Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Nemokap/Valamikori viták tárháza 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 9 évvel ezelőtt a(z) Képek témában

Licenc nélküli kép

Ezt az üzenetet Peti610bot vita automatikusan helyezte el a vitalapodon, kérdéseddel fordulj a gazdájához, vagy a Kocsmafalhoz. --Peti610bot vita 2008. október 14., 19:16 (CEST)

Helló

Szia, ha te írtad a 4M cikket, légy szíves eltávolítani belőle az irodák címét és elérhetőségét, mert a wikipédia nem telefonkönyv vagy címjegyzék. Aki szeretné tudni az irodák címét, megnézi a honlapon. :) + Az hogy "tanácsadó" vagy a programban, nem jelenti azt, hogy "jogosult" vagy a szöveg GFDL licent alatti publikálására, mert a wikipédián egy szöveg közzététele ezt a licencet eredményezi! GFDL alatti publikálást a szöveg eredeti jogtulajdonosa engedélyezheti csak! – Timish levélboksz 2008. október 15., 14:11 (CEST)

Képfeltöltés

Szia! Kérlek mielőtt újabb képet töltenél fel, olvasd el a feltöltőlap tetején lévő tájékoztatót, és annak megfelelően járj el:

A képfájlnak válassz olyan nevet, amely megfelelően informatív, egyértelmű, közérthető, valamint helyesen írt. Kerüld a semmitmondó karaktersorozatokat. Használj szóközt és ékezeteket.

Az információs mezők kitöltése kötelező!

Köszönettel – CsGábormegbeszélés 2010. november 3., 20:10 (CET)

Köszönöm a kiegészítéseket. Még annyit hagy tegyek hozzá, hogy a képek elnevezéséről szóló lapot itt találod: Wikipédia:Elnevezési szokások (képek)CsGábormegbeszélés 2010. november 3., 20:41 (CET)

Híres újpestiek listája

Szia! Részben visszavontam a szerkesztésedet. Újpest nem azonos a IV. kerülettel. Lásd: Újpest (egyértelműsítő lap) Tambo vita 2010. november 3., 22:04 (CET)

Engedély képekhez

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Bodor tibor.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2013. november 19., 17:25 (CET)

Gáspár János (katolikus pap)

Üdv! Az általad beírt szöveg (Gáspár János (katolikus pap) szócikk) egy másik weblapról származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! FoBe üzenet 2015. április 10., 20:02 (CEST)

Ez vonatkozik a következőkre is:

Üdv, FoBe üzenet 2015. április 10., 20:18 (CEST)

Nemokap: Valamennyi szöveg szerzője én vagyok, az oldalak alján elhelyeztem a megfelelő jelzést.

Köszönjük. Arra kérlek, hogy a forma kedvéért a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lapon olvashatók szerint küldj engedélyező levelet, amelyben hozzájárulsz a szövegek felhasználásához. Ehhez mintát itt találsz. Köszönöm együttműködésed. – FoBe üzenet 2015. április 11., 21:16 (CEST)

Passaici Szent István római katolikus magyar templom

Üdv! Jobb lenne a címet így írni (kötőjel nélkül, rövidítések nélkül, kis kezdőbetűkkel). Ez megfelelne a helyesírásnak és a címadási szokásoknak. --Vépi vita 2015. április 13., 06:55 (CEST) Megtörtént.

Rendbe tettem a templomhoz kapcsolódó 4 szócikk bevezetőjét. Kérlek, nézd át, hogy az esetleges elkövetkező szócikkek már erre a mintára épülhessenek. Azonkívül az azonnalizott szócikket is picit korrigálnom kellett. És végül: a vitalapra írt megjegyzéseidet kérlek írd alá fent balról a 3., ceruzát ábrázoló ikonnal, ez a nevedet és a keltezést is odabiggyeszti. Jó szerkesztést, --Vépi vita 2015. április 13., 14:43 (CEST)

--Némo 2015. április 13., 14:48 (CEST)Jelenleg az életrajzok átdolgozása van folyamatban, másik sablon lesz felhasználva stb. 2. A magyar helyesírás szabályai szerint mivel ez a "cég neve" a Passaici Szent István Római Katolikus Magyar Templom a helyes. Kisbetűvel a helyesírási szótár szerint nem helyes.

Ez nem cég, hanem templom, a templomok elnevezésére vonatkozó szabály érvényes. --Vépi vita 2015. április 13., 14:51 (CEST)

--Némo 2015. április 13., 14:54 (CEST)Ennek a templomnak ez a neve. Lásd honlapján: http://www.ststephenspassaic.com/history/tpleb.htm Így jegyzik a magyar és az amerikai hatóságok is. Nem beszélve a helyesírás szabályairól...

