Szerkesztővita:CsGábor/2008. 12.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Madura mate 15 évvel ezelőtt a(z) A3, A93 témában

Válasz: Tisza Volán cikk lektorálása +kérés

Szia ezt írtad: Elkezdtem átolvasni a cikket, de egyelőre a 60-as éveknél abbahagytam. Valószínűleg ma nem is jutok tovább. Nagyon nehezen értelmezhető, sőt nemritkán érthetetlen szöveggel van tele a cikk. A fogalmak keverednek, nem következetesek. A vállalat névváltozásai nem követhetőek, ugrások vannak a történetben.

  • A cikkben szerepel az az állítás, hogy valamikor megalakult a 82. vállalat, majd 3 évvel később megalakult a 81. vállalat. Forrás nélkül is egyértelmű, hogy ez nem lehet igaz.
  • válasz: Én ilyenre nem emlékszem, először megalakult a 82. vállalat majd a 81. válalat kicivel később, meg írj rá példát, mert én így nem találtam

meg én ezt írtam (erre nagyon emlékszem ):1953 (ez az indőpont , vagyis az év) decemberében (akkor azt jelenti, hogy ekkkor vált szét és ezután történtek a vállalatok megalakulása) Békés és Csongrád megye áru- és személyszállítása különvált. A békéscsabai székhelyű 81. számú Autóközlekedési Vállalat megalapításához a 82-es Autóbuszközlekedési Vállalat 95 tehergépjármű átadásával járult hozzá.


  • A cikkben szerepel egy olyan állítás, amely szerint a szegedi székhelyű vállalat alá szervezték a bajai, a kecskeméti, stb. vállalatokat. Itt valamit félreértettél a forrásból, kizárt dolog, hogy az 50-es, 60-as években Szeged alá tartozott volna Kecskemét.
  • válasz: A szöveg így szól: 1954-ben megváltozott a vállalat irányítása, amely a 42. számú Autóközlekedési Válla­lat néven szerveződött újjá. Az igazgatóság alá került a korábbi 41. (Békéscsaba), 42. (Szeged), 43. (Kecskemét) és 44. (Baja) számú vállalat (erre is emlékszem , hogy így írtam , és a jubileumi könyvbe ez volt átolvasztam egyszer , az egészet majd mikor 2. elkezdtem akkor, már a tartalmakat a Wikipédiába is írtam., ha nem hiszed nézd meg.[1]) tartozott tartoznaközlekedésének irányítása.


  • Az 50-es évek leírásánál többször egymás után szerepel a „főnökség” kifejezés, többféle értelemben. Azt viszont sokszor nem tudtam eldönteni, hogy ez az adott szövegkörnyezetben vállalatot, igazgatóságot, üzemet, telephelyet, mérnökséget, vagy éppen mit fejez ki. Ráadásul az az érzésem, hogy minden mondatban mást kell érteni ez alatt.
  • válasz: Itt, nem értem mit akarsz. Ez szerintem egyértelmű , én is átolvastam, mielőtt szóltam volna, hogy kész van.
  • „Nem sokkal később létrejött az Országos Teherfuvarozási Központ, amely azt a feladatot kapta, hogy a főnökségeket önálló vállalatokká szervezze, illetve egyidőben számolja fel az országos vállalatot.” Melyik „országos vállalatról” van szó? A cikkben korábban nem szerepel semmilyen országos vállalat.
  • válasz: Akkor, rosszul emlékszel.

1.létrejött az Országos Teherfuvarozási Központ. 2.feladata: a főnökségeket önálló vállalatokká szervezzen 3.a vállalat ebben az évtizedben országossá nőtt, a jubileumi könyvből írtam , ott is emlékszik, azt is át kellene olvasnod

  • És nekem is hozzád egy kis szöveg: Mért helyezed át a képeket????????????????????????

