Szerkesztővita:Tomcsy/Archívum02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Joeyline 14 évvel ezelőtt a(z) Olimpiai nemzetnevek, NOB-kódok témában

Sablonok

Hali! Ha az infoboxban nem is, ellenben magában a szócikkben viszont igen :) A versenyszámok szakaszban lévő táblázat tartalmazza a sportágakat, amik valójában a szakágak. (Itt jön elő a sportág kifejezésre a hivatalos és a köznapi szóhasználat közti különbség.) Lehet persze azt is csinálni, hogy a fenti miatt nem írunk az infoboxba szakágakat, akkor viszont a sportágak számába legyen beírva a szakágak száma. Mert az minimum furán jött ki, hogy oda 7 volt írva, miközben a részletes táblázatban meg felsoroltunk 15-öt. – Joeyline vita 2010. március 1., 01:35 (CET)

Ez a kérdés nem kérdés: sportág az, amelyiknek saját világszövetsége van. A világszövetségeknek vannak alszövetségeik, ezek hatáskörébe tartoznak a szakágak, amit köznapi értelemben szokás sportágaknak nevezni. A szakágakon belül vannak az ágazatok. Egy példa: sí sport - szabadsíelés szakág - síkrossz ágazat. A témáról bővebben itt: Olimpiai sportágak. Az oldalról is látszik, hogy anno jól írta be szerktársunk eredetileg is az infoboxba, hogy 7 sportág volt az idei olimpián. Mondjuk egy olyan hiba viszont van a hivatkozott oldalon, hogy a síakrobatikát szakágként említi, miközben ott a szakág a szabadsíelés, a síakrobatika pedig csak annak az ágazata (hasonlóan a síkrosszhoz, a síbaletthez vagy buckasíhez). Világos? :)
Joeyline vita 2010. március 1., 02:22 (CET)

Re: Országok olimpiai cikkei

Szia! Ezzel a teendővel én teljesen képben vagyok (de egyik sincs még javítva: nálam lassan már minden ország cikke látszik figyelőn, de senki se nyúlt még bele), de épp a sportágak szerinti bontás miatt nem kezdtem el javítani azokat is, mert az nincs meg kapásból (innen-onnan kéne minden országhoz lehívni a sportágankénti éremtöbbletet), ezért hogy az ki ne maradjon, nem kezdtem el egyelőre az egyébként mechanikusan, könnyen javítható többi adatot ápdételni. Nem vagyunk vele elkésve, nyugi, előbb az összes Olimpiai eredmény infobox elkészítésével és kijavításával, és vele a class infoboxos táblázatok lecserélésével legyünk meg. Ahogy megyek ezeken végig, közben javítgatom a cikkek főtörzsét, jól halad: Európa és Óceánia kész, valamint Ázsia is betűrendben Indiáig. Közben írom, hogy mely országoknak hiányzik teljesen az Olimpiai eredmény infoboxa. Más. Kaptunk egy felkérést Teemeah-tól, hogy össze kéne állítani egy paramétersort egy általános sportoló infoboxhoz. Olvastad? – Joeyline vita 2010. március 2., 12:30 (CET)

Szia! Néhány napig nem tudtam foglalkozni a dolgokkal és ha jól látom az Olimpiával kapcsolatos infoboxsablonok kategóriáról lecsúsztam. Az országok szócikkeivel hogy álltok Joeyline-nal? Ha igény van rá, betársulok szívesen, most már itt tudok lenni. – Rugo vita 2010. március 2., 15:30 (CET)
Szia(sztok)! Nem csúsztál le, mert érdemes lenne hátulról kezdve az összes elkészültet újra átnézni, ugyanis maradtak benne hibák, ezekkel időről időre találkozok, ahogy megyek végig kontinensekként abc-rendben az országok (fő)szócikkein. Névelőproblémák fordulnak elő, illetve volt olyan, hogy hiányzott az új infoboxból a teljes téliolimpiás részvétel, valamint előfordul(hat)nak még olyan korábbi infoboxok, amik nem lettek még átírva az új formára. Magán az országok (fő)szócikkein végigmennék most már, mert a már befejezett kontinensekben talán sikerült egységes alaprendet megjeleníteni a cikktörzsben, az előző beírásomban van, hogy mik vannak már meg belőle, azóta Izraelig ment még el Ázsia. Szóval én az infoboxokra irányítanálak, hátulról visszafelé mindet átnézni, valamint vannak még hiányzó infoboxok ezeket el kellene készíteni!

folyt.

Ha valamelyikőtök elkészít ebből valamely(ek)et, akkor tegyen áthúzásjelet arra a szóba itt az írásomban (nem muszáj majd egyesével áthúzni :), így látjuk majd, hogy mi hiányzik még. Én meg bővítem, ahogy újabbra akadok a kontinensekkénti betűrendben. :) Ezen kívül van 2 történelmi csapat (beírtam a Sablon:Nemzetek az olimpiákon-ba), aminek eleve meg kéne írni a szócikkét, és persze azokhoz is kell infobox.– Joeyline vita 2010. március 2., 16:58 (CET)


Én is jegyzetelek magánban: amelyiken még nincs infobox, melyiknek van már országsablonja, és azt is, hogy melyik országnak vannak készen az egyes olimpiai cikkjeiben a paraméterek (már ahol van megírt olimpiás cikk, pl a 76-os téli, vagy a 2010-es télin szereplőknek van ilyen cikke).– Tomcsy üzenet 2010. március 2., 22:55 (CET)
Üdv.! Akkor első körben megcsinálom azokat, amik nincsenek itt kihúzva. Közben felmerült bennem egy kérdés: ezeket a sablonokat nem kellene interwikizni? Szúrópróba-szerűen megnéztem néhányat és sehol sem volt. A kérdés persze költői, mert persze, hogy kell. Szerintem előbb legyen meg az összes és utána még1x végig az egészen és így talán nem lesz keveredés. Szerintetek? Másik, kicsit eltérő észrevétel: eddig az olimiákhoz kapcsolódóan "Országok az x. évi olimpiai játékokon" kategóriában szerepeltek. Most "Nemzetek"-ként él a kategória. Nem kellene ezt is helyretenni az egységesség jelszava alatt? – Rugo vita 2010. március 3., 09:47 (CET)
Tényleg, most a 2010-es Nemzetek kategóriaként hozták létre. Valamint ha már interwikit kell beletenni, még arra gondoltam, hogy a sablonokhoz készítenénk egy összesített navbox sablont, és egyúttal azt is beletennénk a sablonokba. Olyanra gondolok, mint a a Nemzetek az olimpiákon sablon, csak nem a cikkre menne a link, hanem a sablonokra. A sablon elnevezéseknél még érdekes, hogy nem mindenhol a melléknévi alakként nevezték el a sablont, hanem az ország neveként (pl. Dél-Korea, Kenya) – Tomcsy üzenet 2010. március 3., 11:10 (CET)
Frissítettem a fenti listát, az én jegyzetelésem szerint azokon a lapokon nincs még infobox.– Tomcsy üzenet 2010. március 3., 11:25 (CET)

