Ben Wilson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ben Wilson
Személyes adatok
Teljes név Benjamin David Wilson
Születési dátum 1975. június 26.
Születési hely Ausztrália
Magasság 188 cm
Testsúly 87 kg
Beszélt nyelvek angol
Egyéb foglalkozás üzleti menedzser
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
2000 FIFA-tag Asszisztens

Ben Wilson (1975. június 26.) ausztrál nemzetközi labdarúgó-partbíró. Teljes neve Benjamin David Wilson. Polgári foglalkozása: üzleti menedzser.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzeti partbíráskodás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játékvezetői vizsgát 1990-ben, a hivatalos zsebpénz megszerzése ösztönözte. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára lett hazája legmagasabb labdarúgó bajnokságának játékvezetője, majd két évjátékvezetői szolgálat után partbírója.

Nemzetközi partbíráskodás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Ausztrál Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) 2000-ben terjesztette fel nemzetközi partbírónak, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) partbíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzésen szolgálta a labdarúgást partbíróként.

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2005-ben Peruban rendezték az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, ahol három csoporttalálkozón, valamint az egyik elődöntőn, a MexikóHollandia (4:0) mérkőzésen honfitársának Mark Shield bírónak segített asszisztensként. U17-es partbírói mérkőzéseinek száma: 4.

Németországban rendezték a XVIII., a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntő találkozóit, ahol kettő csoporttalálkozón szolgálta partbíróként a labdarúgást. Ez volt az első világtorna, amikor a meghívott játékvezetőhöz (nemzeti vagy nemzetközi) szorosan kapcsolódtak asszisztensei. Partbírói mérkőzéseinek száma: 2.

Konföderációs kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Dél-afrikai Köztársaság rendezte a 2009-es konföderációs kupa tornát, ahol egy csoporttalálkozón, a SpanyolországIrak (1:0), illetve a bronzmérkőzésen, a Spanyolország–Dél-Afrika (3:2) összecsapáson az ausztrál Matthew Breeze játékvezetőnek lehetett második számú asszisztense. Partbírói mérkőzéseinek száma: 2.

FIFA-klubvilágbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2007-ben Japánban rendezett tornán, az Étoile du Sahel (Afrika)–Pachuca (CONCACAF) (1:0) találkozón Mark Shield honfitársának volt asszisztense.

2009-ben Abu-Dzabiban rendezett tornán, a bronztalálkozón, a Phohang Steelers (AFC)–Atlante (CONCACAF) (1:1) mérkőzésen Matthew Breeze bírónak segített az oldalvonal mellől.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]