Szerkesztő:Satak Lord/levéltár01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hivatalos közlemény: szemináriumi dolgozat van készülőben. Téma a személynevek, és mivel a nickek is annak számítanak, hát gondoltam egyet, belecsaptam a sűrejébe. A témámhoz, a Wikipédia felhasználóinak usernévválasztási szokásaihoz érthetőleg nincs szakirodalom, így itt kezdem az adatgyűjtést. Még nem tudom, mi lesz belőle, az sem biztos, hogy elkészül. Kérek mindenkit, akit megkerestem, hogy segítse egy nagyon amatőr nyelvész küszködését. Elsősorban arra volnék kíváncsi, hogy mi motiválta a névválasztást (hoztad-e máshonnan, emilcímből; utal-e rád vagy valamilyen tulajdonságodra; olvass bele a már adott válaszokba!) és hogy hogyan jött létre a szóalak (pl.: anagramma, keresztnév és vezetéknév csonkítása és összevonása; visszafelé van fordítva; kitalált idegen nyelv; kedvelt irodalmi hős nevének felvétele stb). Minden adatközlőnek ezúton is köszönetemet nyilvánítom! SL vita 2009. szeptember 9., 15:30 (CEST)

Másik hivatalos közlemény: Vadszederke fontos kérdésre hívta fel a figyelmemet (és mindenkiét, hiszen itt a vitalapon tette). Fejlemények a jogi kocsmafalon. SL vita 2009. szeptember 13., 15:51 (CEST)

Fontos Üzenet: mindenkinek szíve joga megtagadni a választ! SL vita 2009. szeptember 13., 15:51 (CEST)

Még egy utóirat: a válaszadókat arra kérném, hogy ne + fülecskével válaszoljanak, hanem nyissák meg szakaszt, és írjanak a végére, hogy könnyebben át tudjam látni a válaszokat (és esetenként külön tudjam szeparálni a főleg Alensha nevével fémjelzett megnyilvánulásokat). Köszönöm! SL vita 2009. október 4., 21:33 (CEST)

Na elmész a... – Alensha sms 2009. október 5., 00:01 (CEST)

Névválasztás

Hát, egyszer régen megpróbáltam elmagyarázni egy amcsinak chaten, hogy kell kiejteni a nevemet: Tee-meh-ah, aztán ebből jött. :) – Timish levélboksz 2009. szeptember 9., 15:05 (CEST)

Ősrégi sztori, még gimiből. Két osztálytársnőmnek egy április azt mondtam, hogy év végéig lesz párjuk. Ők hevesen tiltakoztak ellene, aztán az akkori Kapcsolat koncerten mindketten összejöttek valakivel. Ekkor ragadt rám a név (utalásként Kasszandrára), amit azóta használok több helyen netes névként. Cassandro Ħelyi vita 2009. szeptember 9., 15:06 (CEST)

Höhh, micsoda egy intim kérdés. Csak nem valami felmérés készül? :) Egy rövidítés és egy elgépelés borzasztó következménye. ;) – eLVe kedvesS(z)avak 2009. szeptember 9., 15:16 (CEST) • A két nagy monogram a két kicsi innentől világos. És azért ez, mert regelésekhez sose jut semmi az eszembe. Ez 20 perc hihetelen kreatív agymunka terméke volt. Olyan is lett. :) A vége é kellene legyen, de még azt is elírtam. ;) – eLVe kedvesS(z)avak 2009. szeptember 10., 18:09 (CEST)

A nevem (Hunyady Márton) rövidítése; harmadikban mindenki kapott egy iskolai e-mail címet, ami a vezetéknévből és a keresztnév első betűjéből állt, aztán nem akartam rajta változtatni. – Hunyadym HunyadymVita 2009. szeptember 9., 15:26 (CEST)

:-) Az msn-ből vettem át. Eredete: már nem tudtam mit kitalálni bejelentkező névnek, ezért kínomban ránéztem a polcomon sorakozó könyvekre és a legtekintélyesebb méretű köztük Sir Walter Scott regénye volt, az Ivanhoe.Üdv,– Ivanhoe vita 2009. szeptember 9., 15:46 (CEST)

