy mi hiányzik belőle esetleg hogyan lehetne rajta rövidíteni, mert jelenleg eléggé hosszú. – Sasuke88  wikivita 2011. február 10., 23:39 (CET)

Jaoi fandom...brrr, kiráz a hideg...Vigyor Szerintem minden lényeges benne van, ami az alapjaihoz kell, bár akár lehetne benne egy külön rész a legfontosabb és/vagy legismertebb animéknek (Bleach, Naruto, meg még vagy másik 4-5). A hosszúsága szerintem nem olyan vészes, vannak ettől kilométerekkel hosszabb navigálósablonok. – Laci.d vita 2011. február 11., 00:13 (CET)

Most esett le, hogy mi lehet ez a jaoi fandom, inkább kihagynám az életemből Vigyor. Ezt a fandom szót amúgy lefordítsuk valamire? Ha igen, akkor mire? A fontosabb animéket kihagynám a sablonból, egyrészt nem ide tartozik, mert ez csak nyers általánosság Vigyor, másrészt csak önkényes válogatás lenne. – Sasuke88  wikivita 2011. február 11., 00:26 (CET)

A fandom szóra leginkább a "rajongói közösség" kifejezés illik, ennél rövidebb kifejezés magyarosan nincs. SpecB vita 2011. február 11., 12:53 (CET)

Viszont, khm, hülye kérdés tudom, de ezt hol lehet majd használni? És a tartalmát a használat helyétől függően változtatni kell, vagy fix, hogy mit jelenít meg? SpecB vita 2011. február 11., 12:55 (CET)

A rajongói közösség az jó kifejezés, lehet, hogy még átírom. A sablont azokban a cikkekben lehet használni, amelyek benne vannak, az életrajzokat leszámítva. Ez is ugyanolyan navbox, mint a cikk alján lévő fekvő navboxok csak ez álló, meg általában a cikk tetején használjuk. – Sasuke88  wikivita 2011. február 11., 15:17 (CET)

Mint például a {{Nemzeti radikalizmus}} sablont, hogy egy példát említsek. – Laci.d vita 2011. február 11., 15:25 (CET)
A yaoi-fandomot egyébként még két dologra lehet fordítani. Yaoi rajongótábor, vagy teleologikusan "jaoizmus". – Rondar vita 2011. február 11., 21:30 (CET)
Köszi, átírtam jaoizmusra, az sokkal szimpatikusabb kifejezés, mint a jaoi rajongótábor. – Sasuke88  wikivita 2011. február 11., 22:10 (CET)
A jaoizmus szerintem eléggé degradáló kifejezés. Angolul a -dom toldalék inkább jelez össze-, egybetartozást, ami sokkal pontosabb és korrektebb, mint így magyarul az -izmus, ami inkább fanatikus, már-már vallásos kapcsolatot tételez fel ember és téma között, ami jelen esetben eléggé lenéző dolog. Én mindenféleképpen pártolnám a "rajongói közösség", vagy méginkább a "rajongótábor" kifejezést.
Viszont ha ez egy fix tartalmú navbox, akkor nemigen értem a tartalmát. Például miért csak öt, nem feltétlenül lényeges stílus van kilistázva? Szerintem pl. a hárem egy eléggé lényegtelen elem - amúgy is inkább történeti elem, mintsem stílus -, ide inkább illenének olyanok, mint a fantasy, romantikus, akció, satöbbi.
Továbbá még egy, inkább technikai jellegű kérdés: sablont hogy csinál az ember? Elkezd egy Sablon:xyz nevű "cikket", dolgozgat rajta, javítgatja, aztán amikor kész, akkor használatba küldi? Vagy van valami, mittomén, speckó sablon sandbox, vagy ilyesmi? SpecB vita 2011. február 12., 00:21 (CET)

Engedély

Tisztelt kollégák és kolleginák! Van szerencsém bejelenteni, hogy e-mail váltás után engedélyt kaptam Németh Vladimirtól - Fumax feje - hogy felhasználhassuk az általuk készített borítókat a szócikkek megírásához. Ez vonatkozik a jövőben megjelenő kiadványaikra is. Most írtam e-mailt a Delta Vision kiadónak is, engedély ügyben. – Rondar vita 2011. március 14., 18:35 (CET)

Ez nagyon jó hír :-)! És milyen licenc alatt lehet felhasználni meg a jövőben kiadásra kerülő művekre is vonatkozik? Ja és ne felejtsd el továbbítani a permissionre, hogy az OTRS kollégák/kolleginák feldolgozhassák a levelezést. Az jó lenne, ha a Delta Visiontől is lenne engedély, aztán még a Mangafant is jó lenne betörniGonosz. A műhelylapon lehet, hogy nyitok majd egy fejezetet, ahová az engedélyeket gyűjtjük. --Sasuke88  wikivita 2011. március 14., 21:07 (CET)
Ő... olvasd át még egyszer amit írtam ^^'. Szerintem a cc-by-sa-2.5-ös licenc alatt lesz, de gondolom ezt majd részletesebben is elmagyarázzák. Amúgy már tovább küldtem. A MangaFannak meg megint küldtem e-mailt, ha erre sem felelnek, akkor kénytelenek leszünk a sorozatok logóiból gazdálkodni.– Rondar vita 2011. március 14., 22:42 (CET)
Hát a cc-by-sa-2.5-öt erősen kétlem, valószínűleg jogvédett lesz és csak wikin belül lehet használni bizonyos feltételekkel, ez a bevett gyakorlat borítóknál. De majd meglátjuk, am mikor érkezik meg az engedély, vagy már is megérkezett? Már úgy tölteném fel a borítókat, ilyen élményem még úgyse volt Vigyor. --Sasuke88  wikivita 2011. március 15., 00:22 (CET)
Már én is bekészítettem a Hetalia borítóját Vigyor És persze köszönjük az utánajárást a borítóknak, igen nagy segítség a szócikkek szerkesztésében. – Laci.d vita 2011. március 15., 00:28 (CET)
A Fumax már megadta az engedélyt, elküldtem a levelet a permissionsra is, úgyhogy már nem az én kezemben van a dolog. Nem tudom, mi a következő teendő. – Rondar vita 2011. március 15., 16:42 (CET)

Himura Kenshin

Elkészült kedvenc anime karakterem szócikke is, elég sok késéssel sajna. A következő dolgom a Love*Com cikk "befejezése", és a Vampire Knight megírása lesz. Utána egy ideig szeretnék kedvenc írom regényeivel foglalkozni, és van egy videojáték amiről írni is szeretnék. Szóval a Vampire Knight megírása után ismét szüneteltetem a mangás munkákat. – Rondar vita 2011. március 16., 03:24 (CET)

Engedély - Delta Vision

Üdv!

A Delta Vision kiadó is visszaírt, ők is engedélyezték a kiadványaik borítóinak feltöltését a wikipédiára. Elküldtem ezt is a permissionsra. izzítani lehet az Angyalok menedéke, a Trigun és a Berserk hazai borítóit. ^^ – Rondar vita 2011. március 16., 20:48 (CET)

Remek, most már csak a Mangafannak kell visszaírni, aztán nemtom, hogy még milyen kiadók vannak :-). Am Rondar, Teemeah írt valamit a vitalapodra, hogy vmi gubanc volt az engedéllyel, majd nézzél rá. --Sasuke88  wikivita 2011. március 16., 21:08 (CET)