Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Heroes of Might and Magic
Fejlesztő New World Computing
Kiadó New World Computing
Tervező Jon Van Canenghem
Zeneszerző Paul Romero
Sorozat Heroes of Might and Magic
Platformok Microsoft Windows
MS-DOS
Mac OS
Kiadási dátum 1995. augusztus 31.
Verzió 1.3
Legfrissebb kiadás
Stabil
  • 1.3 (MS-DOS)
  • 1.2 (Windows 95)
Műfaj körökre osztott stratégia
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
Adathordozó 1 CD
A Heroes of Might and Magic weboldala

A Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest egy körökre osztott stratégiai játék, melyet a New World Computing fejlesztett és adott ki 1995-ben DOS alatt. A Might and Magic széria közvetlen leszármazottjaként indult, de önálló műfajt teremtett, s számos folytatása készült. A Windows 95 alá fejlesztett későbbi változat már kibővítve, térképgenerátorral, pályaszerkesztővel, audio CD-minőségű zenével, és a King's Bounty teljes változatával várta a játékosokat.

Történet[szerkesztés]

A játék Lord Morglin Ironfist kalandjait meséli el, aki saját anyaföldjéről kénytelen elmenekülni egy mágikus portálon keresztül, mert unokatestvére, Ragnar a trónra tört. Egy ismeretlen és felfedezetlen világban, Enrothban találja magát. Bár a vidék meghódítatlan, négyfelé felosztották: Lord Ironfist, Lord Slayer, Lamanda és Alamar között. A játék legvégén Ironfist győzedelmesen megalapítja Enroth királyságát.

Játékmenet[szerkesztés]

A Heroes of Might and Magic egy középkori fantáziavilágban játszódik, melyben mitikus és legendás lények találhatóak. A lényeket hadseregünkbe toborozhatjuk, hogy aztán segítségükkel legyőzhessük az ellenfelet. Ők közvetlenül hősök irányítása alatt állnak, akik a játéktérképen szabadon mozoghatnak. Vándorolhatnak, megküzdhetnek lényekkel vagy más játékosokkal, illetve elfoglalhatnak nyersanyagtermelő lelőhelyeket. Nyersanyagokra van szükség a lények toborzásához, de egyes varázslatok megvételéhez is. Varázslatok beszerzésére a kastélyban van lehetőség. A kastélyok valamelyik játékos uralma alatt állnak. A végcél az, hogy az ellenféltől elfoglaljuk az utolsó kastélyát is, erre ostrom útján van lehetőségünk. Minden vár más és más kasztba tartozik, ily módon különféle lényeket toborozhatunk bennük. A lovag, a barbár, a varázsló, illetve a hadúr egyaránt birtokol speciális lényeket és varázslatokat.

Fogadtatás[szerkesztés]

A játék a King's Bounty szellemi örököseként jelent meg a játékpiacon. Kiforrottsága, kiegyensúlyozottsága hamar népszerűvé tette, és ez magával vonta a számtalan folytatást is.