Szerkesztővita:Tomcsy/Archívum03

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hunyadym 13 évvel ezelőtt a(z) Sablonok azonnalizása témában

Vitalap

Szia Tomcsy!

Írtál 2szer a vitalapomra olyat, hogy pár általam szerkeztett cikket feljegyeztek.... Nem vagyok teljesen tisztába vele, hova jegyzitek fel? Nem volt jó a munkám?

Előre is köszönöm! – Nagy Dávid vita 2010. május 5., 07:05 (CEST)

magyar oldal létrehozása

Szia! Jó kis meló elé nézek :-), vagy inkább :-(... Ez ugyebár az alapoldal (Tényleg, mi a címének a pontos fordítása?)
És így néz ki első körben a vázat a magyarba átvéve: Szerkesztő:Joeyline/Munkalap1 Persze nyilván számítanom kellett volna rá, hogy az angolok másféle sablonokkal dolgoztak... Van valami ötleted, vagy egyesével kézzel végig kell menni mindenen? - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 15:34 (CEST)

Köszszép :-) A másik 3 előforduló sablonnak mi felelhet meg a magyarban, amik a lábjegyzetet csinálják az oldalon? Nem a hivatkozások, azokat nem is másoltam át, mert eleve majd az angol oldalt adom meg forrásként, ahol fel vannak sorolva a hivatkozások is. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 16:28 (CEST)
Jó lenne, ha megoldható lenne, mert ez az oldalon belüli navigálási lehetőség a nemzetek és a lábjegyzetek között egy nagyon jó megjelenítési megoldás az angol cikkben, iszonyat jó módon informatív, nagyon sokat segít nemzetek részvételének megértésében. Nem sürgős, még bajlódom a táblázat átszerkesztésével, de majd idővel jó lenne beépíteni ezt a lehetőséget valahogy. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 2., 03:22 (CEST)

Sziasztok! Nagyon sok ilyen országos táblázat létezik és van valahol egy olyan is, amely összehasonlítja a NOB ill. a FIFA kódokat. Most nem érek rá keresgélni, de tényleg nagyon sok van... Remélem, mielőtt ennyi időt beleöltök, megnéztétek azokat... Főleg Szerkesztő:Maxval testvér foglalkozott ilyenekkel. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. április 2., 06:59 (CEST)

Igen, tényleg többféle kódos oldal is van, de amin én dolgozom most, az még nincs (ugyanakkor szerintem elég fontos lenne, hogy legyen), ez nem a kódokról szól elsősorban, hanem az összes nemzet szereplését jeleníti meg egy időskálás összesítőtáblázatban. - Joeyline üzenj nekem 2010. április 2., 20:22 (CEST)

F1 verseny infobox

Nna megcsináltam a botkonfiget hozzá, leteszteltem a 2006-os Formula–1 Bahreini Nagydíj szócikken. Szépséghibák maradnak, a gyorskörnél pl. hiába teszi oda a sablon eleve a pontot, a kedves nyúzer úgy írta be az adatot, hogy "42.-ben" emiatt most elég hülyén néz ki--- esetleg megadhatom a botnak, hogy szedje le az esetleges-ban-beneket a ponttal együtt. Mindjárt ki is próbálom. Azt még nem tudom, hogyan lehet megmondani a botnak, hogy tegyen hozzá egy pontot a végére, de majd Danimester megmondja :) – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 1., 20:36 (CEST)

Nya lecseréltem minden szócikkben. Jöhet a többi. A pontozós dolgot majd megoldjuk, ha Dani online lesz. Meg a szépséghibát is. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 1., 23:19 (CEST)

Allapokon lévő olimpiai anyagok

Szia! Persze, feltétlenül szóljunk Nekik! Csanády munkái óriásiak, több nagyon fontos listát (még nincs befejezve) megtaláltam nála, amik nagyok hiányoznak a magyar wikipédiás oldalak közül! Írsz Nekik? - Joeyline üzenj nekem 2010. április 2., 19:52 (CEST)

Korea

Egyre többet töröm a fejem Koreán. Nem kéne a 2 nemzetnevet a teljes államnévre hoznunk, mint ahogy van más hasonlókkal is? Csak ez a 2 maradt kivétel. Apróság, de így egymás után lennének ABC-rendben is, és pl a készülő táblázaton is jól meg lehetne jeleníteni (ahogy az angolon is van), hogy a második világháború előtt még 1 állam voltak (igaz, olimpián nem indultak). - Joeyline üzenj nekem 2010. április 2., 22:34 (CEST)

{{Labdarúgás esemény infobox}}(?)

