Kategória:Bevezető nélküli cikkek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ezen szócikkeknek nincs vagy nem megfelelő a bevezetője. Fogalmazd át, illetve bővítsd a cikkeket a bevezetőkre vonatkozó útmutatónk alapján:

„A bevezető a Wikipédia szócikkeinek első alcím előtti szakasza. (A cikk tartalomjegyzéke – amennyiben látható – a bevezető után és az első alcím előtt jelenik meg.)

A bevezetőnek úgy kell összefoglalnia a szócikk tartalmát, hogy a tömörített változat egyfajta „miniszócikként” önállóan is megállja a helyét.

A bevezetőben kell megadni a szövegkörnyezetet, elmagyarázni, miért fontos, illetve mitől érdekes a cikk tárgya, és amennyiben indokolt, meg kell említeni a témával kapcsolatos legfontosabb vitákat, kritikákat is. A hangsúly azon van, hogy a bevezető kifejezze a téma fontosságát megbízható, publikát források szerint. Jelentőségét ajánlott az első mondatban kifejezni.

Lehetőleg legyen világosan megfogalmazva, legyen könnyen olvasható és csináljon kedvet a további olvasáshoz. Javasolt terjedelme egy-négy bekezdés közé esik, a teljes szócikk hosszától függően.” Tovább a teljes útmutatóra

A(z) „Bevezető nélküli cikkek” kategóriába tartozó lapok

A következő 200 lap található a kategóriában, összesen 478 lapból.

(előző oldal) (következő oldal)
(előző oldal) (következő oldal)