Szerkesztővita:Pallerti/Archív 2013

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt KeFe 10 évvel ezelőtt a(z) Kösz témában


Re:Háttérszín

Szia. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez érint. Nálam ez a sablon nem működött és most a visszaállítás után sem működik. Ráadásul nem találtam sablon leírást, csak egy felszólítást arra hogy ne fogjam vissza magam - írjam meg. Ebből arra következtettem, hogy vagy rossz a sablon, vagy valaki elkezdte, de nem fejezte be.

Így hát írtam egy működő sablont és elmagyaráztam a működését is. Arra már nem volt időm, hogy megnézzem hol használják és mi lett a változtatás eredménye. Nem is tartottam fontosnak, hiszen egy nem működő sablonról lévén szó, amihez leírást sem mellékeltek.

Ha elmagyaráznád hogyan működik, azt megköszönném. Több színnel is kipróbáltam és úgy is, hogy mások lapjáról átmásoltam - hátha én ütök el valamit, de így sem sikerült megértenem, hogy mire jó. Ja! és mit kell tennem, hogy én is láthassam a sablon működését? - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 1., 04:05 (CET)

u.i.: Más néven ismét létrehoztam, remélem nálad is működik...! - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 1., 04:34 (CET)

Működik! --PallertiRabbit Hole 2013. január 1., 11:04 (CET)
Fájl:Saját lapom.png
Nálam nem működik!


Köszönöm a magyarázatot, de nálam nyoma sincs a sötétkék színnek, ezért is hittem azt hogy ez a sablon nem működik. Mivel másokat zavarhat a vitalapom írásában/olvasásában, ezért most eltávolítom. A mellékelt képet azért töltöttem fel, hogy lásd - nincs kék szín rajta, pedig az általad beírt szakaszcím alatt ott van a háttérszín sablon a kék színnel. A legutóbbi időkben történt átalakítás után több funkció is hiányzik, úgy hogy ez sem lepett meg túlzottan. Karmela leírása már érthetővé teszi a sablont,ha ezt láttam volna, biztosan nem nyúlok bele. Jókívánságodat köszönöm és neked is viszont kívánom. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 1., 13:59 (CET)
Hát ez valóban nem a legjobban olvasható, de éppen az volt vele a célom, hogyha működik a sablon - ne csak egy árnyalatnyi eltérést mutasson. Minden rosszban azonban van valami jó is, éppen a fentiek miatt van egy új sablonunk, amit szívesen ajánlok minden vikipédista figyelmébe és van hozzá leírás is. Remélem, hogy a háttérszín sablon leírás is sokaknak lesz segítség, hiszen én sem ismertem ennek a feladatát, működését. Talán itt volna az ideje annak, hogy a leírás nélküli sablonokat - leírással lássuk el. A Wikipédia felületét/menüjét átalakítóknak viszont azt üzenném, hogy gondolják végig mégegyszer az eltüntetett menüpontok visszaállításának lehetőségét, Én, ha nagyon akarom, fel tudok tölteni képet és a kategóriákat is megtalálom, de egy kezdő szerkesztőnek ez komoly problémát is jelenthet, akár olyat is, hogy elhagyja a wikit. Ráadásul ez a Wikipédia elveivel is ellentétes. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 2., 19:21 (CET)

Sikos Géza

Sikerült megnézni az új cikket? Köszi a segítséget!--SH Klinika vita 2013. január 4., 11:14 (CET)

.

  1. Én olyan néven Szodoku néven ismerem.
  2. A 127.O.O.l egy IP-cím utánzat. Nem cég vagy párt, de nem megfelelő név ezért raktam ki.
  3. Persze. Reagálok. Például most.
  4. +Boldog új évet!


Acélkandúr12 vita és üzenet 2013. január 4., 19:37 (CET)

Képek adatpótlása

Szia!

Köszönöm észrevételeidet, figyelmeztetésedet. A Móricz Lili és György László lakóháza.jpg képet én készítettem, a lefelejtett információt pótoltam. Remélem sikerült!

Szomorúbb a helyzet Tóth István képével kapcsolatban. Annak idején Ceglédre is leutaztam, hogy a művésszel személyesen tudjam képeinek engedélyezését intézni. Sajnos pont az adott napon nem volt elérhető. Ezért később telefonon és közvetítők révén, -Ceglédi fotókör- sikerült email engedélyt kapni. Erre az engedélyre hivatkozom a 85., születésnapi kiállításon készült képek dokumentációjában is. Ott a fotókör tagjainak neve is szerepel, akikkel az email engedélyezést intéztem.

Ezt az akkori OTRS csapat elfogadta. Öt évvel később a két feltöltött kép egyikénél (2012. május 11.), majd most általad is engedélyezési problémák merültek fel. (Nem értem, hogyan lehet, hogy 4 évig mind a két kép elfogafott volt, majd májusban csak az egyik került azonnali törlésre) Sajnos az én gépemen 2008-óta kétszer kellett teljes felújítást végezni, ezért a levelezést nem tudom ismételten átküldeni. Őszintén sajnálom, ha az OTRS nyilvántartásában ennek a procedúrának dokumentációi nincsenek meg. Az elmúlt négy hét, velem történt eseményei miatt, a 90 éves művészt én már nem kívánom zaklatni. Hozzájárulok viszont, hogy az OTRS munkatársai vegyék fel a kapcsolatot az általam említett képek dokumentációjában megjelölt fotóköri tagokkal vagy közvetlenül a fotóművésszel. A most kifogásolt engedélyezési procedúrában -a hitelesség ellenőrzése érdekében- a szerző lakáscímét és telefonszámát is megadtam.

A Tóth István szócikkel kapcsolatos problémák nagyon fájóak nekem. Hiszen az Ő (hazánkban kevésbé ismert) művészete késztetett arra, hogy a wikipédiában szerkeszteni kezdjek és tegyek valamit, legalább ezen a platformon a világhírű művész népszerűsítésért. A nem túl terjedelmes szócikk azok közé tartozik, amelyekre a legtöbb időt fordítottam.

Befejezésül, ismételten köszönöm a wikipédia szellemében hozzám küldött észrevételeidet. Sajnálom, hogy az elmúlt egy hónapban nem sikerült így kommunikálni más szakértővel. Ennek eredménye, hogy az eddig kiépített illetve folyamatban lévő kapcsolataimat nem ápolom tovább, sem a fotóművészekkel sem a hivatásos fotóriporterekkel.

További jó, eredményes szerkesztést kívánok! --Kispados vita 2013. január 10., 20:57 (CET)


Kiegészítő két kérdés:

  • Úgy látom több képemnél kifogásoltad az összegzés hiányát. Ezekben az esetekben mi a teendőm?
  • Végül szeretném megkérdezni a következőt: Mi az oka, hogy a 2008-óta, a wikipédiába feltöltött közel ezer képem -pont az elmúlt egy hónapban- kiemelt, fokozott revízió alá került? Úgy látom ez nem egy általánosan végrehajtott ellenőrzés része.

Válaszodat előzetesen is köszönöm! --Kispados vita 2013. január 11., 07:39 (CET)

Szia! Köszönöm korrekt válaszodat. Szóval, így is lehet és akkor örömmel ténykedik az ember a platformon. Remélem Tóth István 90. születésnapjára ismét rendeznek kiállításokat és akkor talán személyesen is tudok vele találkozni, és saját aláírásával is megtudom erősíteni korábbi engedélyét. Egyébként annak idején, az általa alapított Ceglédi Fotókör közvetítésével, Ő hívott fel telefonon. Nagyon készséges volt és nagy örömmel járult hozzá képei megjelenéséhez, és ez nem csak az általam válogatott fotókra vonatkozott. Őszintén remélem, hogy a 90. születésnapja alkalmából kapcsolatot tudok vele teremteni. Egyébként Ő, az általam ismert legnyitottabb művészek egyike. Ceglédi lakáscíme például albumaiban fel van tüntetve.
További jó szerkesztést, szép napot és hétvégét kívánok! Üdv. --Kispados vita 2013. január 12., 10:47 (CET)

Földi

Igen, közben rájöttem, hogy valami műszaki gebasz történt, valamiért töküresen hozta létre a törlés allapot, így azt hittem, hogy menet közben valaki kitörölte azonnalival. Már újrajelöltem törlésre, most már jó. - Tündi vita 2013. január 14., 07:19 (CET)

Re:Előrejelzés

Azt hiszem félreértetted amit írtam Burumnak: ez egy katonai szleng, így valójában semmi sértő nincs benne egy katona számára. Az írásaim hangneme közel 8 éve ugyan az, senkit nem kívántam megsérteni és ezt ezután sem teszem meg senkivel. Ezidáig még nem kaptam blokkot, de nem is a blokk figyelmeztetése az amiért nem írok senkiről rosszat, hanem az hogy egy közösségi oldalon nincs ilyen hangnemnek helye. Így hát azt hiszem ebben egyetértünk. Amire felhívtam a figyelmét, hogy ne fenyegessen (senkit), az pedig a szabályokban olvasható. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 16., 07:08 (CET)

Nemtudom voltál-e katona, de ha nem, akkor a történet a következő: Egy hórihorgas újoncot agresszíroz egy öreg katona, aki ugyan kissé mélynövésű: "Felugrok a derékszijjára katona és elharapom a torkát." Nálunk ezt a közös röhögést kiváltó mondatot már mindenki mondta mindenkinek és senki nem tulajdonított neki semmilyen jelentőséget. Egy kis jópofáskodás az egész. Egyszer megtörtént hogy egy jóval magasabb mondta egy alacsony katonának. Gondolhatod, hogy napokig röhögtünk rajta és azon hogy hogyan kellett volna variálnia az inkriminált mondatot. Azért voltak vidám percek is a katonaságnál. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 16., 13:59 (CET)

Re:Keleti tuja.png

Igen, minden bizonnyal én készítettem. Egy nagyobb képből vágtam ki, amit a szomszédom telkén fényképeztem, de az eredetijét már nem tudom feltölteni, mert két napja több száz képet töröltem a gépemről és ez is köztük van. Ettől függetlenül bármely képemet törölheted. A Commons tartalmaz több tucat keleti tuja képet, így hát van mivel helyettesíteni. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 20., 05:09 (CET)

Ez úgy lehetett, hogy feltelepítettem (próbaként), egy programot, amit (mert angol nyelvű a szerencsétlen) másnap le is töröltem. Csak több nap után vettem észre, hogy amelyik képet megakartam nézni, azt nem a Windows, nem a képnéző progim, hanem egy angol nyelvű program mutatja meg. Kikapcsolni nem tudtam, de időközben a Google is ajánlott egy progit, amit szintén kipróbáltam. Ezzel ugyan úgy jártam, de itt már azt is észrevettem, hogy a megnézett kép belekerült a Google adatbázisába és a saját gugli lapomra is. Kikapcsolni ezt sem tudom, de itt törölhetem a képeimet. (az azért nem biztos, hogy a gugli adatbázisában is törlődik). Mivel ez a progi tud magyarul, (még) nem töröltem (de hamarosan törölni fogom).
Egyéb érdekességgel is találkoztam a netten: Pl.: Kaptam egy levelet egy honlapról, hogy lépjek be. Mivel semmi akadályát nem láttam és a felvetett kérdések érdekesnek bizonyultak, gondoltam kipróbálom. Belépésem után elolvastam az ajánlott cikket, aztán elfelejtettem.Nem úgy ők, kaptam hírleveleket - nem zavart, csak törölni kellett. Most a napokban is így jártam, gondoltam megnézem mikről írnak... Hát csodálkozva láttam, hogy a Wikipédiás cikkeim szóról szóra ott is olvashatók. Engem ez sem zavar, de kíváncsi voltam linkelik-e a Wikipédiát. Sejtheted egyik cikknél sincs ott a link, vagy csak egy utalás is rá. Vagyis mindenki, mindenhonnan ollóz. Megnéztem az általam írt cikk 2005-ben készült, az övék 2006-ban. Én meg 2007-re emlékszem, amikor megkerestek e-mailban. Most azt nem értem, hogy honnan vették a mél címemet, nevemet stb. - mindent tudnak rólam? - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 20., 16:19 (CET)

Acélkandúr12 hozzászólása

Elnézést kérek, ha valami rosszat láttatok, de nem hozzám tartoznak. Értsétek meg! Acélkandúr12 vita és üzenet 2013. január 23., 15:50 (CET)

Üdv sablon

Igen, láttam. Le is vettem, hogy ugyanott szerkesztettünk, vissza is írtam ezt neked. :-) Köszönöm a magyarázatot!

(Sablon nélküli) üdv: Piraeus vita 2013. január 24., 11:12 (CET)

Re:Színsablon

Ezt látom!

Fájl:Pallerti.png
Pallerti lapja

... és ennyi ideig tartott, amíg feltöltöttem :-) - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. január 24., 15:39 (CET)

Köszi!

Az üdvözlést és az infókat is! :) A hozzászólás szerzője Uszpenszkij2 (vitalap •  szerk) 2013. január 25., 00:22‎ (CET)

re:Interwikik

Most már lehet, de az még a wikidata-kliens bekapcsolása előtt volt, és egyetlen interwiki törléséről volt szó, közönséges tesztnek vagy vandalizmusnak tűnt. Aros Távírda 2013. január 26., 18:33 (CET)

Akkor ok, bocsánat, hibáztam vele. Aros Távírda 2013. január 26., 18:44 (CET)

Köszönöm a felvilágosítást! Aros Távírda 2013. január 26., 18:57 (CET)

Nyelvközi hivatkozás ki?

