Wikipédia-vita:Kocsmafal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archive

Archívum (?)


A régi, osztatlan Kocsmafal és elődje, a lezárt Porta archívumai[szerkesztés]

A hajdan még egységes Kocsmafal régi archívumait itt, a Főlapon találod, az újabbakat minden szekció fejrészének alján, külön archívumdobozban.

Ellenőrizendő szerkesztések[szerkesztés]

Sziasztok, lehet nem a megfelelő fórumot választottam a kérésem tolmácsolására, azonban jobb ötletem nem lévén ide írok! Az szeretném kérdezni, hogy az általam szerkesztett lapok miért nem kerülnek ellenőrzésre, hiszen így tulajdonképpen semmi értelme a szerkesztéseimnek ? Azt megértem, hogy egyszerre számos új szerkesztés történik, azonban még a jan. 4-én eszközölt változtatásaim sem lettek ellenőrizve. Előre is köszönöm: Ephialtes vita 2011. január 6., 10:38 (CET)

Halyesírási Hiba[szerkesztés]

Kapcsolódó közösségi oldalak Üzenőfalak, a különböző kérdéekre és kérésekre szolgáló üzenőfalak listája → Wikipédia:Üzenőfal (összes).......ezt a részt kéne átírni kedves adminisztrátorok, kérdéekre - kérdésekre ...csak egy s betű, de gondoltam szólok --Takács vita 2012. február 9., 20:10 (CET)

Kösz, javítottam! ~ Glanthor üzenet 2012. február 13., 07:24 (CET)

Welcome to Wales[szerkesztés]

Moved to a more frequented location. --Tgrvita 2012. március 2., 00:10 (CET)

Meeting Hungarian Wikimedians in Budapest?[szerkesztés]

Hi, I'll be in Budapest from September 18-22 for a conference and would be interested in meeting up with some Hungarian WIkimedians, e.g. to discuss GLAM or WikiProject Open Access or related issues. --Daniel Mietchen vita 2012. szeptember 16., 21:01 (CEST)

Kaja-kalandok[szerkesztés]

Tökéletesiteném a cikket,kérem,segitsenek.--Loya vita 2012. november 30., 20:25 (CET)

Növények műhelye[szerkesztés]

Újraindítom a műhelyt, jelentkezzetek! Páfrány (Zsboldi) vita 2012. december 1., 08:10 (CET)

Help translate from English[szerkesztés]

Hello. I am Xaris333 from Cyprus. I speak Greek and English. Can you help me translate 2 paragraphs from English to your language, about a football team? Xaris333 vita 2013. december 7., 01:00 (CET)

Tévé- és Rádióadó műhely[szerkesztés]

Sziasztok! Mi lenne, ha lenne egy Tévé- és Rádióadó műhely? Ha megalkotnám ezt a műhelyt, valaki beszállna? Csak mert ez az egyetlen téma, mellyel egy szerkesztő sem foglalkozik, gondolom, jó lenne. Szerkesztő: Bolondkamion

Nyelvközi hivatkozások[szerkesztés]

A nyelvközi hivatkozásokat leellenőriztem, az az, ba, be-x-old, bg, bxr nyelvkódúak a egyebes kocsmafal megfelelőire mutatnak, az uz kódú (üzbég) a Q4597488 Wikidata-elemmel van összekapcsolva, de közben a wikiszöveges nyelvközi hivatkozásoknál pl. az angol a Wikipedia:Village pump, a német pedig Wikipedia:Fragen zur Wikipedia, amik ugye egymással sincsenek összekapcsolva, itt teljes a katyvasz. A többi vagy megegyezik a Wikidatán találhatóval, vagy átirányítás rá, vagy egyszerűen törölték. A fentiek közül a Wikidatán csak az üzbégnek van linkje. A nem említettek biztosan eltávolíthatók, a többin lehet egy kicsit gondolkozni (szerintem az egyebesek nem kellenek, az üzbégnél pedig tisztázni kell a helyzetet). --Tacsipacsi vita 2014. szeptember 6., 14:25 (CEST)

Töröltem az interwikiket teljesen az oldalról. A Wikidatán lehet módosítani a hibásakat. Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 19., 20:37 (CEST)

Ottani adminoknak. Az is védett. :-) --Tacsipacsi vita 2014. szeptember 19., 20:43 (CEST)
Gondolhattam volna :) Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 19., 20:57 (CEST)

Nyelvi KF[szerkesztés]

A szövegben „helyesírási, stilisztikai” KF szerepel címként és magyarázatként is (persze ott valamivel bővebben). Lehetne csak nyelvi a címe, mint a valóságban? Voxfax vita 2015. szeptember 11., 06:00 (CEST)