Egy piréz származású nátzi thisztnek volt a vezetékneve (a keresztnevére már nem emlékszem), akit az egyik legjelentősebb piréziai gondolkodó, író, politikus kedventz szavajárása után neveztek el. (Sajnosh elfelejtettem a piréziai író, politikus, gondolkodó nevét, és a kedventz szavajárásának magyar jelenthését is) Nagyanyámat nannyónak szólítom, ahol a Nanyot a - német Gross után -Grósznak ferdítettem; és mivel a német tudásom a Nyóra nem tér ki, egy laza mozdulattal hozzácsaptam a Grószhoz. Na innen.Grósznyó vita 2009. szeptember 9., 16:23 (CEST)

Már évek óta hurcolom ezt a nevet. Rímel a Batmanre, és kifejezi, hogy bitekkel foglalkozom. Meg hogy kicsi vagyok és alázatos. Vigyor --Bitman vita 2009. szeptember 9., 16:31 (CEST)

És az Úr mondá: ... és én erre a sziklára építem... Köröl nézett, de nem volt a közelben szikla, csak egy Kavics :D. Honvédségben ragadt rám. A vezetéknévből egy kis játék után (Gyurkó/Gyurkovics/kovics/kavics), hát ennyi. -Kavicsposta 2009. szeptember 9., 17:49 (CEST)


Az indexfórumról loptam, még 2005-ben :) Rég volt. Ma már valami semlegesebbet választanék, de túl nagy macera átírni. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. szeptember 9., 15:36 (CEST)

meg ez már védjegy :DD – eLVe kedvesS(z)avak 2009. szeptember 9., 15:41 (CEST)


Csak úgy megtetszett, valamint úgy szoktam pattogni néha mint a Jojó. Ezért lettem Jojóka.Jojoka SMS Röhögőgörcs-tanya S


Szia! Általános 1-2. osztályos koromban kezdett el így hívni haverom. Középiskolában pedig e-mail címet kellett csinálnom. Sokat gondolkodtam mi legyen a nevem, és erre jutottam, mert rövid és utal a nevemre. Aztán ezt kezdtem el használni 2006 óta, amikor itthon is lett net, a világhálón. Ennyi a története. Miért érdekel téged ez? Szajci reci 2009. szeptember 9., 21:37 (CEST)

engem már nem is kérdez a hülye dög :( de azért leírom, hogy elsőként a larkinor játékban használtam, mert épp ez jutott eszembe, aztán amikor itt regeltem, akkoriban sokat játszottam a larkival, és akkor is épp ez jutott eszembe. (érdekes, de pont mostanában kaptam rá megint a játékra, több év szünet után.) a jelentését meg már írtam. és amúgy te miért vagy satak lord? (hogy cica miért, azt tudom :D) – Alensha sms 2009. szeptember 9., 21:55 (CEST)


Ja és ugye a Szajkó vezetéknevemből van ez a becenév :) Szajci reci 2009. szeptember 10., 10:49 (CEST)


Szia! Ez is egy saját név amibe azért kellett belepiszkálni, mert az eredetinek már minden elképzelhető változatát elfoglalták más felhasználók. 9er9ely vita 2009. szeptember 10., 13:25 (CEST)


Egy időben sokat olvasgattam nem egy madarakkal foglalkozó levelezőlistán érkezett leveleket. Azóta már a pályaudvaron ugráló verebekre és galambokra is másként nézek.

Amikor regisztráltam, sokat gondolkodtam a néven, végül ez jutott eszbe: madár, és elég érdekesen hangzik. Azóta használom. Üdv, Szalakóta vita 2009. szeptember 10., 21:27 (CEST)

