Wikipédia:Törlésre javasolt lapok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:Szavazás törlésről szócikkből átirányítva)
Wikipédia:Törlésre javasolt lapok 
Admin mop question.svg
Ezen az oldalon jelölhetsz törlésre olyan szócikkeket és képeket, melyek szerinted nem valók a Wikipédiába, és a már törölt lapok helyreállításáról is itt lehet megbeszélést kezdeményezni.
Ki vehet részt a megbeszéléseken?

Az idevágó irányelv szerint a törlésről szóló megbeszélések nem szavazások, ezért azokon bárki részt vehet.

A kezdő szerkesztők cikkeiről indított törlési megbeszélésre célszerű meghívni a kezdőt, ahol lehetőség nyílik arra, hogy elmagyarázhassuk a problémát, segítséget nyújthatunk az irányelvek megértéséhez.
Szócikk megbeszélésre jelölésének menete
 1. Először helyezd el a megbeszélendő cikk legtetején a {{törlés}}(?) sablont, majd a sablonban lévő, a törlési vitára mutató linkre kattintva hozd létre az allapot a következő tartalommal:
  {{subst:törlés allap|Szócikk címe|Indoklás}} ~~~~
 2. Az általad jelölt cikk mellé minden esetben írj rövid összefoglalót, hogy mi is a javaslatod a cikkel kapcsolatban és miért!
 3. Ha létrehoztad az allapot, akkor a megfelelő dátum alá illeszd be erre az oldalra:
  {{törlés link|Szócikk címe}}
 4. Ha nem ez a szócikk első törlési vitája, akkor kövesd a {{törlés}}(?) és a {{törlés link}}(?) sablon útmutatását.
 5. Ne felejtsd el értesíteni a jelölt lap létrehozóját, és ha ő új vagy ritkán szerkeszt nálunk, akkor elmagyarázni neki, hogy hol és hogyan tud bekapcsolódni a megbeszélésbe, és milyen javításokkal maradhatna meg a lap.

Ne nevezz át lapot, amíg a vita folyik, mert összekuszálod az allapokat! Ha átnevezést javasolsz, írd le a hozzászólásodban használt sablon mellé!

Törölt lap jelölése helyreállításra
 • Ez egy megismételt törlési megbeszélés, a menete megegyezik azzal, mintha egy új törlési javaslatot nyitnál.
 • Csak akkor jelöld helyreállításra a lapot, ha úgy véled, a lezárt törlési megbeszélés óta olyan új tények merültek fel, melyeknek fényében a törlés nem volt indokolt. Helyezz el a javaslat elején egy linket az előző, lezárt megbeszélésre.

Ha semmi újabb, a javaslat menetét befolyásoló tényező nem merül fel, akkor a megbeszélések időtartama nagyjából 5 nap. Ettől eltérhet a lezáró adminisztrátor, ha nincs egyértelmű eredmény, vagy a törlést befolyásoló új információk merültek fel.

Kérjük, hogy a hozzászólások könnyű feldolgozhatósága és átláthatósága érdekében az alábbiakat tartsd be:

 • A hozzászólásaidnál használd a jobboldalt látható sablonokat.
 • Ha állást foglalsz, mindig írj indoklást, és hozzászólásodat írd alá. Az indoklás nélküli hozzászólásokat figyelmen kívül hagyjuk.
 • A viták során különösen ügyelj a hangnemre. Érveid kifejtésével kapcsolatban lásd: Hogyan ne érvelj (lehetőleg).
A hozzászólásoknál szokásosan használt sablonok / kinézetük
A lezárt megbeszéléseket megőrizzük a későbbi dokumentáció számára, ha egy szócikknek több törlési megbeszélése is volt, akkor mindegyiket.
A lezárt megbeszélések sorsa
 • A lezárt megbeszélések kb. 3-4 napig maradnak közszemlén, majd áthelyezendők a Frissen lezárva szakaszba.
 • Ehhez a {{törlés link}}(?) sablont bővítsd ki egy eredmény paraméterrel, amivel megadod a lezárási döntés kódját, majd helyezd át a Frissen lezárva szakaszba. Az egyes csomagokat az áthelyezés dátuma szerinti alszakaszba tedd.
 • A Frissen lezárva szakaszba helyezéstől számított 1 hét múlva a témák az oldalról törölhetők, a továbbiakban a lezárt megbeszélések allapjai megtalálhatóak a Kategória:Archivált törlési javaslatok kategóriában.
Az archívum helye

Az archivált törlési megbeszéléseket lásd ABC-rendben az alábbi kategóriában:

Törlésre javasolt szócikkek

Október 4.