Meg szabad tudni, miért törlöd ki a nyelvközi hivatkozásokat a szócikkeimből?--Gyimhu vita 2013. január 27., 01:40 (CET)

Még mindig nem értem. Az utolsó két szócikkemből kivetted a nyelvközi hivatkozást (az interwikiket nem!), a korábbiakból nem. Ugyanakkor azokat is megtaláltam a wikidata-ban. Akkor miért kellett kivenni az utolsó kettőt?

Mi lesz a sorsuk a korábbi nyelvközi hivatkozásoknak? Robot fogja törölni, vagy kézzel kell, és töröljek én is, ha szócikket módosítok?

Az utolsó három szócikkemhez Te hoztad létre a wikidata-rekordot, a korábbiakat robot csinálta. Ez azt jelenti, hogy új szócikknél nekem kell megcsinálni a wikidata-t a nyelvközi hivatkozások helyett?

Van valami dokumentáció a szerkesztők számára is? Mert a honlapon csak terveket és fejlesztői információkat láttam.--Gyimhu vita 2013. január 27., 02:24 (CET)

Köszönöm, amit írtál, jórészt kitaláltam. A következő szócikknél kipróbálom a magyar bejegyzés létrehozását.

Nem lenne célszerű útmutatóba is leírni, amit nekem küldtél? Fárasztó lesz egyenként válaszolni. Annál azért több aktív szerkesztő van.--Gyimhu vita 2013. január 27., 02:55 (CET)

Fájl:Ariana Grande.jpeg

Szia! Ez egy egyértelműen jogsértő kép egy hírességről, még a vízjel is rajta van. Ilyenkor mindegy, milyen a licenc rajta, 100%, hogy nincs rá engedélye :) Fölösleges neki a "nem szabad licenc" üzenetet küldeni, sokkal inkább a "ne tölts fel képeket a webről" üzi kell ilyenkor :) Üdv Teemeah 편지 2013. január 27., 21:24 (CET)

PallertiBot

Szia! Összetalálkoztam a kísérleti üzemmódban használt (betanuló) botoddal. Nem nyúlnék bele a szerkesztői lapjába, de a nem regisztrált (flag nélküli) botokat nem a Wikipédia-botok, hanem a Nem regisztrált Wikipédia-botok kategóriában gyűjtjük. Kérlek, írd ezt át addig, amíg nem kér és kap botjogosultságot. Köszi! Samat üzenetrögzítő 2013. január 27., 22:31 (CET)

Köszi! Feladat van bőven, ebben biztos vagyok :) A tűzfalas problémára is biztos van megoldás (feltéve, hogy pl. hozzáférsz a tűzfal beállításaihoz). Samat üzenetrögzítő 2013. január 27., 22:40 (CET)

re Metarhizium acridum

Oki-doki! DenesFeri vita 2013. január 31., 13:34 (CET)

SStB Vindobona kategória átírás

Szia
látom belejavítottál az SStB VIDOBONA című szócikkbe. Ezzel nem lenne baj, ha nem műszaki képtelenséget írtál volna be. Javítottad a szerkocsis gőzmozdonyt szertartályosra anélkül, hogy alaposabban megnézted volna a mozdony leírását(esetleg veszed a fáradságot, s ellátogatsz a lefordított lap eredetijére.) Nos ott a mozdony tengelyelrendezése (Achsformel) D n2 átépítés után pedig C2 n2 ami ugye az európai mozdonyjelölés szerint szerkocsis és nem szertartályos mozdonyt jelöl ahogyan írtad. Ha úgy lenne, jelölése D n2t, illetve C2 n2t )németül D n2dt bwz: C2 n2st) lenne ahol ugye a nagybetű a kapcsolt tengelyek számára utal, mellette az arab szám a futótengelyek számára, szóköz után az n betű a telített gőzű üzemre (nassdampf, szószerinti fordításban "nedves gőz")utána a 2 a gőzhengerek számát jelöli és a t betű lenne hivatott jelölni a szertartály (németül: tender) jelölné. (ebben az esetben a német jelölés st lenne a stüztender: támasztószerkocsiból) Ha nincs t jelölés, az a schlepptender-re azaz (vontatott, utánfutó)szerkocsira utal a jelölésben. Amúgy hozzáértő számára a mozdony puszta képe magáért beszél. És hogy nem elírás vagy tévedés a német szócikkben íme a SStB – Bavaria és SStB – Neustadt szócikkek. Következetesen előbbi BB+C n2 (hasonlóan a VINDOBONA-hoz szerkocsis, utóbbi viszont B+B n4t szertartályos. Kérlek tehát, hogy a jövőben akkor javíts, ha meggyőződtél arról, hogy amit javítasz az hibás, amire javítod az pedig helyes.
üdv:Tábla vita 2013. január 31., 19:44 (CET)

magtáralapítvány

ez miért? nem találom az indoklást. (re otrs Ticket#: 2012091010005295) --grin 2013. február 3., 12:19 (CET)


Tiarah.jpg

Ehhez a képhez tudok engedélyt szerezni 2-3 napon belül ha nem akkor pedig törölhetitek. --Mary M Frost vita 2013. február 17., 17:30 (CET)

Virrasztók plakát

A kép típusát lehet rosszul választottam meg ellenben ez a program plakát az előadáson osztogatták és nekem is megvan itthon ha azt fényképezem le és töltöm fel ez a kép pedig törölve lesz abban az esetben nem kell engedélyt kérnem igaz?vagy attól még kell engedélyt kérni a színháztól? Mert ha igen szerintem az is kivitelezhető de ha egyszerűbb törölni és egy általam készített fotót feltölteni akkor inkább azt az opciót választanám --Mary M Frost vita 2013. február 17., 17:30 (CET)

Értem akkor meglátom mit tehetek --Mary M Frost vita 2013. február 17., 17:35 (CET)

Bagratyion hadművelet

Bocsánat, és köszönöm hogy levetted az azonnalit. Rég készültem az átnevezésre, de ma megint találkoztam véletlenül a szócikkel. Nem akartam, hogy esetleg az Év szócikke legyen ezzel a kis címhibával. Majd legközelebb körülnézek, kerülendő a zavart. A botok működését és a botgazdákat nem ismerem, ezért jó lenne ha te járnál el. Üdvözlettel: --Sepultura vita 2013. február 18., 11:18 (CET)

Levédés

Kösz, hogy szóltál, feloldottam. --Karmela posta 2013. február 19., 17:44 (CET)


Engedély kérések

Adódott egy olyan jellegű probléma, hogy a Virrasztók plakáttal kapcsolatban írtam a Szabadkai népszínház magyar társulatának és ők megkeresték aki készítette a plakátot és engedélyezte is de csak e-mailben van meg ez és sajnos hiába írtam nekik, hogy hivatalos engedély kérelmet kell benyújtani és, hogy adják meg az illető személy elérhetőségét, hogy beszélhessek vele arra nem válaszoltak ígyesen nem tudom mit bírnék tenni. Illetve a Tiarahval kapcsolatban elküldtem a kérelmet a megadott címere és az illetékes személyekkel is felvettem a kapcsolatot, hogy a kép engedélyezése miatt és el is küldtem e-mailben nekik is a kérvényt, hogy ők is küldjék be de nem tudom, hogy elküldték-e illetve, hogy ha megérkezik akkor mennyi az elbírálási idő.--Mary M Frost vita 2013. február 22., 22:53 (CET)

Tóth István képek

Szia! Köszönöm a válaszodat. Az OTRS kocsmafalon ajánlottam néhány legalizálási lehetőséget. Üdv.! --Kispados vita 2013. február 23., 12:47 (CET)

Egy díj neked!

Az eredeti barnstar
gratulálok Balint.mb vita 2013. február 23., 15:08 (CET)

Tiarah kép

Az utólagos engedélyt elküldtem a kijelölt oldalra én is meg a kép tulajdonosa is és szeretném megtudni, hogy mikor veszik le a képről a jogsértő címkét mert az engedély megvan és el is van küldve.--Mary M Frost vita 2013. március 1., 22:20 (CET)

Virrasztók plakát

A hivatalos formátumú engedély kérésre keresztet vethetek ellenben megvan az engedély e-mailben az is megfelel? Ha igen akkor hol mutassam meg?--Mary M Frost vita 2013. március 1., 22:20 (CET)

Antikizáló hangsúlyos verselésnek

Szia! Biztos vagy benne, hogy ez a megfelelő cím? Szerintem a -nek toldalék nem kell a végére, bár jelen állapot szerint úgyis mindegy, mert jogsértő. – Laci.d vita 2013. március 5., 07:41 (CET)

Sejtettem, hogy valami hasonló lehetett az ok. :-)Laci.d vita 2013. március 6., 23:02 (CET)

Szia!

Ha lehetséges szeretnélek kérni, hogy a szócikkből törölt képet átmenetileg álíítsd vissza, illetve a hasonló tárgyú fotók további törlését átmenetileg függeszd fel, illetve a türelmi időt hosszabbítsd meg. Kérésem oka a következő: A Katona József Színház illetékesével sikerült felvennem a kapcsolatot, aki többek között a következőt írta számomra:

A megállapodást remélem pontosított szöveggel, rövidesen megtudom küldeni az OTRS csoport számára.

Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. március 6., 10:13 (CET)


"Tisztelt ..!

Természetesen bármelyik képet használhatja, amit a honlapra feltöltünk, 2-3 db ezekből (a fotós, forrás feltüntetésével) részünkről mindig jogdíjmentes, ilyen szerződést kötünk a fotók készítőivel.

Igazság szerint már egy ideje igyekeztem kideríteni a wikipédia Katona oldalainak szerkesztőjét, mert bámulatra méltóan gyors, alapos és napra kész, és ez nekünk nagyon nagy segítség - köszönjük! Amióta meglátogatta a Fugában a kiállítást, mondták, hogy jelentkezni fog.

Ha bármiben segíthetem a munkáját (képek, /háttér/információk) csak szóljon, készséggel állok rendelkezésére. Első körben szeretném megkérdezni, felírhatom-e e-mail címét sajtólistánkra, amin keresztül aktuális híreinkről, bemutatóinkról, sajtó-fotóspróbáink idejéről és helyszínéről tájékoztathatnám.''"


"Annyiban pontosítanám magam, hogy nem csak a honlapra feltöltött képekre, hanem az Ön által fotózott plakátokra, felületekre is igaz, hogy jogdíjmentesek."

Köszönöm az intézkedésedet, nagyon remélem a harminc nap elég lesz. Üdv.! --Kispados vita 2013. március 7., 19:58 (CET)

Koty

Semmi gond, sőt: köszi a "kotyogást"! --Vadaro vita 2013. március 7., 22:44 (CET)

Beállítottam, köszönöm. --Vadaro vita 2013. március 7., 23:07 (CET)

OTRS

Kedves Pallerti! Ezúton közlöm Veled, hogy Te azon kevesek közé tartozol, akik bármilyen hibát elkövetve nem kell, hogy elnézést kérjenek. Nagyon becsülöm és értékelem a munkádat!

Köszönettel Tambo vita 2013. március 12., 18:54 (CET)

Ez elég veszélyes irány, biankó csekk végtelen hibára előre, nem gondolod? ×××× – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.56.146.50 (vitalap | szerkesztései) 2013. március 12., 18:56‎ (CET)

Miért gyűlöllek?

"Te nem vagy ember! Te nem vagy kutya sem. Te zsidó vagy!" - vágta két SS-tiszt a zsidó tanácsok vezetőjének fejéhez, mielőtt lerúgták a lépcsőn. Elég zúzós történet.

Na, de én téged nem ezért gyűlöllek.

Csak valami ilyesmiért.