Olimpiai eredmény infobox

Szia! Nem lenne praktikusabb, ha a sablon számolná ki az összes érem számát az arany, ezüst és bronz összeadásával? Ha kell, beleírom. – BáthoryPéter vita 2010. március 3., 09:54 (CET)

Egyszerűen meg lehetne csinálni automatikusra. Ezt a kódot kell beírni az Olimpiai eredmény infoboxba:
{{{összes érem| {{#iferror: {{#expr: {{{aranyérem|{{{arany|0}}}}}} + {{{ezüstérem|{{{ezüst|0}}}}}} + {{{bronzérem|{{{bronz|0}}}}}} }} | ? [[Kategória:Hibásan használt sablonok]] }} }}}
Ha meg van adva összes érem paraméter, akkor azt írja be, egyébként megpróbálja összeadni a három értéket. Ha sikerül, akkor kiírja, ha nem sikerül, akkor kérdőjelet ír ki és elhelyezi a szócikket a Hibásan használt sablonok kategóriában. Ha ez így megfelel, akkor belerakom a sablonba. – BáthoryPéter vita 2010. március 3., 21:50 (CET)

Kicsit fáradt vagyok a megítéléshez, de ha nem tévedek, sikerült kijavítanom. – BáthoryPéter vita 2010. március 4., 16:01 (CET)

Halihó! Nézegettem kicsit ezt, és mutat némi eltérést a mi cikkünkkel. Ezt mindenképp rendbe kellene tennünk, hogy az infoboxok jól működjenek majd, mármint abban a tekintetben, ha egyszer az országok régebbi olimpiai szerepléseinek cikkei is elkészülnek, akkor a helyes NOB-kóddal jelenjenek meg. Ugyanide tartozik, hogy a zászlókkal is jól meg fogunk szenvedni, főleg az afrikai, latin-amerikai, délkelet-ázsiai térségekben volt nagy mozgás a 20. század közepén, összefüggésben a gyarmati sorból való felszabadulással (ami nem egy esetben országnév-változással is járt), de volt hogy a függetlenné vált államnak magának változott meg a zászlaja hosszabb-rövidebb időre. Nem vagyok még abban se biztos, hogy minden olimpiához az akkori helyes nevén linkeltük be az államokat, az évekkel gondok lehetnek, megnéztem hozzá pár, az egyes államok történelméről szóló magyar és angol wikipédia cikket is. Ha jól láttam, akkor az angol wikinél az infóboxba nem kell beírni, hogy mikor melyik zászlót használta az ország, hanem valahonnan máshonnan automatikusan szedi. Ez hasznos lehetne. Az ottani Egyiptom cikkbe kukkantottam bele kicsit. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 10., 17:05 (CET)

Sajnálnám, ha megint végig kellene menni a már dokumentumkész infóboxokon is, úgyhogy inkább vállaljuk fel, hogyha majd újra változik egy zászló, akkor 2 helyen javítjuk 1 helyett. Ez eltörpülő majdani többletmunkát jelent ahhoz képest is, hogy még amúgy is mennyi országnak meg kell csinálni az olimpiánkénti NOB-kód- és zászlókiosztását az elmúlt 114 évre visszamenőleg... Arról nem is beszélve, hogy mivel a zászlón kívül az adott ország NOB-kódja is változhat, ezért adott esetben amúgy sem lenne elég 1 helyen változtatni. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 10., 17:56 (CET)
A "Más szereplések" tökéletes, a "Megjegyzések"-nél esetleg a szám(ok) felső indexbe kerülhetnének, illetve nem ártana kicsit nagyobb betűvel. Esetleg itt is lehetne zászló is, mint a másiknál, mert miért ne :-) Egyébként már akartam írni korábban, hogy elnézve a többi Wikipédiát, ahol egyáltalán van ilyen, messze a mi olimpiai infoboxaink a legszebbek és jobbak (ez utóbbi a használati leírás és a navigációs sablon miatt). – Joeyline üzenj nekem 2010. március 21., 19:48 (CET)
Gondolkodtam közben kicsit, és azt álmodtam meg tegnap óta, hogy a 2 dolgot célszerű lenne összevonni "Más szereplések" néven (az angolban is így van). Így azok az évek, amikor nem létezett az ország, továbbra sem szerepelnének az infoboxban, mint ahogy eredetileg is így volt (bár tegnap többet is átalakítottam, de inkább visszacsinálnám, és e szerint csinálnám újra, plusz még zászlókat is tennék a más szereplésekhez). Szerintem zavaró a sok felsőindexes megjegyzés, különösen ott, ahol még szürkített évekhez is be kell húznunk... Hm? – Joeyline üzenj nekem 2010. március 22., 16:57 (CET)
Legyen akkor így, a sablont módosítsd e szerint. Az infoboxokba beírom majd a módosított szerinti dolgokat. A cikkekben megoldom, hogy érthető legyen a dolog. Igazából ez a probléma csak a 3 balti államot, Oroszországot és Szerbiát érinti, mert ezek azok, amik már léteztek korábban is olimpiai szereplőként (független államként), majd beolvadtak máshova, és 92-től viszont újra független államok (Szerbia 2007-től). Egyébként az éremtáblában (ami szintén az országcikk része) ott van a szovjet utódállamoknál, hogy mikor mi volt, így onnan is egyértelmű szerintem. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 22., 17:33 (CET)

Ennek a leírását is módosítani kellene, nem? Sablon:Olimpiai_eredmény_infobox - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 21:01 (CET)

maximix90 hozászolásom az általam készített képek miatt

Szia! Az igaz, hogy a 35-ös,36-os,151-es és 152-es busz képeim nem nagyon tetszik neked meg a többi szerkeztőnek. Ezt elismerem, hogy csak útközben készítettem, de a 38-as busz képem azért nem kellene kritizálni, mert abban benne van minden, vagyis a lényeg, amit én úgy gondolok, hogy megkéne maradnia a 38-as busz (Budapest)-nél.

Sablon:Síugró infobox

szia, találtam egy ilyet, segítesz nekem ha szépen megkérlek, lecserélni a dani listájában lévő síugrók cikkében? Köszi! – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 5., 00:36 (CET)

Szia, igen, persze ami kilóg az beépíthető a szócikk egyéb részeibe, de ha sztenderden mind egyikben benne van ez az infó, akkor akár be is építhetjük az új infoboxba, majd megnézem milyen a felépítés. Végülis a focista infoboxban is vannak ilyen jellegű táblázatok.

