Szerkesztővita:Prücsök/2011. április 28-ig

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kossuthzsuzsa 13 évvel ezelőtt a(z) Jókívánságok témában


rePPKE

Láttam, pontosan így képzeltem. Kösz szépen. - Vadaro vita 2010. május 3., 20:47 (CEST)

Felajánlás

Szia! Szörnyen nem vettem észre a könyv-felajánlós üzenetedet a versenyre. :-( Ha még mindig áll, felvetném ezt a Wiki Egyesületnek is a versenyre vagy utolsó heti különdíjra. - RepliCarter Wormhole 2010. május 4., 21:15 (CEST)

Szia! A Wikimédia Magyarország Egyesület nevében is szeretném megköszönni a felajánlásod! Összedugtuk kicsit a fejünket, és a következőt sütöttük ki annak felhasználásáról:

„Sziasztok! Prücsök nagylelkűen felajánlotta[1] a hét kötetes, díszdobozos Narnia krónikái kiadását a Karbantartóverseny céljára. Felajánlását ezúttal is köszönjük!

Ezt szeretnénk kiosztani annak a szorgalmas versenyzőnek, aki a legtöbb szócikket kijavítja a Korrektúrázandó lapok, Bevezető nélküli cikkek illetve a Szöveget nem tartalmazó lapok kategóriából.

A különverseny ma 14:00 órától, a verseny lezárásáig jövő hét szombat 14:00 óráig tart, az előző különverseny szabályait (pontozási rendszerét) alkalmazva; egy pluszpontot ér, ha valaki megírja az ajándék szócikkét :). A díjat csak akkor osztjuk ki, ha a kijelölt kategóriákból legalább 200 szócikk megjavul.

Mindenkinek jó versenyzést!

Üdv, --Dami vita 2010. május 8., 10:46 (CEST)”

--Dami vita 2010. május 8., 10:46 (CEST)

WT

Szia! Hiánypótlásod után egy hetünk van arra, hogy összeállítsunk egy eljáró tanácsot. A WT nem statárium. A hiánypótlást láttuk. Cassandro Ħelyi vita 2010. május 5., 20:25 (CEST)

Kínai

Megcsinálom, de a címert és a zászló miért kéne kivenni? – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2010. május 7., 15:29 (CEST)

Szerintem jó ha benne marad. Így elkezdhetem? – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2010. május 7., 16:18 (CEST)

Rendezés

Szia, most írok, hogy eltelt egy kis idő és az indulatok is - remélhetőleg - lecsillapodtak.

Kérdésem: Tekinthetnénk-e kölcsönös félreértésnek a történteket és így továbbléphetnénk-e a rajta?

  1. A legfőbb hibám én abban látom, hogy túl hirtelen reagáltam valamire, amiről még nem derült ki, mi lesz belőle, valamint valóban bénán, félreérthetően fogalmaztam (az se mentség, hogy hajnali 1 óra volt, valamint az se, hogy büró-jogom megkapása után mindössze a második napon). Tehát a hibát én követtem el. Ezért ismételten elnézesedet, bocsánatodat kérem.
  2. A járőrőjogra visszatérve: természetesen továbbra is kérheted, a kiírásnak megfelelelően (pár hónap - ez nálam 1-2-őt jelent, úgyhogy egy része már el is telt). Ennek megadása nem tőlem, kizárólag a munkád minőségétől/mennyiségétől függ. Érintettségem okán valszeg nem én fogom bírálni, de van más büró is, aki tőlem függetlenül megteheti.

