„Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
→‎Antigembralizmus: További tudnivalók (ha eddig nem volt egyértelmű)
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
373. sor: 373. sor:


=== Egyszerűsített magyarázat ===
=== Egyszerűsített magyarázat ===
Az antigembralisták félúton vannak a létezés és a nem létezés között. Ez [[Magyar nyelv|magyarázza]] a filozófia proleptikus világfelfogását és exisztencializmusát. Ugyanis nem voltak gembralisták a 20. század elején, sőt, még ma sincsenek. Ezt a gembralista inkvizícióelmélettel magyarázzák. A gembralizmus, mikor létrejött, akkora kárt okozott az akkori torgális társadalomban, hogy az antigembralisták a 20. század elejére utaztak vissza az időben.
Az antigembralisták félúton vannak a létezés és a nem létezés között. Ez [[Magyar nyelv|magyarázza]] a filozófia proleptikus világfelfogását és exisztencializmusát. Ugyanis nem voltak gembralisták a 20. század elején, sőt, még ma sincsenek. Ezt a gembralista inkvizícióelmélettel magyarázzák. A gembralizmus, mikor létrejött, akkora kárt okozott az akkori torgális társadalomban, hogy az antigembralisták a 20. század elejére utaztak vissza az időben, hogy megakadályozzák létrejöttét.


<sub>Beküldte: 188.143.0.157</sub>
<sub>Beküldte: 188.143.0.157</sub>

A lap 2017. március 8., 13:34-kori változata

Tudnivalók

Ezen az oldalon gyűjtöttük a jobban (és legjobban) sikerült ökörségeket, amiket lelkes újdonsült (vagy régebben sült) kollégáink gyártanak, és amiket bár nem tarthattunk meg a szócikknévtérben, kidobni sincs szívünk, mert tényleg jól sikerültek.

Az oldalt 2023 áprilisában nyugdíjaztuk.



Miklós magyar császár

Miklós magyar császár
Deminovics Ferenc Miklós
Esztergom hercege
A Magyar Császárság 1. császára
Uralkodási ideje
2100. szeptember 3. – hivatalban
Koronázása
2100. szeptember 2.
Elődjenincs poszt
Utódjahivatalban
Életrajzi adatok
UralkodóházÚj-vegyesház
Született2063. február 10. (-39 éves)
Szentes, Magyarország
ÉdesapjaDeminovics István János
ÉdesanyjaDeminovicsné Szigeti Klára
HázastársaFehérvári Natália (2098 -)
GyermekeiRoland, Bence, Andris
SablonWikidataSegítség

Miklós magyar császár, a Magyar Császárság 1. császára.


Élete

2063-ban született gazdag családban Szentesen. 2067-ben családja Esztergomba költözött, ahol később 2082-ben megválsztották a város hercegévé. Majd összeházasodott és Budapestre költözött ahol az ország császár lett. Koronázása 2100. szeptember 2.-án történt, s uralkodása 2100. szeptember 3.-án kezdődött. Eddig három gyermeke született. A politika érdekli és elmondása szerint mindent megtesz hogy Magyarország jó állam hírnévben álljon.

Források

Szerző
176.77.137.163
Találta
Hkoala, Porbóllett
Ide gyűjtötte
Solymári vita 2016. január 2., 14:10 (CET)[válasz]

Schwetnyk diarrhea

A tárgyban jelölt Schwetnyk diarrhea egy ritka előfordulású kóros megbetegedés, melyet elsőként Sz. József keceli férfinél figyeltek meg. A Schwetnyk diarrhea (diarrhea schwetnykus exanthematicus, népies nevén "fosol, mint a Józsi") egy olyan fertőző betegség, amit a rendkívüli szép kiejtéssel és csodálatos intelligenciával, valamint korán őszülő üstökkel rendelkező zsidók sejtparazitája terjeszt. A kórokozó a melegre és többféle vegyszerre is igen érzékeny. Tünetei: heveny izületi fájdalom, rák, torz lehelet, meleg lábujjkörmök, valamint herpeszes-akadozó beszéd Kórlefolyása: hascsikarás, majd az elkerülhetetlen bekakilás. Kezelése: az orvostudomány eddig még nem jutott el arra a fejlettségi szintre, hogy ezt a veszedelmes kórt kezelni tudja. Több jelenleg is folyó ígéretes kutatás is van, amely megpróbálja Kecelt izolálni, ha már megfékezni nem lehet ezt az iszonyatot. A legígéretesebb mind közül a "vegyél egy X-box-ot mindegyiknek aztán otthon marad" fedőnevű akció, melynek keretében a potenciális veszélyeztetettek kapnak egy x-box one-t, amit aztán később rituálisan el kell fogyasszanak egy tál tonhalas tésztával.