Így, az egész rossz, láttam más cikkeket is, és volánoról is, és ott így szerepeltek, ahogy én elrendeztem. -Bartók Dánielválaszadás 2008.december 1. 13:44 (CET)

103

Oké! Szabad! – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 1., 15:04 (CET)

Hogyhogy az engedélyt? Egy levelet, hogy "szabad és kész"? Vagy mit, a weblapot, hogy engedi? Nem csinálnád meg inkább te? Nekem egy kicsit soka dolgom mostanában. Te értesz ehhez, én meg nem. (Százszor köszi, ha megcsinálnád te. A weblapon a vendégkönyvben van a bizonyíték!) – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 2., 15:21 (CET)

Hamzsabégi úti autóbuszgarázs

Elkezdtem a Hamzsabégi úti autóbuszgarázs cikket, beleraktam a fotódat.

Köszi! Tetszik a cikk. Így megfelelő helyre került a kép! misibacsi*üzenet 2008. december 1., 15:27 (CET)

Szavazás + Tematikus hónapok

Szerinted azt meg tudom valósítani, hogy az Autópálya-műhely témakörébe tartozó cikkeket úgy fejlesszük, hogy minden hónap végén egy 1 hétig tartó szavazást csinálunk, ahol a tagok + akár az új tagok szavazhatnak, hogy mit szeretnének egy hónapig fejleszteni. Pl.:

  • SZAVAZÁS!

3 alternatíva közül kell választani!

Németo. autópályái; Franciao. autópályái; Románia autópályái

Itt eldöntik a szerkesztők, hogy melyik az a témakör, amivel egy hónapig akarnak foglalkozni.

Tegyük fel, hogy Franciao. megnyeri ezt a kis szavazást!

  • VERSENY!

Akkor egy hónapig a Franciao.-gal kapcsolatos autópályás cikkeket írnánk ill. fejlesztenénk. A beszálló összeg az egy, a témához tartozó cikk lenne. Mindenki kapna pontokat a cikkeire. A pontozás a besorolástól függ. Pl.: a jól használható cikkre lehet 4 pontot adni. Aki a legtöbb pontot összegyűjti a hónapban, az kap valami Autópálya-műhelyes kitüntetést.

Várom az ötleteket, kritikákat, javításokat, érveket! Megvalósítható lenne? – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 3., 19:33 (CET)

103népliget

Köszi! :) – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 4., 15:02 (CET)

Enwiki

Amúgy mi az, hogy az enwiki szent tehén? A userboxsablonoknál van. – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 4., 15:21 (CET)


Ok köszi – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 5., 14:12 (CET)

Sablon:Magyarország térkép

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szia Gábor!

Anon társunk elkezdtett salgótarjáni buszjáratokról szócikkeket írni elég furcsa elnevezésekkel ([2]). Ezeket én átnevezgetem, de az egyes járatok összefoglaló oldalán (pl. 1-es busz) a térképre nem tudom feltenni Salgótarjánt. Nézegettem a sablont, de elég feketemágiának tűnik :-), nem szeretnék élesben homokozni, megtennéd, hogy felveszed Salgótarjánt is? Előre is köszönöm, üdv, Totya 2008. december 5., 14:08 (CET)

Nézd meg ...

... a VERSENY lapot, és ha gondolod szavazhatsz, majd később cikket is írhatsz hozzá. – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 5., 19:20 (CET)

Pervonalak

Függőben Függőben

Az egyért lapokon törölted a pervonalakat, elmondanád, hogy miért tetted? Mert én nem értem. Hiszen a való életben is így írjuk és mondjuk: Kettő per Á (2/A), és a térkép is megjeleníti. Van valamilyen egyéb oka? - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. december 6., 09:05 (CET)

Szerencsére kihalófélben van a perjelek használata, a legtöbb szolgáltató, beleértve a Pécsi Közlekedési Zrt.-t, már nem használja: [3]. – CsGábormegbeszélés 2008. december 6., 14:02 (CET)

Az autóbuszokon, a kiadott "Menetrendi Tájékoztató"-ban, újságokban, a helyi rádióban, megállókon lévő táblázatokon, levelezéseikben, vagy a telefonon történő beszélgetésekben Pécsett is használják. Az internetre feltett anyag, most kivételesen pontosnak látszik (sokadjára, már sikerülhetett), de a pervonalak ott hiányoznak. Vagyis csak ott nincs meg a pervonal, másutt mindenképpen használják, nem beszélve arról, hogy a napi szóhasználatban (akár helyes, akár helytelen) ez a mai napig élő. És nekünk ezt figyelembe kellene venni a szócikkek írásakor is -úgygondolom. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. december 6., 14:28 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:16 (CET))