Nem tudom, elfogadható-e ez így neked? A békesség jegyében, – eLVe kedvesS(z)avak 2010. május 17., 20:03 (CEST)

Nagyon köszönöm, és szintén kezet nyújtva! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2010. május 17., 20:44 (CEST)

Jó látni az ilyent :-)Hkoala 2010. május 21., 20:34 (CEST)

Anyanyelv

Te Prücsök! Elég furcsán fogalmazol, biztosan jól érzed magad? ; ) --Gyantusz vita 2010. május 21., 20:09 (CEST)

Ja, hülye vagyok, Enbéká/Bence fogalmazott furcsán... --Gyantusz vita 2010. május 21., 20:12 (CEST)

Narnia könyv

Szia! Még egyszer köszönjük a felajánlásod, nagyon örültünk neki! A Narnia könyvet végül mégse osztanánk ki, mert a különdíjas verseny amit indítottunk érte gyakorlatilag az érdeklődés hiányába fulladt. Sok sikert a felvételidhez! --Dami vita 2010. május 22., 00:33 (CEST)

Country

Szia :) Megvagyok ám. Mostantól jó sok szabadidővel, úgyhogy jöhetnek a dolgok :) Ma reményeim szerint felteszek egy új Kristofferson albumot meg egy Johnny Cash albumot is. Elkezdtem fordítani a John Prine szócikket, csak kicsit terjengős. Ha van valami szólj !

-- Dante vita 2010. május 24., 08:38 (CEST)

Amúgy ha kell valamit segteni az USA műhelyben akkor szólj, mert nagyon szivesen segítek :) -- Dante vita 2010. május 29., 10:27 (CEST)

Spanyol fordítás

Szia! Küldtem e-mailben. – Mex plática 2010. május 27., 08:58 (CEST)

Szívesen! – Mex plática 2010. május 27., 13:14 (CEST)

Csűrcsillag

Köszönöm szépen! :-) Bennóiroda 2010. május 27., 22:33 (CEST)

Szakaszcím

Csak most vettem észre a szakaszcímről szóló vitát, ezért csak most szóltam hozzá: Wikipédia-vita:Tudakozó#Biblia Karmelaüzenőlap 2010. május 28., 12:13 (CEST)

Értesítsd az illető műhelyt, ha nekik való kérdést látsz a Tudakozóban!

Nem tudom, hogy figyeled-e a Wikipédia-vita:Tudakozó lapot, ezért ELVe javaslatát ide is leírom:

A WP:MŰHELYben megtalálod a műhelyek felsorolását. Ha a műhely vitalapján egy linket hagysz a nekik való kérdésre, bizonyára hamarabb jön hozzáértő felelet, mintha arra várunk, hogy maguktól is észreveszik a kérdést.

Van egy ilyen lista is: Wikipédisták érdeklődési kör szerint. Ott is érdemes lenne a felsoroltakat megmozgatni.

Karmelaüzenőlap 2010. május 29., 09:33 (CEST)

Templomnevek - sokszor kötőjelesek

Kedves Prücsök!

Látom, sokat teszel a templomos szócikkekért. Nemrég én is foglalkoztam egy kicsit a templomnevek helyesírásával. A témáról itt olvashatsz részletesebben: Wikipédia:Kocsmafal (helyesírás)/Archív36#Nagytemplom, Öregtemplom és Nagyon Nagytemplom. Itt Pasztilla (akinek a véleményére ebben a kérdésben is adok), ezt írta: „Az eredetileg is tulajdonnévi tiszteletnevek (Árpád-házi Szent Erzsébet, Szent Család stb.) képezik a templom-, kolostor-, kápolnanevek tulajdonnévi előtagját, amelyhez kötőjellel kapcsolódnak a köznévi utótagok. Delikát esetekben szóköz választja el a tulajdonnévi és köznévi tagokat, abban az esetben, ha bármelyikük további köznévi elemmel bővül, pl.: Jézus mennybemenetele kápolna, Szent Péter és Pál prímási főszékesegyház.” Én ezt igyekeztem érvényesíteni a templomokról szóló szócikkek esetében, neked is jó szívvel ajánlom. Szerintem fontos, hogy egységes legyen a névhasználat. Úgyhogy ha más meglátásod van, kérlek, mindenképpen beszéljük meg.

