Szerkesztővita:Karmela/archív/2008aug-okt

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 15 évvel ezelőtt a(z) Wikiszabi témában

2008. augusztus

notoc

A userlapomon nekem a notockal is eltüntek. – Timish levélboksz 2008. augusztus 1., 15:49 (CEST)

Hivatkozások és idézetek

Tisztelt Karmela, segítségedet szeretném kérni. A kocsmafalon látható mintád alapján megpróbáltam elkülöníteni a készülő cikkben a forráshivatkozásokat és a regénybeli idézeteket. Valamennyire sikerült is, de igazából nem tetszik a cikkben a "Hiv 1" meg "Idézet 1". Én csak annyit szerettem volna elérni, hogy a regény címe és adatai ne jelenjenek meg minden említéskor. Nem megfelelő eszközt választottam vagy rosszul alkalmaztam? Válaszodat előre is köszönöm. – Nyeste vita 2008. augusztus 2., 16:11 (CEST)

Köszönöm szépen a segítséget. – Nyeste vita 2008. augusztus 2., 17:54 (CEST)

P.S. Nekem is az egyik. Szeretném még majd a József és testvérei-t is megírni (ha ugyan meg nem előzöl te vagy valaki más). – Nyeste vita 2008. augusztus 2., 17:58 (CEST)

Többé-kevésbé készen van, de még szeretném valamikor bővíteni magyar szakirodalommal is. – Nyeste vita 2008. augusztus 15., 23:23 (CEST)

Szabi

Kedves Karmela!

Hétfőn utazunk a nyugati határszélre egy hétre; életem párja utasított, hogy addig alkossak neki komplett túratervet, gyűjtsem össze és nyomtassam ki a tudnivalókat stb. Mihelyst visszajöttünk (bő hét) teljes mellszélességgel nekiugrom a kért szövegnek (meg az Etnának, párhuzamosan).

Kérem szíves türelmedet:

P/c vita 2008. augusztus 3., 00:10 (CEST)

Kedves Karmela!

Megjöttem, de közben levédtétek a szöveget. Gázoljak-e még bele, és ha igen, hogyan tehetem?

P/c vita 2008. augusztus 11., 23:11 (CEST)

Re: Pontosítás

Jó, jelen esetben én is hasonlóan értettem a "propagandát", de ettől függetlenül a véleményem nem változott sokat. Mondjuk ebben az esetben az 1. pont userboxos része nem érvényes már. Viszont még mindig az a véleményem, hogy ha mondjuk valaki kirak egy sztálin képet, akkor én nem fogom tőle sztálint szeretni, ha eddig utáltam. Még akkor sem, ha odaírja, hogy a "Hős, második világháborút megnyerő sztalin elvtárs". A véleményem kialakul az adott szerkesztőről, vagy negatív, vagy pozitív irányba, de szerintem egy kép kitétele nem számít igazán propagandának. Például nekem is van egy userboxom egy che guevara képpel, mellette pedig a "Ez a felhasználó nem szereti, hogy egyesek egy tömeggyilkos diktátor képével ékesített pólóban járnak. Nekik azt üzeni..." szöveg. Ezt most nehéz eldönteni, hogy véleménynyílvánítás, vagy baloldal-ellenes propaganda, mert olyan negatív jelzőket használok, mint tömeggyilkos, vagy diktátor. Viszont, ha ilyen esetekben (tehát negatív "megvilágításban") lehet mondjuk Hitler, sztálin, vagy che guevara képeket felrakni, akkor viszont a semleges nézőpont elve sérül. Egy szó mint száz, szerintem egy kép kitételével nem fogok különösebb propaganda értéket képviselni, ettől nem lesz minden szerkesztő/olvasó náci, vagy komcsi. Emellett egyetértek valamelyik korábbi hozzászólóval is, aki nagy vonalakban azt mondta, hogy ha valamelyikünk "kirakja az irányjelzőt", akkor könnyebb rá figyelni. Tehát ha mondjuk kirakja valaki "dicső sztálin elvtárs" képét, és utánna a sztálin cikk szerkesztgetésébe kezd, könnyebb ellenőrizni hogy nem kezdte-e eltolni a cikket valamilyen irányba. Természetesen nem akarok nagyon beleszólni, mert már nem vagyok túl aktív wikipédista, és a konkrét esetet sem ismerem. - Dili vita 2008. augusztus 3., 09:35 (CEST)

re:Kiemelő

Köszönöm az üzeneted. Csak nemrég nyitottam ki a gépem. A szöveget átnéztem, de valószínűleg csak holnap tudom figyelmesebben elolvasni. Ha előbb akarod kiírni a szavazást, mert megvannak a "támogatom"-ok, nyugodtan tedd meg. Legkésőbb holnap válaszolok. - Vadaro vita 2008. augusztus 3., 18:38 (CEST)

Támogattam a szavazásra bocsátást, észrevételeimet is megfogalmaztam, lásd ott. - Vadaro vita 2008. augusztus 4., 17:29 (CEST)

Kedves Karmela, végigolvastam a Frissítés változatot, rendben van. Szerettem volna "jóváhagyás"-t ráírni, de a lap tetején megijedtem ettől a felirattól: "A lap egy elavult változatát szerkeszted. Ha elmented, akkor az ezen változat után végzett összes módosítás elvész." Műszakilag nem vagyok éppen a "csúcson", szóval: elmenthetem az aláírásomat? Ha nem: hol írhatom alá? Kösz a segítséget. - Vadaro vita 2008. augusztus 5., 23:13 (CEST)

Geometria kategóriák

Szia!

