Szerkesztővita:Karmela/archív/2008jan

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Dani 16 évvel ezelőtt a(z) re:Munkák és napok témában

2008. Január

Erdély-portál todo

Kedves Karmela! Szeretném, ha te is hozzájárulnál a készülődő Erdély-portál csinosításában és javításában ötleteiddel, javaslataiddal, vagy egyéb hasznos információkkal, melyet a viatalapjára várok. Előre is köszönöm :)--Tosandolce VITA 2007. szeptember 18., 15:28 (CEST)

Üzeneted van todo

...a Wikikönyvekben! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2007. szeptember 19., 10:58 (CEST)

México todo

Szia! Néhány cikk ezzel kapcsolatban:

Ha még nem olvastad őket, tudom ajánlani, érdekes (persze ha érdekel a téma) :) Üdv, – El Mexicano (taberna) 2007. október 4., 21:07 (CEST)


Aki nem kér mentort

Szia, Karmela! Szerinted hogyan kellene rávezetni Flarela (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)-t, hogy wikiszerűbb cikkeket írjon? Mentorálást nem kért, egymás után több "ezmiez" cikket is megeresztett. Járőrözés közben többet azonnalira jelöltem, de mivel azonos szerző, talál foglalkozni kellene vele. – Hkoala 2008. január 3., 20:50 (CET)

Megpróbálok vele kapcsolatba kerülni, írtam neki. Majd meglátjuk, mi lesz belőle. Karmelaposta 2008. január 3., 21:13 (CET)

Admin

Köszönöm, hogy értékes szerzőnek tartasz. Te, mint admin tudsz-e tenni valamit azért, hogy a cikkemet helyreállítsuk, és soha többé egy cikkem se legyen törölve? Ha ezt el tudod érni, maradok, szerkesztek (a saját szakmámban, a környezetvédelemben), ha nem, töröld a userlapomat, mert rögtön az elején kudarcot vallottam, ezért jobb, ha távozom.

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mészáros András (vitalap | szerkesztései) (Válasz a vitalapodon Karmelaposta 2008. január 4., 12:36 (CET)

User:Kvolgyesi

Szia! Egy segítségkereső téged választott, Ő Pilgab üzenet 2008. január 4., 13:36 (CET)

Tudakozó

Én csak most láttam a tudakozó lapot és bár nem szokásom az emberek dicsérése, most azonban ellenállhatatlan kényszert érzek, hogy gratuláljak neked :-). Nagyon eredeti ötlet volt és látom nagyon népszerű is (kikapcsolódásra is jó: a citromfa fejezetnél könnyesre röhögtem magam). Ügyi vagy, így tovább.– Immanuel 2008. január 4., 16:05 (CET)

Köszönöm a dicséretet, nagyon jólesett.
Az eredetiséget azonban vond le a dicséretből, mert bizony a francia és a német wikipédia alapján dolgoztam, és megnéztem más wikipédiákban is, hogy hogyan csinálják. Azért így is volt vele munka elég, nem kis mértékben az is, hogy megértessem, mit is akarok létrehozni.
Karmelaposta 2008. január 4., 16:15 (CET)

M Projektszervezés

Csak lezártam akkor egy mentotálást. Megcsináltam újra. Bocs az ütközésért. Pilgab üzenet 2008. január 4., 20:41 (CET)

Én is bocs. De minek ez a a sok medvebocs? Ki bűnös az ütközésben? Aki ütközött vagy aki ütközött?

Rajzfilm

Passz... Rajzfilmes cikket szerintem sose írtam. De a Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki cikke nem rossz, van benne infobox is meg minden. – Alensha üzi m 2008. január 4., 20:47 (CET)

Kösz! Használni fogom. és mindjárt beleírom a Mintaszócikkekbe is. Karmelaposta 2008. január 4., 20:52 (CET)

Cliff Richard

Kedves Karmela!

Köszönöm, hogy segítesz. Azért kétségek között vagyok, főleg mióta elolvastam a szerzői jogokról szóló bejegyzéseket. Úgy értelmezem, hogy ennél a cikknél nem változtathatok semmin, nem hagyhatok ki mondatokat, illetve nem írhatok be máshonnan talált szövegrészt. Azt láttam, hogy azt az 1 fotót lehet majd betenni. Viszont nem szeretem feladni a dolgokat, ezért úgy vagyok vele, ha megrettenek, bánni fogom. Arra gondoltam, csak akkor kezdek szerkeszteni, ha már a teljes anyagot lefordítottam.

