Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Heroes of Might and Magic
Fejlesztő New World Computing
Kiadó New World Computing
Tervező Jon Van Canenghem
Sorozat Heroes of Might and Magic
Platformok Microsoft Windows
MS-DOS
Mac OS
Kiadási dátum 1995. augusztus 31.
Verzió 1.3
Legfrissebb kiadás
Stabil
  • 1.3 (MS-DOS)
  • 1.2 (Windows 95)
Műfaj körökre osztott stratégia
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
PEGI-besorolás PEGI 12
Adathordozó 1 CD

A Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest egy körökre osztott stratégiai játék, melyet a New World Computing fejlesztett és adott ki 1995-ben DOS alatt. A Might and Magic széria közvetlen leszármazottjaként indult, de önálló műfajt teremtett, s számos folytatása készült. A Windows 95 alá fejlesztett későbbi változat már kibővítve, térképgenerátorral, pályaszerkesztővel, audio CD-minőségű zenével, és a King's Bounty teljes változatával várta a játékosokat.

Történet[szerkesztés]

A játék Lord Morglin Ironfist kalandjait meséli el, aki saját anyaföldjéről kénytelen elmenekülni egy mágikus portálon keresztül, mert unokatestvére, Ragnar a trónra tört. Egy ismeretlen és felfedezetlen világban, Enrothban találja magát. Bár a vidék meghódítatlan, négyfelé felosztották: Lord Ironfist, Lord Slayer, Lamanda és Alamar között. A játék legvégén Ironfist győzedelmesen megalapítja Enroth királyságát.

Játékmenet[szerkesztés]

A Heroes of Might and Magic egy középkori fantáziavilágban játszódik, melyben mitikus és legendás lények találhatóak. A lényeket hadseregünkbe toborozhatjuk, hogy aztán segítségükkel legyőzhessük az ellenfelet. Ők közvetlenül hősök irányítása alatt állnak, akik a játéktérképen szabadon mozoghatnak. Vándorolhatnak, megküzdhetnek lényekkel vagy más játékosokkal, illetve elfoglalhatnak nyersanyagtermelő lelőhelyeket. Nyersanyagokra van szükség a lények toborzásához, de egyes varázslatok megvételéhez is. Varázslatok beszerzésére a kastélyban van lehetőség. A kastélyok valamelyik játékos uralma alatt állnak. A végcél az, hogy az ellenféltől elfoglaljuk az utolsó kastélyát is, erre ostrom útján van lehetőségünk. Minden vár más és más kasztba tartozik, ily módon különféle lényeket toborozhatunk bennük. A lovag, a barbár, a varázsló, illetve a hadúr egyaránt birtokol speciális lényeket és varázslatokat.

Fogadtatás[szerkesztés]

A játék a King's Bounty szellemi örököseként jelent meg a játékpiacon. Kiforrottsága, kiegyensúlyozottsága hamar népszerűvé tette, és ez magával vonta a számtalan folytatást is.