Mivel engem nem kérdeztél, de mindenbe bele kell ütnöm az orromat, nem hagyom ki a lehetőséget. Kezdetben a neten Born 2B Wide néven garázdálkodtam, ami öcsém trike-járól (háromkerekű chopper) jött, amikor a Born 2B Wild magazinnak fotóztuk. Kérdezték, hogy mit írjanak alá, és mivel elég szélesnek születtem, de vadnak épp kevésbé, jött a Born 2B Wide, mint név. Viszont ez a KEMET = Az Ókori Egyiptom honlapra már nem passzolt olyan jól. Az egyik angol levlistán megtetszett egy Andrewhotep nevű srác nickje, és próbáltam valami hasonlót találni. Ebből az lett, hogy Horemheb fáraó nevét (ami Hórusz az ünnepen jelentéssel bír) elbirtokoltam, és átalakítottam Hórusz az world wide web-en jelentéssel, HoremWeb-re. De ezen kívül még használom a Scorpius Draco nicket is (Sárkány évében, Skorpió jegyben születtem), és tolkienes berkekben SÚ, illetve Sötét Úr néven is ismernek. Ez abból jött, hogy a Völgyzugoly fórumán megjelent egyszer egy hír, hogy a honlapon járt a 666. látogató. A hírt egy, a Gyűrűk Urából származó versidézet, és egy IP-cim követte. Az utóbbiból kiderítettem, hogy én voltam a 666, a világvégi szélvihart kavaró Sötét Úr. Onnantól kezdve ezen a néven botránkoztattam meg a Tolkien-fórumok látogatóit. Akik annyira megrökönyödtek ezen a néven (egészen pontosan a hosszán), hogy rövidíteni kezdték, SÚ-nak. Ami nagyon a kedvemre volt, mert az egyiptomi vonatkozásban is jelentéssel bír, mint a levegő, üresség, stb. istene, és a Nagy Istenek atyja, Sú. Szóval ennyi. Kellett neked ilyen dolgokat kérdezni másoktól... ;) :D --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. szeptember 11., 21:34 (CEST)

Idézet Beroesz userlapjáról: „Beroesz vagyok. Az eredeti Beroesz babiloni pap, csillagász, földrajztudós és diplomata volt. Asszíria növekvő hatalma miatt Egyiptomba utazott, hogy Babilon és Egyiptom asszírellenes szövetségét előkészítse. Itt minden jószándéka ellenére részese lett az egyiptomi klérus által szervezett puccsnak, mely az fiatal Ramszesz fáraó meggyilkolásával végződött.” SL vita 2009. szeptember 12., 18:50 (CEST)

Beroesz eredetije a lengyel Bolesław Prus Fáraó című könyvben tűnik fel mellékszereplőként, Beroész néven. (Többször megemlítik a regényből készült filmben is, ám ténylegesen nem jelenik meg. 8.05-nél) A Prus által megjelenített Beroesz nem vesz részt a mű fő cselekményében, akár teljesen ki is maradhatott volna a regényből. Tetszett a figura titokzatossága, műveltsége és talmi dolgokon való felülemelkedése. – Beroesz 2009. október 4., 22:12 (CEST)

A körkérdések eljutnak olyanokhoz is, akikhez nem biztos hogy kéne. A nicknevem azonos a böcsületes valóvilágbeli nevemmel, az aláírásom pedig ennek a rövidítése. Talán fantáziátlannak tűnik, talán az is... L AndrásItt megtalálsz 2009. szeptember 12., 18:55 (CEST)

Csesznekgirl neve a lakóhelyére utal. SL vita 2009. szeptember 12., 19:05 (CEST)

Burumbátor, ha ezt olvasod, ne orrolj meg, hogy nem kérdezlek, de ki van írva az userlapodra. :D SL vita 2009. szeptember 12., 19:05 (CEST)

Monogramféle, nem volt kedvem sokat gondolkodni rajta. A korábbi netes identitásomat nem akartam összekapcsolni a wikipédiás tevékenységemmel. --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 12., 19:04 (CEST)

A nicknév rendes polgári nevemből jött össze, jóval a Wikipédia előtt, s mint a userlapomon írtam: „Eredetileg »szala« lettem volna, de ez a név már foglalt volt első (tulajdonképpen második) weblapom készítésekor, így hozzácsaptam – kissé meggondolatlanul, de ez külön téma – egy x betűt.” Válaszoltam, de igencsak érdekel, hogy miért vagy kíváncsi rá?  … szalax vita 2009. szeptember 12., 19:10 (CEST)