Szia! Felmerült néhány megjegyzésem a fenti sablonnal kapcsolatban, és Teemeah mondta, hogy írjam meg neked. Szóval:

  1. Kerüljük azt, hogy a {{Zászló}}(?) sablont a szerkesztőknek kelljen beírni. Legyen helyette egy xxxx ország paraméter (ahogy a {{Labdarúgó infobox}}(?)-ban is van), elkerülendő az esetleges szerkesztői hibákból és egyedi elgondolásokból eredő problémákat.
  2. Olyat ne csináljunk már, hogy képeket rakunk be a mezők címkéinek (a sárga lapok és társaira gondolok). Egyrészt gőzöm nem volt, hogy mi a második, míg meg nem néztem a paraméternevet, másrészt nagyon nem magyaros a Lapok [sárga izé] megnevezés. Biztosan jól néz ki, de az érthetőséget mindig a szépség elé kell helyezni.
  3. A láblécből vedd ki az infót, mert szavazás volt róla, hogy az ne legyen infoboxok alján. Dani vita 2010. április 3., 15:30 (CEST)
Köszi! Dani vita 2010. április 4., 10:23 (CEST)

Re: Buszos cikkek

Szia!

Láttam az üzenetedet és legközelebb jobban megszerkeztem a buszos cikkeket. üdv.: Szerkesztővita: Maximix90 2010.04.05 17.22 CET.

Miért kellet kitörölni a forrást a 30-as busz (Budapest) lapról? Szerkesztővita: Maximix90 2010.04.06 17.18 CET.

Tudsz ajánlani egy minta oldalt,ahol megtudom csinálni ilyen megállólistát átszállási kapcsolatokkal. Szerkesztővita: Maximix90 2010.04.07 13.20 CET.

Sablon:Wyoming

Szia! Köszi szépen a javítást! :-) - Dawid Panaszkönyv 2010. április 7., 02:33 (CEST)

Érem infobox

Szia, dolgozom egy érem infoboxon itt (kinézet itt), de valamiért üres sorokat nyom a kész infoboxba és már vagy hússzor átbaktattam a kódon de nem bírok rájönni mi baja... Hátha egy friss szem hamarabb megtalélja, megnéznéd? (Dani ma vizsgázik, nem elérhető, engem meg rohadtul idegesít a cucc...) Köszi :-)Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 9., 14:40 (CEST)

Köszi :) sejtettem, hogy az iffel van vmi.. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 9., 16:07 (CEST)

Nézd, elkészítettem: Sablon:Érem infobox, a Puskás Ferenc szócikkben élőben megtekinthető a működése. Szerinted jó lesz? Lassan nekiállhatnánk lecserélni, ehhez kézi dolgozásra lesz szükség, mert bot ezt nem fogja tudni véghezvinni. Útközben kiderül, mennyi éremnek és sportágnak érdemes optimálisan benne lennie, jeéenleg 3 külön sportágat és 6-6 érmet tud kezelni mindegyik alá. mit gondolsz? – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 9., 16:45 (CEST)

Hát az új infoboxnak ugye az lenne a lényege, hogy ne kelljen végtelenszer bemásolgatni random kódokat, amiket egy átlagjúzer vagy wikipédiában járatlan, csak hibát javítani akaró olvasó nem tud kezelni. Sportáganként 20 sor elég lesz? VigyorTimish sablongyár üzenőfal 2010. április 9., 17:15 (CEST)
Szerintem a sportágat nem kell tovább bontani, a sporteseményhez beírhatók az extrák. Mondjuk Labdarúgás mint sportág, olimpia és világbajnokság pedig mint sportesemény, ahogy a puskás cikkben van. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 9., 17:41 (CEST)

Kibővítettem, négy sportág x 20 érem; pár helyen próbából lecseréltem, pl itt: Papp László (ökölvívó). Milyen? – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 10., 12:31 (CEST)

90-es busz

Szia! Mi az oka, hogy lecserélted az útvonalat hibásra? A Királyhágó teret a busz például nem érinti. Ez a folyószövegben is benne van. Üdv.!

Bocs nem vagyok benne biztos, hogy Te módosítottál. Ezért az ellentmondások közül néhányt kiemelten a szócikk vitalapján.
Kispados vita 2010. április 16., 22:09 (CEST)

vvr sablon

Kösz, hogy rendberaktad! Próbáltam én is sorokba tördelni már, de valamiért nem működött. VTlevéltár 2010. április 18., 09:12 (CEST)

Garázsmenetek

Szerintem pontosan az az egyetlen jó megoldás, amit javasoltál: át kell irányítani a 85G-ről a 85-re, utóbbiba pár mondatban beleírni a bevezető aljára (vagy valahova), hogy „A kora hajnali órákban a Dél-pesti autóbuszgarázs és az Örs vezér tere között 85G jelzéssel garázsmenet közlekedik.” vagy ilyesmi mondatot. Esetleg még azt, hogy „A Mádi utca megállóhelyet a Sibrik Miklós úton és a Mádi utcán haladva éri el.” Nem tudom elképzelni, hogy erről többet lehetne még mondani (bár néha szoktak meglepetések érni). Az átirányítás viszont nyugodtan maradjon meg. – CsGábormegbeszélés 2010. április 19., 12:53 (CEST)

Snooker vb kérés

Szia! A címben jelzett szócikkel lenne egy kérésem. Már hónapokkal ezelőtt megcsináltam és vártam az eseményt, ezért örülnék, ha átengednéd nekem a szócikk folyamatos bővítését! Jó dolgokkal bővítetted és egészítetted ki, de szeretném, ha én tarthatnám karban, legalább az eredményeket. Előre is köszi!– Rugo vita 2010. április 20., 11:01 (CEST)

Budapest autóbusz-hálózata

Szia Tomcsy!