Kriszta

Szia Karmela!

Jelentkeztem a könnyűzenei műhelybe tagnak, de úgy látom, hogy valamit elszúrtam, valahogy nem úgy néz ki az oldal, mint előtte. Bocsánat mindenkitől, nem tudom, mit rontottam el.

Kriszta

Kedves Karmela!

Köszönöm a segítséget.

Kriszta

Aláírás

Kedves Karmela!

Frissítettem a gyorsítótárat, remélem, most már jó lesz.

Krisztavita 2008. január 5., 21:41 (CET)

Cliff Richard

Kedves Karmela!

Persze, értem, hogy jobb lenne. Ma még könyvtárban kerestem hozzá anyagot. Nem is szeretném rögtön élesben. Még ott tartok, hogy fordítom a szöveget és szeretném még egy kicsit átpofozni, hogy magyarosabb legyen.

Krisztavita 2008. január 5., 21:52 (CET)

Mentor

Írtam neki egy üdv sablont, majd amikor válaszolt - leírtam hogy a kommunikációnkat megkönnyítve - hogyan tudja aláírni az üzeneteit. Úgy gondolom, ha ezt megteszi, már meglesz a kapcsolat közöttünk. Addig nem távolítom el innen a kérését, mert Timi is jelenkezett mentornak - hátha őt választja. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 7., 11:13 (CET)

Sablon:Sablon doc lap

Szia! szükséged van még erre a sablonra, ha igen, akkor kérlek kategorizáld be és írjál neki sablondokumentációt, ha nem akkor töröld légyszi. Szajci reci 2008. január 7., 14:45 (CET)

Userlap: oks, Bocsánat, de nem bírtam magammal. Viszont te még nem válaszoltál a sablonos kérdésemre. Szajci reci 2008. január 7., 20:08 (CET)

Hol a kérdés? Ez egy felszólítás volt. :-) Még fontolgatom egyébként, hogy mi legyen a lappal. Karmelaposta 2008. január 7., 20:21 (CET)


Userlap

Szia Karmela!

Köszönöm az észrevételed az e-mail címmel kapcsolatban: Levettem a userlapról. Hiába próbálgattam, nem tudtam rájönni, hogy kell megcsinálni szépen. Ha a Sajátgépen beszerkesztem a Cliff Richard-szócikket, utána majd át tudom formázni a szerkesztőablakban?

Krisztavita 2008. január 7., 20:17 (CET)

Saját gépen?

Szia!

Jó akkor majd szólok, ha elkészültem vele. Mármint a fordítással.

Krisztavita 2008. január 7., 20:35 (CET)

Egy lépcsőházi gondolat

Szia! Mondtam már, hogy jó volt veled elbeszélgetni? (Vagy, amilyen bunkó vagyok, elfelejtettem; persze.) – OsvátA Palackposta 2008. január 8., 13:21 (CET)

Koncert

Woody? A többiek mind marha jó zenészek. Ő meg ott volt! OsvátA Palackposta 2008. január 8., 13:30 (CET)

5let

A témát átvittem a Kategória_vita:Tippek oldalra Karmelaposta 2008. január 9., 15:39 (CET)

Névkérdés

Szia, a válasz nagyon egyszerű: mindig is ez volt az egyik user nevem. Általában rövid időn belül megtalálnak azok akiknek kérdése van, vagy nem tudnak megoldani vmit. Most kicsit furcsa, hogy nekem vannak kérdéseim :), de ez hamar el fog múlni. Ahogy az user oldalamon is olvasható, tanítok egy gimnáziumban, de iskolán kívül is foglalkozom észosztással :). Mentor vita 2008. január 10., 19:14 (CET)

Megjegyzés

Tudtommal a rendőrség sem ad ki személyes információkat, bár nekik jogukban áll - megfelelő kódszám megadását követően - lekérdezni az Önkormányzat Adatnyílvántartó-tól. Magánszemély is kérheti a saját adatait - első esetben ingyenesen - egyéb esetekben, csak indoklás és a megfelelő összeg befizetése után adnak információt. De az is lehet, hogy négy év óta már ez is megváltozott. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 11., 11:09 (CET)

