Swords of Xeen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Swords of Xeen
Fejlesztő Catware
Kiadó New World Computing
Sorozat Might and Magic
Platformok MS-DOS
Kiadási dátum 1995
Műfaj szerepjáték
Játékmódok egyjátékos

A Swords of Xeen egy számítógépes szerepjáték, melyet a Catware fejlesztett és a New World Computing adott ki. Eredetileg bónusz küldetésként jelent meg a Might and Magic Trilogy csomagon belül (amely a harmadik, negyedik és ötödik részt takarja), de később néhány antológia részét is képezte.[1] Önállóan kereskedelmi forgalomban sosem jelent meg.

Fejlesztés[szerkesztés]

A játék fejlesztése még 1993-ban kezdődött meg, egyszerű Might and Magic V MOD-ként. Később a New World Computing érdeklődését is felkeltette a játék, s minden segítséget megadtak a készítés során. Néhány grafikai elemet ügyesen kihasználtak a fejlesztők, a végletekig kihasználva az engine-t.

Történet[szerkesztés]

A játék sztorija nem kötődik a Might and Magic-sagához. A helyszín egy Havec nevű világ, amelyet Alamar, az ötödik részben megismert főgonosz megtámad. A hősöknek ezt a földet kell megvédeniük, miután a Sárkányfáraó piramisában egy titkos átjárón keresztül meglelik az oda vezető utat.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Might and Magic: Swords of Xeen értékelés. Quandaryland, 1996. január. [2007. október 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. szeptember 10.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]