×××× – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.56.146.50 (vitalap | szerkesztései) 2013. március 12., 18:57‎ (CET)

Értesítés adminisztrátori intézkedésről:Ismételt és súlyos személyeskedései miatt 195.56.146.50 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) ezúttal már három hónapos blokkot kapott. --Karmela posta 2013. március 16., 01:18 (CET)

Barnstar

A Fáradhatatlan Szerkesztők Csűrcsillaga
Pallertinek fáradhatatlan, igen gyors javításaidért, és törléseidért. Csak így tovább! Köszönettel Tambo vita 2013. március 15., 23:26 (CET)

Gratula és infó

Gratulálok én is, megérdemled:-)

Igen, az infó a Szinnyeiből való, onnan írta ki azt hiszem, User:gyurika. A többi forrás leírja, hogy Csécsény és kész vagy csak az évet születési hely nélkül. Jó alaposan átnéztem a forrásokat, sajnos komoly helyek is tesznek fel infót az internetre forrásmegjelölés nélkül, egy az egyben bemásolják a spenótból az életrajzot, aztán nem árulják el, honnan való:-( De én ott a szócikkben a források közt megírtam. Köszi a segítséget!– Mártiforrás 2013. március 16., 01:01 (CET)

Frost (együttes)

Szia, Nem tudok újabb fejleményről. A cikk szerzője, Mary M Blade azt írt a a vitalapomra február 16-án, hogy elküldte az engedélykérési e-mailt. Javasolnám, hogy nála érdeklődj, de már megtetted :-). Megkérdezem az OTRS-üzenőfalon, hogy van-e nyoma az engedélynek. --Rlevente üzenet 2013. március 20., 18:40 (CET)

Mary M Blade a vitalapomra azt írta, hogy "az angol és a magyar verziót is én készítettem", a szerk.lapján is azt állítja, hogy "az egyik internetes sztár weboldalon szerkesztek cikkeket híres személyekről, meg egy zenei portálon is szerkesztek cikkeket" - szóval valószínűleg nem jogsértő, csak le kellene papírozni. --Rlevente üzenet 2013. március 20., 18:51 (CET)

Frost (együttes)

Üdvözletem látom itt már fojt pár eszme csere a cikket illetően, ami a kérelmet illeti szerintem hibásan töltöttem ki mivel azt hittem az angol cikk fordításához kell engedély (ez az én hibám) mind a mellett a passzio.hu azért van feltüntetve mert a zenekar hivatalos oldalát spamnek minősült, de mindenhol ahol a zenekar biográfiája szerepel az mind szóról szóra a hivatalos oldal szövege. Amennyiben az megfelel átszerkesztem a szöveget vagy kérek engedélyt a zenekartól és elküldetem velük. Mást nem igazán tudok mondani a témával kapcsolatban. További szép napot.--Mary M Frost vita 2013. március 20., 20:04 (CET)

Rendben át írom a cikket és nem gond és feltüntetem a forrásokat is. A cikk pedig azért ugyanaz mint az előző mert mindig lementem amit megjelentetek, és tényleg félre értettem hogy miről van szó az engedélyek körül ezért bocsánatot is kérek. Megértésedet köszönöm, szép napot.--Mary M Frost vita 2013. március 21., 10:19 (CET)

Rendben megértettem--Mary M Frost vita 2013. március 21., 12:35 (CET)

Sablon:Demjén-engedély

Szia! Távol áll tőlem, hogy sürgesselek, de rákerül az engedély? Üdv. Tambo vita 2013. március 21., 15:53 (CET)

Amit még mindig tudni akarsz a szexről

Szia!

A cikk szövege szerinted gépi fordítással készült? Mire alapozod ezt a téves feltételezést? Melyik mondattal van bajod? misibacsi*üzenet 2013. március 23., 08:29 (CET)

A cikk törlését csak emiatt nem érzem jogosnak. A mondatai szerintem is problémásak, és sok munkát adnak másoknak. szerkesztő:Bandee0615-t blokkolni lehetne emiatt, hiszen "értelmetlen tartalmat tölt fel a Wikipédiára". Az értelmetlen mondatokat törölni fogom a cikkből. misibacsi*üzenet 2013. március 23., 09:03 (CET)

Szex

Galgah Te mikor szexeltél elsőnek. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Csalinka (vitalap | szerkesztései) 2013. március 23., 20:02‎ (CET)

Hörghurut

Szia! Törölnéd? Üdv. Tambo vita 2013. március 23., 16:14 (CET)

Egy pillanatra álljunk meg! Lji1942 szokás szerint létrehozott egy duplikátumot az allapján más néven, amelyet most „saját” szócikként a szócikk névtérbe akar helyezni. Létezik már egy bronchitis szócikk. Ebbe a szócikkbe kell átmásolni az Lji által írt tartalmat, majd ezt kell átmozgatni a hörghurut szócikkbe. Véget kellene vetni ennek az áldatlan állapotnak, amikor valaki képtelen együttműködni. Csigabiitt a házam 2013. március 23., 16:20 (CET)

A hörghurutot levédtem létrehozás ellen. Akinek nem tetszik, jöhet hozzám reklamálni. Csigabiitt a házam 2013. március 23., 16:21 (CET) (Szerkesztési ütközés után) :Köszike! Hiába szabadítottad fel. Levédték nem idevaló tartalom miatt, így nem lehet redirt csinálni a Bronchitisből. Azért köszönöm! Tambo vita 2013. március 23., 16:23 (CET)

Újból levédtem. Arra kérlek, hogy foglalkozz ezzel a témával. Csigabiitt a házam 2013. március 23., 16:26 (CET)

Eszem ágában sem volt az allapot átmozgatni! Át akartam nevezni a magyar nevére. Megkértem a levédőt, nevezze át. Nekem mindegy, hogy ki nevezi át. Tambo vita 2013. március 23., 16:32 (CET)
Ennek semmi köze nincs Lji1942-höz! Egyszerűen csak magyar nevet akartam. Lji cikke még csak vázlat szinten sincs! Nem tudom, hogy jön az ide? Az AÜ-n felvetettem, hátha valaki át meri nevezni. Most nézem a vízilabdát, és biztosan nem kalózkodok. Tambo vita 2013. március 23., 18:20 (CET)

Egyelőre korai ez a vita. Kéretik megvárni az új változatot. Igyekszem úgy szerkeszteni, hogy a régiből is megmaradjanak a használható dolgok (nem sok időszerű van), de szívesen veszek minden erre vonatkozó ötletet. Talán az egész cikk megőrizhető lenne a refek között pl., vagy más módon. Tulajdonképpen tudománytörténeti kuriózum és nem lenne tanulság nélkül az összehasonlítás. Azt a mentalitást viszont nem értem, hogy miért kell valamit levédeni létrehozás ellen. Üdvözlettel:Lji1942vita 2013. március 24., 09:32 (CET)

Ezzel az átnevezéssel semmi sincs megoldva, mert a szócikk szövege javíthatatlanul elavult és ma már durva hibának számító gyógyszerelési és egyéb gyógyítási javaslatokat tartalmaz. Pl. a Morfin ma már azt hiszem műhiba lenne, a Kodeint is kivonták a gyógyszertári forgalomból.

Köszönöm a segítőkészségedet. Mindenképpen Neked fogok írni, ha kész leszek a cikkel. Utána cselekedj a legjobb belátásod szerint. Jobban otthon vagy ezekben a dolgokban, mint én, és látom, hogy világosan megértetted, hogy hol van a probléma. Üdvözlettel:Lji1942vita 2013. március 24., 12:49 (CET)

Köszönet

Szia! nagyon köszönöm a segítséget! Csillagcsajszi vitázz és segíts! 2013. március 26., 18:33 (CET)

Köszönök mindent

Üdv!

Köszönöm a helyes írási hibák kijavítását és a tanácsokat. Most én is hozzáfogok és elkezdem javítgatni a hibákat. Viszont a forrásokkal nem tudok mit kezdeni ugyanis tényleg mindent magamtól írtam. Akkor írjak be néhány nem felhasznált forrást? --Vitéz Nagybányai vita 2013. március 26., 19:54 (CET)

Üdv. ismét
Próbálok képet beszúrni már többször átjártam a sablont viszont nem hajlandó beszúrni. Volt amikor az egész kódot lemásoltam de még úgy sem volt hajlandó beilleszteni a képet. Sehogy sem engedi, hogy képet beszúrjak. Ez miért lehet? A hozzászólás szerzője Vitéz Nagybányai (vitalap •  szerk) 2013. március 26., 23:26‎ (CET)

Újfent köszönöm a segítségedet. Mostmár sikerült elintéznem azt a képet :) --Vitéz Nagybányai vita 2013. március 27., 22:39 (CET)

Húsvét

Hi! Kellemes ünnepeket kívánok:-)

http://rifthungary.files.wordpress.com/2011/04/5144_husvet.jpg
Mártiforrás 2013. március 28., 13:44 (CET)

Mentor

Szia. Köszi, hogy szóltál. Jelentkezem a szerkesztőnél. FarkasgergelyÜzenet 2013. március 28., 18:11 (CET)

Nardini

Igazán nincs mit. A közös munka gyümölcse. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. március 31., 13:01 (CEST)

Imré Sefer

Szia, véletlenül láttam eLVének feltett kérdésed és annyit tudok mondani, hogy ez bibliai idézet és szép cím is egyben: Teremtés 49:21 אִמְרֵי־שָֽׁפֶר׃ „a szépség / jó megjelenés szavai”, ezt mondja Jákob Naftali fiáról, magyarul lehet pl. „beszéde kedves” vagy esetleg az első szó אֱמִרֵי emiré olvasatával „(szarvas) szép szarvai”. Oliv0 vita 2013. március 31., 13:29 (CEST)

Az אָמִיר ámír-ból, az á miatt inkább az אֲמִרֵי amíré (ămîrê) a valószínűbb. Te tudsz egyébként héberül? :) --eLVe abcdefg 2013. április 1., 12:48 (CEST)
Valamikor tanultam bibliai hébert, de sokat elfelejtettem, az újhébert pedig csak akkor van esélyem megérteni, ha a közelemben van szótár és fordítás is, mint a Biblia esetében. :) A BDB alak nyomtatási hiba lehet, mert közelebbről nézve é-t (céré) látok a svá mellett, ami nem létezik, biztos inkább a+svá, ahogy írod. Oliv0 vita 2013. április 1., 13:20 (CEST)

re: Freistadt Ábr.

Szia! Az Imré széfer (így helyes) kb. "(a) könyv beszédei, mondásai, szavai" jelentéssel bír. Ami tkp. mindegy is, mert a homiletikus, meg vallási, erkölcstani és hasonló területeken lévő héber könyvek címei általában meglehetősen semmitmondók (vagy hagyományos címek, vagy idézetek valamiből) = nem utalnak a tartalomra. Az pedig szokásos, hogy ugyanazt a címet adja más-más szerző is a saját művének, ilyenkor a cím inkább a műfajt jelöli. Kb. ahogy általában minden költőnek van Versek c. kötete. Sőt, gyakori, hogy valaki írt egy könyvet mondjuk a 16. században egy bizonyos címen, és utána ugyanazon a címen írnak még többen is hasonlóakat. (Mint ez is. Ennek asszem a 17. században van az első darabja.) – eLVe abcdefg 2013. március 31., 22:09 (CEST)

Most láttam fent Oliv0-t. Utánanézek rendesen szótárban a jelentésének. --eLVe abcdefg 2013. március 31., 22:12 (CEST)

A helyes megoldás Olive0-nál van, megfelelő forrással is. Tanulság: mindig meg kell nézni az eredeti forrást. :) Tehát helyesen: Imré sefer. És igen, így van: általános cím. Itt van róla egy rövid leírás (itt meg sok-sok oldal róla). Ebben az adatbázisban pedig elsőre 49 találat jön ki a címre, különböző korokból. --eLVe abcdefg 2013. április 1., 12:39 (CEST)

Húsvét

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 16:05 (CEST)

Hörghurut

Szócikk fordítása allapon kész van. Az Bronchitis szócikket nyithatóan-csukhatóan belefoglaltam. De szerintem a korábbi is maradhat, ha úgy látod jónak, de akkor vissza kellene nevezni Bronchitis-re, mert így nyilván ütik egymást. Ha valamit változtatnom kellene, írd meg. Üdvözlettel:Lji1942vita 2013. április 1., 18:28 (CEST)

"Katona fotók!

Szia!

Tájékoztatlak, hogy az az engedélyeztetés a [Ticket#2013031610004561] számon folyamatban van. További türelmedet szeretném kérni. Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. április 2., 11:53 (CEST)

Szia! Láttam a fésülést, és már bele is nyúltam. A {{sablon:Katona-engedély}} engedélyre miért nem kerül rá a már meglévő OTRS szám? Üdv. Tambo vita 2013. április 2., 12:17 (CEST)
Szia! Remélem nem ér retorzió, a tájékoztatásom miatt. Azt hiszem úgy korrekt, ha havonta egyszer tájékoztatlak a címben jelzett képek engedélyeztetésének helyzetéről. Sajnos az ügy egy hónap alatt nem lépett előre. A 2013031610004561 ügyiratszámon dokumentált engedélyezési eljárásban egy nüanszi, könnyen tisztázható aggályt próbáltam tisztázni a március 29.-én elküldött válaszlevelemben. Sürgetni nem akarok, sem ebben az esetben sem, a Bálint Andrásról -a 70. születésnapjára- gyorsan szerzett és feltöltött portré esetében. Üdv.! --Kispados vita 2013. május 7., 20:57 (CEST)

Szia! Kispados írogatja a képekre az OTRS számot. Sok képen rajta van a sablon, és van amelyiken mindkettő. Nem lehetne megcsinálni a sablont? Köszi. Tambo vita 2013. május 27., 20:24 (CEST)

Hörghurut utoljára

Szia! Bár rossz szakaszra linkeltél, kitaláltam miről van szó. ;-) Egyszerűen tökéletes, erre a megoldásra gondoltam már az elején. Csigabiitt a házam 2013. április 2., 12:14 (CEST)

Valóban nagyon jó lett. Egyetértünk. Üdvözlettel:Lji1942vita 2013. április 3., 08:03 (CEST)

Kedves

Segítségedet őszintén köszönöm:Lji1942vita 2013. április 3., 07:52 (CEST)

Üdvügy

Szia! Menet közben rájöttem, hogy mit látok, de tréfásnak találtam, ezért úgy hagytam. Ez nem a saját szellemességem, hanem a világé. OsvátA Palackposta 2013. április 5., 21:54 (CEST)

Szia! Ogodej szerint 3 tanúsítás szükséges ahhoz, hogy a felülvizsgálat lezáruljon. Ha gondolod, tanúsítsd. Üdv. Tambo vita 2013. április 12., 09:04 (CEST)

Azt hiszem, hogy komoly bajt csináltam a Lengyel-szovjet háború körül

Szia!

