Fülek–Somoskőújfalu-vasútvonal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Fülek-Somoskőújfalu vasútvonal
A Fülek–Somoskőújfalu-vasútvonal útvonala
Vonalszám:164
Vonal:Fülek-Somoskőújfalu vasútvonal
Hossz:14 km
Nyomtávolság:1435 mm
Feszültség:nincs =
Üzemeltető:Železničná spoločnosť Slovensko a.s.
Maximális sebesség:80 km/h
BSicon BHF.svg 0,0 Fülek
BSicon ABZgl.svg
BSicon eBST.svg 3,0 Béna (település)[1]
BSicon eBST.svg 6,0 Ragyolc[2]
BSicon eBST.svg 10,0 Sátorosbánya[3]  Szlovákia
BSicon GRENZE.svg 12,0 Magyar-szlovák államhatár
BSicon BHF.svg 14,0 Somoskőújfalu  Magyarország

A Fülek-Somoskőújfalu vasútvonal egy nemzetközi vasútvonal Fülek és Somoskőújfalu között. 2011-ben a személyszállítás megszűnt.

Története[szerkesztés]

A kezdetek

1871-ben átadásra került Salgótarján–Somoskőújfalu szakasz, a Budapest-Hatvan–Salgótarján-Zólyom-Ruttka vasútvonal részeként. Ezután a MÁV folytatta az építkezést egészen Losoncig,majd Zólyomig.

A második világháború előtt

Mivel az államhatár 1919-1924 között Somoskőújfalu és Salgótarján között létesült,ezért Salgótarján határállomás lett. 1924-ben Somoskőújfalu a vasútállomásával újra Magyarország része lett, így ez lett az új határállomás. Az első bécsi döntésnek köszönhetően a vasútvonalon északabbra tolódott az országhatár, egészen Losoncig (Lučenec). Így Losonc határállomás lett, Losonctamási (Tomášovce) már a másik oldalon maradt.

A második világháború után

A második világháború vége a vonal egyik vesztét jelentette hiszen a kétvágányú vonalat teljesen megsemmisítették a visszavonuló németek. A Magyarországra érkező szovjet hadsereg begyűjtve a falvak lakosságát velük újíttatta fel a vasútvonalat teljes hosszában, de Selyptől már csak egy vágányt hagytak meg. A határ szlovák oldalán fejlesztették a vasútvonalat Zólyomig (Zvolen), ugyanis Kassa (Košice) felé jó fővonali eljutást biztosít. Így Füleknél csatlakozott egymáshoz két egykor eltérő számozású vasútvonal, már egy fővonalat alkot a mai napig. Zólyomban a 60'-as évek elején megépült az új személypályaudvar.

A szocializmus alatt

A szocializmus újjáépítő mozgalma hozta a ma is ismert kocka formájú épületeket. Eltűntek a monarchia korában épített szép épületek, emléküket már csak képek őrzik. Béna és Ragyolc vasúti megállóhelye ebben az időszakban létesült.

Napjainkban

A vonal határon inneni szakasza sajnos napjainkban az országban található fővonalakhoz képest eléggé rossz állapotban van. A vonalon 2008 óta ütemes menetrend van érvényben, illetve közvetlen Budapestről közlekedő gyorsvonat sincs, amely bekapcsolná Salgótarjánt az országos vérkeringésbe. Egyetlen sebesvonat közlekedik Budapestről, de az is csak vasárnaponként a fővárosban tanuló diákokat viszi. A 81-es vonalon jelenleg a MÁV 6341-es jelzésű motorvonatai közlekednek.

A szlovák oldalon 2011 óta megszűnt a személyszállítás. A határátmenet megmaradt ugan, de már csak tehervonatok használják, és azok is meglehetősen ritkán.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Béna megállóhely (Zastávka Belina) – Vlaky.net (szlovákul)
  2. Ragyolc állomás – Vasutallomasok.hu
  3. [1] – Vasutallomasok.hu

Források[szerkesztés]