Wikipédia:Szavazás törlésről/Archív 2006.08.31

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

augusztus 31.

Heraldikai lexikon helyett Magyar heraldikai lexikon megmaradt

Véleményem szerint ez így nem jó szócikknek. Vagy átalakítani, vagy törölni kellene. --Peda 2006. augusztus 31., 13:09 (CEST)

Kérem, olvassátok el a kocsmafalon vagy a vitalapján, mitől tartok. Meg kell akadályozni, hogy magánprojektnek nézzen ki a Wikipédia. Mivel szócikk részének a törléséről nem lehet dönteni, azért hangsúlyozom: nem tartalmazhat egyetlen szócikk egy egész kislexikont. Ezt akkor is tartom, hogyha "agrárcsemetézik" valaki. Tehát a részlexikon tartalomjegyzékét kell törölni és nem engedhető meg a szócikk címe sem. Wikipdia egy van, nincs benne "heraldikai lexikon", "autólexikon" stb.
A szócikk értékes része a heraldika szócikkbe való, az irodalom elemzéseként.--2006. augusztus 31., 13:40 (CEST)~~ – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Linkoman (vitalap | szerkesztései)
  •  megjegyzés Egyet értek Osvát Tanár Úrral, hogy ha a könyv wikikönyv, akkor oda kéne átrakni és ott kéne bővíteni. Első körben azonbanjó lenne, ha a szerző döntené el, hogy könyv, vagy szócikk! A kettő együtt - szerintem - nem megy! --Peda 2006. augusztus 31., 13:47 (CEST)
  •  megjegyzés Az egész egy fura jelenség, amit érdemes lenne alaposabban és általánosabban megvitatni. Tényleg egy kis külön világ épül itt, amivel nem értek egyet. Vagy tisztességesen integrálni kéne a wikipédiába, vagy wikikönyvet csinálni belőle, vagy egyszerűen elmondani, hogy tarthat fenn egy saját wikit ezzel a tartalommal, és azt belinkeljük a heraldika szócikkbe. Péter 2006. augusztus 31., 13:55 (CEST)
  •  maradjon - ahogy már első nap felhívtam rá a figyelmét, a FORMÁVAL van a baj. Biztos tudunk segíteni a kollégának megfelelő formát találni ehhez a valóban nagyszabású munkához.--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 31., 15:27 (CEST)
  •  maradjon rengeteg munka, tudás és jószándék van benne. --Hkoala 2006. augusztus 31., 15:46 (CEST)
  •  maradjon - A szócikket át kéne rakni kategóriának, és kész. A Lexikonban található szócikkekre szükség van, és miért roszz, hogy ő "felhív heraldikai gyűjtésre" versus a létező műhelyek és projektek?--Dami 2006. augusztus 31., 15:50 (CEST)

Erre mondtam, hogy rendesen integrálni kéne. De a szerző userlapja alapján nem teljesen világos nekem, hogy ez egy alternatív megközelítése a heraldikának, vagy valami általánosan elfogadott dolog. Ezt azért tisztázni kell ahhoz, hogy itt maradhasson. Nem? Péter 2006. augusztus 31., 16:04 (CEST)

A Heraldikai lexikon szócikkből a más lexikonokra vonatkozó részeket átmásoltam a Heraldika szócikkbe. (Ezeknek a törlését sztem senki sem akarta/akarja).
Ezután átirányítottam Magyar heraldikai lexikonra a maradékot, és töröltem ennek a szócikknek a lexikonok közé való kategorizálását.
Most látható világosan ,hogy mivel van gondom: userünk - mintha önálló honlapja lenne a wikipédia - szépen ír egy bevezetőt egy általa publikálni akart lexikonhoz, és be is másolja a tervezett szócikkeket.

Az, hogy ezek egy része már meg van írva, esetleg másról szól, szerzőnket figyelmeztetésem ellenére sem érdekli túlságosan, megírja, hogy ő nem fog a Wikipédiához alkalmazkodni.

