100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked Tour

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked Tour
Információk
Népszerűsített albumForever
Kezdés2017. július 7.
Befejezés2018. december 8.
Helyszínek Németország
 Svájc
 Egyesült Királyság
 Észtország
 Lettország
 Ausztria
 Litvánia
 Magyarország
 Egyesült Királyság
 Oroszország
 Finnország
 Ausztrália
 Csehország
 Hollandia
 Franciaország
Szakaszok2
Koncertek45
Scooter-koncertkronológia
Can’t Stop The Hardcore Tour (2016)100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked Tour (2017-2018)God Save The Rave Tour (2020)

A 100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked Tour a Scooter 2017-ben és 2018-ban megrendezett turnéja, melynek során az együttes nem sokkal korábban megjelent "Forever" című albumát népszerűsítették. Az együttes 2018-ban töltötte be 25. évét, így ezúttal hosszú idő után olyan helyekre is ellátogattak, mint koncerthelyszínek, ahol már nagyon régen nem jártak.

A turné két szakaszból állt, az elsőt még 2017 nyarán rendezték, illetve egy rigai fellépéssel ez kitolódott őszre. A második szakaszra 2018-ban kerül sor. A stuttgarti és amszterdami fellépés annyira népszerűnek bizonyult elővételben, hogy egy ráadás napot is betoldottak.

Phil Speiser épp a turné kellős közepén hagyta ott a Scootert, tisztázatlan okokból. Az ausztráliai koncerteket még vele csinálták végig, utolsó közös koncertje a csapattal a 2018. október 6-i brisbane-i fellépés volt. Október 13-án tehát egy héttel később egy nem turnéfellépésen a helyén már Etnik Zarari volt, aki utána három DJ-szettes fellépésre kísérte el H.P. Baxxtert, majd november 8-án Helsinkiben már úgy lépett fel a csapattal, mint a zenekar harmadik tagja. Szereplése azonban nem volt hosszú életű: a hátralévő 13 turnéfellépést csinálta meg a Scooterrel, majd még két koncertet, és ezt követően Sebastian Schilde váltotta őt.

Dalok listája[szerkesztés]

  1. Intro (az első szakaszban Loops and Pipes-szal kezdve, a második szakaszban ezt elhagyták) + "Kyle Dixon & Michael Stein - Kids" (Stranger Things OST)
  2. One (Always Hardcore)
  3. Bora! Bora! Bora!
  4. Ramp! (The Logical Song)
  5. Oi
  6. J'adore Hardcore / Jumping All Over The World
  7. Bigroom Blitz (később helyette a My Gabber)
  8. Mary Got No Lamb
  9. Universal Nation / Kiss Goodnight / In Rave We Trust / Wild & Wicked (az első szakaszban) /// Frequent Traveller / We Are The Greatest / Kiss Goodnight / Wall of China (See The Light) (a második szakaszban) /// Frequent Traveller / We Are The Greatest / Talk About Your Life / See Your Smile (a turné vége felé)
  10. In Rave We Trust (Amateur Hour) (a 2018-as turnészakasz elején)
  11. Weekend (később helyette a Stuck On Replay / Bit A Bad Boy)
  12. How Much Is The Fish?
  13. Nessaja
  14. Posse (I Need You On The Floor)
  15. Fuck The Millennium / Call Me Manana
  16. Jigga Jigga
  17. Maria (I Like It Loud)
  18. Fire
  19. Finálé (az első szakaszban "Hyper Hyper / Move Your Ass!", a második szakaszban "Move Your Ass! / Friends Turbo / Hyper Hyper / Move Your Ass!", a turné legutolsó állomásain "Endless Summer / Hyper Hyper / Move Your Ass! (Noisecontrollers Remix)")

Ausztráliában ezen felül bónuszként játszották a "Back In The U.K." című dalt.

Az "In Rave We Trust" medley-ben hallható változata eltér az albumváltozattól és a kislemezre került változattól is: sokkal inkább jumpstyle alapú.

Helyszínek[szerkesztés]

Első szakasz (2017)[szerkesztés]

Második szakasz (2018)[szerkesztés]

Források[szerkesztés]