Sajnálom. Nem akartam, hogy gond legyen belőle. Gondosan elraktam a cikk törlése előtt azokat a lapokat, amelyek hivatkoztak rá:

   Károlyi Mihály ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Vilnius ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Gdynia ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Płock ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Kliment Jefremovics Vorosilov ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Második Lengyel Köztársaság ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Ukrajna történelme ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Hadseregcsoport ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Schwarzlose MG M.07/12 ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Witold Pilecki ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Szerkesztő:Marek Chalecki ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Maxime Weygand ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Pavel Alekszejevics Kurocskin ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Kék hadsereg (Lengyelország) ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Szerkesztő:Marek Chalecki/Második Lengyel Köztársaság ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Szerkesztő:Marek Chalecki/Lengyelország a második világháborúban ‎ (← erre mutató hivatkozások)
   Szerkesztő:Marek Chalecki/Lengyel Népköztársaság ‎ (← erre mutató hivatkozások)

Most - ígéretemnek megfelelően megpróbálom pl. a Károlyi Mihályról írott cikkben megadni a Lengyel-szovjet háború linket és redlinket kapok vissza.

Bevallom, elfogyott az ötletem. Nem tudom, mit kellene csinálnom: hiszen a cikk megvan, de nem látható pl. a Károlyi Mihály cikkből.

Elnézést az ügyetlenségemért.

Tudsz valamit kezdeni a fenti listával?

--Pepo41 vita 2013. április 12., 21:18 (CEST)

Saarinen

Ha "így nem maradhat" (értsd: jelenleg olyan szemét az egész), akkor megkérlek, szíveskedj nyugodtan javítani, hátha én is tanulhatok a hibákból. Előre is megköszönöm. Kellemes estét.--Linkoman vita 2013. április 14., 20:52 (CEST)
Köszönöm, hogy kijavítottad az elírásokat és több kedves szerkesztőtársunkkal együtt továbbfejlesztetted a cikket. (Ha máskor is attól tartasz, hogy "örökre" otthagyok egy félkész cikket, akkor nyugodtan javítsd máskor is.....)– Linkoman vita 2013. április 15., 10:29 (CEST)

Székelyudvarhelyi Népszínház

Leszűkítettem 1947-1992, szerintem elfér, van némi átfedés a Te Székelyudvarhelyi Művelődési Ház cikkeddel, nem olyan nagy gond szerintem. Amúgy gratula a Műv. Ház cikkedhez:-) Én most jóformán simán szerkesztem be az ötödik kötetet, persze {{RMIL-otrs2}} OTRS engedéllyel, erre az 5. kötetre én szereztem meg az engedélyt, 1-4. kötetre User:Istvánka. "Elvileg" az 1-4. köt már bent van. Üdv. --Mártiforrás 2013. április 15., 00:36 (CEST)

Jó helyen járok? Üzenet Pallertinek =

Te egy nagyon rendes és szuperinteligens ember vagy! Köszönöm figyelmességed, segítőkészséged, és az öszintén berátságos hangnemet. Veitsberger --Veitsberger vita 2013. április 15., 13:50 (CEST)

Támogatás

Köszönöm a támogató szavazatot :-), igyekszem megfelelni a bizalomnak. Ha bármi észrevételed van, jelezd nyugodtan a vitalapomon vagy e-mail-ben. --Rlevente üzenet 2013. április 17., 11:14 (CEST)

Clapton

Szia! Köszi, hogy szóltál, mert nem vettem észre, de látom közben javítottad: köszönöm. Üdv: Viloris Üzenj! 2013. április 18., 16:17 (CEST)

Cool TV.png

Szia! Nem értelek, hogy miért törölted a png-s változatot, amikor az jobb minőségű. Miért nem a jpg változatot törölted? --áкos9702 posta 2013. április 21., 10:09 (CEST)

Portik Tamás

Szervusz Nyuszi,

Már bocsánat, de a saját szavaimmal írtam egy részét. Mivel megfenyegettél, ezért megkérlek, hogy

1, Előbb rakd vissza az egészet.

Majd,

2, Töröld azokat a részeket amik másoltak voltak.

Ha ezt nem teszed meg akkor hosszas beszélgetésnek nézel elébe mivel nem igaz amit állítasz. Fontoslenne vita 2013. április 23., 09:22 (CEST)

Rendben. Kezdjük. Miért törölted a nem másolt részeket? Fontoslenne vita 2013. április 23., 09:46 (CEST)

Szerintem az udvariassági szabályokat két helyen lépted túl. 1, Mindent töröltél nem csak a másolt részeket. 2, Megfenyegettél, hogy ha visszaírom, akkor blokkolsz. Külön külön elnéztem volna ezeket, de együtt ez már azért durva. Ez nem tetszett, de lepjünk túl ezen és próbáljunk meg együtt tenni valamit. Fontoslenne vita 2013. április 23., 09:49 (CEST)

Szerintem indításnak jó volt az oldal. Szerinted nem. Kérdés, hogy hajlandó vagy e együtt dolgozni az oldal wikisítésén? Fontoslenne vita 2013. április 23., 09:51 (CEST)

Nem válaszolsz a kérdéseimre. Viszont próbálod előírni, hogy mit és hogyan tegyek. Ez nem segít! Fontoslenne vita 2013. április 23., 10:07 (CEST)

Újra megkérdezem: hajlandó vagy segíteni építeni a Portik Tamás c. lapot? Vagy csak rombolni tudsz? Fontoslenne vita 2013. április 23., 10:10 (CEST)

Egy kis sör neked!

Egészségedre! :D Mágus943 vita 2013. április 30., 16:04 (CEST)

Wikitábor

Kedves Pallerti! Öröm a köbön, nagyon szurkolok, hogy gyertek! :o) Ha úgy adódik, akár tovább is maradhattok, szállásban is és amiben kell, szívesen segítek, szólj bátran! Fauvirt vita 2013. május 3., 12:43 (CEST)

Teleki Ilona

Kedves vagy, igazán. Arra figyeltem fel, hogy hiába törölted, erőltették a copypaste-et.
Talán akkor még érdekes lehet, ha valaki gróf Bethlen azonos nevű feleségéről írna szócikket...

Volt egy fiatalabb Teleki Ilona grófnő is, szerintem róla szerettek volna egy szócikket írni. Ez az Ilona a múlt hónapban, április 15-én hunyt el az Egyesült Államokban, s bankár volt. Az egykori miniszterelnök Teleki Pál unokatestvére. Egyébként nem tudom, ő mennyire nevezetes. Emitt találtam róla két linket: [1], [2]. --Sphenodon vita 2013. május 11., 03:18 (CEST)

Igen ez így van, ezt a tartalmat másolgatta be kitartóan az anon. --PallertiRabbit Hole 2013. május 11., 03:24 (CEST)
Köszönöm intézkedésedet.--Linkoman vita 2013. május 17., 14:23 (CEST)

Fjordok

Szia! Köszönöm szépen a segítségedet itt is és a wikidatában is, illetve az üdvözlő lapot is a wikidatában! :) A fjordok elfogytak, ha jól látom, már csak a szócikkekben levő szavakat, belső linkeket írom át. Köszönöm még egyszer! :) --Sphenodon vita 2013. május 11., 03:09 (CEST)

köszönet

Szia Palerti!

Egyik műsoros cikkben úgy gondoltam ez egyértelműsítés hozzá nevezni, de kiderült oda mégse kell mert nem volt külön egyik nyelven se ezen más megnevezve. Köszi átmozgattad a vitát benne. :)

--Vakondka vita 2013. május 11., 22:31 (CEST)

Midichloriánok

Köszi a forrásmegadást, én is próbálkoztam, de a tied szebb lett. --Rlevente üzenet 2013. május 17., 13:04 (CEST)

Önvédelem plusz vitalaptörlés

Önvédelemre akkor van szükség, ha bizonyos szerkesztő(k) támadólag lépnek fel xy szerkesztővel szemben és ez utóbbi meg kívánja védeni magát e támadásoktól. A vitalap törlése meg annyit takar, mint, amennyit az adott szerkesztő törölni akar belőle. Ha egy sort, hát egy sort, ha az egészet, akkor az egészet. Ez nem szócikk névtér. Tény, hogy vannak olyan viták, amelyeknek az eredményeit összegezni lehetne egy újabb speciális lapon, ugyanakkor az is tény, hogy korábbi figyelmeztetések, rosszalló megjegyzések és letoló hangnemben írt mondatok éppúgy nem szükségesek, hogy örökre megmaradjanak, akárcsak a karácsonyi jókívánságok. Aki meg az egész lapot törölné, mert már nem akar a múlt dolgaival foglalkozni, az meg miért ne tehesse ezt meg. Az enciklopédia ettől még továbbra is működni fog. Ez nem változtat alapvetően semmin. Viszont lehetőséget ad a felhasználó kezébe, hogy a személyes tartalmakat, például neki szóló üzeneteket, a saját belátása szerint kezelje. Pusztán erről van szó. Ennél világosabban erről sajnos nem tudok írni. Most gondolj csak bele, vajon számítani fog-e 5, 10, 20 év múlva, hogy JózskaPista elrontott két mondatot, amikor szuahéli nyelvről lefordította azokat és ezt TeriPiri a szemére vetette a vitalapján. Szerintem nem. Ezért nem értem, hogy az ilyen tartalmakat miért kellene megőrizni? Az utókornak talán? Ezekre később már nem igazán lesz szükség.Porbóllett vita 2013. május 19., 23:02 (CEST)

Fénykép-engedély

Hova szükséges küldeni a Marton Veronika általi személyes engedélyeztetésről szóló dokumentumot?

Köszönöm.

Üdvözlettel: MW A hozzászólás szerzője Mindwalker (vitalap •  szerk) 2013. május 26., 10:06‎ (CEST)

üdvözlet

Szia. Kösz az üdvözletet, még fél év után is jól esik ;-) Kozmologus vita 2013. május 26., 13:55 (CEST)

Még egyszer kösz az üdvözletet. Légy szíves ellenőrizd le a szerkesztésem. Kozmologus vita 2013. május 27., 13:20 (CEST)

Köszönöm. Kozmologus vita 2013. május 27., 13:25 (CEST)

Fájl:Mail.google..jpg

Szia! Ez jogsértő, de én el vagyok tiltva a képektől Innen Üdv. Tambo vita 2013. május 27., 09:20 (CEST)

Köszönöm! Tambo vita 2013. május 27., 09:59 (CEST)

Képek engedélyezése

Szia, idemásolom Ercsaba74 üzeneteit, amiket a vitalapomra írt, miután kértem, hogy küldjön engedélyt a Fájl:DRKG.jpg képre. Tudsz neki válaszolni? Köszönöm. --Rlevente üzenet 2013. május 27., 17:22 (CEST)

Szia! Az általam feltöltött Fájl:DRKG.jpg kép, mint az az adatlapján is jeleztem, a cégem (ercomp) által készített grafika a fennállás 475. évfordulójára. Ugyanez a cég készítette a gimnázium honlapját is drkg.hu és jelenleg is karbantartója és frissítője. Az iskola vezetőségével egyetértésben készült el az oldal is a wikipédián, ahogy eddig az iwiw, google+ vagy a facebook oldalaik is. Az általunk tervezett és kivitelezett grafika a jelenlegi tudásom szerint a mi szerzői jogtulajdonunk, amiről lemondtunk a wikipédiára való feltétellel. Amennyiben ez nem elég, várom az információkat, miként tehetem jogtisztává a képet itt a wikipédián. Ercsaba74 vita 2013. május 26., 17:54 (CEST)
Elküldve a levél. Ercsaba74 vita 2013. május 26., 22:18 (CEST)
Szia! Mint tegnap este is jeleztem 22:18-kor, a levelet elküldtem, de azt azért nem értem, hogy az általunk megkért Dr. Korsós Bálint 2013.05.27 11:32-kor elküldött email által engedélyezett Fájl:Doczy.jpg-nak hogy van már OTRS engedélye, míg ezt még nem engedélyezte senki, pedig a levél fejléce szerint 2013. május 26. 22:16-kor lett elküldve. Talán van ötleted, hogy lehetne utánanézni, mi történt. Köszönettel: Ercsaba74 vita 2013. május 27., 15:17 (CEST)

Köszönöm! Elviekben hamarosan érkezik még egy engedélyezés Dr. Korsós Bálint-tól, az Fájl:ORTE.png képre. Megköszönöm ha odafigyelsz rá. Ercsaba74 vita 2013. május 27., 22:10 (CEST)

