Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Kiskorúak védelme

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Azok a szerkesztők, akik a Wikipédiát arra próbálják használni, hogy beleegyezési korhatár alatti gyermekkel szexuális kapcsolatot kezdeményezzenek vagy elősegítsenek, vagy ilyen kapcsolatok mellett kiállnak (például annak fejtegetésével, hogy azok nem károsak a gyerekek számára), vagy akik magukat pedofilként azonosítják, végleges blokkot kapnak.

Ha úgy látod, hogy valaki megsérti a fenti szabályt, jelezd minél hamarabb az info-hu@wikimedia.org címen. A wiki-oldalakat ne használd ilyen célra; az ottani bejelentéseket általában töröljük, hogy elkerüljük a terméketlen vitákat és a potenciálisan rágalmazó tartalmat.
Ha adminisztrátorként egy ilyen ügyben eljárva blokkolsz valakit, kapcsold be a "nem szerkesztheti a saját vitalapját" és a "nem küldhet e-mailt" opciókat, és ügyelj arra, hogy a blokk indoklása semleges legyen.
A felnőtt-gyerek kapcsolatokat érintő, megbízható szakmai forrásoknak a szócikkírás kapcsán történő objektív bemutatása vagy felhasználása nem ütközik ebbe a szabályzatba.

Lásd még[szerkesztés]