Talán mert Máténak lettem keresztelve, és 12. éve tanulom az angolt… Aztán egyszer általános alsóban egy angol projektre heccből Máté helyett Matthew-t írtam, és rámragadt. Érdekesség, hogy az osztály fele németes volt, és így inkább… izé… [ˈmɒtːhɛv]-nek ejtették, és ez utóbbi kiejtéssel hívnak még sokan a mai napig :-). És ha szabad visszakérdeznem: és a tied? Amúgy miért a körkérdés? - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. szeptember 12., 19:26 (CEST)

Kösz. Hát igen, a megfigyelőkészségem. :-) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. szeptember 12., 19:34 (CEST)

Egyszerű, sok a szeder a környékünkön, de a szeder név már foglalt volt. A Te neved viszont nagyon érdekes. Elmondanád hogyan született? Bevallom régebben össze is kevertem a két neved, azt hittem két külön emberről van szó. A userlapod nem sok mindent tartalmaz.:-) Ez viszont adatgyűjtés, ha felhasználod valahol nekünk engedélyezni kell, mert beazonosíthatók vagyunk a név alapján. A nick név személyhez fűződő adat, melyet jogszabály véd. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 12., 19:58 (CEST)

Régi nick még a gimis LAN-partis időkből. Amúgy a névválasztás közvetlenül mitológiai eredetű, amit pedig a túlzott képregényekfogyasztás magas kultúrát romboló káros hatásából eredeztetek VigyorRaziel szóbuborék 2009. szeptember 12., 20:10 (CEST)

Öcsémnek, aki Sejban néven szokott regisztrálni (mongolos dolgokkal foglalkozik), készítettem egy honlapot, amihez a belépési kód Ögödej volt. Később állandóan összekevertem az azonosítót meg a jelszót, és úgy döntöttem, hogy mindenhova a jelszóval fogok bejelentkezni, azaz én leszek a jelszó, hogy ne felejtsem el. Persze így is összekevertem párszor. Remélem világosan magyaráztam... :-) Ogodej Box 2009. szeptember 12., 20:17 (CEST)

Izé, vagyis ugyanaz lett a loginneved meg a jelszavad? Te rendszergazdák réme... :D – Alensha sms 2009. szeptember 12., 21:01 (CEST)

Ez az eredeti és legigazibb nevem. Lo tak meta satak Karmela! Kree tal lok.
(Egyébként hiányzik nálad baloldalt, hogy „E-mail küldése ezen szerkesztőnek”, pedig akkor többet is megtudhatnál.)
Karmelaüzenőlap 2009. szeptember 12., 21:29 (CEST)


Valami gond van vele? – Perfectmiss vita 2009. szeptember 12., 20:39 (CEST)

Á, most olvasom a fölöttem szólókat. Akkor íme az én magyarázatom. Annak idején, amikor regisztráltam, csak egyetlen célom volt, a mangahősökhöz hasonló fontossággal bíró szépségversenyekről akartam cikkeket írni, méghozzá tökéleteseket. Ezért lettem Perfect Miss, egybeírva, de már bánom, hogy ezt választottam, de jobb még ennek ellenére sem jutott eszembe. :-)Perfectmiss vita 2009. szeptember 12., 20:50 (CEST)

A keresztnevem héber jelentéséből lett. A szám nem jelent semmit, ezt fogadta el először a levelezőrendszer, amikor valamikor az ősidőkben email-címet készítettem:-). Aztán jött velem ide is. – Lily15 üzenet 2009. szeptember 13., 15:45 (CEST)


Hát, jó kérdés, ez az igazi becenevem is. Néhány ismerősöm néha így szólít, ezért, gondoltam - miért ne - ezt a usernevet választom. – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. szeptember 13., 16:48 (CEST)