Megszeretném kérdezni tőled,hogy lehet kitörölni a 150A busz (Budapest) lapot a Budapest autóbusz-hálózata cikkből,mert régóta nincs ilyen járat. Szerkesztővita: Maximix90 2010.05.08 13.48 CET.

Rendben,akkor hagyom a 175-ös busz (Budapest) cikket. Szerkesztővita: Maximix90 2010.05.09 9.57 CET.

Szia!

Hogyan tudok szerezni járőrjogot? Szerkesztővita: Maximix90 2010.05.09 18:02 CET.

Szia Tomcsy!

Megtudnád nézni az 58-as busz (Budapest) lapot,mert javitottam rajta. Előre is köszönöm. Szerkesztővita: Maximix90 2010.05.10 12:41 CET.

125-ös busz (Budapest)

Apró jelzés: a fenti szócikkben javítottál egy dátumot, de forrásfeltüntetés nélkül. Ugyanakkor az eredeti dátum forrásolva volt, és a forrást benne is hagytad. Visszaállítottam a forrás szerinti dátumra a szerkesztést: ha van más forrás, írd be azzal együtt, ha gondolod. Szia December vita 2010. május 10., 09:17 (CEST)

Oké, tényleg jobb a BKV forrásként! Kösz a javítást, szia Dec

Re: Olimpia

Hello. Sajnos mostanában már nagyon kevés időm van a wiki-vel foglalkozni. Természetesen nyugodtan használhatod őket. Üdv, – Simy vita 2010. május 17., 09:30 (CEST)

Szia! Anno, minkor ez felmerült, Csanády a saját vitalapján válaszolt. Akkor a sabloncseréket végre lehetne hajtani ott nála, és a 2008-as adatok beintegrálása után élesíteni is lehetne az oldalakat a fő névtérbe. Nagyon értékes és rendezett, hiánypótló listák, sőt továbbmegyek: külön értéket ad nekik, hogy több esetben is valódi szócikk módján tartalmas szöveges kiegészítések is vannak az érmesek listáján túl! – Joey üzenj nekem 2010. május 17., 15:30 (CEST)

Szia! A botos sabloncsere tényleg elakadt, de nem tett le róla teljesen Deni42. Kapcsolatban állok vele (lásd a sajátom és az Ő vitalapját, valamint a botgazdák üzenőfalát), és sokmindent viszont megcsinált már azóta nekünk!
Többek között a zárójeles olimpiánkénti sportág átnevezéseket, amiket ugye a műhelyben megszavaztunk. Ennek estek "áldozatul" a versenyszámok, amikből eddig kevés van ugyan megírva, de kötőjellel vagy nagykötőjellel (ez is baj, hogy mindkét forma előfordul..) ugyanolyan szerkezeti formában voltak, mint a sportágak, így ezek is átneveződtek, átirányítással léteznek az eredeti címről. Végülis így nincs nagy baj ebben, mert ha egy szerkesztő esetleg a régi szerint hivatkozza, akkor zöldként megjelenik. Ugyanakkor gond ez ott, ahol még meg nem írt cikk kerül így hivatkozva, mert akkor lehet, hogy majd a rossz névalakban kerül megírásra, arról meg ugye nincsen csak úgy átirányító... Fentiek viszont nem érvényesek az összes olimpiát átfogó versenyszámcikkekre (így pl az említett diszkoszvetésre sem), ugyanis ezekből még nagyon kevés cikk van (eleve csak az atlétikánál találtam ebből navigációs sablont), így ezeknél még kialakíthatjuk, hogy milyen legyen a névforma. Azt hiszen, sajnos nem kerülhető el ebben a szavaztatás, de legalábbis a véleménykérés a műhely vitalapján, ezt nem dönthetjük el ketten. Magyarosabb lenne a sima "Diszkoszvetés a nyári olimpiai játékokon", de az "Atlétika – Diszkoszvetés a nyári olimpiai játékokon" formának is van létalapja. Így pl egy "Olimpiák versenyszámai" vagy valami hasonló nevű kategóriánál az azonos sportág különböző versenyszámai egymás után lehetnének az ABC-rend miatt. Nyilván, a többi sportágban is így kell majd akkor utána kialakítani a versenyszámok cikkeinek címét. Zárójelest azért találtál (pl az említett 100 m), mert az átneveztetéskor csak az egyes olimpiák sportágain ment végig a bot, kategóriából lett futtatva. A hivatkozott cikket át kell nevezni, kérdés persze, hogy mire, ez a fenti szavazás/véleményezés eredményétől függ.
Botgazdákkal kapcsolatban még annyit, hogy Hunyadym is sokat segített, a nemzetek cikkeinek és a nemzetek olimpiai cikkeinek a kategóriái rendbe lettek téve, a szükséges kategória-átnevezések és -beszúrások megtörténtek, lásd a vitalapján folytatott megbeszélésemet vele. Illetve még a névelős nemzetek kategóriáinak egységesítése van hátra, de láttam, hogy Burumbátor már ezt is elkezdte.
Írtam amúgy a múlt nap egy összefoglalót az eddigiekről (a fenti, sportágas dolog nincs benne) a műhely vitalapjára, ezt ma még ki szeretném egészíteni, főleg linkekkel segíteni a megértését. – Joey üzenj nekem 2010. május 19., 21:58 (CEST)

Jó, maradjon. Akkor viszont fel kellene mérni, hogy hány versenyszámnak van még ilyen típusú cikke (a 100-es síkfutást ugye már tudjuk, hogy van), és ilyenre alakítani az elnevezését.