Dream Team Asztalitenisz Club

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

Amatőr pingpong klub (alig egy éve alakult, a Budapest bajnokság XI. ker. II. oszt. 2. csoportjában játszanak), nevezetessége a WP szerint nem elegendő. Nl vita 2015. október 4., 08:31 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő: egyetértek. Saját weblapot pedig nem a Wikipédián alkotunk... OsvátA Palackposta 2015. október 4., 09:36 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Nem látok bizonyítékot a nevezetességre. --Tudor987 vita 2015. október 4., 18:24 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Ha ennyire megértik, hogy a wikipédiát többen hiteles enciklopédiának látnák szívesen, bizonyára megértik azt is, hogy a wikipédia hitelességéhez hozzátartozik az is, hogy nem a csak youtube által népszerűsített linket, hanem helyette min. két, nem a Dream Team Asztalitenisz Clubhoz köthető forrást (pl. egy olyan újságcikket vagy az elektronikus sajtó egyik olyan hírét, amely behatóan foglalkozik a tevékenységükkel) kell ahhoz felmutatni, hogy wikinevezetesnek legyenek tekinthetőek.

Együttműködésükben bízunk! :-) Apród vita 2015. október 6., 15:10 (CEST)

Összeült csapatunk vezetősége vasárnap délután, ahol arra jutottunk a válságtanácskozás során, hogy az oldal megmaradása végett a Wikipédiát, mint Hiteles, Szabad Enciklopédiát szívesen reklámoznánk olyan formában, hogy a mezünkre felrakatjuk polónyomással a logót és a szlogent, amivel hetente a meccsek és az edzések alkalmával 30-35 embert érünk el személyesen, és a pörgő youtube csatornánk révén még több emberhez jutna el a mezünkön lévő logó, valamint a portfólió fotózások során is ebben a szponzorált mezben lennénk. A szóróanyagainkra (meccslap, szurkolói füzet) szintén elhelyeznénk a Wikipédia logóját, szlogenjét, és a linkjét QR kóddal, emellett pedig a videóink, facebook csatornánk leírása között az első helyre tennénk a Wikipédia linkjét.

Együttműködésükben bízunk!

IV. Délkelet bajnokság

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

Nem nevezetes. A címét pedig nem tudom összhangba hozni a bevezetővel. Vépi vita 2015. október 4., 14:01 (CEST)

Szeptember 29.

Téglási András

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A WP:NEV-nek nem felel meg. A megadott forrás életrajzokat nem tartalmaz. NB III-as játékvezető. Csurla vita 2015. szeptember 29., 18:12 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő - Csurla vita 2015. szeptember 29., 18:12 (CEST)

Egyetemi adjunktusként (közalkalmazotti önéletrajza). OSZK katalógustalálatok a könyveiről: OSZK katalógustalálatok (hét találat). Önálló kötete 2013-ból, Patyi Andrással közösen szerkesztett kötete 2013-ból. Apród vita 2015. október 1., 01:51 (CEST)

 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés: necces. Ha az a helyzet, amit Apród ír, akkor Symbol keep vote.svg maradjon. Csak azért, mert Lajos52 szerkesztéseivel kapcsolatban egy halom probléma merült fel, még nincs elég ok arra, hogy szerkesztéseit globálisan kukába utaljuk. OsvátA Palackposta 2015. október 4., 09:41 (CEST)
Nem azért került törlési megbeszélésre, mert Lajos52 szerkesztette, hanem mert a jelenlegi állapotában nem felel meg a WP:NEV-nek. - Csurla vita 2015. október 4., 11:56 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Nem gondolom, hogy a szerző okán van szükség a törlési megbeszélésre. Ha elolvassa valaki például a Stílusa c. szakaszt, minimum megmosolyogtató, hogy ezt enciklopédiába gondolja bárki. – Tudor987 vita 2015. október 4., 18:28 (CEST)