Természetesen a Rendőrség sem ad ki semmilyen személyes adatot. Még ha keresel is valakit, akkor is őt értesítik, hogy vegye fel veled a kapcsolatot, mert keresed. Rendszám alapján személyes adatot csak a nyomozó szervek kapnak. Az ajánlás azért jó, mert ezek az emberek piti bosszúállás miatt kérnének személyes adatokat. Amikor megtudják, hogy azt csak a Rendőrség (szélesen értelmezve) adhatja ki, elálln ak emberkedő szándékaiktól. Üdv, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. január 11., 11:25 (CET)

Lektorálás

Szia,
Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy a II. Erzsébet brit királynőről szóló szócikket át tudnád nézni. Korábban elég csonk volt, de most már felbővítettem. Kiváncsi lennék a véleményedre is.Mentor vita 2008. január 11., 23:04 (CET)

Lemondás

Rájöttem, hogy más dolog valakinek befűzni a cipőjét, mint megmagyarázni, hogy hogyan is kell és hogy miért. Olvasd el a Adapa/BUÉK és Mentorálástól bekezdéseket. További jó munkát kívánok VC-süzenet 2008. január 13., 19:30 (CET)

Köszönöm, de az igazi siker az lenne, ha ezt a szerkesztőt sikerülne beépíteni a szerkesztői gárdába, de még a hogyanon gondolkodnom kell. VC-süzenet 2008. január 13., 20:11 (CET)

Mentor

A mentorált userlapjára szántam:

   Üdv. » Mentor: KeFe « *  Vitalapom 

Kicsi, de feltűnő és talán megkönnyíti a mentor elérését. Mit gondolsz? - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 14., 11:09 (CET)

Ha jól értem, akkor erre le fogod cserélni a segítségkérő sablont amikor felvállalsz valakit, és ez jó.
Egyéni, diszkrét mentorsablonod formájához egy javaslat:
Esetleg el lehetne a hivatkozásokat különülöníteni, így:
   Mentor: » KeFe « *  Üzenőlapja: vita 
Ilyen módon ugyanis látszik, hogy a kék színnek funkciója van, nem csak szinezés.
Azt, hogy „Üdv” fenntartanám inkább a mentoráltad vitalapjára. Itt azt sugallja, mintha a userlapja lenne az üzengetésre való.
A „szabályos” sablonok besorolják a userlapot a Kategória:WP-Jelenleg mentoráltak közé a mentorálás idejére. Ha gondolod, akkor még ezt is megtehetnéd.
Karmelaposta 2008. január 14., 12:41 (CET)
Igazad van - módosítottam, köszönöm!
Ezt a formát már bátrabban javasolnám másoknak is, főleg azoknak, akik a WikiEd-et használják. Mert a kategóriában, a friss változásokban és a figyelőlistán is az egér megmutatja, hogy ki a mentor. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 14., 14:42 (CET)

Karmela, miért vette ki a hajnlaban feltöltött képemet a konceptuális művészet szócikkből. Véleményem szerint odaillett. Magyarázatot követelek. opossum

Tudakozó – archív

A témát átvittem a Wikipédia-vita:Tudakozó#Archív lapok szerkeszthetősége alá Karmelaposta 2008. január 15., 11:58 (CET)

Oposszum

Ha minden igaz az előző név volt a jó, az oposszumfélékhez szinte mindegyik fajt valamilyen oposszumnak hívnak, így az egyik alcsaládot oposszumnak hívni valószínűleg hiba, az igazi oposszumok nevet, még User:Unicornis adta, én az oldalt, csak olyan értelemben mentettem meg, hogy átneveztem egy létezőre és töröltem belőle a szószerinti másolásokat, illetve a már meglévő fajokat. Köszönöm kérdésed. VC-süzenet 2008. január 15., 17:10 (CET)

Cliff Richard szócikk szerkesztése

Kedves Karmela!

Szeretném elkezdeni a szerkesztést. Mit javasolsz, hogyan kezdjek hozzá?

Krisztavita 2008. január 15., 22:44 (CET)

Azt javasolnám, hogy először egy allapra másold be ami anyagod van, mondjuk ide: User:Kvolgyesi/nyers. Szeretném megnézni, azután jobban hozzá tudok szólni. Karmelaposta 2008. január 15., 22:59 (CET)

Még csak az elejét másoltam be.

