Szerkesztővita:Roskoponthu

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Dokee 16 évvel ezelőtt a(z) Feltöltött képek témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Roskoponthu!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Crimea vita 2008. március 24., 20:45 (CET)Válasz

Hogyan készíts megfelelő szócikket?[szerkesztés]

Megnéztem a Csepeli Szabó Béla cikket, a legnagyobb hiányossága, hogy hiányzik az ismeretterjesztő , enciklopédikus összefoglaló szöveg. Szoktak listák lenni az életrajzokban, de ne csak lista legyen benne! A lap tetején beillesztett figyelmeztető szövegben lévő linkek részletesen elmagyarázzák, hogy mi a "kívánatos" stílus.

Erre minta lehet a kissé sovány tartalmú Lázár Ervin, Boris Vian vagy az egészen részletes Leonard Cohen szócikk.

Mint ahogy a fotózásnak is megvan a szája íze, úgy az enciklopédia szerkesztésnek is. :D

Remélem nem szegi kedved, hogy sok újdonsággal találkozol itt! Ezek azért fontosak, mert a 90.000 szócikket rendszerezni és egységesíteni igyekszünk a könnyű érthetőség kedvéért. A szócikkekbe épített kis formai apróságok által lesz a wiki ilyen egybefüggő és gyorsan kezelhető.

HA kérdésed van, akár nekem is felteheted, de ha átolvasod az üdvözlő szövegbe betett tájékoztatókat, sok nehézségtől kímél meg. Jó munkát: – Rodrigó 2008. március 24., 22:32 (CET)Válasz


Fénykép, fotó a Wikipédián[szerkesztés]

Remélem tisztában vagy a szerzői jogokkal, és csupán feledékenységől nem mellékeleted a Kép:Csepeliszabobela_1975.jpg kép alkotójának (megvásárolt portrénál lehet elég az ábrázolt személy) engedélyét arra, hogy képét bármilyen célra felhasználhatják (jelölt licensz alapján). Ugyanis ha nincs ilyen engedély, akkor sürgősen törölnünk kell.

Üdv: – Rodrigó 2008. március 24., 23:12 (CET)Válasz

képek folytatás[szerkesztés]

Wikipédia:Képek licenceinek megadása Nekem az aláírásom mögötti duplanyílra kattintva tudsz üzenni: – Rodrigó 2008. március 25., 13:55 (CET)Válasz

Dokee volt kedves válaszolni, idemásolom:
A menete. Kiválasztod a kívánt képet (a lapjára mész). Ott lenavigálsz (letekersz) a Fájltörténet részig. Alul fogsz találni egy A fájl újabb változatának feltöltése linket. Arra ráklikkelsz, és onnantól ugyanúgy megy, mintha teljesen új képet tennél fel, a Célfájlnév:-hez beírja a jelenlegi nevet. Dokeevita
Örülök hogy segítettem :). Egyébként ez az egyszerűbb megoldás. Ha pedig új képet raksz fel, és ahol be kell írni a kép nevét (feltöltéskor) és már van olyan nevű kép, ez az okos kód szólni fog, hogy hé, már van! Dokeevita 2008. április 17., 15:01 (CEST)Válasz

Feltöltött képek[szerkesztés]

A Kép:Csepeli Szabó Béla 2006.jpg képen kívül a többi verziót törlésre jelöltem, azokkal már nem lesz gond.

VISZONT: Az Kép:Csepeli Szabó Béla 2006.jpg összegzése teljesen üres, nem töltötted ki! Így nem lehet tudni, hogy ki a kép készítője, a korábban megadott forrás http://csepeliszabo.hu nem tartalmazza, stb.

Légyszíves konkrétabb tulajdonosi adatokkal, esetleg nyilatkozatra hivatkozással igazold, hogy a kép tulajdonosa egyetért a szabad közlésével.

Rodrigó 2008. április 17., 22:08 (CEST)Válasz

Képet átnevezni nem tudsz. Maximum feltöltöd újra az új nevén, és a régi képet jelzed egy adminnak hogy törölje (a kép leírásába beteszed: {{azonnali}}(?)) д лекарство и спор я конструировать д 2008. április 19., 13:18 (CEST)Válasz