Az amerikai angol neve érdektelen. Az amerikai magyarok helyesírása nem biztos, hogy követi a helyesírási szabályokat. És igenis, a helyesírás szabályairól beszélünk: OH 171. és 220. oldal. --Vépi vita 2015. április 13., 15:00 (CEST)

Az, hogy egy templom hogy írja a saját nevét, irreleváns, a magyar helyesírás szabályai követendőek, amit sokszor se cégalapítók, de templomalapítók nem értenek eléggé. Cégeknél mondhatják, hogy ez a regisztrált neve, de egy templom esetében nincs ilyen. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 10:30 (CEST)

--Némo 2015. április 14., 14:27 (CEST)Már hogy ne lenne egy templomnak regisztrált, bejegyzett neve? Ez ugyanolyan cég a jog értelmében... S ott mind angolul mind magyarul be van jegyezve...

Fájl:Mindszentypassaic.jpg

Szia! Ez akkor lehet saját kép, ha te vagy Kerkay László, a fotós. Ha nem te vagy, akkor a fotós írásos engedélye szükséges: Wikipédia:Engedélykérés. Másképp nem lehet ide mások szerzői jogtulajdonát feltölteni. A szkennelés nem ruházza át a szerzői jogot. Kérlek képfeltöltés előtt olvasd át a WP:FÚ oldalt. Megértésed köszönöm. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 10:28 (CEST)

Természetesen a többi képre is vonatkozik: a szerző engedélyét írásban kell elküldni a fent linkelt oldalon lévő email címre. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 12:18 (CEST)

Fájl:Mindszenty József Passaic.ogg

Hangfelvétel nem lehet "jogvédelemre nem jogosult". Prédikáció nem tudom, mennyire számít kreatív alkotásnak, de elképzelhető, hogy ugyanúgy jogvédett, mint egy zenei felvétel vagy másmilyen előadás, ahol az előadónak joga van a saját szerzeményéhez, ez esetben a prédikáció szövegéhez. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 12:29 (CEST) --Némo 2015. április 14., 14:40 (CEST)A prédikáció egy különleges forma. Az amerikai és a magyar jog szerint a prédikáció felvételének engedélyezésével az előadó hozzájárul ahhoz, hogy azt az adott egyházközség felhasználja. Sajnos írásbeli változatot, mivel az előadó már vagy 40 éve elhunyt elég nehéz beszerezni.

Dunay Antal

Üdv! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Dunay Antal szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Dunay Antal oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon lehet. Köszönöm a figyelmedet. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 13:50 (CEST)

Ugyanez vonatkozik a többi plébánosra is. A Wikipédia nem a templom weboldalának tükrözésére szolgál, ez egy enciklopédia, ahová olyan emberekről lehet szócikket írni, akiknek az életével munkásságával több, független forrás foglalkozik? WP:N. Nem helyrajzi gyűjtemény vagyunk saját kutatású anyagok közzétételére. Megértésed köszönöm. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 13:51 (CEST)

Fájl:Mécs László - Ökörszem lett a Kékmadárból.jpg Mécs László 1978-ban hunyt el, így a költeményei jogvédelmet élveznek a halálától számított 70 évig. Mint ilyen, a Wikipédián nem közölhető le a költemény teljes terjedelmében. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 14:10 (CEST)

--Némo 2015. április 14., 14:13 (CEST)Talán feltünt, hogy ez egy magánlevél, melyet Mécs László barátjának írt. Mivel a címzett Török Béla örököse az egyházközség, az ő magánlevelét jogosultak vagyunk közzétenni.

--Némo 2015. április 14., 15:26 (CEST)Valamennyi oldalon átlagosan 5-8 forrás lett elhelyezve. Ezek közül van ami papír alapú, van pedig online is elérhető. Azt hiszem ez bizonyítja, hogy az adott illetők nem noname-k, hanem igen fontos szerepet játszottak az emigráció életében.