Ezt a 2 cikket kapásból találtam, ahol még nem jók a sablonok: Ökölvívás az 1908. évi nyári olimpiai játékokon és Jégkorong az olimpiai játékokon. Más kérdés, hogy utóbbit eleve át is kéne nevezni (az átirányítást egyúttal felül is írva) Olimpiai érmesek listája jégkorongban nevűre, maga a sportág olimpiai története ennél sokkal-sokkal bővebb cikket kívánna... Megcsinálod őket? – Joey üzenj nekem 2010. május 20., 02:06 (CEST)

Nincs akkor több sabloncserére szoruló cikk? Mert akkor függősablont megoldvara kellene cserélni a botgazdák üzenőfalán, hogy ne foglalja a helyet, és nyelje le az archívum. Nincs kedved végigmenni az egyes olimpiák (mondjuk első körben a téli) sportágcikkein? Az infoboxokat kellene pótolni, szerintem testhezálló feladat lenne Neked.
Más. Olvastál a nyári tatai wikitalálkozóról és a nagykanizsai wikitáborról? Jó lenne menni, meg gondoltam még külön kötetlen találkozóra (sörözés - jó, Te nem iszol sört, olvastam) az olimpiások vagy tágabban a sportban szerkesztők körében. Jön a nyár, ideális lenne. Mit szólsz?
Megint más. Jelöltetem magam az előrehozott Wikitanács választáson. Ha esetleg érdekel a közélet is. Lásd: a "Javaslatok kocsmafalról" áthozott megbeszélés és a felmerült reformötletek. – Joey üzenj nekem 2010. május 20., 21:52 (CEST)

Szia! Igazából a tagok közötti sörözést (vagy ahogy nevezzük) nem elsősorban a hivatalos találkozóra értettem, hanem esetleg össze lehetne egy ilyet hozni a (sport)műhelyben csak úgy. Persze fel kellene mérni előtte, hogy ki merre lakik, hányaknak nincs messze Budapest (a hétköznapjaim javát én is itt töltöm, de attól még zalai vagyok). Szóval egy ilyen ötlet lett volna, ebben kérném a véleményed, lehet hogy félreérthető voltam.
A fenti sportáginfobox-pótlásos dolgot el tudnád vállalni? Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. május 21., 22:15 (CEST)

175-ös busz (Budapest)

Szia!

Csak láttam, hogy nem volt rajta infobox és nem az a szerkesztő volt az, aki már régóta megcsinálta a 175-ös busz (Budapest) cikket, hanem a Ferko22 kezdte el a busz cikket csinálni nem én, csak infoboxot tettem be, ennyi. Szevasz. Szerkesztővita: Maximix90 2010.05.20 18:56 CET.

Útvonaldiagramok

Visszaraktam az időadatokat a 4-es és a 6-os villamos útvonaldiagramjába. Nézz rá légyszíves, hogy így jó-e, vagy továbbra is jelentkezik a hiba. – CsGábormegbeszélés 2010. május 24., 21:42 (CEST)

Olimpiai sportáginfoboxok

Szia! Pl itt kellene pótolni: Rövidpályás gyorskorcsolya a 2006. évi téli olimpiai játékokon, aztán onnan navboxból végig lehet menni az összes sportágon ellenőrzésképp, majd ha megvan, akkor egy másik olimpiával folytatni, és így tovább, amíg el nem fogy minden olimpia. Újabban már figyel rá Karesz, hogy legyen infobox is a sportági cikkeken, de régebbről előfordulnak hiányosságok.
A 2006-os olimpiáról jut eszembe: Ott Flag of xyz.svg típusú zászlók lettek alkalmazva a sportági eredmények cikkeiben, le kellene azokat is cserélni ZászlóNOB sablonokra. Esetleg ha belefér a kapacitásodba, a 2006-osoknál be kellene írni a 7-10. helyezetteket is, mert azok a szócikkek még nem a később elfogadott "első 10 helyezett felsorolása" elv szerint készültek. – Joey üzenj nekem 2010. május 24., 22:22 (CEST)

Vízilabda a nyári olimpiai játékokon

Nagyon örülök, ha kinézted magadnak, mert tényleg kellene cikk az egyes olimpiák vízilabda-tornáiról. Ami most van (gyakorlatilag csak eredménytáblázatok) az inkább az Olimpiai érmesek listája vízilabdában cikkbe valók. – Joey üzenj nekem 2010. május 24., 22:22 (CEST)

Nagyon jó lesz, ilyesmire gondoltam. Az infoboxokhoz is előre is kösz a segítséget! – Joey üzenj nekem 2010. május 24., 23:08 (CEST)

Ha gondolod, írd be a műhely lapjára a szerkesztőkhöz, hogy ezzel (is) foglalkozol. – Joey üzenj nekem 2010. május 27., 17:58 (CEST)