Krisztavita 2008. január 15., 23:10 (CET)

Aha, jó, látom.
A következőt javasolom:
User:Kvolgyesi/Cliff Richard-ba írd bele a fejezetcímeket a helyes sorrendben, de számozatlanul, külön külön sorba.
Jelölj be egy sort, kattints rá a szerkesztőablak fölött arra a gombra, ami így néz ki: Fejezetcím. Ezzel körülveszed a fejezetcímet kettős egyenlőségjelekkel.
Ha ezt minden fejezetcímmel megcsináltad, akkor mentsd el a lapot.
A fejeszetcímek melletti „szerkesztés” szövegre kattintva meg tudod nyitni az egyes fejezeteket.
Másolgasd be a szövegeket az egyes fejezetekhez, de ne írjad még bele a hivatkozásokat (amiből a lábjegyzet lesz), azokat majd később szúrjuk bele.
A táblázatot se írjad még bele egyelőre, a képeket se, csak a mese menjen be az egyes fejezetcímek alá, minden különösebb formázás nélkül, csak a rizsa.
Vigyázz rá, hogy a sorok első betűje előtt ne maradjon üres hely!
Ha azt akarod, hogy valami új sorban kezdődjön, akkor hagyjál előtte egy üres sort.
Jó munkát! Én most megyek aludni, a holnapi viszontlátásra!
Karmelaposta 2008. január 15., 23:39 (CET)


Kedves Karmela!

Köszönöm, hogy még ilyen későn is írtál tegnap este. Sajnos kevés szabadidőm maradt, de igyekszem haladni a cikkel. Megcsináltam, amiket javasoltál, elég jól sikerült. A többit még először begépelem. Nagyon jó a szerkesztés. Lehet, hogy nem is lesz olyan nehéz?

Köszönöm

Krisztavita 2008. január 16., 21:24 (CET)

Persze, nem ördöngösség, fő hogy ne mindent egyszerre csináljunk.
Karmelaposta 2008. január 16., 22:23 (CET)

Félhang cikket töröltem

Szia! Töröltem a félhang szócikket, mert január 11-e óta rajta volt a szubcsonksablon. Ha fel szeretnéd használni a tartalmát, itt megtalálod. :) Üdvözlettel: – chery 2008. január 16., 20:27 (CET)

Ok, tényleg semmi sem volt. Karmelaposta 2008. január 16., 22:12 (CET)

nem túl udvarias

Hát, én nem tudom, mi volt ebben kevésbé udvarias, mint a kb. minden második kérdésre rávágott ilyen meg olyan sablon, de te tudod... :) üdv, – Alensha üzi 2008. január 17., 01:27 (CET)

teszt

teszt

Tudakozó oldalak

  1. Kulcsok kigyűjtése
    Ezzel az alábbi lenne: van ugye egy csomó fejezet (lehetnek ugyanolyan címűek is), és ahhoz véletlenszerű sorrendben kerülnek a kulcsszavak. Így ezt csak egy köztes módszerrel lehetne megoldani: ha egy fejezet meg van oldva, odarakunk pl. egy {{tudakozó-megoldva}} sablont, ami - hogy ne végezzünk felesleges munkát - tartalmazhatná a kulcsszavakat is. A bot végigmenne az egyes fejezeteken, és megnézné, melyekben van tudakozó-megoldva sablon. Ha találna egy ilyet, kigyűjtené a kulcsszavakat, amelyeket hozzáadna a már meglévő kulcsszavakat tartalmazó tömbhöz. De ami a lényeg, hogy lecserélné pl. egy {{tudakozó-megoldva-bot}} sablonra, ami jelezné, hogy ez a fejezet rendben, már nem kell hozzányúlni. Így megoldható lenne, hogy ne hülyüljön meg,ha véletlenül hasonló nevű fejezettel találkozna, vagy utólag lenne berakva valahova a kulcsszó (ezzel a módszerrel végül is a megoldás). Erről mi a véleményed?
  2. A Wikipédia:Tudakozó/Most lap aljára odaírni (persze az aktuális dátummal)
    Ez rém egyszerű, megoldható, már csak a gép bekapcsolva tartását kell megoldani:)
  3. Vasárnapról hétfőre virradólag éjjel 1 órakor
    1. a 2.pontban leírtak helyett: A Wikipédia:Tudakozó/Most lap aljára odaírni
      megoldható
    2. A Wikipédia:Tudakozó/Múlthét lap tetejére odaírni
      megoldható
    3. A Wikipédia:Tudakozó/Múlthét lap tartalmát átmásolni a Wikipédia:Tudakozó/Archív/y-x lapra (ahol y az aktuális év, x az aktuális hét száma mínusz 2)
      na itt kezdődnek a gondok: a Perlnek ugyanis egyáltalán nem tökéletesek a hetekkel kapcsolatos függvényei (= egyenlőek a nullával). Még nem jöttem rá, hogy hogyan lehetne egy adott dátumból (vagy akár a maiból) lekérni az adott hetet, pedig több modult is megnéztem már. Természetesen ennek még utánanézek.
    4. A Wikipédia:Tudakozó/Most lap tartalmát átmásolni a Wikipédia:Tudakozó/Múlthét lapra
      megoldható
    5. A Wikipédia:Tudakozó/Archív/y-z lap tartalmát...
      ez a hetekkel kapcsolatos problémától függ
    6. A Wikipédia:Tudakozó/Most lap tartalmát lecserélni arra, hogy
      megoldható
    7. A Wikipédia:Tudakozó/Archív/y-w lapot
      hetekkel kapcsolatos probl.

