Szerkesztő:Hkoala/Archívum2010F

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Öt kismalac

Kedves Koala, vajon miért nem akarja befogadni az infoboxa a fordítót? Másutt engedi. Szíjgyártó László egyébként. – Pagonyfoxhole 2010. április 30., 22:49 (CEST)

Köszönöm szépen! Amikor én új pipát akartam betenni, a kurzor kiállt legszélre, vagyis nem akart új pipa létrejönni. Nyilván rosszul csináltam valamit. – Pagonyfoxhole 2010. május 1., 11:31 (CEST)

Óriási ez a sablonmester, köszönöm szépen! :) – Pagonyfoxhole 2010. május 1., 20:18 (CEST)

Gárdonyi

Szia!

Egyre reménytelenebbnek látom, hogy ezen a hétvégén befejezzem a Gárdonyi-szócikket, ezért most csak egy előzetes kérdésem lenne a meglátásaid felől. Mennyire van már szerinted túldagasztva, és mennyire kontraproduktív, ha még dagasztom tovább és tovább?

Mert az van, hogy még mindig a fia könyvét olvasom, lassan befejezem, de azon kívül van itt még minimum két életrajzi Gárdonyi-könyv fontos adalékokkal, amiket szeretnék elolvasni és beépíteni (különösen az irodalmi részhez, amiről bár bőven szól a fia is, se nem elfogulatlan, se nem kompetens). Ez viszont minimum további 20 ezer leütés... Pasztilla 2010. május 1., 21:17 (CEST)

Szia! Ha résen álltál volna hétvégén, elnézést, kicsit elkapkodtam az előzetes felkérést is, mert egyelőre sejtésem nincs, mikor fejezem én be ezt a drága jó Gárdonyi Gézát.
Részben idetartozik: megnéztem a lapértékelést, és a korábbi Gárdonyi Géza-szócikkváltozatot, akármilyen gyehennamód nézett is ki, jobbára kitűnőre értékelték az olvasók. Amióta elkezdtem dagasztani (ápr. 26.), jönnek a kevésbé jó értékelések (nem tárgyilagos, nem megbízható, ilyenek), szóval mégis csak lehet, hogy egyedül csak nekem jó ez a bővítés, és meggondolandó, hogy a Wikipédia akkor találja meg az olvasókat, ha átabotában feltöltött, egy képernyővel elolvasható izéket töltünk fel. Mindenesetre beadtam én is egy színjeles értékelést a szócikkre, az olvasók nem értenek hozzá :-) Pasztilla 2010. május 4., 14:22 (CEST)

Szia! Több tekintetben elégedetlen vagyok a szócikk szerkezetével, főként abban az értelemben, hogy esetenként egy fejezeten belüli gondolatsor nem ír le szép ívet, kicsit darabos. Ha ez ügyben volnának észrevételeid és meglátásaid akár már e korai időpontban :-), mit hova kellene átteni vagy hogyan, azt szívesen venném. Pasztilla 2010. május 6., 21:47 (CEST)

Látom most már én is a mindenféle színes vonalakat, és bár lehet, hogy üldözési mániám van, de innen is csókoltatom azokat a jóindulatú "anonokat", akik az 1-esek és 2-esek osztogatásában lelik az örömüket. Micsoda ország. Pasztilla 2010. május 10., 13:59 (CEST)

Bourbon Henrietta Mária angol királyné

Szia, valamit elrontottam. Javítani akartam a boxban a Borubont és az Anthonist (Anthony van Dyck a helyes forma), de közben a képaláírás eltűnt. Bocsánat, megnéznéd? – Pagonyfoxhole 2010. május 2., 12:16 (CEST)

A Tihanyi-félsziget barlangjai

Szia! Hogyan lehetne A Tihanyi-félsziget barlangjai kategóriát a Magyarország barlangjai alkategóriájává tenni? Előre is köszi! – Szenti Tamás vita 2010. május 3., 19:50 (CEST)