Szia! Visszatérnék egy képre, a Fájl:DRKG.jpg-re. Ez, mint írtam a Kollégium fennállásának 475. évére készített jubileumi verzió. A kérdés az, hogy ugyanazzal az eljárással tegyem fel a normál verziókat is? Abból 2 féle van, de most elsősorban arra gondolok, amiből származtattuk a jubileumit és itt látható. Illetve másik kérdés, hogy kell jelölni, hogy ez a jubileumi logónak egy másik verziója? Ercsaba74 vita 2013. június 2., 18:39 (CEST)
Szia! Megkérlek, ahogy időd engedi, nézz rá az engedélyező levelekre. Küldtem én is egyet még, és Dr. Korsós Bálint-tól is ment 2 levél (a másodikban több képet engedélyez). Köszönöm! Ercsaba74 vita 2013. június 5., 08:51 (CEST)
Szia! Pontosítok, 3 engedélyező levél ment Dr. Korsós Bálinttól (ebből az első és utolsó fel lett dolgozva általad), a másodikban 9 képet engedélyezett. Ugyanakkor az OTRS üzenőfalra is írtam, hogy közben el lett küldve az első engedély Győri Józseftől, a DRK Gimnáziumának igazgatójától is. Megköszönöm, ha az összes DRK képet tudjátok rendezni, mert akkor jönnének a jövő héten újabbak is, és így lassan a szócikkek is elnyernék végleges formájukat. Ercsaba74 vita 2013. június 9., 15:19 (CEST)
Időközben egy része pont rendeződött. Köszi! Ercsaba74 vita 2013. június 9., 15:20 (CEST)
Szia! Egy logó kimaradt, pontosabban ez: Fájl:DRKG-1538.jpg. Az engedélyt Győri József igazgató küldte el 7-én. Köszönöm! Ercsaba74 vita 2013. június 9., 16:04 (CEST)
Szia! Durván 1 perce továbbította az irodánk a nekünk is elküldött Győri József-féle engedélyező levelet, talán így könnyebb lesz megtalálni. Ercsaba74 vita 2013. június 9., 16:34 (CEST)
Újraküldessem, vagy elfogadható ebben a formában? Ercsaba74 vita 2013. június 9., 16:47 (CEST)
Nagyon köszönöm! Ercsaba74 vita 2013. június 9., 16:53 (CEST)
Szia! Lemaradt megint egy kép, pontosabban ez: Fájl:Jubileumi175-történet.jpg‎. A levélben 7 képre volt engedély, te hatra tetted fel. Megkérlek ellenőrizd le, köszönöm. Ercsaba74 vita 2013. június 10., 10:51 (CEST)
Még van valami, amit elfelejtettem. Van két kép, pontosabban Fájl:Dóczy internátusa.jpg és Fájl:Dóczy régi épülete.jpg, mindkettő szerzője több mint 70 éve halott. A feltöltésük óta még mindig nem „ellenőrizettek”, ki tudna ezekre ránézni? Ercsaba74 vita 2013. június 10., 10:57 (CEST)
Köszönöm! Segítséged kérném egy másik problémában is. Feltöltöttem ma egy képet a Fájl:A Szent András-templom és a Verestorony.jpg-t. Sajnos figyelmetlenségből a commonsra is ugyanezzel a névvel töltöttem fel egy régebbi képet ugyancsak a templomról és a toronyról. Kezdeményeztem a névmódosítást ott, de azt írták, hogy a magyar wikipédiára feltöltött kép nevét kell megváltoztatni. Így a kérésem az lenne, meg tudnád-e változtatni A Szent András-templom és a Verestorony2.jpg-re a nevet. Előre is köszönöm. Ercsaba74 vita 2013. június 11., 18:08 (CEST)

Átneveztem a képet (egyébként ezt szerintem Te is meg tudod tenni, az oldal tetején jobboldalt a lefelé mutató kis háromszögre kattintva). Ezt miért nem a Commonsra tetted fel? Jó lenne ehhez is beírni a szerzőt (vagy azt, hogy ismeretlen) és a kép készítésének (legalább körülbelüli) idejét, valamint bekategorizálni. --Rlevente üzenet 2013. június 11., 20:36 (CEST)

Szia! Van pár engedélyem elfekvőben, ami a Debreceni Kollégiumhoz kötődik. Az egyik levél 2013. június 12. 11:23-kor lett elküldve a gimnázium egyik tanára által (ő fotózta), egyet még én is küldtem előtte egy nappal, pontosabban 2013. június 11. 14:00-kor és elviekben van még egy harmadik is, melyet hirtelen nem találtam meg most. Mindegyik levélben több kép lett engedélyezve. Nagyon hálás lennék, ha utánanézel. Köszi! Ercsaba74 vita 2013. június 24., 22:19 (CEST)

Fájl:Szilágyi Aladár.jpeg

Szia! Jogsértő innen: innen Üdv. Tambo vita 2013. május 28., 08:01 (CEST)

Katona-engedély

Pedig nem olyan bonyolult! " A budapesti Katona József Színház honlapján megjelent képek. A színházzal kapcsolatos plakátokról, felületekről, hirdetésekről és minden egyéb a színházzal kapcsolatos, a kedvezményezett szerkesztő által készített fotó..... Kérem, hogy a színházat, mint a szerzői jogok tulajdonosát az alábbi módon jelöljék meg: A fotós, forrás feltüntetésével. http://katonajozsefszinhaz.hu/ A színház rendelkezik a fotók szerzői jogával, a fotósokkal megkötött szerződés értelmében. A kedvezményezett által készített fotók leírásából derüljön ki, hogy a színházról készült." Biztosan ez van benne. Szerintem túl lett dramatizálva. Üdv. Tambo vita 2013. május 28., 08:36 (CEST)

OK! Köszi! Tambo vita 2013. május 28., 08:49 (CEST)
Köszönöm a téma lezárása érdekében tett intézkedéseidet. Üdv.! --Kispados vita 2013. május 28., 16:38 (CEST)

Re OTRS kezelő

Megelégeltétek a folyamatos csesztetést? :-) Jó módszer, üljek be a székbe, hogy engem sürgessenek mások. Tréfát félretéve, köszönöm a felkérést, hadd gondoljam végig, hogy mennyire fér ez össze a szerkesztői és az admin-tevékenységgel, meg (elsősorban) a privát feladataimmal, amik júniustól várhatóan megsokszorozódnak. --Rlevente üzenet 2013. május 28., 09:39 (CEST)

Tudom, hogy a felkéréssel nem piszkálni akartál (remélem, Te és a többi OTRS-kezelő sem annak veszi az Üzenőfalra írt bejegyzéseimet), és nagyon jól esik, hogy számítasz rám. Az összeférést nem jogi értelemben írtam, hanem praktikusan. A jövő héttől valószínűleg az eddigi idő töredékét fogom tudni a WP-ra fordítani... --Rlevente üzenet 2013. május 28., 10:29 (CEST)

Szerkesztő:SzilveszterDrift

Szerintem György Szilveszter, mint magyar bajnok, megér egy szócikket, persze kissé átfogalmazva és a Fő névtérbe áttéve. --Rlevente üzenet 2013. május 28., 13:56 (CEST)

Köszi az átnevezést. Képjárőrözés közben bukkantam rá, de nem volt időm belemélyedni. A profilképét is rendbe kell tenni. --Rlevente üzenet 2013. május 28., 20:38 (CEST)

Pásztázó elektronmikroszkópia

Gyakorlatlan vagyok a szerkesztésben, ezért fordulok a szerkesztőhöz.

Az elektronsugárzás és elektronoptika fejezet tartalmilag nem világos, különböző fogalmak keverednek. Ezeket, most "bővebben" szeretném tisztázni, a szerkesztő majd fogja tudni, hogy kell belenyúlni a szövegbe. Megkülönböztetünk pásztázó elektronmikroszkópot (PEM vagy angolul SEM), pásztázó transzmissziós elektron mikroszkópot (STEM), transzmissziós elektronmikroszkópot (TEM) illetve a TEM/STEM kombinációt. A szövegben emített Abbe-képlet csak a fénymikroszkópiában és a transzmissziós elektronmikroszkópiában releváns, a pásztázó elektronmikroszkópiában nem. Klasszikus értelemben vett optikai leképezés, ahol az optikai törvényei alakpján meghatározzuk a sugármenetet és a lekéepzést, a pásztázó elektronmikroszkópban nincs. A PEM elektronoptikájának egyetlen feladata, hogy vékony elektronnyalábot állítson elő és a mintából pontonként gyűjtött információt (elektronokat vagy röntgensugárzást vagy fényt stb.) erősítés után egy képernyőn ugyanolyan sorrendben képpé alakítsa. A cikkben előforduló mondat: " A De Broglie-képlet[6][27] alapján minél magasabb a gyorsítófeszültség, annál alacsonyabb hullámhossz érhető el. (Louis de Broglie[28]). Az alacsonyabb hullámhossz az Abbe-egyenlet[29] alapján nagyobb felbontóképességet tesz lehetővé" igaz, de csak a fénymikroszkópra és a transzmissziós mikroszkópra igaz a PEM-re nem. A hozzászólás szerzője Dr. Pozsgai Imre (vitalap •  szerk) 2013. május 29., 10:27‎

Pásztázó elektronmikroszkópia

Tisztelt Szerkesztő!

Most paragrafusonként nézem át a "Pásztázó elektronmikroszkópia szócikket és az "Egyidejű képalkotási eljárások" fejezetéhez értem. Ez szakmailag -bocsánat- zavaros.

A transzmisszió elektronmikroszkópiának (TEM) nincs keresnivalója a Pásztázó elektronmikroszkópia címszó alatt. Elvileg a pásztázó transzmisszió elektronmikroszkópiának lenne keresnivalója itt, de az annyival eltér az explicite ki nem mondott, de valójában reflexiós pásztázó elektronmikroszkópiától, hogy az új címszót érdmelne a pásztázó elektronmikroszkópia mellett.

A szöveg azt állítja, hogya TEM csak lényegében a rugalmasan szórt elektronokat tudja hasznosítani a többinek inkább zavaró jellege van. A többire épül fel az analitikai elektronmikroszkópia (Másik tankönyvem Pozsgai Imre "Az analitikai elektronmikroszkópia alapjai, ELTE Eötvös Kiadó ISBN 963 463 005 7). Az energia veszteséget szenvedt elektronokat analitikai célra használják fel az ú.n. elektronenerigiaveszteségi spektroszkópiában. Az energia veszteséget szenvedett elektronok röntgen sugárzást és Auger-elektronokat hoznak létre, felbecsülhetetlen jelentőségű módszerek a nagy laterális felbontóképességű analitikában. Azon túlmenően, hogy a mintán átment elektronintenzitás a tömegsűrűség függvényében változik (ennek különösen biológiai minták esetén van nagy jelentősége) a vizsgált minta kristályszerkezete is nagy hatással van a transzmittált elektron-intenzitásra. Az elektrondiffrakció jelenségét már a legrégebbi elektronmikroszkópok is használták anyagszerkezeti vizsgálatra és kémiai anyagazonosításra.

Az általam felsorolt néhány tudományterület. pásztázó transzmissziós elektronmikroszkópia, elektronenergia-veszteségi analízis, Auger spektrometria, elektronsugaras röntgen mikroanalízis és elektrondiffrakció olyan széles tudományterületek, hogy a pásztázó elektronmikroszkópiánál "egyidejű képalkotási eljárások" címszó alatt említeni zavaró lenne. A hozzászólás szerzője Dr. Pozsgai Imre (vitalap •  szerk) 2013. május 29., 11:02

KiWi

Köszönöm szépen! Igyekszem megszolgálni! :-) Ogodej vitalap 2013. május 31., 18:04 (CEST)

OTRS

Szia! Megérkezett az engedély a {{Sablon:Hármashatárhegy-engedély}}-re. Ránéznél? Üdv. Tambo vita 2013. június 3., 10:12 (CEST)

Szia! Előre is köszönöm! Üdv. Tambo vita 2013. június 3., 13:51 (CEST)
Szia! Nem szeretnélek sürgetni! Lesz OTRS szám? A Katona-engedély már használható? Üdv. Tambo vita 2013. június 6., 11:39 (CEST)

Tahi

Bocs! Azt hittem az infoboxba benne van, nem vettem észre a forrást! Lacika455 vita 2013. június 4., 22:50 (CEST)

Szerkesztői lap

Szerintem az itt a kérdés, hogy egyesek hogy gondolják, hogy az adott fél kikérdezése nélkül szerkesztgetik a usepage-ét. ha én ugyanezt csinálnám, rögtön blokkot kapnék. Ja, persze, adminok, bocsi, elfelejtettem. --XXLVenom999 vita 2013. június 9., 11:45 (CEST)

Tinóru

Szia! Nem véletlenül írtam úgy, ahogy. Helyesen tinóru. Csigabiitt a házam 2013. június 15., 19:16 (CEST)

Semmi gond. Én kérek elnézést, ha nyers voltam. Épp a tinorúkat rendezgettem. Előtted Farkasgergely törölt egy tinorúoldalt, amit nem kellett volna, aztán meg jöttél te a redlinkkel. Erre úgy voltam, mint a nyuszika: Tudod mit róka, cseszd meg a porszívódat!!. Csigabiitt a házam 2013. június 15., 19:26 (CEST)

'Katona" képek engedélye

Szia!

Szeretném megköszönni, amit eddig tettél az engedély véglegesítése érdekében. Én szépen lassan feladom ezt a küzdelmet.

Egyszerűen nem értem, miképpen lehetséges, hogy közel, három hónap alatt nem kaptam meg a pontosításra javasolt szöveget és válaszra sem lettem méltatva. Ez annál is inkább furcsa, mert az engedélyező szerkesztő hezitálása csak a "katonás" képek kis csoportjára (fotóművészek előadás képei) vonatkozott. Ha szükségesnek látod szívesen megküldöm Neked a közel négy hónapja kezdődött ügy meghatározó stációit, a tisztánlátás érdekében. Egyébként az engedélykérést az OTRS platformra névre szólóan küldtem. Meglepetésemre választ más szerkesztőtől kaptam, anélkül, hogy ennek okáról engem tájékoztattak volna. Az utóbbi szerkesztőnek címeztem a kérésére megküldött válaszomat. Erre nem kaptam reagálást a mai napig sem. Ez azért is nagyon kellemetlen, mert a színház megnyugtatott, hogy bármilyen tartalmi vagy formai módosítást azonnal végre tudunk hajtani az engedélyen. Ez nekem azért nagyon kellemetlen, mert az OTRS pontosítás elmaradása miatt a kapcsolatunk megszakadt, az ígért szavamat nem tudtam tartani. Hangsúlyozni szeretném, hogy hazánk egyik legrangosabb színházával sikerült, azonnali, jó kapcsolatot, együttműködést kialakítani. Ez a társulat az elmúlt harminc évben öt földrész, 40 országában vendégszerepelt.

