„Szerkesztővita:Acélkandúr12” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
(→‎Re: 1.2.: (új szakasz))
 
-[[User:RepliCarter|<font color="navy">RepliCarter</font>]] [[Image:Nuvola weather sunny.svg|20px]] [[User vita:RepliCarter|<sup>Hagyj üzenetet</sup>]] 2012. november 23., 20:44 (CET)
 
<!--Egy kéz (med. / Szélesség.: Manus, pl. Manus) egy kapaszkodó, több ujjas legszélső végén található egy kar vagy mellső láb a főemlősök, például, mint az emberek, csimpánzok, majmok, és lemurok. Néhány más gerincesek, mint a koala (amely két szembefordítható hüvelykujját minden "kéz" és ujjlenyomatok feltűnően hasonlít az emberi ujjlenyomatok) gyakran úgy jellemzik, mint amelyek vagy a "kéz" vagy "láb" az elülső végtagok.
Kezek a fő struktúrák fizikailag manipulálni a környezetet, egyaránt használható durva motoros készségeket (például megragadta a nagy objektum), és finom motoros készségek (például felvette a kis kavics). Az ujjai tartalmaz néhány a legsűrűbb területek idegvégződések a testen, a leggazdagabb forrása a tapintást, és a legnagyobb helymeghatározási képessége, a test, így a tapintás szorosan kapcsolódó kézzel. Mint a többi páros szervek (szem, láb, lábak), minden kéz dominánsan vezérli az ellenfél agyfélteke, így handedness, vagy előnyös kézi választás egykezes tevékenységek, mint írásban, ceruzával, tükrözi az egyes agyi működését.
Néhány evolúciós anatómusok kifejezést használják, kéz utalni a nyúlvány lévő számjegyek a mellső láb általánosabban - például a keretében, hogy a három számjegy a madár kéz érintett az azonos homológ veszteséget két számjeggyel, mint a dinoszaurusz kezében. [1]
Az emberi kéz 27 csont, 14 amelyek közül az ujjperceket (proximális, középső és disztális), az ujjak. A metacarpalis az a csont, ami összeköti az ujjak és a csukló. Minden emberi kéz van 5 metacarpus.:::Géppel fordítottam. Remélem jó lesz.-->
579

szerkesztés

Navigációs menü