Tehát: akarunk egy külön lexikont a Wikipédián belül? Sztem ezt Tgr már világosan megválaszolta: nem.--Linkoman 2006. augusztus 31., 16:18 (CEST)
Kéretik a nagyérdemű, tiszteltje meg esmég megtisztelő pillantásával a törlésre feltett jelenlegi Magyar heraldikai lexikont.
Nos, megtisztelő pillantásuk elé mi fog tárulni?
Userünk "meghirdette" lexikonát, szereksztőként userlapjára linkelt és meg is adta, hogy ő a saját lexikonát milyen szócikkekből fogja összeállítani.
Kedves barátim, ha a magánlexikon e formája támogatásra lel, mi tart vissza majd minket, hogy mi is csináljunk ilyen lexikonokat, külön, külön, egymás munkájával egyáltalán nem is törődve. Tényleg ezt akarjuk?--Linkoman 2006. augusztus 31., 16:36 (CEST)

A tárgyilagosság kedvéért szeretném idézni Linkoman fenti szavait: "A Heraldikai lexikon szócikkből a más lexikonokra vonatkozó részeket átmásoltam a Heraldika szócikkbe. (Ezeknek a törlését sztem senki sem akarta/akarja). Ezután átirányítottam Magyar heraldikai lexikonra a maradékot, és töröltem ennek a szócikknek a lexikonok közé való kategorizálását. Most látható világosan ,hogy mivel van gondom: userünk - mintha önálló honlapja lenne a wikipédia - szépen ír egy bevezetőt egy általa publikálni akart lexikonhoz, és be is másolja a tervezett szócikkeket." Mi ezzel Linkoman célja? Szavazatok gyűjtése az törléshez? Létrehoz egy megcsonkított lapot, melyről szavazni kellene? Mi ez ha nem manipuláció? Én mint a cikk szerzője ezt kikérem magamnak. Az, aki esetleg a lap mellett szeretne szavazni csak egy csonkot ismerhet meg? Nem értem mi keresni valója van egy ilyen embernek a Wikipédia környékén? Sok sikert a további vívódáshoz, én ezzel be is fejeztem az itteni ténykedésemet.

--Szegedi László 2006. szeptember 2., 12:30 (CEST)

ezt nem tudtam, példának szántam. akkor legyen hottentotta wiki. Data Destroyer 2006. szeptember 3., 12:34 (CEST)

augusztus 30.

Aranymosás törölve

sajnos ez így nem cikk, és nem is a mosásról (vagyis hogyan/mivel) szól, hanem az "aranyászokról" (a kikről), az is elég soványka és, hát... --Vince blabla :-) 2006. augusztus 30., 18:57 (CEST)

Quad light törölve

augusztus 29.

Magyar Humanisták és Ateisták Társasága megmaradt

Nem jelentős, egy egyesület a sokezer közül. Hivatkozásnak csak fórumok vannak megadva (Népszava-cikket nem találtam a nepszava.hu archívumában), még saját honlapjuk sincsen.

Marad: 5, töröl: 6 -> megmaradt.--Burumbátor társalgó 2006. szeptember 4., 04:25 (CEST)

Rönk úr törölve

"Rönk úr egy fenyőfából faragott totemoszlop, aki a megszemélyesítés áldozata lett. Mára legendává nőtte ki magát, és gátlástalanul tör a világuralom felé." - szerintem ez egy rossz vicc, akár azonnali is lehetne, de lehet van valami nevezetes ezen a fán, csak én nem tudok róla. --Cs. Ali # 2006. augusztus 29., 00:42 (CEST)

augusztus 27.

Manic Miner (törölve)

Jelen formájában elég kevésnek tartom az érdemi információt benne, nyelvezete is elég közvetlen, szerintem nem lexikonba való, tehát:

augusztus 25.

Raguzai költők (megmaradt)

Ez egy érdekes cikk, nem tudom ugyan mi értelme van, valami régi forrásból származik, de nem találtam mi lehet az. Jelen állapotában:

  •  törlendő - Gaja  2006. augusztus 27., 00:11 (CEST)
  •  maradjon - azért mert nincs forrás megadva(bár sztem csak tények vannak benne) ,különösen érdekes, hogy ilyen lista formában még a horvát wikipédián sincsenek összeszedve a dubrovniki költők, pláne nem behatárolva egy megszünt köztársaság fennlétének idejére. Kell az elejére egy magyarázó szöveg, és megnézni, hogy valóban Dubrovnikiak-e a felsorolt költők és maradhat (+ átnevezni Raguzai költők listájára)--Dami 2006. augusztus 27., 19:32 (CEST)
  •  maradjon, az átnevezéssel egyetértek. --Hkoala 2006. augusztus 27., 22:35 (CEST)
  •  maradjon - legyen lista, úgy talán jobb lesz, de szerintem nem ártana, ha valaki a köztársaság történetét is hozzáírná... --Peda 2006. augusztus 31., 10:14 (CEST)