Másrészt szerintem elég szerencsétlen a templom infoboxban a vallás sor. Magyar vonatkozásban úgyis gyakorlatilag minden esetben keresztény templomról van szó, a felekezet ezért fontosabb kérdés. (A zsinagógák ugyanis nem templomok, a zsinagóga kifejezésből rögtön kiderül, milyen vallásról van szó.) Úgyhogy én a magam részéről a vallás sort sokszor inkább nem töltöm ki, de a felekezetet mindenképpen. Mit gondolsz? – Tkarcsi vita 2010. május 31., 15:40 (CEST)

Szerintem a leírtak alapján simán te is hibátlanul tudod használni a templomneveket.
Az infoboxhoz: Én nem azt mondom, hogy írjuk be automatikusnak azt, hogy keresztény. Csak szerintem nem fontos minden magyarországi keresztény templomnál feltüntetni. A felekezet viszont szerintem fontos. Mi a baj a szóval? Van ötleted, hogy mi lenne jobb helyette? Viszont szerintem az a megoldás, hogy vallás: Római katolikus több szempontból sem jó. (Egyrészt az nem külön vallás, másrészt szerintem nem nagybetű.) – Tkarcsi vita 2010. május 31., 17:52 (CEST)

Attól tartok, félreértettük egymást. Szóval. A templom infoboxban két sor van, ami erre a kérdéskörre vonatkozik. Az első a vallás. Én úgy gondolom, hogy ezt nem érdemes magyarországi keresztény templomok esetében kitölteni. Ugyanis vallások a következők: kereszténység, iszlám, zsidó vallás stb. Tehát a római katolikus, evangélikus stb. egyházak egy vallást alkotnak, ez a kereszténység. Tehát ha valamit mindenáron be akarnánk írni ehhez a sorhoz, akkor csak azt írhatnánk: keresztény. De ez szerintem magyar kultúrkörben annyira banális, hogy fölösleges feltüntetni. Viszont olyan semmiképpen nincs, hogy római katolikus vallás. Ugyanis ők is keresztények. Másrészt van egy olyan sor, hogy felekezet. Ez szerintem nagyon fontos. Ebben egyetértünk? Én nem érzem úgy, hogy szektás jelleget sugallna ez a kifejezés. De ha van ötleted, hogy mire váltsuk le ezt a szót, mindenképpen jelezd. Lehet, hogy félreérthető voltam, de szerintem nagyonis így kéne jelezni, hogy római katolikus, csak nem a vallás, hanem a felekezet sorában. Mit gondolsz? – Tkarcsi vita 2010. május 31., 18:48 (CEST)

díj

Köszönöm. 2-3 hetente szoktam takarítani :D a minimum 2 hétig nem változó cikkeknél. Üdv és jó munkát. Szajci reci 2010. június 1., 07:19 (CEST)

Kaszap

Kérlek nézz rá a Kaszap István cikk vitalapjára. Köszi! Cassandro Ħelyi vita 2010. június 7., 01:41 (CEST)

Szia! A jogsértő cikkeket nem azonnalizzuk, kicseréltem a sablont az ilyenkor szokásosra. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 7., 12:55 (CEST)

WikipédisTATAlálkozó

Kész a program, ha még mindig érdekel kérlek, nézd meg, és írd be magad a megfelelő helyekre. Városnézésre még lehet jelentkezni, ha eddig még nem tetted meg! Tata Stegmayer65 vita 2010. június 14., 19:56 (CEST)

Köszönet

Köszönöm, hogy támogattad az adminná választásomat.

Malatinszky vita 2010. június 15., 18:57 (CEST)

Achtung!

