Szerkesztővita:ZKata

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves ZKata!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: WikimakerXAngular lightningbolt.svgvita 2018. október 25., 09:24 (CEST)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:44 (CEST)

Kutuzov és szeptember 16.[szerkesztés]

Üdv! Miért vetted ki Kutuzovot innen: szeptember 16.? Nem akkor született? Köszönöm, – Vépi vita 2019. szeptember 16., 09:17 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 20., 17:12 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. október 3., 21:50 (CEST)

Szent Attila (püspök) és október 5.[szerkesztés]

Üdv! Miért vetted ki innen: Október 5.? Nem akkor hunyt el? Köszönöm, – Vépi vita 2019. október 5., 06:49 (CEST)

Üdv Vépi! Semmiféle bizonyosság nincs Szent Attiláról, még arról se, hogy mikor élt. Az október 5. nem tudom, hogy kerülhetett a szócikkbe, de abba nem nyúltam bele. (Jelenleg nem találom az email-küldés lehetőségét, remélem látod így is!) ZKata

Szerintem előbb kellene magának a püspöknek a cikkét javítani (persze indoklással), s csak aztán a különböző előfordulásait. – Vépi vita 2019. október 5., 14:12 (CEST)

Moulin Rouge[szerkesztés]

Kedves ZKata!

A Moulin Rouge az egy nehéz eset, mert a Multkor magazin is, a Moulin Rouge francia szócikkpárja is nem október 5-re, hanem október 6-ra teszik a nyitás időpontját. Tudom, hogy a magyar Moulin Rouge szócikke viszont október 5-re teszi, de a Moulin Rouge honlapja is 1889. október 6-ra teszi a mulató megnyitásának időpontját. Apród vita 2019. október 5., 22:43 (CEST) Kedves Apród! Értem. Bocs! Visszacsinálom. Üdv: ZKata

Köszönöm szépen.

Én pedig a Moulin Rouge szócikkében állítottam át október 6-ra az időpontot, kiegészítve a Moulin Rouge honlapjával, mint forrással. Apród vita 2019. október 5., 23:11 (CEST)

Én is nagyon köszönöm! ZKata

A dalai láma[szerkesztés]

Szia!

Véleményem szerint nincs rendben a módosításod. Hogy mikor vonta teljesen az ellenőrzése alá Kína Tibetet, arról lehetnek különböző vélemények. Igaz, 1950-ben bevonult a kínai hadsereg, és megkezdődött az erőszakos társadalomátalakítás. De hogy évekkel később még fegyveres felkelés tudott kibontakozni, az arra utal, hogy a teljes kontroll nem jött létre. Az pedig ténykérdés, hogy a dalai láma 1959-ben menekült Indiába, a lhászai felkelés leverése után. A javításod előtti állapot jobban indokolható a forrásokkal. – Garamond vita 2019. december 15., 19:45 (CET)