Amúgy jó az ötleted, már csak a hetekkel kapcsolatos problémára kell valamilyen megoldást találni...(na lehet, hogy megjött hirtelen az ihlet, ki is próbálom:) ) //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 21., 13:36 (CET)

OK, meg lehet oldani a wiki segítségével, annyira kérnélek meg téged, hogy készíts már egy sablont, ami a PREVIOUSWEEK és a PREVIOUSWEEK.YEAR mintájára kiszámítja az az előtti hét hasonló adatait. Ha sikerült, szólj, és elkezdem a programot. Üdv. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 21., 15:06 (CET)

Kulcsgyűjtés: rendben, így még jobb. Majd szólj, ha a sablon megvan. Üdv. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 21., 17:15 (CET)

Igaz, ez eszembe sem jutott:) akkor hagyd //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 21., 17:44 (CET)

Csak a cikkértékelésnél csináltam hasonlót, ebben az esetben gondoltam rá, mert nagyon hasznos (tud pár galibát okozni, ha leáll ;) ) //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 21., 18:22 (CET)

Szia! Csak szólok, hogy dolgozom a programon (még mielőtt azt gondolnád, hogy elfelejtettem :) ), kb. 60%-nál tartok. A kulcsok kigyűjtése megy, a jelenlegi hét lekérése is működőképesnek tűnik (talán lehet egy kis probléma a wiki cache-ével, de ezt majd meglátjuk). Megkérnélek arra, hogy készítsd már fel a Tudakozó/Most és a Tudakozó/Múlthét oldalakat, hogy tudjak majd rajtuk tesztelni (tehát nem élesben), belemásolhatod a korábbi hetek tartalmát is. Köszi! //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 22., 23:56 (CET)

Szia! Azon gondolkodtam, hogy jobb lenne már most naponta megoldani az archiválást - vagyis a látszólagos archiválást. Arra gondoltam, hogy az adott nap lehetne mondjuk a Tudakozó/2007-01-23 lapon, és itt is maradna, a tudakozó főoldalán meg megjelenne visszafelé öt nap (szerintem ennyi bőven elég, kiszámoltatni meg nem nehéz a mediawikivel). Így nem fordulna elő az pl. hogy a vasárnap kérdező anon hétfőn visszajön, és nem találja meg amit keres, plusz a robot dolgát is megkönnyítené, csupán le kellene zárni az adott napot, valamint el kellene kezdenie az új lapot. Archívumok lehetnének hetenként, de ezek statikusak lennének, így nem kellene velük bajlódni. Vélemény? //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 01:12 (CET)

Pumukli: Jobb ma egy csonk, mint holnap a semmi

Értem. Értem? OsvátA Palackposta 2008. január 22., 13:00 (CET)

Tudakozó oldalak, második felvonás

Szia! Készítettem egy gyors mintát, szerintem szépen működik: User:Dani/teszt. Akkor legyen a napi archiválás (a botnak nem gond, úgy is minden nap lefutott volna...)? //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 09:55 (CET)