A névtérbe eredetileg beküldte: ‎Octomedikűrös.

Bérröhögő

A bérröhögő név alatt olyan személyeket értünk, akik pénzt kapnak azért, hogy egy adott televíziós vígjátékot "alászinkronizáljanak" nevetésükkel. Ezen metódus főként az angol vígjátéksorozatoknál volt elterjedt a 80-as, 90-es években (Mr. bean, Csengetett mylord, Fekete vipera stb.). A dolog lényege, hogy a bérröhögők a viccesebb jeleneteknél harsányan felnevetnek, változatos hangszíneken derülnek, tapsolnak, illetve egyes jeleneteknél együttérzésüket fejezik ki, a produkció vagy egy egy nagyobb horderejű poén/jelenet után megtapsolják azt. A legjellegzetesebben talán a Mr. Bean sorozat adja vissza eme jelenséget. A bérröhögés a 21. századra kiment a divatból.

Eredetileg beküldte: 84.236.10.193

Varga Vesztes..

Amikor a bürokrácia és a valóság ütközik:

[1]

Találta: Steinbrück Ottó Panaszfüzet 2016. január 21., 20:34 (CET)[válasz]

Szívküldi

Vecsei Miklós Hasi szócikkének vitalapján bukkant fel ez a romantikus beírás 2016. február 3-án este:

SZERELMES VAGYOK BELÉD

Közhírré tette: 91.83.201.186

Találta és idehozta: Solymári vita 2016. február 4., 01:19 (CET)[válasz]

Aczél Endre, a 140 éves rádióműsor-szerkesztő

Aczél Endre
Élete
Születési névAlter Ármin
Született1865. március 13.
Ungvár
Elhunyt1935. június 11. (70 évesen) (151 éves)
Budapest
Nemzetiségmagyar
SzüleiAlter Sámuel, Tüchler Róza
HázastársaWidder Hedvig
Pályafutása
Írói álneveAlterego, Mucsai, Sanyaró Vendel, Szekant, ae

Az elmúlt két században élő, azóta méltatlanul elfeledett, a maga idejében elismerésnek örvendő regényíró, lapszerkesztő, a Borsszem Jankó munkatársa, Aczél Endre (1865–1935) egyik nap úgy határozott: Nem akarok én meghalni! Még 140 évesen is rádióműsorokat akarok vezetni és szerkeszteni! Így egy hallatlanul magas intelligencia kvócienssel megáldott (megátkozott?), akut kétoldali neurontúltengésben szenvedő szerkesztőtársunk beleírta az 1935-ben elhunyt újságíró cikkébe, forrásolva (!): "A Klubrádióban a kétezres évek elején készítette és vezette az Aczélsodrony című sorozatát." A szabadalmi hivatal sírva könyörgött az örök élet receptéért, de Aczél nem nyitott ajtót. Steinbrück Ottó Panaszfüzet 2016. május 9., 19:28 (CEST)[válasz]

Újfundlandi

Nagyon kedves, pisztránszagú kutya

difflinkFoBe üzenet 2016. június 3., 21:54 (CEST)[válasz]

Ickovics Pickov

Született 2001.valamikor.

Előfordulása

Többnyire Magyarország középső részén él, de előfordul (általában a nyári hónapokban) Horvátország tengerparti vidékein is!

Jellemzői

A medvéktől fél, de a cápákat kedveli!

Erőteljes, kitartó hüvelykujja van, mellyel könnyedén elbánik minden telefonnal!

Nagyon PICI még!

Napközben szeret szobájában hűsölni, remeteként élni!

Cukiságok láttán, éles, vinnyogó hangot ad ki.

Reggelente különböző vegyületeket ken az arcára. Becézgetést rosszul tűri, kifejezetten agresszívvé válik, de táblás édesség hatására megnyugszik.

Táplálkozási szokása

Jellemzően a lehető leglehetetlenebb időpontokban étkezik, lényegében bármit megeszik!

Fő eledele a Nutissplusz, melyet bárhol és bármiből képes elkészíteni!

87.242.60.20-es IP-ről jött.