Köszönöm a gyors reagálást és a segítséget!– Szenti Tamás vita 2010. május 3., 20:27 (CEST)

Re: Einstein

Igen, tudom, írtam már neki, hogy írja a pontjait mindenhova, de ezek szerint nem csinálta meg még. - RepliCarter Wormhole 2010. május 4., 08:49 (CEST)

Közöttetek nagy harc lesz. :-) - RepliCarter Wormhole 2010. május 4., 08:52 (CEST)

Ez a majdnem két hét még hosszú idő. - RepliCarter Wormhole 2010. május 4., 20:39 (CEST)

Kérdés

Érdeklődöm, hogy lenne-e igény/javaslat arra, hogy legalább a kiemelt cikkek értékállóságát megóvjuk valahogyan? Kimondottan zavaró/bosszantó, hogy még a kiemelés után is szabadon (akár forrás nélkül is) lehet szerkeszteni a cikkeket. Pár év múlva lehet, hogy egyes kiemelt cikkek tartalma csak 60-70%-ban fog megfelelni a valóságnak. Ez egyben jó ösztönző lehetne a kiemelt cikkek írására is. Persze ha erre nincs igény akkor nem erőlködök.Carlos71 vita 2010. május 4., 19:50 (CEST)

Lehet, hogy igazad van. Gondolkoztam és ezért is írtam nektek. Persze elvagyok wiki nélkül is, de szeretek itt tenni-venni. Amúgy ha átolvasod az FC Barcelona laptörténetét megérted mire gondoltam. Az egész cikk egy káosz lett mióta pihentetem. Mivel gyakorlatilag mindent átírtam benne (egy kis rész maradt még, amit nem) és az egyik kedvencemről szól (emellett senki nem volt képes befejezni) szeretném folytatni. Persze megtehetem, hogy a saját szerkesztéseimet átviszem egy allapra, onnan pedig átírom az egész cikket és a jövőben mindig visszavonok minden szerkesztést, ami nem tetszik (mert nincs hozzá forrás, nem felel meg a valóságnak vagy dilettáns). Mindegy. Morgok egyet és lehet, hogy megteszem. Azért a felvetésemen el lehetne gondolkozni. Korlátozás? Ha már kiemelt a cikk miért ne lehetne elvárni, hogy legalább regisztrált, megerősített szerkesztő, vagy járőr legyen az illető, aki hozzányúl. Aki erre a szintre eljut az talán becsüli a wikit annyira, hogy nem akarja tönkretenni. Az anonok/kezdők így is szerkeszthetnék a wiki 98%-át.Carlos71 vita 2010. május 4., 20:16 (CEST)

A tegnapi wikitalin mi is erről beszéltünk és Carlos71 ötletét támogattuk. Sajnos a liberális wikin nem tudjuk megcsinálni, ezért javasoltuk egy egyesület által indított nyomtatást, ahol a legtöbb kiemelt cikket nyomtatásba kiadják. Esetleg vigyem ezt ki kocsmafalra? mit gondoltok? Szajci reci 2010. május 4., 20:24 (CEST)

Én támogatom az ötletet.Carlos71 vita 2010. május 4., 20:30 (CEST)

Thabet Mona

Ááááááááááá! Aranyér a medvecsapáson, ahogy az aranyásók mondták, olvasom a verseit és bejött a Judit, hogy min nevetek ennyire :D Hogy a kérdésre is válaszoljak, nem, semmilyen szempontból sem nevezetes, tedd törlésre bátran. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. május 4., 22:06 (CEST)

Hát, szerintem egyiptológiai és csillagászati szempontból se az a kiemelkedő :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. május 4., 22:12 (CEST)

Alaposan utánanéztem a dolognak, s feltettem törlésre, ott részletesen is kifejtettem a dolgot. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. május 4., 23:46 (CEST)

DD+1 Ismerem, mint a rosszpénzt, 100000% önreklám a csaj. Készítget egy egyiptológiai thezauruszt, ami úgy komolyabb dolog, de egyébként legfőbb erőssége, hogy feltűnő feltűnési vágyban szenved. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. május 5., 10:56 (CEST)