A Wikipédia nem a "megérdemlésről" szól, ez itt nem egy díj vagy elismerés. Két független forrás kell minimum, ami nem triviális mértékben foglalkozik az illetővel (azaz nem csak említés szintjén). Dunay Antallal a Magyar Katolikus Lexikon egyetlen mondatban foglalkozik. Ez tipikusan a triviális említés szintje. A Hungaria.org nem független forrás, de amúgy is cak említi. A pdfben a 248. oldalon egy felsorolásban szerepel a neve. Neharagudj, ezek nem minősülnek forrásnak az életéhez, és a nevezetességét sem bizonyítják. Az odapakolt két könyvforráshoz még csak oldalszám sincs megadva, és a fenti odavetett "források" alapján kétlem, hogy mélyrehatóan foglalkozna bármelyik is a plébánosok életével. A Wikipédia nem a közösségetek magánfelülete. Szabályai vannak, nevezetesen: WP:N, ennek betartása rád is ugyanúgy vonatkozik, mint bárki másra, aki szócikket ír. Nem érzelmi alapon írunk szócikkeket itt. Ha emléket akarsz állítani az egyházmegyéd plábánosainak, írj blogot. Xiaolong Üzenő 2015. április 14., 16:27 (CEST)

--Némo 2015. április 14., 16:51 (CEST)Nos, azért örülök, hogy kioktató stílusban tárgyalunk. A pontos oldalszámot feltüntettem, ha kéred, még akár scennelve is megküldöm. Nem érzelmi kérdés. Ezek az emberek igen fontos szerepet töltöttek be a maguk korában a magyar emigrációban. 1956 után több száz magyart fogadott be minden egyházközség, többek között. Dunay Antal fogadta pl. Mindszenty Józsefet. Mellesleg az a megjegyzés, hogy a Magyar Folklór Múzeum nem független az egyházközségtől teljes tévedés. Attól, hogy egy városban van, attól, hogy van összefonódás nem egy vele. Mellesleg PPEK mellékelt dokumentuma, illetve a pontosan feltüntetett oldalszám, remélem már megfelel. Ami pedig az írjak blogot megjegyzést illeti, igen írok blogot. De a kettő nem függ össze. Ha ez sem elég, mint forrás, akkor megyek és áhitattal megtekintem Kiszel Tünde oldalát. Mert mint látom Kiszel Tünde honlapja, valamint Kiszel Tünde a Facebookon, két valóban független és releváns forrás. Mellete ott van persze a Sztárlexikon is, első szöveggel: Puzsérral való kapcsolatáról vall K.T. Hát gratulálok a forrásokhoz. Elnézést, nem akartam a lelkedbe gázolni, de ez nem érzelmi szócikk. Ezek az emberek letettek valamit az asztalra. Nem is keveset.

Allentowni Szent István-templom

Szia! Töröltem a lapot, mert 4 napja "építés alatt" van és a sablonon kívül nem volt benne más információ. Üdv, nyiffi üzenj! 2015. április 18., 11:50 (CEST)

Fájl:AlistairMacLean.JPG

Szia, ez egy jogvédett promókép, engedélyköteles. --Képészmérnök vita 2015. április 21., 06:50 (CEST)

Sigmaringeni Szent Fidél

Szia! A szócikk egyes mondatai szó szerint megegyeznek ezzel; kérlek, fogalmazd át a saját szavaiddal, mert jelen állapotban a szerzői jogokat sérti. --Trevor vita 2015. április 23., 09:43 (CEST)

Cafasso Szent József

Üdv! Az általad beírt szöveg (Cafasso Szent József szócikk) a http://www.szaleziak.hu/cafasso-szent-jozsef-dp2 címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Trevor vita 2015. április 23., 09:46 (CEST) Az oldal tartalma, a Szaléziak.hu jelzés felhasználásával szabadon felhasználható.

Rezutsek Antal

Üdv! Az általad beírt szöveg (Rezutsek Antal szócikk) a ftp://ontologia.hu/Language/Hungarian/Crawl/MEK/mek.oszk.hu/00000/00062/html/szocikk/r1.htm címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Trevor vita 2015. április 23., 09:49 (CEST) Bár ezt a forrást, melyet írtál soha nem láttam a szöveget átfogalmaztam, így már nem egyezik meg. --Némo 2015. április 23., 15:11 (CEST)

Pelletier Szent Mária-Eufrázia

Üdv! Az általad beírt szöveg (Pelletier Szent Mária-Eufrázia szócikk) a http://www.jopasztor.hu/szent-maria-eufrazia-1796-1868/ címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Trevor vita 2015. április 23., 09:52 (CEST) A szöveg kevesebb, mint 10%-a származik innen, s az is jelentősen át van fogalmazva, más szövegkörnyezetbe helyezve, s a forrás fel van tüntetve. --Némo 2015. április 23., 15:13 (CEST)

Menni Benedek

Üdv! Az általad beírt szöveg (Menni Benedek szócikk) a http://www.katolikus.hu/szentek/menni.html címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Trevor vita 2015. április 23., 09:54 (CEST)

Boldog Assisi Egyed

Üdv! Az általad beírt szöveg (Boldog Assisi Egyed szócikk) a http://www.fvr.hu/memoriter/kalliszt/szentek.pdf címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Trevor vita 2015. április 23., 09:59 (CEST)

Vitatott licencű képek

Üdv!