Slipknot (album) (megmaradt)

lehet hogy én vagyok lemaradva, de a többi albummal ellentétben itt még arra sem jöttem rá, hogy kinek (kiknek) az albuma. ez így nagyon gáz. Lily15 2006. augusztus 26., 21:50 (CEST)

4-3, megmaradt -nagytibi üzen, ? 2006. szeptember 2., 12:52 (CEST)

Hajlék (törölve)

Ez nem lexikoncikk, hanem egy csapongó esszé. Részlet a lapról:

Az embernek a hajlék szempontjából két "állapota" van: vagy "íme már megleltem hazámat" módon "valahol otthon érzi magát" és letelepedett egy településre, ami azt is jelenti, hogy megállapodott, már tovább nem keres, vagy még (vagy folyton) úton van, "nem lel nyugalmat", földrajzi megoldást keres anyagi és lelki problémáira, bolyong és "ágról-ágra száll" és így minden szállása átmeneti, nem is ragaszkodik annyira hozzá, mert maga a hajléka nem a "röghöz kötött" érzelmi, hanem ésszerű érvek szerint és rugalmasan, adaptívan alakul.

Egyetemportal (megmaradt)

Ez reklámnak minősül-e?

Én szívem szerint "bölcsődébe" küldeném, ha ez a rendszer már működne. Viszont a lap címe is el van írva.--Linkoman 2006. augusztus 28., 12:26 (CEST)

augusztus 24.

Berkecz Mária megmaradt

- rosszindulatú "peres ügyei" szöveg, életrajz kísérlete nélkül. Ez tipikusan NPOV, mert kísérletet sem tesz a személy, családja stb. bemutatására, érdemeinek ismertetésére, a Kht. Berkecz Mária kinevezése előtti ügyeinek ismertetésére. Előbb legyen életrajz, azután jöhet a "peres ügyei".törlendő--Linkoman 2006. augusztus 25., 21:05 (CEST)

Itt félreértés van. Semmi köze a törlési indoknak bármely más cikkhez, márcsak azért sem, mert itt nem "cserekereskedelemről" van szó: ha ez törlendő, akkor töröljük azt is. --Linkoman 2006. augusztus 25., 21:20 (CEST)
Én ezzel szemben nem tételezek fel benned hátsó szándékot, csak figyelmetlenséget, hogy az előbbivel szó szerint azonos indokkal nem jelölted törlésre pl. Kaya Ibrahimot. Én azért nem teszem meg, mert ez valamiféle ellendemonstrációnak tűnne. Nagyon távol áll tőlem. --vilain 2006. augusztus 26., 07:38 (CEST)
 megjegyzés Igaza van Osvat Andrasnak, ez valoban nem Berkeczrol szol. Mint eletrajzi szocikk törlendo, de esetleg at kene mozgatni valami olyasmi nevre, hogy "Berkecz Mária pere" vagy "Berkecz Mária peres ügyei" --Dr. Steller 2006. augusztus 26., 11:09 (CEST)
 megjegyzés Linkoman megjegyzésével az eredeti szándékról egyetértek, de a cikk átdolgozás utáni állapota jó példa arra, hogyan válhat tárgyilagos, tényszerű szöveggé az ilyesmi. Remélem, nem jut a Magyar Vizsla sorsára. Pendragon 2006. augusztus 31., 21:50 (CEST)

Figyelem, az alábbiak, megszűntük miatt, érvénytelenek: Gubb     2006. augusztus 27., 21:38 (CEST)

Átmozgattam ideiglenes munkacímre, így a törlés indoka tkp. nem áll fent. Gubb     2006. augusztus 26., 11:14 (CEST)

