Might and Magic II

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Might and Magic II: Gates To Another World
Fejlesztő New World Computing
Kiadó New World Computing
Tervező Jon Van Caneghem
Sorozat Might and Magic
Platformok MS-DOS, Amiga, Apple II, Mac, C64, MSX, NEC PC-9801, Mega Drive/Genesis, SNES
Kiadási dátum 1988
Műfaj szerepjáték
Játékmódok egyjátékos

A Might and Magic II: Gates to Another World a közvetlen folytatása a Might and Magic: The Secret of the Inner Sanctum című 1986-os szerepjátéknak.

Felépítés[szerkesztés]

Az első rész történései után a hősök, akik segítettek Coraknak legyőzni Sheltemet a VARN-on, egy másik világba vezető kapun keresztül eljutnak CRON földjére (Central Research Observational Nacelle). Ebben a világban is rengeteg a gond és a baj, amelyeket Sheltem zúdított a vidékre, ezért meg kell őt állítani. Végig kell kalandozniuk CRON földjén, át a négy elementális síkon, hogy végül ismét segítsenek Coraknak megállítani Sheltemet abbeli tervében, hogy a CRON-t saját napjába taszítsa.

Játékmenet[szerkesztés]

Az első részhez képest történt egy-két újítás. Ezúttal is hat karaktert vezethetünk egyszerre, a létrehozható hősök száma azonban huszonhat, őket különféle kocsmákban tehetjük le és cserélhetjük kalandozásaink során. A kontinuitás érdekében az első részből is áthozhatjuk karaktereinket. Felvehetünk csapatunkba legfeljebb kettő NPC-t is, akiket ugyanúgy irányíthatunk, de cserébe fizetnünk kell nekik. Új karakterosztályokként megjelent a barbár és a nindzsa, bekerült néhány új varázslat és a másodlagos képzettségek.

Néhány érdekesség is bekerült a játékba, ilyen például az időutazás, vagy hogy karaktereinket teljesen lerészegíthetjük a kocsmákban. Megjelent a cirkusz is, ahol különféle játékokban vehetünk részt. A karakterek képesek öregedni, és lehetőség van tömegverekedésbe is bonyolódnunk (egyszerre legfeljebb 255 ellenfél jöhet szembe).

Források[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Might and Magic II: Gates to Another World című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.