Szerkesztővita:Hoth 65/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt RepliCarter 9 évvel ezelőtt a(z) Re: Új cikk témában

Engedély képekhez

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Józsa.jpeg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2013. december 30., 16:05 (CET)

Üdv + tartalomjegyzék

A tartalomjegzzék automatikusan megjelenésre kerül, amint 3 vagy több címsor kerül a cikkbe.

Ha miskolci szerkesztőkkel syeretned felvenni a kapcsolatot, itt van egy aktualis projekt: Wikipédia:Miskolc-műhely/GLAM-ZOO.

Ha a földrajz és utazás érdekel, akkor tudj róla hogy a Miskolc környéki településekről nincsenek fotóink a Wikipédián.

De a fotók feltoltése kicsit bonzolult, 1-2 honap után láss neki, amikor a szócikkek szerkesztése jól megy. Ha kérdésed van, nzugodtan tedd fel, Wiki mentor is vagyok. Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás --Rodrigó 2014. február 21., 11:45 (CET)

Útjelzések

Itt a galéria ahol a 9-es számig a negyedrendű utakig fel van dolgozva: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Signs_of_state_roads_in_Hungary

A képeket a nevük alapján közvetlenül fel lehet használni a magyar wikiben. Hogy kik csinálták, azt a képekre kattintva az adatlapon lehet megnézni - ők tudnak segíteni a rajzolással ha mégis kellene. --Rodrigó 2014. február 23., 22:47 (CET)

Sablonok

"Köszönöm idáig a segítséget! Ha rákattintasz egy út oldalára, akkor a legtöbbnél van egy olyan, hogy kereszteződések, pihenőhelyek és hidak. És egy elágazásnál egy település neve mellett található az odavazető út száma, ilyen kis ikon. Hogy tudd mire gondolok nézd meg a 3-as főút (Magyarország) kereszteződések pihenőhelyek és hidak felsorolás végénél a 39-es út elágazásának számát. Annak miért nincs rendes rögzítő táblája?"

A Fájl:39 főút.png kép létezik, utánanéztem hogy miért a 39 HTML rajz szerepel.

Ha egy adott lapon (Jelen esetben 3-as főút (Magyarország) )a baloldali oszlopban lenyitod az eszközök fület, akkor megláthatod a "Lapinformációk" menüpontot. Azon a lapon láthatóak a lapon alkalmazott sablonok listája, amik a szerkesztés megkönnyítése érdekében tettek bele. Részletes leírás a sablonokról: Wikipédia:Sablonok

Az aktuális sablon az Autópálya nevű, Szerkesztő:MrSilesian csinálta. Ő (vagy a Wikipédia:Közlekedésműhely valamelyik tagja) tudja frissíteni ha van ideje, jelzem neki az észrevételed.

Tehát ilyen a sablon kódja: {{Autópálya|Kereszt||plan||[[Encs]], [[Hajdúnánás]]|H-F|39|}}

Ebbe a sablonba a végén bele van építve a magyar főutak sablon: Sablon:Autóutak/H-F

Az Autóutak sablon pedig ahogz láttam nem a commons képeit használja, hanem az "XX Otszogletu zold tabla.svg" formátumú fájlokat. Ha olyat nem talál, akkor automatikusan betesz egy rajzot, <span style="padding:1px .5em; background-color:green; color:white; font-weight:bold">39</span> amiben a szám tetszőleges lehet: XZ

--Rodrigó 2014. február 24., 10:16 (CET)

Engedély képekhez

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Csöbör Katalin.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2014. április 11., 21:09 (CEST)

Miskolc-műhely

Szia! Örömmel üdvözöllek a miskolci szerkesztők széles tábora nevében. Örülök, hogy szerkesztesz a témában, és erősíted „Miskolc hatalomátvételét a Wikipédiában”. Ez utóbbit azért nehogy komolyan vedd, de vannak, akik kitesznek egy ilyen sablont a szerkesztői lapjukra. :-) Nem lenne kedved csatlakozni a Miskolc-műhelyhez? Ha igen – én örülnék neki és kötelezettséggel nem jár –, akkor a Miskolc-műhely lapján fel is iratkozhatnál. Üdvözöl  … szalax üzenő 2014. április 17., 17:47 (CEST)