  •  törlendő, az új név kimondottan szörnyű. Az eredetin szvsz maradhat, egy cikk törlésére nem ok sem az, hogy POV, sem az, hogy hiányos. (Ezzel az erővel a cikkeink 90%-át ki lehetne törölni.) --Tgr 2006. augusztus 26., 11:30 (CEST)
  • Kedves Többiek, köszönöm az értékes hozzászólásokat. Javasolom, hogy ezt a konkrét cikket példának használva folytassuk az eszmecserét a Gubbubu által indítványozott szavazás vitájánál, mert esetleg hasznos következtetéseket lehet belőle levonni. Kedvcsinálónak:
    • Nem az a baj, hogy "aktuális" vagy nem, nem az a baj, hogy X-ről vagy Y-ról szól.
    • A baj az, hogy nem az illető személyről szól, csupán életrajz ürügyén egy konkrét pert tárgyal, láthatóan kevés forrásból.
  •  törlendő, Texaner 2006. augusztus 31., 10:03 (CEST)
  •  megjegyzés nem volt kitéve eddig a törlés sablon, pár napot várjunk még, hogy mindenki idetaláljon --Tgr 2006. augusztus 31., 10:34 (CEST)
  • Láthatóan nem jó eszköz az ilyen cikkek törlésre bocsátása, mert elsikkad a lényeg: nem X-ről szóló szócikk az, ha az illetőről egy szubcsonknyi szöveg készül, majd kizárólag sajtóhiradásokon alapuló szöveg jön egy kormányváltás utáni leszámolási kísérletről illetve annak kudarcáról. Ennek az anyagnak nem megfelelő cím X pere, X meghurcoltatása, X kontra Y. Ennek a megfelelő helye lehet pl.a Keller László volt közpénzügyi államtitkárról írandó cikk, ahol valamennyi feljelentésének a sorsát tárgyilagosan be lehet mutatni.
    • Azt, hogy egyértelmű politikai cél vezette a szócikk szerkesztőit, érzékelte nagyon helyesen User:Vilain is, amikor felhozta - másik oldalként - a Kaya Ibrahim cikket is, amely szintén meglehetősen elfogult (pl. "az adófizetők pénze" kifejezést a populizmus szócikk kivételével a Wikipédiáról ki kellene tiltani, mivel nem lexikonba való megfogalmazása az adóztatáson alapuló állami költségvetésnek) és igaza van abban, hogy ugynaúgy felthető törlésre.
    • Ha a szavazás eredménye egyszerűen "maradjon" - akkor egy lépést sem fogunk előremenni a magyar Wikipédia helyes politikai szemléletének kialakításában.--Linkoman 2006. augusztus 31., 10:54 (CEST)
      • A Wikipédia jellegéből adódik, hogy a cikkek átmenetileg egyoldalúak lehetnek, főleg ha a téma az interneten is egyoldalúan jelenik meg. Ezen úgy lehet segíteni, hogy felkutatsz további forrásokat, nem úgy, hogy törlöd az egész cikket. (Ahogy az enwiki NPOV útmutatója írja: An article can be written in neutral language and yet omit important points of view. Such an article should be considered a neutral point of view work in progress, not an irredeemable piece of propaganda. Often an author presents one point of view because it's the only one that he or she knows well. The remedy is to add to the article — not to subtract from it.) --Tgr 2006. augusztus 31., 11:52 (CEST)
  •  maradjon -- jelenleg erősen hiányos de egyáltalán nem értéktelen, főleg az átírás után nem. -- nyenyec  2006. augusztus 31., 22:41 (CEST)

Törlendő: 6; maradjon: 4; tartózkodik vagy megjegyzés: 4; nagy a megosztottság-->megmarad. --Burumbátor társalgó 2006. szeptember 1., 15:39 (CEST)

Olimpiai tragédia már át van nevezve, megmaradt

 megjegyzés Ám ha snassz, akkor a cikk vitalapján jelezd légy szíves a kifogásokat! Köszi, SyP 2006. augusztus 26., 11:23 (CEST)

ABC sorrend törölve

A cikknek így sok értelme nincsen. Különben is a cikk csak a magyar ábécé sorrendjét adja meg, nincs szó a többi nyelvről. Van helyette pl. a Magyar ábécé, vagy még ki tudja hány hasonló ábécés cikk...

Apjok Norbert törölve

Na ne szórakozzunk már. Ennyi erővel én is kortárs művész vagyok. (sőt! szakmám szerint akár az is vok)

 megjegyzés - ha ma 17 évesen valaki hatalmas csodákat alkot, akkor meg kellene jelennie a netes forrásokban. A csend ez esetben gyanús. - Serinde üzenet 2006. augusztus 25., 10:32 (CEST)
Akkor viszont ez eredeti kutatás és nem másodközlés :-P Gondolom, írott lexikonokban, könyvesboltokban még nem talájuk meg. - Serinde üzenet 2006. augusztus 25., 10:40 (CEST)
Szia! Joga van bárkinek bárkiről írni, amíg nem sérti valamilyen jogodat. -- puncsos vitám  2006. augusztus 31., 02:14 (CEST)

Üzlet és ipar törölve

Jó a szövege, viszont ez így egy újságcikk.

