NickMusic

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
NickMusic
Adatok
Indulás2021. június 1.[1]
TársaságViacomCBS Domestic Media Networks
TulajdonosParamount Media Networks
Felbontás16:9 (480i SDTV)
Ország Magyarország
 Amerikai Egyesült Államok
TársadókMTV, VH1, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr., Comedy Central Family, TeenNick, Paramount Network, Nicktoons
Vétel
Műholdas vétel
Direct One132. programhely
IPTV
TamaNET Solutions79. programhely

A NickMusic egy amerikai fizetős televíziós hálózat, amely a ViacomCBS tulajdonában van. A Nickelodeon társcsatornája. A ViacomCBS Domestic Media Networks Kids and Family Group egységének része, és főleg fiatalabb popművészek videoklipjeit és zenével kapcsolatos programjait sugározza, amelyek vonzóak a Nickelodeon célközönsége számára.

2002-ben alapították MTV Hits néven, 2016-ban NickMusic lett a neve.

2021. június 1-jén Európában - így Magyarországon is - elindult, az MTV Music 24 helyett.[2] Magyarországon egyedül a Direct One (korábban UPC Direct), és a TamaNET Solutions kínálatában érhető el, az MTV Music 24 is csak a Direct One-nál volt fogható.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a NickMusic című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Jön a NickMusic és az MTV 00s. Mentrum. (Hozzáférés: 2021. május 12.)
  2. Változik a tévécsatornák kínálata: MTV 00s váltja a VH1-t, NickMusic kerül az MTV Music 24 helyére (magyar nyelven). Media1, 2021. május 12. (Hozzáférés: 2021. május 12.)