Akkor kapjon horrorsablont. Azt hiszem, még horrorban nem részesült. Vagy ami még jobb, bizonyos mondatok, esetleg az egész Stilusa szakasz kivevését. Egyébként érdekes, hogy a máshol is szerepeltetett Stílusa szakasz sablonszövegét itt a laptörténet szerint egy anon kivette, majd visszatette annak idején. Apród vita 2015. október 5., 03:26 (CEST)

Stenczel István

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A WP:NEV-nek nem felel meg. A szócikk szerint élvonalbeli játékvezető volt itt még sincs nyoma. Csurla vita 2015. szeptember 29., 17:30 (CEST)

A megyei első osztály valami ilyen jelent? Ugyanis ezt írják Stenczel István "jelenlegi osztályaként" (felnottkepzes.mlsz.hu anyagai). Ebben "L. SZ. biz. tagként"(gondolom labdarúgó-szövetségi bizottsági a rövidítés lényege) szerepel. És még pár életrajzi adatot is, amik más szócikkbeli adatokat erősítenek meg.

Itt pedig az, hogy ki lett nevezve az Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezeti Egysége (Megyei Labdarúgó Szövetség) Biztonsági és Technikai Bizottságának tagjának: Az MLSZ Elnökségének határozatai 2010. Apród vita 2015. október 1., 01:33 (CEST)

Stein József

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A WP:NEV-nek nem felel meg. A szócikk szerint élvonalbeli játékvezető volt itt még sincs nyoma. Csurla vita 2015. szeptember 29., 17:29 (CEST)

Simonyi Béla

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A WP:NEV-nek nem felel meg, nem nevezetes megyei I. osztályú játékvezető. Csurla vita 2015. szeptember 29., 17:13 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő - Csurla vita 2015. szeptember 29., 17:13 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Nem semleges, nem nevezetes. A játékvezetői stílusára vonatkozó rész szerint pedig nagyon hasonlóan működhetett, mint Téglási András... – Tudor987 vita 2015. október 4., 18:34 (CEST)

Selmeczi József

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A WP:NEV-nek nem felel meg. Élő személy, de forrás egy sincs hozzá. A szócikkben felsoroltakra, ha lenne forrás, akkor sem lenne nevezetes. Csurla vita 2015. szeptember 29., 17:09 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő - Csurla vita 2015. szeptember 29., 17:09 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Forrástalan, harmadosztályú játékvezető. Nem nevezetes. – Tudor987 vita 2015. október 4., 18:32 (CEST)

Szeptember 27.

Nyári Ferenc

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A szócikk szerinte NB I-es játékvezető volt, de nem szerepel a játékvezetők között itt. A WP:NEV szerint nem nevezetes, ezért Symbol delete vote.svg törlendő Csurla vita 2015. szeptember 27., 13:33 (CEST)

Kevés. Néhány fogodzó viszont van róla (vagy talán több Nyári Ferencről van szó?) máshol:

De ezeket sem tudom, hogy mindegyik Nyári Ferenc ugyanaz a személy-e. Apród vita 2015. szeptember 27., 16:09 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Tettem pár forrást a cikkbe. Szerintem ez is maradhat. Andrew69. Blue a v.svg 2015. szeptember 28., 12:07 (CEST)

Szeptember 26.

Németh Vilmosné

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A nevezetességi irányelvek szerint vitatom a nevezetességet. Tudor987 vita 2015. szeptember 26., 17:59 (CEST)

 • Az mellette szólna, hogy az első magyar női játékvezető, de nem tudom, hogy az információ hiteles-e.