Ho-ho-ho-hó

Én nem írok verset, csak sok szép Mikulást kívánok Peti610 vita 2008. december 6., 14:05 (CET)

Mikulás

Fájl:Weihnachtsmann 1.jpg
Lindt csokimikulás
Boldog Mikulást! Itt egy csokimikulás:-)Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 6., 14:24 (CET)

Kérés

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ebbe a sablonba be írnád Pécset. Mint láttad írtam már 3 pécsi buszról és be kéne írni őket a megfelelő helyre. Köszönöm. Peti610 vita 2008. december 6., 15:34 (CET)

Engedélyeztetés

Szia Gábor! Szeretném engedélyeztetni a következő képet: Kép:Logozalavolan.gif. Úgy tudom, neked van ebben már rutinod. Tudnál segíteni? Linathrash Most akkor mi van? 2008. december 7., 18:45 (CET)

Re:Minta

Magam részéről én eddig is ezt a cikket használtam :-). A műhelybe szívesen belépek, aktív munkát csak pécsi részről ígérek. Peti610 vita 2008. december 8., 18:20 (CET)

Sablon

Köszi! Ránézek.Carlos71 vita 2008. december 9., 08:09 (CET)

Barnstar

Szeretnék külön gratulálni „A közlekedésben végzett szerkesztéseiért” kapott díjadért! Megérdemelted, csak így tovább! – Ford Prefect 2008. december 9., 12:09 (CET)

Én is gratulálok! – Hunyadym Vita 2008. december 9., 20:05 (CET)

Köszönöm szépen. :-)CsGábormegbeszélés 2008. december 10., 02:29 (CET)

Megérdemelted :-) Szajci reci 2008. december 11., 06:27 (CET)

Képcsere

Szia! Azokat a képeket melyek a commonsban is megvannak törlöm, mert semmi értelme őket két helyen tárolni. A hivatkozásokat mindig lecserélem a commonszos képre. Üdv– Istvánka posta 2008. december 9., 13:08 (CET)

Pontosan emiatt a képleírást a commonsban kell hozzácsatolni a képhez! Átpakolom azonnal a leírást! Üdv – Istvánka posta 2008. december 9., 13:12 (CET)

Én köszönöm a figyelmeztetést:)– Istvánka posta 2008. december 9., 13:18 (CET)

1848-1849-es műhely ujraindítása

Tisztelt CsGábor! Úgy gondolom, hogy beszélhetek Tomeczek és Bazsa44 helyében. Szerintem a műhely újjáéledhet. Kérem ne vegye le az aktív műhelyek listájáról. Igyekszek minél hamarabb elkezdeni a műhelyben található szócikkek átolvasását, bővítését és új szócikkek létrehozását. Stegmayer65 2008.12.09. 16:23 (CET)

Köszöntöttek

Valaki hálás neked! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 9., 20:48 (CET)

Köszönöm, hogy szóltál. Nagyon szép szerkesztői lap. :-)CsGábormegbeszélés 2008. december 9., 20:55 (CET)

Önnek EGY új iwiw-es üzenete érkezett! ;-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 10., 22:24 (CET)

Őrült vegyi kotyvasztók

Remélem, hogy az eddigiekhez hasonlóan később sem adódik túl sok alkalom a sablon bevetésére. Karmelaüzenőlap 2008. december 10., 11:01 (CET)

Kilencágú csillag

Csak magán megjegyzés. Gondolom, a karácsony jön és a különféle díszítések megrajzolásához, szerkesztéséhez kell. :) – Sóhivatal 2008. december 11., 06:55 (CET)

Én is erre gondoltam. :) – CsGábormegbeszélés 2008. december 11., 21:11 (CET)

RE:RE:pervonalak

Igazából nem szeretnék durván beavatkozni a műhely munkájába, csak azért írtam neked, hogy a gyakorlatban (az életben), igen is használják a pervonalakat. Nem én akarom eldönteni, hogy ti azt hogyan ítéljétek meg, csupán a figyelmedet szerettem volna felhívni arra, hogy (szerintem), így (pervonalak nélkül) helytelen.