A meccsssablonokra: igen, jó lenne eldönteni, hogy melyiket akarjátok(juk) használni, és arra lecserélni az összes szócikkben. Érdemes feldobni a labdát a labdarúgásműhelyben, mert elég sok szócikk hivatkozik reája, nehogy valaki utólag panaszkodjon, hogy nem tudott a cseréről és nem tudott hozzászólni. :)

Köszönöm a segítséget.

Egyébként Dani csinált egy másik listát, amire kigyűjtötte a még átalakatítatlan infoboxokat (sok ugyanis kategorizálva sincs, így elég nehéz megtalálni őket); van benne pár sporttémájú is: ha végére értek az olimpiáknak innen is lehet mazsolázni :PPP Szerkesztő:Dani/ethwqhe. Persze közben én is csinálgatom őket, ami épp sorra kerül, aztán majd statisztikát is fogok készíteni. (a lista most is elég ijesztő egyébként, pedig folyamatosan törlöm belőe amár átalakítottakat és az irrelevánsakat...) Üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 5., 10:09 (CET)

Szia, itt a statisztika: [1], ha gondolod, a Wikipédia:Sablonműhely/Sablongyár oldalra is felvésheted az átalakítottakat és javíthatod a számot a progressbarban. Üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 5., 11:45 (CET)

Khmmm...

Légyszives ne a hátam mögött. Köszönöm.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2010. március 7., 11:53 (CET)

Ikonsbalon

Szia! Volt egy misztikus hiba: az 1-es villamos szócikkéből nem a 20E busz (Budapest), hanem a 20E busz szócikkre mutattak a linkek. Miután elcseréltem a sablon rövidítéseit, jó lett. De valószínűleg nem ezzel függhetett össze, mert a 7E buszból utána is rossz helyre mutattak a linkek, pedig abban nem a rövidítéses elemek voltak (ráadásul mára már onnan is jó helyre mutatnak a linkek). Na mindegy, egy tapasztalattal beljebb vagyok. Bárosi Vuszvezető vita 2010. március 8., 23:20 (CET)

Ááá, kösz, ez klassz összefoglaló volt. Azt pl. meg tudod mondani, hogy miért van ez? Most csinálom a 121-es busz szócikkét, még nincs kész, nem mentettem el, nem létezik. De a 121-es busz szócikkre /(Budapest) nélkül/ már 5 link mutat (nem tudom hogy kell belinkelni), de olyanok is, ahova nincs beszerkesztve külön 121-es busz link. Például pont két olyan cikk, amiket én csináltam (20E busz (Budapest) és 196A busz (Budapest)), és ezekbe én biztos, hogy a (Budapest) utótaggal együtt írtam minden viszonylatot... Bárosi Vuszvezető vita 2010. március 8., 23:55 (CET) (Ja, a 124-es busz (Budapest)-ről is mutat link, azt is én csináltam, lehet, hogy valamit elrontok közben?)


Igen, igen, ez az. Csak az a fura, hogy más buszok vonala is keresztezi a 121-esét, meg is vannak írva a szócikkek, ugyanúgy nem kattintható a 121 link, de azokból mégsem mutat megíratlan link erre (pl:120-as busz (Budapest), 196-os busz (Budapest)]. Bárosi Vuszvezető vita 2010. március 9., 00:16 (CET)

Ja, tényleg. Jó, akkor semmi, kösz :) Bárosi Vuszvezető vita 2010. március 9., 00:22 (CET)

Nemzetek olimpiai éremtáblái

Halihó! Ki kellene gondolni egy egyezményes koncepciót arra, hogy az egyes nemzetekről szóló olimpiai cikkekben melyik típusú éremtáblát alkalmazzuk. Nyilvánvalóan mindenhol egységest lenne célszerű. Van ugye a jelenleg alkalmazott két fő típus, az egyik pl Egyiptomnál, a másik pedig pl Fehéroroszországnál. Megfigyelhető, hogy általában a régebben indult cikkeknél - ahol többnyire egyúttal hosszabb történelmi múltra visszatekintő nemzeti olimpiai szereplések vannak feldolgozva - alkalmazzák az Egyiptom-típusú éremtáblát, míg az újabb cikkeknél - egyúttal a többnyire szerényebb olimpiai szerepléseket bemutatóknál - pedig a Fehéroroszország-típusút. Megjelenésében nekem mindenképp sokkal jobban tetszik az utóbbi, hátránya viszont, hogy így több kódot kell beírni a cikkekbe. Elkezdtem végigmenni a cikkeken, és ahol hiányzik az éremtábla, de van legalább 1 megszerzett érem, azokba beillesztettem az utóbbi típusút, egyúttal apróbb javításokat is végzek a cikkeken, illetve ha szükséges, akkor a hozzá kapcsolódó infóboxon. Vélemény? – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 12:24 (CET)

Az érmesek listáját majd lecseréljük mindenhol, ha lesz sablon (azt én is sejtettem, hogy a "nem vett részt" szöveg miatti 4 cella összevonásából bonyodalmak lehetnek majd), azzal egyelőre nincs gond, mert legalább - szinte - mindenhol ott van, mégha részben különböző formákban is. Az éremtáblák viszont sok helyről hiányoznak, ezek pótlását mindenképp fontosnak tartom! Akkor közmegegyezéssel :-) a fehérorosz típusút teszem fel a hiányzókra. Aztán ha valamikor lesz sablon erre is, akkor gyorsan lecserélhető az összes. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 12:58 (CET)
Nem gond szerintem, ha az nem sorbarendezős, ugyanis annak a táblázatnak a célja elsősorban az, hogy megmutassa, hogy időrendben milyen eloszlásban szerezte az adott nemzet az olimpiai érmeit. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 13:10 (CET)

Érmesek táblázatszélesség - teljes oldalszélesség vs csak az infóboxig

Lenne még itt egy apróság. Szerintem nagyon csúnyán mutatnak a teljes oldalszélességre kihúzott olimpiai érmeslisták, lásd Kamerun és Nigéria. Az világos, hogy a nemzeti válogatott tagjait felsoroló cella miatt az ilyet is tartalmazó nemzeteknél legyen szélesebb a táblázat, de bőven elég lenne az infóboxig kiengedni, mert akkor még nem keletkezne nagy űr az oldalon a szakaszcím ("Érmesek") és maga a táblázat között, valamint az egyéni érmesek cellája se tűnne szemet bántóan üresnek. Hm? Nem vonnád vissza ezeket a szerkesztéseket? Vagy szerinted miért jó ez így? Üdv: – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 13:26 (CET)