Az még a baj, hogy a pályájáról és arról, hogy mikor született, él-e, hal-e, semmit nem lehet róla a szócikkből megtudni - csak annyit még, hogy 1947-ben dicséretet kapott és rendőr volt. Forrást adott, nem tudom, abból több kiderül-e akár az, hogy első volt-e magyar nőként, akár a pályájáról. Apród vita 2015. szeptember 27., 01:08 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Eszerint nem ő volt az első. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. szeptember 27., 07:49 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes a WP:NEV szerint. Ráadásul nem is igaz, hogy ő volt az első. - Csurla vita 2015. szeptember 27., 13:15 (CEST)

Két lehetőség van: vagy a szócikk szerzője tudott valamit, amit az újságíró nem (mondhatnám önálló kutatásnak is a szócikk szerzője részéről, de igazából annak is kevés a többi elmondott dolog miatt), vagy az újságíró tudott valamit, amit a szócikk szerzője nem. Utóbbira szavazok, amíg meg nem győz valaki az ellenkezőjéről: Symbol delete vote.svg törlendő. Apród vita 2015. szeptember 27., 14:55 (CEST)

Bár elbizonytalanodtam, mert kipróbáltam a nevet a legújabb felfedezésemen, az adtplus.arcanum.hu-n és láss csodát, kereső segítségével tényleg az van írva a Népszava két 1990 előtti számában, hogy Az első magyar nöl Játékvezető Németh Vilmosné rendőr ill. első női labdarúgó játékveze­tő is Németh Vilmosné rendőr.

A baj az, hogy az adtplus.arcanum.hu-nak a keresője ugyan nem bejelentkezős, viszont az archívuma, ahol szövegkörnyezetében lehet ezeket megtekinteni bejelentkezős dolog (bár némelyik cikkét a Google szöveges változatában meg lehet nézni szövegkörnyezetében is, ezt a kettőt éppen nem), én pedig nem szeretek ilyen bejelentkezős dolgokba menni. Bejelentkezne valaki és megnézné ezeket valaki szövegkörnyezetükben? Apród vita 2015. szeptember 27., 15:25 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Én bejelentkeztem, de sajnos kiderült, hogy a Népszava-cikk tartalmának megismeréséhez kevés a bejelentkezés: fizetni is kellene (minimum ötezer forintot). --Malatinszky vita 2015. október 5., 01:57 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Kösz a Népszavás linkekért. Ezek szerint látszik, hogy nem kamu. Magyar sporttörténeti személy és ez felülírja azt a gyakorlatot, hogy milyen szinten vezetett mérkőzéseket. Így olyan nevezetes személy ő, akiről lehet cikkünk bár jó lenne több infó róla az már szent igaz. A Hkoala által mutatott Magyar Hírlap cikk úgy néz ki egészen mellé lőtt. (az elsőség dolgában) Andrew69. Blue a v.svg 2015. szeptember 28., 09:24 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Amíg ezek a Népszavás linkek nem kerültek elő, bizonytalan voltam, mert a Magyar Hírlapos linken elsőnek nevezett Vargáné Patkó Valériáról is van szócikk, amelyben egyértelműen a második női játékvezetőnek nevezik. A dátumok (1947, illetve 1948) is Németh Vilmosné elsősége mellett szóltak, amennyiben azok hitelesek. A Népszava 1947-es cikke alapján egyértelműen hitelesnek tekinthető a dátum, és az 1948-tól játékvezető Vargáné Patkó Valéria csak második lehetett. A bizonyított elsőség alapján mindenképpen egy enciklopédiában van a helye, még akkor is, ha egyelőre csak csonknyi információ van róla. Valóban jó lenne, ha azokat a Népszavás cikkeket valaki meg tudná szerezni. --Dodi123 vita 2015. szeptember 29., 17:50 (CEST)