  • feldarabolni, mint texasi láncfűrészes gyilkos az áldozatát (min. 2 részre - 1. üzlet, 2. ipar, de többre is lehet, illetve meglévő egyéb, a témába vágó cikkbe átvinni ezt-azt), aztán  törlendő --Vince blabla :-) 2006. augusztus 24., 22:09 (CEST)
  •  maradjon - értékes tartalma van, kint van rajta a lektor sablon, kedves Vince, a teendőket leírtad. Nosza, fogj hozzá! Már egy szó kijavításával is előbbre vagyunk! --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 25., 06:28 (CEST)
Megtörtént. --Vince blabla :-) 2006. augusztus 27., 19:44 (CEST)
Ó! Ezt pont fordítva szokták elrontani: ott kirakják a sablont és ide elfelejtik beírni :) - Serinde üzenet 2006. augusztus 25., 09:04 (CEST)
  •  megjegyzés  törlendő. Szerintem semmilyen formában nem lehet lexikoncikknek felhasználni, de olyan élvezetes stílusban van megírva, hogy meg kéne próbálni nem elijeszteni az alkotót, és rábeszélni, hogy használható dolgokat írjon --vilain 2006. augusztus 25., 10:41 (CEST)
  • a laptörténetből ellenőrizhetitek, hogy már tettem kísérletet ennek a széteső esszének a hasznosítására, de a megmaradt részt reménytelennek tartom. Most vitatkozzunk pl.az "üzletelés" fogalmán (redirekt seftelés), amikor az egy közbeszédben használt, pontosan nem körülhatárolható fogalom? Már a szócikk címe sem az, amiről szól (itt az iparkodásról van szó, nem az iparról!). A szócikket teljesen feleslegesnek tartom, tehát támogatom, hogy törlendő.--Linkoman 2006. augusztus 25., 12:01 (CEST)
  •  törlendő - ez így egy nemtommi, de nem lexikoncikk, az biztos... - Gaja  2006. augusztus 25., 14:23 (CEST)
  •  maradjonAlensha  üzi 2006. augusztus 25., 17:18 (CEST)
  •  megjegyzés - a teljes tartalmát szétbontottam az Üzlet, Ipar és Haszonelvűség cikkekbe, a szövegek nem változtak. Mostmár valóban törölhető. --Vince blabla :-) 2006. augusztus 27., 19:16 (CEST)
  •  törlendő, a szöveg áttételével ennek az értelme végképp megszűnt. Aztán valaki hátha átírja az új szócikkeket - Serinde üzenet 2006. augusztus 29., 08:12 (CEST)

A cikk szétbontásra került három új cikkbe, ezek a megfelelő sablonokkal ellátva, így ez valóban feleslegessé vált.--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 31., 16:22 (CEST)

IEEE megmaradt, végül senki nem akarta töröltetni

Érthetetlen, értelmetlen (annak, aki nem matekos :P ) szerintem borzalmas, és szvsz könnyebb törölni és újraírni, mint ezt átdolgozni.

Ellerbach Bertold

Megmondom az okát, miért tettem fel: azért, mert meg akarom írni, és nem akarom, hogy a jelenlegi semmi megmaradjon a laptörténetben. --Linkoman 2006. augusztus 25., 12:10 (CEST)

augusztus 23.

Orális szex megmaradt

Nagyon kultúrálatlan, nem a Wikipédiához méltó.Valahogy szebben, másképp is meg lehetne írni - vagy törölni.

Ha új szerkesztőtársunk életkorát tekintjük, nem meglepő, ha ízléstelennek tartja. Vagy mi is Parent Advisory oldalakot fogunk tartani?--Linkoman 2006. augusztus 23., 19:54 (CEST)
Orális szex? Akkor maradhatok kicsit... :D (Sir Galahad, a szűzi) Data Destroyer 2006. augusztus 23., 21:27 (CEST)
 megjegyzés explicit sablon: na nehogy már itt is elkezdjünk karikákat ragasztgatni a cikkekre! a TV képrenyője is tele van vele, de senkit sem izgat, csak marha zavaró. már bocsánat. lexikonban hol látni ilyet? --Raziel 2006. augusztus 24., 20:55 (CEST)
 megjegyzés - én nem tartom rossz ötletnek a sablont, esetleg ezen a piros karikás 18-on lehet vitatkozni. Az elektronikus információátadás azért jobb, mint a papíralapú, mert itt finoman lehet figyelmeztetni a felhasználót, hogy olyan cikkre keresett rá, amely egyes felhasználókat felzaklathat. Ilyen pl. a halálbüntetés szócikkünk is. Ez egy jóindulatú jelzés. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 25., 12:03 (CEST)
 megjegyzés Mennyi "maradjon!!!"... Ez már nem szavazás, inkább szimpátiatüntetés:)--Godson fóruma 2006. augusztus 25., 12:13 (CEST)
Ezzel remélem nem azt kívántad inszinuálni, hogy ők esetleg ne szeretnék... --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 25., 14:49 (CEST)