Projektív geometria kategória lehet. Affin is kell azonban mellé. Cikének szerintem megköszönnénk, ha csinálna egy jobb kategorizálást, mert a mostani kezdetleges. A nagyobb munka azinban a szócikkek újrakategorizálása. Meg hogy nem kell mindennek új kategória, mert akkor egy csomó üres is lesz. Törekedjünk teljességre csak a meglévő szócikkek terén. Lehet, hogy Cikét be lehet fogni arra a munkára, hogy a beírja az új kategóriákat? Ha ezt megcsinálja, szép teljesítmény lenne. Mozo vita 2008. augusztus 5., 13:25 (CEST)

Wolfgang Amadeus Mozart fő művei‎

Most ezzel a cikkel mi lesz? Dolgozol rajta? Csak azt látom, hogy töröltél belőle, de jó alaposan, meg előtted valaki, akit nem ismerek, majdnem 10 kB-ot kitörölt. Nem ismerem a cikket, nem tudom, hogy az a rész kelle-e bele vagy sem, de vagy tedd ki a "tataroz" sablont, vagy hagyj egyértelmű szerk.összefoglalót, hogy mi történik a cikkel! misibacsi*üzenet 2008. augusztus 6., 10:50 (CEST)

2008 kiemelés rendje

Szia, most láttam csak, hogy nemrég fejezted be a lap szerkesztését és én meg már szavaztam is. Remélem nem voltam túl elhamarkodott...most már "éles", ugye? Üdv, Viktor vita 2008. augusztus 6., 13:14 (CEST)

Vitám Damival

Felőlem akár az egész szöveget is törölhetitek a kocsmafalról.
A lényeg: ha Daminak nem tetszik egy szóhasználatom, rámszól. A többiek meg - láthatóan - egyetértenek vele.
Nem szeretem, ha ilyen piti dolgokért rámszólnak csak azért, mertt valakinek a "tévedsz", a "szánalmas" vagy "röhejes" nem tetszik, amit áradásul cikkszövegre, tehát nem szerkesztő minősítésére használatam.
Azért írtam a kocsmafalra, mert én vagyok az egyetlen tartósan szerkesztő, akivel ezt - változó adminok - időről időre megpróbálják megcsinálni.
Vagyis 3x gondoljam meg, hogy egy primitív hibára szabad-e a szerkesztési összefoglalóban leírni, hogy "primitív hiba"?

(Megjegyzem, hogy a valóság bizonyítása esetén sem becsületsértés a becsületsértés. Csak ha valaki nem is törődik azzal, mire reagáltam a neki nem tetsző szóval, akkor igazán nincs miről beszélni. Szia.--Linkoman vita 2008. augusztus 6., 14:03 (CEST)

Mentorálás

Szia, én csak megválaszoltam a képbehelyezéssel kapcsolatos kérdését, mentorságról nem volt szó, és nem is válaszolt. :) Egyelőre nem venném fel, mostanában kevesebb időm van és elvileg van két másik mentoráltam, bár nem nagyon tevékenykednek mostanság. – Timish levélboksz 2008. augusztus 7., 22:03 (CEST)

Kiemelés új rendje és a stabil lapváltozatok harmonizációja

A megjegyzés részben feltettem egy kérdést, nézd meg légy szíves! Samat üzenetrögzítő 2008. augusztus 8., 12:35 (CEST)

radír

szia, nem radíroztam semmit. ha lenyítod a vitaarchívumot, akkor megtalálod. Szajci reci 2008. augusztus 10., 14:14 (CEST)

Visszatettem az utolsót, de már április óta ott van, és senki sem válaszolt, ezért gondoltam, hogy archívba teszem. Szajci reci 2008. augusztus 10., 16:28 (CEST)

tugyik

WP:TUGYIK#Hány ország van a világon?

Szerintem linkeltem a tudakozóban, mindenesetre a Tugyik válasz végéhez fűztem. – Rodrigó 2008. augusztus 12., 00:22 (CEST)

Köszönet a figyelésért!

Kedves Karmela!

Már meg is írtam a kocsmafalra a kérdéseimet. Remélem, kapok rájuk választ. Köszönöm!

rosa vita 2008. augusztus 13., 09:44 (CEST)

Sikerült!

Megtaláltam a segítségetekkel! És le is mentettem az általad készített al-lapomra. Köszi,köszi! – rosa vita 2008. augusztus 13., 12:49 (CEST)

Usurpation request on cawiki

I've moved your request at ca:Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari. I've leaved a message at the talk page of the user and I'll wait 7 days for any answer as scheduled. – Vriullop vita 2008. augusztus 13., 14:48 (CEST)

I've renamed user Karmela and now you can use it as SUL. – Vriullop vita 2008. augusztus 22., 18:51 (CEST)

Usurpation on srwiki

Hey. I have usurped the account Karmela for you. You can now log in and claim it. Cheers – Dungodung vita 2008. augusztus 13., 15:02 (CEST)

Renaming on fr.wp

Hello, as you asked, I have renamed the local "Karmela" account out of your way on fr.wikipedia.org. Best regards, Blinking Spirit vita 2008. augusztus 13., 16:49 (CEST)