Hiperbolikus poliédergráf négyzetes összege

Hiperbolikus poliédergráf négyzetes összege megkapható, ha az Euler-féle számot a Ludolph-féle szám és n+1 négyzetes összegével szorozva hiberbolikus elosztást végzünk vele. Ekkor n≠1 és 0≠pi². Ekkor a szög konvex tulajdonságokat mutat, itt lim n→∞. A négyzetes összeg≈23,65 minden esetben.

Mátrixos alak: ebben az esetben mindenképp 3 × 3-as mátrixra és két irányvektorra lesz szükség. A mátrix LU-felbontása két 0-t kell adjon. ⅝=n²*3‰.

Alapegyenlet: minden esetben négyváltozós függvénnyel kell dolgozzunk, és ki kell zárnunk a 0-t és az 1-et, valamint a pi-t a lehetséges megoldások közül. A külső szög szinusza 45-től indul. A≠B és B≠0 esetén:

A²+AxB³/A³*pi=∞-δ. Ebben az esetben ∞=n-1².

Diagonális hiperbolamátrix esetén az alapegyenlet mindig negyedfokú. Ennek bizonyítása legrövidebb módon 227 oldal. Leegyszerűsítve: n és ∞ között minden valós szám 45 fokonként ⅞-dal tér el, ezáltal ∞-(n+1)²-nel szorozzuk A+B-t minden síknegyedben. Ekkor poligonális szög=0.

Második lépésként a Homov-féle számot harmadikra emeljük (Fh³), itt x≠-1, és A>B. Ezen felül szükséges még az ún. Lichtenstein-tábla, ahol minden szám harmadik hatványa önmaga reciproka. Ekkor Q=1, A≠B, és lim n→0.

L'hospital szabállyal megkapjuk, hogy lim n→∞ esetén lim/2=0. Ekkor A≤B, de nem 0. A poligonális szög ekkor 90°.

Ezen a ponton lépünk ki a valós számok halmazából, megkapjuk irracionális számnak a pi/2-t. #F=8.23. ½x=∞-lim².

Ha teljes megoldást akarunk, abban az esetben súlyozott térátlag és Hermeron-geometrikus változó függvény reciproknégyzete szükséges, ebben az esetben a másodelemű relativitáselmélet osztópontos levezetése és a Ludendorff-hexagonális bimátrix szükséges, ezek azonban rengeteg időt vesznek igénybe, bizonyításuk meghaladná az itteni kapacitást. A levezetés végeredményeként A=328.65440938‰-׳, ahol Q=∅, B≠0 és Fh=2.93.

Elsőként Porter mutatott rá, hogy ha pi*S≠3,88, akkor A*B*n*Q/7*P=3. Itt Fh=(-1).

A levezetés végén, az 1417. lépés után kijön a poliédergráf hiperbolikusan négyzetes összege, aminek eredménye pi*3/n-3. Itt a poligonális szög és a Ludendorff-változó is önmaga, továbbá B≠1.

Alkotta: user:178.164.192.122; felfedezte: Gubbubu; idehozta: rlevente 2016. július 25., 09:36 (CEST).[válasz]

Csoki és Hipo

A Csoki & Hipo zenekar 2013 nyarán alakult, mely stílusában ötvözi a pop, a rock, a blues és a 90-es évek magyar slágereinek zenei elemeit. A zenekar tagjai azt állítják magukról, hogy a Csoki és Hipó nem csupán a világ egyetlen zenekara, ami azt állítja magáról, hogy a világ egyetlen zenekara. Egy multimediális összművészeti platform. A pécsi székhelyű banda időnként gerilla koncerteket ad a város különböző bulijain. Számukra megszűnik a heideggeri értelemben vett tér és idő.