Ezt nem kell kiérdemelni, mindenkit szívesen látunk, aki segíthet a miskolcos szócikkek javításában, írásában. Te mindkettőt csináltad, és csináld a jövőben is, ehhez jó munkát kívánok a többiek nevében is. Lesz majd műhelytalálkozó is egyszer, azon is szívesen látunk majd. Örülök, hogy már fel is iratkoztál. További jó és eredményes munkát kívánok. Üdv  … szalax üzenő 2014. április 17., 20:49 (CEST)

A3-as autópálya (Bulgária)

Szia! A cikkben tett legutóbbi módosításoddal valami nem stimmel, mert úgy tűnik, nincs lezárva a sablon, s így bekebelezte az alatta látható szakaszokat. --Regasterios vita 2014. április 21., 15:29 (CEST)

Fájl:Kobold Tamás.jpg

Szia! Attól, hogy MDF nevű párt már nem létezik, a Fájl:Kobold Tamás.jpg kép nagyon is jogvédett, a kettő nem függ össze egymással. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával. A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyt a permissions-hu@wikimedia.org címre kell küldeni. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm. --Regasterios vita 2014. április 21., 18:11 (CEST)

Akkor törölni lehet. Azt hittem, hogy ez már így szabadon felhasználható.

Nem, sajnos nem. A szerzői jogokat maga a fotós birtokolja általában. Úgy látom egyébként, az aláírást még nem tanultad meg használni, ezért ideteszek mindjárt egy útmutatót ezzel kapcsolatban, kérlek tartsd majd be, mert ez hozzátartozik a Wikipédia etikettjéhez. --Regasterios vita 2014. április 21., 18:26 (CEST)

És akkor mit tegyek, ha nem tudom ki a szerző?

Ki kell deríteni. Ha nem sikerül, akkor nem lehet mit tenni. --Regasterios vita 2014. április 21., 18:45 (CEST)

Hogyan írj alá

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz az ötödik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (windows alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (windows alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.
--Regasterios vita 2014. április 21., 18:31 (CEST)

Értettem

Miskolc-műhely

Kedves Hoth 65!

Üdvözöllek a Miskolc-műhelyben, ha van valami gond nyugodtan szólj nekem vagy Szalaxnak szívesen segítünk. Vadszederke' 2014. május 10., 07:45 (CEST)

Miskolc története

Szia! Köszönöm a szavazataidat a Miskolc története szócikk kiemelésén. Egy plusz támogatást is szeretnék még azonban kérni: a Teljeskörű szakasz alatt, Szilas szerkesztőtársunk kezdeményezésére indult egy külön szavazás a kihelyezett {{szükséges}} sablonnal kapcsolatban. Ezt a sok szöveg második felében, egy elválasztó vonal után találod meg, eddig hét {{támogatom}}-mal segítettek a szerkesztőtársak (tízre van szükség). Ha egyetértesz vele, akkor Te is szavazhatsz egy {{tám}} sablon elhelyezésével (ezt az utolsó bejegyzés, jelenleg az én 2014. május 21., 10:25-kor tett pár mondatom után célszerű megtenni). Ha megteszed, köszönöm, de ne érezd kötelezettségnek! :)  … szalax üzenő 2014. május 21., 19:33 (CEST)

Járőr

Szia, megtennéd, hogy a szerkesztői lapodról eltávolítod a járőrsablont? Az a helyzet, hogy ez a sablon, bekategorizál a járőrök közé és ez így megtévesztő, mivel nincs járőri jogosultságod. Előre is köszönöm. --PallertiRabbit Hole 2014. május 31., 07:49 (CEST)

Visszavontam --Hoth 65 vita 2014. május 31., 23:16 (CEST)