Háááát, izé... Itt [1]] (ez valamilyen tükrözése a már nem létező oldalunknak), azaz jó 11 évvel ezelőtt volt egy túlélőtúra, ahol pelyhedző álú egyetemistaként néhány barátommal és néhány ismeretlennel egy csapatot alkotva elindultunk. A felkészülés egyik kényes pontja volt a csapatnév megszülése... Hosszú küszködés után megszületett a név: Vérszomjas Kabócák, a levezetés relatív egyszerű: Mi van az erdőben? - Kabócák. - Na és milyenek a kabócák? - Hát vérszomjasok. Akármilyen szánalmassan is hangzik, ez még a DunaTV egyik riportjában is elhangzott... Na, de a túlélőtúrának semmi köze a Wikipédiához. Egy hozzám közel álló név volt (nagy élmény volt a túra, szép emlékek, stb.), a többiek nem használták, általában nem volt foglalt, így elkezdtem itt-ott így, vagy valami hasonló névvel regisztrálni. Szóban nem használjuk, habár a feleségem telefonjában a mai napig így szerepelek. Egy névről ennél többet még egy tudományos igényű munkába sem lehet írni (nem is tudnék többet mondani). Üdv! Kabóca vita 2009. szeptember 13., 21:20 (CEST)

Tárgyra térve: A név születése a múlt homályába vész. Hol volt, hol nem volt, 2001 táján, elsős gimnazistaként olvasmányélmények és történelemórák nyomán nagyon megszerettem a rómaiakat, akik ugye latinul beszéltek, írtak. Nagyjából ezzel egy időben kaptam meg első mobiltelefonomat is, és épp nagyszüleimnél voltam vidéken, amikor egy SMS-t aláírandó pattant ki fejemből teljes fegyverzetben a gondolat, hogy én Mathae leszek. A telefonon ugyanis volt æ ligatúra, ami nekem nagyon megtetszett; továbbá mivel a polgári nevem (most jön a coming-out) Horváth Máté, a Horváthból a th, Mátéból a kiejtés őrződött meg. (Hogy van restituált latin kiejtés, ami szerint [Máthaj]-nak hangzana, akkor még nem tudtam.) Aztán 2003 táján internetem is lett, vittem a nevet. (Mailcímembe elsősorban, aztán ide is.) [Most meg azért vagyok Matthaiosz Damaszkénosz, mert hónapokig a szír fővárosban loptam a napot, és a város egyik híres szülöttje, Damaszkuszi Szent János görögül Ióannész Damaszkénosz; így lettem Damaszkuszi Máté. (Görög betűkkel, mert az na'on flash...)]– Μαθθαίος Δαμασκηνός Vita 2009. szeptember 15., 17:44 (CEST)

Még annonként sikerült két törlendő cikket összehozni, (ebből az egyik kért cikk volt, a törlés egyik indoka pedig az, hogy ilyen cikk nem kell a wikipediába). Kell több indok? Duhos vita 2009. október 4., 21:36 (CEST)


Drágám! Szerinted? Mert így hívnak IRL! Egyébként anno regelésem után Burum rögtön tett is egy bókot, idézem: "Kedves OrsolyaVirág! A férfiszívek láthatóan sietnek kitárni lelküket egy ilyen gyönyörű nevű szerkesztőnek..." (blush) Jól látta! :P Jól tettem, hogy ez lett a felhasználónevem is! Vigyor Van még kérdés? – OrsolyaVirágHardCandy 2009. október 4., 21:31 (CEST)


Köszi a kérdést. Az igazi (polgári) nevemmel kapcsolatos. Amikor e-mail fiókot akartam nyitni, akkor próbálgattam, de annyira elterjedt nick-névként a keresztnevem (Rózsa), hogy semmiféle formában (idegen nyelveken) sem vette be (Rose). Akkor tettem hozzá a (mesterségnevet jelentő) vezetéknevem betűjét, és hogy kiejthető legyen, egy "e" betűt közé tettem (Te), sajnos így is csak (s) betűvel a végén vette be (Teroses). :-) Szóval ez a fantáziadús elnevezés története. – Teroses vita 2009. október 4., 21:56 (CEST)