Történet Csoki és Hipo az egyetemen ismerkedtek meg, majd a barátságból 2013 nyarán megszületett az együttes. Számaikat külön, a youtube-on tették közkinccsé. Azonban első száámuk után már a harmadik következett és az eltűnt második számról a rajongók között azóta is születnek viták. Vannak, akik ezt a Köszöntő számban vélik felfedezni, ám a legkorábbi rajongók ezt tagadják. Ebből a kezdeti korszakból legismertebb számuk a Boldog-szomorú dal, amely az együttes nevének metaforáját bontja ki és a tagok barátságáról szól. Az önreflexív zeneiség a legmodernebb elektronikus zene eszköztárából merít, miközben a törzsi kultúrák táncos mozgásformáit idézi, melyeket meglepő, finom fordulatokkal, gesztusokkal tálal a hallgatóságnak. Egyetlen fellépésükre a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián került sor. Második korszakukat legtöbben a Tobacco Store című videóklip megjelenésétől datálják. Itt mondott búcsút a zenekar politikai semlegességének és kezdte megjelentetni kritikai attitűddel készített videóit. A korszakot klippek és fellépések sokasága jellemzi: utcai fellépéseiken mindent játszanak, csak saját számaikat nem, maszkot viselnek, de ennek ellenére elterjedt vélekedés, hogy a zenekar összes tagja sosem jelenik meg egy helyen. Leggyakrabban Pécsen lehet találkozni velük, de észlelték már őket Budapesten vagy Szombathelyen is. Két legismertebb fellépésük a Fishing on Orfű fesztiválon és a Hungary's Got Talent című tehetségkutató műsorban volt, mindkét alkalommal a Zokniszandál című számot adták elő. Megjelentek még vendégszereplők, úgy mint Furulyás Béla, PSY, Orbán Viktor, Vida Ildikó és Silverfighter. A zenekarról megjelent tudományos írások leírása alapján: "A Csoki és Hipó a kísérleti színház és zene határmezsgyéjén mozogva járja körül a testiség, a társas kapcsolatok és az elidegenedés kérdéseit. Az önreflexív előadás a legmodernebb elektronikus zene eszköztárából merít, miközben a törzsi kultúrák táncos mozgásformáit idézi, melyeket meglepő, finom fordulatokkal, gesztusokkal tálal a publikumnak. Az előadást kísérő vetítés egy dekonstruktív olvasatra ad lehetőséget, mivel az vásznon egy paparazzi lencséjén keresztül a mindennapi élet meg nem örökített (azaz mégis megörökített) jelenetei tükröződnek vissza, mintegy kiegé- szítve az előadás mondanivalóját. A zene, a tánc, a színház és a jelmezek törékeny egysége Najmányi László totális színházát idézik, azonban az előadás másik olvasata az amatőr kultuszáról (Andrew Keen) szól, keresve a különbséget a színpadon álló művész és a színpadon álló amatőr között. Az amatőr előadók életüket a színpadot jelentő deszkákra helyezve lépnek Halász Péter nyomdokaiba és keresik Antonin Artaud könyörtelen színházát. A voyeurizmus, a kitárulkozás és a mindent megőrző internet mátrixába zárva, önnön burkából próbál kitörni az előadás. Felmerül a kérdés, mitől lesz valamiből alkotás? Már az ókori rómaiak is? Van egyáltalán értelme bármit előadni? " Egy féléves hallgatás után, 2016 nyarának végén, újra életre kelt Rapülős Gizi című dalával.

Beküldte Szerkesztő:[...]

Mély harapás

A történet főhőse: Dawn, aki egy amoylan átlagos tinilány. Dawn már középiskolás korú, és egy kisebb városban tanul, egy gimnáziumban. A suliban egy csoportnak tagja, amelynek hangadója is. Enenk a csoportnak a diákjai megesküdtek rá, hogy a szüzességüket csak a nászágyukkal csinálva fogják elveszíteni. Down csupán addig a pillanatig uralkodik a hormonjai fölött, amíg egy új tanuló, meg nem jön az iskolába, akinek neve: Tobey. Dpwn és Tobey kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Dawn tart tőle, hogy elveszíti a szüzességi fogadalmát. Egy erősen melegített randevún Tobey nem fér a bőrébe. Dawn tiltakozik ellene, hogy szeretkezzen vele. Tobey mégis vissza utasítja ezt, az akarata ellenére is. Ekkor kitudódik, hogy Dawn-nak van egy rendkívüli biológiai rendellenességée, amely születésekor alakult ki nála. Tobey erre nem csak az eszméletét veszíti el, hanem a férfiasságát is. Down nemi szervén valami különös fogak vannak, amelyek csúnyán elbánnak mindenkivel.

szerző: Vakondka (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. szeptember 11., 18:30 (CEST)
[válasz]

„Az önindító egy húzókar volt, ami egy bowden segítségével mechanikusan végezte mindazt, amit ma a behúzó mágnesnek kell intéznie. Viszont nem fordult elő vele az, ami sok kacsával, hogy önindítózáskor "se kép, se hang". Ilyenkor a gyakorlott kacsás elegánsan kinyitja a motorháztetőt és a behúzó mágnesre mért lezser kalapácsütéssel próbálja jobb belátásra bírni a makacskodót. Az autónak pedig lelke van! Sőt, humorérzéke is. Az igen bonyolult, már-már csodaszámba menő ajtózár megoldása olyan, mint falun a 00-s trónhelyé.”