Miskolc története kiemelt

Kedves Hoth 65! Köszönöm támogatásodat a Miskolc története szócikk kiemelésének kissé „zivataros” folyamatában. Köszönöm támogató tanúsításaidat és a kihelyezett {{szükséges}} sablonnal kapcsolatos észrevételedet, szavazatodat. Üdvözöl  … szalax üzenő 2014. május 31., 20:11 (CEST)

Cikk értékelés

A Wikipédia:Cikkértékelés lap foglalkozik a témával. Van egy elavult Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Osztályozás bevezetése lap is. Ha van kedved és időd (meg türelmed a véleményeztetéshez) felvállalhatod ezt a rendrekási feladatot :) Ha jól tudom van/volt általános sablon is, de a tematikusok használata javasolt, ha van. Itt is vannak botok, meg gondolkodtak szoftveres megoldásokon is, tehát nézz körül, mielőtt nagyobb változtatásba kezdesz, hogz mi az új trend. --Rodrigó 2014. június 16., 11:18 (CEST)

Közúti táblák

Szia! Több általad készített közúti táblát áthelyeztem a Commonsba, kérlek, ellenőrizd, megfelel-e így:

--Regasterios vita 2014. július 1., 10:35 (CEST)

Fölösleges linkek

Szia!

Itt vettem észre: Kampala, hogy fölöslegesen szúrsz be linkeket a cikkbe, amik csak meg vannak említve (pl. politika). Nem olvastad, hogy mire kell tenni linket és mire nem? Ezt olvasd el: Wikipédia:Hivatkozások#Mire hivatkozz és mire ne? Jobb lenne, ha te szüntetnéd meg a fölös linkeket, ne másnak kelljen megtennie.

misibacsi*üzenet 2014. július 29., 06:52 (CEST)

Az üzenetet tudomásul vettem, a hivatkozásokról szóló szócikket elolvastam ennek fejében a szócikket foltozgattam, javítottam és bővítettem. --Hoth 65 vita 2014. július 30., 10:05 (CEST)

Köszönöm a megértésedet és a cikkben végzett módosításokat! misibacsi*üzenet 2014. július 30., 18:14 (CEST)

Re: Segítséget kérek

Szia! Ilyenkor létre kell hozni a Blagoevgrád címen is a cikket, de csak annyit kell beleírni, hogy #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Blagoevgrad]]. Így bármely formán is keresik, eljutnak a megírt szócikkhez. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. július 31., 19:54 (CEST)

Fájl:Amama.png

Szia! Ez egy tévéműsorból kimentett filmkocka? --Regasterios vita 2014. augusztus 1., 00:02 (CEST)

A printscreen igen, de sajnos az egyéb, ennél fontosabb dolgok nem. Az egyik probléma, hogy ez nem a te műved, hanem egy jogvédett műsor filmkockája, amelyre a {{filmkocka}}(?) licencet kellene kihelyezni, és meg kellene nevezni a forrást is pontosan. Azért kellene, mert ez a kép a jelenlegi körülmények között semmilyen módon nem használható a Wikipédián, ugyanis Amama Mbabaziról van szabad fotó a Commonsban File:Amama Mbabazi.jpg néven. Ilyen esetben ez utóbbit szabad csak megtartani, a nem szabad felhasználású fájlokat pedig, mint amilyen ez a filmkocka, törölni kell. Cseréld le tehát a képet, kérlek. --Regasterios vita 2014. augusztus 1., 00:24 (CEST)

Köszönöm. Töröltem a képet. --Regasterios vita 2014. augusztus 1., 20:05 (CEST)

Re: Széptáblázat

Talán a hasábozással lehet megoldani. Ennek működését itt látod pl: Wikipédia:Az év szócikke/2013#Javaslatok a 2013-as év legjobb szócikke címre. Tehát a táblázat elé beszúrod ezt:

{{oszlop-start}}

{{oszlop-2}}

A táblázat után ezt:

{{col-2}}

Ezzel meg fog kezdődni a második oszlop, tehát a táblázat mellé tudsz írni.