Az Orion 8 egy űrhajó egy német sci-fi sorozatból, amelyet 1968 februárjában kezdtek el vetíteni nálunk. Kiskölyök voltam, rabul ejtett a film, akkor már eleve érdekelt minden űrhajósos dolog, és véglegesen meg is szerettem a sci-fit. Pár éve újra feltámadt bennem a szenvedély a film iránt, kapóra jött, hogy éppen fel is újították a tévében, és most ismét élénk az élmény. Sokfelé sokféle nicknevet használok, és amikor itt választanom kellett egy újat, ezt találtam ki. Afféle ars poetica, mondjuk. Ezért sem elégedtem meg simán az Orionnal, mert ennyiből még azt hihetné valaki, hogy a mitológiai hős bőrébe képzelem magamat. A számmal együtt nehézkesebb, de beszédesebb, egyébként is csak egy címke. - Orion 8 vita 2009. október 5., 01:13 (CEST)

A névválasztásom a mesterségemmel függ össze, még a számítógépes kommunikáció boldog korszakát megelőző barbár idők homályában gyökeredzik. Spanyol gitárokat készítek, de nagyon magyar nevem van, ami a hangszerbe ragasztott névjegy-címkén bennem disszonanciaérzetet keltett. Ezért a nevemet spanyolra fordítottam, így lettem Alejandro Villanueva, luthier en Budapesto. Ez persze vicc akart lenni, de így maradt. – Villanueva vita 2009. október 5., 07:13 (CEST)

Amikor az ENSZ-nek dolgoztam így hívott mindenki. Főleg azért, mert az uruguayiakkal barátkoztam és majdnem mindenki engem is latinnak nézett (ez ma is igaz; legtöbben spanyolnak, esetleg olasznak néznek). Carlos=Károly. 71, mert 1971-ben születtem.Carlos71 vita 2009. október 5., 08:36 (CEST)

Szervusz, Satak Meta!
Nagyon egyszerű: a nevem Duró Sándor, ennek a kissé elvont anagrammája a Ronasdudor. A "keresztapám", Pakos, egyszer "Ronastudor"-nak írta, én pedig magamévá tettem az új nevet. Hadd válaszoljak itt a nejem és a lányom felh. nevére (hátha visszajönnek): a feleségem asszonynevének kezdőbetűi megtoldva egy "A"-val, mert a görögöknél már volt egy "DTM". A kislányom, Moony, szereti a holdfényt.
Köszönöm az érdeklődést. – Ronastudor a sznob 2009. október 5., 11:30 (CEST)


Hát ha számít itt valamit, akkor megmondom, ami szerintem nyilvánvaló és érthető, hogy az én vezetéknevem Doncsecz, jobb usernév nem jutott az eszembe, meg különben sem akartam véka alá rejteni a nevemet. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. október 5., 09:23 (CEST)

Azt ugye tudod, aranyom, hogy én nem én vagyok? :-) Válaszolok mindenesetre mindkettőre (szigorúan ne terjeszd):

  1. Gömböc azért lett a zoknibábom neve, mert ez az egyik becenevem. Hogy milyen tulajdonságra céloz, azt próbáld meg kitalálni. Vigyor
  2. Bennó meg azért lettem, mert ez az általános becenevem. Ennél egyszerűbb nickszületést nem nagyon tudok elképzelni. ;) Ez elég válasz már? Bennófogadó 2009. október 4., 22:29 (CEST)

Még amikor az internet bébicipőben járt Magyarországon, a yin volt a nickem mindenhol, mivel kungfuzom(tam), és ez ugye a női oldala az éremnek, ami én is volnék. Aztán évekkel később már ilyen egyszerű azonosítóval nem lehetett regisztrálni, mert foglalt volt. A weboldalak, mailes programok ajánlgattak azonosítót a névből, születési évből kombinálva. Így hát a Móni miatt az elején lett még két m betű, a végén lévő 78 pedig a születési évemből van. - Mmyin78 Letterbox 2009. október 11., 21:38 (CEST)