Gyűjtötte: Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 13., 22:11 (CEST)[válasz]

Kászon-kór

A Kászon-kór (angolul: Kason's disease, KD) a Kászon-vírus által okozott fertőző és neurodegeneratív idegrendszeri betegség, amely az agyban található bizonyos idegsejtek elhalásával jár. Ennek következtében a betegben szellemi és érzelmi labilitás, majd leépülés (demencia) alakul ki. Gyógyszeres kezeléssel csak a tünetek enyhíthetők, a leépülés jelenleg még nem megakadályozható. A betegség gyors lefolyású. Megjelenése 2016 szeptember elejére tehető (első ismert áldozata H.Gergely), azonban innentől a Kászon-kórban megbetegedettek száma rohamos emelkedésnek indult, 2017-re előreláthatólag mintegy 65 millió ember szenved majd ebben a demenciában. Egyes tudósok 2020-ra a Föld összes lakosának leépülését és elhalálozását tulajdonítják a Kászon-kórnak.

Tünetei

Kezdeti tünetek

-Kezdetben láz szinte sohasem jelentkezik, jellemző tünet viszont a köhögés, az orrfolyás, az orrdugulás, és a torokfájás -fáradtságérzet, fejfájás, étvágytalanság

Későbbi tünetek

-személyiség megváltozása, ingerlékenység, agresszivitás, depresszió -a kognitív képességek romlása: nehézség a döntéshozatalban, új információk megtanulásában, kérdések megválaszolásában, fontos információkra való emlékezésben -hezitáló, vagy artikulálatlan beszéd, dünnyögés -demencia

A betegség kezelése

Sajnos a betegségre a mai tudásunk szerint nem áll rendelkezésre olyan gyógymód, mely azt megállítaná vagy visszájára fordítaná. A folyamatot bizonyos módszerekkel lassítani lehet, ám a betegség minden esetben fizikai és mentális hanyatlással jár, mely hosszú távú otthoni ápolást igényel.

+++– Rodrigó 2016. szeptember 14., 14:58 (CEST)[válasz]

Vizes laska

Az igazi vizes laska desztilált esővízből, gyufatésztából készül. A gyufatészta ezen létfontosságú fajtájának kizárólag strucctojás lehet az alapanyaga.Ezen kiváló szénhidrát fűszerezésének létfontossága az egekbe szökik.Az étel létéről dr.Fülöbbandi, az Ásotthalmi Terek Gimnázium vezérigazgatójának tollából tudunk.Az étel legfőbb specialistája a már említett úriember neje, Vánkos Gizella főszakácsasszony, aki a Lendvajakabfai Jakfejő Intézet tulajdonosa.

szerző: 89.134.88.161 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: PallertiRabbit Hole 2016. október 19., 14:58 (CEST)
[válasz]


Egy újabb változat is létrejött azóta ugyanannak az anonnak a tollából:

Az igazi vizes laska desztillált esővízből, gyufatésztából, őrölt fűszerpaprikából és fűszerekből készül. A gyufatészta ezen létfontosságú fajtájának kizárólag strucctojás és kecsketej lehet az alapanyaga.Ezen kiváló étel fűszerezésének létfontossága az egekbe szökik.Az étel létéről Dr.Fülöbbandi, az Ásotthalmi Terek Gimnázium vezérigazgatójának tollából tudunk.Az étel legfőbb specialistája a már említett úriember neje, Vánkos Gizella főszakácsasszony, aki a Lendvajakabfai Jakfejő Intézet tulajdonosa. Az étel egy jellegzetes magyar étel, melyet ha valaki magyarnak vallja magát életében legalább egyszer meg kell kóstolnia. Az étel Pornóapátfalvai feljegyzésekből, úgy tudjuk, egy nagyon bonyolult és fontos magyar étel. Az étel jogai jelenleg a Fazekas Mihály Gimnázium (Debrecen) tulajdonában van. A Fazekas tanulóit megkérdezve arra az eredményre jutottunk, hogy a diákok 69,66%-nak ez a kedvenc étele, viszont amikor egyszer Vánkos Gizella asszony elkészítette nekik az eredeti vizes laskát, mindenki el volt képedve, hogy ez az étel eredetileg ilyen finom. Manapság a boltban nem lehet kapni, viszont pult alól árulnak hamisítványokat, de ezek nem is hasonlítanak az eredetire. Vánkos Gizella asszonyt sokszor szokták Gizi néninek is, jellegzetes ételét, a vizes laskát pedig Thai földön szokták vizes laskónak is nevezni.