Ez a cikk már több mint egy éve létezik, senkit nem zavart. A fenti tábla elígazít, ezért az érzékenyebbek ne olvassák el. Szerintem nincs ezzel a cikkel semmi baj, azt viszont elismerem, hogy egyes szavakat javítani/törölni lehetne. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. augusztus 26., 08:26 (CEST)

  •  maradjon - a legolvasottabb szócikkünk - egy hölgy

Wikipédia:MediaWiki testre szabott üzenetek törölve

Átirányítva 2003. augusztus 15-én a Wikipédia: Hogyan használd a sablonokat szócikkre, laptörténet üres, nekem üresnek tűnik. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 23., 14:55 (CEST)

Tedd ki szavazásra, én is gondolkodtam rajta. De nincs tovább kedvem a fejjel falnakszaladó hodászit játszani, a múltkor is kaptam a fejemre az öregektől. Javaslom, most is várjunk még, hadd lássák ők is. Ki tudja, mihez fűződnek még romantikus szálak... :)--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 23., 15:13 (CEST)

augusztus 22.

Építészeti fogalmak listája törölve

Egy építészeti fogalom nem sok, annyit sem találtam benne... --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 22., 19:03 (CEST)

augusztus 21.

Copyleft megmaradt

Magyar sajtótermékek listája megmaradt

Kell-e ez nekünk? Mivel ide minden létező sajtóterméket fel kellene sorolnunk, ami több, mint valószínű, hogy soha nem fog megtörténni. (Kiskegyed-Meglepetés-Playboy Hungary-Rákosmente-stb-stb) Végtelenített lista, és fölösleges is. Kategóriának éppen elég. Merhogy az van ilyen néven már.

Ez a lista semmivel sem feleslegesebb, mint sok más lista. Igazságtalannak tartom ennek a kiemelését a többi közül. Szerintem gondoljuk újra mégegyszer a listák szerepét és ne csak Tuvalu miniszterelnökeiről közlünk külön listát. Különösen bántó, hogy a magyar sajtóval méltatlanul keveset fogalalkozik a magyar wikipédia. Most még egyet rúgunk a sajtó-témán, miközben akár a Han-dinasztia uralkodói külön listát kapnak, mert az angol wikiben úgy van. Előbb vitassuk meg, utána döntsünk.--Linkoman 2006. augusztus 21., 13:45 (CEST)
Köszönöm a támogatást, összeütök egy kis vitaindítót a Kocsmafal egyéb szegmensében, ott folytathatjuk.--Linkoman 2006. augusztus 21., 17:50 (CEST)
Érvénytelen szavazat
  •  maradjon -- vd

augusztus 23.

Wikipédia:Kocsmafal/Régi visszavonva, nem kell szavazni

Hát akkor kezdjük el komolyan venni a rendrakást, először is töröljük amit lehet és kell. Funkcióját vesztett, értékes infót nem tartalmazó duplikátum. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 22., 07:15 (CEST)Milyen jó, hogy néha a tapasztaltabbak is ránéznek, erre én sem gondoltam. Bár alapvetően nem tetszik az olyan hozzáállás, hogy "Hadd maradjon, elfér", mert ezáltal olyanná válik a honlap, mint a nagyapám fáskamrája, ez az eset teljesen más. Köszönet, nyenyec. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 23., 05:32 (CEST)

Népszerű lettél... :)--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 22., 13:56 (CEST)

augusztus 20.