Egy korábbi javaslatom is volt: A betétjáratokat(pl: 2/A, 99/Y stb.), nem kellene feltüntetni az országtérképen. Ugyan akkor a fő viszonylatok lapjain fellehetne tüntetni a betétjáratokat is. Vagy ha mindenképpen saját lapja kell hogy legyen, akkor egy hivatkozás azért elférne a lap valamely részén.

Azt vettem észre, hogy a betétjáratoknál is a fő viszonylat teljes hosszát jelenítitek meg, ami nem volna baj, csak legalább színnel el kellene különíteni a betétjárat útvonalát. Egy kiválasztott szín (vagy csak halványabb szín) jelezné, hogy ott már nem közlekedik a járat. Ugyan ezt a szint használhatnánk a nemközlekedő, vagyis megszűnt járatok esetében. Így egyértelműbbé, áttekinthetőbbé válna.

40 évet töltöttem el a közlekedésben és nagyon fontosnak tartom a precíz tájékoztatás, de a fenti javaslataimban nektek kell döntést hozni, és én azt elfogadom. Csupán javítási szándékkal avatkoztam a munkátokba. Amihez további lelkesedést, kitartást és sok sikert kívánok. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. december 11., 07:28 (CET)

Autópályaműhely

Köszöntünk az Autópálya-műhelyben, kedves CsGábor!

Üdvözlünk!

Örömmel vesszük, hogy csatlakoztál az Autópálya-műhelyhez. A műhely célja - a Közlekedésműhely és a Vasútműhely mellett - a magyar Wikipédia autópályákkal kapcsolatos szócikkeinek rendszerezése, fejlesztése, egységesítése. A műhely részt vesz a Cikkértékelési műhely munkájában, folyamatosan figyelemmel kíséri az autópályákkal kapcsolatos cikkek állapotát, minősíti és karbantartja azokat. A műhely tagjai által gondozott cikkek a Gyorsforgalmi utak főkategóriában találhatók. A jelenlegi cikkszám 176.

Az Autópálya-műhely érdeklődési körébe tartoznak azok a szócikkek, amelyeknek témája: magyarországi autópályákkal kapcsolatos információk, elsősorban Európa autópályáiról szóló cikkek megírása, másodlagosan az amerikai kontinens sztrádáiról szóló cikkek létrehozása, a témával kapcsolatos összefoglaló lapok létrehozása. (Pl.:Magyarország autópályái), autópályákkal kapcsolatos fogalmak, autópályákkal kapcsolatos események, rendezvények, további autópályákkal és egyéb gyorsforgalmi utakkal kapcsolatos szócikkek.
Hasznos lapok: Autópálya-portál •  Műhelyvita •  Sablonjaink •  Alapfogalmak •  VERSENY •  A hét szócikke <<megszűnt>> • A hét képe <<megszűnt>> • A nap képe •  Homokozó •  Cikkértékelés szempontjai •  Cikkértékelési sablon mintája •  Kért cikkek •  Cikkértékelési statisztika •  Értékelt cikkek
Társműhelyek:
Közlekedésműhely •  Vasútműhely •  Cikkértékelési műhelyBotok: AsgardBot •  FordBot •  PityuBot •  KözBotTagok: Tagok
Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. Szerkessz bátran! Kérdezz tőlünk! Látogasd a műhely vitalapját!
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk!
Baráti üdvözlettel : – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 11., 19:59 (CET)

Re.:Volánék

Szó sincs arról, hogy támadásnak venném, csak tényleg nem értettem, mert a többi név (Csíki, Kereszt, Transman, stb) nem mond nekem semmit. Ezért gondoltam, hogy a sablonba a menetrendszerinti járatokat üzemelő cégek kerülhetnek be. A vitalapot olvasva viszont most már látom, hogy még eléggé képlékeny ez az új forma és elrendezés. Üdv, – Burrows vita 2008. december 11., 22:17 (CET)

