„Tetthely (televíziós sorozat)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
* [[Götz George]] Schimansiki felügyelőként először a 126. részben tűnik fel, azonban három korábbi epizódban (8. rész, 22. rész, és 69. rész) is látható volt, de más szerepekben.
* A 235. rész (Unter Brüden (magyarul: "Testvérek között")) a ''Tetthely'' és az [[Német Demokratikus Köztársaság|NDK]]-ban sugárzott ''[[A rendőrség száma 110]]'' című sorozat összevont epizódja volt, amiben Schimanski és Thanner a másik sorozat Fuchs ([[Peter Borgelt]]) és Grawe ([[Andreas Schmidt-Schaller]]) nyomozójával közösen nyomoz. Az epizód főcíme a két sorozat összevont főcíme volt. [[1990]]. [[október 28.|október 28-án]] sugározták először. Ezt az epizódot a két [[Németország]] újra egyesítése alkalmából készítették. Ez volt az egyetlen összevont epizódja a két sorozatnak.
* A [[Frick Eckhardt]] által alakított Vicktor Marek főfelügyelőt korábban egy önálló sorozatban ismerhette meg a közönség''Oberinspecktor Marek (Marek főfelügyelő)'' címmel, ami [[1963]] és [[1970]] között futott az [[ORF]] csatornán. [[1971]]-től lett a Tetthely szereplője, egészen [[1987]]-ig. Később [[1992]]-ben egy önálló film erejéig tért vissza, aminek a címe''Mord im wold (Gyilkosság az erdőben)'' volt.
* Néhány '70-es, '80-as években készült epizód idehaza csak [[1990]] után került először adásba, ezeknél párszor előfordult, hogy a szinkron készítésénél olyan zenéket tettek be háttérzenének, amik csak a '90-es években jelentek meg.
 

Navigációs menü