Aham, szóval innen fúj a szél. Én kedvezőbb felbontásban egy nagyobb képernyőn nézem, és nálam meg pont az infóboxig kihúzott tűnik még "egészségesen" nem túl szűk csapatlista-cellának, a teljes oldalszélességessel viszont mind felette, mind magában a táblázatban nagyon nagy az űr. Másrészt nem nagyon van elképzelésem, hogy mivel bővülhetnének még a bevezetők, hogy a következő szakasz címe már az infóbox alja alá kerüljön... A szakaszsorrend cseréjét pedig nem javaslom, logikailag előrébb való a nemzet érmeseinek a felsorolása. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 14:14 (CET)
Megnéztem közben kicsit kisebb képernyőn is, és még akkor se tűnt szűknek az infóboxig húzott oldalszélesség, sőt közben ott még kevésbé voltak üresnek tűnőek az egyéni érmesek cellái. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 14:22 (CET)
A neveket egy sorba variáció felejtős, mert már nemzetszinten 7-8 érem után is túl széles lenne a táblázat. A betűméret se megoldás, sőt szeretném felvinni a nem 100%-ossal írt cikkekben 100%-osra, mert legyen minden érmes neve egyforma betűmérettel. Az 1024-es szélességi %-infót kösz, még gondolkodom a megoldáson. Hosszútávon ezt úgyis elég lesz majd eldönteni az ide készülő sablonhoz, egyelőre nem ez van terítéken, hanem a nemzeti éremtáblázatok. Előbb az legyen megoldva teljeskörűen. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 14:40 (CET)

Re: Éremtábla sablonok

Szia! Jónak tűnik, kösz. A fejléc mindenképp sokkal rövidebben oldja meg a kódot (itt az érmek lehetnének egy picit kisebbek), a soroknál pedig előrelépés, hogy csak a paramétereket kell megadni a másolható formába. (Persze az összeset lecserélni így is jó kis meló lesz majd.) Az egységes forma miatt viszont természetesen kellene egy másik sablon a nemzetek sportágankénti éremszámaira is. Az viszont jó lenne ha sorbarendezős lenne, mert ott csökkenő aranyéremszám szerint vannak a sportok az egyes nemzeteknél... Könnyíti, hogy ott a cellákban csak szám tud szerepelni. Meg tudnád csinálni? – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 21:11 (CET)

No, jól keresztbeírtunk :) A gondolatunk hasonló. Igen, a sportágas nemzeti éremtáblázatra mindenképp jó lenne, ha lenne használható sablon (a fejléc a "sportáganként" szóval bővülne, a lábléc egyező, csak a sorokat kell külön megoldani). A fejlécben az államnév kontra nemzetelnevezés kérdésben egyetértek, legyen ország. Természetesen hosszú távon az is jó lenne, ha az érmesek listája is sablonban lenne, de ezt még ki kell gondolni, hogy hogyan. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 21:20 (CET)
Akkor írd át, hogy a fejlécben "érmek" helyett "érmei" legyen, hiszen az országnév alkalmazása ezt követeli meg. Az ehhez kapcsolódót persze a dokumentációban is változtatni kell. És legyenek egy picit kisebbek az érememblémák, amik amúgy szépek. A megerősítést kösz :-) Már figyelem egy pár napja a Büro üzenőfalat is, mert anno 1 hete véletlenül épp elkaptam a szerkesztéseid listájában az oda írt javaslatot. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 21:50 (CET)
Legyen akkor külön táblázat hozzá. A sorbarendezhetőség fontos a sportágasnál. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 9., 23:58 (CET)
Nem véletlen, hogy vegyesen vannak az adott lapok. Téli sportágak téli olimpiai játékokon, nyári a nyárin. Azonban a jégkorong és a műkorcsolya volt nyári olimpián is versenyszám. Valahogyan úgy kéne, hogy az összes sportág linkjét egyenként be kéne tenni a kódba, és akkor elég a táblázat szerkesztésekor csak a sportágat beírni, a sablon kidobná a hozzá tartozó helyes linket. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 10., 00:54 (CET)
Nagyszerű, már csak a táblázatot kell kicsit összébb húzni, mert a spanyol cikkben nagyon szélesek a cellák. A másik sablon dokumentációjában javíts a Spanyolt Spanyolországra, mert rossz példát mutat. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 10., 02:05 (CET)
A sportágankéntiben mégis lehetne egy picit szélesebb a sportág cellája, mert a rövidpályás gyorskorcsolya nem fért ki 1 sorba. Lásd: Egyesült Csapat. Valamint apróság, de ellentétben a másik típusú sablonnal, itt a jobb felső sarokban lévő ötkarika mellől hiányzik a cellaválasztó vonás. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 10., 19:43 (CET)

Csűrcsillag

Olimpiasablon-mester
Köszönettel azért, hogy gatyába rázod az olimpiai cikkek sablonjait. Csak így tovább! Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 10., 17:12 (CET)

Kérés

Szia! A Sablonvita:Olimpiai_eredmény_infobox oldalon archiválni kellene a már nem szükséges részeket, hogy csak a még futó feladatok legyenek jól láthatóan elől. Megtennéd? Én belépéskor azon az oldalon szoktam kezdeni, és már kicsit sokat kell görgetni ide-oda. Kösz! – Joeyline üzenj nekem 2010. március 11., 18:53 (CET)

Szia! Nem tudom, láttad e már, de egy olyan kérésem lenne, hogy nézd meg ezt, és reagálj Te is, ha gondolod: Vita:Az_Egyesült_Német_Csapat_az_olimpiai_játékokon. Elismert, nagy figurának tűnik Linkoman itt a Wikipédián, ugyanakkor ez a nyelvmegújítási törekvése... Hát izé.
A másik dolog 2 apróság az éremtáblás sablonokhoz: St. Louis-nál nem tudom, hogy feltétlenül szükséges e kiíratni azt is, hogy Missouri államban van, hiszen a többi amerikai olimpiánál sincs kiírva, hogy melyik tagállamban volt a helyszín. A másik, hogy Melbourne-nél jobb lenne egy és a / helyett. Látom az éremtáblacserékkel jól haladsz, én is igyexem a saját reszortommal. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 18., 22:56 (CET)
Szia! Az utóbbi kéréshez még 3 apróság: Montreal és Torino ékezet nélküli a magyarban (is), Szapporo viszont Szapporo, nem pedig Sapporo. Amúgy a 2010-ben érmet szerzett országok éremtáblázatai frissítve vannak, és újabb feladatokat is írtam fel a projekt lapjára. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 19., 15:40 (CET)

Infobox

szia, szólok a mesternek, mivel az {{infobox}} az ő műve, így ő tudja valszeg, mit miért alkotott úgy, ahogy, Próbáld meg feltételes helyett általánossal. Nem hiszem, hogy a fejléc lenne a gond, más sabl,onoknál nem tapasztaltam, hogy ne tudná kurziválni, amit kurziválni akarok. Meglátjuk mit mond danimester.– Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 14., 13:08 (CET)