Szabolcs Huszti megmaradt

Angol nyelvű két sor, viszont érdemes lenne megírni bővebben magyarul. Így

Akkor viszont a Szabolcs Huszti-t fel kellene tenni azonnali törlésre, hiszen okafogyottá vált a léte, a Huszti Szabolcs szóciket viszont senki nem terjesztette fel szavazásra, a sablon mégis ott van. Lily15 2006. augusztus 24., 15:04 (CEST)
Várjunk vele egy napot. Az átmozgatás miatt átment a sablon is, de nem ez a fontos, hanem hogy a cikk időközben annyit izmosodott, hogy csonkká vált, tehát az eredeti törlési javaslat indoka elmúlt. Csak csendben, kedves Lily15, te még mindig a törlésre szavazol... --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 24., 15:13 (CEST)

Maradjon: 3, törlendő: 3, az eredeti törlési indok elmúlt-->megmaradt.--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 26., 06:53 (CEST)

augusztus 14.

Magyar borházak, pincészetek listája megmaradt

lásd a vitalapját is- megtévesztő a lista, íme egy friss bejelentkezés:"(eltér) (történet) . . Magyar borházak, pincészetek listája‎; 14:29 . . 85.66.139.87 (Vita) (be szeretnénk regisztrálni borászatunkat)". Ha a reklám tilos, akkor ne is keltsünk olyan benyomást, hogy nálunk ingyen reklámozhatja magát bárki. --Linkoman 2006. augusztus 14., 14:36 (CEST)

Burumbátor (lásd lejjebb) meggyőzött. --Adapa 2006. augusztus 15., 22:04 (CEST)
  •  megjegyzés - Ez olyan, mint egy kategória cikk formátumban. Vagyis kategóriának jó lenne. --Vince blabla :-) 2006. augusztus 16., 01:02 (CEST)
  •  megjegyzés - nem tudok állást foglalni a lista-kategória kérdésben, még várnom kell vele, de egy iztos: ennek a listának semmilyen reklámértéke sincs, ez pusztán cégek felsorolása. A reklám attól válik reklámmá, hogy egyik cég megkülönbözteti magát a többitől. Ezek itt nem próbálnak vevőt fogni, a másikat lejáratni, magukat az egekbe magasztalni. Csak le van írva a nevük. És ne kiáltsunk reklámot ott, ahol a Media Market-nek, Saturn-nak, a Tesco-nak mittudoménkinek saját szócikke van.--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 22., 08:20 (CEST)
  • ha sikerül befejezni azt, amit Linkoman elkezdett, "szétdobálni" a borvidékek között, szerintem akkor lehet törölni, de addig
  •  maradjon - de nem szerencsés, hogy némelyik szócikk a cég honlapjára mutat, ugyanis az valóban reklámnak számíthat. Lily15 2006. augusztus 22., 10:13 (CEST)
  • Meg vagyok döbbenve, hogy ilyen felületes hozzászólások születhetnek, mint Burumbátoré. "Ne kiáltsunk reklámot ott...". Nem, az én felvetésem az volt, hogy Ha a reklám tilos, akkor ne is keltsünk olyan benyomást, hogy nálunk ingyen reklámozhatja magát bárki. Bizonyíték: felhasználó kérdése: hol lehet regisztrálni?
Ezek után egyszerűen meg vagyok döbbenve, hogy senki nem foglalkozott azzal, hogy a törlésre feltett lap megtévesztő. Ezt senki nem cáfolta, hanem a reklámról érvelt - de én nem állítottam, hogy ez reklám. Én azt állítom, hogy Megtévesztő. Szavazatotokkal tehát olyan helyzetet fogtok megerősíteni, ami kerülendő. ti tudjátok.--Linkoman 2006. augusztus 23., 17:15 (CEST)
Már bocs, Linkoman, de kit téveszt meg ez a lap? És milyen tévedésbe ejti? Én egy kicsit eljátszottam a gondolattal, nem találom a válaszokat... Engem nem tévesztett meg, képes voltam felfogni, hogy a Wikipédia nevű nyílt lexikon egy olyan szócikkére tévedtem, amely borrégiók szerint szétosztva felsorolja a borházakat és borospincéket. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 24., 12:09 (CEST)

Maradjon: 3, törlendő: 4, megjegyzés: 5 =>túl nagy a megosztottság, megmaradt. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 24., 14:58 (CEST)

augusztus 18.

Forrófej (Hothead), Hideg (Cool), Homokóra (Hourglass), Metamorfózis (Metamorphosis) mind törölve

augusztus 17.

