Wikipédia:Azonosító törlése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Azonosítók törlésére nincsen mód a Wikipédiában és más Wikimedia-wikikben. Ez azért van így, mert az egyes szerkesztések az azonosítókhoz kapcsolódnak: ha törölni lehetne az azonosítót és újra létrehozni, akkor a törölt szerkesztő által írt szerkesztések átkerülnének az új szerkesztő neve alá.

  • Ha csak a szerkesztői vagy a vitalapodat szeretnéd törölni, akkor a szerkesztői lapnál leírtak szerint járj el.
  • Ha csak az azonosítód nevével vagy elégedetlen (például mert a valódi neveden hoztad létre, de később úgy döntesz, hogy szeretnél inkább anonim maradni), a bürokraták üzenőfalán kérheted átnevezését; ezt azonban csak ritkán és nyomós okkal teszik meg, mert az azonosító megváltoztatása az összes szócikk összes laptörténetében nagyon megterheli az adatbázist.
Egy egyszerűbb lehetőség, ha a beállításaidnál megváltoztatod az aláírásodat. A laptörténetben ugyan továbbra is a régi név fog látszani, de a keresőmotorok már nem találnak meg ez alapján.
  • Vagy ha nem bánod, hogy a régi szerkesztéseidhez és beállításaidhoz nem tudsz olyan könnyen hozzáférni, létrehozhatsz egy új azonosítót, és a régi szerkesztői és vitalapodat átirányíthatod az újra.

A fenti három módszer egyike sem változtatja meg a már leírt aláírásaidat; ha van türelmed, megkeresheted ezeket a szerkesztői lapodra mutató oldalak között (a „Mi hivatkozik erre” funkcióval), és kézzel átírhatod őket. A laptörténetekből semmilyen módon nem lehet eltávolítani a korábbi aláírásaidat.

Lásd még[szerkesztés]