Jó lesz a cikk, de tényleg! :-) A bevezetőn módosítottam kicsit, illetve ide még be kellene írni a mondat végére, hogy pontosan hol, milyen nevű helyszínen (uszoda) rendezték a mérkőzéseket. – Joey üzenj nekem 2010. május 29., 00:44 (CEST)

A Sablon:Vízilabda a nyári olimpiai játékokon szerintem nem kihagyható belőle, mert így különben nem lehet egyetlen kattintással átváltani bármelyik másik olimpia vízilabdatornájára. Ezáltal a Lásd még törlendő lenne, helyette Forrás, amiben a fordítás marad. Szerintem. – Joey üzenj nekem 2010. május 29., 00:57 (CEST)
Szia! Határozottan nem rossz az átalakított navbox. :-) Azonban épp azért mert 2000. előtt nem volt női torna, ezért nem is lesz majd külön cikk a férfiakról, ezekben az esetekben maga a sportágról szóló cikk fog a férfi tornáról szólni! Épp ezért ezek az évszámok törlendők a Férfi sorból, helyette olyasmit kellene írni, hogy lásd fentebb a Tornáknál vagy valami hasonló. A pontos szövegen még gondolkodom, de kb ez kellene. Annyit még, hogy a Tornák rész legyen középre zárt, mint a többi sportágnál is van, ha technikailag megoldható lenne ebben a változatban is. Nagyon örülök, hogy a vízilabda után a többi labdasportnál is megcsinálnád majd ugyanezeket! A navbox sablonokat is hasonlóképp kell majd átalakítani ott. Sablonokról jut eszembe: a 2006-os téli olimpia cikkeibe majd be kéne integrálni a ZászlóNOB sablonokat, néhányba már beírtam korábban. Ezek a a cikkek sima Flag of ... .svg-ket használnak. Az Olimpiaportált illetően egyetértek Veled, meg is írom Mdöncinek. Még annyit ezzel kapcsolatban, hogy a Sablon:Olimpiák-ba beillesztettem egy linket az ifjúsági olimpiákra. Írtam pár dolgot a műhely vitalapjára, nézz be. – Joey üzenj nekem 2010. május 31., 22:35 (CEST)
OK, legyen úgy, hogy 2 link lesz a navboxban a férfi tornára :) Nekem végülis ez mindegy, a cél szentesíti az eszközt. Az olimpiai érmesek listáját tartsuk meg, mint minden sportágban: abban a cikkben majd fel kell sorolni név szerint a csapattagokat! (Más sportoknál is.) A strandröplabda része a röplabdának, csak külön szakág. Itt azt lehet csinálni, hogy egy adott olimpiáról lesz egy rövidebb cikk a röplabdáról, és 4 cikk külön-külön a teremben játszott és strandröplabda Férfi illetve női tornáinak részleteiről. Azért is nem vesszük alapból szét, mert pl a Tornánál is be lett integrálva a Trambulin és az RSG is. – Joey üzenj nekem 2010. május 31., 23:06 (CEST)

Szia! Belenyúltam kicsit a mintaként szolgáló Vízilabda a 2004. évi nyári olimpiai játékokon és Vízilabda a 2004. évi nyári olimpiai játékokon (férfi torna) cikkekbe, lásd itt és itt a változtatásokat. A női tornát és ezen túlmenően a többi ilyen cikket e szerint kellene majd megváltoztatni, ha nincs ellenvetésed. Írhatnál is a labdasportok cikkeinek egységesítése elindításáról a műhely vitalapjára. (Az atlétika navboxát mindjárt rendbeteszem, és talán el is kezdem élesíteni Csanády allapjait. A műhelyben kezd megint összegyűlni pár dolog, igyexem odairányítani majd a műhelytagokat, MDöncinek is van egy felvetése.) – Joey üzenj nekem 2010. június 1., 18:28 (CEST)

Szia! Rugo cikkeiben láttam a győztes vastagítását, nekem határozottan tetszett, de nem ragaszkodom a végsőkig hozzá, vannak ennél fontosabb dolgok is. A helyszíneknél abból indultam ki, hogy a 2010-es olimpia helyszínei többségében megírtak. Mivel olimpiai sporteseményeket rendeztek ott, ezért szerintem alapból nevezetesek, vagyis elvárható, hogy készüljön majd róluk cikk. Problémásabb persze az, amiről már van, de nem tudjuk a pontos címét... Ha nem lesznek meg a gólkirályok, nem nagy tragédia, de a jégkorong cikkeinél láttam, és tetszett. – Joey üzenj nekem 2010. június 1., 23:23 (CEST)

OK! Majd jelezz vissza, ha vannak fejlemények. (Ma elég sokmindent sikerült megcsinálni, de még bele kéne piszkálnom a portálba is, mert az allapokra rendezés közben MDönci vétett egy-két kisebb hibát. Lehet ezt már csak holnap csinálom meg. Közben az aktuális "közéleti" vitalapon is kitört az armagaddon: olyan akart szavazni, akinek nem volt per pillanat joga hozzá. Zajlik az élet :) ) Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. június 1., 23:48 (CEST)