Dani javította. Valóban a hiányzó kurzívlezárás volt a bűnös. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 16., 13:33 (CET)

amerikai foci

szia, mennyire értesz amerikai focihoz? ezeket a szekresztéseket át tudnád nézni? nem tudom eldönteni, hogy jó szándékú-e vagy vandalizmus... Köszi! – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 16., 09:47 (CET)

Finn olimpiai érmek

Szia! Látom ügyködtél a finn olimpiai érmekkel. A műkorcsolyában szerzett nyári olimpiai aranyéremmel most már látszólag kijönne az összes éremszám a sportágankénti bontás összesítéseként is, azonban sajnos mégsem így van. Atlétikában a három éremszám összege páratlannak kéne, hogy legyen, miközben páros :( Átnéznéd még egyszer a táblázatokat? Köszi!
Egyébként én most azzal kezdtem foglalkozni, hogy ez alapján az évenkénti kódokat írom be az olimpiai országsablonokba, miközben ellenőrzöm a zászlókat is, egyúttal ez utóbbiaknak a default-tól eltérő variánsait megjelenítem az országcikkekben is az infóbox alatt. Első körben Európán megyek végig, utána Óceánia jön. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 16., 20:16 (CET)

OK, kösz a javítást! A sablonos éremtáblacseréhez nagy hajrá! :-) Arra figyelj, hogy a korábbi táblázatos formához hasonlóan legyen egy - érmek szerint üres - sor a következő nyári (London) és téli (Szocsi) olimpiákhoz is. Ez azért jó, mert majd figyelemfelhívó lesz annak idején, mikor be kell írni az érmeket. (Dzsibutinál pl kimaradt ez a sor.) Kösz! – Joeyline üzenj nekem 2010. március 16., 21:34 (CET)

Re:

Szerintem tegyünk. Nem tartom véletlennek, hogy már a táblázatos formánál is előre ott voltak a sorok Londonra, sőt a télinél 2 sor is előre Vancouverre és Szocsira. Addig ott figyel egy kérdőjel, ez tök OK, és akkor majd így is úgy is végig kell menni az összesen egyszer: így csak a "nem vett részt" vagy az érmeket (esetleg 0-kat) kell majd beírni, úgy meg a teljes a sort. Magát a sort úgy is létre kell hozni egyszer, ha nem vesz részt abban az évben akkor is. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 16., 21:51 (CET)

Ezen én is gondolkodtam. Arra jutottam, hogy amelyik még egyetlen érmet sem szerzett, ott finoman szólva furcsa lenne egyáltalán az éremtáblákat emlegetni. Ott ne legyen; majd akkor lesz visszamenőleg, ha megszerzi az első érmét. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 16., 22:04 (CET)
  • Amíg nincs téli érme, addig csak nyári táblázat. (Ez soknál így van.) Amint meglesz az első téli érme, akkor megkapja a téli tábláját.
  • Talán meglepő, de létezik. 3 olyan ország van, amelyik eredményesebb a télin mint a nyárin, ebből 1 (Liechtenstein) még nem is szerzett érmet nyáron. Itt a fenti elv alapján elég a téli tábla.
  • Egyértelműen az aranyéremszám.
  • Ez már nekem is eszembe jutott (az USA amúgy is extrém eset a közel 2000 éremmel), de ezen még gondolkoznom kell. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 17., 02:01 (CET)
OK! Én nem is nagyon láttam ettől eltérő beosztást... – Joeyline üzenj nekem 2010. március 17., 02:17 (CET)
Legyen átalakítva, de nem kellene, hogy elvesszenek azok az adatok, mert azok majd kellenek az évenkénti cikkeknél az infóboxba! – Joeyline üzenj nekem 2010. március 17., 03:49 (CET)

Jogsértő

Szia! Nem tudom, véletlen maradt-e ki, de azért inkább írok... ha jogsértő sablonozol egy szócikket, és regisztrált szerkesztő művelte, akkor ne felejtsd el őt erről értesíteni a vitalapján a {{nemásolj}}(?) sablonnal. Ez az új szerkesztők esetében elég fontos, hogy tudják, miért került kukába az első szócikkük. Ha csak véletlenül hagytad ki (Patics szócikknél futottam bele), akkor tárgytalan. Üdv. – RepliCarter Wormhole 2010. március 17., 07:06 (CET)

Olimpiai Zászlósablonok

A műszaki kocsmafalon találtam ezt a felhívást: ZászlóNOBcsapat. Ez nekünk is fontos lehet később. Mint szakértő :) , írhatnál esetleg Neki, mielőtt archiválódik megválaszolatlanul ez a felvetés. (Sajna ma van a 7. nap, félő hogy eltűnne a süllyesztőben.) – Joeyline üzenj nekem 2010. március 17., 10:58 (CET)

Megvannak a volt szovjet és jugoszláv államok infoboxaiban a "Más szereplések" részek. Viszont kiderült, hogy a "Megjegyzések" paramétert is meg kell tartanunk az infoboxban, lásd Sablon:Szerbia és Montenegrói olimpiai eredmény infobox. E miatt viszont egy olyan változtatást kellene eszközölni a beállításokban, hogy úgy jelenjen meg, hogy a megjegyzések előbb szerepeljen, mint a más szereplések, mert így logikátlan a sorrend! A Sablon:ZászlóNOB-ból hiányzik egyelőre több is, ami érintett lenne már az infoboxokban is, lásd Sablon:Jugoszláv olimpiai eredmény infobox és Sablon:Szovjet olimpiai eredmény infobox, ezeket mihamarabb le kellene gyártani. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 24., 08:17 (CET)

Szia! Meg kellene automatikusra oldani, hogy a helyes - az évenkénti olimpiai országcikkekre - mutassanak a ZászlóNOB sablonoknál a névelős nemzetek linkjei is. Tudsz segíteni? Az Olimpiaműhely vitalapjára írtam ezügyben valamit, ami működik ugyan, de az nagyon fapados megoldás lenne. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 25., 22:07 (CET)