szerző: 89.134.88.161 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) gyűjtötte: Csigabiitt a házam 2016. október 20., 11:42 (CEST) [válasz]

Serni nyelv

Serni
Shě Rní Chin Bŏ
សអិ រណៀ ធៀណ បឣុ
BeszélikKambodzsa, Vietnam, Malajzia, Indonézia, Ausztrália
TerületDélkelet-Ázsia
Beszélők számakb. 7 700 000 fő
ÍrásrendszerLatin írás, Khmer írás
Hivatalos állapot
HivatalosKambodzsa (elismert kisebbségi nyelv)
Nyelvkódok
ISO 639-1se
ISO 639-2ser (T)srn (B)
ISO 639-3sri

A Serni nyelv, (serniül; Shě Rní Chin Bŏ), a Ausztroázsiai nyelvcsalád egyik nyelve, amelynek Kambodzsában van a legtöbb beszélője.

Története

A nyelv az 5. században alakult ki, amelyre a vietnami, kínai és a khmer nyelv hatott nagyon. 1948-ban a nyelvet elismerték Kambodzsában. 1992-ben "megreformálták" a nyelvet.

Nyelvtan

Ábécé

A Á Ã B C Ch D Dsh E É Ĕ F G Gsh H I Í Ĩ Ị J K L M N Ng O Ó Õ P Q R S Sh T T U Ú Ũ V W X Y Z Zsh

A, Az

  • A — Dí
  • Az — Dízsh

Pl.: Dí eu ngam skí. (A madár nagyon nagy)/ Dízsh liĕn ngam tu. (Az egér nagyon pici)

Birtokos eset

E/1 E/2 E/3 T/1 T/2 T/3
xí guk (autóm) xín guk (autód) xíị guk (autója) xíz guk (autónk) xínz guk (autótok) xíịz guk (autójuk)

Határozatlan esetben; xí's.

Többes szám

A többes szám jele a z.

Pl.: gukz (autók)

Személyek

  • Én - U
  • Te - Gá
  • Ő - Chũ
  • Mi - Uz
  • Te - Gáz
  • Ők - Den

Jelen, Múlt, Jövő

  1. Hus = járni
Jelen

A jelen idejű cselekvés jele a; má.

E/1 E/2 E/3 T/1 T/2 T/3
u hus má gá hus má chũ hus má uz hus má gáz hus má den hus má

=Múlt

A múlt idő jele az; ing.

E/1 E/2 E/3 T/1 T/2 T/3
u hus ing gá hus ing chũ hus ing uz hus ing gáz hus ing den hus ing
Jövő

A jövő idő jele a; te.

E/1 E/2 E/3 T/1 T/2 T/3
u hus te gá hus te chũ hus te uz hus te gáz hus te den hus te

Melléknév

A melléknév képzése egyszerű mindig "tu"-t teszünk hozzá.

Pl.: drámai - drá mántu

    amerikai - americatu

Mondatfajták

Felszólító

A felszolítás jele a; ni. Pl.: Darni

Kérdő

A kérdezés jele a; pe. Pl.:Harpe

Óhajtó

Az óhajtás jele a; bu. Pl.:Fibu

Fontosabb mondatok, szavak

  1. Szia - Miu
  2. Jó napot - Á huy
  3. Köszönöm - Vién
  4. Viszlát - Mie
  5. Az én nevem - Dízsh xí lup á

szerző: 217.65.121.127. (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) gyűjtötte:RuIsZa bevitel 2016. november 19., 13:31 (CET) [válasz]

Antigembralizmus

Az antigembralizmus szűkebb értelemben egy olyan tudományközpontú vallásfilozófia, ami a monostabilitás és neokonvenciók napköznapi kategóriái helyett a durasztilista nézeteket helyezi előtérbe. A környezet ezáltal képessé válik a prudens értékesítés fölé emelkedni, ami által az autonóm tudatalatti továbbvitt tapasztalatai érhetők el. Ha a világegyetemet csak a konvencionális kategóriák segítségével szemléljük, akkor antidót korlátokba ütközünk. Az antigembralisták szerint az extenzív monimitás kategóriái segítenek túllépni ezeken. A kemazaulitást ezáltal emanációk és fulgurációk válthatják fel, az kontinualitást pedig a duálperem végtelen felőli szemlélete.