 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés Én még mindig nem látom, hogy a Wikipédia:Nevezetesség irányelveknek megfelelően "jelentős mértékben feldolgozták" volna. – Tudor987 vita 2015. október 4., 18:21 (CEST)
 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés Szeretnék rámutatni egy jelentős résre többetek gondolatmenetében. Amennyire ki tudom venni, itt többen bizonyított tényként kezelitek, hogy a Népszava 1947. április 11-i száma szerint Németh Vilmosné volt az első magyar női labdarúgó-játékvezető, annak ellenére, hogy egyikötök sem látta a Népszava 1947. április 11-i számát. Amit itt valamennyien látunk Apród munkájának köszönhetően, az az, hogy az Arcanum adatbázis-keresője szerint a kérdéses lapszámban szerepel a (karakterfelismerés során nyilvánvalóan eltorzult) „Az első magyar nöl Játékvezető Németh Vilmosné rendőr BVSO Kistext fe BTK” karaktersor. Sajnos arról fogalmunk sincs, hogy ezek a betűk, szavak, milyen kontextusban szerepelnek az újságban. Nekem még az sem világos, hogy ezek a szavak egyazon mondat részei-e, vagy mondjuk három egymás melletti újsághasáb egy-egy sora van-e itt egybefűzve.
Mindenesetre azoknak, akik úgy gondolják, ez a keresőtalálat világos jele annak, hogy Németh Vilmosné az első női játékvezető, azoknak a figyelmébe ajánlok egy másik keresőtalálatot ugyanabból az adatbázis-keresőből, amelyből a tekintélyes és hiteles Magyar Tudományra, az MTA folyóiratára hivatkozva megtudjuk, hogy a Mars, ugyanúgy mint a Nap, a Föld körül kering.
Mármost világos az, hogy az általam idézett keresőtalálat kontextusából kiragadva hoz egy állítást, és nyilván egyikünk sem rohan ennek nyomán kijavítgatni a Naprendszerről szóló cikkeinket. De remélem, hogy ezzel sikerült rávilágítanom arra, hogy a Népszava-cikk tényleges megtekintése nélkül (akár fizikai, akár teles szöveges elektronikus formában), nem mondhatjuk azt, hogy megbízható forrást találtunk bármilyen állításra. Szeretném, ha ezen elgondolkodnátok, mert itt többről van szó, mint a magyar női labdarúgás hőskoráról; itt a Wikipédia valósághűségéről, tényszerűségéről és megbízhatóságáról van szó. --Malatinszky vita 2015. október 5., 02:49 (CEST)

Ezért kérdeztem a végén meg: Bejelentkezne valaki és megnézné ezeket valaki szövegkörnyezetükben? Mert tapasztalatból tudom, hogy az egyik szerkesztő valamikor jelszópityegést, pénzt is rááldozna, csak hogy az információ közelébe jusson, a másik inkább pénzmentesen, jelszómentesen szeretné megtudni a lényeget (ez voltam én). Egyik sem jelenti azt, hogy a célért való eszköz bevállalása vagy be nem vállalása miatt az egyik szerkesztő rosszabb lenne a másiknál, de nem tudhatom, hogy éppen van-e az előbbi szerkesztőtípusból, mert ha nem, akár törlödhet is. Nem véletlen, hogy a törlés döntésgombot nem húztam le. Minden csak elszántság kérdése. Én nem vállaltam be a részletekhez való hozzájutást, más talán igen.

Vagy akár a könyvtárba is el lehet menni, végigböngészve eredetiben, nem interneten a Népszava 1947. áprilisi számait, ha az adott könyvtárnak megvan azon évfolyam. Apród vita 2015. október 5., 03:54 (CEST)

Kezemben mind a két hivatkozott lapszám. A Népszava 1947. április 11-i számának 6. oldalán a Sporthírek rovatban minuszos hírként mindösszesen ennyi olvasható: „A első magyar női játékvezető Németh Vilmosné rendőr.” A Népszava 1969. november 22-i számának 10. oldalán Vándor Kálmán a Huszonöt év sporttörténete című cikksorozat (1947-et ismertető) III. részében az utolsó bekezdésben a futballérdekességek között említi meg: „Grosits ebben az évben lett először válogatott kerettag, s feltűnt az első női labdarúgó játékvezető is: Németh Vilmosné rendőr. A mezítlábas labdarúgó-bajnokságon aratott sikert, s nem kisebb volt a lelkes gyerekek dicsősége sem.” Remélhetőleg ezzel eldőlt az a vita, hogy ki volt az első magyar női játékvezető. – Dodi123 vita 2015. október 5., 10:00 (CEST)