Köszönet

Megköszönöm jóleső gratulációdat és további jó szerkesztést, s ezáltali hasznos időtöltést kívánok. – Mathias vita 2008. augusztus 14., 23:05 (CEST)

Téka

Szia Karmela! Azt szeretném kérdezni, hogy a Wikipédia:tékat csak portálokhoz lehet használni,vagy máshoz is? Üdv: – Freddievita 2008. augusztus 16., 21:15 (CEST)

Lehet, hülyén hangzik, de a felhasználói lapomohoz szeretnék idézeteket bepakolni.– Freddievita 2008. augusztus 17., 10:13 (CEST)

Szuper köszi mibens segítsek/hetek? – Freddievita 2008. augusztus 17., 11:31 (CEST)

Nagyszerű, köszönöm szépen és bocsi, hogy zavartalak, zargattalak. – Freddievita 2008. augusztus 17., 15:19 (CEST)

Személyes

Én egy régi wikipédia szerkesztő vagyok, és amikor törölték az első és egyben utolsó cikemet, arra a mondvacsinált indokra hivatkozva, hogy "nem nevezetes" a KlubD, akkor te is hozzászóltál. Most ezért küldök neked egy linket arról, hogy hogyan és miért zártak ki a klubból. (Innen töröltem magam a KlubD miatt, a KlubD-ből töröltek néhány kérdés miatt.) Részletek: http://mage.hu/2008/7/9/proof Mészáros András

Válasz a fel sem tett kérdésre ;)

Erősen figyeltem, de végül mindenhonnan kiszedted a kérdést a tudakozólinkről, ezért itt válaszolok. ;) Igen, én ha egy ilyen lapon járok, mindig megnézem, sokszor találok olyan tippet vagy megfogalmazást, amit másutt nem, és amit nem építettetek bele a cikkbe se. Rengeteget kell nyomozni dolgok után, ebben nagy gyakorlatom van már szerencsére, és mindig segítség, hogy a gugli előkelő helyen hozza a tudakozós linkeket. Sokat raktároztam már el belőlük. Azért, mert nem tudakozózunk aktívan, a háttérből még élvezzük előnyeit, és teljes szélességgel támogatjuk. ;) Bennófogadó 2008. augusztus 20., 13:24 (CEST)

Mi folyik a userlapodon?

Csak nem kell levédeni vandalizmus ellen?--Lexi vita 2008. augusztus 21., 20:16 (CEST)

Hébe-hóba egy idióta. Nem izgat. Karmelaposta 2008. augusztus 21., 22:54 (CEST)

Fa, ésatöbbi

Szia, Karmela, most jöttem haza egyhetes távollét után, és csak most találtam meg az üzenetedet. Nem tudom, mi volt a probléma Villanuevával. Annyi bizonyos, hogy éppen elég arroganciát, vagyis le vagy sz...va mentalitást vettem már észre a Wiki berkeiben, még itt-ott azoktól is, akik nagy hűhóval hirdetik az udvariasság és az együttműködés szükségességét a kollégák között. Nekem is lennének problémáim amikhez közösségi közreműködés kellene (irodalmi műhellyel kapcsolatosak), de miután többször megpróbáltam társalgást kezdeni ezzel-azzal, és nem mentem semmire, feladtam.

Egyáltalán nem zavar, ha ezt bárki olvassa, bár olyan naív nem vagyok, hogy azt hinném, valaki is okulna belőle. Majdnem minden szervezetben vannak belső villongások, törtetések (gondolom, a Wikinél is létezik ranglétra) klikkek, etc., és úgy látom, ez alól a HuWiki se kivétel. A tetejében magyarokról van szó, és ahogy magunkat ismerem, ahány magyar, annyi vélemény. (Széthúzás, magyar a neved.)

Ne szomorkodj, Karmela, nem hiszem, hogy megéri. Üdv, Vándormadár vita 2008. augusztus 22., 01:13 (CEST)

Írtam pár sort a Villanueva lapjára. Vándormadár vita 2008. augusztus 22., 16:49 (CEST)

Akarod-e? Válasz

Köszönöm a segítség felajánlását. Szeretném ha segítenél de sajnos én nem értek hozzá így a munka oroszlán részét neked kellene elvégezi (az új rendszer nekem kissé bonyolutlnak tűnik. Nem mozgok otthonosan a kiemelések között). Előre is köszönök mindent– Engusz vita 2008. augusztus 25., 18:07 (CEST)

Kiemelt szavazás

Kedves Karmela, nincs kifogásom az ellen, hogy a Ruházatfiziológia szócikkem jelenleg folyó kiemelt szavazását az új rendszerre átállítsátok. Kérlek, tedd meg a szükséges lépéseket és tájékoztass, hogy a jövőben hogy kell majd egy újabb jelölésre szánt szócikkemet elhelyezni.– Elkágyé vita 2008. augusztus 25., 18:27 (CEST)

  • Ui. Nem tudnál oda hatni, hogy ne tűnjön el állandóan a Jelölés kiemelt szócikkekre blokk a Közösségi porátlról??? Már többeknek írtam erről, de megoldás nincs. Hol megjelenik, hol eltűnik. Így nem lehet érdemi szavazásra számítani. – Elkágyé vita 2008. augusztus 25., 18:46 (CEST)

A Közösségi portálról azért tűnik el mindig a Jelölés kiemelt szócikkekre blokk, mert AsgardBot egyelőre csak a régi formát ismeri. Amint a botgazda, Dani időt tud szakítani rá, újra rendben lesz. Addig én állítgatom kézzel vissza újra meg újra, amikor észreveszem, hogy AsgardBot újra arra járt. Karmelaposta 2008. augusztus 25., 18:59 (CEST)

Nem akarom.