TED speaker challenge[szerkesztés]

From 6 June to 6 July we are holding a writing challenge about TED speakers. Everyone can participate by writing about people who have held a TED talk. For an overview of TED speakers in the in competition see here: User:Jane023/TED speakers. For an overview of all the TED talks that these people have held, see here: TED talks. More information about the challenge, the points, the prizes, and the sign-up is here: TED speakers challenge. Jane023 vita 2016. június 9., 12:51 (CEST)

A társadalmi mobilitás cikkre csonka cikk sablont és vandálellenes segítséget kérek[szerkesztés]

A bevezetőt már javítottam, de most nincsenek kéznél a tankönyveim, alapos forrásokat meg leginkább azokból tudok. Kérem egy szociológus - vagy szociológáiban kicsit is tájokozott - szerkesztő segítségét a javításhoz, mert a cikk jelenleg úgy borzasztó, ahogy van. – Világ vita 2017. október 16., 19:33 (CEST) Az előbb is kértem, de eltünt a kérésem, ezért ezt írom át. A csoport fogalmát keveri az irogató a társadalmi mobilitáséval és így egy sületlen katyvasz lett belőle, amit én töröltem.

Csak a bevezetés szólt a társadalmi mobilitásról, tehát a cikk csonka. Ki törölte a csonka cikk sablon kérésemet és miért? – Világ vita 2017. október 17., 07:40 (CEST)

A vandál nem hagyja békén a társadalmi mobilitást. Töröltem a hülyeségeit, indokoltam is, ő meg törlés nélkül visszaállította. Háború folyika társadalmi mobilitás ellen, egy vandál-hadsereg írtja a fogalmat, a Mátyás király cikkben is csatáznak. – Világ vita 2017. október 17., 12:26 (CEST)

Kérek egy szociológust, nézzen rá a társadalmi mobilitásra, mert egyedül semmi esélyem a hibákat kijavítani. – Világ vita 2017. október 18., 19:59 (CEST)

Én pedig 10 dkg párizsit kérek. Apród vita 2017. október 18., 20:09 (CEST)

Akkor sorolnám, ha már hozzászóltál. Nem tudok forrást adni az írásaimhoz, mert spamnak érzékel a rendszer minden forrásomat. Ha egyedül szerkesztek akkor is ütközést jelez, pedig magammal nagyon jóban vagyok. És ha én írok forrást, akkor a kötőszóba is belekötnek, és nem találják a forrásban azt a részt, ami alátámasztja a bejegyzés helyességét, ellenben olyan állításokat tulajdonítanak nekem, amiket nem teszek. Ha törlők egy forrás nélküli bejegyzést, akkor azzal mi lesz?

Itt van ez a kérés egy idje - egy betű válasz nincs rá. A párizsit nem itt kell kérni, a segítséget a szerkesztéshez, lehet, hogy itt kell - de eddig nem kaptam, még választ sem. – Világ vita 2017. október 18., 20:56 (CEST)

Ha egyedül szerkesztek akkor is ütközést jelez, pedig magammal nagyon jóban vagyok. Ezt a műszaki kocsmafalon kell megkérdezni, nem itt. Apród vita 2017. október 18., 21:00 (CEST)

Várj október 21-ig. – Burumbátor Súgd ide! 2017. október 18., 21:01 (CEST)

Általános társalgók[szerkesztés]

Valaha (2010) elindult egy Wikipédia:Általános társalgók lap, ami szerintem ugyan az, mint ez a Kocsmafal. Volt valamilyen újítási kezdeményezés ezügyben, vagy vajon miért készült, mi lett volna a célja? (ugyan így Wikipédia:Szakosított üzenőfalak) JSoos vita 2018. november 6., 00:59 (CET)

@JSoos: Gondolom, az ott is látható wikimenühöz kapcsolódva jött létre (mindkettő), annak a stílusához igazodva. – Tacsipacsi vita 2018. november 7., 23:22 (CET)
Köszönöm! Én a menü alatt mást értettem eddig, ezzel még nem találkoztam. Csak az tűnt fel, hogy 8 éve rajta van az "Építés alatt"... JSoos vita 2018. november 9., 16:30 (CET)
Pedig szerintem a szakosított üzenőfalak döntő többségén ez van, és számos útmutató tetején is szerepel (valamint természetesen az említett két lapon is). – Tacsipacsi vita 2018. november 10., 16:48 (CET)

Homokozó[szerkesztés]

Hol van a Wikipédia:Homokozó lapon a próbálkozási lehetőség?(Szerkesztéspróba,még mielőtt valami másra gondolna valaki:))