Nagyon köszönöm, hogy utánanéztél és hogy ismertetted itt velünk a cikkek tartalmát és terjedelmét. --Malatinszky vita 2015. október 5., 14:44 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon, mint első nő, fontos, még ha egyébként nem sokat tudni a személyéről. Érdekes egyébként, az angol wiki, ahol én inkább aktívabb vagyok, különösen gerjed az első nőkről írott cikkekre. :) – Norden1990 2015. október 5., 13:57 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Három említést sikerült találni a cikkalanyról, és ezek közül Dodi123 jóvoltából kettőről azt is tudjuk, hogy pusztán futólagos, jelentős mélységbe nem menő módon tárgyalják a cikkalanyt. Ennek alapján világos, hogy a WP:NEV kritériuma nem teljesül. Tavaly megszavaztunk egy másik irányelvet is, amelynek alapján egyes kiemelkedő eredményeket elért sportemberek cikkeit akkor sem töröljük, ha amúgy a cikkalany a WP:NEV-nek nem felel meg. Némethné azonban ezeknek a kritériumoknak sem felel meg. A cikk ezért törlendő. Malatinszky vita 2015. október 5., 14:44 (CEST)

Tekintve, hogy valóban nagyon kevés információ áll rendelkezésre Németh Vilmosnéról, akiről azonban sporttörténeti jelentősége miatt érdemes lenne említést tenni a wikipédiában, javaslom, hogy a Labdarúgó-játékvezetés szócikkben legyen megemlítve a neve. Ott szó esik az első játékvezetőkről (a világon, illetve Magyarországon), ebbe a gondolatmenetbe beleillik az első magyar női játékvezető nevének megemlítése is. Ehhez hivatkozásként szolgáló források is rendelkezésre állnak. Egy ilyen megemlítésnél többet jelenleg amúgy sem tudunk róla. Ha ezzel a bedolgozással egyetértetek és megtörténik, akkor én sem ellenzem a külön önálló szócikk törlését. – Dodi123 vita 2015. október 5., 19:32 (CEST)

Ez jó ötlet. Malatinszky vita 2015. október 5., 19:59 (CEST)

Betettem a Németh Vilmosnéről rendelkezésre álló összes információt (sajnos nem volt sok) a Labdarúgó-játékvezetés szócikkbe. A kereső már ki is adja találatként, ahogyan találatként adja Németh Vilmosné nevét a Labdarúgó-játékvezetők listája szócikkben is, ahol a neve mellett szerepel itt is, hogy ő az első magyar játékvezető. Amíg valamilyen forrásból több információt nem sikerül beszerezni róla, addig ez lehet a megoldás. Fenntartva azt a véleményem, hogy mint első magyar női játékvezető méltán érdemelne külön szócikket, ha többet tudnánk róla. – Dodi123 vita 2015. október 5., 20:52 (CEST)

Lehúztam a törlendő döntéssablonomat. Én is támogatom azt, hogy Symbol redirect vote.svg átirányítás legyen a Labdarúgó-játékvezetés szócikkbe. Apród vita 2015. október 5., 23:29 (CEST)

Frissen lezárt megbeszélések

Ez alá ne írj új témát! Itt csak a frissiben, három-négy napnál nem régebben lezárt megbeszéléseket listázzuk (aszerint, hogy mikor kerültek át a készek közé). A régebbiek megtalálhatók egy szakasszal lejjebb, a még régebbiek pedig Archivált törlési javaslatok kategóriájában.


Régebben lezárt megbeszélések


Lezáróknak:
 • a {{törlés link}}(?) sablont bővítsd ki az e (=eredmény) paraméterrel, amiben add meg az eredmény kódját.
  Például így: {{törlés link|Szócikk címe|e=M}}
 • Másik lehetőség: a {{törlés link}}(?) sablont cseréld ki {{ttörlés link}}-re és 2. paraméterként add meg az eredmény kódját.

Az eredményjelzések magyarázata:

 • T: töröltük
 • M: megmaradt
 • R: összedolgozva egy másik cikkel, átirányítás lett belőle
 • Ö: összevonva egy másik cikkel, átirányítás nem kell
 • H: helyreállítva (helyreállítási szavazásnál; ha nincs helyreállítva, akkor Törölve marad)
 • J: jogsértőbe áttéve
 • Á: átirányítássá alakítva
 • B: Wikikönyvekbe átmozgatva
 • C: Cikkjelöltnek minősítve