+még valami: a KATTINTS IDE ÉS KÉRDEZZ!-es sablont sem kellene beleégetni az adott napokhoz, hanem lehetne fixen a most alatt, úgyis mindig arra hivatkozna, így nem lenne 7 db ilyen a napok végén (és a tapasztalat nélküli userek nem szerkesztenének bele a korábbi napok kérdéseibe.
nincs semmi különös oka, meg is fordítottam, csak szerintem nem árt jelezni, ha valami már nem aktuális, oda is írtam a korábbi napokhoz, hogy lezárt. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 10:08 (CET)
A bot egyelőre még nálam fut és szövegfájlokat csócsál, később majd vagy otthonról (ahol még meg kell oldani, hogy egyig bekapcsolva maradjon a gép, persze mikor itthon vagyok, akkor nincs ilyen gond :) ) vagy ha kezdődik a második félév, akkor mikor ott vagyok, a koliból (ahol amúgy is vasárnap délutántól péntek délig be van kapcsolva a gép) //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 10:14 (CET)
(megj: az itthoni futtatás nem probléma, mert a közösségi portál két lapjának és a Sablon:Copyvio-nak a frissítése is innen történik) //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 10:15 (CET)
Nem is rossz ötlet, amúgy is készül napló, akkor azt rá lehet vezetni. Viszont nem tudom, hogy bot szerkeszthet-e védett/félvédett lapokat. Ez esetben ráadásul csak félvédett lehetne, mert a botnak nincsenek adminjogai - persze ha nagyon fontos, az is megoldható… (pl. csinálok egy AsgardBot2-t, amihez kérek admin+botstátuszt, és akkor nem lesz gond, ha pl. a cikkértékelésnél elront valamit a sima AsgardBot. De persze lehet csak félvédett is, viszont oda belepiszkálhat egy felelőtlen user, és akkor… Szóval melyik legyen? //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 10:33 (CET)

Rendben. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 23., 10:53 (CET)

Telefonsablon

Egyébként, az infoboxok, ssblonok ellensége vagyok, de ez nagyon szupi. Az illető a nagy népi hurrában nem veszi észre, hogy leh*ztük. A mottóm: Amilyen a kérdés, olyan a válasz.– Sóhivatal 2008. január 24., 11:38 (CET)

Olimpiai játékok

Hello!

A Tudakozóban láttam, hogy a kiegészítések részbe beírtad a 776 szócikket. Sajnos nem volt helyes, mivel az első görög olimpiai játékok Krisztus előtt 776-ban zajlottak. Azóta kijavítottam.

Üdv: Diabypaláver 2008. január 24., 16:53 (CET)

Kösz, tényleg micsoda marhaság volt. Ajjaj. Karmelaposta 2008. január 24., 17:56 (CET)

Ilyen mindenkivel előfordul ;) Diabypaláver 2008. január 24., 20:38 (CET)

wiki tali

Karmela Drága!

Nem tudsz véletlenül eljönni a március 1-jei wikitalira? Olyan sokan lennénk Rád kiváncsiak! Jól tudom, hogy Te No.-ban laksz? (Hol is pontosan?)

Elvárnálak! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest! 2008. január 25., 18:47 (CET)

Köszönöm a kapcitálást, jólesik.
Meglehetősen cseppfolyós még, hogy mikor tudok Pestre menni. Megyek én többször is, de hogy éppen március elsején ott leszek-e, az csak az utolsó percben dől el.
Frankfurtból járok haza. Nagyon élvezem a magyar világösszeesküvést a Wikipédia szerkesztése körül, ahogy a wikipédiában sohasem megy le a nap.
Az mindenképpen működne, hogy aki szívesen találkozna velem, az megküldi nekem emilben a telefonszámát. Felhívom amikor Magyarországon vagyok, és rendezünk nem is mini-, de mikrotalit. Én is kiváncsi vagyok ám a hús-vér valóságotokra! Karmelaposta 2008. január 25., 19:14 (CET)

Ez bíztató! Örülök! Ha kiíírod vhova egyszer ide wikire, hogy mikor jösz haza, akkor garantálom, hogy az nem mikrotali lesz! ;) Majd akkor jelezz, és megszervezzük! pusz, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest! 2008. január 25., 19:28 (CET)


Kedves Karmela!

Én is feliratkoztam a wikitalira, szívesen elmennék, ha szívesen láttok egy újoncot. Jó lenne, ha Te is tudnál jönni és akkor személyesen is találkoznánk.