A 3 tesztpélda jó, de kérdésem: Ezek működése mely területre terjednek ki jelenleg? Egyenként, minden névelős ország sablonjába, minden olimpiai évhez be kell ezt külön-külön integrálni? Megnéztem véletlenszerűen az USA-t 1972-ben. A téli cikkben a sablon linkje maga az ország (Amerikai Egyesült Államok) cikkére mutat, a nyári cikkben a link az Az_Amerikai_Egyesült_Államok_a_nyári_olimpiai_játékokon cikkre mutat. Ez egy nagyon érdekes szerkesztéstörténeti hibára/anomáliára világított rá, mert amúgy ez utóbbi cikknek nem is szabadna léteznie! A tartalmából lenne mit átmenteni az Az_Amerikai_Egyesült_Államok_az_olimpiai_játékokon cikkbe... Lehet, hogy más nemzetekről is van ilyen? – Joeyline üzenj nekem 2010. március 26., 07:03 (CET)
A NOB-kódos magyar oldalt idővel át fogom dolgozni, mert mint kiderült, erősen hiányos. Az angol lapról integrálom be az infoboxokba a régi NOB-kódokat. Még én is meglepődtem, hogy milyen sok kód volt használatban anno, messze nem annyira egyszerű a helyzet, mint a magyar oldalon írták/írtuk. Ezért is támogattam a vitalapon azt a verziót, hogy minden országhoz csak 1 sablont csináljunk, és azt fejlesszük fel olyan intelligensre, hogy adott olimpiához kiadja a megfelelő zászlót és kódot is, hasonlóan mint az infoboxok. Igen, a régi államneveknek, történelmi csapatoknak külön kód kell, ezeknek a listája itt. Van 4 sor, ahova itt nincs írva kód, ebből Észak-Borneó és Saar-vidék már megoldva, lévén önálló csapatként külön infoboxa van, ami a kódot természetesen tartalmazza, de Brit Guiana (ma Guyana állam) és Aranypart (ma Ghana állam) még problémás, a kódja kiderítendő. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 17:23 (CET)
Aham, erre nem gondoltam. Viszont végülis nem olyan hosszú az a lista, amiből átirányítót kellene csinálni, csak mert megváltozott időközben az állam neve, úgyhogy csináljuk meg. Egyébként logikus is: egy olvasó kiváncsi lehet Burma vagy Zaire állam olimpiai szereplésére is, és beírja, hogy "Burma az olimpiai játékokon". Jó ha van ilyen cikk, természetesen maga a tartalom már a "Mianmar az olimpiai játékokon" cikkben lesz olvasható. Az államnév változtatását a zászlósablonba már ne keverjük be, mert akkor tényleg olyan visszás dolog is lehet, mint amit írtál példaként. Szóval legyenek külön történelmi kódok, és a szükséges egy-két átirányító cikk. Ez azért is jó, mert azoknál az éveknél akkor nem kell külön a kóddal foglalkozni a zászlósablonban (ha a történelmi állam időszakában nem változott, az Egyesült Arab Köztársaság három olipiádi ciklusa éppen nem ilyen). - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 18:07 (CET)
Ez utóbbi felfedezés viszont óriási dolog! Akkor mi legyen a már beírtakkal (Európa, Óceánia)? - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 18:11 (CET)
Módosítjuk azoknál az éveknél a linkeket, nincs is létjogosultsága egy "Egyiptom az 1960. évi ..." cikknek, az infoboxok évszámlinkjeinél igyekeztem is erre odafigyelni, de még átnézem az érintetteket. Ghana esetén biztosan emléxem, hogy jó az 1952-es link: "Aranypart az 1952. évi nyári olimpiai játékokon".
Az infoboxos változtatást vettem, csinálom. Ha nem létezik az a NOB-kódos sablon, akkor ne hagyjuk ki a változtatást, hanem inkább csináljuk meg a szükséges sablont, hiszen máshol is kell majd. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 18:39 (CET)
Van egy hiba! A magyar 1956-os nyári cikkben rossz zászló jelenik meg! Sejtésem szerint nincsenek kezelve az olimpiai évek téli és nyári zászlói közötti különbségek... - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 19:58 (CET)

Kellene majd egy IOA kódos sablon is. Illetve ha van időd, akkor esetleg azoknál a zászlóknál, amelynek van olyan fehér színű mezeje, ami kiér a zászló széléig (tehát bordert kívánna), azokat be lehetne tenni a sablonokba, mert így csak lassan haladok az infoboxokkal, hogy közben azokat is rakom be, hogy el ne maradjon aztán. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 28., 03:24 (CEST)

re: Mezes infoboxok

Szia!

Igen, az új infoboxos mezek már az új generációs SVG-kre épülnek, mivel azok szebbek, jobbak, ezt kicselezni nem tudod csak úgy, ha a régit használod (Football kit, vagy valami hasonló volt a neve). a -grey véget azért kapta, mert minden új infoboxos sablon háttere szürke (asszem #FAFAFA), az angolok viszont fehér háttérre gyártják. - CFC vita 2010. március 18., 15:23 (CET)

Olimpiai rendezővárosok

Jól tetted, hogy az infoboxban is javítottad, én a sportágak olimpiánkénti navigációs sablonjaiban javítgattam már ki korábban néhányat, de egyszer majd végigmegyek ott is mindegyiken. Ha már említetted az infoboxot, belenéztem, és a piros és zöld linkeket javítottam, hogy kékek legyenek. Az éremtábláknál meg még Aszterdamnál szúrtam be egy z-t, mert ennek viszont - mégha amúgy eredetileg is latin betűs - mégis létezik az egyedi magyaros írása, sz-szel. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 20., 00:59 (CET)

Történeti kérdés

A probléma mindössze 4 szovjet utódállamot érint. Az Orosz Birodalom összeomlása után, volt területének jelentős részén alakult meg a Szovjetunió 1922-ben. Függetlenné vált viszont Észtország, Lettország, Litvánia és Finnország. Utóbbi azóta is az maradt, előbbi 3 azonban csak 1940-ig volt független, mert akkor a II. világháborúban annektálta a Szovjetunió. Így a 3 balti állam az 1920-1936 közötti 5 nyári és 4 téli olimpia idején létezett, ezek az évszámok fel is vannak tüntetve az infoboxaikban. A "hiány" abból adódik, hogy a Szovjetunió (az 1920-as olimpia idején még csak Szovjet-Oroszország) megalakulásától egészen az 1952-es nyári olimpiáig nem vett részt az olimpiákon, hanem helyette saját, hasonló sportversenyeket (szpartakiádokat) tartottak. Mivel ugye 1940-től a 3 balti állam is a Szovjetunió része volt, így 48-hoz és 1952 télhez ezeknél nincs semmi írva. Simán "nem vett részt"-et csak oda írjunk, amikor az ország létezett, de nem indult az olimpián! Ez szerintem így lenne következetes. A 4. érintett utódállamnál, Oroszországnál dettó ugyanez a helyzet: 1912-ben még indult, az I. világháború után megszűnt, de csak 1952 nyarától vett részt a Szovjetunió részeként. Nos? – Joeyline üzenj nekem 2010. március 21., 17:57 (CET)