Monica Geller időközben csonk lett

Perpill nulltartalom, de ami volt, az is csupán rajongói oldal. Mivel megírható, és sokan szeretik, hátha valaki... :) addig bizony

Tipikusan az az eset, ami akkor is baj, ha azonnali, és akkor is, ha szavazós. --Vince blabla :-) 2006. augusztus 17., 18:03 (CEST)
Megbirkózunk vele... --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 17., 18:05 (CEST)
Nem értelek benneteket. Hova siettek? chery 2006. augusztus 17., 18:12 (CEST)
Mosom kezeim, én nem sietek, ezért tettem szavazósra. :) --Vince blabla :-) 2006. augusztus 17., 18:37 (CEST)

augusztus 16.

Egyiptomi kronológia törölve

augusztus 15.

Ifjabb Szabó Zoltán, Szabó Zoltán, Solymosi Anna (törölve)

Illés? --Burumbátor 2006. augusztus 15., 21:25 (CEST) Konkrétan, nem tudom. Szerintem OsvátA tudja, mert a sz9veg vsz Bródyé. Az előadót nem tudom. Gubb     2006. augusztus 15., 21:29 (CEST)
Ne viccelj, Gubb! Ez Illés a javából!!! --Burumbátor 2006. augusztus 15., 21:36 (CEST)
ime
Nem vicceltem, ezt már csak az idézet szelleméből kiindulva sem tehettem. Csak tanácstalanul álltam. Gubb     2006. augusztus 15., 21:41 (CEST)
A "Lökd ide a sört!" hangját Szörényi Szabinak semmivel semlehet összekeverni... --Burumbátor 2006. augusztus 15., 21:48 (CEST)

Mindhárom demonstráció volt csak, törölve. -- nyenyec  2006. augusztus 15., 21:33 (CEST)

Tiltakozom. Hamarosan vissza is fogom állítani őket, mivel a precedens szerint büntetlenül megtehetem. Amúgy Tarlós Irén is törlendő, ő sem létezik...--Al-Mathae von Budapest قل 2006. augusztus 15., 23:24 (CEST)
Demonstráció ide vagy oda, lehet hogy meg kellett volna várni az öt napot, vagy előtte átrakni az azonnalira. Egyébként nem kéne újracsinálnod, elsőre is vettük az adást.--Dami 2006. augusztus 15., 23:31 (CEST)
Mathae, inkább ne. A Tarlóst köszi. Dami, nem látom értelmét bejegyzést csinálni neki az azonnali törlés lapon, hogyha a bejegyzést úgyis egy adminisztrátornak kell feldolgozni. -- nyenyec  2006. augusztus 16., 00:03 (CEST)
Pedig de, amíg szabályosan lehet garázdálkodni. De nem azonnal. Majd alattomosan :)--Al-Mathae von Budapest قل 2006. augusztus 16., 00:20 (CEST)

augusztus 14.

Kategória:Virághalmy-család (törölve)

Lásd: Wikipédia:Azonnali törlés#Augusztus 14. - felesleges zavarkeltés, ennyi erővel minden személyt kategorizálhatnánk és kiderülne, hogy mindenki 5-6 családba is tartozik.

ha törölteted a kategória nevet, akkor miért raktad be az utóbbi pár napban szinte minden cikkedbe? Nikita 2006. augusztus 18., 17:14 (CEST)

Morfinizmus (megmaradt)

Szubcsonknak volt jelölve, de szerintem épp hogy megüti a csonk szintet. Számomra van benne hasznos információ. --DHanak :-V 2006. augusztus 14., 15:21 (CEST)

augusztus 13.

Mackenzie rosman (átnevezve, megmaradt)

Becket sor (megmaradt)

Ókori mediterráneum (megmaradt)

augusztus 12.

Galactik Football törölve

Hipnózis megmaradt

Úgy látom, közben helyreállt, ezért visszavonom a törlési javaslatot. --Hkoala 2006. augusztus 14., 21:54 (CEST)

törlendő: 2, maradjon: 2 --> megmaradt. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 18., 17:01 (CEST)

Hokage törölve

augusztus 11.

Hidrovetés törölve

az egyetlen magyar forrás, ami ezzel foglalkozik! talán baj, hogy meg van jelőlve?? Reklám: "A hidrovetés jellemzői Kedvezo ár, a gyepszőnyeg árának egyötöde, · minősége garantált"

Érvénytelen szavazatok

Törlendő: 7 --> törölve. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 17., 17:38 (CEST)

augusztus 10.

Asztal (törölve)

Cserepár (megmaradt)

Egy szép Wiktionary cikk.

 megjegyzés atdolgoztam kisse, talan igy  maradjon --Dr. Steller 2006. augusztus 13., 20:43 (CEST)