Krisztavita 2008. január 26., 18:35 (CET)

Látod, mennyien és mennyire szeretnénk találkozni veled! :) Samat üzenetrögzítő 2008. január 26., 18:41 (CET)

Cliff Richard szócikk

Közben szerkesztgetem a cikket. Megpróbáltam a hivatkozásokat megcsinálni, még csak a szöveg elején. Kérlek, ha van időd, majd néz meg, hogy jó-e.

Köszönöm

Krisztavita 2008. január 26., 18:37 (CET)

Tudakozó.4

Köszönöm, hogy szóltál. Csak segíteni akartam, azért írtam. Az adatok az urópai Gazdasági Térségről szólóangol cikkből szedtem. – Ksanyi vita 2008. január 26., 20:36 (CET)

Ref name IkszIpszilonka

Megcsináltam, amit kértél, végül is csak a perjelet kellett kivenni, ugye? Nem látom, hogy mi az értelme a dolognak.

Krisztavita 2008. január 26., 21:01 (CET)

Ezt írtad a múltkor:

"Nem tudom, hogy van-e olyan lábjegyzeted, amire több helyről is kell hivatkozni."

A szövegben 2x szerepel az 5-ös hivatkozás. Azt nem értem, hogy miért kellene az egyik beírásán változtatni, amikor ugyanarra a forrásra hivatkozik mind a kettő?

Ez az, amit nem értek.

Krisztavita 2008. január 26., 22:40 (CET)


Ismétlődés

Akkor most így jó, ahogy most van? És azért van lent a forrásnál az a,b pont, hogy látszódjon a két hivatkozás. Már értem.

Krisztavita 2008. január 26., 23:18 (CET)

Személyeskedés

Kedves Karmela nagyasszony! Igazad van. Mivel én sem érek rá egész nap. A nem kivánt segítségem befejezem. Polémiát ne kezdeményezz efölött. További jó szórakozást! Úgyis a Te "üzleted". – Sóhivatal 2008. január 28., 06:24 (CET)

Berlin

Szia Karmela,

A cikk refen van, és ahogy elnézem Szajcinak nagyon kéne segítség. Szóval lécci, ha van időd... Köszi! – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. január 28., 23:43 (CET)

Re_fer

Rendben van, befejeztem. Azt azért megjegyezném, hogy nem én kezdtem el cseszegetni a másikat, csak meg kellene nézni az ichthiológiai szócikk laptörténetét a vitalappal együtt. Egy árva szót sem szóltam azokra, akik oda beírnak és javítgatnak, mert én sem vagyok mindentudó. De azt senkitől sem tűröm el, mégha az történetesen admin jogokkal is rendelkezik, hogy nagy mellényből kioktassa a másikat, miközben egy árva szót sem tud hozzárakni egy leíráshoz. Sajnálom a tegnapi eseményeket, de én soha nem fogok ezért bocsikát kérni az érintettektől, - ha tetszik nekik, ha nem. – Tomolyka vita 2008. január 29., 18:33 (CET)

Elkészült…

Szia! Elkészült a Nagy Mű! :)

Most 66 kilobájtos a lap, a 2008-4-es lapig vannak kigyűjtve. Természetesen ez jócskán növekedni fog, úgyhogy arra gondoltam - mivel már így hatalmas - hogy ha elértük a 100-150 kb-s méretet, a kulcsszavakból lehetne automatikusan szűrni, mégpedig úgy, hogy a legkorábban, és legkevésbé keresett kulcsszavakat töröljük (v. archiváljuk).
Ami a lényeg, hogy a napok anyagát tartalmazó oldalra nem raknánk semmit (sem napot, sem tudakozó keretest), így
1) az archiválást egyszerűbb megoldani
2) a tudakozó-keretes sablon fixen a Tudakozó/Mostra készítene új szakaszt, így ha esetleg a cache miatt nem frissülne a főoldalon lévő naplista, a kérdező akkor is a megfelelő helyre írna.
  • Mivel rengeteg kérdés jön (a napi 40 lassan átlag lesz), ezért elég maximum 5 napot (vagy még kevesebbet) egyszerre megjeleníteni.
  • Az archívumot pedig lehet hetenként is mutatni, ami így nézhetne ki (a lapokat #ifexist-tel lehetne vizsgálni + a mai napot az #ifeq-vel, és az archivált heteket bottal is le lehet gyártani előre).
  • A futásról készül napló is, még lesz tökéletesítve, de pl. észleli, ha ma már volt futás, és ilyenkor nem csinál semmit. A többi hibalehetőséget is figyeli, és ilyenkor a további lépéseket kihagyja, majd elmenti a naplót (helyileg is, hogy ha nincs véletlenül wiki/net, akkor is tudjam mi volt).
  • Nézd végig a dolgokat, mondd el miről mi a véleményed, és (ha minden ok) beszéljük meg, mikor kezdődjön az átállás.
//Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 29., 23:57 (CET)
A laponkénti kulcsszavakkal két gond van:
  1. A rendező programot Delphiben írtam, itt át kellene írni Perlre, ha automatizálni akarjuk, de ez még megoldható (habár itt is felléphetnek a Perlnél meglévő utf-8 zavarok)
  2. Be kellene tölteni minden lefutáskor az összes kulcsszót, majd a végén el kellene menteni, ami nagyon sok idő. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 30., 19:52 (CET)
Így tökéletes, ha adsz két lapnevet, hogy hová legyenek mentve, akkor meg is csinálom (el is készítheted nekik a fejlécet, láblécet) //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 30., 20:03 (CET)
Megvannak ezek is. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 30., 21:19 (CET)