Törlés kapcsán

Nem szeretnék többet olyat látni, hogy egy aláírt hozzászólásomat (ami mellesleg témába vág) szó nélkül kitörlöd. Akkor sem, ha utána egy anon okádék módon reagál. Nem wikipédiára való tartalmat a törlést jelezve el lehet távolítani, az én esetemben a törlésedre semmi ok nem volt. Remélem, többet ilyen nem lesz. Funatic vita 2008. december 12., 10:11 (CET)

Nálad válaszoltam. – CsGábormegbeszélés 2008. december 12., 12:17 (CET)

Kattints

ide Karmelaüzenőlap 2008. december 12., 15:32 (CET)

M8

Szerintem ezt nem én írtam. Ha pedig igen akkor az elég nagy hülyeség volt. Már töröltem. – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 12., 19:17 (CET)

A pontos hossza: 1682 m. – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 12., 19:27 (CET)

Dehogy Megyeri! A Pentele híd ekkora. A forrás pedig a magyar Wikipédia Pentele híd nevű szócikke. – Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 12., 19:34 (CET)

Szerintem erről inkább Samatot kellene megkérdezni. Ő a nagy "hídtudor". De ha engem kérdezel, akkor szerintem ha annak az 5 "elemnek" lenne neve és földdarab is lenne közte, akkor lenne 5 híd, vagy ha 5 neve lenne. De most megfogtál:-)Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 12., 20:11 (CET)

Re: Feroce

Láttam hogy visszaállítottad az oldalt, most már jó, vagy még mindig gond van vele? mert most már gondolom nem jogsértő. Viszont a név alapján, aki szerkesztette, valószínűnek tartom, hogy köze lehet a céghez, vagy legalábbis úgy tesz, szóval fel kéne venni vele a kapcsolatot, mert lehet hogy máshol is van, de ha ő a szerző,(csak kezdő szerkesztő volta miatt ezt nem közölte) akkor fennmaradhat, mert akkor nem jogsértő. -- Feroce!!válasz ide!! 2008. december 13., 04:45 (CET)

U.I. Nálam is jelezd hogy válaszoltál, kösz. -- Feroce!!válasz ide!! 2008. december 13., 04:45 (CET)

Re Sablon

Nem azt állítottam, hogy nem próbálnak meg naprakész információkat adni, de arra emlékszem, hogy például a BKV járatrendezése alkalmával az utastájékoztatás nem volt zökkenőmentes. Ezért nem merném felvállalni, hogy az esetleges hézagokat én tömögessem. - mondotta Stewe007 Feedback 2008. december 13., 19:07 (CET)

Civertan

Szia! Számomra is kérdéses. De ezt egyenként kell megítélni, néha hasznos lap.hu-s oldalt szúr be. Ezért nem lesz sose "megerősített szerkesztő", és így a lap.hu -s link úgy sem fog élni addig, míg valaki át nem nézi... SyP 2008. december 16., 21:30 (CET)

Sablon

És ha többparaméteres? - Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 17., 08:53 (CET)

Hülye vagyok ehhez, de ha mondjuk például azt szeretném, hogy Ma {{{1}}} kedvem van, holnap {{{2}}}, akkor azt hogy csináljam? – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 17., 14:46 (CET)

Közút

Szia! Nézem azt a 4901-es közút cikket és az jut eszembe, hogy nem-e illeszkedne jobban a rendszerbe, ha mellékútnak titulálnánk a címében. Vannak autópályák, autóutak, főutak, ezek is mind közutak, tehát egy ilyen jelző nem eléggé pontos. Ugyanakkor egyértelmű, hogy a lexikonban nem írunk magánutakról, tehát még irreleváns, tautológia is. A mellékút viszont mutatná az út besorolását... Persze csak hangosan gondolkodom... – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. december 17., 14:26 (CET)