Hát... én még maradni szeretnék ezzel a cikkel a régi módszernél. Nem szeretném így szavaztatni az emberkéket a cikkről. Szóval: nem. // daderth.the break-up 2008. augusztus 25., 18:57 (CEST)

Rendben! Karmelaposta 2008. augusztus 25., 19:00 (CEST)

Véleményt kérek

Szia! Az allapjaimon található képekről szeretném kérni a véleményedet. Nem kívánok hosszú leírást, hogy mit rontottam el, csak a képek céljának megfelelő alkalmas, nem alkalmas, vagy tetszik, nem tetszik jelzést is elegendőnek tartom. Képeimet egy 5.2 Mp-es géppel készítettem az itteni és a Wikikönyvek cikkeinek illusztrálására. Innen indulj! - - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. augusztus 25., 19:18 (CEST)

Akarod-e? - A gyilkos tréfa

Nyugodtan pakold át az új rendszerbe. → Raziel szóbuborék 2008. augusztus 25., 19:27 (CEST)

Re: Akarod-e - Feroce

Tulajdonképpen tetszik ez a módszer, de nem tudom hogy ez menniy munkával jár, mármint ezt megcsinálni, hogy az eddigi szavazatokkal mi lesz, ilyesmik. Mert 5-2 az állás jelenleg, szóval az valamilyen formában megmaradna, vagy előröl kezdődne a dolog? Részemről át lehet tenni az új jelölés alapján, és szívesen veszem segítséged. Köszi! -- Feroce!!válasz ide!! 2008. augusztus 25., 20:39 (CEST)

Igen, én is ezen gondolkoztam, hogy az eddigi dolgokkal mi lesz, de rendben, nem ragaszkodok hozzá. Nem szeretnélek feleslegesen "dolgoztatni". Köszönöm a segítséget! -- Feroce!!válasz ide!! 2008. augusztus 25., 23:24 (CEST)

Akarod-e? (Képlékenységtan)

Kedves Karmela! Örülök, hogy Miskolc után a Wikipédia lapjain is találkozunk. Ami a kérdést illeti: nyugodtan átrakhatod a Képlékenységtant az új rendszerbe, bár nekem most még kissé ijesztő és bonyolult ez az újdonság. Nincs véletlenül egy példa mintaszavazás konkrét megvalósításával? Egyelőre ugyanis nem tudok mit kezdeni a leadott régi szavazatommal, illetve annak új rendszerbeli kezelésével (pl. a textiles cikkel kapcsolatosan, a többieket még nem is néztem). Üdv – Szalax vita 2008. augusztus 25., 20:40 (CEST)

Kérés

Szia! Tudod egy kicsit pátyolgatni Szerkesztő:Papp István a nyugdíjas fogorvos kollégát? Azt hiszem, te jobban tudsz kommunikálni a 70-es korosztállyal. Cassandro Ħelyőrség 2008. augusztus 25., 21:21 (CEST)

Látom,

már a munkapadon van a jelölt cikkem, persze, hogy egyetértek vele, hogy munkapadon legyen, majd csak leírom a 20. századi gyűjteményét, sokkal okosabb lett volna a National Gallery (London) cikket jelölni, ott képekkel együtt a gyűjteményt is be tudtam mutatni, ettől a 70 évtől nagyon szenvedek, a maiaknál szinte semmit nem tudunk bemutatni, itt vannak körülöttem a reprodukciók meg láttam is sokmindent és meg is néztem, szóval most éppen holtponton (=alkotói válság) vagyok, pl. már szép könyvborítót tettem fel pl. Kokas Ignác-hoz, s attól is a hideg lel, mert Kokas festményének csak egy részletét tervezte rá a grafikus, de még ennek is örülök, hogy pl. nem törölte egy szigorú adm., gyorsan visszamentem a poentillizmushoz. Persze a 70 év óta valóknak fent kell itt lenni, minden évben eltelik egy év.– Mártiforrás 2008. augusztus 25., 22:54 (CEST)

Re:

Szia ! Persze csak mostanság nem nagyon leszek így nem biztos, hogy fogom tudni követni az eseményeket. Üdv:– Freddievita 2008. augusztus 25., 22:54 (CEST)

Cannes, kiemelt

Maradjon a régi rendszer a cannes-i cikknél, nekem az új nagyon körülményes. Nikita  2008. augusztus 25., 23:28 (CEST)

Rendben. Karmelaposta 2008. augusztus 25., 23:40 (CEST)

Re: Akarod-e?

Szia, részemről semmi akadálya az új rendszer szerinti kiemelésnek, különösen, ha az még több érdeklődőt vonz és még többen hozzájárulnak a cikk megírásához. Kérlek, írd meg, milyen teendőim lesznek. Kösz, Timur lenk disputa tettek 2008. augusztus 26., 11:29 (CEST)

Sablonnév

Sablon:Pártatlan – ez alá a sor alá kerülnek a tanúsítványok, a megjegyzések, és az igényelt változtatások.. Szerintem ne vigyük túlzásba. Az a plusz szöveg elfér kommentben is. Dani (vita) 2008. augusztus 26., 14:22 (CEST)

Persze hogy. A sablon a homokozó mintájára készült egyébként. Azt szeretném ugyanis elérni, hogy az olyan „csak” szakember szavazó, akinek a szerkesztés csinjáról-binjáról halvány lila gőze sincs, minél kevesebb nehézségbe ütközzön. A komment nem problémamentes, látom a tudakozóban, hogy naponta előfordul, hogy valaki a komment zárását törli, és ezzel egész szakaszokat homályba sülyeszt.

