Szerkesztővita:Worrida/Archív 2020

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Közeleg „Az év szócikke 2019” verseny

Szia, Worrida!
A 2019-es év folyamán megírtad a Washingtoni Állami Egyetem szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezt a szócikket a Wikipédia közössége jelölte a 2019-es „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 20-án 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2020. március 2-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2019-es Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2020. január 19., 18:28 (CET)

Szia! Köszönjük, hogy becsülettel végigszavaztad mind a tizenöt kategóriát! Pasztilla 2020. január 20., 20:31 (CET)

Év szócikke szavazás

Szia! Az Év szócikke szavazás során már leadtad a szavazatodat, amit köszönök. Sajnálatos módon az Alfa Busz Kft. rossz kategóriában szerepelt a szavazási listán, és te éppen szavaztál is rá a Budapest helytörténete kategóriában. Helyesen a Helytörténet, honismeret, épített örökség kategóriában a helye, ahová át is tettem. Kérlek, hogy ebben a két érintett kategóriában ismételd meg a szavazataidat, immár a helyes kategóriabesorolás alapján. Üdvözlettel – Dodi123 vita 2020. január 20., 07:54 (CET)

Marcus (keresztnév)

Üdv! Rendben levőnek találod, hogy a címében nem szerepel az egyértelműsítő lap, de a sablon mégis benne van? S így bekerült ide: Kategória:Hibás elnevezésű egyértelműsítő lapok. Köszönöm, – Vépi vita 2020. február 12., 07:55 (CET)

Vépi kolléga arra utalt, hogy ha valami egyértelműsítő lapként funkcionál, és benne is van a {{egyért}}(?) sablon, akkor annak a címében is benne kell lennie az (egyértelműsítő lap) szövegnek. Egyébként ha keresztnév típusú szócikket akarunk csinálni, akkor az nem pusztán egy lista, hanem azért a név eredetével, elterjedtségével kapcsolatos információknak is illik ott lenniük, és persze nem szabad benne lennie az egyért. sablonnak. Létezik olyan, hogy egyértelműsítő lapon egyszerre tárgyaljuk a keresztnevet és a földrajzi neveket (lásd pl. a Szabolcs (egyértelműsítő lap)-ot), ott azonban mellőzzük a gigantikus listát a névviselőkről. Szóval ez az átnevezés csak félmegoldás: vagy ki kellene bővíteni a cikket a Marcus leírásával, kiszedni a sablont - esetleg csökkenteni a lista méretét, vagy csinálni egy olyan egyértet, amelyikben együtt vannak a földrajzi és a személynevek. Szóval nem egyszerű átalakításba vágtál bele :-) Palotabarát vita 2020. február 12., 09:35 (CET)
@Vépi, Palotabarát: Kiszedtem a sablont, illetve feltettem két kategóriát; remélem így elfogadhatóbb. Worridasánc 2020. február 12., 17:16 (CET)

Köszi-köszi!

köszi-köszi a segítséget! :) Még én is folytatni akartam, de elkalandoztam a sablonok és kategóriák irányába! Örülök, hogy egy tőlem jártasabb személy lefordítgatja ezeket a neveket. Legalább a legnagyobb egyetemekről legyen már egy nyúlfaroknyi cikkecske, főleg azért is, mert rengeteg infobox hivatkozik rájuk. – B.Zsolt vita 2020. március 24., 18:02 (CET)

@B.Zsolt: Szívesen, és köszönet a cikkekért! Worridasánc 2020. március 24., 18:04 (CET)

Ha jól megy az angol és jártas vagy az amerikai felsőoktatásban, akkor az infoboxban gyakran felbukkanó fogalmakat lefordíthatnád, ha van hozzá kedved.

Olyanokat mint:

  • land-grant university
  • United Nations Depository Library
  • Original Public Ivy...

– B.Zsolt vita 2020. március 24., 18:09 (CET)

Sajnos az elsőre nincs ötletem, viszont a többinek utánanézek! Worridasánc 2020. március 24., 18:11 (CET)

Látom sok fogalmat lefordítottál! Hálás köszönet még egyszer! :) – B.Zsolt vita 2020. április 17., 12:01 (CEST)

@B.Zsolt: Igazán nincs mit! :) Worridasánc 2020. április 17., 12:15 (CEST)

Járőr

Szia! Friss változtatások lapján szoktam látni, hogy megerősített szerkesztőként gyakran változik a szerkesztésed ellenőrizetlenné. Vagy amiatt van, mert valaki más szerkesztett előtted (ami normális), vagy bug miatt (ami nem normális, sajnos ebből van több, és emiatt olyan változásokat is le kell ellenőrizni, amiket alap esetben nem kéne :P). Esetleg az előbbi miatt, és hogy te is el tudj fogadni változtatásokat, nem lenne kedved a járőr bithez? :) A járőr szerep kicsit kiterjedtebb, ezért a beleegyezésed is szükséges, nem tehetem meg, hogy utólag szólok, hogy jelöltelek, mint a megerősített szerkesztőnél. A járőr bit nem von magával új kötelességeket (se versenykényszert), csak új lehetőségeket, amiket kihasználhatsz. A járőr hatásköreiről a kézikönyvben olvashatsz. – balint36 utaspanasz 2020. június 9., 01:56 (CEST)

@Balint36: Szia! Igen, valószínűleg a bug okozza. Amúgy korábban már gondolkoztam a dolgon, úgyhogy a jelölést elfogadom. :-) Worrida sánc 2020. június 9., 16:44 (CEST)