Re: Labdasportágak (férfi és női)

Igen, ezen már én is gondolkodtam. Meg kell tartani összevontan is az eredeti nevén a cikket, de abban elég annyi infó, mint pl amit az idei jégkorong-tornánál írtál, és a részletek pedig külön a férfi és külön a női torna cikkében.
Elnevezésre nincs sok lehetőség:

  1. Vagy "Férfi vízilabda a 2008. évi nyári olimpiai játékokon"
  2. vagy "Vízilabda a 2008. évi nyári olimpiai játékokon (férfi torna)"

Ha a torna szóhoz is ragaszkodsz, akkor a második jön csak szóba, viszont előbbi jobban összecsengene a versenyszámok cikkének várható elnevezéséhez (tulajdonképpen itt egy-egy sportág 2 versenyszámáról van szó)... Erről jut eszembe: szavazz a vitalapon az atlétikához! – Joey üzenj nekem 2010. május 24., 23:23 (CEST)

re infobox

szia, igen szerinetem megoldható, az útvonaldiagram szvsz beépíthető az új infoboxba. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 25., 19:06 (CEST)

szuperül néz ki! Ha minden igaz hamarost elkezdem majd bottal levadászni a lecseérlendő sablikat, egyébként, végre. :) És köszi a köszöntést is. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 25., 22:33 (CEST)

Wikitali

Szia! Május 29-én, szombaton, délután háromtól wikitali lesz. Szeretettel meg vagyol híva. További infókat lásd a lapon. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. május 25., 22:10 (CEST)


Miniszterelnök

Szeretném tudatni veled ,hugy holnaptól Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.Krisz40000|Ide írj hogy el is olvassam vita 2010. május 28., 20:09 (CEST)

Közlekedésműhely

Láttam, hogy felírtad magad a műhely taglistájára. Egy régi kedves szokásunk, hogy az újonnan csatlakozott szerkesztőknek adunk egy ilyen üdvözlőkártyát ajándékba. :-)

Köszöntünk a Közlekedésműhelyben, kedves Tomcsy!

Üdvözlünk!

Örömmel vesszük, hogy csatlakoztál a Közlekedésműhely munkájához. A műhely célja – az Autópálya-műhely, a Repülési műhely és a Vasútműhely mellett – a Wikipédia magyar változatában található közlekedéssel kapcsolatos szócikkek rendszerezése, fejlesztése, egységesítése. A műhely részt vesz a Cikkértékelési műhely munkájában, folyamatosan figyelemmel kíséri a közlekedéssel kapcsolatos cikkek állapotát, minősíti és karbantartja azokat. A műhely tagjai jelenleg 1000 cikket gondoznak. A Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartoznak azok a szócikkek, amelyeknek témája: közlekedési vállalatok, városi közlekedési viszonylatok, közlekedési pályák, hálózatok, repülőterek, pályaudvarok, közlekedéssel kapcsolatos fogalmak, közlekedéssel kapcsolatos események, rendezvények, mozgalmak, további közlekedési témájú szócikkek.
Műhely: NyitólapVitalapTennivalókSablonokEngedélyek, engedélykérés, levélmintákA nap közlekedéses képeViszonylatokFormai követelmények viszonylatok cikkeinélFogalmakA műhely tagjai
Cikkértékelés: Kiemelt cikkekÉpítés alatt lévő cikkekKért cikkekProblémás cikkekÉrtékelt cikkekStatisztikaCikkek besorolása
Társműhelyek: AutópályaRepülésiVasútCikkértékelési
Szerkesztői allapok: TérképekSablonok felújítása
Portálok: Közlekedés (vita) (cikkek) • Autópálya (vita) (cikkek) • Hidak (vita) • Vasút (vita) • Volántársaságok (vita) (cikkek)
Vitalapok: VitalapKért cikkekEngedélykérőlevél-mintákA nap képeKategóriák
Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. Szerkessz bátran! Írj nekünk! Látogasd a műhely vitalapját!
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Baráti üdvözlettel : CsGábormegbeszélés 2010. május 31., 13:48 (CEST)

Az az igazság, hogy még május 24-én láttam a feliratkozást, de igazából olyan régóta vagy már a műhely tiszteletbeli tagja, hogy eddig valahogy el is felejtettem ezt az üdvözlést. Most késve bár, de nagyon szívesen pótolom ezt.

Örömmel látom azt a nagy munkát, amelyet végzel a közlekedés és a sport területén. Alapos és precíz munkát végzel, az általad végzett javítások, karbantartó szerkesztéseid nélkülözhetetlenek. Tartsd meg ezt a jó szokásodat. – CsGábormegbeszélés 2010. május 31., 13:48 (CEST)

175

Kösz a jelzést, Szóltam CsGábornak, úgy látom már meg is csinálta. Kösz, szia Bárosi Vuszvezető vita 2010. május 31., 13:53 (CEST)

Navboxok

Ez utóbbin még gondolkodom. – Joey üzenj nekem 2010. május 31., 23:20 (CEST)

Vízilabda

De, lehet úgy csinálni, ahogy mondod, hiszen ebben az esetben a laptörténet szétválogatása gyakorlatilag megoldhatatlan. Ez a szerkesztés a szerkessz bátran kategóriájába tartozik, és ha a vitalapján az új cikknek megemlíted, hogy a cikk előzménye a régi cikkben található, linkekkel, akkor már minden akadályt elhárítottál a szerzői jogok elől. Egyébként a szerzői jogok itt olyan módon érvényesek, hogy minden szerkesztő tisztában van azzal, hogy az általa tett szerkesztések könyörtelenül átszerkeszthetők, törölhetők, megváltoztathatók; magyarul a felküld gombbal lemond azoknak szerzői jogairól. Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 5., 09:10 (CEST)

Re

Egyetértünk, a legnagyobb baromság livescore-t játszani a wikin.