Az esztétikai okokon kívül még más is szól-e a kilométeres sablonnevek ellen?
Karmelaposta 2008. augusztus 26., 14:42 (CEST)

Re: Akarod-e? (Taoizmus)

Az új rendszer tényleg jobbnak tűnik, de ez még maradjon meg a régiben, ha nem gond... üdv. Ogodej vita 2008. augusztus 26., 20:45 (CEST)

KSZ lista

Szia Karmela,

Ha már így belejöttél a kiemelésbe... :) Szóval szerintem nagyon jó lenne vhova egy táblázat a kiemelt cikkekhez kapcsolódóan a következőképpen:


Ez azért lenne hasznos, mert így per pill nem igazán tudni kapcsiból, hogy melyik cikk nem volt még címlapon, és így az utánanézés jóval egyszerűbb lenne.

Lehetne ilyet? pusz, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 26., 23:11 (CEST)

Cikk Kiemelt státuszt megkapta Bevizsgálva (újraszavazva) Címlapra került 1 Címlapra került 2
? ? ? ? ?
? ? ? ? ?
? ? ? ? ?
? ? ? ? ?

Erre gondolsz?
A kitöltésre viszont nem vállalkozhatom, mert szeretném, ha elkészülne a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre a wikiszabim előtt
Karmelaposta 2008. augusztus 26., 23:25 (CEST)

LOL! Erre! De sajnos a kitöltésre sajna én sem! :P Kérjük meg Szajcit? De akkor az újraszavaztatással mi lesz? Szvsz elég lenne csak azokat, amik fél évvel ezelöttig kapták meg a kiscsillagot. – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 26., 23:34 (CEST)

Aha. Karmelaposta 2008. augusztus 26., 23:38 (CEST)

Kiemelt szavazás új rendszere

Kedves Karmela!

Hadd osszam meg veled gondolataimat a kiemelt szavazás új rendszerével kapcsolatos eddigi (rövid idejű) tapasztalataimról.

Ezt a rendszert szörnyű bonyolultnak találom. Egyetlen előnye az lehet, hogy talán elkerülhetők lesznek a "kekeckedő", mindenben hibát kereső és nem egy esetben nem igazán helyénvaló hangnemet használó hozzászólások, amik pedig gyakorta előfordultak az eddigi szavazási rendszerben. Viszont nagyon nehézkes és sok szavazót el fog riasztani.

Kérdéseim:

  1. Ha valaki kipipál valamit (a "szükséges" vagy "jó lenne" kategóriákban), ez elfogadásnak minősül-e, vagy külön be kell-e újra tenni a "tanúsítom" jelet? (Elkágyé)
    A {{tanú}}(?) azt jelenti, hogy az adott feltétel teljes mértékben ellenőrzött. Ha valaki a {{szükséges}}(?)-t vagy az {{jó lenne}}(?) kérdésben aláír, az csak azt az egy változtatást pipálta ki, de esetleg van neki több is abból. Tehát a {{tanú}}(?) ettől független.
  2. Mi van azokkal a "jó lenne" esetekkel, amikor a szerző megválaszolta ugyan, de nem fogadta el a javaslatot (és erre megfelelő magyarázattal is szolgált), tehát nem tett eleget a változtatási javaslatnak, de válaszát a kifogást emelő tudomásul vette és nem akarja emiatt megakadályozni a kiemelést? (A képlékenységtan esetében például van ilyen el nem fogadott javaslatom, amit a szerző nem teljesít, de én ezt tudomásul veszem.) (Elkágyé)
    A {{jó lenne}}(?) típusú változtatási igények nem kötelezőek. Ezzel a sablonnal azt mondta az igénylő, hogy tőle akkor is kiemeltté lehet a cikk, ha a változtatás egyáltalán nem történik meg.
    Karmelaposta 2008. augusztus 27., 09:27 (CEST)
  3. A táblázatban nem automatikusan változnak (csökkennek) a számok? Ha nem, kinek van joga módosítani a beérkezett szavazatok alapján? Megteheti-e maga az érdekelt szerző? (Elkágyé)
    A táblázatnak semmiféle automatizmusa sincs. A legjobb, ha a pártfogó/szerző maga tartja karban, de bárki más is megteheti.
    Karmelaposta 2008. augusztus 27., 09:27 (CEST)
  4. Van-e határidő a szavazatgyűjtésre? Hány nap vagy hét? (Elkágyé)
    A kiemelés minimális ideje 3 hét, maximum 6 hét. Ha addig sem gyűlnek össze a tanúsítványok, akkor a munkalapot a várakozólista végére kell tenni. A második menetben újra érvényes a 3hét-6hét szabály és az addig összegyűjtött tanúsítványok még mindig érvényben vannak. Egy harmadik menetet csak újabb 3 hónap elteltével lehet indítani.
    Szerintem azt is meg lehetne tenni, hogy a régi szisztéma szerint indított, és menetközben az újra átállított kiemelések háromhetes meghosszabbítást kapjanak, méltányosságból. Ezt fel is vetem mindjárt a Kocsmafalon.
    Karmelaposta 2008. augusztus 27., 09:27 (CEST)