Egyébként nem akartalak ismételten zavarni ezzel a témával, vártam volna türelmesen. Mától azonban olyan félelmeim vannak, hogy a "Katona" által már engedélyezett képek bármikor törlésre kerülhetnek, én ugyanis ebben a pillanatban semmit nem tudok tenni, az engedély lezárása érdekében sajnos egyes sablonok paraméterei szerint a engedélykérés határideje lejárt.

Szeretnélek megkérni, ha ez Neked nem probléma, hogy levelemre ne a vitalapomon válaszoljál. email címem nyitott a user-lapomon, de nekem az sem okoz problémát, ha itt rögzíted válaszodat.

Egyébként a wikipédiából való kivonulásom jól halad. Éppen ma sikerült feltöltenem az évek óta feltöltésre váró emléktáblák utolsó darabját. Még mindig remélem, hogy a "Katona" képek ügyét is helyre tudom tenni két-három szerkesztő által kikényszerített távozásom után.

Ismételten elnézésedet kérem a zavarásért. További jó hétvégét és jó szerkesztést kívánok! Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. június 15., 22:56 (CEST)

OTRS-lista

Írtam már grinnek, de még nem válaszolt. --Rlevente üzenet 2013. június 26., 20:29 (CEST)

Írtam Daminak. --Rlevente üzenet 2013. június 27., 22:18 (CEST)

OTRS

Szia! Ebben – a korábbiakkal ellentétben – sajnos már nem tudok segíteni, mivel már nem vagyok OTRS-agent, így a levlistán se vagyok fent, tehát adminjogom sincs már rá. Cassandro Ħelyi vita 2013. június 27., 13:55 (CEST)

Fájl:Kaszás Attila.jpg

Szia, miért vetted le róla a Magyar színészek kategóriát? --Rlevente üzenet 2013. június 30., 20:29 (CEST)

Azt akarom, hogy halj meg.

Mert zsido vagy. 79.249.108.202 (vita) 2013. július 1., 20:57 (CEST)

Zsidókat nem szolgálunk ki

A reptér meg arra van... 195.56.146.50 (vita) 2013. július 8., 22:52 (CEST)

Értesítés adminisztrátori intézkedésről: Elfogadhatatlan vitastílusa miatt 195.56.146.50 szerkesztő a vitát csak 1 giga-annum után folytathatja. --PallertiRabbit Hole 2013. július 9., 05:25 (CEST)
Figy, Pallerti kedvenc játéka az, hogy titokban, bejelentés és értesítés nélkül, más adminok háta mögött blokkolgat komplett szubneteket. Aztán utólag már nem lehet sokat tenni - nyilván nincs az a hülye szerkesztő, aki egy pár letiltott anon miatt összeakasztaná a bajszát egy adminnal. Tehát Pallertinek ez a játéka, nekem meg az, hogy ott rúgok belétek, ahol tudok. 88.217.109.158 (vita) 2013. július 12., 07:10 (CEST)

Infobox

Szia! Én is válaszoltam, a felvetett kérdésem gondoljuk át. Szerintem úgy jobb lenne. --XXLVenom999 vita 2013. július 11., 11:12 (CEST)

Pécsi Dohánygyár

Szia, látom végül nem törölted a Pécsi Dohánygyár előző verzióját, hanem visszaállítottad átirányító oldallá.

Szerintem egy korábban elírt, nyelvtanilag hibás alakot kár fenntartani, ezért javítottam végig a rámutató hivatkozásokat, hogy törölhető legyen. Tudom bizonytalan írásmódú címeknél meg szoktuk hagyni az átirányítást, de a tulajdonnév kis kezdőbetűvel írása olyan durva hiba, amire szerintem nem indokolt átirányítással készülni, ha így tennénk akkor végtelen számú helyesírás-hibás átirányítóoldalt csinálhatnánk minden szócikk mellé. Tehát javaslom gondold meg még egyszer, hogy nem okosabb-e ezt törölni.

További jó munkát kívánok.-- EniPort eszmecsere eszmecsere 2013. július 18., 05:39 (CEST)

wikitábor

Szia! Előzetes beszélgetéseink alapján kérdezlek, hogy jöttök-e és hogy mettől-meddig (fontos lenne, a szállások miatt)? A napokban küldtem Neked wiki-mailt (mettől meddig jönnél, hanyad magaddal; van lehetőség támogatásra az egyesülettől; póló méret-szín - milyet kérnél; jönnél-e barlangozni vasárnap délelőtt)... megkaptad? Fauvirt vita 2013. július 18., 18:22 (CEST)

Szia! Először is köszönöm, hogy ott voltatok és a bejegyzést a tábor-lapon, no meg a forgatást is a commonson!!!! :o)) Fauvirt vita 2013. augusztus 4., 13:33 (CEST)

re Netöröld!

Köszi, most már tudom. --Rlevente üzenet 2013. július 25., 06:47 (CEST)

Join LinkedIn and see how you are connected to ViaMap Ltd. It's free!

Kedves Palerti, a fenti címet a közleményedben nem idézted ,s ez azért lett volna fontos, hogy látszódjék a két csoportosulás (?) együtt dolgozik. Az egyértelmű, – és a fent címből is kitűnik,– hogy a a Lindeln oldalain használt feltételek [terms of use] visszautalnak a[ViaMap]-re.--Bang Jensen vita 2013. július 28., 14:25 (CEST)

Válaszod az volt, hogy "ez komoly? Most látom, hogy jött egy újabb üzenet is, azt elolvasom, s aztán folytatom.A 13:16 Órakor irt és a komolyságot negligáló egysoros leveledet nem találom a vitalapomon.Törölted? Vagy a 38 fok miatt WikiVakságom lett. Üdv.--Bang Jensen vita 2013. július 28., 15:15 (CEST)

A most jött üzenetben csak annyi volt, hogy „reagáltam”. Nos, örülök, hogy a [ViaMap] első lapján levő linkre, a Lindeln -re való utalásra felhívtad a figyelmet, igazad volt a megfogalmazásom vitathatóságában. Azt viszont fenntartom, hogy a [ViaMap] felhasználására vonatkozó feltételeket – visszautalva – a Lindeln tartalmazza..Arra a pontra is hivatkoztam, ahol ez megállapítható. A két szócikk közötti összefüggésre a Lindeln bevezetője, címe utal. Az a cím ami a „connection” szót tartalmazza, ami ebben a mondatszerkezetben összefüggést jelent magyarul, ezt erősíti meg. Ha nem így van, szívesen várom az érveidet, gondolom RLeventével is megbeszéled, aki ennél a cikknél a mentorom. Úgy tudom adminisztrátor vagy, akik tapasztalatom szerint nem szoktak félmondatos, az iróniánál erősebb hangvételű megjegyzéseket tenni egy szerkesztőre, nem méltó a tisztséghez. Magam most nem egy szokásos pont, pont vesszőcske vitában vagyok benne, hanem ahogy átnéztem WP-t minden szerkesztőt foglalkoztat, hogy ne botoljon el a szerkesztői jogokban, melyek mint tudjuk nagyon erősek- Köszönettel üdvözöl:--Bang Jensen vita 2013. július 28., 15:43 (CEST)


A 15:43-kor írt levelemben válaszoltam. megismétlem, örömmel várom az észrevételedet, s főleg abban a bizonyára segítő véleményedet, hogy az angol szöveg szerintem egyértelmű megfogalmazása szerint van e a két szócikk között a feltételek tekintetében [use of terms] kapcsolat. A „nemlegesség tény„” bizonyítása bizony elég nehéz dolog, de most arról van szó, hogy jogvédett-e a felhasználni kívánt térképszelvény, vagy sem. Mivel csak a „komolytalanságon” bosszankodtál úgy tűnik, hogy nem olvastad az előtte lévő, Rlevente szerkesztőnek irt két bekezdésnyi álláspontomat, szeretném, hogy arra is reagálnál és a WP szabályzatban is szereplő [közkincs] értelmezéséről elmondanád az álláspontodat. Ez vita lenne, mégpedig a szerzői jogi törvénybe is átkerült megállapítás, hogy egy régen lejárt anyagot nem éleszt fel annak digitalizása.--Bang Jensen vita 2013. július 28., 16:00 (CEST)

új fejezet a szerzői jogi vitában (szócikk: Felsőszentmárton´)

Kedves Pallerti, minkét levelet - RLevente írását és a te leveledet megkaptam. Tegyük a fel, vagy tennénk félre a két „két szereplő” közötti összefüggést. De akkor mit kezdjünk, kezdesz ezzel a a szöveggel, amely a ViaMap honlapján van:

ViaMap Ltd |Linkedln

Alatta: By using this site you agree to Linkedln's terms [terms of use]

Tehát az összefüggés több annál amit írtál, sőt a két oldal között megvan, vita tárgya lehet az: hogy' kell értelmezni azt, hogy a felhasználási feltételekben bizonyos szolgáltatásokat Linkedln ingyen ad át? akkor ez vonatkozik a ViaMapra is?

De azt kérem, hogy ezt a kérdést még gondoljuk át.

Érdekes és komoly a gondolatod amit a II. katonai felmérés jogállásáról írtál. A szerzői jogról szól 1999.évi évi törvény és a WP szabályzata érelmében egyértelműen [közkincs], mert: - amikor befejeződött a felmérés szerzői jogi törvény nem is volt - 1870 körül végeztek, a 70 év már kétszer eltelt, s a törvény szerint a digitalizálása nem éleszti fel a jogokat, mely új szerzői tárgyat nem teremt.Az hogy lehet mozgatni rajta egy kurzort szerzői jogi védelmet nem ad, mert a kezelési eljárást a törvény kifejezetten kimondva nem veszi védelmébe, kiveszi a védettségből. Lásd a WP önálló szócikkét a közkincsről. Nem akarnám elütni a vita komolyságát viccelődéssel, de ha egy WP szócikkből vagyok kénytelen idézni valamelyik 19.századi költő versét – aki egyébként versével nincs benne a WP-ban önálló szócikkben –, mert nem itthon írom a cikket és nem tudom levenni a könyvet a polcról, egyetlen kötelességem van, hogy megjelölöm pontosan a forrást. Vagy nem?

Gondolkodom azon amit írtál, s nagyon köszönöm. Jelentkezni fogok, de nem biztos, hogy ma, mert a 38 fok zavarja az eszemet.

Lenne egy kérésem. Bizonyára át tudod juttatni mindazt amit írtam RLevente szerkesztőnek és mentoromnak, legyél szíves megtenni. Ismét már fáradt vagyok leírni újra. Én megpróbáltam már szöveget másik vitalapra beilleszteni egyben, de ügyetlenségem folytán a másik vitalap mindig eltűnt.Üdv.--Bang Jensen vita 2013. július 28., 17:06 (CEST)

Felsőszentmárton térképével kapcsolatos felhasználási engedély banálisnak tűnő bonyadalmai

Kedves Pallerti, elgondolkozván tanácsodon megkerestem a [ViaMap] honlap vezetőjét, aki azt mondta, hogy ha egyáltalán kell az engedélyük, akkor azt a térkép alatt is feltüntetett [Arcanum Kft] vezetőjétől kérjem, mert a digitalizást ők végezték. [Biszak Sándor] az Arkanum Kft vezetője – aki igen neves a szakmában - nagyon barátságos volt, bár azt megjegyezte, hogy csodálkozik ezen a kérésen, mert a WP az [Erdély] szócikknél felhasználta az általuk digitalizást térképeket, engedélyt senki nem kért..Erre nem tudtam mit mondani. Ugyanebben az Erdély szócikkben Teleki Sámuel fényképéhez azt írta a szerkesztő - ugyanazt, amit eddig folyamatosan mondtam – -közkincs,mivel a 70 év védelmi idő lejárt. Felhasználási engedély nem kell.Holott egy német nyelvű honlapról van leszedve. Visszatérve: az Arcanum Kft a ViaMap nevében is hajlandó közölni, hogy nincs kifogásuk a honlapjukon szereplő térkép egy részének a felhasználásához, írt is nekem erről pár sort E-mailben, de az a peches helyzet keletkezett, hogy a saját UPC-s szerverük visszavágta a levelet, mint SPAM-et, más levél sajnos nem az engedély tartalommal meg átjött. Rossz a rendszerük. Biszak Sándor, aki bármelyik böngészőből is megállapíthatóan igen elfoglalt ember, talán a 40 fok melegre is tekintettel közölte, hogy neki nincs ideje az UPC-vel tárgyalni, hogy a több IP címük közül töröljék azokat ahol akaratuk ellenére SPAM tilalom van, vegye tudomásul a WP, hogy szóban megadta a hozzájárulását, tüntessük fel a kép alatt, hogy az ő honlapjukről származik, nem fog kifogást bejelenteni. A véleményem az, hogy a WP egységes gyakorlata érdekében is úgy járjunk el, ahogy az Erdély szócikknél közkincs, nem engedély köteles, s megjelölni a honlapot mint forrást. Nekem semmi aggályom nincs. Engedelmeddel mindezt elküldöm RLevente mentoromnak is, aki megígérte, hogy segít a kép beillesztésnél. Nagyon kérlek benneteket, ne írányítsatok az engedélykérési eljárás felé, egyrészt mert szükségtelen, másrészt láthatjátok, hogy Biszak nem csinált problémát abból, hogy a honlapja térképeit a WP az Erdély szócikknél felhasználta. Válaszotokat vár, üdvözlettel:--Bang Jensen vita 2013. július 31., 10:07 (CEST)

OK. Megjött a leveled két példányban is.Jó utat, ha megérkeztél keressél. Előre is köszönöm.--Bang Jensen vita 2013. augusztus 1., 13:53 (CEST)

Köszönet a segítségért.