Másik: készen vannak az algériai játékosok, de ebben én képtelen vagyok állást foglalni. Nem egyszerű az átírásról dönteni abban az esetben, ha a játékos csak francia változattal használta a nevét eddig. - CFC vita 2010. június 14., 08:47 (CEST)

Persze, maximálisan támogatlak, vond vissza bátran. - CFC vita 2010. június 15., 06:55 (CEST)

Névalakok

Szia! Rugónak volt egy nagyon jó javaslata a műhelyben, lényegében már csak a Te rábólintásod hiányzik hozzá (hagytam ott hozzá anno egy üres sort :-)), és indulhat az egységes névalakra hozás. – Joey üzenj nekem 2010. június 14., 20:08 (CEST)

Szia! Ha nem tetszik, akkor mit javasolsz? Vedd figyelembe, hogy egy olyan megoldást kell találnunk, amelyik minden sportág minden versenyszámára ráhúzható. Nos? – Joey üzenj nekem 2010. június 15., 16:16 (CEST)
Nem gond, ezen a pár héten már nem múlik :-) Én is mindig találok még egy csomó javítanivalót itt-ott, nem tudom így mire fognak majd elkészülni a 2008-as olimpia cikkei... De mindenképp fontos volt, hogy megegyezzünk egy egységes névalakban, mert csak így indulhat a versenyszámok linkesítésének javítása. Ezt a legutóbbi nekem írt legutóbbi 2 sorosnak az első mondatát másold be a műhely vitalapjára a megfelelő helyre, csak hogy teljes legyen az ottani megbeszélés a későbbi archívum számára. – Joey üzenj nekem 2010. június 18., 12:27 (CEST)

Ferkóék

Sajnos látjuk a problémát, itt beszéltünk is róla. A Ferko22 (vita | szerk.) és Ferko173 (vita | szerk.) néven is aktív szerkesztő utolsó figyelmeztetést kapott. Következő alkalommal kénytelenek leszünk a szerkesztői jogosultságát valamilyen módon korlátozni; ez mindenki számára kellemetlen.

Nagy kérdés, hogy ilyen esetben mit lehet tenni. Azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen esetben az lehet az egyetlen megoldás, amit te is mondtál: nem kell fejleszteni a cikket, hanem hagyni kell, hogy szubcsonkként törléssel végezze. Kegyetlenül hangzik, de – a korábban a belinkelt szakaszban általam mondottaktól ellentétben egyre inkább így látom – ez az egyetlen módja annak, hogy a szerkesztő megtanulja, hogy itt bizony vannak minimumkövetelmények – amik egyébként néhány mondatnyi folyószöveggel könnyedén teljesíthetőek lennének. Tehát ne tegye meg, hogy feldob egy táblázatot, meg egy félig kitöltött infoboxot, aztán majd úgyis jön Tomcsy meg a többiek, akik majd úgyis kiegészítik a többit. Ez a szubcsonk-sorozatgyártás nem engedhető meg hosszútávon. – CsGábormegbeszélés 2010. június 15., 13:40 (CEST)

Készült (illetve még készül) egy útmutató a buszos cikkekhez, a korábbi útmutató felhasználásával és kiegészítésével. Nézz rá légyszíves: Wikipédia:Szócikkek felépítése (viszonylatok), ha szükségesnek látod, egészítsd ki, javítsd ki. Bízom benne, hogy az újabb szerkesztők számára használható lesz és ezzel is sikerül lerövidíteni a betanulási időszakot és remélhetőleg a fenti problémákat csökkenteni. Érdekes jelenség, hogy az új szerkesztők szinte mind egyből a rutinosabbaknak sem egyszerű útvonaldiagramnak vagy a táblázatnak fognak hozzá, ahelyett hogy a jóval egyszerűbb folyószöveggel foglalkoznának. Ki érti ezt? :-)CsGábormegbeszélés 2010. június 16., 16:18 (CEST)

Élő eredmények

Szia! Miért vonogattad vissza az élő eredményeket? Szerintem ez nem számít zavaró tényezőnek.– Beni8 vita 2010. június 15., 15:36 (CEST)

Ja, akkor bocsi.– Beni8 vita 2010. június 15., 16:48 (CEST)

Újpest FC története

Szia! Ráraktál egy sablont mely szerint nincsenek források. Odaírtam 3 oldalt is, mivel ezek alapján készítettem! --Dainelli vita 2010. június 17., 16:56 (CEST)

272-es busz (Budapest)

Szia!