Ez egy régi történet... Valamikor régen :-) szerettem volna elérni, hogy a szócikk címében ne jelzőzzük, ne kategórizáljuk az úttípusokat, legyen egyszerűen mindegyik közút. (Vasútvonalaknál sincs fővonal, mellékvonal, villamosított meg nem villamosított vasútvonal, meg ilyenek. Mindegyik szimplán „vasútvonal”) A típus/kategória megnevezése kerüljön a cikkbe. – Na ebből az egészből ez az egyetlen átnevezés lett, a többinél volt „némi” ellenállás. – CsGábormegbeszélés 2008. december 17., 14:32 (CET)

Régi??? :-) Hisz még alig vagy itt... :) – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. december 17., 15:22 (CET)

Semmi baj. Ma te vagy a második, aki beszól nekem ezért. VigyorCsGábormegbeszélés 2008. december 17., 15:55 (CET)

Dac

Az, hogy nehezen viselsz el, azzal együtt tudok élni. De hogy dafke, agy nélküli reakciókra vagy csak képes, az kissé kínos. Pasztilla 2008. december 17., 22:34 (CET)

Kérlek, kímélj meg a hasonló kirohanásaidtól. Köszönöm. – CsGábormegbeszélés 2008. december 17., 22:58 (CET)

Kirohanás? :-DDD Talán majd ha lesz értelme is annak, amit mondasz, de akkor is azért fogom megtenni, nem azért, mert te jól megaszondod. Addig sajnos nem tehetem, súlyos reakciókényszerben szenvedek, nehezen tűrhetem a dacot és a butaságot. Nézz ezzel szembe bátran. Pasztilla 2008. december 17., 23:11 (CET)

Re: Törlésre jelölve

Szia! Nem én indítottam el a cikket, de a törlési megbeszélésen elhangzott érvekkel sajnos csak egyetérteni tudok, mert igazából tényleg alig van olyan szó más nyelvekből, aminek a kiejtése megegyezne valamilyen magyar szóval. De azért köszönöm az értesítést. Üdv, – Mex plática 2008. december 18., 11:45 (CET)

Osztályzat

A 33-as buszt teljesnek jelöltem, mert minden megvan rajta, mint a 212-es buszon, mégpedig az teljes. Hogy lehet egy busz kitüntetett? – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. december 18., 18:55 (CET)

Karácsonyra

Fáradhatatlanságodért ...
... és a Közlekedésműhelyben alkotottakért. Csak így tovább:-) Madura Máté Email vitasarok AP 2008. december 19., 16:13 (CET)
Fájl:Fenyőág.jpg Szeretetteljes békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok, kedves Gábor. Fájl:Fenyőág.jpg
Madura Máté Email vitasarok AP


:)

Kösziii, neked is! :) ~ Alensha  hö? 2008. december 19., 19:25 (CET)

Köszönöm, neked is hasonlókat! – Hunyadym Vita 2008. december 19., 19:26 (CET)

Neked is kellemes ünnepeket és boldog új évet! – Timish levélboksz 2008. december 19., 19:44 (CET)

Kedves Gábor! Boldog, meghitt ünnepeket kívánok Neked is. Linathrash Ide kell írni! 2008. december 19., 20:02 (CET)

Köszönöm! Kellemes Karácsonyt és boldog új évet kívánok neked is! VT???!!! 2008. december 19., 21:49 (CET)

Boldog karácsonyt!

Boldog karácsonyt!

Kiskarácsony, nagykarácsony,
Angyal csókja reád szálljon!
Hozzon neked minden jót,
Nem csak almát, mogyorót!
Boldogságot, békességet,
Szívből jövő melegséget!

Boldog karácsonyt! - Tricsahaggyá' üzenetet Boldog karácsonyt! 2008. december 19., 19:43 (CET)

Sretan Božić i želim ti sretnu novu godinu. - Boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok. Szajci reci 2008. december 19., 19:52 (CET)

Felices fiestas – én is kellemes ünnepeket kívánok! – Mex plática 2008. december 19., 19:53 (CET)

Ein fröhliches Weihnachtsfest! Szeretetteljes ünnepeket kívánok! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 19., 19:57 (CET)
Boldog, békés karácsonyt kívánok neked és családodnak is kedves Szerkesztő:CsGábor! Üdvözlettel – Dencey vita 2008. december 19., 20:28 (CET)