Én egy jól kimondható, nem idegen, hanem magyar, nem nagyképű (mint Master, Kapitány, Batman stb. - sok ilyent láttam - meg még kimondhatatlanokat is), hanem szerény, és főleg ékezetnélküli szót kerestem, talán még 2001-ben, amikor először regisztráltam magamat, éppenséggel az egyik tévécsatornánk honlapján... Akkor éppen nyár volt, szép napsütéses idő... Kimentem a hátsó bejáratunk lépcsőjére s néztem a szép kék eget! Akkor láttam a Csiki felett (ez Budaörs nyugati határában egy hegyecske) termikezni két vitorlázórepülőgépet. Ez a szó hosszú is lett volna, meg van bennük ékezetes karakter, maradt az első tag. Így lettem vitorla a neten, mindenhol e néven próbálok regisztrálni. (Itt sem sikerült, mert azt mondta a rendszer, hogy összetéveszthető a Viktóriá-val... Hmmm.... Szerencsére, az aláírásban hű maradhattam a szokásos nicknevemhez!) Vagyis, semmi közöm vízhez, hasonlóhoz... – vitorlavitalapomra 2009. október 11., 23:10 (CEST)

„nem idegen, hanem magyar, nem nagyképű (mint Master, Kapitány, Batman stb.)” a Lord az vajon magyar és nemnagyképű? pláne, ha duplán is? :) – Alensha sms 2009. október 11., 23:17 (CEST)


Szia! Meglehetősen egyszerű választás az enyém. A Sólyom a nevemből jön, szinte minden ismerősöm így szólít, mer' hogy a Csaba viszonylag gyakori, míg sólymokul viszonylag kevesen szaladgálunk Vigyor.... szóval ez így rejám ragadt. A Lord része kicsit összetettebb:

  • sokan kékvérűztek az elitizmusom miatt, s akkor gondoltam, ha már kinézik belőlem, akkor beállítom a nagyképernyőt....
  • az es hezzajárult a fentihez, hogy rengeteg szerepjátékot nyomtam végig, s ott egy idő után hajlamosak lordozni a karaktert, ha elég ismert..... szóval ha már így egybeesett akkor.....

--Lord SólyomKössé' belém "Natura nostra infernus est" 2009. október 12., 13:58 (CEST)

Drkazmer - az igaz történet

Na, a bátyám úgy hívott engem, hogy Työtyőke, hogy miért, azt nem tudom, semmi köze nincs a nevemhez. És minél bonyolultabb és idétlenebb nevet szerettem volna képezni ebből, így lett Prof. Dr. Työtyövics Kázmér Ödön. Aztán talán e-mail címet kellett megadni, vagy webcímet regisztrálni, és ekkor rövidült le Drkazmerre. Ennyi. Drkazmer No mesélj... 2009. november 6., 22:51 (CET)

Nem tudom kell e még, de jártában-keltében sok mindent megtalál az ember fia... ezt most elszórom magam után. Nem neked csináltam, de kinn van a szerkesztői lapomon kezdettől fogva. Stewe Feedback 2009. november 26., 21:01 (CET)

A névválasztással kapcsolatos egyéb megnyilvánulások (átszerkesztve!)

Amúgy ez komolyan dolgozathoz kell? Foglalkoznak az ELTE-n a wikipédiával azon túl is, hogy kijelentik, hogy „a Wikipédia nem forrás”, de azért álnéven cikket írnak saját magukról? :D – Alensha sms 2009. szeptember 10., 19:42 (CEST)

Sztem foglalkoznak. Csak egyszerűbb leszólniuk. Lassan, de biztosan egy kínos kihívás előtt állnak. – eLVe kedvesS(z)avak 2009. szeptember 10., 20:11 (CEST)

Úgy, mint vizsgálati tárggyal valóban foglalkoznak, de ezugye egész más, mint hivatkozni rá. SL vita 2009. szeptember 21., 18:50 (CEST)

igen Shácska-Alenshácska, komolyan dolgozathoz kell, névtanihoz. Téged meg azért nem kérdezlek 1) mert tudom honnan jött a név 2) tudom, hogy minden kérés nélkül úgyis megosztod velem, nehogy kimaradj:) SL vita 2009. szeptember 11., 15:35 (CEST)

most már azért se osztom meg. vedd tudomásul, hogy hazudtam :P – Alensha sms 2009. szeptember 11., 21:23 (CEST)


Tényleg ki vele! Mi itt megosztjuk "titkainkat" te meg nem? Kis csalafinta... :-)Ivanhoe vita 2009. szeptember 9., 23:29 (CEST)