Most attól tartok, hogy nehezen fog összejönni a szükséges szavazatszám, mert nem mindenki fogja venni a fáradságot az új szabályok tanulmányozására és a szabályos szavazásra. Arra kérlek, hogy ha bizonyos ideig nem gyűlnek a szavazatok, legalább ti, akik kitaláltátok, saját szavazataitokkal segítsetek be, nehogy méltánytalan helyzetbe kerüljenek a bevezetés alanyai. – Elkágyé vita 2008. augusztus 27., 08:49 (CEST)

Teljesen igazad van. Én azonban most nem tudom elolvasni az egyes cikkeket, teljesen elfoglal a bevezetéssel járó munka, és már csak a mai napon van időm rá a wikiszabim előtt. Ezért szeretnélek megkérni valamire, amit már én is meg akartam tenni: Kérlek járjál körül azoknál, akik az új munkamódszert megszavazták, és írd le nekik ezt a problémát. Add meg nekik kérlek a többi olyan kiemelő-munkalap linkjét is, ahol a pártfogó vállalta, hogy átálljunk az új rendszerre, és kérd meg őket, hogy szálljanak be a kiemelésekbe.
Karmelaposta 2008. augusztus 27., 09:27 (CEST)

2008. szeptember

Re: Akarod-e – Kettős honfoglalás

Kedves Karmela! Első olvasásra még nem teljesen tiszta az új rendszer, és úgy érzem, hogy a szavazás lényegi része már lement, ezért inkább maradjon a régi rendszerben! Köszi, – Tiberio vita 2008. augusztus 27., 22:38 (CEST)

Ok. Karmelaposta 2008. augusztus 27., 22:42 (CEST)

Unciüzenet

...ha még jelen vagy: [1] OsvátA Palackposta 2008. augusztus 28., 11:13 (CEST)

Teljesen nyugodt vagyok… Szia, amott vannak üzeneteid. Nem mintha sürgős, vagy fontos lenne... [2] OsvátA Palackposta 2008. szeptember 24., 14:21 (CEST)

Kiemelt szavazás (ruházatfiziológia)

Kedves Karmela, olvastam megjegyzésedet a vitalapomon és az a szándékom, hogy amikor befejeződik a szavazás a szóban forgó szócikkemmel kapcsolatban, összefoglaló értékelést írok majd a tapasztalataimról és javaslataimról. Jó pihenést kívánok (mert gondolom, azért leszel távol egy ideig). – Elkágyé vita 2008. augusztus 29., 21:08 (CEST)

Armageddon

Allapként még létezik, szerkesztői allap törlése pedig szerintem egy kényes dolog. Ezt a szerkesztőnek kell majd megtannie. Nagy gondnak nem tartom a létezését, mert nem a szócikk névtérben van, a kereső pedig rögtön dobja a filmet... aki így is megtalálja, az tudni fogja mit kezdhet vele. - mondotta Stewe007 Feedback 2008. augusztus 30., 07:19 (CEST)

A lantról pedig annyit hogy hosszú évekig oktattam embereket olyasmire, ami nem is érdekelte őket, sőt ellenségesen kezelték... új dolog még érhet, meglepő már nem hiszem :-))) - mondotta Stewe007 Feedback 2008. augusztus 30., 07:24 (CEST)

Csúnya és aránytalan lett

Kedves Karmela, már éppen kezdtem megbarátkozni az új kiemelési rendszerrel (amit persze magam is megszavaztam). Ez a mostani átalakítás viszont szerintem nagyon sokat rontott az oldal kinézetén. A legsúlyosabb baj, hogy maga a lista a lap kb. 5%-át borítja be. Ott szégyenkeznek szerencsétlen cikkek a lap alján; még szerencse, ha egyáltalán valaki észreveszi őket, és nem azt hiszi, hogy ez csak egy szabályzat-ismertető oldal. Nem akarod esetleg visszaállítani? – Susulyka hm? 2008. szeptember 10., 09:00 (CEST)

Feljebb vittem, remélem most jobb. Karmelaposta 2008. szeptember 22., 12:10 (CEST)
Jobb. Köszi. – Susulyka hm? 2008. október 1., 16:03 (CEST)

Honfoglaló zöldségek

Ez bezzeg nem kap olyan sablont, hogy hülye a kérdés :DDD Jót nevettem rajta. ~ Alensha  hö? 2008. szeptember 25., 22:46 (CEST)

Igazad van, Unciba vele. Karmelaposta 2008. szeptember 25., 22:49 (CEST)

Unc


Az Uncológus válasza:

Legjobb tudásunk szerint fogunk válaszolni. unc

kiemelt3

Szia! Kérlek ha tudsz mondj erről véleményt: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vendvidéki Köztársaság

Szlovén nyelv

Benne vagyok a pácban mert a sablon:sl-lel én a szlovén sablont akartam létrehozni, most a kiemelt javaslaton az látszik a táblázatban, hogy (szlovénül). Nézd csak meg. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 27., 19:20 (CEST)

Őszintén szólva teljesen tanácstalan vagyok, mert sem az si, sem a slo nem jó. Botgazdából kit lehetne megkérni erre? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 27., 19:27 (CEST)

Candale-i Anna

Jó cikk, lehetne belőle kiemelt, ha valaki (aki még nem vitatkozott össze a szerzőjével) a pártfogásába venné. – Hkoala 2008. szeptember 27., 23:02 (CEST)