Köszönöm! Neked is hasonló jókat, Békés boldog, a családod körében ünnepelt karácsonyt, és vidám, az ideinél is sokkal jobb újévet kívánok. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. december 19., 21:32 (CET)


Köszönöm szépen! Boldog ünnepeket kívánok neked! Ha nem baj, én nem tudok sablont tenni.– Bartók Dániel vita 2008. december 19., 22:33 (CET)

Köszönöm! Neked is hasonló szépet, jó, kellemeset! - Gaja   2008. december 19., 22:40 (CET)

Én is köszönöm és én is kívánok neked szép karácsonyt! Funatic vita 2008. december 21., 12:50 (CET)

Kössz...

a jókívánságokat, kellemes ünnepeket kívánok Neked is! – Burrows vita 2008. december 19., 22:39 (CET)

Én is köszönöm, és kellemes ünnepeket! Karmelaüzenőlap 2008. december 19., 22:50 (CET)

Köszönöm, és Neked is minden szépet, boldogot! OsvátA Palackposta 2008. december 20., 08:26 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 05:33 (CET)


Richmond Bridge

Ezt megírom most, legkésőbb délután kész. Peti610 vita 2008. december 20., 06:53 (CET)

Karácsony! Köszi!

Fájl:Karacsonyi angyalka.gif

Kedves Gábor, köszönöm! Neked és Családodnak is szintén kívánok mindent, amit szeretnétek kapni Karácsonyra és elérni az Új évben! – • Terosesvárom válaszodat 2008. december 20., 09:55 (CET)


Köszönöm a jókívánságokat, hasonlókat Neked is. :-) Frisnyák Zsuzsa vita 2008. december 20., 23:59 (CET)

Karácsony

Köszönöm a jókívánságokat és én is boldog Karácsonyt és nagyon jó új évet kívánok Neked! Amator linguarum vita 2008. december 20., 10:46 (CET)

Kellemes ünnepeket! - Kossuthzs. vita 2008. december 20., 14:26 (CET)

Karácsonyi jókívánság

Karácsony

Legalább húsz fok hideg van, szelek és emberek énekelnek, a lombok meghaltak, de született egy ember, meleg magvető hitünkről komolyan gondolkodnak a földek, az uccák biztos szerelemmel siető szíveket vezetnek, csak a szomorú szeretet latolgatja, hogy jó most, ahol nem vágtak ablakot, fa nélkül is befűl az emberektől de hová teszik majd a muskátlikat? Fölöttünk csengőn, tisztán énekel az ég s az újszülött rügyező ágakkal lángot rak a fázó homlokok mögé.”

– József Attila

Kellemes karácsonyi ünnepet kívánok Neked, kedves Szerkesztő társamnak!Sóhivatal 2008. december 21., 11:00 (CET)

Még egy Karácsonyi írás tőlem is...

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új esztendőt kívánok neked CsGábor/2008. 12.! -- Feroce!!válasz ide!! 2008. december 21., 13:30 (CET)

Karácsonyi üdvözlet

      *
      ***
     *****
    *******
   *********
   ***********
   *************
    |||

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
Csigabiitt a házam 2008. december 21., 13:50 (CET)


Kosztolányi Dezső: Karácsony

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.

Sok szeretettel, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. december 21., 23:23 (CET)

Karácsony

Köszönöm, és viszont kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!– Istvánka posta 2008. december 23., 07:50 (CET)

Szép karácsonyt! + egy link: [4] (a Google által még kb. két hétig megőrzött lap) - ha gondolod, át lehet menteni a Wikidézetbe vagy a Wikikönyvekbe. --Adapa vita 2008. december 24., 00:29 (CET)

Köszönöm a karácsonyi jókívánságokat, én is hasonló jókat kívánok! :-) Dani (vita) 2008. december 24., 20:43 (CET)

Hajózási térkép

Szia! Kitoltam szócikknévtérbe, remélem, nem bánod, mert ugyan nem a legkerekebb szócikk, de szerintem már akkor túl szigorú voltál magadhoz, amikor gyenge csonknak tituláltad. Bár ilyen lenne szócikkeink legkevesebb 30%-a. Pasztilla 2008. december 23., 22:03 (CET)