Hkoala, honnan szeded ezeket elő? :))) Persze, hogy nem nevezetes, az egyetlen könyve is egy pénzbedobós kiadónál jelent meg, amelyik kiad bármit, ha fizetsz neki (ki is tértem erre a törlési kiírásban). Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. május 5., 19:24 (CEST)

Őt meghagynám, ha lehet, tényleg megjelent egy csomó könyve, még az "átkosban" is, amikor még azért megnézték, milyen színvonal jelenhet meg. Egyébként nem is olyan rossz költő, megnéztem a MEK-en a fenn lévő köteteit. Szerintem ő nevezetes. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. május 5., 19:33 (CEST)

Voynich-kézirat

Ránéznél? Tele van forrással. Tambo vita 2010. május 6., 08:32 (CEST)

Thabet Mona

Szia! Életemben nem hallottam róla, persze ettől még lehet rettentően híres. Mamirendelő 2010. május 6., 09:31 (CEST)

Thabet Monának van 1 halhatatlan érdeme: az egyiptológiai tezaurusz, ami több mint használható. ;) Ezenkívül nem tudom. Bennófogadó 2010. május 6., 21:56 (CEST)

Feltöltve

Istvánka posta 2010. május 7., 19:25 (CEST)

Új Múzeum (Berlin)

Kedves Hkoala!

Fordítottam egy világörökségi tárgyú kiemelt cikket a német wikiből, meg kiegészítettem saját fényképekkel. Szíves figyelmedbe ajánlom. Kezdeményeztem a kiemelését, de nem sokat tudok kezdeni a további javaslatokkal, igényekkel - amit tudtam, beleírtam, több forrásom nincs. A szöveget sem tartják lexikon-szerűnek. Örülnék, ha esetleg tudnál segíteni javításaiddal.– Szilas vitalapom 2010. május 10., 08:57 (CEST)

Köszi szépen a válaszodat és a tanácsodat.– Szilas vitalapom 2010. május 11., 10:00 (CEST)

House kiemelés

Szia, reagáltam a kérdéseidre a jelölőlapon, megnéznéd, kérlek? A pilotepizódot Bennó szerint egybeírják, viszont így akkor a szócikk címét is át kéne nevezni, egyelőre nem tudom mi legyen vele. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 10., 15:15 (CEST)

Basszus 1-2 napon nem múlik. Tök szar ez az új rendszer e tekintetben. Timinek tök igaza van. Pl. Persepolisra már több, mint 1 hete semmi jelzés nem jött. Jó volna kicsit enyhíteni a feltételeket. Üdv Szajci reci 2010. május 10., 17:57 (CEST)

Apród

Szia! Sajnos ezzel a témával még nem találkoztam, és nincs megfelelő forrásom sem, ami az oktatással, fiatalok helyzetével, stb. foglalkozna. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. május 11., 21:25 (CEST)

Aquincum

Kösz, hogy válaszoltál, de nekem meg OrsolyaVirág azt válaszolta a Budapest világörökségi helyszínei cikk vitalapján, hogy nincs közte, a cikk sem hozza + soha nem is hallottam róla, hogy az lenne. Most megyek a Világörökség műhelybe. – Perfectmisside írj! 2010. május 13., 19:08 (CEST)

Amúgy a hivatalos iratból nekem nem jön le kristálytisztán, hogy Aquincum része a világörökségnek. A Dunapart látképe igen, amibe bele lehet érteni Contra Aquincumot, de Aquincum kicsit odébb van. – Perfectmisside írj! 2010. május 13., 19:18 (CEST)

Richard Arkwright

Kedves Hkoala, ki fogom bővíteni a szócikket, de mostanában nagyon el vagyok foglalva, úgyhogy kis türelmet kérek. Üdv. – Elkágyé vita 2010. május 15., 14:03 (CEST)

Gratulálok!

