Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Heroes of Might and Magic III: Shadow of Death
Fejlesztő New World Computing
Kiadó 3DO
Tervező Jon Van Canenghem
Mark Caldwell
Sorozat Heroes of Might and Magic
Platformok Microsoft Windows
Macintosh
Kiadási dátum 2000. március 31.
Verzió 3.2
Legfrissebb kiadás
Stabil 3.2
Műfaj körökre osztott stratégia
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
Adathordozó 1 CD

A Heroes of Might and Magic III: Shadow of Death a második kiegészítője a Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia-nak. Ellentétben az Armageddon's Blade-del, telepítéséhez nem szükséges az alapjáték megléte, hiszen azt mellékelik a telepítőcsomaghoz.

Változások[szerkesztés]

A kiegészítőben kapunk hat, egyenként változtatható nehézségű küldetést. Tizenkét új varázstárgy, kisebb erőviszony-kiegyenlítés és nyolc új tereptípus is bekerült a játékba. Ez utóbbiak befolyásolással vannak a hősök moráljára, szerencséjére, és varázslóképességükre. A hősök most már egyszerre öt varázstárgy viselésére képesek, melyek ráadásul bizonyos körülmények között összeilleszthetők, hatalmas erőt képviselve ezzel. A pályaszerkesztő is átalakításon esett át.

Érdekesség, hogy az Armageddon's Blade újításai is benne vannak a játékban, azok viszont csak akkor jelennek meg, ha az a kiegészítő is telepítve van. Néhány szemfüles játékos azonban észrevette, hogy a program csak a fájlok jelenlétét vizsgálja, a tartalmukat nem (a tartalom már eleve benne van a Shadow of Death-ben), így hamis fájlokkal tették elérhetővé az újdonságokat.

Történet[szerkesztés]

A játék az előzménye az alap Heroes III-nak és a Might and Magic VI-nak egyaránt. Sandro, a nekromanta Antagarich kontinensére jön, hogy egyesítsen két nagyhatalmú varázstárgyat. Varázslat segítségével élő ember alakját veszi fel, hogy elrejtőzzön. Először meggyőzi Gemet, a varázslót, és Crag Hack-et, a barbárt, hogy jutalom ellenében kerítsék elő neki a két varázstárgy darabjait. Ők nem is gyanítják, hogy a nekromanta mire készül. Az egyesített darabokból végül elkészül az Élőhalott Király Köpenye és a Kárhozottak Páncélja. Ezek segítségével Sandro könnyűszerrel legyőzi egykori mesterét, Ethricet, majd betör Deyjába, ahol Finneas Vilmar személyében bábkirályt nevez ki. Ezután az egész kontinens meghódításáról álmodozik.

Gem, Crag Hack, valamint két új hős, Gelu és Yog ellenállást szerveznek. Ám Sandro rajtuk üt és menekülniük kell. Ezután az Angyali Szövetség nevű kard darabjainak keresésére indulnak a hősök - az egyetlen varázstárgyéra, amely megállíthatja a nekromantát. Annak rendje és módja szerint győznek, és Sandro varázstárgyait ismét darabokra szedik, hogy elrejthessék őket.

A bónusz küldetéssorozatban Sandro menekülését követhetjük nyomon. Ezúttal Erathia elleni inváziót tervez. Megmérgezi Gryphonheart királyt, majd szövetséget hoz létre Deyja, a Kreeganek és Nighon között. Ironikus módon azonban végül Finneas Vilmaar, a saját bábkirálya börtönzi be, hogy maga vezethesse a támadást Erathia ellen.

Források[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]