Horváth Gábor (humorista)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Horváth Gábor
Született1989. április 20.
Nyíregyháza
Állampolgárságamagyar
Foglalkozása
IskoláiBudapesti Gazdasági Egyetem

SablonWikidataSegítség

Horváth Gábor (Nyíregyháza, 1989. április 20. –) magyar humorista.

A Stand up comedy Humortársulat tagja, a Showder Klub állandó fellépője.

Élete[szerkesztés]

Nyíregyházán, ott nőtt fel. Az érettségi után a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytatta tanulmányait, majd a Zsigmond Király Egyetemen végzett közgazdászként. A diploma megszerzése után is maradt a fővárosban, és a banki szférában dolgozik. Hobbija az utazás.

Humorista-karrier[szerkesztés]

2013 decemberében állt először színpadra a Stand Up Comedy Humortársulat nyitott mikrofon estjén, a társulat tagja lett még abban az évben.[1] 2014-ben bemutatkozott a Rádiókabaréban. 2016-ban debütált az RTL Klub Showder Klub című műsorában, aminek azóta is állandó szereplője.[2] A Váci utca bulldogja című önálló estjének premierje 2022. október 4-én volt Budapesten. Gyakran bankárhumoristaként emlegetik, főállásban napjainkban (2022) is a banki szférában dolgozik.[3]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. https://www.tgweb.hu:+Stand Up Comedy Humortársulat (magyar nyelven). Stand Up Comedy Humortársulat. (Hozzáférés: 2022. október 5.)
  2. Horváth Gábor a Showder Klub színpadáról üzent Trokán Nórának (magyar nyelven). rtl.hu, 2021. december 12. (Hozzáférés: 2022. október 5.)
  3. Íme az ország egyetlen humorista bankára. szabolcsihir.hu. (Hozzáférés: 2022. október 5.)

További információk[szerkesztés]