Tisza Volán

Szia! Légyszíves, majd fejezd be a Tisza Volán című szócikk átnézését és kijavítását, mert szeretném lezárni minél hamarabb. – Bartók Dániel vita 2008. december 23., 22:46 (CET)

Karácsonyi közösségi kívánságok

Jókívánságaidat viszonozva én is áldott karácsonyi ünnepeket kívánok -- Linkoman vita 2008. december 24., 18:21 (CET)

Köszönöm a karácsonyi jókívánságokat, én is hasonló jókat kívánok! :-) Dani (vita) 2008. december 24., 20:45 (CET)

BÚÉK

Boldog új évet kívánok!
Linathrash Ide kell írni! 2008. december 27., 20:55 (CET)



Re:Kellemes ünnepeket!!!

Utólag is köszi és neked is BÚÉK!Carlos71 vita 2008. december 28., 12:35 (CET)

Kér(d)és

Megtudnád csinálni a januári szavazásra a {{Random}}(?) sablont. 3 alternatíva legyen. A választható cikkek nevét pedig ( <!--; --> ) ezzel odaraktam. (Wikipédia:Autópályaműhely/Verseny/Sorsolás) Ha nem akarod megcsinálni, akkor elmagyarázod? Köszönöm. – Madura Máté Email vitasarok Boldog új évet! 2009! 2008. december 28., 18:14 (CET)

De nekem egyik ország sem tetszik. 1. Németország az most volt, Dániáról semmi adat, Fehéroroszországban nincs autópálya, csak gyorsforgalmi út. 2. Montenegróban csak egy autópálya van ami még csak épül, Észtországban van állítólag, de semmi adat, Finnországról dettó, semmi adat. – Madura Máté Email vitasarok Boldog új évet! 2009! 2008. december 28., 19:10 (CET)

Hát azt remélem én is. Majd szavazz!!! Vigyor Mégegyszer köszönöm! – Madura Máté Email vitasarok Boldog új évet! 2009! 2008. december 28., 19:33 (CET)

Tudakozó

Szia, vigyázz a Tudakozóban az Erzsi csilla éva stb aláírású, ugyanarról az IP-ről érkező kérédsekkel, ezek a töriverseny kérdései, és a kedves játékos a mi tudásunkkal szeretné megynerni. Érdemes megnézni az IP közreműködéseit, csak Tudakozós kérdései vannak, rengeteg és mindig más névvel aláírva... – Timish levélboksz 2008. december 29., 14:25 (CET)

re: Tatabánya tömegközlekedése

Ahoj! Válaszoltam nálam! - Gaja   2008. december 31., 01:31 (CET)

A3, A93

Az rendben, hogy a története nincs meg, de szerintem elég sok mindent leírtam róla. Nehogy már 2-es legyen! Mit írjak még hozzá, hogy 4-es, jól használható legyen? Olvasóként én 4-est adnék rá. Szerkesztőként is négyest adnék rá, és szerintem megérdemli. Csodálom, hogy nem csak bővítendő. Érdekes. Van egy tippem. De hagyjuk. Mindegy, várom a választ! – Tricsahaggyá' üzenetet Boldog új évet! Hajrá 2009! De hosszú egy év! +1 másodperc! 2008. december 31., 09:55 (CET)

De akkor légy szíves, csináld meg a versenyben résztvevő minden szócikkben az átírást (átosztályzást), mert így a verseny nem igazi, ugyanis rengeteg szócikk van ott is ami így néz ki, mégis hármas vagy négyes, vagy akár ötöts (olyan is van). – Tricsahaggyá' üzenetet Boldog új évet! 2008. december 31., 10:34 (CET)

Tökéletesen egyetértek veld, természetesen nem sértődtem meg. Nem vagyok valami hamarsértődő alak, azt tudni kell rólam!Vigyor Én az A4-ről szóló cikket már bővítettem valahogy, megteszem majd ugyanezt az A5-tel is. De ha van valami folyószöveg, akkor kettest már kaphat. – Madura Máté Email vitasarok Boldog új évet! 2009! 2008. december 31., 11:30 (CET)