Az alábbi két képnek vitatott a megadott licence: Fájl:Vezergyörgyferencop itélet torzs.jpg Fájl:8 our fathers abbot wendelin after prison .jpg. Az indoklások a képeken olvashatóak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. április 23., 15:19 (CEST)

Szentek

Kedves Némó, nem a cikkeid témájával vagy a bennük szereplő adatokkal van baj, hanem azzal, hogy jogvédett anyagokból vannak szó szerint kimásolva. Ismétlem: SZÓ SZERINT. Ha a saját szavaiddal írnád le, akkor megkapnád az ellenőrzést. Így viszont mennek a levesbe. Szalakóta vita 2015. április 24., 22:08 (CEST)

Megerősített szerkesztői jog

Szia! A vitalapodra írt problémák miatt a megerősítettség még korai. Ismerkedj még a szerkesztési szabályokkal, aztán visszatérhetünk a dologra. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. április 25., 21:31 (CEST)

Hennalap - kampány törölni

Wikipédia:Törlésre_javasolt_lapok/Henna_lap Mit gondolsz? - Viktorpp vita 2015. május 7., 09:08 (CEST)

Új

Szia! Kérdezem, hogy milyen megfontolásból indítasz szócikkeket ***/Új címmel? Ezek helytelenek, valamennyit át kell nevezni a perúj nélküli változatra. Figyelni kell egyben, hogy semmiképpen se legyen egy bármely nyomtatott vagy elektronikus anyag szó szerinti másolata, mert akkor törölni kell - akár írtál a címébe perújjat, akár nem. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. május 12., 14:37 (CEST)

A válasz egyszerű: A cikk egy másik, nem másolt változatát a(z) XYZ (ez a cím akarna lenni)/Új ideiglenes címen máris létrehozhatod, de ezt a figyelmeztető lapot ne szerkeszd! Remélem nem az a baj, hogy igyekszem betartani a szabályokat? --Némo 2015. május 12., 14:42 (CEST)

Nemokap, jól csináltad, a {{jogsértő}}(?) sablon pont azt javasolja, hogy /Új néven kell újra létrehozni. A vitalapomra írt üzenetedet pedig átmásoltam a járőrök üzenőfalára illetve a szerzői joggal kapcsolatos problémákat listázó lapra, mert nekem most nincs időm az összest átnézni. Remélem, valamelyik járőr hamarosan foglalkozik velük. Trevor vita 2015. május 12., 15:01 (CEST)

Dréta Antal

Dréta Antalt I. Lipót nem nevezhette ki 1814-ben, akkor már a II. sem élt. Üdv. Sepultura vita 2015. május 15., 17:45 (CEST) Valamit elírtam, mindjárt átnézem. Köszönöm! --Némo 2015. május 15., 17:47 (CEST)Némo

Javítva. --Némo 2015. május 15., 17:51 (CEST)

Képek

Szia! A http://en.zisterzienserlexikon.de/wiki/File:Anselm-Nagy.jpg oldal alján CC-BY-Nc-ND licenc van. Ez azt jelenti, hogy a képek nem használhatóak fel a Wikipédián, mert a licenc megtiltja a kereskedelmi felhasználás (NC=Non-commercial), és a változtathatóságot (ND= No derivatives). Az ilyen képekhez uganúgy a szerző (= fotós) engedélye kell, mint a jogvédett képekhez. Kérlek képfeltöltés előtt olvasd át a WP:FÚ útmutatót. Köszönöm. Xiaolong Üzenő 2015. május 18., 10:30 (CEST) A képet a Zirci ciszterci apátság bocsájtotta rendelkezésemre, minden joggal ők rendelkeznek, mint legfőbb előljáró. --Némo 2015. május 18., 10:32 (CEST)

Ebben az esetben sem töltheted fel csak úgy, kell az engedélyük írásban: Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat oldalon van az útmutató ehhez. Ki kell jelenteniük, hogy ők a szerzői jog tulajdonosai. Bemondásra, szóban, ne haragudj, ha nem hisszük el senkinek, hogy jogszerűen használják mások képeit a Wikipédián. A szerzúnek kell írásban nyilatkoznia. Xiaolong Üzenő 2015. május 18., 10:46 (CEST)