Lehet, jó ötlet, de egyrészt nem vonz annyira, ezen nem múlik semmi, másrészt nem annyira fontosnak jelölték be a skálán, így kit érdekel, harmadrészt még korántsem érzem úgy, hogy befejezett lenne, negyedrészt nem szeretnék időre dolgozni, maradnék a saját tempómnál, ötödrészt már egyszer befürödtem vele, de bárki kiegészítheti, és jelölheti, abba én nem szólhatok bele, és nem is akarok. Azért köszi.Peadar vita 2008. szeptember 27., 23:17 (CEST)

Ha már ennyire érdeklődsz iránta, abban segíthetnél, hogy ezt a képet fel lehetne-e tenni a wikire, ez elvileg mindenkié, nem magántulajdon, vagy copyrightos, mert ez inkább a királynét ábrázolja, mint az, ami most van. Azt nem is én tettem fel, szerintem undorító, de nem vehetem le, mert úgyis visszaraknák. Az nem is kortárs kép, és abba biztos nem szeretett volna bele senki, még II. Ulászló sem:)

Ok, sajna láttam, de aszittem, ha közkinccsé tették, akkor felhasználható. Akkor írok nekik.Peadar vita 2008. szeptember 27., 23:40 (CEST)

Köszönöm, de azokat ismerem, nincs más kép, akkor lehet, egyelőre marad az.:) Már kezdem megszokni:)Peadar vita 2008. szeptember 27., 23:59 (CEST)

Kérdés: Vasas Lívia

Hali!

Lehet, hogy a Vita:Vasas Lívia laptörténetét is törölni kéne, nem?– Neo vita 2008. szeptember 28., 17:51 (CEST)

Mivel éltem vissza? Nem értem!– Neo vita 2008. szeptember 28., 18:50 (CEST)
Csak egyetértek vele, amit mások is mondanak, hogy nem nevezetes! – Neo vita 2008. szeptember 28., 18:53 (CEST)

Nem baj, hogy törölted, mindegy, utólag én sem éreztem jól magam azzal amit írtam.– Neo vita 2008. szeptember 28., 18:55 (CEST)

Megnyugtat, hogy te is úgy érzed. Köszönöm, hogy ideírod, kevesen tudnák ezt így megtenni. Ha jónak látod, akkor ismételd meg a szavazatodat, de arra kérlek, hogy az indoklásodban ezúttal csak az irányelv szerinted idevágó részének idézésére szorítkozzál, mindenféle minősítő jelző nélkül. Karmelaposta 2008. szeptember 28., 19:12 (CEST)

Megválaszolatlan Kérdés újra

Lehet, hogy a Vita:Vasas Lívia laptörténetét is törölni kéne, nem? – Neo vita 2008. szeptember 28., 18:56 (CEST)

Mindjárt törlöm. Az egyik admin már megpróbálta, de valami félresikerült. Karmelaposta 2008. szeptember 28., 19:01 (CEST)

2008. október

Nem értem...

...a kiemelésnél várólistán szerepelő cikkekre is lehet szavazni vagy csak a top10-re? Lásd Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vendvidéki Köztársaság. Üdv– Istvánka posta 2008. szeptember 29., 07:42 (CEST)

Nem tilos, de nem érdemes, hiszen a három/hat hét számlálása csak akkor kezdődik, amikor a cikk felkerül a munkapadra. Nem is tartom fairnek a szavazók korábbi toborzását, hiszen elvonja az erőforrást a munkalapon levőktől. Ilyenkor inkább azzal kéne meggyorsítani a munkalapra kerülést, hogy ki-ki beszáll a munkapadon lévő cikkek értékelésébe. Karmelaposta 2008. szeptember 29., 08:43 (CEST)
Köszi! Én is így gondoltam, de előbb meg akartam bizonyosodni a dolgok állása felől! – Istvánka posta 2008. szeptember 29., 08:45 (CEST)

Én meg azt nem értem, amit beírtál a várólistás cikkek fejlécébe ("ha meg akarod gyorsítani...") - a három hetet akkor is ki kell várnia a munkapadon levő cikknek, ha már első nap megkapja az összes tanúsítást. – Hkoala 2008. október 1., 16:41 (CEST)

Ha hamarabb kerül át a várólistáról a munkapadra, akkor hamarabb kezd el ketyegni a háromhetes óra. Karmelaposta 2008. október 1., 16:48 (CEST)
Valószínűleg rosszul fejeztem ki magam, megpróbálom még egyszer. Ahhoz, hogy egy új cikk felkerüljön a munkapadra, egy réginek le kell kerülnie. De a régi cikk lekerülését nem tudom azzal gyorsítani, hogy foglalkozom a tanúsításával, mert a három hetet mindenképpen ki kell várnia. – Hkoala 2008. október 1., 16:54 (CEST)
Igen, ha a cikk már kész van a harmadik hét végén. Tehát érdemes arról gondoskodni, hogy késszé legyen, ne tartson tovább a minimális három hétnél.
Karmelaposta 2008. október 1., 16:59 (CEST)

Köszönöm, most már értem. Te az elvileg lehetséges esetekről beszéltél, én meg a jelenlegi konkrét helyzetről :-)Hkoala 2008. október 1., 17:05 (CEST)