Gratulálok a verseny második helyezéséhez, nagy harc volt a végén. – RepliCarter Wormhole 2010. május 15., 15:15 (CEST)

Díjválasztás - RepliCarter Wormhole 2010. május 15., 15:41 (CEST)

Rooms of Revelation

Mindenképpen. Folyamatosan írnak róla a műfajjal foglalkozó portálok. – Ary vita 2010. május 15., 15:19 (CEST)

Id, ifj

Átnéztem a linkelt oldalt, de úgy tűnik, még szavazásra sem került. Az viszont biztos, hogy a politikusaink között a két Andrássy kirívóan másfajta egyértelműsítéssel rendelkezik, mint az összes többi. L Andráspankuš→ 2010. május 15., 22:02 (CEST)

Lehet

, de ha végigolvasod... nem tom. Amikor az ostobaság, a tudatlanság és a normális emberi érzések ilyen fokú hiányával találkozom olyan embernél, akivel egyébként más témáról értelmesen lehet tárgyalni, akkor eszköztelenné válok. Persze talán hiba ilyenkor folytatni, de a WP természete olyan, hogy bármi igazsággá válik ha nem vitatják.

Peyerk vita 2010. május 15., 22:46 (CEST)

Csak jelzem, hogy erre Peyerknél reagáltam, mert nem hagyhattam szó nélkül. L Andráspankuš→ 2010. május 25., 12:10 (CEST)

Hintzek

Ha mindig mindent tökéletesen csinálnék, még egyet is értenék, de lásd például a saját fejem után kialakított Hintzeket. :-) Pasztilla 2010. május 16., 13:36 (CEST)

Új Múzeum

Mindenesetre köszönöm szépen. Üdv – Szilas vitalapom 2010. május 16., 13:59 (CEST)

NéprH

Néprajzi Hírek. Megvan pár száma itthon, mit keresel? Pasztilla 2010. május 16., 15:19 (CEST)

Ja, látom, 1991-es nincs, csak 1996-tól. Pasztilla 2010. május 16., 15:20 (CEST)

wita

Ha megyek, jössz Te is? – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. május 17., 16:06 (CEST)

wita=Wikitanács... – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. május 19., 16:37 (CEST)

Szerkesztővita:Koncz Éva

Kedves Koala, ránéznél? Nemigen látszik megérteni, mi a probléma. Köszönettel: – Pagonyfoxhole 2010. május 18., 19:03 (CEST)

Bennó nálam látható útmutatása nyomán megtennéd, hogy intézkedsz? Előre is köszönöm szépen! – Pagonyfoxhole 2010. május 18., 23:09 (CEST)

Szavazójog

Szia ! Korábban gond volt belőle, hogy még nem voltam egy hónapja regisztrálva, amikor szavaztam. Most már több mint egy hónapja vagyok szerkeztő és már majdnem 50 lapba szerkesztettem bele. Most már szavazhatok ? – Zolee130 vita 2010. május 20., 19:10 (CEST)

Szia! Kérlek nézz rá Perszepolisz szavazására. Szajci reci 2010. május 20., 21:12 (CEST)

reRendezés

Ha nem lenne külső beleszólás, csak ilyet látnál. :) • WT? – eLVe kedvesS(z)avak 2010. május 21., 20:42 (CEST)

Még? S mitől függ? Tess csak gyönni. Kell a női erő + a tapasztalat. :) – eLVe kedvesS(z)avak 2010. május 21., 20:46 (CEST)

Karbantartóverseny díjátadó

Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren! Szia!

Szeretnélek meghívni az Egyesület nevében a karbantartóverseny díjátadójára, hogy átadhassuk megérdemelt díjadat és hogy együtt ünnepelhessük az elért sikereket.

A verseny díjátadójának helyszíne a Wikimédia Magyarország Egyesület közgyűlése lesz, a MTESZ székházában (Bp., II. Fő utca 68., 2. em 211), 14:30 órakor. Várunk szeretettel!

Ha esetleg valamiért nem tudnál eljönni, kérlek még időben jelezd a vitalapomon, hogy megoldást találjunk a díjad átadására. Üdv, --Dami vita 2010. május 21., 23:29 (CEST)

Forrásolási verseny díjátadó

Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren! Szia!