A javaslatod tökéletes! Az éremtáblába: A Szovjetunió része volt, amely nem vett részt. Az infoboxoknál pedig simán a Szovjetunió részeként. A linkelt szovjet cikkben pedig annak az infoboxába betenni szürkével azokat, amikor létezett, de nem vett részt. Egyébként több országnál én már beírtam az első szereplés előtti éveket is, többnyire ott, ahol csak 1, 2 vagy 3-mal volt az első szereplése az első olimpia után. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 21., 18:50 (CET)

Most látom, hogy a jugoszláv infoboxokba is belenyúltál. Az nekem is tervem volt, hogy beillesztem majd az utódállamok infoboxába a korábban más állam részeként való szerepléseket, de egy nagy hibát már most felfedeztem: Jugoszlávia, mint Jugoszlávia olimpiai szereplése az 1992-es téli olimpiával véget ért (az utódállamok infoboxába és éremtáblázatába be lehet írni, hogy addig ott szerepeltek a sportolóik, azonban Jugoszláviáéba nem kell írni semmit, vagy ha igen, akkor mind a 6-ot, hogy a továbbiakban ott szerepelnek a sportolók, ezt viszont azért nem kéne, mert akkor a Szovjetuniónál 15-öt kéne felsorolni...), azonban az 1996-tól - illetve ha indult volna, akkor már 1994-től - résztvevő Jugoszlávia eredményei már Szerbia és Montenegró államszövetség eredményeibe számítanak, mégha a kezdeti években Jugoszlávia is volt a nevük!! A NOB így tartja nyilván, és tök logikus is: ekkor már a másik 4 volt tagállam kivált. Szóval a jugoszláv cuccosokat is rendbe kell tenni. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 21., 18:59 (CET)
Hali! A cseh, a szlovák és a csehszlovák infoboxokban megcsináltam már, amit mondtam, ezek lennének a mintapéldák. Hogy tetszik? Első körben a szovjet és jugó utódállamokban javítom majd, aztán sorban a többi érintett nemzetnél is, ahogy haladok majd a többi földrésszel a régi kódok és zászlók beintegrálása közben. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 23., 21:40 (CET)

Re: Német cikk

Ezzel várjunk még, mert bár tényleg jó lenne minden cikkben az egységesre hozni, de szerintem túl nagy érték az (és ezért sajnálnám kárbaveszni), hogy ebben a táblázatban együtt van minden német szereplés, és igazán ez mutatja, hogyha nem lett volna a szerencsétlen történelmi helyzetük, akkor az USA után a második legeredményesebb olimpiai nemzet lennének... Az is nagyon jó benne, hogy mutatja azt, hogy 52-ben az NSZK elindult Németország néven, míg az NDK távolmaradt, ugyanakkor a Saar-vidék önálló csapattal indult. Szóval ezt további átgondolás miatt inkább függőben kéne hagyni szerintem. – Joeyline üzenj nekem 2010. március 21., 20:19 (CET)

Olimpiai eredmények sportáganként

Olvasod közben az eseményeket? Gondoltam szólok, hogy fejlemények vannak. Wikipédia-vita:Olimpiaműhely#Eredm.C3.A9nyek_sport.C3.A1gank.C3.A9nt Szavazz! – Joeyline üzenj nekem 2010. március 22., 18:05 (CET)

F1 verseny infobox

Szia, köszi! Végigmegyek rajtuk bottal, nem ígérem, hogy ma mert rendetlenkedik a gépem és tegnap is összeszenvdtem vele pár órát míg végre végigfutott a bot; holnap elviszik a gépem szervízbe, szóval lehet hogy csúszik majd pár napot. Addig megtennéd, hogy azt is odaírod, ha valahol ki kell emelni mértékegységet a szócikkekből, ett a sabli automatice hozzáteszi? (km, km/h, ilyesmi). Köszi! – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 23., 14:46 (CET)

Jégkorong-világbajnokság

Szia! Szerintem ez egy kifejezetten lista-típusú szócikk volt, az előző címe maradhatott volna, hm? Hasonlítsd össze ezzel: Labdarúgó-világbajnokság. Kifejezetten a szöveges rész domináns, még ha van is benne lista. De a jégkorongos szócikk gyakorlatilag csak egy táblázat. Nem lenne jobb visszanevezni? Mit gondolsz? Szevasz! December vita 2010. március 25., 08:51 (CET)

"Nemzet a nyári olimpiai játékokon" típusú cikkek

Mivel ezekre önálló hivatkozás nemigen van (csak a zászlósablonokból, azok meg amúgy is be lesznek állítva, hogy jó helyre mutassanak), ezért ezeket a cikkeket meg kellene szüntetni, mert csak a helyet foglalják, félrevihetnek új szerkesztőket, és nem illenek a struktúrába. Ami csak sima átirányítás, azt már most is akár azonnal, ami meg nem (USA, francia, olasz. Van még?), azokból a használható tartalmat átmentem a "Nemzet az olimpiai játékokon" cikkekbe, és utána azok is törlendők. Vélemény? A másik kérdésben a műhely vitalapjára írtam. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 26., 15:46 (CET)

Átmentem belőle, amit lehet, aztán azonnalizom az egész kócerájt. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 27., 07:32 (CET)
Megoldva. Az a három, amin volt tartalom, azokat nem engedték töröltetni, hogy megmaradjon a laptörténet, így az a 3 átirányításként működik ezután, a többi törölve lett. Más. A border nem befolyásol a zászlóméretnél (lehet egy sablon minden zászlófajtája borderes vagy csak egy, vagy akármennyi), csak a noincludra kell figyelni, az okozta a gondot. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 28., 03:00 (CEST)

Olimpiai nemzetnevek, NOB-kódok

Nem mindegyiknek kell! Még tájékozódom ezügyben, de egyre tisztább a kép. Azt a megfigyelést tettem, hogy 1956 előtt nincs a default-tól eltérő NOB-kód. Ezt azzal magyarázom, hogy előtte esetleg egyáltalán nem használtak NOB-kódokat (ami a kezdeti időkre tök elképzelhető), és ezekhez az évekhez csak automatikusan hozzáadta a sporttörténet a ma használatos kódokat, hogy legyen akkorra is valami. Nagyon ez tűnik jó teóriának, mert nem valószínű, hogy 1952-ig ROU volt Románia kódja, aztán 2 olimpiádra RUM, utána pedig több mint 30 évig ROM, majd pedig 2008-ban visszatért volna(?) az 1952-ig használt ROU kódra! Ez magyarázat arra is, hogy Aranypartnak és Brit Guianának miért nincs kódja az angol NOB-kódos cikkben sem, hiszen ezeken a neveken csak 1952-ig(!) bezárólag vettek részt ezek az országok. Még visszajelzek ezek ügyében, de pl Észak-Borneó biztosan kell, hiszen Malajzia összesített eredményeibe korábbról Malaya számít bele (államként ennek az utóda), Észak-Borneó külön csapattal indult 1956-ban. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 28., 04:10 (CEST)