Minden tiszteletem

a tiéd azért az erőfeszítésért, amellyel rendületlenül igyekszel befoltozni a tátongó űröket! Wikipédián kívül - és belül... :) – MerciLessz BalhéLessz 2008. január 30., 00:23 (CET)

Általában a tudakozó általad valószínűleg tudottan áldatlan műfajának a mégis felvállása az oka az eddig részemről még ki nem fejezett elismerésnek. (Nem akartál te pedamókus lenni??)
Konkrétan a növényi hormonok, amiből én odalöktem, amicske készen volt, te meg nekiálltál összekapirgálni, ami még nincs. – MerciLessz BalhéLessz 2008. január 30., 11:04 (CET)
Növényi hormonok: Jó hogy mondod! Kijavítgatnád a neveket a magyarul szokásosra? Nem mindegyikhez találtam meg az igazit.
(az und-ot már átírtam a "szokásos" és-re, de utánanézek a többinek is ... :)
Biológiai kislexikon (és egy kis mélázás: User:Kissjano ... ) – MerciLessz BalhéLessz 2008. január 30., 11:43 (CET)
Pedamókus: öt évig tanítottam is, de felnőtteket, továbbképzésen. Azért az egy kicsit más, mint egy igazi pedamókus.
Karmelaposta 2008. január 30., 11:12 (CET)
PS: : Elkeseredett és még korántsem eldőlt küzdelmet folytatok azért, hogy legalább a Tudakozóban betartsuk a forrásmegadás irányelvet és az udvariasság minimumát.
Hát a civilizációs vívmányok terjesztésére nem épp a legkönnyebb frontszakaszt választottad. Az is igaz ugyanakkor, hogy ha itt sikerül áttörni, akkor bekerítheted a szerkesztőségen belüli maradék ellenálló gócokat! :) – MerciLessz BalhéLessz 2008. január 30., 11:23 (CET)

re:Munkák és napok

Úgyis megjelenik az előző néhány nap, úgyhogy fölösleges a teljes archívumot kirakni, ahogy most van, elég csupán a link. Az archívum lapon pedig tökéletes a heteshez hasonló megoldás (a zöld napos). Mégvalami: szerintem kellene egy figyelmeztetés az anonoknak, hogy a kérdését az adott napnál találja, ha az a nap nem szerepel itt, akkor keresse ki az archívumból (persze szépen megfogalmazva).

Mikorra tervezed egyébként az átállás megkezdését? //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 30., 22:56 (CET)

Archív fájlok elnevezése az, amit megbeszéltünk, pl. Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2008-01-30. Új kérdés levédésére pont jó az a módszer, hogy az új kérdés feltevése mindig a Tudakozó/Most oldalra fog mutatni, ezt ki lehet rakni a lap elejére és végére is. Az új szerkesztők úgysem fognak az adott, archív allap szerkesztésével törődni, örülnek, hogy megtalálják a nagy, kérdezz feliratot, amire egyből bejön, ahol kérdezhetnek. Az a probléma, hogy a lapok automatikus védelme nem oldható meg, így ha ezt akarjuk csinálni, azt mindenképpen valakinek meg kell oldani (szvsz fölösleges). //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 30., 23:42 (CET)

Nekem az is megfelel, mondjuk ma (holnap) hajnali egykor. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 31., 10:54 (CET)