Figyelem!!! Ez a szerkesztő (rajta kívülálló okok miatt) határozatlan ideig wikiszabin van! Ha szeretnél valamit, inkább írj e-mailt!

jin qin

Én elhiszem neked, a WP:KÍNAI átírója szerint viszont mindkettő csin-nek írandó... Ha már qin/jin, ránézhetnél a dinasztia-szócikkekre, mert összevissza van elnevezve :) – Timish a házisárkány barlangja 2010. szeptember 20., 09:19 (CEST)

Megyek hát :) – Timish a házisárkány barlangja 2010. szeptember 20., 09:45 (CEST)

Ni hao

Ez így szép és jó, de a hangsúlyok lemaradtak! :P - Prücsök Panaszkönyv 2010. szeptember 27., 08:19 (CEST)

Nem fogoma fél életemet a word spec karaktereivel tölteni, bocs :D Képzeld oda őket VigyorBái Táng a házisárkány barlangja 2010. szeptember 27., 09:35 (CEST)

] Mint ugyebár említettem, lehet számokkal is jelölni a hangsúlyokat. DE csak a Te kedvedért odaképzelem őket! Vigyor - Prücsök Panaszkönyv 2010. szeptember 27., 09:36 (CEST)

Hao :) – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. szeptember 30., 12:35 (CEST)

Nem gyüttél :( – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 8., 23:58 (CEST)

Schiphol repülőtér

Szia!

A kifutók kiemelése külön szakaszba szerintem nem volt szerencsés ötlet, mivel nem jó, ha egy információt két helyen kell karbantartani. Az infoboxban ott vannak a kifutókra vonatkozó információk. Ha fontosnak tartod (fontos?) oda lehet írni a kifutópályák neveit. Az irány és hossz megadása teljesen fölösleges 2x, ha az egyiket átírja valaki és a másikat elfelejti, máris káosz alakul ki, nem lehet majd tudni, hogy melyik adat jó. misibacsi*üzenet 2010. október 27., 09:58 (CEST)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 15:17 (CET)

Kis sárkány

Rájöttem a kis sárkány titkára. Azért az a karaktere, mert Hongkongban tradicionális írásjegyekkel írnak. És bizony a kis sárkány karaktere náluk így néz ki. És az átírása is ugye kantoni Siu-lung és nem Xiao-long mint a mandarinban. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 13., 11:09 (CET)

Wikipédia:Keresztény-műhely

Szeretném ha tag lennél a műhelyben, kérlek nézd meg. – – Boldog születésnapot Wiki! Konstant vita 2011. január 16., 09:08 (CET) Gratulálok Prücsök a sikeres szívet melengető felvételidhez!!! Sok sikert! --Konstant vita 2011. március 4., 21:49 (CET)

:)

! 兔年来了, 新年快乐!


Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 3., 16:24 (CET)

Kiemelés

Szia, a Kínai írás kiemelésen van Kéne még pár plecsni. ha van időd rápillantani, jó lenne. :-) Köszi! --Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 2., 11:58 (CET)

A bűn rendje

Szia! Köszönöm "A közel nem igazt", nagyon kedves tőled. Így kell indítani egy megbeszélést! Akkor hadd szóljak hozzá: természetesen ezen téves cím kialakulása a nem nagy különbséggel megjelent, említett Van Damme-filmhez köthető (pontosan emlékszem, hogyan torzult el a dolog anno), de hát ezt már leírtam a szócikkben...az imdb-re és a port.hu-ra hivatkozni címeres baklövés. Az IMDb-n már be is küldtem a helyes verziót, pár nap, és felkerül javítva. Akkor már hivatkozhatsz rá nyugodtan. :) A Port.hu meg címprostituált...a kereskedelmi tévés címváltoztatásoknak is teljesen aláfekszik, simán átírják a korábbi, amúgy eredeti és helyes címeket, köztük ezt is. Inkorrekt cím A rend őrzője (a filmet nem láttam, de kíváncsi vagyok, vajon őrzi-e bárki azt a rendet), de nyilván fel lehet tüntetni a szócikkben a téves elterjedése miatt, a kellő megjegyzéssel. Arról meg már nem is szólok, hogy visszavontál egy halom mást is, köztük helyesírási hibák javítását... Üdv. --The Hungarian vita 2011. március 9., 21:56 (CET)