Szeretnélek meghívni az Egyesület nevében a forrásolási verseny díjátadójára, hogy átadhassuk megérdemelt díjadat és hogy együtt ünnepelhessük az elért sikereket.

A verseny díjátadójának helyszíne a Wikimédia Magyarország Egyesület közgyűlése lesz, 2010. május 29-én a MTESZ székházában (Bp., II. Fő utca 68., 2. em 211), 14:30 órakor. Várunk szeretettel!

Ha esetleg valamiért nem tudnál eljönni, kérlek még időben jelezd a vitalapomon, hogy megoldást találjunk a díjad átadására. Üdv, -Dami vita 2010. május 23., 14:58 (CEST)

Török Erzsi

Szia! Egyetértek a módosításoddal. Üdv.! – Kispados vita 2010. május 26., 04:04 (CEST)

Macskabagoly

Szia! Változtattam a szócikkben, nézd meg ha jól van így? Írtam a szavazólapra is. Ha tudsz, akkor felelj. Üdv. DenesFeri vita 2010. május 27., 19:31 (CEST)

Köszönöm! A többi kérést is rendeztem. Tanúsítanád azokat is? DenesFeri vita 2010. május 27., 20:11 (CEST)

Itó kalkulus

Én nem akarok patakvért :) -- de állok rendelkezésre, ha kellek. – Pagonyfoxhole 2010. május 27., 20:18 (CEST)

Köszönöm a figyelmeztetést, megcsináltuk -- jöhetnek az átkok. :) – Pagonyfoxhole 2010. május 27., 20:40 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Enigma (gép)

Ránéznél? Kell még a jó lenne változtatás? Tambo vita 2010. május 28., 08:26 (CEST)

Most úgy néz ki, hogy a teáltalad kidolgozottaknak megfelelően, mivel a szükséges (de indokolatlan!) változások végre lettek hajtva, megbukik a szavazáson. Tambo vita 2010. május 28., 12:04 (CEST)

Xenákisz

Ezt végül láttad? Beírnám én is oda, ahova kell, csak nem tudom, miért kérdezted. Bennóiroda 2010. május 28., 09:11 (CEST)

Barlangászok díja

Ha megkésve is, de köszönöm az elismerést!– Szenti Tamás vita 2010. május 28., 21:22 (CEST)

Mire gondoltam?

Szia! Nem, Ragusa városára gondoltam. Nálunk sajnos nincs szócikk róla. en:Ragusa,_Italy. Megírod? Csigabiitt a házam 2010. május 29., 21:07 (CEST)

A saját utam saját kutatásnak minősülne. Saját fényképem viszont van. Csigabiitt a házam 2010. május 29., 21:12 (CEST)

Ha beleszólhatok, Raguza (nem s! magyarul) városáról van szócikk, úgy hívják hogy Dubrovnik. Pasztilla 2010. május 29., 21:36 (CEST)
Oké, ebben a szent pillanatban nekiállok mélyen szégyellni magam. Fogalmam nem voltolaszországi Ragusáról. Pasztilla 2010. május 29., 21:37 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Enigma (gép)

„Újrajelölni "leghamarabb két hónappal lehet azután, hogy lekerült a munkapadról. Ha a várólistán öt vagy annál kevesebb cikk van, akkor ez a korlátozás nem érvényes." – Hkoala 2010. május 28., 17:08 (CEST)” Most a várólistán négy van! Mi a teendő, és mik a lehetőségek? Tambo vita 2010. május 31., 10:06 (CEST)

Re: asszisztencia

Bonzsúr! Nekiálltam Ragusának, remélem mihamarabb befejezem :-).– Istvánka posta 2010. május 31., 14:56 (CEST)

Bonszoár :-). Kiemelésre nem gondoltam még, előbb megvárom mi sül ki belőle :-)Istvánka posta 2010. május 31., 17:59 (CEST)