A végére pedig ezt:

{{col-end}}

- RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. augusztus 4., 22:16 (CEST)

Nézd meg a vitalapom. --Rodrigó 2014. augusztus 7., 23:06 (CEST)

Commons-képekből létrehozott fájlok

Szia! Ha egy Commons-képből létrehozol egy másik fájlt, azt is a Commonsba töltsed, kérlek, ne a magyar Wikipédiára. Akkor is, ha magyarításról van szó. A File:GovPic1.png-et is áttettem oda. --Regasterios vita 2014. augusztus 20., 22:11 (CEST)

Már nincs. --Regasterios vita 2014. augusztus 20., 22:15 (CEST)

Ugandai Parlament

Szia! Félbehagyott szócikkeknél kérlek tedd ki az {{építés alatt}}(?) sablont, hogy egyértelmű legyen a járőröknek, hogy még dolgozol rajta. Ezen a szócikken pótoltam. Ha kész vagy vele, majd töröld ki az elejérl. Köszönöm a megértésed és jó munkát kívánok. Xiaolong Üzenő 2014. augusztus 22., 09:31 (CEST)

Köszönöm szépen a tudatosítás! --Hoth 65 vita 2014. augusztus 22., 14:10 (CEST)





Az ugandai országgyűlés összetétele pártok szerint

  Nemzeti Ellenállás Mozgalom (54,6%)
  Fórum a Demokratikus Változásért (9,8%)
  Ugandai Népi Kongresszus (2,4%)
  Demokratikus Párt (2,1%)
  Konzervatív Párt (0,2%)
  Igazság Fórum (0,2%)
  Független (30,7%)

A tizedesvessző helyett pontot kell tenni. Fehéret ne használj, a színeket pedig elég kisebb ugrással egymás mellé tenni, negyedelve a skálát 00,44,88,bb,ff-ek kombinációit, ekkora eltérést a szem már könnyedén megkülönböztet. De akár a harmadolós 00,55,aa,ff kódok is elegendőek, hisz a maximális az 10 körszelet. --Rodrigó 2014. augusztus 23., 09:30 (CEST)

Politikaműhely

Hajrá! --Vander Eszmecsere 2014. szeptember 9., 23:44 (CEST)

Re: Portálrendezés

Szerintem úgy, hogy a width (szélesség) paramétert nem 100%-ra írod, hanem mondjuk 50%-ra. Most az egyiknél átírtam, de onnantól az összes fél hasábos lett, úgyhogy lehet, hogy nem itt kell átírni. Illetve külön kéne megcsinálni talán az egyes dobozokat, hogy külön-külön be tudd állítani a szélességet. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 13., 23:19 (CEST)

Nézd meg pl. itt, hogy hogyan van megoldva: Portál:Kelet-Ázsia - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 13., 23:20 (CEST)

Azok, amelyek valami miatt kapcsolódnak egymáshoz. Mint pl. a föntebb linkelt Kelet-Ázsia portál közepe táján ott van a Kína-, Korea- és Tibet-portál linkje. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 14., 00:09 (CEST)

Nem biztos, hogy értem a kérdést. Tehát az a baj, hogy az Uganda cikk végén az Uganda-portál sablonjában egy kis puzzle kép van, és másnak kéne lenni? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 15., 21:30 (CEST)

Elfogytak az ötleteim. Már a kis U betűt átírtam nagyra az Uganda cikk végén, és az ikon lapján is átneveztem kis I betűsre az ikon szót, de nem történt semmi. Esetleg Teemeah? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 15., 23:05 (CEST)

Nekem látszik a kép. Viszont ha lehet egy tanácsom, a portál fejlécszínét változtad meg valami kevésbé szemkiverő színre... Borzasztó ebben a kombinációban olvasni, ráadásul a fejlécek szövegszíne is teljesen beleolvad a fejlécbe. Valami kevésbé élénk piros árnyalat sokkan jobban mutatna a pipacspirosnál. Xiaolong Üzenő 2014. szeptember 16., 09:37 (CEST)

Tényleg, most már látszik. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 16., 14:19 (CEST)

