Heroes of Might and Magic III: Armageddon’s Blade

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Heroes of Might and Magic III: Armageddon’s Blade
Fejlesztő New World Computing
Kiadó 3DO
Tervező Jon Van Canenghem
Gregory Fulton
Sorozat Heroes of Might and Magic
Platformok Microsoft Windows
Macintosh
Kiadási dátum 1999. szeptember 30.
Verzió 2.2
Legfrissebb kiadás
Stabil 2.2
Műfaj Körökre osztott stratégia
Játékmódok Egyjátékos, többjátékos
Adathordozó CD

A Heroes of Might and Magic III: Armageddon’s Blade az első, 1999-ben megjelent kiegészítője a Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathiának. Csak az alapjáték birtokában telepíthető és használható. 2002 májusában a PC Guru teljes játékként jelentette meg.

Cselekmény[szerkesztés]

A fő sztoriszál menetébe mindössze egyetlen küldetéssorozat szól bele a hatból. Amikor Erathia éppen újjáépülne a háborús pusztításból, egy meglepetésszerű Kreegan-támadás indul meg ellenük. A fáradt és enervált hadsereg képtelen szembeszállni velük. Vezetőjük az új eeofoli uralkodó, Lucifer Kreegan, akinek minden vágya egy régi ereklye, a Végítélet Pengéjének (Armageddon's Blade) begyűjtése, hogy vele leigázza a világot. Megállítására Erathia és Avlee együtt küldenek haderőket, bevetve az elementális erőket is (Conflux). Catherine és a frissen kiszabadított Roland király segítségére lesz egy fiatal fél-elf, Gelu. Gelu legyőzi Lucifer tábornokát, Xeront, és megszerzi tőle a legendás kardot. Ezután magával Luciferrel is végez. A kard végül Gelunál marad, amelynek, mint a későbbi részekből kiderül, beláthatatlan következményei lesznek.

Karakterek[szerkesztés]

Az új küldetések során számos hőst vezethetünk hadba. A fő sztoriszál vezérei: Catherine királynő, Roland Ironfist, Gelu, Xeron. A többi küldetés során felbukkan Dracon, a bracadai varázsló; a barbár Kilgor, Mutare hadúr és Adrienne, valamint Sir Christian.

Fejlesztés[szerkesztés]

A játék készítése már az alapjáték után megkezdődött, és a Might and Magic VII-ben megismert futurisztikus gonoszok jövőjét, a Forge frakciót mesélte volna el. A rajongók nyomására azonban nem a gonosz, hanem a jó befejezés lett a hivatalos, s ezért az ötletet elvetették. Fontos indok volt még az is, hogy a Might and Magic világát ne vonják teljesen a sci-fi hatása alá. A sebtiben bekövetkezett váltások miatt a tervezőknek nem volt elég ideje megalkotni az új frakciót, a Conflux ezért is lett a korábban már megismert elementálok gyűjtőhelye.

Újdonságok[szerkesztés]

Az alapjátékhoz képest újítás az új vártípus, a Conflux bevezetése, mely az elementális erők köré szerveződött. Hat új küldetéssorozat mutatkozott be, 35 extra pályával. A korábbi részekből visszaköszönnek a senkihez nem tartozó lénytípusok, mint a paraszt, a félszerzet, vagy a vaddisznó, esetleg a rendkívül erős azúr sárkány. Tizenegy új hős és két új extra varázstárgy is bevezetésre került. Itt vezették be azt is, hogy a térkép egyes objektumai csak akkor elérhetőek, ha a játékos teljesít előbb egy extra küldetést. Járt a kiegészítőhöz egy véletlenszerű térképgenerátor és egy pályaszerkesztő is.