Arra utaltam, hogy nyugodtan megkereshettél volna a vitalapomon, mielőtt teljes egészében visszavonod a szerkesztést. És én nem azt állítottam, hogy e másik címen nem ismert, csak azt, hogy tévesen. Te magad sem véletlenül A bűn rendjének nevezted el a lapot. Egy egyszerű kavarodásról van szó, ami még a weblapokat is összezavarta (azt nem tudom, a tévéújságokban hogy szerepelt, de nem egyszer dolgoznak a netről, szóval lehet, hogy ők is benézték). A lényeg, hogy amit leírtam, az tökéletesen megfelel a valóságnak, és nem egyedi eset egyébként (keress rá erre: "Akikre büszkék vagyunk! - A hónap dolgozója", és ha gondosan figyelsz, két filmet is találsz ezen a címen, amelyeknek ugyanaz az eredeti címük). --The Hungarian vita 2011. március 10., 09:50 (CET)

Segítség

Szia, nem tudom jó helyre írok e neked, tavaly felajánlottad, hogy kérhetek tőled segítséget a wikipediával kapcsolatban. Most jött el az idő:D Szeretném a az általam szerkesztett top gear oldalra feltenni pár képet, igen megtaláltam hol kell, végigolvastam mit kell és miért, de mégsem tudok fetenni egyet sem, a műsorvezetekről készült, illetve egy pályatérképet szeretné feltenni, de a jogi nyilatkozatok és kitöltések rengetegében elvesztem. Ha tudsz segíteni kérlek írj. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pottyem (vitalap | szerkesztései) 2011. március 10., 17:45

Segítség 2

Köszönöm a leírást, de ezen túl voltam, sajnos idáig egyik belinkelt képet sem fogadták el, nekem vvel van a baj. Esetleg, ha az angol nyelvű wikipédián szerepel a kép, nem tudnám azt elérni?

Pottyem < 2011. március 10., 20:22 (CET)

Segítség 3

Köszönöm a leírást, találtam valamit, ami alapján kell nekik küldenem egy engedélyező e-mailt , elküldtem, most várom hogy válaszoljanak.

Bérmálkozás, házasság

Szia, látom írtál a Tudakozóban, viszont nem akartam ott válaszolni, egyszer már leszúrtak érte. Nos hát: tényleg nem kell a bérmaszülőnek megbérmálva lennie? Sőt még keresztény sem kell hogy legyen? De a bérmaszülőnek ugye csak egy bérmagyermeke lehet?

No, még egy dolog, ha már a szentségeknél tartunk: Egyházi házasságkötéshez meg kell, hogy bérmálva legyenek a hazásodó felek?

Üdv: barricade breaker vita 2011. március 30., 18:01 (CEST)

Hogyan tudok képet beszúrni egy oldalra?

Segitséget kérek, Hogyan tudok képet beszúrni egy oldalra?--T-kazi vita 2011. március 31., 09:54 (CEST)--T-kazi vita 2011. március 31., 09:54 (CEST)--T-kazi vita 2011. március 31., 09:54 (CEST)

Kérés

Ha majd járőr leszel, kérlek ellenőrízd a Katolicizmus portálon a hónap elején a képeket, mert szándékomba van minden hónap elsején frissíteni, és még nem vagyok megerősítve. Köszönöm --Breznay vita 2011. április 1., 09:57 (CEST)

Fájl:20.jpg

Szia! Mi alapján véled, hogy ez közkincs? :-) Hol van a forrásoldalon ez feltüntetve? --Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 8., 11:45 (CEST)