A 272-es busz (Budapest) nevű cikkre azért raktam szubcsonk jelzést mert nincs útvonal, története és megállóhelyei ezért kapta a szubcsonk jelzést.

Ferko22 vita 2010. június 18., 08:05 (CEST)

Intézmények

Nálam válaszoltam. – CsGábormegbeszélés 2010. június 18., 12:49 (CEST)

Nemzetnév XXX NOB-kóddal hiba

Szia! Ezt csináltam (innen másoltam a mintát), és nem működik itt: Olimpiai érmesek listája kerékpározásban (férfiak)#Egy.C3.A9ni id.C5.91futam (meg még nyilván sok más helyen). Hol a hiba? Előre is köszi: – Joey üzenj nekem 2010. június 24., 18:38 (CEST)

Igen, közben én is rájöttem, hogy ottragadtak az = jelek. Azért kösz :) Ha már szóbakerült: Azt még nem tudom, hogy 1904-re és 1908-ra mit írjunk majd Dél-Afrikához, mert az Unió csak 1910-ben alakult, a Köztársaság meg csak 1961-ben... – Joey üzenj nekem 2010. június 24., 19:10 (CEST)

Az a baj, hogy - mint az az enwikin is olvasható - angolul simán South Africa, e néven van minden évhez létrehozva a cikk, de mi nem írhatunk Dél-Afrikát, mert az egy egyértelműsítő lap, jelenti a nemzetet, de jelenti a földrajzi régiót is a kontinensen (angolul nem, mert ott ez utóbbi: Southern Africa). A mai ország a Dél-Afrikai Köztársaság (Republic of South Africa vagy simán South Africa), 1910–1961 között Dél-afrikai Unió (Union of South Africa), 1795–1910 között pedig Cape_Colony volt. Utóbbinak nincs magyar cikke, de annyi itt is megvan, hogy a brit nemzetközösség tagja volt, és pl e miatt van az is, hogy 1904-re és 1908-ra a brit zászlót használjuk. – Joey üzenj nekem 2010. június 24., 19:47 (CEST)

Fociműhely

Üdv. Láttam, hogy elég aktívan csinálsz focis cikkeket. CFC-vel konzultálva úgy néz ki, én viszem tovább a műhelyt. Nem lenne kedved csatlakozni? Esetleg akkor is, ha tudom, hogy a te tevékenységed leginkább az aktuális tornákra korlátozódik :) – Madridista Ideírjad 2010. június 25., 11:21 (CEST)

931

Szia!

Köszönöm hogy megírtad a 931-es busz (Budapest) „Útvonal” című fejezetét.

Biricske vita 2010. június 25., 15:47 (CEST)

nem leszek itt

Két hétig nem leszek Budapesten nem tudom megoldani mivel ott nincs számítógép. nem leszek itt holnaptól.

Biricske vita 2010. június 25., 16:05 (CEST)

Aranycipő

Szia! Utóbbiakról tudok. Az tűnik jó megoldásnak, hogy a többi egyéni díj is benne lesz, akkor könnyebb a névadás. A csak a különböző színű cipősök listája nehéz ügy lenne, arra hirtelen nem tudtam jó névalakot. Jó a "díjai", de talán bele lehetne venni, hogy "egyéni", mert maga a kupa itt ugyebár nem lenne felsorolva. Szerintem. – Joey üzenj nekem 2010. június 26., 04:25 (CEST)

Akkor "díjai" vagy "különdíjai", és így sokminden belefér. – Joey üzenj nekem 2010. június 26., 04:32 (CEST)

Vuvuzela rádió

Nem értelek. Mi bajod a külső forrásként belinkelt vuvuzela hanggal a vuvuzeláról szóló cikkben??? – Dencey vita 2010. június 26., 17:10 (CEST)

Ez a külső hivatkozás, mint érdekesség jelenik meg a cikkekben, így van ez minden cikk külső hivatkozás alfejezetében. Érthetetlen, amit csinálsz. Természetesen lehet magyarul is a rádió címét odaírni.– Dencey vita 2010. június 26., 17:16 (CEST)

sablonok

szerintem nyugodtan átmozgathatóak és szólni kell balogrolcsinak, hogy ilyet ne csináljon, ez már vandalizmus szintű, hisz hamis az információ. ez nyilván nem minden járőrnek tűnik fel, aki nem ért a focihoz, annak lövése sincs a játékoskeretekről. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. június 27., 16:24 (CEST)

Világbajnok

Szia! Kire fogadnál? Tudván, hogy az argentin-német meccsre már a negyeddöntőben sor kerül, pedig ez kellene, hogy legyen a döntő? --Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 27., 19:21 (CEST)

Kérlek, terjeszd Te is: Szerkesztő:Burumbátor/világbajnok. Még a WPM:L-ben is! Köszönettel, --Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 27., 19:51 (CEST)

Sablonok azonnalizása

Szia! Sablonok azonnalizásánál figyelj oda, hogy tedd be <noinclude></noinclude>-ba az azonnalit, mert különben az a lap, amin szerepel a sablon, is belekerül az azonnal törlendő kategóriába. Hunyadym HunyadymVita 2010. június 28., 18:36 (CEST)