Története

Az antigembralizmus a 20. század első felének metafilozófiai, óirodalmi és részpolitikai mozgalma volt Új-Konstantinápolyban. Központi alakja Márfolyos Krepuszkuló volt. További jelentős képviselői voltak Tusmányosi Manó Rütök, Kolompár Trantó, Garmány Kóraki és Barack Obama. Az antigembralizmus gyökerei elsősőrban az okulobitív trinakulerizmusra, az ombrekepticizmusra, az újprétókonizmusra és egyes délnyugati prolepcistákra vezethetőek vissza. Az antigembralisták koruk társadalmának omnicistái voltak. Elítélték a szubvernakonirista konfirmálást, ehelyett a luminiáris univerzalitást sürgették. Krepuszkuló és Trantó ezt a kapcsolatot a mercredinasztikus elmélkedésben vélte megtalálni, valamint saját poliszkópjaik által.

Az antigembralizmus a 20. század első felében

A mozgalom a 1910-es és 1920-as években bontakozott ki. A 1930-as években sznauntológiai kísérleteket is folytattak, ilyen volt az Univerzális Metaszkóp, a Bukófrekvenciás Jelgenerátor és a Hucsedli Szeparadoxon. A 1940-es években az asztraneogerilizmus egyre erősebb kritikusaivá váltak.

Tévhitek

Sok műveletlen ember a "gembralizmus" szót az angol "gambling" szóból származtatja, mivel hasonlítanak a szavak. A kettőnek egymáshoz semmi köze, így az antigembralisták egyáltalán nem ellenzik a szerencsejátékokat.

Ellentétek más nézetek között

A legtöbb slikkes álfilozófus először kondurens konstrukciókat alkot, és ezután keres ezeknek diamantáris alkalmazást. Az antigembralisták sztembalizálták ezt a folyamatot. Először a glomanaritással foglalkoznak, és csak ezután kerestek xaniláris explanációkat. A gyakorlatban azonban elhagytak egyes szubsztázisokat bizonyos prekurzorok rovására, ami ezért szükségszerűen poligenzán és diprefán önfelfogáshoz vezetett. Többek között ez okozta a mozgalom korai megjelenését is.

Egyszerűsített magyarázat

Az antigembralisták félúton vannak a létezés és a nem létezés között. Ez magyarázza a filozófia proleptikus világfelfogását és exisztencializmusát. Ugyanis nem voltak gembralisták a 20. század elején, sőt, még ma sincsenek. Ezt a gembralista inkvizícióelmélettel magyarázzák. A gembralizmus, mikor létrejött, akkora kárt okozott az akkori torgális társadalomban, hogy az antigembralisták a 20. század elejére utaztak vissza az időben, hogy megakadályozzák létrejöttét.

Beküldte: 188.143.0.157

Tekk János és a Tekken esete

Bár tény, hogy már egy jó ideje nem található meg ez az információ a Tekken Wikipédia-oldalán, én azért mindenképp megemlíteném ezen az oldalon, mert még az egyik Maradj Talpon! részben személyesen Gündel szájából hangzik el ez a kamu információ, amit valószínűleg a Wikipédiáról szedett :D

Erről lenne szó, a Tekk János-os részről a "Játék készítésének története" címszó alatt (ez a 2013-as változat, amiben utoljára szerepelt az információ, egy kis kiegészítéssel): https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Tekken&oldid=13688165#A_j.C3.A1t.C3.A9k_k.C3.A9sz.C3.ADt.C3.A9s.C3.A9nek_t.C3.B6rt.C3.A9nete

A teljes idézett mnodat: "A magyar Tekk János ötlete volt a játék 1993-ban. WC-n ülés közben találta ki. Már a világ egyik legközkedveltebb és legelismertebb verekedős játékává vált." (A WC-s rész a lap korábbi változataiban nem szerepelt, azonban kár lenne kihagyni)

Ez pedig az ominózus videó, ahol 3:20-nál Gündel is elmondja ugyanezt: https://www.youtube.com/watch?v=hHexmurTBrw