Jah ját ha ez ilyen egyszerű lenne kérem, sose kéne képeket járőrözni. :) A helyzet az, hogy minden egyedi műalkotást, beleírtve a fényképeket is, automatikusan véd a szerzői jog, akkor is, ha nincs rá/mellé/fölé/alá írva, hogy jogvédett. Közkincs egy kép akkor lesz, ha az alkotója írásban lemond a szerzői jogairól, vagyis az oldlaon külön feltüntetik ezt, illetve ha a szerző hetven éve halott, akkor automatikusan közkinccsé válik. Az, hogy feltesznek egy képet egy galériába, nem jelenti azt, hogy a kép ármire, bármikor, a szerző tudta és beleegyezése nélkül felhasználható lenne. A kép közlése/bemutatása és az újrafelhasználás engedélyezése két külön dolog. Ha egy honlapon semmilyen szerzői jogi infó nincs feltüntetve, akkor = automatikusan a "copyright" kategóriába esik (kivéve persze a régi közkincs képeket, azokra ők sem tehetnek copyrightot). Szóval ha ilyen van, akkor 1. nem töltöd fel a képet 2. írásos engedélyt kérsz a kép készítőjétől (aki nem feltétlenül a honlap üzemeltetője!). :-) --Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 8., 11:51 (CEST)

Kép átnevezése

Szia! Átneveztem a képet. Új néven itt találod. Szasza üzenet 2011. április 9., 22:09 (CEST)

Járőrjog

Szia! Mivel jó ideje nem érkezett már hozzászólás, a járőrjogot megadtam. Olvasnivaló: Wikipédia:Járőrök kézikönyve és zanzásítva a lényeg:

Üdv és jó munkát. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 12., 09:25 (CEST)

Fájl:Igor Dolgatschew.jpg

Nyihaha. Wo xiang da ni a! Feltöltötted licenc nélkül. Van {{cc-by-sa-2.0}}(?) licencsablonunk. Ha nem találod az aktuális sablont, szólj, vagy jelezd a képek kocsmafalon és kisegítünk, de ne legyenek már megerősített szerkesztő feltöltött képei között licencnélküliek, mert igen rosszul veszi ki magát a dolog... Xiexie. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 14., 15:55 (CEST)

Jogsértő jelzése

Szia! Csak mondanám, hogy a jogsértő tartalmat nem szoktuk kitörölni, hanem kikommenteljük. A beállításoknál található egy sablonbeszúró opció, amivel lehet beszúrni jogsértő-sablont is. Csak az oldal címét kell beírni és a többi automatikusan megy. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 18., 14:13 (CEST)

Ja és még annyi, hogy az így megjelölt szócikket felvezetjük a Wikipédia:Szerzőijog-sértés oldalra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 18., 14:25 (CEST)

Fájl:Volánbusz Érd.jpg

Te Prücsök, mondd mihez kezdjek veled...? Elég ciki, ha egy járőr tölt fel licenc nélküli jogvédett képet. A térképek nem szabad képek, a közlekedési térképeket is beleértve. Ha így folytatod, bármennyire kedvellek is, kérni fogom a járőrjogod elvételét, mert ez a lehető legrosszabb példa a szerkesztők számára, ha egy olyan szerkesztő töltöget fel sorozatosan jogvédett képeket licenc nélkül vagy rossz licenccel, akinek többek között ezt is tudnia kéne járőrözni... Kérlek, hogy ne töls fel addig képet, amíg nem vagy tisztában a licencekkel, azzal, hogy mit lehet és nem lehet feltölteni: Wikipédia:Felküldési útmutató, itt részletesen, pontról pontra le van írva, mik azok a típusú képek, amiket feltölteni nem lehet. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 18., 15:27 (CEST)

Építés alatt

Kedves Prücsök. A Szentkúti Nagyboldogasszony-templom oldal építését abbahagytam, tekintve a szerkesztő oldaladon lévő sablonra és a kihelyezett sablonra. Várom szerkesztéseidet. --Konstant vita 2011. április 19., 13:19 (CEST)

Jókívánságok

Szia Prücsök, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Drukkolok a felvételidhez! --Konstant vita 2011. április 22., 09:33 (CEST)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2011. április 23., 07:54 (CEST)