Heroes of Might and Magic II

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Heroes of Might and Magic II: The Succession Wars
Fejlesztő New World Computing
Kiadó 3DO
Tervező Jon Van Canenghem
Zeneszerző Paul Romero
Sorozat Heroes of Might and Magic
Platformok Microsoft Windows
MS-DOS
Mac OS
Kiadási dátum 1996. október 1.
Verzió 1.3
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.3 (originál), 2.1 (datadisk)
Műfaj körökre osztott stratégia
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
Adathordozó 1 CD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
486DX 40 MHZ, 4 MB RAM, DOS, VGA
A Heroes of Might and Magic II: The Succession Wars weboldala

A Heroes of Might and Magic II (röviden Heroes II) egy körökre osztott stratégiai játék, melyet a New World Computing fejlesztett és a 3DO adott ki 1996-ban. Egy kiegészítője jelent meg, a The Price of Loyalty, amely a Heroes II Gold verziójába integrálva jelent meg. 2000 októberében a PC Guru teljes játékként jelentette meg Magyarországon.

Játékmenet[szerkesztés]

A Heroes II az elődjéhez képest tartalmazott néhány újítást, melyek később a sorozat védjegyeivé váltak. A hősök immár gyűjthettek speciális képzettségeket, melyeket szintenként is fokozhatnak a kastélyukban lévő fejleszthető "varázstoronnyal". Emellett megjelent a mágiapont intézménye, mely a varázsláskor jött számításba. Újítás volt a lények továbbfejleszthetősége, mely feljavította azok tulajdonságait.

Már hatféle vártípussal és hőssel találkozhatunk: megmaradt a lovag, a barbár, a varázsló és a hadúr, újként pedig megjelent a mágus és a nekromanta. A jó oldalt a lovag, a varázsló és a mágus képviselték, a rosszat pedig a barbár, a nekromanta, és a hadúr. Mindegyikük más és más képzettséggel rendelkezik. Semleges frakciókként felbukkantak a játékban az elementálok.

Történet[szerkesztés]

Morglin Ironfist halála után két fia harcolt a trónért. Az idősebb jogán Rolandnak jutott a korona, de Archibald, az öccse minden eszközt megragadott, hogy megakadályozza királlyá választását, és ezért módszeresen megölette a választófejedelmeket, majd az elkövetést ráfogta Rolandra. A száműzött Roland ellenálló seregeket szervezett, hogy visszavegye trónbitorló öccsétől azt, ami neki jutott. A játék két hadjáratot ölel fel: az egyik Rolandé, a másik Archibaldé.

A hivatalos befejezés szerint Roland végül visszaszerzi a trónt és kővé változtatja öccsét. Később, a Might and Magic VI-ban lehetőségünk lesz őt kiszabadítani.

Kiegészítő[szerkesztés]

A The Price of Loyalty névre hallgató kiegészítő 1997-ben jelent meg a Cyberlore Studio fejlesztésében. Az alapjátékhoz képest némi bővítést tartalmazott minden téren, de a játékosok nehezményezték a szellemtoborzó épületek bevezetését. Mivel minden halott egységből szellem lett, amelyet szellemek öltek meg, ezért a játékos igazságtalanul kerülhetett erőfölénybe a másik játékos ellenében.