Köszönöm a segítséget nektek! (Xiaolong, RepliCarter) --Hoth 65 Postaládám 2014. szeptember 16., 19:50 (CEST)

Szia, HTML-színkódokkal lehet operálni: http://www.w3schools.com/html/html_colors.asp Itt van egy rakás piros árnyalat. A fekete-piros kombó nem túl vonzó...Arra is gondolni kell, hogy esztétikailag jól mutasson, könnyen olvasható legyen és hogy ez egy enciklopédia, nem kifestőkönyv :) Azt szoktuk mondani, hogy nem minden ajánlott, ami technikailag megvalósítható. Xiaolong Üzenő 2014. szeptember 18., 10:06 (CEST)

Ez már sokkal emberbarátibb :) Xiaolong Üzenő 2014. szeptember 18., 23:02 (CEST)

Uganda gazdasága - honnan írod?

Szia!

Légy szíves add meg a cikkben a legfontosabb információt: azt a forrást, amiből írod a cikket. misibacsi*üzenet 2014. október 1., 18:17 (CEST)

Kösz a források jelölését. Kiveszem a forráshiányt jelző sablont. misibacsi*üzenet 2014. október 1., 21:57 (CEST)

Szia, bocs, hogy beleszólok, de a petroleum az kőolaj, nem petróleum! Zerind üzenőlap 2014. október 1., 21:02 (CEST)

Uganda elnöke

Szia! Láttam, hogy javítottad az Államok vezetőinek listája 2014-ben cikket, mert szerinted a hivatkozás nem volt jó. Arra kérlek, hogy nézd át az összes, azon a lapon található hivatkozást, amik kékek, és vedd észre, hogy MIND úgy van felépítve, hogy "XXX elnökeinek listája", és egyik sem úgy, hogy "XXX elnöke". Lehet ilyen szócikk, itt azonban a közjogi intézmény jogi hátterét, annak fejlődését érdemes bemutatni, és ahol az elnököket felsorolod, azt külön cikkbe szervezni, úgy, ahogy az első módon írtam. A lista akkor is lista, ha elsőre nem úgy nevezik el, és én már készülök az ugandai listák rendbe rakására. Üdvözlettel, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. október 23., 17:13 (CEST)

Az államok vezetőinek listáját visszajavítottam, láttam, létrehoztál átirányításokat. A listák azonban, amiket Te csináltál, előbb-utóbb listák lesznek nevükben is. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. október 23., 22:09 (CEST)

Elég lenne átnevezni őket. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. október 23., 22:18 (CEST)

Bocs, közben bealudtam. Igen ez lesz az a megoldás, ami a jelenlegi szokványainkkal egyezik, így kerül be az a két lap a létező (nem hivatalos) rendszerbe. Ezeket a létező elnevezési szokványokat egyébként érdemes megnézni, mielőtt saját új cikket hozol létre és már eleve egy olyan néven megcsinálni őket, ami olyan, mint az oda tartozó többi cikk. Előbb-utóbb úgyis átnevezné valaki, és sok sértődéstől meg anyázástól menekülhetünk meg, ha elfogadjuk a szokványokat. Üdvözlettel, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. október 24., 10:36 (CEST)

PS Ja, és nagyon örülök és köszönöm, hogy az Uganda-szócikkbokornak ilyen figyelmet szentelsz, hogy portálban rendezed őket. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. október 24., 10:37 (CEST)

PS= post scriptum = utóirat. :) --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. október 28., 10:16 (CET)

Ugandai Népi Kongresszus

"Ha az építés várhatóan néhány napnál tovább tart, inkább saját allapon végezd!" --Tudor987 vita 2014. november 17., 21:49 (CET)

Re: Éghajlat diagram

Szia! Mutass egyet és akkor megpróbálok válaszolni. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. november 27., 20:48 (CET)

Hát ezt meg kell csinálni excelben vagy wordben, lementeni kép formátumba és feltölteni a wikire (mint pl. ez itt )- RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. november 27., 21:16 (CET)