Megtörtént ;) – balint36 utaspanasz 2020. június 9., 19:17 (CEST)

Craige (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Craige (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Craige (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2020. szeptember 17., 14:55 (CEST)

Nisson (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Nisson (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Nisson (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2020. szeptember 18., 11:14 (CEST)

Cusick (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Cusick (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Cusick (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2020. szeptember 22., 19:35 (CEST)

Edwall (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Edwall (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Edwall (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2020. szeptember 23., 10:10 (CEST)

Ugyanezen a TMB-n a Gleed (egyértelműsítő lap) és a Gorst (egyértelműsítő lap) is törlésre van jelölve. Csurla vita 2020. szeptember 23., 10:10 (CEST)

Zindel (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Zindel (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Zindel (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! GhostDestroyer100 vita 2020. szeptember 23., 14:51 (CEST)

Lacey (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Lacey (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Lacey (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! GhostDestroyer100 vita 2020. szeptember 23., 14:51 (CEST)

McCredie (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott McCredie (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/McCredie (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2020. szeptember 27., 11:18 (CEST)

Moonax (egyértelműsítő lap)

Üdv Worrida! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Moonax (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Moonax (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2020. szeptember 27., 11:43 (CEST)

Le az adók 75%-ával Párt

Kedves Worrida! Téged is kérlek, hogy ne töröltesd azonnal a Le az adók 75%-ával Pártról szóló wikipédia cikket. Te is a törlés támogatói között voltál, noha a Pártnak számos tagja van és 3000 feletti követője a facebook-on. Most írtam egy új cikket róla, de mivel tavaly jött létre, lehet, hogy nem hallottál róla, de ez nem indok a kettős mércére. A Volner párt oldalán jelenleg mindössze egyetlen hivatkozás van, nincs bírósági bejegyzésről határozat, nekünk van, ha akarod, elküldöm. Üdv! Ecsenyi Szilárd– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ecsenyi Szilárd (vitalap | szerkesztései) 2020. október 26., 00:27 (CET)

Statisztikai település

Szia!

Több, általad írt szócikkben is láttam ezt a kifejezést. Ez mit jelent? Nem akarnál esetleg erről is írni egy szócikket? Biztosan érdekes lehet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. október 30., 00:25 (CET)

@Hungarikusz Firkász: Szia! A témában létezik a népszámlálási lakóövezet szócik, azonban egy korábbi megbeszélés szerint a statisztikai település alak a kívánatos. Átfogalmazom majd a bevezetőket, hogy egyértelmű legyen, miről van szó. Üdv, Worrida vita 2020. október 30., 11:11 (CET)

Besnik Gjongecaj

Szia! Itt kitörölted a művek egyikét, azzal pedig, hogy a szándékosan a sablonon kívülre írt terjedelmi adatot (ti. hogy százhúsz oldalas egy könyv) betetted a pag paraméterbe, átsoroltad a százhuszaDIK oldalra. Pasztilla 2020. december 17., 07:49 (CET)

@Pasztilla: Szia! Bocsánat, máskor jobban figyelni fogok! Üdv, Worrida vita 2020. december 17., 09:41 (CET)

Semmi gond, sajnos a terjedelem jelölésére nincs sablonon belüli megoldás. A misc leszedi az o. pontját, ezért a kényszerű megoldás. Pasztilla 2020. december 17., 12:29 (CET)

Sablon:Skagit megye

A tárgyi sablon bevezetőjében más megyéről van szó, jó lenne megszüntetni az ellentmondást. – Porrimaeszmecsere 2020. december 24., 15:05 (CET)

@Porrima: Köszi, hogy szóltál, javítottam. Worrida vita 2020. december 24., 15:44 (CET)

Vita:Moynaq

Szia!

A Vita:Moynaq lapon volt egy kérdés, hogy ez miért szellemváros, amikor még vannak lakói. Próbáltam erre válaszolni, nézd meg, hogy egyetértesz-e vele. A fenti szócikk azt írja: "teljesen elhagyatott", ez a település pedig még nem az... Valahol pontosítani kellene a megfogalmazáson, hogy egyértelműbb legyen, miről van szó. misibacsi*üzenet 2020. december 25., 17:14 (CET)

@Misibacsi: Szia! Egyetértek a válaszoddal, erről lehet szó. Én eddig csak USA-beli településekkel foglalkoztam, azonban a legtöbb szellemvárost ott is „populated place”-ként tartják nyilván. A pontosabb megfogalmazásra nincs ötletem. Worrida vita 2020. december 25., 21:00 (CET)

Üres sorok az egyértelműsítő lapokon

Szia! Olvastam, hogy az a véleményed, hogy nics értelme a ülönböző szakaszok tömörítésének. Szerintem pedig van, nagyon is. Ugyanis, ha beleütközöl egy rózsaszín linkbe, ami ugye az egyértlműsítő lapokat mutatja, és a látszerrel akarod megkeresni a megfelelő tételt, hogy kijavítsd, akkor ha vannnak a lapon üres sorok, akkor csak a legelső üres sor előtti tételek látszanak, a többi már nem. Akkor pedig mégiscsak meg kell nyitni az egyértelműsítő lapot. A látszert pedig többek közt pont ezért találták volna ki. Ez egy-két estben nem olyan időt raboló elfoglaltság, de sok kicsi sokra megy. És ez Neked lehet, hogy nem olyan fontos, de másnak fontosabb lehet, mint az, hogy a kód úgy nem olyan könnyen olvasható. További jó szerkesztést! Babgulyás vita 2020. december 29., 00:19 (CET)