Ázsiában kész a sablonok becserélése az infoboxokba, de szükséges létrehozni az új típusúból a MAL (Malaya) és NBO (Észak-Borneó) kódosakat. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 28., 09:07 (CEST)
Igen, ezzel a kettős kódmeghívással teljesen tisztában vagyok, figyelek is rá az infoboxoknál, de majd a végén még egyszer megnézem az érintetteket. (Ebben a megoldási formában kb 15 nemzet az érintett.) - Joeyline üzenj nekem 2010. március 28., 23:03 (CEST)
Afrika is kész, a szükséges újabb sablonok és átirányító oldalak is létrehozva. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 29., 05:02 (CEST)
A többi földrész is megvan. Sikerült rendbetenni Rodézia kérdését is, tájékozódtam történelmi és sportoldalakon is. A kavar az volt, hogy Dél-Rodézia elindult akkor is Rodéziaként, amikor már a szétválás felé tendáltak a dolgok, Zimbabwe az "örököse". A héten beteszem az angol oldalról a régi kódokat (sok volt) Afrikába, Ázsiába és Amerikába. Minden más tekintetében készek az infoboxok. Átnéztem a linkeket is, hogy hova, milyen című megírandó oldalakra mutatnak a piros évszámok. Volt egy-két javítanivaló, ahol nem az aktuális nemzetnévre mutatott. Ezzel kapcsolatban majd később írok a műhely vitalapjára, hogy figyeljenek oda arra, hogy melyik olimpiai évhez milyen címmel hozzák létre a cikket. Évszámos cikk az aktuális nemzetnévvel, de viszont létezik minden fő országcikk a régi nemzetneveken is, természetesen ezek a mai nemzetnevű cikkre mutatnak. A 2 (másfél) hiányzó főcikket megírom, szükség van külön cikkre a Kínai Köztársaságról is, fejben már sikerült a Kína-Tajvan témát történelmileg rendbetenni. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 30., 01:10 (CEST)
Hali! Ezek olyan függő területek (külbirtokok), amelyek a más hasonlók mintájára (mint pl Puerto Rico vagy az Amerikai Virgin-szigetek, illetve a XX. századi történelem során sok gyarmat is) elvben indulhatnának akár saját olimpiai csapattal, de ezekből egyedül csak Gibraltár esetén rémlik, hogy mintha már indult is volna valamikor. A Kongós cucc majdnem biztos, hogy tévedésből került bele, Kinshasa a főváros volt Zaire-ben.
Egyébként be vannak integrálva a régebben használt NOB-kódok az összes infoboxba. Még egyszer azért átnézem. Az angol oldal szerint át kellene majd alakítani a NOB-kódos gyűjtőoldalunkat, sok az eltérés. Ott vannak refek is, de sajnos jelenleg ez nem működik, mert a hivatkozott oldalt átalakították, így minden ország ref-jére ugyanaz jön be. Mindössze 4-et találtam amúgy a listájukban, amivel probléma lehet, de még tájékozódom ezügyben is. Amúgy Mianmar igazolta azt, hogy 1956 előtt nem használtak NOB-kódokat, ugyanis a BIR kódos évek között nem szerepel 1948 és 1952. Nézd meg a Tajvan az olimpiai játékokon cikket is, szerintem igen jól sikerült össszehangolni a 2 infoboxot, informatív lett abból a szempontból, hogy mikor mi volt. Hogy együtt látszódjon a 2, ezért nem lesz új cikk, de a mostanit egy picit átírom majd. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 31., 03:51 (CEST)
Nem, TPE (Tajvan, mint Chinese Taipei) csak 1984-től van (ha indult volna, akkor '80-tól lenne); 1976-ig ROC van, e szerint hívja meg a zászlót is majd a sportolóknál! Más kérdés, hogy 64-ben és 68-ban Tajvan néven indult, de ezt beletettem a ROC nemzetneves sablonba, ezt hívja meg pl az infoboxa is a kis zászlós megjegyzésben (Tajvan név, de a Kínai Köztársaság zászlaja). A lényeg az, hogy 1976-ig az eredmények (érmek) a Kínai Köztársaság eredményeibe számítanak (mégha volt is hogy Tajvan néven indult), míg 1984-től Tajvan, mint Chinese Taipei eredményeibe. Az enwikin a nemzetek olimpiai szereplésének áttekintő táblázatában is jól látszik ez. Egyébként azt a 2 oldalt (téli és nyári külön) át akarom integrálni a magyarba, mert nálunk nagyon hiányzik, ugyanis ott a nemzetnév-változtatások és egyéb változások nagyon jól vannak magyarázva. Rodézia kérdése is ott oldódott meg, bár én csak kicsit értek angolul, de a lényeg egyértelmű volt ebben (is). Az átvétel szükségességére épp ma gondoltam, allapon fogok dolgozni, ugyanis az angol és a magyar országelnevezések közti eltérés miatt szét kell majd szedni a táblázatokat (minden kezdőbetűvel külön táblázatban vannak a nemzetek). - Joeyline üzenj nekem 2010. március 31., 04:32 (CEST)
Igen, van több is olyan az angolnál, amikor oda van írva, hogy mi a kód, amikor nem is vett részt. Ezeket kihagytam az infoboxokból. Kambodzsánál is e miatt maradt ki direkt az 1976.
64 és 68-nál ROC-ot kell írni a TPE helyett a cikkekbe, mert ez hívja meg a megfelelő zászlót (Kínai Köztársaság) és kódot(!) is (ezen a 2 olimpián TWN). Akkor majd ha látok ilyet, javítom. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 31., 04:59 (CEST)
No, lett ez utóbbival egy gond. A Kínai Köztársaságot annak rendje és módja szerint betettem a névelős kiegészítő sablonba. A nemzetneves sablonjába meg már korábban betettem 1964-hez és 1968-hoz Tajvant. Az a gond, hogy a kettő nem kompatibilis egymással. Az infobox megjegyzésében meghívott 1968-os Kínai Köztársaság szépen lehozza a Tajvan nevet a Kínai Köztársaság zászlajával (ez nagyon informatív megjelenés szerintem), de sajnos névelőt tesz a Tajvan elé is a hivatkozásban :-( Ki lehetne ezt valahogy küszöbölni? Ha nem, akkor sajnos vissza kell csinálni ezt a jó elgondolást... A cikket kiegészítettem. Ki kéne deríteni még a sportágas érmek bontását a két nemzet között, hogy az a táblázat is sablonos lehessen. - Joeyline üzenj nekem 2010. március 31., 21:33 (CEST)