Válasz az Ugandával kapcsolatos felkérésre

Rendben van, szívesen segítek, de könnyebb dolgom lenne, ha küldenél a vitalapomra néhány piros linket, vagy csonkcikkek címeit belinkelnéd. Előre is köszönöm.Porbóllett vita 2014. december 2., 16:23 (CET)

Re: Forrás

Szia! Igen, jó lett. Az Élet folyója templomnál kivettem a linket és forrást csináltam belőle, mert a szövegben nem linkelünk másik weboldalra. Ha szerinted fontos cikk lenne, akkor tedd szögletes zárójelekbe a templom nevét, hátha megírja valaki, ha nem olyan jelentős, akkor nem kell. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. december 5., 11:29 (CET)

A népesség sablonba betettem szintén a forrást. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. december 5., 11:31 (CET)

Lira (Uganda)

Szia!

Ez egy szócikk szerinted? Ha még dolgozol rajta, miért nem teszed rá a "tataroz" sablont? misibacsi*üzenet 2014. december 6., 10:45 (CET)

Innen kimaradt egy szó: Lira volt a korábban létezett Lango Kerületnek.
misibacsi*üzenet 2014. december 6., 19:46 (CET)
De azt a hiányzó szót nem tudom kitalálni, be kellene írnod a mondatba! misibacsi*üzenet 2014. december 6., 22:52 (CET)

Uganda közigazgatása

Szia! Nem akarok beleszólni a munkádba Ugandával kapcsolatban, mert igen szépen haladsz a cikk építésével. Azonban a közigazgatásnál általad leírtak nem egyeznek az ugandai hivatalos adatokkal. Sem a közigazgatási szintek nevei (region - district), ezek fordításai és számuk sem. Ráadásul a cikkben szereplő térkép is elavult... Szóval nem kritizálok, csak szeretném segíteni a munkád! Üdv! - Gaja   2014. december 6., 14:29 (CET)

Fura, valóban nincs, de az angol wikin van egy 2010-es verzió a jelenlegi állapotokkal, ráadásul közkincs, szóval nem tudom, miért nincs fenn még a commonson. Szerintem hozd át ide, és cseréld le a mostanit. - Gaja   2014. december 6., 18:07 (CET)

Nem muszáj az angol forrásokat átenni, inkább azokat tedd be, amiből dolgoztál. Én elsősorban olyanokat tennék be, ami adatokat tartalmaz (statisztikák, stb.), vagy ami esetleg bővebben megmagyaráz valamit, amit a cikk nem fejt ki. Nehéz így eldönteni. Szerintem nem kell túlzsúfolni, mint az angolban van, 10-12 hivatkozásnak elégnek kellene lennie. Ez úgyis később bővíthető. - Gaja   2014. december 6., 23:23 (CET)

Megerősített szerkesztői jog

Szia! A WP:BÜRÜre érkezett javaslat és az eddig szerkesztéseid alapján a megerősített szerkesztői jogot megkaptad. Ezzel együtt bármi kérdésed adódik, továbbra is tedd fel nyugodtan. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. december 9., 16:53 (CET)

Uganda település infobox

Szia!

Hát feladtad a leckét, de utánanéztem a problémádnak, mivel magam még ezzel nem találkoztam. A problémádat[Egységes infoboxok készítése és használata] útmutatásai tudod megoldani. Szerintem a legegyszerűbb, ha a Spanyol település infobox-ot veszed mintaként. Vesd össze a dokumentációját és a sablon szerkesztési ablakát. A paramétereket a [Wikidatából] ismerheted meg. Ez a fejezet lesz jó neked: Segítség infobox átalakításokhoz.– Pepo41 vita 2014. december 10., 00:03 (CET)

Re: Új cikk

Szia! Valóban átirányítás. Kattints ide: Uganda történelme, utána tekerj a lap tetejére és a cikk cím alatt látod ezt: (Uganda történelme szócikkből átirányítva), és ott ha rákattintasz az Uganda történelme linkre, akkor már a szerkeszthető oldalra jutsz. És viszont kívánom neked is. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. december 24., 22:34 (CET)