Ha a következő hónap során kiderülne, hogy mindig több kész munkalap is vár a három hét végére, akkor érdemes lesz megemelni a munkapadon levő cikkek számát.
Karmelaposta 2008. október 1., 17:13 (CEST)


Megakarod sorrakerülése

Kedves Karmela, szabadjon felhívnom a figyelmedet, hogy "megakarod" szó nincs a magyarban. Így viszont értelmes: "meg akarod" (2 szóban). (Lásd a Szénszál szócikkem kiemelési javaslatra vonatkozó sablont.) Ugyanez vonatkozik a "sorrakerülés"-re is. Helyesen: "sorra kerülés". – Elkágyé vita 2008. október 1., 17:39 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) Kínos. Kösz. Javítom. A sorra kerülésben biztos vagy? Karmelaposta 2008. október 1., 17:48 (CEST)

A meg akarod csak elütés volt, de a sorra kerülés nehezemre esik. Világos, nem engem kérdeztek a szótár összeállítói. Magukra vessenek. Karmelaposta 2008. október 1., 22:01 (CEST)

National Gallery (London)

Karmela, a múzeum épületének bővítéséről vannak részletek az angol wikiben, a franciában meg semmi, tudnál nekem ebben segíteni?– Mártiforrás 2008. október 3., 18:06 (CEST)

Köszönöm szépen a segítséget!– Mártiforrás 2008. október 5., 00:32 (CEST)

Tudakozó

Van, hogy több, máskor kevesebb időt töltök a Tudakozóban. Ha éppen kevés az időm, vagy ha túl fáradt vagyok ahhoz, hogy hosszabb választ adjak, akkor ezután ne linkeljek be semmit? Szalakóta vita 2008. október 7., 17:12 (CEST)

Csoór István

Kedves Karmela,

Köszönöm szépen a segítséget a Csoór Istvánnal kapcsolatos szerkesztésben.

Üdvözlettel: Asi

Mentorálás

Kedves Karmela!

Köszönöm a választ. Esetleg Te tudnál nekem segíteni?

Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. október 10., 15:24 (CEST)

Wikipédia:Kért képek

Szia!

Írtam a cikk vitájára, de senki rá se bagózott! talán Te tudsz segíteni! ;) pusz, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. október 10., 22:00 (CEST)

WP:KSZLISTA

Szia Karmela,

Jó hír: nem tudom észrevetted-e, de Dorgan, Szajci és én megcsináltuk a listát, amit még anno a nyáron kértetek! Baromi nagy munka volt, éjjel-nappal 2 hétig írtuk! Per pill rá sem bírunk nézni, de még van pár cikk aminek a laptörténetében búvárkodni kéne! Nagyon jó lenne, ha segítenél! Másik dolog: a régi cikkeknél vhogy jelölni kéne a vitáján hogy mikor lett kiemelt (ha már a listában benne lesz) és azt is mikor szerepelt címlapon! (Esetleg ahol nem találjuk a címlapos dátumot, berakhatnánk egy pipát.) Tagolni szintén kéne vhogy, esetleg elkéne egy intro is. Ezt Rád bíznám! Lécci! Szóval lassan jöhet az újraszavazás! ;)

Más: hol van a fenében van az a Top 50-es lista azokról a cikkekről amik a legtöbb nyelven léteznek? Pasztilla írta vmelyik Kocsmára talán.
pusz, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. október 11., 22:09 (CEST)

National Gallery (London)

Légy szí majd megnézni a jegyzeteket, a csoportos jegyzetek, amiket Te csináltál, szépen megjelennek, de a többinél hibaüzenet van, nekem sajnos ez nem megy.– Mártiforrás 2008. október 12., 23:27 (CEST)

Tudakozo-Most

Ezt a szöveget szerettem volna megváltoztatni, sajnos nem sikerült...

{{A téma kitöltése után az EGÉRREL gyere le ez alá a sor alá, és fejtsd ki a kérdésedet}} Erre a szövegre: {{Írj be egy címet a fenti ablakba. Ez után az EGÉRREL gyere le ez alá a sor alá, és írd be a kérdésedet}} Úgy gondoltam ez egyértelmübbé teszi a látogatóknak, hogy milyen sorrendet kellene követni.

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. október 14., 08:09 (CEST)

Két helyen kell ilyenkor változtatni: a sablon nevében, és a preloadban. Megcsináltam. Belevetettem azt is, hogy fogalmazd meg Karmelaposta 2008. október 14., 09:35 (CEST)

megint egy lista

Szia Karmela,

Elő tudnád nekem kapni azt a listát amin a legtöbbet szerkesztett cikkek vannak? Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. október 14., 14:54 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

OrsolyaVirágHardCandy 2008. október 14., 15:35 (CEST)

Most miert baj, hogy aliratlan?

Burgonya viatába törölted a felvetésemet... Szerintem a szóciket szerkeszteni felhasználó nélkűl tényleg elfogadhatatlan, de egy kérdést még csak fel lehet vetni, mert ezáltal bővülhet a szócikk!

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 86.125.152.66 (vitalap | szerkesztései)

Wikiszabi

{{távol vagyok}} 2008. október 20., 14:47

Újra itt. Karmelaposta 2008. október 31., 17:28 (CET)

értesítés

[3]Mazarin(itt meggyónhatsz) 2008. október 21., 21:28 (CEST)

mail

Drága Karmela,

Tudod, én még változatlanul nem vagyok rajta az admin levlistán! :P puszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. október 26., 21:28 (CET)