Mindenesetre jól hangzik. Nem egy egyszerű témát választottál, de csak kijön belőle valami eredmény... Jó munkát hozzá!– Ivanhoe vita 2009. szeptember 11., 17:49 (CEST)


Biztosan nyelvészeti célból gyűjtöd ezeket? Egy pszichológusnak aranybánya lehetne...VigyorIvanhoe vita 2009. szeptember 12., 17:26 (CEST)

Hát még nem tudom, majd ha elvégzem a művtörit meg a magyart, lehet h kedvet kapok a pszichóhoz is ;) SL vita 2009. szeptember 12., 18:46 (CEST)


Köszi Karmela! Kedves Lord most már be sem kell mutatkoznod. De ha nem akarod, hogy tudják ki vagy, máshol se írd ki az e-mail címed. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 13., 08:41 (CEST)

Má' nem az a sztenderd válasz, hogy „Alensha tudja a mailcímemet”? Ki lettem rúgva mint titkárnő? :D – Alensha sms 2009. szeptember 13., 13:18 (CEST)


Az enyémre kíváncsi vagy? Kínai szakács vita 2009. szeptember 12., 22:28 (CEST)

Ha L András-t megkérdezte, neked is vallanod kell ;) --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. szeptember 13., 00:53 (CEST)

Mindenkiére, kivétel nélkül, akár zokni, akár nem (mármint nem agyilag zokni, hanem zoknibáb...) :D SL vita 2009. szeptember 13., 14:52 (CEST)

Én lenni kínai szakác és cinálok finom kínai ételek mindenféléből. A szpecialitásom levesz abból az állatból, nem tudom mondani magyarul, cirmosz ész nyávog. Kínai szakács vita 2009. szeptember 13., 22:08 (CEST)

A mindenkiben én is benne vagyok? – Μαθθαίος Δαμασκηνός Vita 2009. szeptember 15., 00:27 (CEST)

hát a tiéd aztán hihetetlenül fantáziadús... :D – Alensha sms 2009. szeptember 15., 00:47 (CEST)
Ennek némileg ellentmond, hogy rajtam kívül nem sok Mathae kószál a magyar weben :) Μαθθαίος Δαμασκηνός Vita 2009. szeptember 15., 17:44 (CEST)
LOL, ezt elsőre sikerült egybeolvasnom a két sort, imígyen: „…nagyszüleimnél voltam vidéken, akik ugye latinul beszéltek…” úgy látszik, átállt a szemem a hieroglifákra és latin betűt olvasni már nem tudok :D – Alensha sms 2009. szeptember 15., 21:32 (CEST)
Azt nem írtad még le, hogy lettél pávián. (Tudom, hogy én neveztelek el így, de már nem emlékszem, milyen apropóból.) – Alensha sms 2009. szeptember 20., 00:48 (CEST)
Megírtam a galléros pávián szócikket, és voltam olyan hülye, hogy a füledet rágtam az egyiptomi vonatkozásai miatt. Hát így. – Μatthaeus Damascenus Forum disputationum 2009. december 2., 01:20 (CET)
Ja, hát öncikk után mire számítottál? – الانشاء üzi / پيغام 2009. december 2., 19:48 (CET)

Innen:

Karmelaüzenőlap 2009. szeptember 13., 15:21 (CEST)


Tulajdonképpen nagyon tetszik a témaválasztásod. Nem akartam, hogy később gond legyen vele, csupán azért mert valaki figyelmetlenül olvassa el a felhívásodat és esetleg később szóvá tegye, hogy miért publikáltad. Mert aki leírta a kis történetét, az már azzal hozzá is járult lényegében. A névhez fűződő jogokról egy tanulmányban olvastam, de sajna most nem találom hol. Az e-mailed meg, ha megmondom hol van, mindenki megtalálhatja, ha írsz nekem egy levelet elmesélhetem. Különben már el is felejtettem mi volt, főleg azért, mert nem akarod, hogy tudják. :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 14., 06:43 (CEST)


Nálam válaszoltam. Bennófogadó 2009. október 5., 15:34 (CEST)