Szia. Igazad van RLevente megoldása igen szellemes és a szócikk nagyon jó lett.Köszönöm a baráti szerkesztői beszélgetéseket is.Remélem jó utad van.Üdv.--Bang Jensen vita 2013. augusztus 2., 13:26 (CEST)

Kristóf Krisztián

Szia!

Láttam ellenőrzötté tetted a szócikket. Kérlek olvasd el a vitalapra írott megjegyzéseimet. Véleményem szerint a szerző értelmezés nélkül átvette a google fordítást.

Bocs a kotnyeleskedésért! --86.59.197.207 (vita) 2013. augusztus 6., 21:41 (CEST)

elkaszálta

Szia! Nem értem miért kell átfogalmazni. Ezt a tévéiparban így szokás mondani. Forrás nincs rá, de mivel 2009-ben sugárzott utoljára új epizódokat a csatorna és már rég levette a műsorról, így nem kérdés, hogy ez igaz. --áкos9702 posta 2013. augusztus 8., 07:07 (CEST)

Sokan szokták megkérdőjelezni az elkaszálta szó helyességét, nem vagy egyedül. :-) --áкos9702 posta 2013. augusztus 8., 14:42 (CEST)

Wikiszülinap

A közelgő jeles nap alkalmából szívből gratulálok.--Szilas vitalapom 2013. augusztus 9., 14:58 (CEST)

Isten éltessen sokáig! --Pagonyfoxhole 2013. augusztus 10., 13:40 (CEST)

Utólag is boldog wikiszülinapot kívánok! :) --Sphenodon vita 2013. augusztus 11., 13:33 (CEST)

Én is, én is!!!!! :o)) Fauvirt vita 2013. augusztus 11., 13:56 (CEST)

Én is boldog wikiszülinapot kívánok! Acélkandúr12 vita és üzenet 2013. szeptember 2., 17:10 (CEST)

Egy díj neked!

Apró Kedveskedések Csűrcsillaga
Boldog wikiszülinapot kívánok! Vadszederke' 2013. augusztus 10., 12:46 (CEST)

PayPal védelme

Szia! Indokolja valami a PayPal cikk védelmét. Úgy látom áprilisban védted le, de nem tudom az okát, illetve, hogy fennáll-e még, ezért jöttem és rákérdezek. Üdv: Piraeus vita 2013. augusztus 17., 19:31 (CEST)

Bocs ezt benéztem. És látom is, hogy miért védte le: anononk átírták rendszeresen a PayPal linkjét. Köszönöm a visszajelzésedet! Piraeus vita 2013. augusztus 18., 08:09 (CEST)

Bion-2

Szia! Ha ilyen célnév felszabadításos kérést kapok, én – mintegy ingyenes szolgáltatásként – megcsinálom az egész átnevezést, és takarítom a visszamaradó felesleget. A cikken belüli javítások viszont már a szerkesztőt terhelik. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. augusztus 21., 17:44 (CEST)

Jogos, végül is akkor nem kell lesni annak aki kérte, hogy megvan -e. Legközelebb céllap-felszabadtással csinálom.--PallertiRabbit Hole 2013. augusztus 21., 19:12 (CEST)

Válasz

Én is, köszi! --XXLVenom999 vita 2013. augusztus 22., 15:48 (CEST)

Tervezett elavulás

Nagyon köszönöm a segítséget! Igen, jól értetted a szándékomat és villámgyorsan javítottad a bakimat. Köszi +1x Bokorember vita 2013. augusztus 23., 14:55 (CEST) Ja s még ez: ezzel az oldallal kell még valamit tennem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Bokorember/tervezett_elavul%C3%A1s - most már inkább előbb kérdezek. kösz Bokorember vita 2013. augusztus 23., 14:57 (CEST) Köszi Bokorember vita 2013. augusztus 23., 15:26 (CEST)

MACZÓ....

Rendben van. Csak gondoltam szólok neki.Porbóllett vita 2013. augusztus 25., 09:11 (CEST)

Megoldva sablon

Nos, mostantól ezt is tudom.Porbóllett vita 2013. augusztus 25., 10:05 (CEST)

Szűrő

Szia. Bocs, nem tudtam. Ezt a tartalmat már rengetegszer létrehozták. Emiatt nem gondoltam komolynak. FarkasgergelyÜzenet 2013. augusztus 26., 21:39 (CEST)

Visszaállítottam közben. FarkasgergelyÜzenet 2013. augusztus 26., 21:43 (CEST)

Medgyaszay kép

Köszönöm! Én könnyelműen, megérzésre közkincsnek tituláltam. Tambo felelőtlenül vitatta. Te viszont profi módon rákutattál. Hosszan tartó taps! OsvátA Palackposta 2013. augusztus 27., 20:31 (CEST)

Múzeum wikipédia

Kedves Pallerti!

Láttam törölted a múzeumi írásomat. A szöveg illetve a képek publikálására engedélyt kaptam a múzeumtól. Kezdő szerkesztő vagyok, légyszíves indokold a törlést, illetve adj útmutatót arra, hogyan javítsam. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Hgabor98 (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 28., 22:58‎ (CEST)

Dél-Korea

Szia! Mi alapján lett ez átnevezve? Mert Vitya azt mondta? Hol volt erről közösségi megbeszélés? Egy rakás országnak nem a "hivatalos" elnevezésével operálunk Kína sem Kínai Népi demokratikus Köztársaság néven van, mi alaján nevezgetjk át a Koreákat? Vityának már megmondtam a műhelylapon is, hogy ezt nem ő fogja eldönteni. Én nem láttam erről közösségi megegyezést sehol. Légy szíves visszaállítani az átnevezést és megvárni, amíg erről konszenzus alakul ki! Köszönöm. Xiaolong Üzenő 2013. augusztus 29., 11:15 (CEST)

Másfél napig volt kint a kocsmán a kérdés, egy darab támogató és kettő ellenző hozzászólás, egy feltételes igen (csak ha az összes országot átnevezzük) és egy mellékes hozzászólás alapján nevezeted át a szócikkeket. Miért? Xiaolong Üzenő 2013. augusztus 29., 11:42 (CEST)

Ismersz, hirtelen fel tudok indulni, elnézést, ha nyers voltam, de tényleg döbbenetes volt számomra, hogy mindenféle közösségi döntés nélkül át lettek nevezve. Legközelebb az ilyen szócikkeknél mindneképp utána kell járni a közösségi oldalakon, hogy lett-e döntés az átmozgatásukról, vagy csak valaki partizánkodik. Mégsem a Naruto epizódlistájának átnevezéséről van szó, hanem egy ország szócikkéről. Üdv Xiaolong Üzenő 2013. augusztus 30., 10:02 (CEST)

Baráka

Köszi, hihető hogy azokról az épületekről van szó, de se szöveges, se térképi forrás nincs, ami elfogadható lenne rá vonatkozóan. Ennek alapján én továbbra is azt gondolom, ne szerepeljen a cikkben, mert nem igazolható megfelelően.

--Peyerk vita 2013. augusztus 30., 17:18 (CEST)

Sablon:Katona-engedély

Szia! Köszönöm, hogy végre sikerült döntést hozni! Üdv. Tambo vita 2013. szeptember 1., 15:37 (CEST)

Szia! Köszönöm intézkedésedet! További jó szerkesztést kívánok! --Kispados vita 2013. szeptember 1., 20:43 (CEST)

Köszönet

a kedves megemlékezésért, üdv--Szilas vita 2013. szeptember 1., 17:21 (CEST)

Re: OTRS

Szia! Nem katasztrófa, ha más dolgozik helyettem. :-) Ha le tudod zárni, akkor zárd le nyugodtan. Ha csak én tudom, akkor majd megteszem én. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. szeptember 5., 14:25 (CEST)

Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. szeptember 5., 14:50 (CEST)

Wiseman másolmány

Szia! Utánakérdeztem, és kiderült, hogy nem a permissions-hu@wikimedia.org címre küldték az engedély adást, hanem a permissions-commons@wikimedia.org -ra. Előkerestük a levelet, és ma elküldettem újra, a jó címre. Van lehetőség a szöveg visszaállítására? Mi ennek a folyamata? Üdv! Deligabi vita 2013. szeptember 6., 10:48 (CEST)

Köszönet

Teljesen váratlanul ért a megtisztelés. Nagyon meg vagyok hatva (ez nem udvariasság)Kaboldy vita 2013. szeptember 6., 19:44 (CEST)

térképek

Kedves Pallerti!

Kérlek segíts nekem! :) Egy szócikkhez térképet szeretnék rendelni, olyasmit, amit általában Magyarország kistájainak egyik-másik szócikkénél is láthatunk. Úgy tűnik nekem, mintha valami sablon létezne rá, vagy legalábbis elég egységesen jöttek létre ezek, de már megőrülök az össze-vissza kattintgatásba, keresgélésbe. A területről, melyről írok, még nem létezhet ilyen térkép, így meg lehet magamnak kellene megalkotnom. Tudnál nekem ötleteket adni, hogyan?:) Köszönöm válaszodat előre is!

Szép napot! Zsofeszgy vita 2013. szeptember 18., 07:09 (CEST)

GLAM ZOO - Felhívás

Kedves szerkesztőtárs!

Szeretnélek felkérni, hogy vegyél részt a Miskolc-műhely legújabb projektjében a GLAM ZOO-ban.

Segítségedre, szakértelmedre feltétlenül számítunk!

Miskolc-műhely Vadszederke' 2013. szeptember 19., 23:53 (CEST)

Kaftán

Ezek maradhatnak, mindegyik a rendes kaftánt, a fő jelentést jelöli, nem ezt a mellékest, amire át volt irányítva. Xiaolong Üzenő 2013. szeptember 25., 20:45 (CEST)

Agyasleves

Még ilyen nem volt! Rátettem a sablont ás mentettem, aztán megakartam nézni hogy jól működik-e a sablon, de már nem volt sehol a lap. Kíváncsi voltam arra ki volt ez a gyors/villámkezű admin.:-) Hát most gratulálok neked.gratulálok - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. szeptember 27., 03:27 (CEST)

Tudnál segíteni

A Commons-ra feltöltöttem 10 képet (saját rajzok), azonban én nem tudok englisül - ezért magyarúl adtam meg a leírását. Ezeket kellene angolra változtatni. Ha nem tudod vállalni az sem nagy baj, de akkor a KF-en klell valakit keresnem. Ha megcsinálod előre is köszönöm.

szerkesztő:ablakmester

Miért elfogadhatatlan azonosító az ablakmester? Jó lenne tudni. Nnaapot vita 2013. október 2., 20:52 (CEST)

Khmm. Nnaapot vita 2013. október 8., 19:37 (CEST)

Szia. Úgy látom blokkolni sokkal könnyebb mint egy ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolni. Nnaapot vita 2013. október 10., 20:48 (CEST)

Köszönöm kedves válaszod. De többször is elolvastam már. Talán ezt feltételezhetted volna rólam. Nincs benne az a régebben szereplő kitétel, hogy szóösszetétel nem lehet azonosító. Lehet, hogy 2012. augusztusában még ott volt, de most nincs. Ergo legyél kedves a blokkot feloldani ezen szerkesztőre. Nnaapot vita 2013. október 11., 17:06 (CEST)


Ablakmester egy cég név? Elég furcsán értelmezed a szabályokat. Én tudok Pallerti nevű cégről, mégse fogok blokkot kérni rád. Szeretném hinni, hogy van remény arra, hogy valamikor megváltozol. Nnaapot vita 2013. október 12., 18:06 (CEST)

Előlap.jpg licencelés

Szervusz Pallerti!

Kösz a figyelmességet. De nem felejtettem el, csak belül maradok az előírt időkereten.

Üdvözöl: *feridiák vita 2013. október 18., 12:17 (CEST).
P.S. Nicknevem nem Feridiák, hanem *feridiák.

Védett sablon

Szia! Jelzi, hogy védett. Lásd WP:AÜ. Én csak előtte tudom rátenni, hogy az adminnak utólag ne kelljen ezzel külön foglalkoznia. --84.3.90.28 (vita) 2013. október 20., 16:19 (CEST)

Translatewiki

Szia! Ott egyszer regisztrálni kell, és külön engedélyt kell kérni, hogy fordíthass (amit simán megadnak). Lásd https://translatewiki.net/wiki/Portal:Hu is. Nem emlékszek pontosan, hogy hogy kell, de biztos van eligazítás, ha elkezded, például a kezdőoldalon translatewiki:. --84.3.90.28 (vita) 2013. október 20., 16:37 (CEST)

Fájl:2013 wag-al.jpg

Szia, visszaállítanád ezt a képet? OTRS-en van engedélye 2013101310004106 {{kettős licenc}}(?)-re. Szerző: Kucsora Réka. Át is kéne nevezni valami értelmes névre... Köszi! Xiaolong Üzenő 2013. október 29., 12:38 (CET)

Hibás cím

Hachi, a leghűségesebb barát (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
Szia! A minap átneveztem ezt a csonkot Hachi-ra, de látom, hogy a PORT.hu-n, és az interneten talált borítókon is a Hacsi név szerepel, ahogy egyes szócikkek (pl. Richard Gere) is Hacsiként hivatkoznak rá. Visszanevezni nem tudom, mert le van védve a létrehozás ellen. Tudnál segíteni, ha már egyszer hülye voltam? Üdv: Kohlins vita 2013. november 1., 18:02 (CET)

Köszönöm szépen, és bocsánat a kellemetlenségért. Üdv: Kohlins vita 2013. november 1., 22:00 (CET)

Gépi fordítás sablon

Szia: Amilton de Cristo-t gépi fordítás miatt törölted. Töröljem-e 187.70.35.2 lapon tett figyelmeztető sablont is, vagy az maradjon? Akela vita 2013. november 2., 12:41 (CET)

Himnusz-könyv vár a Wirodában

Kedves Pallerti!

Köszönöm a Himnusz-könyvnek szentelt figyelmedet. A műben jelent meg először Himnuszunk 1844-es első kiadásánk hasonmása. A Madách-téri Wiki-irodában/Wirodában Andinál hagytam számodra egy tiszteletpéldányt. Ha jeleznéd, mikor mégy érte, odaugranék egy kézfogásra. Telefonom: 06-209-609-509.

Barátsággal üdvözöl: --*feridiák vita 2013. november 9., 08:23 (CET)

Soós Ferenc (matematika-fizika tanár)

Szia!

Kijavítottam a rá mutató hivatkozásokat. Üdv: Bencemac vita 2013. november 20., 09:17 (CET)

Nagyon köszönöm a hasznos infókat!! :-)

Rendben, feltüntetem az évszámot is.

A források megjelölésénél, bár átolvastam, nem igazán világos én mit nem írtam le jól. Gondolom a wikipédia forrásmegjelölések nem megfelelőek, ezeket javítom.

Az újságcikkeknél pedig az adott orgánumra felkerülés dátumát kell még hozzátoldjam.

Ennyi lenne a lapommal a teendő?

Ági

--Jónás Ágnes vita 2013. november 21., 14:20 (CET)

Válasz A mentor bejegyzésre a vitalapomon

Ezer köszönetem és hálám, hogy mentorálsz engem.

Válasz

Szia!

Idézem az oldal „gyakori kérdések” második pontját:

Can I use StatCounter Global Stats data for my blog/website/paper/project/book?

Sure. At StatCounter Global Stats we license our work under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported License. This means that you are welcome to use any information provided by StatCounter Global Stats, but please ensure to credit us (with a link) anywhere you use our stats/data/graphs.

Üdv: Bencemac vita 2013. november 22., 17:11 (CET)

Cikk terjedelem

Szia pallerti!

A cikkeknek ha jó a témaválasztása minimum (nyomdai formában mérve) hányas terjedelmű lap kell hogy legyen a szubcsonkolás elkerüléséhez?

Illegitim indoklások tömtelege

Szia,

Ahogy montad a nem cikk indoklás illegitim AT-re ezért illegitim indokkal megkifogásoltam ezt Ha tényleg nagy a gáz akkor átrakom TMB-re. a Hálózati térerő cikket. Küszönettel:

Adamradio vita 2013. november 23., 16:49 (CET)

Válasz az illegitim bejegyzés alfejezetére

Rendben köszönöm és majd leírom egy papírra hogy utána ott legyen hogy mindig tudjam.

Lementettem az URL-t

A kivett cikkváltozat URL-jét kimásoltam és beillesztettem

Válasz a cikk átdolgozására

Rendben úgy is jó ha átküldöd a vitalapomon és én pedig leírom egy papírra.

Holnap ugyanis mivel még én iskolás korú vagyok be kell pakolni az iskolatáskámat bár mivel nincs tanulnivalóm így kb 9-től már biztos gépközelben leszek. --Adamradio vita 2013. november 23., 19:38 (CET)

Járőr

Nagyon szépen köszönöm a támogatásodat! --Sphenodon vita 2013. november 23., 23:12 (CET)

Cikk struktúra

Nekem jó úgyis ha ma megnézzük a cikkemet és elmondod hogy hogy kell lexikonális cikket írni. Köszönettel: --Adamradio vita 2013. november 24., 18:40 (CET)

Re keverőpult szócikk

Rendben vagy ha az könnyebb a szekvenciávbal foglalkozó témával is foglalkozhatnánk, Mert úgy érzem abban jobban otthonvagyos(mármint a programozásban)

Ui: Forrásoztam a rootkit szócikket.

Köszönetel: --Adamradio vita 2013. november 26., 16:32 (CET)

Ötlet

Szia,

Mi lenne ha a Windows Media playerrőlírnánk cikket például a 12.0 verzióról, mert bár lehet hogy a programról van, de a Windows media player 12-ről nincs.

--Adamradio vita 2013. november 26., 18:14 (CET)

Windows Media Player katasztrófális állapot

Szia megnézhetnénk a Win media player szócikket, mert ahogy megnéztem a forrásokat sokkal többet írnak ott mit itt a vikipedián Mit szólsz az ötlethez?

Ezek a forráok állnak rendelkezésre majd:

Rövid összefoglaló a cikk végén.

Windows media player 12 rövid összefoglaló

Windows 7 windows media player 12 általános ismertető

Ezeket dolgozhatnánk bele a cikkbe és akkor még a grafikai újításokról nem beszéltünk.

--Adamradio vita 2013. november 26., 18:28 (CET)

Segítség

Szia! Ne haragudj, egy kis segítség kéne. Vixx lapot szeretnék létrehozni, de nem sikerül. Valamit nem jól csinálok? A címbe Szerkesztő: VIXX címet ír, ezt akartam átírni simán VIXX-re, de ilyenkor olyan, mintha nem létezne a lapom. 2013.11.28. Lilkibu ---- NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!! :))

Szövegengedély

Olvastam az üzenetet, köszönöm. A szócikket ellenőrzöttnek megjelöltem. – Vadaro vita 2013. november 28., 19:24 (CET)

Re áthelyezéses átnézés

Szia, Pont azért tettem át egy allapra mert az elkövetkezendő napokban ezzel fogok dolgozni, viszont előbb megcsinálom a keverőpultas cikket, kicsit lektorálom+átszerkesztem(kibővítem)

Lap ellenőrzés

Üdv,

Azon okból írok, hogy nemrégiben módosítottam a György Szilveszter drift pilótáról szóló lapot, Az Ő személyes elmondásai, és képei alapján, amelyet folyamatosan bővítünk. Arról szeretnék érdeklődni, hogy a módosítások mikor lesznek jóváhagyva? Lehet ezt tudni?

A segítséget előre is köszönöm!

További szép napot!

Engedélysablon

Szia! Ennél a képnél nem kell lecserélni az összefoglalóban lévő sablont az OTRS-félére? – Regasterios vita 2013. november 30., 17:07 (CET)

Oké, én köszönöm. Nem akartam magam belenyúlni, azért szóltam inkább. --Regasterios vita 2013. december 1., 10:22 (CET)

Nitrogén monoxid cikk

Szia,

Kérlek ha lesz időd nézd át legújabb szerkesztésemet a Nitrogén oxid cikkemet.

Köszönöm.

--Adamradio vita 2013. november 30., 19:38 (CET)

Már van ilyen szócikk: Nitrogén-monoxid. Adamradióét áthelyeztem allapra: Szerkesztő:Adamradio/Nitrogén oxid. --Regasterios vita 2013. november 30., 21:04 (CET)

Bálint András (színész) portréja

Szia!

Áprilisban a művész 70. születésnapja előtt pár nappal kértem és kaptam, egy engedélyezett egy képet a Radnóti Színház művészeti titkárától. Két hónappal később Bennó szerkesztőtárs hónappal észrevételezte a kép közlésének jogszerűségét. Kérésére átadtam részére a titkár elérhetőségét a pontosítás bonyolítása érdekében. A sikeres akcióról később értesítést is kaptam. A kép törlését ma vettem észre, amikor a hivatkozást eltávolítottad a szócikkből. Kérlek -ha utána tudsz nézni- tájékoztass a törlés okáról. esetleg egyeztethetnél OTRS szakértő társaddal is. Köszönettel: --Kispados vita 2013. december 1., 11:59 (CET)

Köszönöm a tájékoztatást. Nem tudtam a fejleményekről. További szép estét kívánok! --Kispados vita 2013. december 1., 19:09 (CET)
Szia! Bennem semmiféle tüske nem volt, így nem is maradhatott. A kimerítő tájékoztatást ismételten köszönöm. További jó munkát kívánok! --Kispados vita 2013. december 1., 19:56 (CET)

törlés

Szia Pallerti!

Köszi egy elhibázott cikk törlését.

--Vakondka vita 2013. december 1., 16:18 (CET)

Fájl:Herpy Miklós.jpg

Szia! Megérkezett az engedély! Adnál neki OTRS számot? Előre is köszönöm! Üdv. Tambo vita 2013. december 2., 15:02 (CET)

Köszönöm! Tambo vita 2013. december 2., 15:08 (CET)

Pallerti (vitalap | szerkesztései | blokkolás) módosította a(z) Gyomorfekély című lap egy lapváltozatának láthatóságát:

Szia! Jó hogy törölted a szerkesztési összefoglalót, mert így már csak 9999-1 =9998-szor látszik a laptörténetben ugyanaz. Csigabiitt a házam 2013. december 3., 20:16 (CET)

Engedéylek

Szia!

Az általad említett könyv borítójára még nem kaptam meg az engedélyt, viszont a Fájl:Végjáték filmplakát.jpg képre igen, amit el is küldtem a megadott e-mail címre. Kérlek rakd ki rá a sablont.

...időközben megérkezett a PC World aktuális logója, illetve annak engedélye.

Üdv: Bencemac vita 2013. december 6., 17:14 (CET)

Kiemelési javaslat

Szia! Megköszönném, ha elolvasnád a Debreceni Református Kollégium szócikket és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre. Üdv. Ercsaba74 vita 2013. december 16., 18:27 (CET)

Sablon:Novák-engedély

Szia! Elküldtem az engedélyt. Segítenél? Üdv. Tambo vita 2013. december 18., 18:36 (CET)

új lap

Szia! Szeretnék egy lapot létrehozni Danics Dóráról!! hogy kezdjek hozzá?? :D

/ünnep

Szia!

Szerintem a személyes sablonoknak jobb helyük van az allapok között, mint a sablonnévtérben. Az az egy különbség, hogy ha allapon van, akkor ki kell írni a névteret is a beillesztéshez, tehát vagy {{Szerkesztő:Blabla/böbö}}, vagy simán {{/böbö}}, ha az adott lap allapjára tettük (nekem az ünnep a vitalapom allapja). Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. december 20., 11:41 (CET)

Karácsony Szilveszter

Szia Pallerti!

Kellemes ünnepeket: boldog szentestét, boldog karácsonyt, még egyszer boldog karácsonyt, boldog szilvesztert és boldog új évet kívánok neked, (szívesen). --Vakondka vita 2013. december 20., 11:42 (CET)

Mármint nem csak, akik ezt írják hanem ne küldjek senkinek se köszöntőt a wikin? :$ De hát mi más lehetne? A másik az e-mail, de az meg nincsen mindenkinek.

--Vakondka vita 2013. december 20., 20:39 (CET)

Szia, Vakondka!

Szerintem ne írj ilyeneket. Az ünnepségekhez kapcsolódó üdvözleteknek személyes mivoltukban van értelme, az internetes lapküldés, az e-mailes köszöntés – valljuk meg – nem sokat jelent. Az emberek nagy része olvasatlanul kitörli őket.

Ez itt egy enciklopédia, ide nem valók a túlcsorduló érzelmek, hanem a tények, a megalapozott információk.

Ha úgy érzed, hogy valakit mégis köszönteni akarsz, tedd meg privát e-mailjén. Különösen érvényes ez azokra, akik kiírják vitalapjukra, hogy nem kívánnak ilyen tartalmú üzeneteket kapni.

Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. december 20., 20:52 (CET)

Jelen esetbe, most már azért befejezem, akiknek terveztem írni, ha elkezdtem.

--Vakondka vita 2013. december 20., 21:02 (CET)

De mért írtátok ez nem jó? Hiszen mások is szoktak küldözgetni és eddig se szóltatok.

--Vakondka vita 2013. december 20., 21:33 (CET)

Békés karácsonyt és boldog új évet kívánok! Szalakóta vita 2013. december 24., 19:52 (CET)

Sablonbeszúró

Köszi a segítséget, de engedélyezve volt eddig is a beállításaimnál. A jogsértőt valóban nem ezzel tettem fel ma, de pl. elmúlt nap vagy 30 forráshiányt ezzel dobtam fel a szócikkekre. Köszi mégegyszer! --fausto vita 2013. december 23., 10:26 (CET)

Kösz

Kösz a forrást! Bár én a szájfürdőről, annak technológiájáról szerettnék többet tudni. Ha ilyet látsz valahol - szólj nekem. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2013. december 29., 09:24 (CET)